ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- O "ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ" ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- O "ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ" ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Avallon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
28/01/2005, 13:15:27
Ποιό είπαμε είναι το θέμα μας

Φαντάζομαι στο σχολείο στην έκθεση αγαπητή φίλη θα ήσουν πάντα εκτός θέματος...με ότι συνεπάγεται αυτό...

Κάποιος αναγνώστης με ενημέρωσε για κάτι που είπες κάτι αλλού...
Το αντιμετώπισα με σκεπτικισμό και καχυποψία γι'αυτό και θέλησα να το διαπιστώσω ιδίοις όμασι...(βλέπεις κάποτε "κάποιοι" μου βάλανε λόγια για να μαλώσω με κάποιον και έκτοτε είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτική...)

Η αγαπητή λοιπόν Galadriel είπε:

quote:
επίσης μ'αρέσει πάρα, μα πάρα, μα πάρα πάρα πολύ που βλέπω τις αναγνώσεις να ανεβαίνουν περιμένοντας να δούνε όλοι πότε θα "αρπαχτούμε"

Aν δε το θυμάσαι είναι από το τόπικ που έχεις ανοίξει "Ενα Α-φυσικο..." και είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό δείγμα για τον τρόπο της σκέψης σου... που απ'ότι βλέπω δεν είναι και πολύ θετικός... για να μην πω για το ενδιαφέρον της αναγνωσιμότητας...

Ας μην κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια λοιπόν...
Κάποιοι ήρθαν στο τόπικ για να κρίνουν και να κριτικάρουν και όχι για να πουν την άποψή τους επί του θέματος...
Κάποιοι άλλοι δε μίλησαν καθόλου...
Και επειδή εγώ έχω μάθει να διαβάζω εκτός από τις λέξεις και τη σιωπή νομίζω ότι πήρα τις απαντήσεις που ήθελα.

Κύριε/α Αντμίν... ένα λουκέτο στο 5500 παρακαλώ (5+5=10=1) μμ.. πολύ ενδιαφέρον)
Οχι τίποτ'άλλο μη φτάσει τις 1000 αναγνώσεις και βάλει τα κλάμματα η Galadriel...

Υ.Γ. Ενα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ σε αυτούς που τελικά είπανε την άποψή τους επί του θέματος.

Avallon Reloaded...

Edited by - Avallon on 28/01/2005 13:18:21

junk95Μέλος
28/01/2005, 13:17:53
quote:

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι παραπάνω εχουν οι ερωτήσεις της ξωτικούλας και απαντούν ολοι, ενώ στις δικές μου δεν ασχολείται κανείς.

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω απολύτως τίποτα. Από το πουθενά έγινε της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το κιγκλίδωμα.

Η άποψη στην οποία έχω κατασταλάξει ίσως να μην ενδιαφέρει πολλούς από δω μέσα και σίγουρα δε θα χαροποιήσει κάποιους άλλους γι'αυτό και δε θα την καταθέσω.

Μάλλον αυτό προκάλεσε όλα τα προβλήματα. Πες ρε συ Avallon τέλος πάντων την άποψη στην οποία έχεις κατασταλάξει, σου υπόσχομαι ότι δε θα με ενοχλήσει και σίγουρα θα με ενδιαφέρει.

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett

junk95Μέλος
28/01/2005, 13:39:56
quote:

Κάποιος αναγνώστης με ενημέρωσε για κάτι που είπες κάτι αλλού...

Να του πεις να τα λέει δημοσίως αυτά, ΟΚ; Άμα πια με τα τσατσιλίκια

quote:

Το αντιμετώπισα με σκεπτικισμό και καχυποψία γι'αυτό και θέλησα να το διαπιστώσω ιδίοις όμασι...(βλέπεις κάποτε "κάποιοι" μου βάλανε λόγια για να μαλώσω με κάποιον και έκτοτε είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτική...)

...αλλά τελικά όντως η Galadriel είναι στην πραγματικότητα ένα σιχαμερός εξωγήινος κακός δαίμονας και προφανώς μπορείς να αγνοήσεις τις παρατηρήσεις της επειδή...

quote:

Η αγαπητή λοιπόν Galadriel είπε:
quote:
επίσης μ'αρέσει πάρα, μα πάρα, μα πάρα πάρα πολύ που βλέπω τις αναγνώσεις να ανεβαίνουν περιμένοντας να δούνε όλοι πότε θα "αρπαχτούμε"

quote:

Ας μην κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια λοιπόν...

Μα η Galadriel δε συνέδεσε την "τηλεθέαση" του θέματος με το επίπεδό του, τη συνέδεσε (απ' ό,τι βλέπω) με την προσωπική της ικανοποίηση μεταξύ σοβαρού και αστείου, ΟΚ, όχι και πολύ tactful αλλά καταλαβαίνεις ότι το επιχείρημά σου δεν είναι ακριβώς συντριπτικό και ο καβγάς θα μπορούσε να συνεχιστεί για δεκάδες μηνύματα και κάθε φορά να είστε και οι δύο πεπεισμένες ότι συντρίψατε τον αντίπαλο αρπαζόμενες από μία λεπτομέρεια της λεπτομέρειας, δεν ξέρω αν είναι συμπεριφορά καλού εσωτεριστή αυτή, αλλά συμπεριφορά καλού συζητητή δεν είναι.

quote:

Κάποιοι ήρθαν στο τόπικ για να κρίνουν και να κριτικάρουν και όχι για να πουν την άποψή τους επί του θέματος...

Δεν το κατάλαβα καθόλου αυτό, η κριτική δεν είναι άποψη επί του θέματος;

quote:

Κάποιοι άλλοι δε μίλησαν καθόλου...
Και επειδή εγώ έχω μάθει να διαβάζω εκτός από τις λέξεις και τη σιωπή νομίζω ότι πήρα τις απαντήσεις που ήθελα.

Ωραία, εγώ νομίζω ότι υπάρχει μία αδικαιολόγητη και υπερβολική αμυντικότητα εκ μέρους σου, τουλάχιστον με τα δεδομένα που έχω μέχρι τώρα, πιθανόν να είναι και δικαιολογημένη αλλά είναι πολύ κουραστικό να το καταλάβει κάποιος αν είσαι όλο "κάποιοι" και "μερικοί" και "ορισμένοι" και "πήρα τις απαντήσεις που ήθελα" και "κάποιος αναγνώστης" και "η άποψή μου είναι γνωστή".

Γιατί δε λέτε όλες πιο καθαρά αυτό που θέλετε να πείτε, κατά προτίμηση σε 1-2 προτάσεις και χωρίς αόριστες αντωνυμίες και "δεν καταλαβαίνω";

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett

28/01/2005, 13:58:08
Τώρα, για να επαναλάβω ότι αυτές οι ανοιχτές διαφωνίες δεν οδηγούν πουθενά, είναι χάσιμο χρόνου, όπως διαπίστωσα και παλιότερα, σε άλλα topics, που το έκανα.

Τουλάχιστον, όταν ποστάρετε κείμενα των άλλων, στα οποία απαντάτε, παρακαλώ να γράφετε και σε ποιον απαντάτε.

Για να μη χάνουμε και τον ειρμό, ψάχνοντας πώς και πού...

Ζήσε τη στιγμή!

28/01/2005, 14:06:38
Αχ, και πάλι αχ αγαπητή avallon,

έχεις αυτή την κακή συνήθεια να καθρεφτίζεσαι.... γιατί άραγε?

εδώ δεν είναι το παραμύθι της Χιονάτης, και θα ήταν κρίμα να σε αντιπροσωπεύει ο ρόλος της κακιάς βασίλισσας που είχε την ίδια κακιά συνήθεια με σένα...

το τι εννοούσα εγώ με το σχόλιο μου για την αναγνωσιμότητα του δικού μου θέματος , όσοι είχαν χιούμορ το κατάλαβαν... και ακόμα περισσότερο ο αγαπημένος μου Πλάτωνας, που δόξα τω θεώ και χιούμορ έχει και μια αντίληψη ώστε να καταλαβαίνει σε τι αναφερόμουν...

το ότι εσύ δεν το βλέπεις, δείχνει για άλλη μια φορά προκατάληψη...
και το κρίνειν εξ'ιδίων τα αλλότρια φαίνεται καθαρά και από τη δική σου τοποθέτηση στο θέμα...

quote:
Αν κρίνω πάντως από τις αναγνώσεις του τόπικ 210 σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο μάλλον το θέμα ενδιαφέρει πολύ αλλά για κάποιον λόγο δε θέλουν ή δεν μπορούν να μιλήσουν...

για την οποία αν θυμάσαι φυσικά, δεν έκανα κανένα σχόλιο...

σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη που σου απάντησαν επ'αυτού...

τώρα, το αν έχω θετική σκέψη ή όχι...
να σου πω... έτσι όπως έχει εξελιχθεί η συζήτηση το βρίσκω μεγάλο κοπλιμέντο να ακούω από σένα ότι δεν έχω θετική σκέψη...
και πραγματικά σ'ευχαριστώ γι'αυτό..
μια κι εγώ δεν ασχολούμαι με θέματα "κάποιος μου 'πε"... ούτε με εικασίες για τις επιδόσεις μου στην έκθεση...

εν πάσει περιπτώσει....

αντί για όλη αυτή την ιστορία που έχεις δημιουργήσει ... θα μας τις πεις επιτέλους αυτές τις απόψεις?

πολύ την κολοκυθιά παίζεις ....

αν πραγματικά σε ενδιαφέρει το θέμα που άνοιξες, αποφάσισε επιτέλους να το σεβαστείς!

αλλιώς ναι, κι εγώ θα πρότεινα ένα λουκετάκι και μάλιστα στα γρήγορα να μην χάνεις άλλο το χρόνο σου...

όσο για τα κλάμματα.... πράγματι μου τα έχεις χαρίσει άφθονα, μιας και γελάω μέχρι δακρύων κάθε φορά που εννοείς να "χαντακώνεις" το θέμα σου....

λοιπόν : τέλειωνε με ότι υποννοείς για τα υπόλοιπα μέλη του esoterica, τέλειωνε με τα απωθημένα που σου έμειναν κατά την αποχώρηση σου, τέλειωνε με τα :"τι είπα η έρημη?" (το θυμάσαι αυτό?)

και πρώτη απ' όλους φρόντισε ΕΣΥ να είσαι εντός θέματος...

σου εύχομαι την εξ' ύψους παρηγορία και φώτιση...

Galadriel of Galadhrim

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...
28/01/2005, 15:26:38
quote:
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω απολύτως τίποτα. Από το πουθενά έγινε της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το κιγκλίδωμα.

Tι να καταλάβεις. Κάτσε να καταλάβω εγώ πρώτα.. Εδώ δεν μένει χρόνος για να ασχοληθούν και μαζί μας. Είμαστε και εμείς εδώ.. avallon πές τουλάχιστον ενα γειά..

Rostar

spiritΜέλος
28/01/2005, 17:13:42
welcomeback Avallon,

Τον εσωτερισμο,και καθε ισμο,το βιωνεις δεν εχει συνταγες,δεν μπαινει σε φορμες και καλουπια.

Ο εσωτεριστης ειναι κι αυτος ενας απλος ανθρωπος,που μεσα απο τον εσωτερο δρομο,του μη υλισμου ψαχνει να βρει απαντησεις στα μεγαλα ερωτηματα που τον απασχολουν.

Αν θελεις ομως ντε και καλα εναν δεκαλογο,εγω τον δρομο,τον αντιβαμβανομαι ως εξης:

1)Πρεπει να εχει πιστη,στην ζωη και υπομονη στον δρομο που διαλεξε ν ακολουθησει.

2)Ο εσωτερισμος δεν ειναι εσωστρεφεια,ας μην μπερδευουμε της εννοιες,ενας εσωτεριστης πρεπει οπωσδηποτε να ειναι απαλαγμενος απο το βαρυ φορτιο του ΕΓΩ.

3)Ο εσωτεριστης πρεπει να μην εχεις προσκολησεις,και να εχει υπερβει τον διαχωρισμενο του εαυτο.

4)Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΗ,ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

5)Πρεπει να αγαπα και να εχει συμπονια,Συμπονια με την ανωτερη εννοια της λεξης.

6)Να βλεπει περα του ορατου κοσμου,με εμπιστοσυνη στην φυση και στην ζωη.

7)Να κανει πραξεις,τα Αποτελεσματα της σκεψης του και της σοφια που απεκτησε απο τον δρομο.

8)ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ.

9)Σε ολη την διαδρομη πρεπει να εχει κατα νου,οτι στην στιγμη του θανατου του,πρεπει να ειναι απελευθερωμενος,και η ψυχη του καθαρη,απο παθος,φθονο,θυμο,και ολα τα ελαττωματα του.

10)Nα μπορει να βλεπει καθαρα που ειναι η αληθεια,χωρις την βοηθεια χρωματιστων γυαλιων.

Υ.Γ Το θρασος στης απαντησεις σου Γκαλααντριελ,ειναι υπερβολικα ενοχλητικο για τα μελη που διαβαζουν εδω μεσα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

28/01/2005, 18:03:31
Όλοι έχετε δίκιο...

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
28/01/2005, 19:27:00
τι να κάνουμε αγαπητή spirit,

κανείς δεν είναι τέλειος και ανάμεσα τους κι εγώ...

όπως κι εσείς φαντάζομαι....

μόνο που όσοι ενοχλούνται, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν αλλού...

εγώ πάλι έχω την κακή συνήθεια, να επιμένω σε κάτι που με ενδιαφέρει ανεξάρτητα από την γνώμη που διαμορφώνουν οι άλλοι για μένα...

και αυτό είναι ένα θέμα που με ενδιαφέρει... και εννοώ να λυθούν οι παρεξηγήσεις μέχρι να μπορέσει αυτό να ακολουθήσει την πορεία του....

στην περίπτωση σας συνιστώ να ξαναδιαβάσετε όλα όσα γράψατε....

να τα κάνετε πράξη όπως πολύ σωστά λέτε και μετά να κρίνετε τους άλλους...

τέλος, θα προσέθετα κάτι ακόμα...

ο φέρων την ιδιότητα του αναζητητή του εσωτερισμού....

δεν ανήκει σε συμμορίες...!

διαμορφώνει δική του άποψη και θέση για τα πράγματα και όχι αυτή που του έρχεται πιο βολική....

ή αυτή που του υπαγορεύουν άλλοι....

αυτό εγώ το κάνω και δέχομαι να πληρώνω και το κόστος που αυτό συνεπάγεται...

και όπως λέει και ο ποιητής "εσείς να δούμε τώρα"

Galadriel of Galadhrim

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...
28/01/2005, 20:34:23
quote:
Τον εσωτερισμο,και καθε ισμο,το βιωνεις δεν εχει συνταγες,δεν μπαινει σε φορμες και καλουπια.

spirit... τι ευχάριστη έκπληξη...

Τόσο καιρό στο esoterica δεν είχα καταλάβει ότι υπήρχε τόση σύμπνοια απόψεων...

Λοιπόν να και από μένα μερικά προτερήματα που πρέπει να'χει ο καλός εσωτεριστής:

- TAΠΕΙΝΟΤΗΤΑ
- ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ
- ΤΟΛΜΗ-ΘΑΡΡΟΣ
- ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΣ
- ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΓΩ"
- ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ
- ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΚΙΝΗΤΡΑ...
- ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΨΥΧΗ...
- ΕΠΙΜΟΝΗ
- ΥΠΟΜΟΝΗ
- ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
- ΓΕΡΟ ΣΤΟΜΑΧΙ...

Μμμ... νομίζω αυτά για αρχή είναι καλά...
Πριν αρχίσουμε να κρίνουμε και να συζητάμε αυτά καλό είναι να ανοίξουμε τα χαρτιά μας και να καταθέσουμε όλοι την άποψή μας...

Μετά μπορούμε να φτιάξουμε μια λίστα με πιθανούς προσδιορισμούς και να τους αναλύσουμε έναν έναν...

Galadriel με την περίπτωσή σου δε θα ξανασχοληθώ όσο και να "χτυπιέσαι"...
Αν έχεις όμως να πεις κάτι επί του θέματος ευχαρίστως να "συνομιλήσω" μαζί σου...

Avallon Reloaded...