ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

alfa-omega30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
30/01/2010, 19:12:26
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde

Μιλάμε για μια καθαρά προσωρινή ελευθερία εδώ.
Όταν λέω ελευθερία αναφέρομαι στην ελευθερία απο τα εγώ.

Δεν διαχωρίζεται η ελευθερία σε μόνιμη και σε προσωρινή. Στο βυθό του εαυτού του, ο κάθε άνθρωπος είναι πραγματικά ελεύθερος, ούτε προσωρινά ελεύθερος, ούτε μόνιμα ελεύθερος. Ελεύθερος, νέτα σκέτα. Κι αυτό σημαίνει και ελεύθερος από τα εγώ του και ελεύθερος από την ταύτιση. Δεν υπάρχει "εγώ" στο βυθό. Αν υπάρξει, τότε εμφανίζεται κίνδυνος. Βρίσκεσαι σε μια περιοχή άγνωστη, σε ένα περιβάλλον εντελώς διαφορετικό από αυτό που ζεις. Ότι βλέπεις, το βλέπεις για πρώτη φορά. Ότι ακούς, το ακούς για πρώτη φορά. Ότι αγγίζεις, το αγγίζεις για πρώτη φορά. Είναι σαν να λειτουργούν όλες οι αισθήσεις σου για πρώτη φορά. Είναι σαν να γεννήθηκες ξανά και όλα λειτουργούν για πρώτη φορά. Για πρώτη φορά περπατάς, για πρώτη φορά μιλάς. Που να βρεθεί λοιπόν χώρος για να υπάρξει έστω και ένα "εγώ" ; Δεν υπάρχει.

Ξέρεις τι σημαίνει να επιστρέψει κάποιος στην ουσία του ; Σημαίνει να γίνει ακριβώς αυτή η δύναμη που ξεκίνησε την "μηχανή" που λέμε παραπάνω, αυτό σημαίνει. Δεν υπάρχει λοιπόν ούτε χώρος, ούτε χρόνος για να δημιουργηθεί ένα ή περισσότερα "εγώ". Γι' αυτό σου λέω πως εκείνη την στιγμή ο άνθρωπος είναι πραγματικά ελεύθερος. Όταν επιστρέψει χάνει αυτήν την ελευθερία του, γιατί απομακρύνθηκε από την πηγή του, έχασε αυτήν την δύναμη. Όμως τι έμεινε ; Έμεινε η βαθύτερη Γνώση της Ελευθερίας μέσα του, ένα στίγμα, ένα σημάδι, ένα χαραγμένο ανεξίτηλο ίχνος από το αίσθημα της Ελευθερίας. Αυτή η γνώση, αυτή η κατανόηση, του δείχνει τον δρόμο πως να είναι και ελεύθερος στην ζωή του στην επιφάνεια, πως να πράττει με ελευθερία βούλησης και πως να επιτυγχάνει σε ό,τι ο ίδιος πραγματικά επιθυμεί.

Προχωρώντας λοιπόν στην ζωή του και έχοντας ο ίδιος αυτήν την βαθύτερη κατανόηση της Ελευθερίας, πράττει περισσότερο ελεύθερα απ' ότι οι υπόλοιποι συνάνθρωποί του, αποταυτίζεται ακόμη περισσότερο από τα "εγώ" του απ' ότι οι υπόλοιποι συνάνθρωποί του. Γιατί ; Γιατί γνωρίζει πια τον τρόπο πως να το κάνει. Το έζησε, το ένιωσε, το γνώρισε, ξέρει πώς να το κάνει. Έστω και μια φορά. Το έκανε μια φορά, ξέρει δηλ. πια τον τρόπο. Αυτή είναι η διαφορά. Δεν έχει σημασία ο αριθμός των βουτιών, αλίμονο αν είχε, αλίμονο.

Αυτό το πράγμα, έτσι και το πάθεις μια φορά, ξέρεις πια τον τρόπο. Αυτό δηλ. το "πως" βρίσκει την απάντησή του. Ε, από 'κει κι έπειτα, όλα έρχονται με την σειρά τους.

Δεν το νομίζω Ζιπ.. [ ΟΚ, δικαίωμά σου ] όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι διαφωνούνε μαζί σου. [ Δεν τους ρώτησα αν συμφωνούν φίλε μου, δεν με απασχολεί αυτό, ούτε είμαι δάσκαλος για να συγκριθώ μαζί τους ]

Την γνώση την λαμβάνεις πάντα με τον καιρό κ τον κόπο, δεν αρκεί μια στιγμή στα τάρταρα ή στον παράδεισο για αν σου δώσει την γνώση 100 ζωών. Θα ήταν και άδικο αν συνέβαινε φυσικά.

[ Ok, όπως νομίζεις. Παρεπιπτόντως, γιατί λες πως αυτό θα ήταν άδικο ; Άδικο για ποιους ; ]

Μην παραποιείς τα λόγια μου, δεν χαρακτήρισα τη βουτιά loose end αλλά όλα τα εγώ τα οποία θα βρείς όταν επιστρέψεις πίσω κ τα οποία θα χρειαστούν πραγματικό κόπο για να τα νικήσεις κ δεν αρκεστεί μια βουτιά όπως λες.

Ok, όπως νομίζεις

Όχι ας μην το πάρουμε ανάποδα φίλε Ζιπ. Ας το εξηγήσουμε απ τη σωστή μεριά.

Αφενός τα πάντα είναι ομοούσια γιατί τα πάντα έχουν την ίδια πηγή αλλά κ κάτι τέτοιο να μην ίσχυε το να λες ότι η φύση έβγαλε πλάσματα διαφορετικά απ την ουσία της θα ήταν σαν να λες ότι ένας ελέφαντας γέννησε έναν γλάρο ή ότι μια μητέρα γέννησε παιδί με DNA διαφορετικό απο το δικό της κ του πατέρα.

Αυτό που λες δεν ιφίσταται.

Δεν είπα ότι η Φύση έβγαλε πλάσματα διαφορετικά από την ουσία της. Που το είπα αυτό ; Είπα ότι η Μηχανική των ανθρώπων έχει τόσο πολύ επηρρεαστεί από αυτήν την μεταφορά του "κέντρου" τους στο νοητικό, που εκ των υστέρων μετουσιώθηκε, δηλ. άλλαξε την ουσία της κι από απλή, Φυσική, καθαρή και αληθινή, έγινε συγκριτική, κριτική, αναλυτική και συμπερασματική. Αυτό είπα με λίγα λόγια. Αλλά αν νομίζεις πως αυτό δεν υφίσταται, ok, όπως νομίζεις.

"ἐγὼ ὅσους ἐὰν φιλῶ, ἐλέγχω καὶ παιδεύω"

Edited by - zip on 30/01/2010 20:03:37

30/01/2010, 21:02:31
quote:

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Dr Jekyll Mr Hyde
Ναι, αλλά ο ψυχισμός μας δημιουργήθηκε απ τη φύση. Για λόγους επιβίωσης θα μου πεις. Και η φύση πού το ήξερε ότι πρέπει να νιώθω έτσι κ όχι αλλιώς?

zip
Μα ... ποιος σου είπε πως το ξέρει ; Ένα βουνό δεν νοιάζεται για το αν θα φάμε εσύ κι εγώ, αν πεινάμε εσύ κι εγώ, αν κρυώνουμε εσύ κι εγώ όταν θα ανέβουμε στην κορυφή του. Η θάλασσα δεν ξέρει αν εμείς βουτάμε μέσα της, αν εμείς ψαρεύουμε από μέσα της, αν εμείς την ενοχλούμε. Κανένας και τίποτε δεν ξέρει πως πρέπει να νιώθει κάποιος. Το αίσθημα έχει δικό του κέντρο.

alfa-omega
Αφού δεν γνωρίσαμε ακόμη ολοκληρωμένα ( με τον επιστημονικό τρόπο ) ,τι είναι ύλη, η πιθανότητα το βουνό ,η θάλασσα και γενικότερα όλα τα στοιχεία της φύσης , να αντιλαμβάνονται τον Άνθρωπο, υφίσταται, είναι υπαρκτή και δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε .
Η λογική μας αδυνατεί να εξηγήσει κάτι ,που υπερβαίνει το νοητικό επίπεδο αντίληψής μας .

Dr Jekyll Mr Hyde
Επιπλέον η φύση μου έδωσε την δυνατότητα να κάνω κρίση, διάκριση κλπ κ εγώ φταίω σε τι τώρα?

zip
Φταις και φταίμε, γιατί κάναμε "βασιλιά" την κρίση μας και "βασίλισσα" την διάκριση. Είναι αυτό που λέγαμε πριν με τον alfa-omega. Εμείς τους ψηφίσαμε αυτούς να μας κυβερνάνε. Εμείς μεταφέραμε το "κέντρο" μας από την καρδιά μας στο μυαλό μας. Και μπορεί αυτό να είναι δύσκολο, όπως λέει ο alfa-omega, όμως συνέβει.

Dr Jekyll Mr Hyde
Οπότε λες ότι θα ήταν προτιμότερο να είχαμε μείνει ζώα?

zip
Να είχαμε μείνει ; Μα ... είμαστε χειρότεροι από ζώα. Τα ζώα δεν έχουν πυραύλους, δεν έχουν βόμβες, δεν φτιάχνουν "Δούρειους Ίππους", ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ.

alfa-omega
Η διάνοια του Άνθρώπου , είναι αυτή που τον ξεχωρίζει από τα ζώα .
Αν και συμπεριφερόμαστε πράγματι πολλές φορές χειρότερα από ζώα, έχουμε δυνατότητες που δεν έχουνε τα ζώα.

30/01/2010, 21:06:58
quote:

alfa-omega,

Δηλ. συγκεντρώνοντας τις απαντήσεις που δίνεις σε μία, θα λέγαμε ότι :

Η δύναμη που ξεκίνησε την "μηχανή" - που λέει ο Dr Jekyll Mr Hyde - είναι το άπειρο Ον, μια αμετάβλητη, αξεπέραστη δύναμη που λόγω ανιδιοτέλειας εμφανίσθηκε, για την χαρά της δημιουργίας.

Σωστά ;

Edited by - zip on 30/01/2010 18:40:23

Με δύο διευκρινήσεις .
Πρώτη.
Το αμετάβλητη αφορά την δική μας αντίληψη.
Οι μεταβολές που μπορεί να συντελούνται σε νοητικό επίπεδο πέρα της δικής μας φυσιολογικής νόησης , δεν είναι δυνατόν να τις συλλάβει ο συμπερασματικός μας νους.

Δεύτερη.
Αναφέρομαι σε μία ανιδιοτέλεια , που εμείς μεταφράζουμε διαφορετικά.
Εκτός και αν εννοούμε και αντιλαμβανόμαστε όλοι , το αυθόρμητο μοίρασμα των πάντων ,ως αυτονόητο .
Πράγμα βέβαια που στον κόσμο μας ,θεωρείται & είναι παράλογο.

30/01/2010, 21:45:10
quote:
Δεν διαχωρίζεται η ελευθερία σε μόνιμη και σε προσωρινή.
Έχεις δίκαιο, γιατί αυτό που ήθελα να πώ ήταν ότι αποκτάς μόνο την αίσθηση της ελευθερίας(κ αυτή δεν ξέρω σε τι βαθμό), όταν κάνεις μια βουτιά, κ όχι την ελευθερία καθ'αυτή.
quote:
Προχωρώντας λοιπόν στην ζωή του και έχοντας ο ίδιος αυτήν την βαθύτερη κατανόηση της Ελευθερίας, πράττει περισσότερο ελεύθερα απ' ότι οι υπόλοιποι συνάνθρωποί του, αποταυτίζεται ακόμη περισσότερο από τα "εγώ" του απ' ότι οι υπόλοιποι συνάνθρωποί του. Γιατί ; Γιατί γνωρίζει πια τον τρόπο πως να το κάνει. Το έζησε, το ένιωσε, το γνώρισε, ξέρει πώς να το κάνει. Έστω και μια φορά. Το έκανε μια φορά, ξέρει δηλ. πια τον τρόπο.
Μα δεν το έκανε. Αν η ελευθερία ήταν φαί τότε το άτομο που έκανε τη βουτιά απλά είδε το πιάτο έτοιμο. Δεν κάθησε το ίδιο να το μαγειρέψει για να ξέρει πώς γίνεται ούτε είδε κανέναν άλλο να το μαγειρέυει.
Ακόμα και να φας ένα μέρος του πιάτου αυτού ή κ το πιάτο ολοκληρο δεν σημαίνει πώς μαθαίνεις να το μαγειρέυεις. Άλλο δηλαδή το ένα κ άλλο το άλλο.
quote:
Αυτή είναι η διαφορά. Δεν έχει σημασία ο αριθμός των βουτιών, αλίμονο αν είχε, αλίμονο.
Μάλλον θες να πεις ότι η βουτιά καθ αυτή δεν έχει σημασία. Ο αριθμός το βρίσκω λογικό να μην έχει. Όσες φορές και να φας ένα πιάτο δεν σημαίνει ότι μαθαίνεις να το μαγειρεύεις.
quote:
[ Ok, όπως νομίζεις. Παρεπιπτόντως, γιατί λες πως αυτό θα ήταν άδικο ; Άδικο για ποιους ; ]
Λες ότι μια "βουτιά" σου δίνει γνώση 100 ζωων. Είναι άδικο για αυτούς που πραγματικά ζούνε 100ζωές για να την αποκτήσουν.

Εκείνοι την αποκτάνε εμπειρικά μέσα απ την τριβή με αυτόν τον κόσμο, δεν την αποκτάνε επειδή πήραν μια γεύση του ανώτερου εαυτού τους.

Αν θυμάσαι κ εκείνο το χωρίο στο ευαγγέλιο που ο Χριστός λέει ότι και θαύματα να κάνετε στο όνομα μου, κ νεκρούς να αναστήσετε δεν σημαίνει ότι θα συμμετάσχετε στην βασιλεία των ουρανών.

Και αυτό το λέω γενικά για το προηγούμενο μήνυμά σου. Γιατί κάποιος θα θεωρούσε ότι αφού έχει φτάσει στο σημείο να κάνει μέχρι κ θαύματα(κ εμείς κ εσύ δεν έχουμε φτάσει καν σε αυτό το σημείο)
την κλείσανε την συμφωνία κ τέλος δεν χρειάζεται να κάνουνε τίποτα παρά όπως είπες κ εσύ χαλαρά κ με το καιρό θα.. βελτιωθούνε.

Η βελτίωση όμως δεν επέρχεται ποτέ απο μόνη της, χρειάζεται κόπο κ συνεχή αγώνα.
Μια επαφή με τον ανώτερο εαυτό σου δεν θα αντικαταστήσει όλες τις θυσίες που πρέπει να κάνεις επι γης για να φτάσεις τα ανώτερα αυτά στάδιο ύπαρξης.

Ας πούμε πχ ότι ένα απ τα εγώ μου είναι η βουλιμία. Τη στιγμή που έρθω σε επαφή με τον ανώτερο εαυτό μου δεν θα έχω φυσικά την επιθυμία να φάω. Όταν όμως επιστρέψω στα γήινα θα επιθυμώ κ πάλι να βρεθεί ένα παστίτσιο να το κατασπαράξω (για να κάνουμε κ λίγο χιούμορ)κ τότε θα χρειάζεται πάλι αγώνας, θέληση, ενδοσκόπηση κλπ. ΑΥΤΟ δεν το αντικαθιστά μια σύντομη βίωση του ανώτερου εαυτου. Δεν είναι ότι θα ζήσεις κάτι και τσαπ! χάθηκαν τα εγώ 100 ζωών.

Και θεωρώ την προσπάθεια σου να περάσεις μια τέτοια εντύπωση κακοπροαίρετη όπως κ τη γενικότερη στάση σου με την οποία εδώ κ πολλά μηνύματα προσπαθείς να μας απομακρύνεις απο αυτό που πραγματικά έχει σημασία

(υοθετώντας μάλιστα λεγόμενα του ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗ τον οποίο τόσο καιρό παρεμπόδιζες κ κακολογούσες. Αλήθεια κανείς δεν το παρατηρησε αυτό?

quote:
Δεν είπα ότι η Φύση έβγαλε πλάσματα διαφορετικά από την ουσία της. Που το είπα αυτό ; Είπα ότι η Μηχανική των ανθρώπων έχει τόσο πολύ επηρρεαστεί από αυτήν την μεταφορά του "κέντρου" τους στο νοητικό, που εκ των υστέρων μετουσιώθηκε, δηλ. άλλαξε την ουσία της κι από απλή, Φυσική, καθαρή και αληθινή, έγινε συγκριτική, κριτική, αναλυτική και συμπερασματική. Αυτό είπα με λίγα λόγια. Αλλά αν νομίζεις πως αυτό δεν υφίσταται, ok, όπως νομίζεις.
Συνεχίζοντας το παράδειγμα που είχα χρησιμοποιήσει κ στο άλλο μου μήνυμα θα πω ότι απο τη στιγμή που το παιδί πάρει το DNA της μητέρας του δεν γίνεται να το αλλάξει. Ναι μπορεί η μητέρα του να ήταν αγία κ εκείνο να έγινε κακοποιός αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παύει να είναι παιδί της μητέρας του.
Όχι δεν υπάρχει αλλαγή ουσίας. Η ουσία είναι ίδια για όλα. Πόσω μάλλον για την φύση που μας γέννησε.

"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα

31/01/2010, 10:09:03
quote:
Και αυτό το λέω γενικά για το προηγούμενο μήνυμά σου. Γιατί κάποιος θα θεωρούσε ότι αφού έχει φτάσει στο σημείο να κάνει μέχρι κ θαύματα(κ εμείς κ εσύ δεν έχουμε φτάσει καν σε αυτό το σημείο)
την κλείσανε την συμφωνία κ τέλος δεν χρειάζεται να κάνουνε τίποτα παρά όπως είπες κ εσύ χαλαρά κ με το καιρό θα.. βελτιωθούνε.

Η βελτίωση όμως δεν επέρχεται ποτέ απο μόνη της, χρειάζεται κόπο κ συνεχή αγώνα.
Μια επαφή με τον ανώτερο εαυτό σου δεν θα αντικαταστήσει όλες τις θυσίες που πρέπει να κάνεις επι γης για να φτάσεις τα ανώτερα αυτά στάδιο ύπαρξης.

Ας πούμε πχ ότι ένα απ τα εγώ μου είναι η βουλιμία. Τη στιγμή που έρθω σε επαφή με τον ανώτερο εαυτό μου δεν θα έχω φυσικά την επιθυμία να φάω. Όταν όμως επιστρέψω στα γήινα θα επιθυμώ κ πάλι να βρεθεί ένα παστίτσιο να το κατασπαράξω (για να κάνουμε κ λίγο χιούμορ)κ τότε θα χρειάζεται πάλι αγώνας, θέληση, ενδοσκόπηση κλπ. ΑΥΤΟ δεν το αντικαθιστά μια σύντομη βίωση του ανώτερου εαυτου. Δεν είναι ότι θα ζήσεις κάτι και τσαπ! χάθηκαν τα εγώ 100 ζωών.

Ενας άνθρωπος ο οποίος κάνει προσπάθεια να εξαφανίσει τα εγώ του,κατα κάποιο τρόπο είναι ο μεγαλύτερος εγωιστής.

Αν κάποιος υψωθεί πάνω απο τα εγώ του,τότε θα τα κατανοήσει.Αν παλεύει με αυτά χωρίς να έχει κάνει πνευματική πρόοδο,τότε θα είναι σαν να κυνηγάει άσκοπα την ουρά του.

Ένας άνθρωπος της εποχής μας διαφέρει απο κάποιον παλαιότερο άνθρωπο,άνθρωπο των σπηλαίων.

Σίγουρα ο προιστορικός έχει εντονότερα εγώ, μοιάζει με κτήνος.

Άρα όσο εξελισόμαστε εκλεπτίνουμε, που σημαίνει οτι ο στόχος πρέπει να είναι η εξέλιξη και όχι ο "θάνατος" των εγώ.Είναι πολύ εύκολο να το καταλάβεις.

Όπως εχει πεί και ο Άινστάιν, δέν μπορεί κάποιος να λύσει ένα πρόβλημα άν δέν έχει μεγαλήτερη ποσότητα συνείδησης απο αυτόν που το δημιούργησε(δέν είναι τα ακριβή λόγια του αυτά),αυτός που το δημιούργησε είναι ο παρελθοντικός μας εαυτός.

Dr Jekyll Mr Hyde,έχεις σημειώσει κάποια πρόοδο απο τότε που έρχισες να δουλεύεις με τα εγώ σου?

Edited by - alex22 on 31/01/2010 10:11:06

Edited by - alex22 on 31/01/2010 10:11:39

31/01/2010, 10:30:20
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde

Και θεωρώ την προσπάθεια σου να περάσεις μια τέτοια εντύπωση κακοπροαίρετη όπως κ τη γενικότερη στάση σου με την οποία εδώ κ πολλά μηνύματα προσπαθείς να μας απομακρύνεις απο αυτό που πραγματικά έχει σημασία [ Δικαίωμά σου να το θεωρείς. Με ρώτησες ορισμένα πράγματα, σου απάντησα. Και σου απάντησα νομίζω σε όλα όσα με ρώτησες. Απο 'κει και πέρα, μπορείς να νομίζεις ότι θέλεις, είναι δικαίωμά σου ]

(υοθετώντας μάλιστα λεγόμενα του ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗ τον οποίο τόσο καιρό παρεμπόδιζες κ κακολογούσες. Αλήθεια κανείς δεν το παρατηρησε αυτό?

Προτού σχολιάσω την απάντησή σου, θα ήθελα σε παρακαλώ να μου δείξεις, που ακριβώς υιοθετώ τα λεγόμενα του ΥΠΗΡΕΤΗ. Έχετε μάθει να δημιουργείτε εντυπώσεις. Ψευδείς εντυπώσεις στους αναγνώστες. Λοιπόν, δείξε μου σε παρακαλώ ακριβώς σε ποιο σημείο το κάνω αυτό.

Edited by - zip on 31/01/2010 10:58:25

31/01/2010, 10:40:50
quote:
alfa-omega

Με δύο διευκρινήσεις .
Πρώτη.
Οι μεταβολές που μπορεί να συντελούνται σε νοητικό επίπεδο πέρα της δικής μας φυσιολογικής νόησης , δεν είναι δυνατόν να τις συλλάβει ο συμπερασματικός μας νους.

Δεύτερη.
Εκτός και αν εννοούμε και αντιλαμβανόμαστε όλοι , το αυθόρμητο μοίρασμα των πάντων ,ως αυτονόητο .

Έστω, με αυτές τις δύο διευκρινήσεις, ok, είναι σωστή η παρακάτω πρόταση ;

Η δύναμη που ξεκίνησε την "μηχανή" είναι το άπειρο Ον, μια αμετάβλητη, αξεπέραστη δύναμη που λόγω ανιδιοτέλειας εμφανίσθηκε, για την χαρά της δημιουργίας.

Σωστά ;

31/01/2010, 13:20:27
Ζιπ σου παραθέτω κάποια παλιότερα μηνύματα τα οποία μοιάζεις να αγνοείς παρ όλο που δεν είναι ούτε δυό σελίδες παλιά:

quote:
Η φύση του θέματος είναι στην βάση της ουτοπική. Για να μπορέσουν τα προσωπικά βιώματα του καθενός να φτάσουν στον αναγνώστη μέσω μιας απλής περιγραφής
Πλάκα κάνεις? Τόσο καιρό λένε τα παιδιά για το πως να βιώσει κάποιος μια κατάσταση. Και εν συνεχεία όποιος έχει απορίες κι άλλες ας ψάξει στο διαδίκτυο που τόσα έχει.

quote:
Ο Εσωτερισμός εμπεριέχει και την προσπάθεια να "ανασύρει" κάποιος από έναν άλλον συνάνθρωπό του, τις λάθος αντιλήψεις και τα εσφαλμένα δόγματα που υπάρχουν μέσα στον τελευταίο. Γιατί αυτά τα λάθη και αυτές οι εσφαλμένες αντιλήψεις που προέρχονται από εξωγενείς παράγοντες, είναι αυτά που τον κρατούν φυλακισμένο και κοιμισμένο.
Ως εδώ καλά..
quote:
Και ασφαλώς αυτό δεν είναι αρεστό σε όσους παρακολουθούν μια συζήτηση, αλλά θα ήταν λάθος να το καταδικάσουμε.
Βλέπεις τώρα πως ο ίδιος μπερδεύεις αυτά που λες(εσκεμένα?? Προφανώς) κ τα κάνεις κουλουβάχατα?
Και ποιος λέει ότι οι αντιλήψεις των άλλων δηλαδή είναι ψευδείς? Επειδή το λες εσύ θεωρείς δεδομένο ότι έτσι είναι κιόλας?
quote:
θα πρέπει αυτή η περιγραφή να κινείται στην σφαίρα της Τέχνης.
Μα τόση ώρα κοπανιούνται οι πάντες ότι κάποια πράγματα πρέπει να βιωθούνε και ότι μια λεκτική περιγραφή δεν είναι αρκετή? Δεν είναι ευνόητο ότι οι λέξεις μπορούν να φτάσουν κάποιον μόνο ως ενός σημείου γιατί οι ίδιες δεν έχουν μυρωδιά, γέυση, ήχο κλπ ώστε να ορίζουν κάτι τέλεια?
quote:
Τα μεταφυσικά προσωπικά βιώματα μπορούν να τα περιγράψουν μόνο καλλιτέχνες κι όχι τυχάρπαστοι τύποι που βρήκαν έναν χώρο να γράψουν τις φαντασίες τους πεζά και άχρωμα.
Εσύ τα ξέρεις όλα ε Zip? Την ταυτότητά σου την ξέρεις? Τα συμπεράσματα που βγάζεις βασίζονται σε δικές σου παραδοχές όχι δικές μας.
quote:
Έχω εξηγήσει λεπτομερέστατα την διαφορά του να γράφει κάποιος "πέρασα μέσα από τοίχους και πέταξα ψηλά σε άλλη γη και σ' άλλα μέρη" από το να γράφει κάποιος άλλος "αυτό να σας το πω μπορώ / το "είναι" μου έγινε νερό / έγινε κι η ψυχή μου Αχέρωντας / που 'φυγε μακρυά σας χαίροντας"
Χρησιμοποιείς υπερβολή (όπως και πριν, όπως και πιο πριν όπως και γενικά) για να στηρίξεις τα λεγόμενά σου.
quote:
Η διαφορά μου με σας, δεν είναι ούτε ταξική, ούτε πολιτική, ούτε θρησκευτική, ούτε δεοντολογική. Είναι διαφορά λόγου, διαφορά μετουσίωσης των λέξεων και της γλώσσας. Είναι διαφορά έκφρασης. Κι αυτό γιατί εσείς έχετε αποκρυσταλλωμένες και μονοσήμαντες ερμηνείες για τις έννοιες, ενώ εγώ έχω απόλυτες και καθολικές.
Ο μονο-σήμαντος με τον απόλυτο τι διαφορά έχει? Έχει.. μεγάλη διαφορά? Ρε θα μας τρελάνεις.

Για μένα φίλε Zip είσαι κακοπροαίρετος 100%. Ο καθένας ας κάνει ό,τι καταλαβαίνει.

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde,

Κανένας δεν σε πιάνει από το λαιμό να διαβάσεις ή όχι, να γράψεις ή όχι, να σχολιάσεις ή όχι, όσα γράφονται σε ένα δημόσιο φόρουμ. Σεβαστή η γνώμη σου. Παρά τούτο, όπως βλέπεις, κάποιοι άλλοι άνθρωποι δεν συμφωνούν μαζί σου.

Και υπάρχουν και περισσότεροι που συμφωνούνε.
quote:
Η "εμμονή" μου, όπως λέτε, δεν είναι τίποτε άλλο παρά εμμονή για την Αλήθεια, για την απλότητα και για την καθαρότητα. Αν νομίζετε πως αυτό δεν είναι σωστό να το πιστεύει και να το υπερασπίζεται ένας Εσωτεριστής, τότε μπορείτε άνετα να μου προσάψετε αυτό το χαρακτηριστικό.
Λοιπόν σου αναγνωρίζω ότι είσαι διαβασμένος(..όπως και άλλοι στα φόρουμ) καθώς το ύφος με το οποίο επιχειρηματολογείς" μου θυμίζει αρχαίους λόγους δικανικούς. Και αυτό βέβαια δεν είνα θετικό ως προς το περιεχόμενο των λόγων σου.

quote:
Το να δημιουργείς μια αρπάγη και να ξεσηκώνεις ένα - ένα αυτά τα λάθη και αυτές τις εσφαλμένες αντιλήψεις ή αυτά τα δόγματα, είναι το ίδιο δημιουργικό με το να φτιάχνεις ένα τραγούδι ή ένα ποίημα ή έναν πίνακα ζωγραφικής.
Πάλι συγχέεις καταστάσεις.
Τι σχέση έχει η δημιουργικότητα με την αυτογνωσία του κάθε ανθρώπου? με την δυνατότητα του δηλαδή να απαλείφει εσφαλμένες αντιλήψεις?

Επιμένω ότι είσαι κακοπροαίρετος και λυπάμαι για αυτό.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 25/01/2010 00:07:13

Και η απάντηση στα παραπάνω ήταν:
'Μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις. Δεν γράφω για σένα.'

Παραπάνω Ζιπ φαίνεται καθαρά διάφορα σημεία τα οποία υοθέτησες απο τον ΕΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗ ως δικά σου. Επαναλαμβάνεις αυτά που λέγανε εδώ κ σελίδες και -όπως έκανες και σε όλη την έκταση αυτής της σελίδας- συνδύασες έντεχνα αληθειες με ψέματα. Μέσα απο λεπτομέρειες ή ανακρίβειες δημιουργείς λαθεμένους συνειρμούς (επειδή ξέρεις καλά πώς δουλεύει ο ανθρώπινος εγκέφαλος - αλλά δεν είσαι ο μόνος) χωρίς όμως να λες κάτι επι της ουσίας. Προωθείς μάλιστα αναζητήσεις θεωρητικού και φιλοσοφικού περιεχομένου αφήνοντας την εμπειρία κατα μέρος.

Άλλωστε, να σε ρωτήσω κάτι κ σένα φίλε Αλεξ. ΤΟΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΔΩ Κ ΤΟΣΑ ΘΕΜΑΤΑ Ο ΖΙΠ ΤΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΏΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΑ, ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ Κ ΣΟΦΙΣΜΑΤΑ? Τόσες κ τόσες κ τόσες σελίδες. Πώς σε βοήθησε με την εσωτερική σου δουλειά φίλε Αλεξ? Πες μου για να βοηθηθώ κ γω δηλαδή.

Και να σε ρωτήσω κ κάτι άλλο φίλε Αλεξ επειδή είσαι κ σχετικά παλιός. Στην ΑΡΧΗ της πορείας του στα φόρουμ
("Αστρική Προβολή", "Ανελιξη της ψυχής" κλπ για να μην πάω-επειδή εγώ είμαι ακόμα πιο παλιός-κ στο ΜΥΘΟΣ Κ ΘΡΗΣΚΕΙΑ...........).
ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙ ΑΠΟΤΑΥΤΙΣΗΣ, ΠΕΡΙ ΕΓΩ? ΈΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ "ΕΜΠΕΙΡΙΑ 100 ΖΩΩΝ" ΚΛΠ? Ε τόσο καιρό γιατι δεν έκανε? Μήμπως γιατί τώρα που λείπουν οοι πάντες(ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ κλπ) τα ποντίκια κάνουν πάρτι που λέμε?

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde,έχεις σημειώσει κάποια πρόοδο απο τότε που έρχισες να δουλεύεις με τα εγώ σου?
Δεν θα μπω σε αυτό το τρυπάκη φίλε Αλεξ, αλλά θα σου πω μόνο τα εξής. Εγώ δεν ισχυρίστικά ότι έχω κάνει βουτιές στα ανώτερα κ στα κατώτερα κ ότι εκ τούτου έχω γνώσεις 100 ζωών όπως ισχυριζεται ο Ζιπ. Αν βέβαια δεν ισχυρίζεται κάτι τέτοιο(μιας κ δεν εχει ταυτίσει ξεκάθαρα τον εαυτό του με το άτομο που εχει εμπειρίες 100ζωών τότε θα πρέπει(ή θα έπρεπε) επίσης να πει ότι όσα λέει είναι καθαρά θεωρητικά.
Πάντως να μια φράση απο ένα άτομο που έχει εμπειρία 100 ζωών(απ τον ΜΥΘΟΣ Κ ΘΡΗΣΚΕΙΑ):
Ζιπ
"Η λέξη γράφεται ΚΑΙ με "η", χριστιανόγκαβλε ! "
Εγώ μια φορά ποτέ δεν έβρισα κάποιον έτσι! Με αγένεια έχω φερθεί ναι. Αλλά ποτε δεν έχω βρίσει κάτι που κατ επανάληψη έχουν κάνει άλλοι..

Και κάτι ακόμη. Ο Ζιπ απ την μία λεει ότι με μια βουτιά στα ανώτερα κ στα κατώρα μέρη της ύπαρξης προσφέρει εμπειρία 100 ζωών. Εγώ του είπα ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει κ ότι αν συνέβαινε θα ήταν άδικο(όχι οτι δεν συμβαίνει η βουτια, η γνώση 100 ζωων δεν συμβαίνει). ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΒΟΥΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ? Πρέπει να του το ζητήσουμε του τόσο καλοπροαίρετου?
Ανακεφαλαιώνοντας φίλες Άλεξ θα σου πω ότι και εγώ και όσοι γράφουν σε αυτό το φόρουμ έχουμε άπειρα Εγώ. Είναι άλλωστε εμφανές στον λόγο μας. Και σε κάποιους ακόμα περισσότερο..

Επίσης φίλε Άλεξ το θεωρητικά λογικό δεν είναι απαράιτητα και πρακτικά λογικό. Ίσα ίσα ο Ζιπ γνωρίζει πολύ καλά ότι επειδή αφενός έχουμε εθισμό με τη σκέψη οι περισσότεροι σε αυτά τα φόρουμς και αφετέρου είμαστε ημιμαθείς κ δεν έχουμε άμεση εμπειρία όσων "περιγράφει" θα ενστερνιστούμε οποιαδηποτε άποψη μπορούμε να ερμηνεύσουμε με τη λογική μας. Κάτι πολύ βολικό..

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 31/01/2010 14:37:38

31/01/2010, 13:54:07
quote:

quote:
alfa-omega

Με δύο διευκρινήσεις .
Πρώτη.

Δεύτερη.

Έστω, με αυτές τις δύο διευκρινήσεις, ok, είναι σωστή η παρακάτω πρόταση ;

Η δύναμη που ξεκίνησε την "μηχανή" είναι το άπειρο Ον, μια αμετάβλητη, αξεπέραστη δύναμη που λόγω ανιδιοτέλειας εμφανίσθηκε, για την χαρά της δημιουργίας.

Σωστά ;

Μην βιάσεζαι.
Με δύο ακόμη διευκρινήσεις .
Πρώτη .
Το άπειρο Ον , μπορεί να είναι ένα από τα άπειρα όντα .
Δεύτερη.
Πέρα από την ανιδιοτέλεια που προσπάθησα να ερμηνεύσω απλά στο προηγούμενο μήνυμά μου ,υφίστανται ανεκδήλωτες μορφές εννοιών ,που δεν μπορεί να συλλάβει ο συμπερασματικός μας νους.
Ανεκδήλωτες μονάδες για παράδειγμα , είναι αφηρημένες έννοιες για τις οποίες δεν μπορούμε να εμβαθύνουμε περισσότερο .

31/01/2010, 16:43:56
Ποιο σωστή θεωρώ την ακόλουθη πρόταση :
Η δύναμη που ξεκίνησε την "εξέλιξη " είναι ο θεός του οποίου οι ανθρώπινες μονάδες αποτελούν κυτταρική σύσταση του σώματος του, μέσα στον οποίο ζούμε κινούμαστε και υπάρχουμε.