- ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ (ΝΟ2) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Mέσα από τα μάτια κάποιου που δεν πιστεύει το παραμύθι με τον Βασιλέα Ιωάννη (που μπορεί και να μην είναι καθόλου παραμύθι), τι ερμηνεία δίνεις στα παρακάτω του Κοσμά του Αιτωλού;Δεν δίνω καμία ερμηνεία απολύτως. Δεν γνωρίζω τι θέλει να πει ο Κοσμάς και ούτε μπορώ να ερμηνέυσω τις προφητείες του. Εικασίες δεν θέλω να κάνω.
Το μόνο που θα σχολιάσω είναι το
quote:
Εσύ παλαιότερα κάτι έλεγες για το όρος Σινά, ότι όλα θα ξεκινήσουν από εκεί (εννοώντας το Ισραήλ πιστεύω).
Δεν μίλησα ποτέ για όρος Σινά. Μίλησα όντως όμως για τη Μέση Ανατολή.
και
quote:
- Στήν Πόλη θά χυθεί τόσο αίμα, πού 3χρονίτικο μοσχάρι μέσα σ΄ αυτό, θά μπορεί νά κολυμπήσει...Γιατί στην Πόλη και όχι στο Ισραήλ, οπού το μίσος βράζει;
"20 και επατηθη η ληνος εξωθεν της πολεως και εξηλθεν αιμα εκ της ληνου αχρι των χαλινων των ιππων απο σταδιων χιλιων εξακοσιων"
Γιατί η "Πόλη" που αναφέρει πρεπει καλά και σώνει να είναι η Κωνσταντινούπολη?
Για όλα τα υπόλοιπα, δεν γνωρίζω. Η προφητεία περι του γενικού πολέμου και τη Δαλματία, με το διαμελλισμό της Αυστρίας και της Τουρκίας μου θυμίζει πάρα πολύ τα γεγονότα του πρώτου ΠΠ. Πως ήμαστε σίγουροι ότι δεν εκππληρώθηκε τότε η προφητεία.
Αν θέλεις να τις μελετήσουμε, είμαι μαζί σου, μιας και όπως είπα τις θεωρώ θεόσταλτες προφητείες. Έτοιμες ερμηνείες που ζητάς, δεν έχω. Από την άλλη, χρησμούς αγαθαγγέλου και οράματα σοφού, ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω.
m
ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ,
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ,
ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ,
ΝΕΙΛΟΣ Ο ΜΥΡΟΒΛΗΤΗΣ,
ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ ΡΩΜΗΣ,
ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ,
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΧΟΖΕΒΙΤΗΣ,
ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ,
ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ,
ΑΠ.ΠΑΥΛΟΣ,
ΛΕΩΝ Ο ΣΟΦΟΣ,
ΜΩΥΣΗΣ Ο ΑΙΘΙΟΨ,
Π.ΠΑΙΣΙΟΣ,
ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ,
Π.ΗΛΙΑΣ ΚΛΕΟΠΑ,
ΑΓ.ΑΡΣΕΝΙΟΣ Ο ΚΑΠΠΑΔΟΚΗΣ
Ο Λέων ο Σοφός δεν είναι αναφνωρισμένος άγιος της Ορθοδοξίας, είναι γνωστό δε ότι έπραξε 4 γάμους.
quote:
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗ ΓΕΕΝΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗ,ΜΑΛΛΟΝ MENAS ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ(Ο ΙΩΑΝΝΗΣ…)
Υπέροχα. Απλά υπέροχα. Ο έχων ώτα ακούει ακουέτω.
quote:
ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ MENAS ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΦΕΛΕΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΚΟΛΑΚΕΨΕ Ο ΟΥΡΑΓΟΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ?ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ,ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΕΣΙΤΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ?ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ?ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΑ ΣΕ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?
Προφανώς κι εσύ δεν διάβασες το ξεκάθαρο σχόλιο που έκανα προς τον ουραγό, σε απάντηση προς εσένα μάλιστα, που ανέφερα την άποψη ότι το site χρειάζεται εξέταση. Αλλά το να φτάσω να κατηγορώ τον ουραγό για νεοεποχίτη για να σε ικανοποιήσω, δεν θα το κάνω ποτέ με την ευκολία που το κάνεις εσύ τουλάχιστον. Κατά τα άλλα, επανέρχεσαι στο τρόπο για τον οποίο ο Νίκος GR διαμαρτυρήθηκε, δηλαδή τις κατά συρροή ερωτήσεις. Την προηγούμενη φορά που απάντησα αναλυτικά, και επιπλήχθηκα από τον Νίκο, και δεν έλαβα απάντηση στις δικές μου ερωτήσεις. Αυτή τη φορά δεν θα πράξω αναλόγως. Απάντησε εσύ πρώτος στις 8 ερωτήσεις που σου απεύθυνα, και μετά ρώτα ότι θες. Αλλιώς, πάλι τον εισαγγελέα θα παριστάνεις μιας και μόνο αυτός μόνο ρωτάει και δεν απαντάει σε τίποτα. Όσο και αν φωνάζεις για το αντίθετο.
quote:
ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ MENAS ΕΦΕΡΕΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ?ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΩ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ?
1. Προφητείες του Ιησού Χριστού, από το Ματ 24
2. Προφητείες της Αποκάλυψης του Ιωάννου
3. Προφητείες του Αποστόλου Παύλου
4. Προφητείες του Αποστόλου Πέτρου
5. Προφητείες του Προφήτη Δανιήλ
6. Προφητείες του Προφήτη Ιερεμία
Εννοείς ότι κάποιος από τους παραπάνω δεν είναι εγκεκριμένος από την Ορθόδοξη εκκλησία? Πάλι την αδικείς καλέ μου φίλε Κυριακόπουλε την Ορθόδοξη εκκλησία της οποίας δηλώνεις υποστηρικτής.
Σε προετοιμάζω για τη μελλοντική χρήση των προφητειών των παρακάτω επίσης προφητών.
1. Μωυσής
2. Ιησούς του Ναυί
3. Σαμουήλ
4. Ιωβ
5. Δαυίδ
6. Σολομώντα
7. Ησαία
8. Εζεκιήλ
9. Ωσηέ
10.Ιωήλ
11.Αμός
12.Οββαδία
13.Μιχαία
14.Ναούμ
15.Ζαχαρία
16.Μαλαχία
Έχεις όσο χρόνο θες να βρεις ποιους από αυτούς δεν εγκρίνει η Ορθόδοξη Εκκλησία.
quote:
ΑΝΤΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΜΙΛΑ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ (ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ)ΚΑΙ ΑΣΕ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΄΄ΠΛΑΝΗ ΜΑΣ΄΄?
Μα στους ομοίους μου μιλάω, απλά εσύ δεν τους βλέπεις. Και θα σε παρακαλούσα να μου εξηγήσεις σε ΠΟΙΟΥΣ αναφέρεσαι όταν λες «ΕΜΑΣ». Ποιοι είστε εσείς, και για ποιους άλλους έχεις αναλάβει και το πόστο του εκπροσώπου? Αυτοί το γνωρίζουν?
Κυριακόπουλε όσο και αν προσπαθείς, δεν θα καταφέρεις να με τραβήξεις στο παιχνίδι που παίζεις. Οι προφητείες της Αγίας Γραφής σε διαψεύδουν κατά συρροή, και οι ερμηνείες των εδαφίων που χρησιμοποιείς σε καθιστούν υπό αμφισβήτηση. Οι κατά παραχώρηση αποκαλύψεις που λαμβάνεις από μυστικούς πατέρες που εγώ ο ανάξιος ούτε φαντάζομαι την ύπαρξή τους, ενώ εσύ ο άξιος λαμβάνεις απλόχερα , δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για την καρέκλα που εσύ κρατάς και το σκυλί με τα αποφάγια κάτω από το τραπέζι σου που εγώ είμαι.
Θα προσπαθήσω λοιπόν όσο μπορώ να αποφύγω οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση με εσένα. Τι σχέση άλλωστε μπορεί να έχουν ο κατά παραχώρηση γνώστης των προφητικών μυστηρίων του Θεού, με τον κύνα κάτω από το τραπέζι του. Καμία απολύτως. Το αντίθετο, εξηγεί αυτή η διαφορά θέσης όλες τις ειρωνείες και την απαξιωτική συμπεριφορά του έχοντος τα αξιώματα προς τους μιαρούς και πλανεμένους δούλους.
Τώρα όσον αφορά τον σκοπό της συμμετοχής μου στο θέμα, έγινε απολύτως ξεκάθαρος από την τοποθέτηση της μαθήτριας. Αλήθεια λέει το Ευαγγέλιο. Ο έχων ώτα, πραγματικά ακούει. Ο Θεός να σε έχει καλά μαθήτρια. Και για τη διάκριση που επιδεικνύεις, και για την πίστη που επιζητείς, και για το όνειρο που παρέθεσες, που είναι όντως συγκλονιστικό.
Bellsak, αμήν και από μένα, ότι αξία μπορεί αυτό να έχει.
m