- TΟ ΦΙΔΙ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
στη συνέχεια..τι είναι εκείνο που δεν ανήκει ούτε στο ένα βασίλειο, ούτε στο άλλο, αλλά είναι καθαρά δικό του, αποκλειστικά ανθρώπινο.
anahs
Είμαι Τσιγγάνος (περήφανος) γιατί κατι προσπαθείς τώρα εσύ..με το μυαλουδάκι σου.
Ρακοσυλλέκτης είμαι τώρα.
Και στις προηγούμενες δεν ήμουν Τσιγγάνος..επεσες έξω.
Ρακοσυλλέκτης ψυχών ήμουν πιο πριν.
Όπως είπα δεν θέλω ζήλιες ναι;
Άννα δωσε του λίγη σημασία..την ζητεί απεγνωσμένα ο γεροξεκούτης.
'' Μη εν πολλοίς ολίγα λέγε, αλλ` εν ολίγοις πολλά ''
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
anahs
"Ο Προσκυνητής, το Προσκύνημα και ο Δρόμος δεν είναι παρά ο εαυτός σου που βαδίζει προς τον εαυτό σου".
Φarid ud-dih Attar
anahs
quote:
anna
Είχα πει......τι είναι εκείνο που δεν ανήκει ούτε στο ένα βασίλειο, ούτε στο άλλο, αλλά είναι καθαρά δικό του, αποκλειστικά ανθρώπινο.anahs
Ναι το θυμάμαι!!!
Το είχες πράγματι πει καημένη Αννούλα μας, αλλά ποιος σε άκουσε.
Αυτό είναι και το δικό μου παράπονο.
Και εγώ είχα πει “ τι είναι αυτό που είναι κάτω από το κρεβάτι και αρχίζει απο “Ε” (έψιλον)”
Αλλά σωστή απάντηση δεν πείρα.
Δεν είναι “Εγώ”, “Εσύ”, “Εξωγήινος”, “Έδαφος”
Μήπως εσύ που ξέρεις, όλου του κόσμου τα παράξενα, γνωρίζεις και αυτό?
Θέλω να πιστεύω πως ναι, μια και η απάντηση είναι στα μέτρα της δική σου λογικής.
μα δεν σε λένε Γιάννη
κι έχω για σπίτι μου τη γη
τον ουρανό ταβάνι..
Θεσσαλονικιός?
ποια γειτονιά?
anahs
quote:
Ναι Νικομάχε κάνεις λάθος γιατί ο Παππους μου ήρθε απ το Λούξορ στην Τωρα ζωη μιλάω ...
Είμαι Τσιγγάνος (περήφανος) γιατί κατι προσπαθείς τώρα εσύ..με το μυαλουδάκι σου.
Ρακοσυλλέκτης είμαι τώρα.
Και στις προηγούμενες δεν ήμουν Τσιγγάνος..επεσες έξω.
Ρακοσυλλέκτης ψυχών ήμουν πιο πριν.Όπως είπα δεν θέλω ζήλιες ναι;
Άννα δωσε του λίγη σημασία..την ζητεί απεγνωσμένα ο γεροξεκούτης.
ΡΑ με μπέρδεψες
Τελικά είσαι ο ΡΑ.. των ψυχών ή ο γερακοκέφαλος ...ΚΡΑ?
Τώρα μεταξύ μας.
Αυτά που σου λέει ο Νικόμαχος για τον Σείριο πως τάχατες δεν είχες ποτέ πάει, μην τον ακούς.
Προφανώς αυτός έχει ταξιδεύσει στον β(ητα) Σείριο, ενώ εσύ στον α(λφα)
Όπως καταλαβαίνεις αδερφέ πρόκειται περί παρεξήγησης.
Και οι δύο δίκαιο έχετε.
Είχατε πάει σε διαφορετικό αστέρι.
Στην επόμενη πτήση σας, να προσδιορίσετε σε ποιο από τους δύο θα πάτε, για να είσαστε σίγουροι
Δεν μπορεί κάπου θα συναντηθείτε
Μικρό είναι το σύμπαν
Πεπερασμένο.
quote:
Μα δεν σε λένε Γιάννη
μα δεν σε λένε Γιάννη
κι έχω για σπίτι μου τη γη
τον ουρανό ταβάνι..
Θεσσαλονικιός?
ποια γειτονιά?anahs
Όπα και ποιητής εκ του προχείρου?
Βρε παράτα το ταβάνι
και οργανώσου στο τηγάνι.
(Γιατί θα έρθει ... κατοχή λένε.)
Αλήθεια δε με λες?
Βρήκες την απάντηση?
Για πες?
anahs
quote:
ΡΑ με μπέρδεψεςΤελικά είσαι ο ΡΑ.. των ψυχών ή ο γερακοκέφαλος ...ΚΡΑ?
Τώρα μεταξύ μας.
Αυτά που σου λέει ο Νικόμαχος για τον Σείριο πως τάχατες δεν είχες ποτέ πάει, μην τον ακούς.
Προφανώς αυτός έχει ταξιδεύσει στον β(ητα) Σείριο, ενώ εσύ στον α(λφα)Όπως καταλαβαίνεις αδερφέ πρόκειται περί παρεξήγησης.
Και οι δύο δίκαιο έχετε.
Είχατε πάει σε διαφορετικό αστέρι.Στην επόμενη πτήση σας, να προσδιορίσετε σε ποιο από τους δύο θα πάτε, για να είσαστε σίγουροι
Δεν μπορεί κάπου θα συναντηθείτε
Μικρό είναι το σύμπαν
Πεπερασμένο.
Μα πως τολμάς και αμφισβητείς τον Αρχηστράτηγο ;
Εγώ τίποτα ένας, ταπεινός Ρακοσυλλέκτης είμαι...
μη κοιτάς που προσπαθώ να πείσω ότι κάποιος είμαι,
έχω κάνει αστρική προβολή μη φανταστείς μέχρι την
κυρά Βούλα απέναντι
μπόρεσα και πήγα.
Αντε καλή συνέχεια αύριο πάλι .
Εξήλθεν ο σπείρον του σπείρε τον σπόρον αυτού"
"Βγήκε ο σποριάς για να σπείρει το σπόρο του,
καθώς έσπερνε,μερικοί σπόροι έπεσαν στο δρόμο,
όπου καταπατήθηκαν και τους έφαγαν τα πουλιά.
Άλλοι έπεσαν στις πέτρες και όταν φύτρωσαν, ξεράθηκαν,
γιατί δεν είχε υγρασία.
Άλλοι σπόροι έπεσαν ανάμεσα σε αγκάθια και,
όταν αυτά φύτρωσαν μαζί τους, τους έπνιξαν.
Άλλοι όμως έπεσαν στο γόνιμο έδαφος,
φύτρωσαν κι έδωσαν καρπό εκατό φορές περισσότερο"
Αφού είπε όλα αυτά ο Κύριος πρόσθεσε με έμφαση:"Όποιος έχει αυτιά για να ακούει ας ακούει".
anahs
"..και είναι ανάγκη να ανυψωθεί κανείς επάνω από το ζώο περισσότερο απ' ότι ανυψώνεται η φύση,για να ενσωματωθεί, με αυτή τη
θέαση, στην ύστατη και πλέον Αληθινή Νοημοσύνη". Liber Platones quartorum
anahs
quote:Εξήλθεν ο σπείρον του σπείρε τον σπόρον αυτού"
"Βγήκε ο σποριάς για να σπείρει το σπόρο του,
καθώς έσπερνε,μερικοί σπόροι έπεσαν στο δρόμο,
όπου καταπατήθηκαν και τους έφαγαν τα πουλιά.Άλλοι έπεσαν στις πέτρες και όταν φύτρωσαν, ξεράθηκαν,
γιατί δεν είχε υγρασία.Άλλοι σπόροι έπεσαν ανάμεσα σε αγκάθια και,
όταν αυτά φύτρωσαν μαζί τους, τους έπνιξαν.Άλλοι όμως έπεσαν στο γόνιμο έδαφος,
φύτρωσαν κι έδωσαν καρπό εκατό φορές περισσότερο"Αφού είπε όλα αυτά ο Κύριος πρόσθεσε με έμφαση:"Όποιος έχει αυτιά για να ακούει ας ακούει".
anahs
Τι θα γίνει βρε Αννούλα μας?
Έχεις καμιά άλλη σεμνή θυγατέρα να σπείρω και γω τον “σπόρο”
Να γίνουμε μπατζανάκηδες με το Εαρινό βρε ...μ-αννούλα μας
Όποιος πρόλαβε πρόλαβε δηλαδή?
__________________________________________________________________________________________________________________________________
Όταν αυτές οι διαπιστώσεις πυκνώσουν,τότε ο άνθρωπος θα νιώσει ότι είναι χρέος του να εισδύσει στο βάθος των πραγμάτων,αναζητώντας, πρώτα και κύρια, την καθαρά ανθρώπινη ποιότητα για να την αναπτύξει.
Ύστερα,τόσο την πλανητική, προς την οποία ίσως τείνει να εξελιχθεί το καθαρά ανθρώπινο στοιχείο, όσο και την ζωική,ιδιαίτερα επειδή, πρώτα,το καθαρά ανθρώπινο στοιχείο βρίσκεται συνήθως βυθισμένο μέσα στη ζωική φύση και ύστερα,επειδή ή γενική προκαταληψη επιμένει να βλέπει τον άνθρωπο μόνο σαν ένα ανώτερο είδος ζώου.
Εύκολα θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το κοινό του σημείο με το ζωικό βασίλειο είναι το σώμα του και οι σωματικές του λειτουργίες,τις άλλες δυο ποιότητες,την καθαρά ανθρώπινη και την πλανητική,θα πρέπει να τις ψάξει να τις βρει μέσα του.
Αυτό σημαίνει ότι μόνο η έρευνα γύρω απο το σώμα (δηλ.το ζωικό μέρος του ανθρώπου) ανήκει στην ορατή και απτή περιοχή. Τα άλλα δυο συνθετικά του μέρη-ανθρώπινο και πλανητικό-βρίσκονται σε κάποιαν αόρατη περιοχή μέσα του.
Έτσι αρχίζει να αποκτά συνείδηση της τριπλής του φύσης, αργότερα,ίσως αρχίσει να υποπτεύεται ότι κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στα βασίλεια που τον πλαισιώνουν.
Το ζώο π.χ.στο ανώτερο μέρος του λένε ότι αγγίζει το κατώτερο μέρος του ανθρώπινου βασιλείου. Ενδιάμεσα ωστόσο,ίσως υπάρχει ένα στοιχείο καθαρά ζωικό.
Αν ο άνθρωπός μας κοιτάξει πιο κάτω, ίσως διαπιστώσει ότι και τα φυτά έχουν τριπλή υπόσταση, αφού συναλλάσσονται με το ζωικό βασίλειο,από την μια και με τα ορυκτά, από την άλλη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα φυτά δεν διαθέτουν ένα ενδιαμεσο στοιχείο, καθαρά δικό τους.
Αλλά τότε θα πούμε και το πλανητικό βασίλειο μπορεί να έχει μια κάτω πλευρά που την μοιράζεται με το ανθρώπινο βασείλειο, μια επάνω πλευρά που την μοιράζεται με τον ήλιο και μια ενδιάμεση πλευρά, καθαρά δική του.
Μήπως τότε ισχύει το ιδιο και για τον ήλιο και για όλα τα σκαλοπάτια της δημιουργιας?
anahs
Aλλά αφού ο πλανητικός κόσμος,δεχεται έμεσα δηλ. παθητικά, τις επιδράσεις από τον ήλιο,ενώ,από την αλλή,επιδρά άμεσα,δηλ. ενεργητικά, στον άνθρωπο, μήπως ο άνθρωπος δέχεται έτσι έμμεσα,μέσα από τον πλανητικό κοσμο, τις ηλιακές επιδράσεις?
anahs
Και μήπως δέχεται έμμεσα, με φορέα το ζωικό βασίλειο επιδράσεις από το φυτικό βασίλειο?
Οπότε μήπως ο ανθρωπος δεν είναι απλώς μια τρισυπόστατη ύπαρξη,αλλά με περισσότερες υποστάσεις,με περισσότερη χωρητικότητα?
Μηπως ακόμα ποιό έμμεσα και πιο απόμακρα, δέχεται επιδράσεις από το ορυκτό βασίλειο,
από τη μιά ,και από το Γαλαξιακό, βασίλειο από την άλλη?
Μ’ άλλα λόγια, μήπως η κάθε ζώνη του σύμπαντος διαπερνά και μια αντίστοιχη ζώνη μέσα στον ανθρωπο, δηλ. μέσα του?
Μήπως το είναι του είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να γίνετε φορέας ενεργειών και επιδράσεων από ολόκληρο το σύμπαν?
Και τι γίνεται αν τα κανάλια του είναι φραγμένα και δεν αφήνουν αυτές τις επήρειες να περάσουν από μέσα τους και να διοχετευθούν από τα κάτω του βασίλεια, στα επάνοθεν του βασίλεια, κι από τα επάνω του βασίλεια στα κάτοθέν του?
Δεν διαταράσει τότε την παγκόσμια ισορροπία και δεν διαταράζεται και η δική του ισορροπία απ’ αυτό?
Μήπως το κλείσιμό του αυτό, η έλλειψη συνειδητοποίησης της θέσης του σαν φορέας ή μετασχηματιστής δυνάμεων, γίνεται πρόξενος δυστυχίας, αρρώστιας, σύγκρουσης, απομόνωσης και απουσίας Νοήματος στη ζωή του?
Μήπως η ατομική του ευτυχία είναι άρρηκτα συνυφασμένη με το πλήρες άνοιγμά του σ’ όλα τα επίπεδα της Δημιουργίας?
anahs
quote:Aλλά αφού ο πλανητικός κόσμος,δεχεται έμεσα δηλ. παθητικά, τις επιδράσεις από τον ήλιο,ενώ,από την αλλή,επιδρά άμεσα,δηλ. ενεργητικά, στον άνθρωπο, μήπως ο άνθρωπος δέχεται έτσι έμμεσα,μέσα από τον πλανητικό κοσμο, τις ηλιακές επιδράσεις?
anahs
Θέλεις απάντηση Αnna999? θα την έχεις.
Σύμφωνα με: Gμν = -Κ Χ Τμν 2 Χ 10 –45 (Ν-1),άρα σύμφωνα με την σύζευξη jj και το Θεώρημα Wigner-Eckart,όλα αυτα που ισχυρίζεσαι,είναι μπούρδες!!
Είσαι ικανoποιημένη anna999 μας?
Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι απο αυτές τις εξισώσεις,ευχαρίστως να σε διαφωτίσω με άλλες τόσες!
Αλλωστε έτσι δεν κάνεις κι εσύ μόλις σε ρωτάμε κάτι?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Η προκατάληψη πάντως καλά κρατεί,όμως όχι με τις εξισώσεις αγαπητέ, λάθος πορεία, στην περιοχή της ψυχής δεν χωράνε εξισώσεις..
Οι εξισώσεις είναι μόνο για το μυαλό σου,εδώ θα έρχεσαι χωρίς τα παπούτσια σου θα τα βγάζεις, γιατί θα σου πω, "όλα αυτά που ξέρεις
χωρίς σωτηρία είναι μπούρδες..."
anahs
Και απο διάλογο τι να πώ?
Μας αφήνεις άφωνους με τις απαντήσεις σου!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.