- Έναρξη νέου Gnostic Center (γνωστικού κέντρου) στην Αθήνα. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Πρώτα από όλα, να απαντήσω στην ερώτηση της katerinagnosis:
quote:
Επικαλούμε λοιπόν τους συνοδοιπόρους εδώ να ακούσουν αυτά τα τραγουδάκια και να πουν τη γνώμη τους.
Κατερίνα, είχε πλάκα.
Είχε πραγματικά πολύ πλάκα!!!
Ακόμα και τώρα που το ακούω, συνεχίζω να γελάω.
Λέγεται black humor.
Παρεξηγείται εύκολα - δε λέω.
Μπορεί και να επηρεάσει τα μικρά διαολάκια, που η περιέργειά τους θα φτάσει μέχρι το σημείο να:
-Μπούνε στο internet
-Γραφτούνε στο ESOTERICA
-Διαβάσουνε τον pixel
-Ανακαλύψουν πως κάτι κρύβεται στην ψηφιακή του υπογραφή
-Κάνουν κλικ
-Μπούνε στη σελίδα του
-Επιλέξουν το κεντρικό μενού
-Κατευάσουν τον κέρσορα πιο κάτω
-Βρούνε το αρχείο
-Το κατεβάσουν
-Το ακούσουν
και...
μετά...
...
-συρθούν αργά προς την κουζίνα,
-ανοίξουν το συρτάρι
-διαπιστώσουν πως το κουζινομάχαιρο είναι άπλυτο
-φορέσουν την ποδιά
-πιάσουν το Trilet
-βάλουν Trilet στο σφουγγαράκι
-σαπουνίσουν το κουζινομάχαιρο
...
...
Εάν όλα αυτά κάνουν κάποιον ψυχοπαθή βρε Κατερίνα - τι να πω;
Πάρτο σαν black humor - ειλικρινά σου λέω. Χίλιοι άνθρωποι, χίλια γούστα. Εξαρτάται πάντα πότε και πως τα σερβίρει κανείς.
Αλλά κυρίως: Τι θέλει να "φάει" κανείς.
Κι εκεί είναι το θέμα.
Ας το κλείσουμε όμως.
Στους γνωστικούς λοιπόν, με κάποιες ερωτήσεις.
-Καταρχήν, ποιά η σχέση του σύγχρονου γνωστικισμού με το αρχαίο γνωστικό κίνημα;
Τι έχουν κρατήσει και τι έχουν αλλάξει απ' αυτό;
-Επίσης. Αληθεύει το γεγονός, πως σε κάποιες διαλέξεις - σεμινάρια των γνωστικών, αυτοί που τα παρακολουθούν διδάσκονται τεχνικές για να "βγουν" στο αστρικό;
Εάν ναι, ποιά είναι η σκοπιμότητα και ποιά το κριτήρια; (επικινδυνότητας, ωριμότητας, σκοπών του ενδιαφερόμενου, κ.λπ)
Αυτές για αρχή.
----------------------------------------------------------------------
Nada:
quote:
Και το ερώτημά μου: πώς (και γιατί) να εξαλλείψεις κάτι στο οποίο δεν έχεις επιτρέψει να ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του;
Paqwna
quote:
Προσωπικά βαρέθηκα να κάνω κύκλους με τα ελαττώματα συνέχεια, και συνέχεια και συνέχεια. Ζαλίστηκα βρε αδελφέ. Βέβαια σε μερικούς αρέσει η ρόδα που στριφογυρίζει, αυτή η καινούργια του σύγχρονου λούνα πάρκ... είχα μπεί μία φορά και ξέρασα απο το πολύ πέρα δώθε!!! Δεν σε κατηγορώ αν σου αρέσει, αλλά δέξου αντίστοιχα κι όσους δεν θέλουν να 'ζαλίζονται' χωρίς λόγο...
Επειδή συμμερίζομαι το ερώτημα της Nada, εάν δεν σου κάνει κόπο, μπορείς να εξηγήσεις τα παραπάνω λίγο περισσότερο;
Δεν κατάλαβα εάν εννοείς
1).την αποφυγή από τα λάθη ή τα ελαττώματα, ή
2).το να συνεχίζουμε να τα κάνουμε χωρίς συνείδηση.
Στην πρώτη περίπτωση, απλά γυρίζουμε την πλάτη μας στο πεδίο μάχης για την ανάπτυξη της συνείδησής μας. Στην δεύτερη, χρησιμοποιούμε την επανάληψη με Συνείδηση και τότε κάθε κύκλος δεν είναι καθόλου ίδιος, παρά ένα μάθημα που μας πάει ολοένα και ψηλότερα. Κάποτε βέβαια, οι σκιες θα απομακρυνθούν και θα δώσουν τη θέση τους στο φως.
Και μια νέα σπείρα, πιθανόν θα μας περιμένει...
----------------------------------------------------------------------
pixeldream
quote:
ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΙ ΜΟΝΟΣ...ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΤΑΓΜΑ...ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΨΥΧΙΚΑ...ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ...ΞΕΡΩ...ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΤΩΡΑ.
Βρίσκω τη σύνδεση αυτή που κάνεις pixeldream λίγο άστοχη.
Εάν εξετάσεις σε μεγαλύτερο βάθος τα πράγματα, θα δεις πως ο καθένας δεν είναι υπόλογος στους γονείς του, αλλά στο εσωτερικό του Είναι. Αυτό μπορει να προδόσει και να σκοτώσει πρώτα απ'όλα και μετά τις προσδοκίες των συγγενών, των φίλων, κ.λπ. οι οποίες πηγάζουν από διάφορα κίνητρα, αλτρουιστικά ή μη. Το να επιλέξει κάποιος να πάει σε ένα τάγμα - αμφίβολο ή μη - είναι καθαρά δική του υπόθεση. Εάν είναι αμφίβολο, θα πάθει και κάποτε θα μάθει. Μαζί, θα πάθουν και οι γονείς, όταν αντιληφθούν πως το παιδί τους δεν είναι κτήμα τους.
Εάν δεν είναι αμφίβολο, και πάλι αλλού θα δώσει λόγο. Εάν όμως φερθεί πραγματικά άσχημα σε ανθρώπους, που νοιάζονται γι' αυτον, σημαίνει πως δεν κατάλαβε. Πως το "τάγμα" και η ζωή, είναι ένα και το αυτό.
Όπως είσαι μέσα, πρέπει να είσαι και έξω.
Αλλιώς, απλά υποκρίνεσαι.
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:
Βρίσκω τη σύνδεση αυτή που κάνεις pixeldream λίγο άστοχη.
ΕΓΩ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΩ ΕΥΣΤΟΧΗ.
ΣΥΝΔΕΣΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΑΞΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΨΥΧΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ.
quote:
Εάν εξετάσεις σε μεγαλύτερο βάθος τα πράγματα, θα δεις πως ο καθένας δεν είναι υπόλογος στους γονείς του, αλλά στο εσωτερικό του Είναι.
ΑΠΑΝΤΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ:
quote:
Μαζί, θα πάθουν και οι γονείς, όταν αντιληφθούν πως το παιδί τους δεν είναι κτήμα τους.
ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥΣ Ή ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΜΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ;
quote:
Το να επιλέξει κάποιος να πάει σε ένα τάγμα - αμφίβολο ή μη - είναι καθαρά δική του υπόθεση. Εάν είναι αμφίβολο, θα πάθει και κάποτε θα μάθει.
ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ...Η ΜΟΝΙΜΗ ΖΗΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ...ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ...Η ΣΠΙΘΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΦΑΡΟ ΤΩΝ ΠΟΝΗΡΩΝ.
quote:
-ανοίξουν το συρτάρι
-διαπιστώσουν πως το κουζινομάχαιρο είναι άπλυτο
ΚΑΛΟ...ΧΑΧΑΧΑ.
NADA
quote:
Η πεταλούδα διατηρεί την ίδια σύσταση στη νέα της μορφή ή ένα μέρος της έχει απορριφθεί; Και πού έχει 'πάει';
ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ...ΣΑΝ ΣΕΝΤΟΝΑΚΙ...ΧΜ! ΚΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΕΝΑ ΣΕΝΤΟΝΙ;
ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΠΙΣΩ;
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ...ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ...ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕ; Η ΘΕΛΗΣΗ.
quote:
Είναι εμφανές ωστόσο ότι το παρόν topic έχει ως σκοπό την διαφήμιση
ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ.
Απο την άλλη όμως είμαι και άνθρωπος και μάλιστα με εμπειρίες συγκεκριμένες. Οταν λοιπόν θα δώ οτι κάτι 'δίνεται' λάθος ε, θα πώ την άποψή μου (δές το κι έτσι).
Μιά και μου απευθύνθηκε απευθείας η Αμαλία με ερώτηση, θα απαντήσω, σύμφωνα με αυτό πάντα που έχω εμπειριώσει με την βοήθεια των κλειδιών του συγκεκριμένου δάσκαλου. Πάμε λοιπόν, όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ θα απαντήσω, και μέχρι εκεί που το κατανοώ η ίδια:
1. Δεν γνωρίζω την σχέση με τον αρχαίο γνωστικισμό, και προσωπικά τουλάχιστον δεν με απασχόλησε ούτε με απασχολεί. Για μένα είναι χάσιμο χρόνου να κάτσω να δώ ποιός και γιατί και πότε. Το τώρα με ενδιαφέρει ΜΟΝΟ, γιατί μόνο αυτό μπορώ να ΕΜΠΕΙΡΙΩΣΩ. Ωστόσο, εάν κάποιος ξέρει κάτι περισσότερο θα χαρώ να διαβάσω κι εγώ κάτι παραπάνω, αν και θα είναι καθαρή περιέργεια...
2. Ως προς το αστρικό, ναι δίνουν τεχνικές, κλειδιά, τα οποία ανάλογα με το ποιός τα χρησιμοποιεί και σε τί βαθμό συνειδητότητας κινείται θα έχει το ανάλογο αποτέλεσμα. Δηλαδή, όπως ίσως γνωρίζεις, δεν υπάρχει ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΝΑΚΕΙΑ, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος και να βγεί αστρικό. Απο την άλλη μαζί με τις τεχνικές ξεδιπλώματος, όπως τα λέμε, δίνονται και τεχνικές προστασίας...Εχω ξαναπεί παλιότερα (αν και προχωρούσα μόνη μου και σχεδόν στα τυφλά στον δρόμο αυτό) οτι ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για την ανθρωπότητα να προχωρήσει, και να ζεί συνειδητά στο αστρικό. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ για την ανθρωπότητα. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να εξελιχθεί εάν δεν το θέλει, ή εάν φοβάται, αλλά και κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει αυτή την εξέλιξη. Ακόμα κι ένας αν τα καταφέρει, η εξέλιξη θα έχει επιτευχθεί, και όποιοι μείνουν πίσω απλά θα είναι τα απομεινάρια και οι ‘κρίκοι’ στην εξέλιξη του ανθρώπου, σαν αυτούς που ψάχνουν ακόμα οι ‘επιστήμονες’. Ξέρω οτι θα ξεσηκωθούν διάφοροι τώρα, και ειλικρινά δεν με νοιάζει καθόλου. Αυτό που ξέρω όχι μόνο μέσω της διδασκαλίας, αλλά ΑΠΟ ΠΡΙΝ (η διδασκαλία μου το επιβεβαίωσε) δεν θα το καταπιώ... Εχω συζητήσει τόσο πολύ γι’αυτό το θέμα, που θα ήταν λάθος απο πλευράς οικονομίας χώρου και χρόνου να συνεχίσω περαιτέρω. Αν όμως το θεωρείς σημαντικό ευχαρίστως να τα ξαναπώ...
3. Αυτό ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πώς το εννοείς κι εσύ και η Nada δηλαδή, με τα ελαττώματα... Τα ελαττώματα είναι αυτά που μας δένουν καρμικά με τους άλλους ανθρώπους και με τις καταστάσεις. Τα ελαττώματα είναι αυτά που ΠΡΑΤΤΟΥΝ, τουλάχιστον στους περισσότερους ανθρώπους, κι ελάχιστοι είναι αυτοί που ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ. Οι κύκλοι ανήκουν στα ελαττώματα. Δεν μπορώ να καταλάβω, όσο κι αν βαρέσω την κούτρα μου, γιατί θα πρέπει να επιτρέψω στο ελάττωμα ‘δολοφόνος’ που κουβαλάω μέσα μου να επαναλάβει τον κύκλο του και σε αυτήν την ζωή!!!! (κι αυτό που λέω δεν το λέω σαν παράδειγμα! Εχω ελάττωμα δολοφόνου, και μάλιστα πολύ έντονο και ΕΞΥΠΝΟ!!!) Ποιόν θα εξυπηρετήσει δηλαδή???? ΕΜΕΝΑ??? ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ??? Ε, όχι, συγγνώμη! Οχι απλά δεν θα του επιτρέψω να ξαναδράσει, αλλά θα το σκοτώσω μέσα στο ίδιο του το σπίτι αν μπορώ (αυτές είναι οι κολάσεις που αναφέρουν οι γνωστικοί... οι εσωτερικές κολάσεις... είναι οι κατοικίες των εκάστοτε και αντίστοιχων ελαττωμάτων μας, τις οποίες ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, μέσω του αστρικού, κι ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ, για να πολεμήσεις τα ελαττώματα που έχεις δημιουργήσει). Ξέρω πού έχει κολλήσει το θέμα με τα ελαττώματα στο μυαλό των περισσότερων. Το είδα απο άλλο τόπικ: θεωρούν οι περισσότεροι οτι ας πούμε η περηφάνεια είναι ‘καλό’ ελάττωμα... Η ίδια τους η περηφάνεια δεν τους αφήνει να δούν πώς δρά, πόσο έξυπνο ελάττωμα είναι, ποιά άλλα ελαττώματα χρησιμοποιεί για να τρέφεται απο τις ενέργειές τους. Η περηφάνεια ας πούμε στην περίπτωση μου μπορεί να λειτουργήσει κάποια στιγμή και να συνεργαστεί με τον δολοφόνο μέσα μου και να πάω να σκοτώσω τον άλλον γιατί μου την έθιξε!!! Καταλαβαίνεις??? Δεν υπάρχει ελάττωμα καλό. Το οτι τα περισσότερα τρέφονται λίγο λίγο απο μάς δεν τα κάνει καλά. Και δεν καταλαβαίνω βρε παιδί μου, πώς έχει αφεθεί ο κόσμος να γουστάρει κιόλας το οτι ταίζει ένα ΤΕΡΑΣ με τις δικές του ενέργειες. Επειδή δηλαδή είναι δικό μας δημιούργημα το τέρας πρέπει να το λατρέψουμε κι όλας. Προσωπικά ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ ΜΕ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥ κι όχι με τα τέρατα που έχω δεί και μόνη μου. Αν, παρεπιμπτόντως, βλέπατε τις ‘φάτσες’ των ελαττωμάτων σας στο αστρικό, θα φεύγατε τρέχοντας... Εφόσον λοιπόν έχω δεί ένα δύο δικά μου, αποφάσισα οτι καθόλου δεν θέλω να τα αφήσω να με τριγυρνάνε πέρα δώθε στον τροχό του Κάρμα, αλλά αντίθετα θέλω να με αφήσουν ΕΛΕΥΘΕΡΗ... Και τέλος, ποιός είπε οτι η ζωή είναι κενή χωρίς τα ελαττώματα???? Κενή είναι τώρα, που δεν είμαστε συνειδητοί! Ενα δευτερόλεπτο συνειδητότητας άν είχε κάποιος κάθε μέρα στην ζωή του, θα καταλάβαινε ΠΟΣΟ ΚΕΝΟΙ είμαστε αυτή την στιγμή...
Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητή. Επιμένω οτι δεν έχω καμμία διάθεση να υποστηρίξω την οποιαδήποτε διδασκαλία. Για μένα πλέον δεν είναι διδασκαλία, είναι η ζωή μου (κι όχι μία ΠΙΣΤΗ...), είναι οι εμπειρίες μου. Δέχομαι οτι δεν μπορούν και δεν θέλουν όλοι να ελευθερωθούν (γι’αυτό και δεν το βλέπουν, γιατί αν δεν το αναγνωρίσεις οτι έχεις πρόβλημα πώς θα το λύσεις;;;;), και αυτοί οι άνθρωποι πλέον δεν με αφορούν, αν και αυτό ακούγεται λάθος σε σχέση με την διδασκαλία. Υποτίθεται οτι ένας απο τους παράγοντες είναι η θυσία για την ανθρωπότητα, και μέσα σε αυτό εμπεριέχεται και το να δίνεις την γνώση στην υπόλοιπη ανθρωπότητα. Αυτό που ανακάλυψα η ίδια είναι οτι ήδη δεν προλαβαίνω καλά καλά να βοηθήσω τον εαυτό μου. Οποιος χρειάζεται την γνώση και θέλει να εργαστεί όχι μόνο την βρίσκει αλλά την κυνηγάει κι όλας. Κι αυτό το είδα ακόμα κι εδώ μέσα, και έχω χαρεί αφάνταστα. Αυτοί που ήθελαν να την βρούν την βρήκαν. Μέχρι εκεί όμως. Πραγματικά θα προσπαθήσω να μη μιλήσω άλλο για αυτό το θέμα.
Κάτι τελευταίο μόνο, επειδή ακόμα και αν δεν το παραδέχτηκαν κάποιοι, υπήρξε χλευασμός: η γνώση κυκλοφορεί δωρεάν. Οι ίδιοι οι δάσκαλοι που τα έγραψαν δεν κράτησαν ούτε τα συγγραφικά δικαιώματα για πάρτη τους, και τουλάχιστον ο δάσκαλος Σαμαέλ, ζούσε σε μία καλύβα που δεν του ανήκε κάν, μέχρι το τέλος της ζωής του. Τα 70 τόσα βιβλία μπορείτε να τα βρείτε στα αγγλικά στο ίντερνετ ΤΣΑΜΠΑ (αφού φαινεται οτι αυτή είναι η μαγική λεξούλα για να εκτιμήσει κάποιος το οτιδήποτε) αλλά και για όσα έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά και συνεχίζουν να μεταφράζονται, πληρώνετε μόνο την αξία της εκτύπωσης στο φωτοτυπείο!!! Επιτέλους, αυτό που ήξερα πάντα είναι οτι όλα πληρώνονται, και τα καλά και τα κακά, τελικά είδα οτι για τα καλά πληρώνεις πολύ λιγότερα απο ό,τι για τα κακά! Αλλά ακόμα και ένα ευρώ για το καλό δεν το δίνει εύκολα ο άλλος. Αν είναι να δώσει 3.000 ευρώ όμως για μία τηλεόραση την δίνει και μάλιστα παίρνει και δάνειο!
Αυτά είχα να πώ. Προς θεού δεν σκοπεύω να ακούγομαι ούτε αυστηρή, ούτε δήθεν... Αν ακούγομαι έτσι είναι γιατί ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΩ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ.
Ας σας φωτίζει το Είναι σας, και ο καθένας ας ακολουθήσει την διαδρομή που επιλέγει (και την μουσική που επιλέγει!) Η ωριμότητα σε μία συζήτηση έγκειται στο να ζητάς να μάθεις αυτά που δεν ξέρεις, κι όχι να κρίνεις αυτά που δεν γνωρίζεις... (με την ευκαιρία να πώ πως δεν κρίνω κανέναν σας για τις επιλογές σας, κρίνω όμως αυτό που ήδη έχω γνωρίσει, γιατί έχω ΗΔΗ ΒΡΕΘΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ... οπότε με το δικαίωμα του γνωρίζειν μιλάω για τις δικές μου στην ουσία εμπειρίες)
Την αγάπη μου,
Πέγκυ
ΥΓ Ούτε εμένα μ'άρεσε η μουσική του pixel, αλλά περί ορέξεως κουζινομάχαιρα! Ασε που μου ξύπνησε τον δολοφόνο μέσα μου... φτού βρε pixel!!!!
ΥΓ Τους γονείς μας τους αγαπάμε, όπως αγαπάμε όλον τον κόσμο, γιατί κατανοούμε οτι δρούν μέσω των ελαττωμάτων, δεν τους 'καθαρίζουμε' (αυτός είναι ο σκοπός τουλάχιστον)!!! Και ειδικά οι γονείς ειναι ΙΕΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ. Τα 'τάγματα' που αναφέρεις, αν και δεν ξέρω ποιά εννοείς (η Γνώση πάντως δεν είναι τάγμα!) είναι για τα μάγματα (κοινώς ηφαίστεια!)
Edited by - Pagwna on 06/10/2005 10:53:54
Αυτό, για να μήν υπάρχει απο την πλευρά μου καμμία εκρεμμότητα.
Σας φιλώ λοιπόν, και θα τα πούμε σε άλλα τόπικ, όπως κάναμε τόσον καιρό... με την ίδια συμπάθεια και σεβασμό προς όλους :)
Πέγκυ
οκ, ίσως εμένα προσωπικά να μην μου αρέσει το black humor. Δεν μπορώ να βρω τίποτα αστείο σε αυτό και μάλιστα το θεωρώ επικίνδυνο. ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ. Θυμάμαι όμως πέρσυ νομίζω, που άκουγα στις ειδήσεις για έναν 15χρονο στην Αμερική που πήρε το όπλο του πατέρα του και τους θέρισε όλους γιατί το είχε δει στην τηλεόραση......... μην πας μακριά, μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Τα παιδιά δυστυχώς δεν ρωτούν τους γονείς για το αν θα μπουν στο ιντερνετ και το τι θα δουν, ούτε οι γονείς ελέγχουν οι περισσότεροι τα παιδιά τους. Το θεωρείς τόσο δύσκλολο ένας 15άρης να κάνει όλες αυτές τις διαδικασίες που έγραψες??? (δεν παίρνει παραπάνω από 5 λεπτά!!!!!).
Τέλος πάντων, βλέπω ότι αν κάποιος δεν συμφωνεί με το ...... ευρύ κοινό, πυροβολείται. Οκ, παιδιά, την γνώμη μου είπα, μην την ασπάζεστε, μην βαράτε κι όλας...........
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΛΟΓΟΥΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ "ΤΑΓΜΑ" ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΑΦΗ.
Οσο για την απλή μου ερώτηση για τα χρώματα βρε Αμαλια και για το quote που δεν μπορώ να κάνω, τι στο καλό το μπλέξατε με τη γνώση??? Τι σχέση έχει κάτι εντελώς....κομπιουτερίστικο ας πούμε, με την διδασκαλία??? Βλέπεις πως είστε όλοι έτοιμοι να πυροβολήσετε όπως είπα πιο πριν οποιονδήποτε που λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που πιστεύετε??? (μιλάω στον πληθυντικό χωρίς προσωπική αναφορά).
Αυτά είχα κι εγώ να πω, δεν θα μπω σε περαιτέρω αντιπαράθεση, μακάρι όλοι να βρούμε τον δρόμο μας (ο καθεις πιστεύει για τον εαυτό του ότι τον βρήκε μάλλον). Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν ούτε να θίξω κόσμο. Να είστε όλοι καλά.
Η Πέγκυ έδωσε απαντήσεις σε ότι αφορούσε ερωτήματά σου Αμαλία και συμφωνώ μαζί της.
Φιλικά όπως πάντα
Κατερίνα
quote:
Οσο για την απλή μου ερώτηση για τα χρώματα βρε Αμαλια και για το quote που δεν μπορώ να κάνω, τι στο καλό το μπλέξατε με τη γνώση???
Κατερίνα, για τα χρώματα και το quote, τίποτε απλούστερο
Απλά, γράφεις
[quote] το κείμενο που θέλεις ανάμεσα [/quote]
και αντίστοιχα:
[green] το κείμενο που θέλεις ανάμεσα [/green]
(ή blue, ή red, ή maroon, ή black, ή pink, ή brown, κ.λπ)
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:
Θυμάμαι όμως πέρσυ νομίζω, που άκουγα στις ειδήσεις για έναν 15χρονο στην Αμερική που πήρε το όπλο του πατέρα του και τους θέρισε όλους γιατί το είχε δει στην τηλεόραση
ΕΙΔΕΣ;
ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕ ΣΤΟ ESOTERICA.
ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΧΕ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ...ΤΟ ΕΙΔΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ...ΟΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ...ΘΑ ΠΕΙΣ...ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ;
ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟ;
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟ;
ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ;
ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ 15ΧΡΟΝΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ.
quote:
Τα παιδιά δυστυχώς δεν ρωτούν τους γονείς για το αν θα μπουν στο ιντερνετ και το τι θα δουν
!!!!!!!!!!!!!!!!
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΡΩΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ...ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.
ΓΙΑ ΤΟ INTERNET ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΡΙΖΑ.
ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ...ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
quote:
Βλέπεις πως είστε όλοι έτοιμοι να πυροβολήσετε όπως είπα πιο πριν οποιονδήποτε που λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που πιστεύετε???
ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ...ΠΡΩΤΗ...ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΟΠΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙΣ...ΚΑΙ...ΘΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙΣ.

quote:
amalia
-Καταρχήν, ποιά η σχέση του σύγχρονου γνωστικισμού με το αρχαίο γνωστικό κίνημα;
Τι έχουν κρατήσει και τι έχουν αλλάξει απ' αυτό;
Βρε συ Αμαλία! Τι ερώτηση ήταν ευτούνη;!
Από όσο γνωρίζω ο «αρχαίος γνωστικισμός» δεν είναι καθόλου κάτι απλό και αποσαφηνισμένο ώστε να μπορούν κιόλας να γίνονται διαφορικές συγκρίσεις με τον ας πούμε, «σύγχρονο». Δεν αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο διδασκαλιών ή θεωριών και συναντάται με διάφορες μορφές ακόμη και στους πρώτους μεταχριστιανικούς χρόνους που καταγράφηκε ως χριστιανική αίρεση…
Ενδεικτικά θα παραθέσω τα πιο κάτω, από τα λίγα που βρήκα μετά από ένα επί τούτου ξεσκόνισμα στη …βιβλιοθήκη μου …
«…Τα στοιχεία που κατέχουμε για τους γνωστικούς είναι τόσο σπάνια όσο κι αυτά που κατέχουμε για τους Ετρούσκους, και το μεγαλύτερο μέρος τους μας έρχεται από τους αντιπάλους τους, δηλαδή από τους Πατέρες της Εκκλησίας…»*
«…Οι γνωστικοί ωνομάσθησαν ούτω, διότι κατ’ αυτούς κλεις του χριστιανισμού είναι όχι η πίστις, ήτις ανήκει εις τους αμαθείς και απαιδεύτους, αλλ’ η γνώσις ήτοι η επιστημονική ερμηνεία του Χριστιανισμού, ήτις ανήκει εις τους σοφούς και τους μεμυημένους…
…Οι γνωστικοί υποδιηρέθησαν εις πολλάς και διαφόρους αιρέσεις μερικωτέρας, όπως και πρακτικώς διεκρίθησαν εις τα πλέον διάφορα και αντίθετα συστήματα. διότι οι μεν αυτών ήσκουν εγκράτειαν και σωφροσύνην, οι δε αποπτύσαντες πάντα χαλινόν αιδούς και ηθικότητος εξετραχηλίσθησαν εις βίον αισχρόν και ακόλαστον…»
«Ορθόδοξος Ιερά Κατήχησις» Αγίου Νεκταρίου (εκδ. Βας. Ρηγόπουλου)
.
.
.
Αλλά και ο Πλωτίνος στην 9η πραγματεία της Εννεάδας ΙΙ, ασχολείται με την αντίκρουση του συνόλου των θεωριών των Γνωστικών και έτσι έμμεσα μπορούμε να πληροφορηθούμε κάποια πράγματα γι αυτούς . Μεταξύ άλλων τους καταλογίζει ότι παρερμηνεύουν τον Πλάτωνα … («…προς το χείρον έλκουσι τας δόξας του ανδρός… (του Πλάτωνος)»)
.
.
.
Τέλος, ένα έξοχο καθ’ όλα βιβλίο, «φιλικό» προς τους γνωστικούς αλλά και με πολύτιμα στοιχεία για την ιστορική τους παρουσία είναι το:
*«Οι Γνωστικοί» Jacques Lacarriere (εκδ. Χατζηνικολή)
Πρόκειται για …
«… ένα είδος ποιητικής σκέψης πάνω στους χαμένους γνωστικούς της Αιγύπτου, που η ριζική άρνησή τους να πιστέψουν στον κόσμο, έτσι όπως είχε παρασταθεί από τους χριστιανούς θεολόγους, τους οδήγησε στη καταστροφή, τόσο στην Αίγυπτο όσο και στη Βοσνία, πριν καταλήξει σ’ αυτές της Θερμοπύλες της γνωστικιστικής ψυχής που ήταν το Μονσεγκύρ…»
Αν πάντως κάνοντας αυτήν την ερώτηση είχες υπ’ όψιν σου κάτι συγκεκριμένο για τους αρχαίους γνωστικούς, ίσως θα ήταν σκόπιμο να το παραθέσεις ώστε να διαφανούν ενδεχομένως οι όποιες διαφορές.
Το ουσιώδες, όμως, με τη γνωστική κίνηση του δάσκαλου Σαμαέλ, είναι η πρακτική εφαρμογή της διδασκαλίας του, δηλαδή η δουλειά που θα κάνει κάποιος με τον εαυτό του και ό,τι θα καταφέρει άμεσα να βιώσει και να πετύχει μέσα από αυτήν. Η «δουλειά» συνίσταται στην επιδίωξη της αυτογνωσίας, στην εξάλειψη των ελαττωμάτων –(πολλαπλών «εγώ») και στην απελευθέρωση κατ’ αυτόν τον τρόπο του θεϊκού μας, ας πούμε, πυρήνα από τον κύκλο των μετενσαρκώσεων… Το έργο αυτό πάντως, χαρακτηρίζεται τιτάνιο και είναι ελάχιστοι αυτοί που προβλέπεται να το φέρουν μέχρις τέλους εις πέρας…
Εν κατακλείδι, νομίζω ότι δεν έχει νόημα να ψάξει κανείς για διαφορές. Μπορούμε όμως να ανιχνεύσουμε ομοιότητες στο γενικότερο …concept όλων των γνωστικών διαχρονικά. Ομοιότητες πάντως, που μπορούμε να βρούμε και με πολλές άλλες εσωτεριστικές διδασκαλίες.
Κατά τα άλλα, νομίζω ότι δίνεται η αφορμή και από εδώ για να τονιστεί πως χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μη θίγουμε (έστω και άθελά μας) τα ιερώς κείμενα των συνανθρώπων μας όπως κι εμείς δεν θέλουμε να μας θίγουν τα δικά μας, όποια κι αν είναι αυτά.. Η άσκηση κριτικής ή και αμφισβήτησης μπορεί πάντα να γίνεται μέσα στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού που οφείλουμε ο ένας για τον άλλον αλλά και με ενσυναίσθηση της, (χμ… μάλλον) ατελούς μας φύσης και της (χμ… μάλλον) σχετικότητας της δικής μας αλήθειας…
Όσον αφορά το χιούμορ (ακόμη κι όταν είναι black) πιστεύω ότι είναι πολύτιμο και απελευθερωτικό. Αρκεί βέβαια να είναι χιούμορ… και εδώ μπαίνει ένα τεράστιο θέμα… αφού κατά κανόνα για τον καθένα μας χιούμορ είναι μόνο ό,τι μπορεί να το καταλάβει σαν τέτοιο…
πάντως είναι και επιστημονικώς αποδεδειγμένο ότι εικόνες ή ήχοι που είναι ας πούμε βίαιοι, δημιουργούν αρνητικές δονήσεις στο υποσεινήδητό μας και μπορεί μελλοντικά να οδηγήσουν το άτομο σε ακραίες καταστάσεις. Η μελωδία και η αρμονία δεν βλάπτει, αυτό είναι σίγουρο.
Οσο για τα παιδιά της Αμερικής..............άσε αυτό είναι άλλο θέμα που πονάει.
Αμαλία, νομίζω ότι οι πρώτοι χριστιανοί ήταν γνωστικοί. Δηλαδή η πραγματική έννοια του χριστιανισμού είναι ίδια με του γνωστικισμού, μετά τον πρώτο αιώνα που μπήκε η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία και επί εποχή Ιουστινιανού γίνανε όλα ρημαδιό............. και πάντα σύμφωνα με τις θελήσεις και τις βολές του ιερατείου και του αυτοκράτορα. Αντε να βρεις άκρη δηλαδή, αν και στο βατικανό έχουν ατόφια την Διδασκαλία του Χριστού και των γνωστικών που λένε ότι είναι η ίδια. Απλά δεν την δίνουν στον απλό κοσμάκι, γιατί αλλιώς πως θα τον είχαν υπό τον έλεγχό τους???????
Αυτά τα λίγα
Καλό σ/κο σε όλους σας
(αφού στα αγγλικά την σέβονται την λέξη γιατί να μήν είναι ΓΝΩΣΙΣ;)
Στο τέλος της σελίδας λέει "Instituto Cultural" = Πολιτιστικό Ίδρυμα
Η εταιρεία gnostico.com (company) είναι ΑΕ, Ε.Π.Ε. Ο.Ε.;
Η "Σειρά μαθημάτων στη Γνώση" πόσο διαρκεί και πόσο κοστίζει;
ρωτάω γιατί κάπου λέει οτι είναι ΣΧΟΛΗ...
quote:
Γνωστική σχολή μας
Δέν είναι αφιλοκερδές κίνημα γνώσης όπως ανέφερες στο πιο κάτω
κείμενο; (δεν είπες αφιλοκερδές μήν βάζω λόγια που δεν είπες)
quote:
Κίνημα θα μπορούσες να το πεις, αλλά με πολύ προσοχή, μιας και τα κινήματα όπως τα γνωρίζουμε εκτενώς είναι κάτι εξωτερικό.
Αναφέρεται οτι
quote:
Η Γνωστική διδασκαλία δε μαθαίνεται με βιβλία η απομνημονεύοντάς την, αλλά εκδηλώνεται μέσω βαθύτερων εμπειριών που μας αποκαλύπτουν μια απόκρυφη αλήθεια για το Σύμπαν και τον εαυτό μας.
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
quote:
The author of these books, Samael Aun Weor, (1917-1977) has published over sixty books on Gnosis and the Esoteric Path, as well as a vast collection of lectures and conferences.
ο δημιουργός επιθυμεί τα βιβλία να τα έχει ο φτωχός με μερικά σέντς
quote:
That the most unfortunate citizen can get these books, with the few cents that take between their pockets !
υπενθύμιση...
quote:
Η Γνωστική διδασκαλία δε μαθαίνεται με βιβλία η απομνημονεύοντάς την, αλλά εκδηλώνεται μέσω βαθύτερων εμπειριών που μας αποκαλύπτουν μια απόκρυφη αλήθεια για το Σύμπαν και τον εαυτό μας.
Κάπου αναφέρεται ο όρος "Γνωστική Ψυχολογία"
Είναι παρακλάδι κάποιας θετικής επιστήμης;
Επειδή σπουδάζεται - Τί σπουδάζει - (απο το κεντρικό Link Γνώση)
Εκεί λέει μέσα σε εισαγωγικά
quote:
«Ω άνθρωπε, γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους Θεούς.»
έχουμε μήπως ποιός το είπε ή το έγραψε;
το ΓΝΩΘΙ Σ'ΑΥΤΟΝ δεν φτάνει σαν 2 λέξεις;
Λέει επίσης
quote:
Η θρησκεία μας οδηγεί στη διεύρυνση της ενδότερης θρησκείας μας
Άρα υπάρχει και θα υπάρξει...
1) Η θρησκεία μας
2) Η ενδότερη θρησκεία μας
3) Η διευρυμένη ενδότερη θρησκεία μας
Θρησκεία = μυστικισμός = επανένωση (religare - religion) ;
quote:
Μυστικισμός (θρησκεία)
Στη κεντρική σελίδα του site η λέξη " Αλχιμία " είναι Αλχημεία
ευχαριστώ ![]()
Αγαπητή Pagwna,
λές πώς δεν υποστηρίζεις καμία διδασκαλία και όμως είναι εμφανές ότι μιλάς μέσα από τα φίλτρα της συγκεκριμένης. Είναι δικαίωμά σου και δεν με αφορά, ούτε σε κρίνω (αν και γενικά είμαι υπέρ του να εκφέρουμε την κρίση μας ο ένας για τον άλλον, υπό συνθήκες).
Όπως είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου να κρίνω και να έχω άποψη περί των μεθόδων κάποιας διδασκαλίας, στο βαθμό που διαθέτω τα στοιχεία αυτά που μού το επιτρέπουν.
Για τα ελαττώματα λοιπόν, εφόσον έχει δοθεί συνέχεια...
θα έλεγα ότι πριν πάρει κανείς το ξίφος στο χέρει του και αρχίσει να κόβει κεφάλια (ελαττώματα, πολλαπλά εγώ), αφείλει να έχει αναπτύξει τη ΔΙΑΚΡΙΣΗ αυτή που του επιτρέπει να γνωρίζει ΤΙ μπορεί να εξοντώσει και ΠΟΤΕ.
ΟΙ Γνωστικοί αναφέρονται σε εξάλειψη ελαττωμάτων.
Έννοιες όπως:
Μετατροπή,
Απολύτρωση, Μετουσίωση, Έλεος, Μεταμόρφωση,
υπάρχουν στο λεξιλόγιό τους;
Τί είναι ένα ελάττωμα; από πού προέρχεται; πώς σχετίζεται με τον άνθρωπο; από τι ύλη αποτελείται;
Έχει λεχθεί ότι "Διάβολος είναι αντεστραμμένος Θεός", κατά το "Ύλη είναι ενέργεια στο χαμηλότερο σημείο εκδήλωσης", και αντίστροφα.
Από που αντλούμε λοιπόν το δικαίωμα να μιλάμε με τόση ευκολία για καλό και κακό, σε ένα Σύμπαν που τα ΠΑΝΤΑ συνδέονται και αλληλεπιδρούν; Τι να διαχωρίσεις από τι;
Τι να εξοντώσεις και πώς;
Βεβαίως και συνεχώς στη ζωή μας επιβάλλεται να αφήνουμε πράγματα πίσω μας προκειμένου να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. Είναι μία αέναη διαδικασία, χωρίς τέλος...
Είναι μία διαδικασία, όπου συντελείται φυσιολογικά μέσα από την πρόθεση και την προσπάθεια για αυτογνωσία, αυτοβελτίωση, προσφορά, Διεύρυνση της αντίληψης και της Συνείδησης.
Τα "τερατάκια" μας -ναι- έχουν άσχημη μορφή στο αστρικό. Μα τα περισσότερα μπορούμε να τα ομορφύνουμε. Τουλάχιστον, πριν μάς πιάσει η μανία εξόντωσής τους, ας τους δώσουμε την ευκαιρία να μετατραπούν.
Η στιγμή που θα απαλλαγούμε εντελώς από αυτά ίσως είναι μακρύτερα από όσο νομίζουμε (κάπου στη Μύηση της Σταύρωσης).
Ο Ηρακλής δεν κατάφερε να εξοντώσει την Λερναία Ύδρα όσο επέμενε να κόβει τα κεφάλια της. Μόνο όταν τη σήκωσε ψηλά στο ΦΩΣ του Ήλιου τα κατάφερε. Υπήρχε όμως μία αθάνατη κεφαλή που έμεινε ανέπαφη, και αντιστοιχεί στην πνευματική δύναμη που υπάρχει πίσω από ό,τι εκδηλώνεται ως ελάττωμα.
Αυτή η δύναμη μπορεί να επανεκατευθυνθεί. Αν την ανακαλύψουμε, τότε έχουμε το καύσιμο που θα μάς οδηγήσει ψηλότερα. Ο άνθρωπος ανεβαίνει στη Ράχη του Δράκου και προχωρά με την βοήθειά του τώρα.
Μπορείς λοιπόν, αν θες, να κατηγορήσεις τους περί τον Σαμαέλ για ό,τι άλλο εκτός πάντως από κερδοσκοπία.
Γράφεις
«Η "Σειρά μαθημάτων στη Γνώση" πόσο διαρκεί και πόσο κοστίζει;»
Δεν υπάρχουν δίδακτρα. Απλώς, τα στοιχειώδη έξοδα (ενοίκια, αναλώσιμα κτλ) λειτουργίας του κέντρου, όπου γίνονται οι διάφορες δραστηριότητες, καλύπτονται από αυτά που όποιος θέλει και μπορεί συνεισφέρει.
Τα βιβλία δεν είναι υποχρεωτικό να τα αγοράσεις και πάντως δεν αποσκοπούν στο να αποφέρουν οικονομικό όφελος από τις πωλήσεις.
Ο οποιοσδήποτε μπορεί να παρακολουθήσει τις εισαγωγικές διαλέξεις και να μορφώσει ιδίαν άποψη.
Από κει και πέρα, όπως ίσως έχεις καταλάβει, ήδη υπάρχουν διαφοροποιήσεις ως προς το ποιοι είναι οι αυθεντικοί συνεχιστές της διδασκαλίας του Σαμαέλ.
.
.
.
Κάτι που θα ήθελα ακόμη να προσθέσω ως συνέχεια της προηγούμενης ένθεσής μου είναι μια εντύπωση που έχω από τα λίγα που μπορώ να καταλάβω. Βρίσκω μεγάλες ομοιότητες σε όσα έχω διαβάσει στα βιβλία του Σαμαέλ με όσα έχουν καταγραφεί από τον Ουσπένσκι. Θα ήθελα την άποψη κάποιου που έχει καλή γνώση και των δύο για το κατά πόσον αυτό ευσταθεί. Γνώμη μου, πάντως, τα γραπτά του Ουσπένσκι υπερτερούν σε συγκρότηση και βάθος.
Το θέμα όμως είναι ότι συχνά στην πορεία μας χρειαζόμαστε οδηγίες απλές, κατανοητές και πρακτικές. Δηλαδή κάνε αυτό και μετά εκείνο και μετά το άλλο.
Αυτές οι ανάγκες είναι που μας κάνουν να αναζητάμε σχολές και δασκάλους που να μπορούμε να τους καταλάβουμε και να μας πάνε από το άλφα στο βήτα και μετά στο γάμα, …μέχρι να φτάσουμε στο τι είναι ...δράκος και πώς να του …φερθούμε.
Δεν έχουμε άπειρο χρόνο μπροστά μας… συχνά όμως έχουμε άπειρη δίψα για προχώρημα αλλά … και απειρία για το πώς μπορούμε να την ικανοποιήσουμε…
quote:
τα στοιχειώδη έξοδα (ενοίκια, αναλώσιμα κτλ) λειτουργίας του κέντρου, όπου γίνονται οι διάφορες δραστηριότητες, καλύπτονται από αυτά που όποιος θέλει και μπορεί συνεισφέρει.
Aν ισχύει αυτό που λές τότε μιλάμε για φιλανθρωπικό ίδρυμα, που
συντηρείται απο δωρεές πιστών μιάς θρησκείας ή διευρημένης θρησκείας
και ώς τέτοιο πρέπει να είναι κατεχωρημένο κάπου...έτσι;
Αν είναι σχολή τότε ποιοί οι διδάσκαλοι και ποιά τα βιβλία;
Άν τα βιβλία δεν είναι υποχρεωτικό να τα αγοράσεις τότε πώς είναι
δυνατόν να μάθεις περι τίνος πρόκειται αν δεν υπάρχει δωρεάν
πληροφόρηση μέσω internet αυτών των 60 βιβλίων που ο οραματιστής
ήθελε να υπάρχει;
ένα copy-paste είναι των κειμένων σε ένα html αρχείο-μιας σελίδας.
Απο τα συμφραζόμενα λοιπόν και απο τις απαντήσεις βγάζω οτι...
Πολιτιστικό ίδρυμα στο εξωτερικό με συνεχιστές σε όλες τις χώρες
δημιουργώντας μια παγκόσμια εταιρεία κάποιου είδους, ανοίγουν
σχολές θρησκευτικής επαγρύπνισης με σκοπό την πνευματική εξέλιξη.
Αυτή έρχεται μέσα απο την ΓΝΩΣΗ - GNOSIS!!! (βιωματική διαδικασία)
Για να γίνει αυτό χρειάζεται απο τους μετέχοντες και όσους κατέχοντες
να συνεισφέρουν το κατα πόσο δυνατόν για τα βιβλία κ.α λοιπά έξοδα
στους μή κατέχοντες της σχολής αυτής που λειτουργεί μάλλον σαν
δανειστική βιβλιοθήκη εδώ και δεκαπέντε χρόνια σε άλλες χώρες τώρα
ΚΑΙ εν Αθήναις...
Μέχρι τότε αναμένω μια σελιδούλα με τα 60 βιβλία Online του συγγραφέα
όπως έχουν κάνει και τόσοι άλλοι. Αυτή ήταν και η επιθυμία του
άλλωστε αυτήν σέβομαι και καταλαβαίνω περισσότερο απ'όλα...
Γιατί να μήν την σεβαστούν και οι οπαδοί του τώρα που το internet
και το pdf κάνουν τα βιβλία δωρεάν σε ένα download ?
Λοιπόν, καταλαβαίνεις τί μου λές (τί γράφεις μάλλον); Κατηγορείς την γνώση για έλλειψη κάποιων πραγμάτων (μετατροπή, μεταμόρφωση, έλεος, κτλ), που αποτελούν την ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ?! Δεν μπορούσα ούτε να χαμογελάσω διαβάζοντάς το, ούτε να κλάψω... Εβλεπα για άλλη μία φορά την τύφλωση στην οποία μας έχουν ρίξει ομαδικώς. Και ήταν αυτός ο λόγος όταν έλεγα να ρωτάμε για αυτά που δεν ξέρουμε, κι όχι να κρίνουμε αυτά που δεν γνωρίζουμε, αυτό είναι η ωριμότητα σε μία συζήτηση...
Τί να απαντήσω τώρα; Χρησιμοποίησες και λέξεις όπως τις χρησιμοποιεί η γνώση: Η μετατροπη nada μου είναι το Α και το Ω της εσωτερικής εργασίας, η μετατροπή των εντυπώσεων που λαμβάνουμε για να μήν θρέφουμε τα ελαττώματα, η μεταμόρφωση των ελαττωμάτων σε αρχές και αξίες (αυτό εννοούσες να τους δώσουμε μία ευκαιρία?), το έλεος για τους συνανθρώπους μας ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΗ ΟΥΣΙΑ ΜΑΣ!!! Λές για την εργασία του Ηρακλή... Ασφαλώς και κόβωντας ένα κεφάλι έβγαιναν άλλα δέκα, και μόνο με την δύναμη του Ηλιου μπόρεσε να την σκοτώσει! Με την ΦΩΤΙΑ, την ηλιακή ΦΩΤΙΑ που κουβαλάμε όλοι μέσα μας, αλλά που δεν ξέρουμε να την χρησιμοποιούμε! Αυτή την φωτιά την λαμβάνουμε με μία άλλη μετατροπή! Την ΗΛΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, την μετατροπή των ενεργειών μας, που θέλει πολλά κότσια και πολύ αποφασιστικότητα για να την φέρεις είς πέρας... Γι’αυτό άλλωστε μόνο ενας Ηρακλής τα κατάφερε, άντε και κανά δυό ακόμα... Κανείς δεν είπε οτι είναι εύκολη υπόθεση (όπως είπες κι εσύ Ampere), αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δικαιολογούμαστε να αφηνόμαστε όταν ξέρουμε τί είμαστε, επειδή η δουλειά είναι δύσκολη...
Μου μιλάς για το καλό και το κακό βρε Nada μου, όταν στόχος του Γνωστικού είναι να βρεθεί πέρα απο το καλό και το κακό, να βρίσκει το κακό στο καλό και το καλό στο κακό, να ανεβαίνει πέρα απο αυτές τις φτιαχτές έννοιες, να ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙ τον διάβολό του (μιά και τον έβαλες κι αυτόν στο παιχνίδι), και να τον κάνει εκπαιδευτή του (να ανέβει στην ράχη του δράκου που λές κι εσύ). Οσο για το φώς που κρύβεται πίσω απο τα ελαττώματα (μέσα θα έλεγα εγώ) είναι ακριβώς η θεϊκή μας ουσία, η οποία είναι παγιδευμένη. Αυτή ελευθερώνεται όταν δεν ταϊζουμε τα ελαττώματά μας, και ελευθερώνεται 100% όταν τα σκοτώνουμε. Επέτρεψέ μου να είμαι απόλυτη στο οτι δεν ελευθερώνεις κανένα φώς εάν αφήνεις τα ελαττώματα ανενόχλητα. Επίσης θα επιμείνω πως η φάτσα των ελαττωμάτων μας δεν αλλάζει με τίποτα, παρά μόνο όταν τα ίδια θέλουν να μας κοροίδέψουν. Η αντικειμενική τους μορφή μένει η ίδια... απαίσια! Αλλά μάλλον με ευκολία θα μετατρέπονταν σε αγγέλους για να σε πείσουν οτι είναι μία χαρά τώρα, έχουν μετατραπεί σε κάτι καλό... Μόνο σκοτώνοντάς τα παίρνουν την θέση τους μέσα σου (ή μάλλον αφήνονται να εκδηλωθούν), οι αξίες σου. Γι’αυτές γιατί δεν έχει κανείς έλεος?
Ασφαλώς μέσα απο το φίλτρο αυτής της διδασκαλίας (που είπα πως είναι βίωμα για μένα), θα δώ το οτιδήποτε. Και ασφαλώς δεν κρίνω καμμία διδασκαλία, γιατί ακόμα κι αυτήν την υποστηρίζω στο βαθμό που μπορώ να την εμπειριώσω και να την αποδείξω στον εαυτό μου πρώτα...
Αντε, να δουλέψω λίγο με την περιέργεια, γιατί στο τέλος μέχρι που να πεθάνω εδώ μέσα θα βρίσκομαι να απαντάω... χωρίς να προσφέρω τίποτε, ούτε σε εσάς, ούτε σε εμένα (και για μένα καίγομαι περισσότερο...)
Πάντως μου κάνει μία εντύπωση, πώς τελικά όλοι χρησιμοποιούν την διδασκαλία της γνώσης, αλλά ελάχιστοι έχουν καταλάβει τί εννοεί στην πράξη (ίσως επειδή δεν το έχουν κάνει πράξη)... Μην το πάρετε προσωπικά αυτό, είναι μία διαπίστωση, οτι τελικά τα τερατάκια μας κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους, και δεν τους αξίζει καμμιά ευκαιρία, γιατί κι αυτά δεν δίνουν καμμία ευκαιρία στην ΟΥΣΙΑ μας... Και το δικαίωμα να τα καταστρέψω το παίρνω -όχι αυθαίρετα- ακριβώς επειδή προσπαθούν να καταστρέψουν εμένα (καταστρέφοντας τον πυρήνα μου).Ο καθένας παλεύει γι’αυτό που θεωρεί σημαντικό. Για μένα το σημαντικό είναι να ελευθερώσω τον πυρήνα μου ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ακόμα κι αν μου πάρει 200 ζωές για να το κάνω (που λέει ο λόγος). Για άλλους έιναι σημαντικότερη η ηρεμία και η μελέτη... Ολα σεβαστά είναι. Καλή εργασία σας εύχομαι, και το λέω με ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΑΥΤΟ.
Και δείτε, θα κάνω μία προσπάθεια να μήν διαβάσω περαιτέρω, γιατί ήδη έχασα πολύ χρόνο και σπατάλησα πολύ κι απο τον δικό σας!
Καταλαβαινεις βέβαια Nada πως η όλη κουβέντα έχει καταντήσει φιλολογική, και γι'αυτό ήθελα εξ'αρχής να την αποφύγω, αλλά είμαι αδύναμος χαραχτήρας, με έντονες ροπές στην 'φιλολογία' :)))) (πήρα και πτυχίο ντέ, τέτοια ροπή λέμε!)
Αναφέρομαι στον φίλο ALOS και στα ερωτήματά του για τις γνωστικές σχολές.
Τελικά μου αρέσει πολύ η λέξη "φιλανθρωπικά ιδρύματα". Γιατί έχεις τόση μανία να βάλεις μια ετικέτα σε αυτό που είναι??? Είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ σχολές, δεν ζητούν δίδακτρα, και οι εθελοντικές προσφορές είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ αν δεν θες ή δεν μπορείς να προσφέρεις, κανένας δεν σε πετά έξω. για τα βιβλία δίνεις πλέον μόνο τα έξοδα της φωτοτυπίας, εφ' όσον φωτοτυπούμε αυτά που ήδη έχουμε γιατί δεν μπορούμε να εκδόσουμε νέα. Αυτά που έχουν εκδοθεί με κάποιον τρόπο από παλιά, πληρώνεις το κόστος τους. Τίποτε άλλο.
Και πως μπορούμε δηλαδή να τα βάλουμε στο ιντερνετ για να τα έχεις δωρεάν??? Να κάτσω πχ. εγώ, να γράψω τις 200 σελίδες ενός βιβλίου στον υπολογιστή μου, για να το βρεις εσύ μετά??? ε, δεν είναι λίγο μεγάλη............απαίτηση αυτή??? Γιατί κολάς τόσο πολύ σε τυπικά πράγματα?? Και που είναι το κακό του να πας στη σχολή και να παρακολουθήσεις τις διαλέξεις εφ' όσον ενδιαφέρεσαι για τη Γνώση???
Δεν καταλαβαίνω τελικά τι είναι αυτό που σε απασχολεί. Και ξαναλέω ότι η Γνώση δεν είναι θρησκεία. Είναι επιστήμη. Και ο γνωστικός σύλλογος ΕΙΝΑΙ εγκεκριμένος από το κράτος, αν αυτό είναι τόσο σημαντικό για σένα.
Επίσης, υπάρχουν κάποιες σελίδες στο ίντερνετ της γνώσης από την αμερική νομίζω που έχουν αρκετά βιβλία του δάσκαλου σε pdf μορφή που μπορείς να τα κατεβάσεις και να τα διαβάσεις στα αγγλικά.
Ελπίζω να απάντησα σε κάποια από τα ερωτήματά σου
Κατερίνα
quote:
Γιατί έχεις τόση μανία να βάλεις μια ετικέτα σε αυτό που είναι???
Αυτοπροσδιορισμός
λες...
quote:
Και ξαναλέω ότι η Γνώση δεν είναι θρησκεία.
ενώ στην ιστοσελίδα σας αναφέρει
quote:
Η θρησκεία μας οδηγεί στη διεύρυνση της ενδότερης θρησκείας μας
quote:
Είναι επιστήμη
Άρα ο "γνωστικός" είναι επιστήμονας ?
Επίσης αναφέρεις
quote:
Να κάτσω πχ. εγώ, να γράψω τις 200 σελίδες ενός βιβλίου στον υπολογιστή μου, για να το βρεις εσύ μετά?
Πλέον δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσεις τίποτα. Απλώς τις περνάς
απο τον scanner και μετά απο ocr σε text μορφή. Δεν πληρώνω τίποτα
και εκ-πληρώνεις την επιθυμία του δημιουργού τους και μαζί με
εμένα, τις έχουν (τις σελίδες) όσοι ενδιαφέρονται ![]()
quote:
δεν είναι λίγο μεγάλη............απαίτηση αυτή???
Μα αυτό δεν είναι και η ουσία της προσφοράς
(της μή κερδοσκοπικής - της πραγματικής προσφοράς)
Aυτό δηλαδή περι εθελοντικής προσφοράς που αναφέρεις...
quote:
και οι εθελοντικές προσφορές είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ
χώρια που δεν χαλάμε χαρτί που κόβονται δέντρα, μελάνι
(πετρελαιοειδές), παραπάνω ενέργεια κ.α. για φωτοτυπίες και
αντίγραφα φωτοτυπικού τα οποία αναλώνονται στον χρόνο.
quote:
που είναι το κακό του να πας στη σχολή και να παρακολουθήσεις τις διαλέξεις εφ' όσον ενδιαφέρεσαι για τη Γνώση???
Εφ'όσον δεν υπάρχει καλό και κακό, μόνο ο χρόνος ο χώρος και η
ενέργειά μας, η απάντησή είναι η έλλειψη χρόνου το οποίο το έχω
ήδη αναφέρει σε προηγούμενο post μου...
quote:
υπάρχουν κάποιες σελίδες στο ίντερνετ της γνώσης από την αμερική νομίζω
Με αυτά τα κριτήρια θα ψάξω να βρώ κάτι άν μπορέσω
κοινώς με στέλνεις αλλού ![]()
Δυστυχώς δεν έχω ούτε scanner ούτε αυτά τα προγράμματα που λες, ούτε ξέρω πως να τα κάνω. ΔΕΝ είμαι κομπιουτερόφιλη δυστυχώς ή ευτυχώς. Δεν σε στέλνω λοιπόν αλλού, αν κάποιος άλλος εδώ γνωρίζει ελληνικό site που να έχει βιβλία του Δάσκαλου ας το πει. Απλά εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω με αυτόν τον τρόπο. ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ(είδατε τώρα έμαθα να βάζω bold)
Αυτό που μπορώ να κάνω όμως είναι να σου στέλνω τις διαλέξεις που δίδονται στις σχολές με e-mail!!!! Αυτό το έχω σε ηλεκτρονική μορφή.
Οσο για την σελίδα που αναφέρεσαι δεν ξέρω ποιά είναι. Η σελίδα που έχουμε εμείς είναι www.samael.org.gr και δεν λέει τίποτα για θρησκεία. Πάντως με την λέξη θρησκεία σίγουρα δεν εννοούν την σημασία που δίνει η εκκλησία ας πούμε. Δες το λίγο πιο.....σφαιρικά.
Και ναι, αν κάποιος γίνει 100% γνωστικός, δηλαδή Δάσκαλος, είναι Επιστήμονας, μάλλον θα έλεγα Πανεπιστήμονας.
Οσο για την προσφορά που λες, εδώ εσύ δεν έχεις λες 1 ώρα, 2 φορές την εβδομάδα να παρακολουθήσεις μια διάλεξη, πως νομίζεις ότι ο άλλος θα έχει ώρες ατελείωτες να κάτσει να σκανάρει ολόκληρα βιβλία για να τα περάσει στο ιντερνετ?????? Δυστυχώς η ρουτίνα μας τρώει όλους σιγά σιγά φίλε μου
Πάντα στην διάθεσή σου
Κατερίνα
there are 29 books of V.Master Samael in english free.
If some one wants I have 12 books of V.Master Lakhsmi in English free I can e-mail .
Master Samael wrote more than 60 books.
Master Lakhsmi wrote more than 70 books.
The books are for the humanity. But in the iniciatic inner work we need always one school and one teacher alive, always was ετσι...
φιλικά
Κατερίνα