ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΕΡΙ ΕΞΩΓΗΪΝΩΝ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΠΕΡΙ ΕΞΩΓΗΪΝΩΝ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Ostria26 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
10/10/2003, 17:22:15
Από το παραπάνω link που έδωσε ο προμηθέας

"We will analyze the atmospheres of these distant worlds, looking for carbon dioxide, water and ozone. The substantial presence of all three gasses would suggest that life is present."

Τουλάχιστον ξέρουμε τι ψάχνουμε!
Βέβαια για ζωή όπως την ξέρουμε από την μέχρι στιγμής εμπειρία μας...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

prometheasΜέλος
13/10/2003, 10:30:45
quote:

Από το παραπάνω link που έδωσε ο προμηθέας

"We will analyze the atmospheres of these distant worlds, looking for carbon dioxide, water and ozone. The substantial presence of all three gasses would suggest that life is present."

Τουλάχιστον ξέρουμε τι ψάχνουμε!
Βέβαια για ζωή όπως την ξέρουμε από την μέχρι στιγμής εμπειρία μας...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Μαλλον δεν μπορούμε να κανουμε και τίποτα καλύτερο προς το παρόν. Παντως εαν υλοποιηθεί θα ειναι ενα πολύ σημαντικό έργο. Η μονη μου επιφύλαξη ειναι εαν θα μάθουμε ποτέ τα (πραγματικά) αποτελέσματα της συγκεκριμένης προσπάθειας

stella_206Νέο Μέλος
20/09/2003, 15:52:27
Καλησπερα σε ολους! Μηπως ξερει καποιος αν υπαρχει διαφορα αναμεσα σε ενα πνευμα και ενα φαντασμα? Νομιζω οτι δεν ειναι ακριβως το ιδιο, αλλα δεν ειμαι σιγουρη. Και αν εχω δικιο, τοτε ποια η διαφορα μεταξυ τους? Θα εκτιμουσα καθε βοηθεια. Ευχαριστω, Στελλα.

21/09/2003, 10:22:40
Καλή σου μέρα Στέλλα με το 206...
Καλώς όρισες στη παρεούλα μας...

Πολύ επιγραμματικά...

Φάντασμα, (φάσμα) είναι η εμφάνισις, το είδωλον, το ίνδαλμα, η εικών, η παράστασις || εντεύθεν ως και όραμα, ενύπνιον, όνειρον.
Ως ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΣ ΟΡΟΣ, η εκ τινος πράγματος δημιουργούμενη στο ΝΟΥ εικών (παράστασις, εντύπωσις).
Λατινικά Visum || απλή εικών, εμφάνισις ΝΟΕΡΑ, ουχί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Φάσμα, (φαίνω) είναι η εμφάνισις, η μορφή, η εικών ονείρου, το φάνατασμα : φάσμα ανδρός = φάσμα ανδρός και ΟΥΧΙ το υλικόν του σώμα, όραμα καθ'ύπνους.
Επίσης είναι το ΣΗΜΕΙΟ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ, ουράνιον φαινόμενον ΕΡΜΗΝΕΥΟΜΕΝΟ ως "κακός οιωνός".
Επίσης είναι το τέρας, το τερατώδες σημείον, ο κακός οιωνός

Ας ρίξουμςε τώρα και μια ματιά στο ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ...
Πνεύμα, (πνέω) η πνοή, το φύσημα του ανέμου, ο άνεμος, ο αήρ || η αναπνοή, η πνοή της ζωής, ζωή.
Λατινικά Spiritus ή Anima
(εδώ έχω μια μικρή ένσταση, Animus είναι Η ΨΥΧΗ και υποθέτω ότι ΕΔΩ κρύβετε και το γλωσσικό πρόβλημα με τις ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ της Ψυχής και του Πνεύματος και του ΓΙΑΤΙ κάποιοι τα θεωρούν ΕΝΑ και ΙΔΙΑ)
Πνεύμα απέρρηξε βίου = Διέρρηξε (διέκοψε) τη πνοή της ζωής || Πνεύμα Αφίεναι = παραδίδοναι το πνεύμα = εκπνέει, αποθνίσκει.
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ, η Ψυχική διάθεση, η έμπνευσις.
||| Πνεύμα, Πνευματικόν, το 'Αϋλον 'Ον.
Πνεύμα, Πνεύμα 'Αγιον (εν τη Καινή Διαθήκη), ως δε επι των Αγγέλων, αλλά και επι των πονηρών πνευμάτων

Λοιπόν φίλη Στέλλα, απο το Λεξικό Της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας του Ιωάννη Σταματάκου σου παρέθεσα τους ΟΡΙΣΜΟΥΣ των λέξων...
Ας κάνουμε λοιπόν ένα ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ή μια ΣΥΓΚΡΙΣΗ...

Και οι ΔΥΟ έννοιες όπως βλέπεις, αναφέρονατι σε μαι ΚΟΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...
Πολλοί γι'αυτό ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΥΤΕ στα Πνεύματα αλλά ΟΥΤΕ και στα φαντάσματα που ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ'ΟΥΣΙΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ...

Το ΠΝΕΥΜΑ είναι που ζωογονεί τη ΨΥΧΗ του Ανθρώπου και αυτή με τη σειρά της ζωογονεί το ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑ.
Το ΠΝΕΥΜΑ είναι ΑΫΛΟ...
Το ΦΑΝΤΑΣΜΑ είναι ΑΫΛΟ...

Είναι ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ λοιπόν ΑΫΛΑ...
Το μέν ΠΝΕΥΜΑ το "χρησιμοποιούμε" όταν θέλουμε να δείξουμε την ΖΩΟΓΩΝΗΣΗ, ενώ το ΦΑΝΑΤΑΣΜΑ όταν θέλουμε να δείξουμε το ΘΑΝΑΤΟ...
Πρακτικά είναι το ΙΔΙΟ...

Η λαϊκή φανατασία είναι που φτιάχνει τα πράγματα ως "καλά" και "κακά"...

Προσωπικά πιστεύω όμως, πώς το ΦΑΝΑΤΑΣΜΑ έχει να κάνει να το ΕΙΔΩΛΟ που είναι και η ΟΡΘΗ Ελληνική λέξη εννοιολογικά.
Είδωλο είναι η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ενός ΦΥΣΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ και αυτό στη μεταφυσική και τον Εσωτερισμό ονομάζεται ΑΣΤΡΙΚΟ ΔΙΠΛΟ εκ του Αστρικού Σώματος που έχουν ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ...

Αλλά μάλλον πάω "μακριά" και δε θα γίνω κατανοητός σε κάποιον που ΔΕΝ έχει εμβαθύνει στη Μεταφυσική...
Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι...

Και πάλι ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ στη παρέα μας...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

GlorfindelΜέλος
21/09/2003, 22:19:50
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

ΕΥΣΤΟΧΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΚΕΛΣΟΥ...

ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΝΝΟΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ...
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑ,ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΟΡΟ ΠΝΕΥΜΑ...

ΕΠΕΙΤΑ ΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΡΘΕ ΣΕ ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...

ΠΝΕΥΜΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΕΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΟΦΕΙΛΟΤΑΝ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ...

ΕΜΕΝΑ ΠΑΛΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΧΩΡΙΣΩ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ...

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΤΙΚΟΙ,ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΡΟΥΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΚΕΛΣΟΣ...

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!

22/09/2003, 14:17:49
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΗ ΜΟΥ stella_206 ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΟΙΞΕΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ.

ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΤΟΠΙΚ ΕΙΝΑΙ .....

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=566

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=449

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2116

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=963

ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΤΟΠΙΚΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΑ.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.