- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ Α.Π. ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ Α.ΠΕΔΙΟΥ. ΤΟ ΠΟΣΟ ΨΗΛΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Ερεθίστηκα...Όχι σεξουαλικώς! Απο αυτά που είπε ο Ampere ιδίως τις τελευταίες παραθέσεις που έκανε!
Απο ότι βλέπουμε μερικά "βοηθήματα" που υπάρχουν στοχεύουν στην μεταβολή της εγκεφαλικής λειτουργίας.Αυτό μπορεί να μας πεί οτι ο εγκέφαλός μας δεν είναι τελείως άσχετος με την ψυχή μας ή το αστρικό σώμα.Κατα την άποψή μου αυτό δεν αφαιρεί την μαγεία του θέματος! Ίσα -ίσα την ισχυροποιεί και την επιτείνει! Ακόμα ένα μέσο λοιπόν στα χέρια μας! Αλίμονο αν η γοητεία κάποιυ θέματος παραμένει μόνο και μόνο επειδή ασχολούντε με αυτό Μεγάλοι Μύστες , κουκουλοφορεμένα μέλη παράξενων οργανώσεων ή επειδή περιέχει ανεξήγητο "μάμπο τζάμπο".Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα μιλούσαμε τότε για ένα κενό θέμα...
Οι κεραυνοί δημιουργούνται απο ηλεκτρική φόρτιση που προκύπτει μεταξύ της τριβής σταγονιδίου νερού των συννέφων και αυτό που βλέπουμε είναι η γείωση αυτού του φορτίου! Μαγικό? ΜΑΓΙΚΟΤΑΤΟ,ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ και στην σκέψη αυτού του φαινομένου να συμβεί κοντά στο σπίτι μου νίωθω δέος απο την απότομή του φύση,την βιαιότητά του και την δύναμη του! Πειράζει που απο πίσω δεν κρύβετε κάποιος Θεός,ένας μύθος ή κάποια Τιτανομαχία? Όχι...Ίσα ίσα σε αυτό το θέμα η επιστημονική του εξήγηση το κάνει ακόμα πιο ...περίεργο και μαγικό για μένα...Για δές τι κάνουν κάποια τρισεκατομύρια σταγονίδια νερού που την "βρίσκουν" ουράνια μεταξύ τους!
Συμβουλή πρός Razielle:Κράτα τον ενθουσιασμό του παιδιού στην καρδία σου...Μην απογοητεύεσαι αν κάτι εξηγηθεί επιστημονικά,ίσα ίσα να χαίρεσε που τώρα είναι πιο προσιτό και πιο μαγικό! Τίποτε δεν σε εμποδίζει απο το να προσπαθήσεις για AΠ μόνη σου και να το ερευνήσεις! Αν αργότερα,ώντας ανεπτυγμένη σε αυτόν τον τομέα δοκιμάσεις κάποια μέθοδο τύπου "Hemi-Sync" τότε θα δείς "θαύματα" και "μαγεία"...
Επίσης σημειώστε οτι η AΠ δεν "εξηγείτε" με την επιστήμη,απλά μόνο απο αυτές τις μεθόδους βλέπουμε οτι παίζει κάποιον ρόλο και ο εγκέφαλος!
Ως "δωράκι" στην μαγεία του θέματος παραπέμπω σε ένα λινκ που δείχνει πώς ο διαλογισμός αλλάζει μόνιμα την λειτουργία του εγκεφάλου! Κατέστρεψα τον διαλογισμό? Όχι,ίσα ίσα μεγάλωσα την μαγεία του δείχνωντας μια έρευνα που αν και δεν εξηγεί πολλά ,δείχνει πως ο "διαλογιζόμενος" διαφέρει απο κάποιον που δεν εξασκεί τον διαλογισμό ακόμα και σε επίπεδο νευροφυσιολογίας! Αν μη τι άλλο εδώ βλέπουμε οτι αυτή η μέθοδος ΔΟΥΛΕΥΕΙ και σε εγκεφαλικό επίπεδο! (Λες και χρειαζώμασταν έρευνα να μας το πεί αυτό!
Απολάυστε χωρίς φόβο,αλλα με μπόλικο πάθος!
http://www.pnas.org/cgi/content/abstract/101/46/16369
Αναρωτιέμαι επίσης Φίλη Gretel μήπως τα παραπάνω που έγραψα ταιριάζουν και στο θέμα "Παράδοση VS Επιστήμη"
Reality: A serotonine induced Hallucination?

quote:
ΑMPERE EIΣΑΙ ΘΗΣΑΥΡΟΣ
αλλά και επειδή βρίσκω εξαιρετικά διαφωτιστικό τον πιο πάνω ιστότοπο είπα να συνεχίσω για λίγο ακόμη τη μετάφραση .
Η διαφορά μεταξύ Lucid* Dreams και OBEs**
*Lucid Dream=Συνειδητό (φωτεινό – διαυγές) Όνειρο
**OBE = Out of Body Experience (Εξω – Σωματική –Εμπειρία )
Η διαφορά μεταξύ ενός απλού ονείρου, ενός συνειδητού ονείρου και μιας ΟΒΕ είναι θέμα συνειδητότητας. Το πέρασμα από ένα κανονικό όνειρο, σε ένα ζωντανό (vivid) όνειρο και από εκεί σε ένα συνειδητό όνειρο, είναι θέμα ανύψωσης της συνειδητότητας του εξωτερικού περιβάλλοντος έτσι ώστε αυτά που βλέπετε και αισθάνεστε να είναι ξεκάθαρα - σαφή (crisp).

Εντούτοις η πραγματική διαφορά μεταξύ μιας OBE και ενός συνειδητού ονείρου δεν έγκειται στο πόσο σαφής είναι η συνειδητότητα του εξωτερικού σας περιβάλλοντος αλλά στο πόσο ακριβής είναι η αυτο-συνειδητότητά σας. Αυτό που μετρά είναι εάν γνωρίζετε πλήρως το πώς φθάσατε εκεί και εάν η ονειρική σας προσωπικότητα ταιριάζει με τη προσωπικότητά σας στο φυσικό κόσμο. Εάν η αυτο συνειδητότητά σας είναι ίδια με αυτή που είναι στο φυσικό κόσμο, τότε πρόκειται για OBE.
Η εμπειρία δείχνει ότι τα όνειρα είναι χαμηλού επιπέδου OBEs, σε αντίθεση με τις OBEs που είναι υψηλού επιπέδου όνειρα
Για παράδειγμα, είναι σύνηθες να βλέπετε μόνο μια “μαυρίλα” όταν πρωτομπαίνετε σε OBE. Εάν διαχωριστείτε από το σώμα σας έχοντας πλήρη συνειδητότητα της ταυτότητάς σας, αλλά δεν έχετε όμως καμία θέαση ονείρου, δεν παύει να είναι μία OBE. Το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι η συνειδητότητα του εαυτού σας. Στην πραγματικότητα έχει πολύ μικρή σημασία το πόσο ζωντανά είναι τα χρώματα ή εάν είστε σε θέση να αισθανθείτε τις υφές και τα σχετικά με πλήρη ρεαλισμό.
Εάν γνωρίζετε μόνο ότι είστε σε όνειρο, αλλά δεν γνωρίζετε πλήρως τη διαδικασία για το πώς φθάσατε εκεί ή ποιο είναι το όνομά σας, τότε πρόκειται για ένα συνειδητό όνειρο.
Τυπικά, πρόκειται για OBE εάν περνάτε κατ' ευθείαν από μία κατάσταση εγρήγορσης σε μια προβολή χωρίς καθόλου να χάνετε τη συνέχεια σε οποιοδήποτε σημείο. Εάν πρέπει πρώτα να κοιμηθείτε ή να βυθιστείτε σε υπναγωγική κατάσταση, θα χρειαστεί να περάσετε πιθανώς μέσω της φάσης ενός συνειδητού ονείρου προτού καταφέρετε να ανακτήσετε τελείως την αυτοσυνειδητότητά σας και πάλι. Και μόνο τότε θα μπορείτε να το χαρακτηρίσετε ως OBE και όχι ως συνειδητό όνειρο.
Βλέπουμε δηλαδή ότι το όλο θέμα μοιάζει σαν μια συνάρτηση που εξαρτάται από δύο (τουλάχιστον) μεταβλητές:
Αφενός του πόσο συνειδητός του εξωτερικού περιβάλλοντός του είναι κανείς (άξονας των Χ) και αφετέρου του πόσο συνειδητός του εαυτού του είναι (άξονας των Υ).
Εδώ υποψιάζομαι ότι θα μπορούσαμε να λάβουμε υπ’ όψιν μας και μια τρίτη μεταβλητή, αυτήν, ας πούμε, του πόσο ξεκάθαρη αίσθηση του σκοπού έχουμε, αλλά θα πάει μακριά... η βαλίτσα και το σταματώ εδώ.
Πάντως με τις δύο πιο πάνω μεταβλητές υπ’ όψιν, νομίζω εξηγούνται αρκετές συνειδησιακές καταστάσεις ακόμα και κατά τη διάρκεια που είμαστε “ξύπνιοι”.
Αφού, λοιπόν, ανάλογα με τις εκάστοτε τιμές του Χ (συνείδηση του εξωτερικού περιβάλλοντος) και του Υ (αυτο-συνείδηση) έχουμε μια μεγάλη ποικιλία καταστάσεων «επίγνωσης» δείτε και μόνοι σας τι συμβαίνει, για παράδειγμα, όταν βλέπουμε ας πούμε, τηλεόραση: ταυτισμένοι με τη πλοκή του έργου, αποκομμένοι από τον άμεσο περιβάλλοντα χώρο, πρέπει να βρισκόμαστε, σύμφωνα με τα πιο πάνω, σε μια κατάσταση στην καλύτερη περίπτωση «ζωντανού» ονείρου.
Όταν πάλι, οδηγούμε και …την/τον σκεφτόμαστε, μάλλον είμαστε σε μια κατάσταση OBE χωρίς όμως «αστρική» όραση… Τέλος πάντων.
Επί της ουσίας… Τώρα, που γίναμε σοφότεροι…
quote:
"Μήπως δεν είναι θέμα ηθικής καθαρότητας, πνευματικής διαύγειας, ή ψυχικής ανάπτυξης το να μπορείς να ταξιδεύεις στο αστρικό;"
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ Α.Π. ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ Α.ΠΕΔΙΟΥ. ΤΟ ΠΟΣΟ ΨΗΛΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Αυτό βεβαίως εξηγεί γιατί όποτε έχω «βγει» (χωρίς πάντως να το επιδιώξω), πάω κατ’ ευθείαν προς τα …κάτω, σε διάφορα κολάσια επίπεδα…
Τι είναι αυτό, λοιπόν, που έχουν αναπτύξει περισσότερο;;;
Αλήθεια γιατί να μάθω να περπατάω στο νερό, όταν μπορώ να χρησιμοποιήσω μια βάρκα; Ποιο είναι άραγε το σημαντικό; Να μάθω διάφορα αποκρυφιστικά ακροβατικά για τις ανάγκες ενός …μεταφυσικού τσίρκου; Ποιο είναι τελικά το ζητούμενο;
«Να Ζεις, ν’Αγαπάς, να Μαθαίνεις»
Θα μπορούσε να αποτελεί απάντηση στο πιο πάνω ερώτημα, ο τίτλος του βιβλίου -του Μπουσκάλια- που με περιμένει να το ξαναδιαβάσω ;
Επειδή υποψιάζομαι ότι η Razielle δεν μας παρακολουθεί για να σχολίαζε, κι επειδή όσο όμορφα κι αν ξανανακάλυψες «επιστημονική μαγεία» στους …πρώην κεραυνούς του Δία, διαισθάνομαι ότι δεν είναι εύκολο να γεμίσει εκείνο το περίεργο αίσθημα του κενού που ακολουθεί τις κατακτήσεις της «επιστήμης», λίγες σκέψεις, προσπαθώντας να διακρίνω τι είναι αυτό που χωρίζει την «επιστήμη» από την «μαγεία»…
«Μαγεία» είναι να βρίσκεις νόημα στο παράλογο.
«Επιστήμη» είναι να στερείς από νόημα το έλλογο
«Μαγεία» είναι να προσδοκάς το αναπάντεχο.
«Επιστήμη» είναι να το έχεις ήδη προβλέψει.
«Μαγεία» είναι να πεθαίνεις από αγάπη.
«Επιστήμη» είναι να πεθαίνεις αναζητώντας την.
Είμαστε μια ανακατανομή του τίποτα*, φωνάζει η επιστήμη…Θλιβερές υπάρξεις που γεννιούνται κλαίγοντας και όταν πια έχουν κλάψει αρκετά, πεθαίνουν**…
Όχι, διαμαρτύρεται η «μαγεία»…Είμαστε κάτι πολύ περισσότερο από τίποτα. Αρκεί να το πιστέψεις, αρκεί να το θέλεις, αρκεί ν’ αγωνίζεσαι γι αυτό….
Αρκεί;;;
*Νανόπουλος
**Κουροσάβα “RAN”
μη φοβάσαι, μη κολλάς, μη τρελαίνεσαι
Κατ'αρχας καλημέρα/καλησπέρα σε όλους!
Ξανάρθα στην παρέα σας μετά απο πολύ πολύ καιρό - ίσως η τελευταία φορά να ήταν πριν τις πανελλήνιες - κι ελπίζω να μείνω, ως φοιτήτρια πλέον!
Στέφανε, σου εύχομαι βίον ανθόσπαρτον, να ζήσεις και να ευτυχήσεις!
Επειδή απ'ότι βλέπω έχω χάσει αρκετές σελίδες, θα καθίσω κάποια στιγμή να διαβάσω απο την αρχή το 3ο μέρος!
Επίσης...θα 'ναι λίγο περίεργο να "καλοσωρίσω" τα νέα (!?!) άτομα του topic....οπότε...καλώς σας βρήκα!
Αλήθεια, με το mysticweb τι γίνεται? Παρακολουθεί κανείς κάποιο course? ..?
Η αλήθεια είναι ότι έμεινα έκπληκτος αφού θεωρούσα (μία ακόμη λανθασμένη μου εκτίμηση) ότι είχες εγκαταλείψει για τα καλά αυτή τη μεριά της «εσωτερικής» αγοράς .
Αν πάντως τώρα για πρώτη φορά, μετά από καιρό, αποφάσισες να δεις τι γίνεται εδώ, διαισθανόμενη ίσως ότι κάποιοι σε «μελετάνε», έστω με το ψηφιακό σου ψευδώνυμο, τότε αυτό αγγίζει τα όρια της …«μαγείας»!!!
Τώρα για το mysticweb, θες γιατί διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για ... τον ανανήψαντα πεπτωκώτα, θες γιατί όλα τα ενδιαφέροντα και χρήσιμα των γνωστικών συνήθως είναι αναμεμειγμένα με κάμποση «δυσκολοχώνευτη» κοσμολογία που αγγίζει τα όρια νέας θρησκείας, κάτι που ίσως λόγω ηλικίας (παππού με απεκάλεσαν) είμαι ίσως πιο συντηρητικός, είναι το μόνο σχετικό με ΑΠ site που απέφυγα να ασχοληθώ ιδιαίτερα. Πόσο μάλλον να παρακολουθήσω και τη σχετική σειρά μαθημάτων.
Έτσι κι αλλιώς πάντως και μιας και καταλαβαίνω ότι κλείνει και ο δικός μου κύκλος παρουσίας σε αυτό το topic, εύχομαι και πάλι καλή πρόοδο σε κάθε τομέα της ζωής σου και καλή συνέχεια...
μη φοβάσαι, μη κολλάς, μη τρελαίνεσαι
Διαβάζω όσα παραπάνω μπορώ για το θέμα απο βιβλία σε e-books και φυσικά κείμενα στο νετ. Ποιός ξέρει, όσπου να΄ρθει ο Ιαν. μπορεί να μετανιώσω και να μην τα κάνω. Συμφωνώ με τον Ampere τον elder στη διαφύλαξη στα μαθήματα αυτά αλλά και πάλι μου μένει ο ενθουσιασμός και η περιέργεια, το δύσκολο ειναι να βρώ το balance μεταξύ των δυο και να τα χρησιμοποιήσω σωστά.
"You are only paranoid when you Imagine people are against you"
Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου.
Θερμά συγχαρητήρια και ως φοιτήτρια πια να ζήσεις τη ζωή σου, όσο περισσότερο γίνεται. ![]()
Αλήθεια, αν δε γίνομαι αδιάκριτος, σε ποια σχολή είσαι;
Ζήσε τη στιγμή!

Καττά δεύτερον σηγνώμη για τα ορθογραφικά λάθη ( ειναι λόγο δησλεξήας )
Όπος θα καταλάβατε ειμαι ένα ολοκαίνουργο μέλος που μέχρη πριν λύγο καιρό δεν ήξερε ούτε να ανήγει το Ρ.C.
Τεσπα δεν θέλω να κουράσω την ενδιαφέρουσα σηζήτιση σας έχω απλός να παραθέσω μερηκές απορήες και πολλά μπράβο για τις εμπηρίες και τις γνώσεις σας.
Η αλίθηα είναι οτι δεν έχω προλάβει να διαβάσω τις προηγούμενες σελίδες ( οχι όλες ) και τα α.π. 1ο και 2ο, ειναι πάραπολλα.
Παρόλαυτα εδω και 1 εβδομάδα περήπου που «σας» ανακάληψα, η α.π. μου εχει γήνει εμονή, ειναι φοβερό να πέφτω για ύπνο και να σκέφτομε σηνέχηα «πος θα γηνει να προβληθώ?» και «τι να κάνω μετά την σηγκέντροση στην αναπνοή?» και....
Πρέπει να πω οτι πρότη φορά άκουσα για α.π. πριν 10 χρόνια περήπου και γενηκά το σκεφτόμουνα κατα καιρούς. Δεν εχω διαβάσει κάτι σχετηκό σε βιβλήα και γενηκά δεν εχω καταφέρει να το κάνω ποτέ, τουλάχηστον οχι συνηδητά!
Το αστείο ειναι οτι κάθε βράδυ μετά την προσπάθηά μου να σηγκεντροθώ με πέρνει ο ύπνος χορής αποτέλεσμα. Εκτός απο μία φορά που «πετάχτηκα» πρην προλάβει να με πάρει κανονηκά ο ύπνος.
Επίσης πρέπει να πω ότι δε με φοβίζει τίποτα στη σκέψη της α.π. και ίσος γι΄ αυτίο να μου έχει γίνει εμονή.
Αν κάποιος μπορεί να μου πει τα « βήματα » θα μ εβοήθούσε πολύ, ή ακόμα και κάπια βιβληογραφήα. Αν και θα προτημούσα κάτι πιό άμεσο καταλαβένετε γιατί. Ευχαρηστώ εκ των προτερον.
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 2ο ΚΑΙ 3ο ΜΕΡΟΣ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΑ ΒΗΜΑΤΑ.
ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ. ΟΤΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΧΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ :))