ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ η αληθεια ειναι αυτο που δεν φανταζομαστε - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ η αληθεια ειναι αυτο που δεν φανταζομαστε - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

astral-project32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
astral-projectΜέλος
24/07/2005, 09:20:08
το ποιημα του γκαιτε ηταν ωραιοτατο και γραμμενο στο υφος της εποχης. αυτο ομως δεν σημαινει οτι υπαρχουν. και εγω μπορω να γραψω ενα ποιημα για ενα τερας με οκτω κεφαλια, δεν σημαινει οτι υπαρχει κιολας...

αναφορες σε αιμοδιψη τερατα τον τελευταιο αιωνα ομως δεν εχουμε. γιατι εαν ειχαμε ολο και καποιος που δουλευει σε αστυνομια ή νοσοκομεια θα το ανεφερε. (λογω της ευρεσης των πτωματων). αυτα δεν μενουν κρυφα...

ΕρεβοςΜέλος
24/07/2005, 11:36:18
astral-project,δε ξερω αν εχεις καποιο προβλημα με τα ελληνικα σου.100 φορες εχω πει οτι δε πιστευω οτι τα φαινομενα αυτα ηταν αληθινα,ομως δε δεχομαι με τιποτα τη μπαρουφα οτι δεν υπηρχε ο μυθος ποτε για νεκροζωντανα πλασματα που πινουν αιμα πριν απο το βιβλιο του Bram Stoker.Εσυ αυτο ειπες και γιαυτο εψαξα στα cd μου να βρω μερικα ενδιαφεροντα κειμενα που εκανα post.
Η επιστημη της κοινωνικης ανθρωπολογιας(η εθνολογιας) μελεταει ηθη,εθιμα,δοξασιες και θεσμους σε διαφορετικες κοινωνιες.Συχνα ασχολειτε με πιο απλες,με "πρωτογονες" οπως θα λεγαμε εμεις κοινωνιες που τις ονομαζουν πιο ευγενικα "παραδοσιακες.Εχουν βρει πολλα κοινα φαινομενα σε εντελως διαφορετικες φυλες και τα εχουν αναλυσει.Μερικα απο αυτα ειναι η μαγεια και οι πρακτικες τις,η δαιμονοληψια (spirit possesion) αλλα και θρυλοι για φαντασματα και αλλα αντιστοιχα πλασματα.Ο φοβος για το θανατο και τους νεκρους ειναι κατι αρκετα συχνο.Εχω διαβασει αρκετα πραγματα ομως οχι κατι που να αναφερετε σε βρυκολακες με αυτη τη λεξη ακριβως.Ομως γνωριζω οτι εχουν γινει τετοιες μελετες.Για παραδειγμα τα εξης βιβλια (καθηγητες ειναι οι συγγραφεις): Nathan Wachtel:Gods and Vampires και Alan Dundes:Vampire a casebook (διαφημισεις εδω: http://www.press.uchicago.edu/cgi-bin/hfs.cgi/00/12537.ctl και http://www.wisc.edu/wisconsinpress/books/0486.htm αντιστοιχα)
Τονιζω οτι οταν λεμε για παραδοσιακες κοινωνιες,μιλαμε για κοινωνιες που εχουν τις ιδιες παραδοσεις και δοξασιες αιωνες τωρα και ζουν μακρυα απο το πολιτισμο μας,δεν εχουν ουτε TV,ουτε cinema,ουτε κομη Δρακουλα.Το δευτερο εχει αναφορα στα βαλκανια πριν ομως τον Vlad Tepes και μαλιστα εκνευρισε καποιους fan του ειδους που θελουν σωνει και καλα το Vlad να ηταν vampire!

Edited by - Ερεβος on 24/07/2005 11:58:05

ΑΡΗΣΜέλος
27/07/2005, 22:20:16
καλησπερα σας

σας ζητω συγγνωμη για την απουσια μου.λεω σε οσους ανησυχουν οτι ειμαι καλα,απλα αλλαξα καποια μετρα ασφαλειας.
τελος παντων ειδα οτι τα μηνηματα ολων των ημερων που ελειπα ειναι αρκετα και ασφαλως δεν προλαβαινω να απαντησω σημερα,αλλα αυριο. απλα τωρα
θελω να καλωσορισω τα καινουρια μελη και να ανταποδωσω τα φιλια και τους χαιρετισμους σε οσους μου εδωσαν και να πω οτι
θα απαντησω εκτενως σε ολους αλλα και αναλογως σε καποιους αλλους.

θα τα πουμε αυριο λοιπον

vlad255Νέο Μέλος
27/07/2005, 23:35:21
Γεια σου φιλε ΑΡΗ χαρηκα που μπηκες ξανα και εγραψες και θα ξαναμπεις αυριο,δε το περιμενα υστερα απο αυτα που γραψανε καποιοι. Να εισαι καλα και περιμενω αυριο να δω τις απαντησεις σου

Υπαρχουν πολλα που δεν ξερουμε!!!

27/07/2005, 23:57:19
Ελπίζω να τα πούμε αύριο, Άρη!
Καλά να περνάς ως τότε.

In the shadows I shall be lost again...

RockasΝέο Μέλος
28/07/2005, 01:53:52
ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ!
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙΣ
ΕρεβοςΜέλος
28/07/2005, 13:40:48
Rockas τωρα αυτο τι ηταν? δειγματα "σοφιας" η καποια μορφη απειλης και καλα? εχεις να πεις κατι συγκεκριμενο? για ααναλυσε το λιγο.
BebaΝέο Μέλος
28/07/2005, 17:11:13
Φίλε Άρη
τι πιστεύεις οτι "αυτοί" έχουν να κερδίσουν απο σένα; Δεν υπάρχουν άλλοι που να θέλουν να προσεγγίσουν; Ξέρεις, υπάρχει πολύς κόσμος εκεί έξω με...ιδιαιτερότητες, με δυνατά ένστικτα, με ενοράσεις, με διαίσθηση, με τηλεπάθεια κλπ.Kι εγώ είμαι ένα απο αυτά, αλλά τις εμπειρίες μου θα τις γράψω σε άλλο κεφάλαιο... Λοιπόν; ΣOυ κάνανε ζημιά, λες. Γιατί; Έχουν κάποιο σχέδιο ειδικά για σένα;
HfaistosΜέλος
29/07/2005, 17:58:29
Παρτε μια ειδηση που θα σας ενδιαφερει. Οχι εμενα παντως

http://www.mosnews.com/news/2005/07/29/vampiredetained.shtml

"ΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ"

29/07/2005, 20:53:04
Γιατί αφορά εμάς?
Δε νομίζω να δήλωσε κανένας μας οτι είναι βαμπίρ...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

04/11/2012, 18:04:19
Υπάρχει ελεύθερη βούληση ή όλα γίνονται βάση σχεδίου ????

Αυτό πραγματεύεται το The Adjustment Bureau....

Θα μπορούσε να είναι ένα σαχλορομάντζο για έναν ανεκπλήρωτο έρωτα, τελικά όμως είναι μία ευχάριστη ταινία με λίγο ΜΑΤΡΙΞ επιρροές (έτσι μου φάνηκε εμένα...) με προβλέψιμο μεν τέλος αλλά δεν πιστεύω πως θα παραπονεθείτε ότι χαραμίσατε τον χρόνο σας...

http://www.youtube.com/watch?v=fSeWHl1PaKs

04/11/2012, 23:57:26
Την είχα δει στον κινηματογράφο.
Πραγματεύεται ένα οντως ενδιαφέρον θέμα, απλά μου φάνηκε ότι εκτελεστικά η ταινία ήταν λίγο πολύ αυτό που λέμε για "ποπ κορν".

Θα ήθελα περισσότερη φιλοσοφία και λιγότερη δράση.
Πάντως δεν τη λες με τίποτα χάσιμο χρόνου. Έχει πρωτοτυπία, σασπένς και καλές ερμηνείες.

Lost in Necropolis

La ville de la mort