- Όρος Πεντελικόν - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΝΙΩΣΕ ΓΥΡΩ ΤΡΟΜΑΞΕ ΓΥΡΩ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΠΝΟΗ......

Edited by - Avallon on 03/07/2003 16:44:18
Communicating at an unknown rate...
Φίλε BLIND GUARDIAN ( μεταλλάς ε ; Εύγε ! ), σε ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή !Κατάφερα και βρήκα δύο φωτ. της δεκαετίας του 20' ή του 30' που απεικονίζουν τη λίμνη, αλλά δυστηχώς είμαι παντελώς άσχετος απο τεχνολογία και δεν ξέρω πώς να τις στείλω. Είμαι σίγουρος οτι εάν προσπαθήσω, θα υπάρξει το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό του Φίλου Rico. Πρέπει κάποιος να μου κάνει "ιδιαίτερα" μου φαίνεται. Τέλοσπάντων, ελπίζω στο μέλλον να υπάρξει δυνατότητα.
Πάντως Αγαπητέ, είσαι ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ! Εκπληκτική η ιστορία με τη γριούλα που ανέφερες. Οι παλιότεροι, είναι ένας πραγματικός θησαυρός γνώσεων και έχουν να σου πούν πολύ περισσότερα πράγματα και ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΓΚΥΡΑ απο αυτά που ακούμε στην σημερινή UFOκρατούμενη εποχή μας. Και αυτό γιατί οι γεροντότεροι δεν είχαν κάν επίγνωση του τι μπορεί να συμβαίνει στη Πεντέλη, άρα δεν ήσαν προδιαθετημένοι ποτέ για κάτι. Σήμερα, όπου η πληροφόρηση για τέτοιου είδους φαινόμενα και καταστάσεις έχει πάρει τρομερές διαστάσεις, αυτό, όπως και να το κάνουμε, επηρεάζει τον σύγχρονο επισκέπτη. Έχει διαβάσει τόσα πολλά, που πηγαίνει εκεί προδιαθετειμένος, σχεδόν έχει πείσει τον εαυτό του οτι κάτι θα του συμβεί με αποτέλεσμα να παρερμηνεύει και μια απλή αλλαγή του ανέμου. Ίσως ακόμα να δεί και "κάτι", αυτό το "κάτι" όμως, μερικές φορές είναι αποτέλεσμα αυθυποβολής. Και σ' αυτό, όπως είπαμε φταίει η (παρα) πληροφόρηση. Εκτός βέβαια και αν αυτό το "κάτι" αποτυπωθεί σε φωτογραφία ή βιντεοσκοπηθεί. Πρέπει να είμαστε πολύ σίγουροι για κάτι που είδαμε ή ακούσαμε και όχι απλώς να νομίζουμε. Για αυτό πιστεύω ανεπιφύλακτα αυτά που έχουν να μου διηγηθούν οι παλιότεροι, ενώ αντιμετωπίζω με ολίγη δυσπιστία τα λεγόμενα του σημερινού επισκέπτη, ( χωρίς να βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω ) αλλά και του κάθε "καταξιωμένου" ερευνητή, που βλέπει την Πεντέλη σαν παιχνιδάκι για να παίζει και να γεμίζει ολόκληρα βιβλία με μπούρδες, υποβιβάζοντας έτσι την ανεκτίμητη αξία του Τρισευλογημένου Βουνού. Οι παλιοί, δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ λόγο να σου λένε ψέμματα για την όποια παράδοξη εμπειρία τους, ενώ αντιθέτως οι "ερευνητές", έχουν πάρα πολλούς. Ας μην συνεχίζουμε όμως με αυτό.
Τέλος, θέλω να σου πώ να μην ανυσηχείς σχετικά με τα έργα στη Σπηλιά γιατί την ίδια ανυσηχία είχα και'γω. Είχα την τύχη να γνωριστώ με το "κεφάλι" των έργων και συζητούσα μαζί του για πολλή ώρα. Μου ξεστόμισε πράγματα που δεν περίμενα ποτέ να ακούσω. Ο άνθρωπος τρέφει ένα γιγάντιο σεβασμό για το μέρος και κάνει οτι μπορεί για να ξαναλάμψει ο τόπος. ΤΙΠΟΤΑ απο όλα αυτά που βλέπεις εκεί δεν θα μείνει. Ούτε η ξύλινη εξέδρα, ούτε η βρύση, ούτε η τσιμεντένια επιφάνεια, ούτε το καλυμμένο με χώμα δάπεδο της εκκλησούλας. Τα πάντα βρίσκονται εκεί για καθαρά λόγους διευκόλυνσης των εργασιών. Εντωμεταξύ, η κ.Άννα, κάποια γυναίκα απο την κοινότητα Πεντέλης την οποία γνωρίζω καλά, με διαβεβαίωσε οτι δεν υπάρχει περίπτωση η Σπηλιά να γίνει τουριστικό κέντρο όπως φημολογούνταν και πως εκείνο το χώμα που έχουν απλώσει στην αρχή του χωματόδρομου δεν προορίζεται για πάρκινγκ αυτοκινήτων αλλά για δεντροφύτευση. Το μόνο που θα γίνεται εκεί είναι οι λειτουργίες του Τιμόθεου Κιλίφη κάθε φορά που θα γιορτάζουν τα εκκλησάκια. Τίποτα άλλο.
OSTRIA : Η λίμνη, δεν είχε θαλασσινό νερό. Μάλιστα οι βοσκοί συνήθιζαν να παίρνουν νερό απο'κεί, αλλά μόλις αντιλήφθηκαν τι γίνεται εκεί πέρα, ούτε αυτό δεν έκαναν.
Ακόμα, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν όντως η λίμνη δημιουργήθηκε απο πτώση μετεωρίτη και αυτό το λέω διότι οι Πεντελιώτες λένε οτι αυτό έγινε πρίν μισό αιώνα περίπου. Όμως, η λίμνη αποτελούσε τον αγαπημένο τόπο της φοβερής Δούκισσας της Πλακεντίας (18ος αι.) Αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνει και ο λαογράφος Δημ. Καμπούρογλου.
Δεν ξέρω αν σου φανώ χρήσιμος με αυτά που θα σου πώ, αλλά άς κάνω μιά προσπάθεια. Λοιπόν, τα λήμματα : βρι = επί του μεγάλου λίθου τίθεται, λάας = λίθος, λήται = ανέμοι, λήτος = θάλασσα, λιμάνι, λύττος = υψηλός τόπος, έχουν όλα σχέση με την Πεντέλη εφόσον απο τα λήμματα αυτά παράγεται και η αρχαία ονομασία του Βουνού, ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ σύμφωνα πάντα με το λεξικό του Ησύχιου του Αλεξανδρέως
( 5ος αι. ) Ο λόφος όπου βρισκόταν η λίμνη, το Θάλωσσι, πρίν μετονομαστεί σε Πρ. Ηλία, λεγόταν Λιμένι ! Αυτό το αναφέρει ο Γερμανός χαρτογράφος J.Α Kaupert στο φύλλο χάρτη "Κηφισιά", κλ. 1 : 25.000, εκδ. 1883 του Αυτοκρατορικού Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας
Με εκτίμηση
666
Με χαρά βλέπω ότι το topic ΜΑΣ "φουντώνει" και πάλι.Θερμά
συγχαρητήρια στον φίλο μου τον Νταβέλη για τα νέα στοιχεία.
Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ και τον νέο μου φίλο τον ricomadis
για την πολύ σημαντική φωτογραφική δουλειά που έχει κάνει.
Μετά την ευγενική του παραχώρηση κάνω μιά μελέτη πάνω στον
"μυστήριο" ήχο που κατέγραψε.Μόλις έχω κάποια θετικά αποτελέσματα
θα σας τα ανακοινώσω.
Φυσικά συγχαρητήρια και σε ΟΛΟΥΣ τους αγαπητούς φίλους και φίλες που
συμμετέχουν στο παρόν topic.
Φιλικώτατα
Πέτρος
ΥΓ. Οχι μονο μεταλας αλλα και τυφλος φυλακας του τοπου
ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΝΙΩΣΕ ΓΥΡΩ ΤΡΟΜΑΞΕ ΓΥΡΩ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΠΝΟΗ......
ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ.
ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ.
ΚΑΙ ΚΑΚΕΣ.
ΦΙΛΕ ΝΤΑΒΕΛΗ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ.
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ
ΠΕΡΕΙΕΡΓΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ
Η ΠΕΝΤΕΛΙ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΕ ΜΑΓΝΗΤΙΖΕΙ
ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΜΠΗΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ
ΠΡΙΝ 20 ΜΕΡΕΣ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΗΓΑΙΝΩ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΧΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΑΤΑΠΑΚΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ
ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΛΕΩ