- Θαυματα μυαλου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
ΣΥΜΦΩΝΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΠΑΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΓΙΚΟ ΑΠΛΑ Κ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ;ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕ ΨΑΧΝΩ ΘΑΥΜΑΤΑ.Κ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΨΑΧΝΟΜΑΙ ΜΕ ΜΕΝΑ Κ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΜΕ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΜΑΤΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ Κ ΗΡΘΑ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ Κ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ.
Φίλε tim, πολλές φορές τα "θαύματα" μπορεί να είναι πολύ απλά, καθημερινά πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας, στην ζωή μας και παρόλο που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας ίσως και να μην τα παρατηρούμε διότι σε έναν μέσο ανθρώπινο νου το θαύμα μπορεί να είναι συνδεδεμένο είτε με κάτι το εντελώς υπερφυσικό είτε με κάτι το οποίο είναι πολύ ασυνήθιστο κι αναπάντεχο.
Πιστεύω όμως ότι τα θαύματα είναι αυτά τα πιο μικρά και καθημερινά πράγματα που συμβαίνουν δίπλα μας κι η πραγματική μαγεία έγκειται στο να τα ανακαλύψει κάποιος και να αναγνωρίσει την ομορφιά και την αξία τους. ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Ετσι ακριβως καλε μου φιλε κ παντοτε να εχουμε μια πιο ρομαντικη διαθεση απεναντι στη ζωη,εκει να δεις θαυματα!
Νομίζω οτι αρχίζω να καταλαβαίνω,τι θέλει να πει ο ποιητής [tim] .
Eτσι εχουν τα πράγματα.Είναι θαύμα ακόμη και το οτι ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας και βλέπουμε το φως της ημέρας.Είναι θαύμα που έχουμε μάτια!Αλλοι δεν εχουν,άλλοι δεν βλέπουν το φως.Εχεις δίκιο tim.Τα θαυματα ειναι γυρω μας σε καθημερινη βάση,είναι μέσα μας.
Εμείς είμαστε που δεν τα βλέπουμε.Αυτα υπάρχουν.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Μπορεί από λάθος μου, να κατάλαβα να μιλάς για άλλα θαύματα, αυτά που ονόμασες «θαύματα μυαλού».
Αλλά τώρα κατάλαβα πως μιλάς για τα «θαύματα της φύσης».
Η ένια του «θαύματος» που προσεγγίζεις τώρα, είναι τελείως διαφορετική.
Τώρα μιλάμε για «θαυμαστά» και όχι για «θαύματα»
Για έργα και καταστάσεις φυσικές, και κατανοητές, που ωστόσο μας προκαλούν τον θαυμασμό, με το κάλος , την αρμονία, την απλότητα, την ευφυΐα, αλά και ενδεχομένως τρόμο και δέος, με την βιαιότητα, την δύναμη, την καταστροφή.
Αυτό είναι το θέμα που κουβεντιάζουμε?
Όπότε ξεχνάμε τη δυνατότητες και δυνάμεις που ανέφερες πως έχεις, για προβλέψεις, και εναλλακτικές θαυμαστές θεραπείες.
Να μην το γενικεύουμε τόσο πολύ το θέμα.
Στην μια περίπτωση μιλάμε για «θαύματα» για κάτι που συντελείται μυστηριωδώς και ανεξήγητα για την επιστήμη.
Στην άλλη περίπτωση έχουμε να προσεγγίσουμε τον θαυμαστό κόσμο που ζούμε.
Υπάρχει ανάμεσα σε αυτά, και το μεγαλύτερο από τα «θαύματα» , η δύναμη της «θέλησης για ζωή» που ευθύνεται για «θαυμαστά θαύματα»
Αυτή η τελευταία περίπτωση είναι ένα αντικείμενο του εξετάζει με μεγάλο ενδιαφέρον η επιστήμη.
Κατά την γνώμη μου, θα πρέπει να μας πεις για ποιο ακριβώς θέμα μιλάμε, για να μην γίνεται μια γενικόλογη συζήτηση χωρίς ουσιαστική κατάληξη.
Καλή σου ημέρα
quote:quote:
OmasEpsilon
Για αυτούς που αναζητούν εργαστηριακές αποδείξεις. Στο παρελθόν όσοι αναφερόντουσαν στην αύρα που εκπέμπει το σώμα μας τους κοροίδευαν διότι δεν ήταν εργαστηριακά αποδεδειγμένο. Σήμερα υπάρχει συσκευή που φωτογραφίζει την ανθρώπινη αύρα, αρα είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο. Που θέλω να καταλήξω... ότι έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε.Τρανταχτό μη εργαστηριακά αποδεδειγμένο: Τι είναι η αγάπη? Είναι συναίσθημα, αποδεικνύεται επιστημονικά? Η δύναμη του σταυρού? Η χαρά και η λύπη? Υπάρχει συσκευή που να μπορεί να μετρήσει πόσο χαρούμενος είσαι ή πόσο ερωτευμένος?
Άρα αφήνουμε έξω από την συζήτηση υποβολιμιαία ερωτήματα του τύπου: να φυτρώσουν πόδια χέρια.
8 Μαίου, Μέρα μεσημέρι σαν να έσβησε κάποιος τα φώτα και σκοτείνιασε η Τουρκία και όλοι μαζί με μια φωνή, ο εκ πενίας βασιλεύς...
Φίλε μου συγχώρεσε μου το ελάττωμα να μην πιστεύω σε υποθέσεις του μυαλού μου, αν δεν μπορώ να τις αποδείξω.
ΠΑΝΤΑ σε αυτές τις περιπτώσεις θα λέω πως “πιθανόν” είναι έτσι, αλλά θα συνεχίσω να ερευνώ την πιθανότητα να είναι και ... γιουβέτσι, αλλά και .... κοκορέτσιΠάντα σε μια πιθανή λύση ερευνώ και το γιατί να είναι έτσι και όχι κάπως αλλιώς.
Αν δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι, δεν μπορώ να το δεχτώ σαν αλήθεια, αλλά σαν μια πιθανή εξήγηση.
Έτσι έχω μάθει να σκέφτομαι.
Μπορεί να είναι ένα γενετικό κουσούρι μου.Όσον αφορά την “αύρα” που ανέφερες, θα μιλάς φαντάζομαι – αν αναφέρεσαι τσο κυρίως ανθρώπινο σώμα – για την θερμοκρασία που εκπέμπει κάθε θερμόαιμο πλάσμα της φύσης.
Αν αναφέρεσαι σε εγκεφαλικές καταγραφές, μήπως εννοείς τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του εγκεφάλου?Τι είναι “αύρα”?
Μπορείς να μου την περιγράψεις, για να καταλάβω για ποιο πράγμα μιλάς οτι αποτελεί επιστημονική απόδειξη?Όσο για τα ανθρώπινα συναισθήματα, υπάρχει επιστημονική προσέγγιση που προφανώς αγνοείς.
Τα περί “πενίας βασιλεύς” δεν τα γνωρίζω
Δεν ασχολούμαι σοβαρά με τέτοιου είδους μυθεύματα.
αυτό είναι η ψηφιακή μου υπογραφή δεν έχει σχέση με το θέμα.
Εγώ κατακρίνω το γεγονός ότι ντε και καλά κάποιοι θέλουνε χειροπιαστές αποδείξεις. Αυτό διότι ο άνθρωπος συνέχεια ανακαλύπτει πράγματα, μαθαίνει, κάτι το οποίο μας φαίνεται σήμερα ακατόρθωτο, επιστημονικής φαντασίας ή πιο απλά μη επιστημονικά αποδεδειγμένο, αύριο μπορεί να έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά. Η τηλεπάθεια, η διαίσθηση και πόσα άλλα που έχουν να κάνουν με τον εγκέφαλο δεν έχουνε αποσαφηνιστεί πλήρως.
8 Μαίου, Μέρα μεσημέρι σαν να έσβησε κάποιος τα φώτα και σκοτείνιασε η Τουρκία και όλοι μαζί με μια φωνή, ο εκ πενίας βασιλεύς...
Ο Θεός βρίσκεται τόσο σ' ένα κομμάτι ξύλο, όσο και σ' ένα ανθρώπινο όν. Η διαφορά είναι ότι το κομμάτι ξύλο δεν γνωρίζει τίποτε για το Θεό, ενώ ο άνθρωπος μπορεί να συνειδητοποιήσει την παρουσία Του, μέσα του.
quote:
OmasEpsilon
Εγώ κατακρίνω το γεγονός ότι ντε και καλά κάποιοι θέλουνε χειροπιαστές αποδείξεις. Αυτό διότι ο άνθρωπος συνέχεια ανακαλύπτει πράγματα, μαθαίνει, κάτι το οποίο μας φαίνεται σήμερα ακατόρθωτο, επιστημονικής φαντασίας ή πιο απλά μη επιστημονικά αποδεδειγμένο, αύριο μπορεί να έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά. Η τηλεπάθεια, η διαίσθηση και πόσα άλλα που έχουν να κάνουν με τον εγκέφαλο δεν έχουνε αποσαφηνιστεί πλήρως.
Μα γιατί να διαφωνήσω φίλε μου?
Ναι υπάρχουν πράγματα που σήμερα δεν τα κατανοούμε, και αύριο θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε?
Αυτό που λες, και είναι σωστό?
Το λάθος είναι, γιατί να τα πιστεύουμε πριν είμαστε σε θέση να τα ερμηνεύσουμε?
Αν πιστεύομε σε κάθε φαντασίωση του κάθε ατόμου, θα ζούσαμε σε ένα φοβικό και παράλογο κόσμο, και θα σερνόμαστε παρασυρόμενοι με κάθε παρανοϊκή και αρρωστημένη διαίσθηση/φαντασίωση του κάθε ασυνείδητου ή συνειδητοποιημένου δημαγωγού/ποιμενάρχη.
Ας αποδειχτεί πρώτα με επιστημονικό τρόπο, η “διαίσθηση” ή η “τηλεπάθεια”, το “τρίτο μάτι”, το “μάτιασμα” και το “ξεμάτιασμα”, και μετά να την πιστέψουμε.
Διαφορετικά θα τρέχουμε σε “μέντιουμ” , “θεραπευτές” , και κάθε λογής και λογικής, τσαρλατάνους απατεώνες και εκμεταλλευτές της ανθρώπινης βουλιμίας, ή το χειρότερο ανθρώπινης αδυναμίας και πόνου.
quote:quote:
OmasEpsilon
Εγώ κατακρίνω το γεγονός ότι ντε και καλά κάποιοι θέλουνε χειροπιαστές αποδείξεις. Αυτό διότι ο άνθρωπος συνέχεια ανακαλύπτει πράγματα, μαθαίνει, κάτι το οποίο μας φαίνεται σήμερα ακατόρθωτο, επιστημονικής φαντασίας ή πιο απλά μη επιστημονικά αποδεδειγμένο, αύριο μπορεί να έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά. Η τηλεπάθεια, η διαίσθηση και πόσα άλλα που έχουν να κάνουν με τον εγκέφαλο δεν έχουνε αποσαφηνιστεί πλήρως.Μα γιατί να διαφωνήσω φίλε μου?
Ναι!!!
Yπάρχουν πράγματα που σήμερα δεν τα κατανοούμε, και αύριο θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε?
Αυτό που λες, είναι σωστό
Το λάθος είναι, γιατί να τα πιστεύουμε πριν είμαστε σε θέση να τα ερμηνεύσουμε?Αν πιστεύομε σε κάθε φαντασίωση του κάθε ατόμου, θα ζούσαμε σε ένα φοβικό και παράλογο κόσμο, και θα σερνόμαστε παρασυρόμενοι με κάθε παρανοϊκή και αρρωστημένη διαίσθηση/φαντασίωση του κάθε ασυνείδητου ή συνειδητοποιημένου δημαγωγού/ποιμενάρχη.
Ας αποδειχτεί πρώτα με επιστημονικό τρόπο, η “διαίσθηση” ή η “τηλεπάθεια”, το “τρίτο μάτι”, το “μάτιασμα” και το “ξεμάτιασμα”, και μετά να την πιστέψουμε.
Διαφορετικά θα τρέχουμε σε “μέντιουμ” , “θεραπευτές” , και κάθε λογής και λογικής, τσαρλατάνους απατεώνες και εκμεταλλευτές της ανθρώπινης βουλιμίας, ή το χειρότερο ανθρώπινης αδυναμίας και πόνου.
quote:quote:quote:
OmasEpsilon
Εγώ κατακρίνω το γεγονός ότι ντε και καλά κάποιοι θέλουνε χειροπιαστές αποδείξεις. Αυτό διότι ο άνθρωπος συνέχεια ανακαλύπτει πράγματα, μαθαίνει, κάτι το οποίο μας φαίνεται σήμερα ακατόρθωτο, επιστημονικής φαντασίας ή πιο απλά μη επιστημονικά αποδεδειγμένο, αύριο μπορεί να έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά. Η τηλεπάθεια, η διαίσθηση και πόσα άλλα που έχουν να κάνουν με τον εγκέφαλο δεν έχουνε αποσαφηνιστεί πλήρως.Μα γιατί να διαφωνήσω φίλε μου?
Ναι!!!
Yπάρχουν πράγματα που σήμερα δεν τα κατανοούμε, και αύριο θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε.
Αυτό που λες, είναι σωστό
Το λάθος είναι, γιατί να τα πιστεύουμε πριν είμαστε σε θέση να τα ερμηνεύσουμε?Αν πιστεύομε σε κάθε φαντασίωση του κάθε ατόμου, θα ζούσαμε σε ένα φοβικό και παράλογο κόσμο, και θα σερνόμαστε παρασυρόμενοι με κάθε παρανοϊκή και αρρωστημένη διαίσθηση/φαντασίωση του κάθε ασυνείδητου ή συνειδητοποιημένου δημαγωγού/ποιμενάρχη.
Ο Θεός βρίσκεται τόσο σ' ένα κομμάτι ξύλο, όσο και σ' ένα ανθρώπινο όν. Η διαφορά είναι ότι το κομμάτι ξύλο δεν γνωρίζει τίποτε για το Θεό, ενώ ο άνθρωπος μπορεί να συνειδητοποιήσει την παρουσία Του, μέσα του.