- Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ? - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΛΑΡΟΙ Η ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΧΟΣ ΚΤΛ Η ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΚΤΛ...
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:ΣΥΝΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ KAΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΒΙΩΜΑΤΑ
ΠΧ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ(ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ) ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ??
Οι έντονες και συνεχείς διαφοροποιήσεις στις εσωτερικές διαδικασίες του οργανισμού του ανθρώπου που συνοδεύουν ακόμα και την τόσο συχνή λειτουργία της θερμορύθμισης*, είναι μερικές φορές τόσο ακραίες που τροποποιούν κατα πολύ τις συνθήκες του κυττάρου.
Η αντοχή του κάθε κυττάρου σε τέτοιες "αλλαγές",εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την κληρονομικότητα, τις συνθήκες του περιβάλλοντος, τις συνθήκες ανάπτυξης κ.ο.κ.
Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι η αντοχή του κάθε κυττάρου είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Φανταστείτε τώρα τα εκατομμύρια των κυττάρων που βρίσκονται σε ένα μόνο κομμάτι ιστού... Τώρα λάβεται υπόψη σας και ότι αυτά συνεργάζονται μεταξύ τους και επικοινωνούν. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι η εκδήλωση μιας ασθένειας υπακούει(;) σε μια εξίσωση με ν αγνώστους. Το ότι ένας από αυτούς είναι και οι στρεσσογόνες καταστάσεις είναι γεγονός. Πώς όμως μπορείς να δώσεις την υπαιτιότητα εξ'ολοκλήρου σε έναν παράγοντα που ο ίδιος,αυτός καθ'αυτός,υπακούει σε μια εξίσωση για την οποία γνωρίζουμε τόσο λίγα;
*είναι και αυτή μια από τις πολλές στρεσσογόνες καταστάσεις

Σήμερα είναι εκπληκτικό το ότι συγράμματα παθολογίας (σωματικής ιατρικής) πυκνώνουν τις αναφορές τους γύρω απο τη συμμετοχή του ψυχικού παράγοντα στην εκδήλωση νόσου.Για παράδειγμα άτομα που ανήκουν στον τύπο Α (φιλόδοξα,αγχωτικά,εργασιομανή,τελειομανή) είναι πλέον βεβαιωμένοι υποψήφιοι για έμφραγμα του μυοκαρδίου.Οι αρηρίες μας απο τη γέννηση και πέρα ,χρόνο με το χρόνο,προχωρούν προς την αρτηριοσκλύρηνση (αθυρωμάτωση) ή πιο απλά βούλωμα.Στα πολύ πρώιμα στάδια τα μελλοντικά βουλώματα έχουν μορφή λευκών πλακών που εκτείνονται στηνν εσωτερική πλευρά των αρτηριών.Ένα έντονο στρεσσάρισμα είναι δυνατόν να προκαλέσει στιγμιαία διόγκωση των πλακών αυτών ,διακοπή της ροής του αίματος και ακόμα και θάνατο.
Το ακόμα πιο συναρπαστικό είναι οτι στο νεκροτομείο δεν ανευρίσκεται κανένα βούλωμα γιατί μετά απο λίγο η πλάκα επανέρχεται στη φυσιλογική της διάσταση.Αυτός μπορεί να είναι ένας αιφνίδιος θάνατος αγνώστου αιτιολογίας.
Σε ότι αφορά τον καρκίνο οι σύγχρονες ερευνητικές προσσεγγίσεις τον πλευρίζουν μέσω ανοσοποιητικών μηχανισμών και δίνουν πολύ μεγάλη βαρύτητα στα επίπεδα άμυνας του οργανισμού.Η κατάθλιψη μέσω του γενικότερου βιοχημικού ντελίριου που προκαλεί στον οργανισμό (ελάτωση σερετονίνης-αύξηση κατεχολαμινών-κορτιζόλης)ρίχνει τα επίπεδα άμυνας του οργανισμού πολλές φορές σε δραματικό βαθμό.Αυτή η πτώση της άμυνα είναι ικανή να ευνοήσει (μέσω μιας σύνθετης ανοσολογικής οδού) την δημιουργία νεοπλασμάτων.Το ακόμα πιο εκπληκτικό είναι οτι οι σχιζοφρενείς πολύ σπάνια εώς και καθόλου δεν αναπτύσουν κακοήθεις όγκους.
Όλα αυτά βεβαια ,με τον κάπως υπεραπλουστευμένο τρόπο που τα είπα,είναι απλά ενδείξεις γιατί τον μηχανισμό αυτής της επικοινωνίας σώματος-ψυχής δεν τον ξέρουυν ακόμα σε όλη του την έκταση.Η δική μου η άποψη γενικώς είναι δυναμική και πιστεύω οτι ψυχή και σώαμα βρίσκονται σε μια σχέση αλληλοεπιροής.Όχι μόνο η ψυχή σωματοποιείται αλλά ίσως και το σώμα να "ψυχικοποιείται".
ΦΙΛΕ Secondborn
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗΗ ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ στρεσσογόνες καταστάσεις ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΙΣΜΕΝΗ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΡΕΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.ΑΝΑΛΟΓΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΠΙΡΕΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...
ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ...
ΦΙΛΕ LOGOS
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ οτι ψυχή και σώαμα βρίσκονται σε μια σχέση αλληλοεπιροής
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝ:το σώμα να "ψυχικοποιείται". ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ...
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΠΙΡΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΝΗΤΙΚΑ Η ΘΕΤΙΚΑ...
ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ??
Η σκέψη όμως οδηγεί σε αποφάσεις και τελικά σε δράση (και η απραξία είναι μια μορφή δράσης).Η δράση τροποποιεί την πραγματικότητα που μας περιβάλλει αλλά μπορεί να τροποποιήσει και τα ίδια μας τα πιστεύω (κάποιος με χαμηλή αυτοεκτίμηση πχ κάνοντας κάτι που επιβραβεβεται απο το περιβάλλον του μπορεί να τροποποιήσει τα πιστεύω του και σίγουρα θα αλλάξει η συναισθηματική του κατάσταση)και συνεπώς το τελικό συναισθηματικό αποτέλεσμα-βίωμα.
Έχουν παρατηρηθεί βέβαια περιπτώσεις ασθενών που κατόρθωσαν να αναρρώσουν από ανίατες ασθένειες με μοναδικό μέτρο προστασίας την "εσωτερική" προσπάθεια.
Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι είτε η δύναμη του ανθρώπου είναι πολύ πιο μεγάλη απ'οτι πιστεύουμε, είτε ότι το μίγμα καποιας ανώτερης τυχαιότητας(ή και απολυτότητας-ότι θέλεται επιλέγεται) μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε αν μη τί άλλο ασυνήθιστες καταστάσεις.

τωρα οσο για το θεμα τυχη αμφιβαλλω γι ατην υπαρξη της...
αρα εξαρταται κατα ποσο θελουμε να συμβει κατι πχ μια αρρωτια... η αντιστοιχα μια πετυχημενη και καλη ζωη
το δικό σου θέμα επέλεξα σαν πρώτο, από τα 1.000 θέματα, γιατί με απασχολεί και εμένα αρκετά.
Και μάλιστα πέρασα πριν από λίγο μια φάση, "δυσάρεστη" ας την πούμε, η οποία ευτυχώς πέρασε.
Και το γεγονός ότι πέρασε μου και έδειξε πάλι πολύ καθαρά ότι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗΣ.
Πιστεύω επίσης ότι σίγουρα η σωματική υγεία μας έχει να κάνει με την ψυχική. Το έχω ζήσει, και το έχω νοιώθει.
Οχι όλες, αλλά πολλές αρρώστιες είναι ψυχοσωματικές.
Εχει πει ένας σοφός άνθρωπός:
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις όταν νομίζεις ότι είσαι άρρωστος, είναι να λες στον εαυτόν σου, ότι δεν έχεις τίποτα!
Η θετική σκέψη για μένα είναι το παν.
Εάν εγώ βλέπω την ζωή μου θετικά, έτσι θα είναι.
Εάν γκρινιάζω συνέχεια, μια γκρίνια θα είναι η ζωή μου.
Ομως φυσικά, δεν είναι πάντα εύκολο να έχεις αυτήν την θετική σκέψη, ή άμα την έχασες, να την αποκτήσεις ξανά.
Αλλά είναι πολύ σημαντικό να ΞΈΡΟΥΜΕ τουλάχιστον, ότι επιρρεάζουμε την ποιότητα ζωής μας από τις σκέψεις μας.
Αν το ξέρουμε αυτό, το πρώτο βήμα έχει γίνει!
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
ότι επιρρεάζουμε την ποιότητα ζωής μας από τις σκέψεις μας."
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΘΕΤΙΚΑ
ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΞΑΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ...
ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΛΕΓΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΑΛΛΑ & ΕΜΕΝΑ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ....
quote:
ΚΟSMO ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ..
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥότι επιρρεάζουμε την ποιότητα ζωής μας από τις σκέψεις μας."
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΘΕΤΙΚΑΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΞΑΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ..
1.Το παν ειναι να ζουμε θετικα και μετα σκεπτομαστε και θετικα.Και για πιο λογο να αποκτησεις θετικη σκεψει η μαγεια ειναι να κανεις πραξη τα ονειρα σου εχοντας ουδετερη σκεψη .Αν μπεις στο τριπ της θετικης σκεψεις εισαι αρωστος .Το καλυτερο ειναι καλη ζωη χωρις σκεψη και οπου μας παει
ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΛΕΓΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΑΛΛΑ & ΕΜΕΝΑ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ....