ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ISRAEL....Η αυτοκρατορία του αίσχους. - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- ISRAEL....Η αυτοκρατορία του αίσχους. - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

Twilightfairy30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
TwilightfairyΜέλος
29/05/2005, 15:26:27

Μην τρελανομαστε κι ολας . Ξερεις ποσοι Παλαιστηνιοι θα ευχονταν να να ηταν στην θεση μας ...Αλλο πραγμα το ενα και αλλο το αλλο .

Ad astra per Aspera

Deva_ParinitoΜέλος
29/05/2005, 15:43:20
quote:
Αλλο πραγμα το ενα και αλλο το αλλο .

Ποιο το ένα και ποιο το άλλο?

Deva

TwilightfairyΜέλος
29/05/2005, 15:43:27
quote:

quote:
Ο Μιλτιαδης Εβερτ συναντηθηκε στην Αθηνα με τον Ισραηλινο πρεσβη, ο οποιος ειπε οτι το Ιραν και το Σουδαν βρισκονται πισω απο τη Χαμας.

Δεν τους φτανει η Παλιστινη....
(From http://www.hri.org/news/greek/kosmos/1996/96-03-05.kosmos.html)

Οποιος εχει ωρα...και πολυ θεληση, για να δει και αυτο εδω....
Εγω αυτο που "επιασα" αναμεσα απο τα αλλα ειναι το εξης κομματι...

http://europa.eu.int/smartapi/cgi/sga_doc?smartapi!celexapi!prod!CELEXnumdoc&lg=EL&numdoc=21988A1130(02)&model=guichett

quote:
2. Για τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο παράρτημα Α, για τα οποία το Ισραήλ έχει το ευεργέτημα της καταβολής δασμών χαμηλότερων από ότι η Ισπανία, η Πορτογαλία ή και οι δύο αυτές χώρες, η σταδιακή κατάργηση αρχίζει από τη στιγμή που οι δασμοί οι οποίοι επιβάλλονται στα ίδια προϊόντα της Ισπανίας ή Πορτογαλίας μειωθούν σε επίπεδο χαμηλότερο από το επίπεδο των δασμών που επιβάλλονται σε προϊόντα καταγωγής Ισραήλ.

Δεν νομιζω πως το Ισραηλ εχει αναγκη να μπει στην Ε.Ε.,αφου εδω φενεται να εχει καλυτερα προνομια απο οτι τα μελη κρατη.

"Η φύση αγαπάει να κρύβεται."

Ερμη μας ,
Ειναι καθαρα θεμα διπλωματιας και πολιτικης . Αν το Ισραηλ μπει στην Ευρωπαικη Ενωση τοτε οι Η.Π.Α. θα μπορουν να ελέγχουν και να παρεμποδιζουν διαφορες διεργασιες στο εσωτερικο της ενωσης αλλα και στη λήψη αποφασεων . Υπάρχει ήδη το Ηνωμένο Βασίλειο , του οποιου βεβαια οι πολιτες αρχιζουν να συνειδητοποιουν οτι ειναι μαλλον ευρωπαίοι παρα αμερικανοι ή καλυτερα αποτελουν ένα αλλο ειδος πολιτη απο μόνοι τους . Υπαρχουν και τα κρατη του πρωην ανατολικου μπλοκ που τηρουν φιλαμερικανικη σταση.Με το Ισραηλ στην Ε.Ε. , η ένωση ειναι καταδικασμενη .. Σκοπιμότητες φίλε μου

Ad astra per Aspera

HermesΜέλος
29/05/2005, 15:49:57
quote:
Τα παιδιά της Ελλάδας σφάζονται κάθε μέρα. Τα σφάζει η ίδια η Ελλάδα. Άνοιξε τα μάτια σου και θα τα δεις! Αν νομίζεις πως δεν μπορείς να κάνεις τίποτε, μην κάνεις τίποτε. Δεν σου 'βαλε κανείς το μαχαίρι στο λαιμό...

Η Ελλαδα τα σφαζει?
Καλυτερα να ανοιξεις εσυ τα ματια σου...και να διαβασεις λιγο ιστορια, γιατι επαναλαμβανεται...εισαι σιγουρη οτι ειναι Ελλαδα εδω που πατας? Ασχολησου λιγο με το πολιτικο μερος της Ελλαδας...και θα δεις τι συμφερωντα υπαρχουν.

Εσυ, παρακαλω αν ξερεις για πες μου τι μπορουμε να κανουμε...θα σε παραδεχθω αω η απαντηση σου ειναι λογικη και εφικτη.
Αλλιως, σκεψεις και μεγαλεπιβολα σχεδια κανουν ολοι, και κοιτα που εχουμε καταντηση σαν ειδος.
Φαντασου τη "βλακεια" κουβαλανε οι ανθρωποι ωστε επι 30 αι. περιπου το μονο που κανουν ειναι να πολεμουν.

Μερικες φωνες οπως Δημοκριτου,Πλουταρχου,Σοφοκλη,Χριστου(αν υπηρξε), μας διδασκουν οτι ο πολεμος μονο θληψη φερνει.Και με το να καταστρεφουμε ο ενας τον αλλον και να καταπατουμε καθε μορφη ελευθεριας...κοιτα το σημερα, και αν σου αρεσει τοτε αυτο σου αξιζει...συγνωμη αλλα τον κοσμο εγω τον φανταζομαι ποιο ομορφο.

TwilightfairyΜέλος
29/05/2005, 16:00:44
Το ένα είναι αυτο που συμβαινει στην Παλαιστηνη : Μπηκαν στην χώρα τους , τους σκοτωνουν και βγαινουν και απο πάνω , και το αλλο ειναι αυτο που συμβαινει εδω : το σκηνικο οτι η Ελλαδα σκοτωνει τα παιδια της ( ανεργεια , κοινωνικες ανισοτητητες, ελλειψη αξιοκρατιας κτλ )

Ad astra per Aspera

Deva_ParinitoΜέλος
29/05/2005, 16:01:24
quote:
θα σε παραδεχθω αω η απαντηση σου ειναι λογικη και εφικτη.

Αν ψάχνεις λογικές απαντήσεις, δεν θα τις βρεις σε μένα...

Κάποιοι θένε την Ελλάδα/
σαν την χαραμάδα/
των προγόνων τους οι γιοι/
ψόφιοι είναι κοριοί.

Κάποιοι θένε την Ελλάδα/
μια χιονοστιβάδα/
θα σου πω και το γιατί/
περνιούνται γι' αετοί...

Τα σέβη μου,
Deva Parinito

Edited by - Deva_Parinito on 29/05/2005 16:02:10

Deva_ParinitoΜέλος
29/05/2005, 16:07:02
quote:
Μπηκαν στην χώρα τους , τους σκοτωνουν και βγαινουν και απο πάνω , και το αλλο ειναι αυτο που συμβαινει εδω : το σκηνικο οτι η Ελλαδα σκοτωνει τα παιδια της ( ανεργεια , κοινωνικες ανισοτητητες, ελλειψη αξιοκρατιας κτλ )

Βλέπεις ? Χρησιμοποιείς το ίδιο ρήμα. Ποια η διαφορά λοιπόν ? Η πράξη, η ενέργεια είναι ίδια και στις δύο περιπτώσεις...

Deva

Deva_ParinitoΜέλος
29/05/2005, 16:10:36
Μην ψάχνετε να βρείτε τι χωρίζει τους Ισραηλινούς από τους Παλαιστίνιους, αλλά τι τους ενώνει. Μόνο κατ' αυτόν τον τρόπο μπορεί να σταματήσει η αιματοχυσία...

Deva

snoopyΜέλος
29/05/2005, 16:18:12
ΨΑΧΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΙΠΟΤΑ
ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ?
HermesΜέλος
29/05/2005, 17:00:56
quote:
Κάποιοι θένε την Ελλάδα/
σαν την χαραμάδα/
των προγόνων τους οι γιοι/
ψόφιοι είναι κοριοί.

Κάποιοι θένε την Ελλάδα/
μια χιονοστιβάδα/
θα σου πω και το γιατί/
περνιούνται γι' αετοί...

Πολυ φοβαμαι...οτι και εσυ εισαι ενας απο τους πολλους που κρινει χωρις να ξερει.Ποιος σου ειπε οτι οι πραγματικοι Ελληνες θελουν εξουσια - στρατο - δυναμη - χρημα...τους τα χαριζω ολα...Αυτο εχεις διδαχθει απο τους Αρχαιους Φιλοσοφους?

Μιλανε ολοι για την ιδεολογια της Ελλαδας χωρις να εχουν ανοιξει βιβλιο για την αρχαια φιλοσοφια.Χεστα τα λευτα και τα οπλα και τα αμαξια και τα κοτερα και τα σπιτια.
Ειμαι γονος αρκετα ευκαταστατης οικογενειας και δεν με ενδιαφερουν καθολου τα χρηματα...ουτε οταν τα ειχα ουτε τωρα που δεν τα εχω λογο οικονομικων προβληματων.

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να υπαρχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΓΑΠΗ-ΕΥΗΜΕΡΙΑ-ΙΣΟΤΗΤΑ για ολους τους ανθρωπους...Δεν μπορω να κοιμαμαι τα βραδια και να γνωριζω οτι οι Σιωνιστες σφαζουν Παλαιστηνιους-Ιρακινους και αντιθετα...Δεν μπορω να ηρεμησω οταν βλεπω αποψεις σαν μερικων απο εδω μεσα οπου κατηγορουν με φασισμο οταν οι ιδιοι ειναι τα χειρωτερα φασιστομουτρα που εχω δει ποτε μου(ανοικουν σε ομαδες ξεχωριστες του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ κοινωνικου συνολου, με "γαλαζιο αιμα").
Τον ΦΑΣΙΣΜΟ των ναζι τον βλεπουν και της Τουρκιας...Του Σαρον και της Αμερικης? Του ΝΑΤΟ και του Ισραηλ οχι.

Μπορει η Ελλαδα να αρχισει να παραγει πνευματικο "φως" ξανα, και να παψει να φοβαται τα οπλα και τα ιδεολογικα "σπαθια" των ξενων?
Οι πραγματικοι Ελληνες και οχι οι ΡΑΓΙΑΔΕΣ και οι ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ δυτικο-Γαλλικων και Αγγλικων φιλοσοφιων, ειναι αυτοι που αναγνωριζουν την αληθεια και το δικαιο...και αν θες να δεις εργα...οριστε!!!

1.From all citizens of NATO countries only the Greeks disagreed by 60%, with participation of their national forces in a campaign against the terrorists.

2.at a time when Greece is frantically preparing for the Olympic Games of 2004, hoping to rekindle and refresh her image and the standing of Hellenism within a humanity of six billion. The minority of the left, with undisputed talent for propaganda is inflicting enormous damage on Greece and on world Hellenism.

Αυτος ειναι ο τροπος με τον οποιο ο Ελληνας πολιτης αξιος απογονος, των Σοφων και δημοκρατων φιλανθρωπων της αρχαιοτητας...πολεμα τα οπλα της America και οσως καθαρματων κρυβονται απο πισω.

Με σεβασμο.

30/05/2005, 02:07:37

Herme δεν μιλάς σωστά.

Καταρχήν δεν υπάρχει ούτε ένας εδώ μέσα που να μην βλέπει,να μην καταδικάζει και να μην τον πιάνει αγανάκτηση με τη συμπεριφορά ΗΠΑ και Ισραήλ.

Κατά δεύτερον παρουσιάζεις τους αρχαίους Έλληνες διανοητές ως Σοφούς, Δημοκράτες, Φιλάνθρωπους και Φιλειρηνικούς.

Ως προς το Σοφοί δεν υπάρχει καμία αντίρρηση.

Ως προς το Δημοκράτες υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις μιας και αρκετοί Έλληνες Σοφοί ΔΕΝ ήταν Δημοκράτες.

Ως προς το Φιλειρηνικοί μάλλον έχεις δίκιο αν και θα μπορούσα να σου αναφέρω ρήσεις όπως αυτή του Ηράκλειτου "Πόλεμος πατήρ πάντων" καθώς και του Αριστοτέλη "Ο Πόλεμος γίνεται για χάρη της Ειρήνης".

Φίλε Ερμή σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σου κάνω μάθημα φιλοσοφίας όμως οφείλω να σου πω ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ πως ο αληθινός φιλόσοφος δεν αναγνωρίζει τον Πόλεμο ως Κακό αλλά τον αναγνωρίζει ως ΑΝΑΓΚΗ ή έστω ως ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ.

Ο αληθινός φιλόσοφος σκέπτεται λογικά και όχι ουτοπικά,και γι'αυτό το λόγο αναγνωρίζει τον Πόλεμο ως έναν από τους θεμελιωδέστερους νόμους της Φύσης.

Όσο για τις λέξεις Ελευθερία,Ισότητα,Δημοκρατία,Αγάπη κτλ είναι δυστυχώς ουτοπικές αλλά και αλληλοσυγκρουόμενες.

Η έννοια της Ελευθερίας είναι μία πολύ σκοτεινή έννοια...αλίμονο αν στο σύμπαν επικρατούσε η Ελευθερία και μόνο αυτή,αλίμονο!!!

HermesΜέλος
30/05/2005, 02:45:45
quote:
Ως προς το Φιλειρηνικοί μάλλον έχεις δίκιο αν και θα μπορούσα να σου αναφέρω ρήσεις όπως αυτή του Ηράκλειτου "Πόλεμος πατήρ πάντων" καθώς και του Αριστοτέλη "Ο Πόλεμος γίνεται για χάρη της Ειρήνης".

Kost, δεν αντιλεγω...αλλα μαλλον δεν διαβασες τα οσα ειπα ποιο πριν.Δεν διαλεξα τυχαια τους οσους προαναφερα προτυτερα.

Για δες εδω...->

quote:
Μερικες φωνες οπως Δημοκριτου,Πλουταρχου,Σοφοκλη,Χριστου(αν υπηρξε), μας διδασκουν οτι ο πολεμος μονο θληψη φερνει.Και με το να καταστρεφουμε ο ενας τον αλλον και να καταπατουμε καθε μορφη ελευθεριας...

Αν αυτοι φιλε μου ηταν τοσο καλοι σε θεματα ανθρωποκεντρισμου και ελευθεριας, σε μια περιοδο οπου ο ανθρωπος αρχιζε να γνωριζει μεσω των φιλοσοφων την ενοια της δημοκρατιας...
Αλιμονο μας, τι θα επρεπε εμεις να πιστευουμε και να εχουμε ανακαλυψει επειτα απο 21+ αιωνες υπαρξης.
Ακολουθω τους Ελληνες φιλοσοφους σε οσα σημεια πιστευω πως ειναι σωστοι...γιατι σημερα δεν υπαρχει κανενας που να λεει τοσα λιγα και να σημαινει τοσα πολα.

Και αν αυτοι οι πατερες της σοφιας που μας εδωσαν τοσο απλοχερα τα φωτα τους...ειχαν τοσα λιγα λαθη.Ξαναρωτω, ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΟΣΚΟΜΑΣΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ?(πνευματικα)

quote:
Ο αληθινός φιλόσοφος σκέπτεται λογικά και όχι ουτοπικά,και γι'αυτό το λόγο αναγνωρίζει τον Πόλεμο ως έναν από τους θεμελιωδέστερους νόμους της Φύσης.

Εσυ ο ιδιος θα επρεπε να γνωριζεις πως δεν υπαρχει η λεξη ουτοπια στη ζωη των πραγματικων Ελληνων...οπως ουτε η ελπιδα, ουτε το ανελπιστο.Αυτα ειναι χαρακτηριστικα ανθρωπων που εναποθετουν ολες τους τις επιδιωξεις σε θεους,μελλουμενα,αστρα,και τιποτα στον "ανθρωπο" και στις ικανοτητες του.

Οπως εχει πει ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ "Εάν κανείς δεν ελπίζει, το ανέλπιστο δεν θα το βρει, γιατί είναι ανεξερεύνητο και απλησίαστο...".

quote:
Όσο για τις λέξεις Ελευθερία,Ισότητα,Δημοκρατία,Αγάπη κτλ είναι δυστυχώς ουτοπικές αλλά και αλληλοσυγκρουόμενες.

Ολα εχουν μια σειρα, καταλαβε το..."δεν φτιαχνεις φαγητο με το να πεταξεις ολα τα υλικα μεσα στην κατσαρολα".
Καθετι στην ωρα του και στον βαθμο του.
Η Ελευθερια δεν ξεχωριζει καλο-κακο, η ισοτητα ναι και μετα ερχεται η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...γιατι χωρις αυτα, αν εγω σε εκλεβα καλα θα εκανα αφου ειμαι ελευθερος να το κανω.

ΟΜΩΣ...Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. Αυτο ειναι ισοτητα, αυτο ειναι Δημοκρατια, και ολα μαζι κοινωνικα αναγνωρισμενη ελευθερια σε ενα κρατος ΔΙΚΑΙΟΥ.

30/05/2005, 09:49:12
quote:
Αλιμονο μας, τι θα επρεπε εμεις να πιστευουμε και να εχουμε ανακαλυψει επειτα απο 21+ αιωνες υπαρξης.

Oλα αυτά υπό κανονικές συνθήκες... που σημαίνει ότι για να είμαστε στάσιμοι μετά από 21 αιώνες (αφού θεωρώ δεδομένο ότι δεν έχουμε κάνει ούτε ένα βήμα σε αυτό τον τομέα) είμαστε ΟΛΟΙ άξιοι της τύχης μας...

Απορώ μετά από τόσους Μύστες, πεφωτισμένους και μυσικά τάγματα που διδάσκουν σοφία γιατί είμαστε εδώ ακόμη, και τώρα που όλα αρχίζουν και είναι πιο "ορατά"...

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
TwilightfairyΜέλος
30/05/2005, 14:33:36
quote:

quote:
Μπηκαν στην χώρα τους , τους σκοτωνουν και βγαινουν και απο πάνω , και το αλλο ειναι αυτο που συμβαινει εδω : το σκηνικο οτι η Ελλαδα σκοτωνει τα παιδια της ( ανεργεια , κοινωνικες ανισοτητητες, ελλειψη αξιοκρατιας κτλ )

Βλέπεις ? Χρησιμοποιείς το ίδιο ρήμα. Ποια η διαφορά λοιπόν ? Η πράξη, η ενέργεια είναι ίδια και στις δύο περιπτώσεις...

Deva

Δηλαδη αμφισβητεις το γεγονος οτι πολλοι Παλαιστηνιοι θα προτιμουσαν να ειναι στη θέση μας ; Κοιτα , τη ζωη του την οριζει ο καθενας για τον εαυτο του . Το αν θα εισαι ανεργος ή οχι , μπορεις να το ορισεις και αυτο και πιστευω οτι αν θες να επιτυχεις τοτε στο τελος τα καταφερνεις . Οτι εχω καταφερει μεχρι τωρα , το έκανα καθαρα με την αξια μου και οσες φορες αδικηθηκα , μετα απο λίγο δικαιωθηκα .
Ο καθενας παίρνει την μοίρα του στα χερια του . Αυτα τα πραγματα που συμβαινουν εδω ο καθενας μας μπορει να τα ελεγξει ως ενα βαθμο .Οι Παλαιστηνιοι τι να κάνουν ; Να αφησουν να τους παρουν την χωρα και να σκοτωνουν τα παιδια τους ;

Ad astra per Aspera

30/05/2005, 15:37:48

Herme μίλησες για τα διδάγματα των αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων.Ο Πλούταρχος και ο Σοφοκλής δεν ήταν φιλόσοφοι.
Η ελληνική φιλοσοφία έχει πολλές και αλληλοσυγκρουόμενες τάσεις και είναι λάθος να μιλάμε περί της "Ελληνικής Ιδεολογίας",θεωρώντας ότι όλοι είχαν την ίδια άποψη περί Πολέμου,Πολιτείας,Φύσεως κτλ.

Έχεις δίκιο ότι για τους Έλληνες τίποτα δεν είναι ουτοπικό.Εξάλλου ανέκαθεν ο Έλληνας είχε υπεραναπτυγμένο το Φαντασιακο στοιχείο του Νου.
Αυτό είναι το μεγάλο μας προτέρημα και εκεί οφείλεται η ασύγκριτη καλλιτεχνική "φλέβα" του Έλληνα αλλά αυτό είναι και το μεγάλο μας ελάττωμα διότι η Φαντασία δημιουργεί τις μεγαλύτερες πλάνες.

Έχεις επίσης δίκιο όταν λες ότι "Κάθε πράγμα στον καιρό του".Γι'αυτό και οι Έλληνες γνώριζαν πολύ καλά ότι για να έρθει η Τάξη πρέπει να προηγηθεί το Χάος και για να έρθει η Ειρήνη πρέπει να προηγηθεί ο Πόλεμος.

Όσο για την Ελευθερία και την Ισότητα το θεωρώ αδύνατον να ισχύσουν ταυτόχρονα.Η αρχή της Ισότητας θεωρεί ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι.
Η αρχή της Ελευθερίας θεωρεί ότι οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι.

Έτσι το βλέπω εγώ.

stemixΜέλος
30/05/2005, 19:41:12
Πάντα η ίδια ιστορία. οι Εβραίοι, οι Αλβανοί, οι τάδε κλπ. Αυτή η εμμονή, πιο πολύ για φόβος μου κάνει, πράγμα που δεν ταιριάζει σε Έλληνες. Φυσικά η ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών στην χώρα μας, είναι ένα γεγονός που όντως αξίζει της προσοχής μας, αλλά την ιστορία με τους Εβραίους δεν την καταλαβαίνω.
Μήπως θα έπρεπε να ασχοληθούμε πιο πολύ με το γεγονός, ότι οι Γάλλοι είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν ή να καταψηφίσουν το Ευρωσύνταγμα, κάτι που εμείς δεν έχουμε;
Πριν από λίγο καιρό, κάποιος μου είπε ότι η μάζα είναι ηλίθια και αν αυτή που έχουν την εξουσία στα χέρια τους, κάνανε πάντα αυτό που θέλει η μάζα, θα πηγαίναμε κατά διαόλου (λες και δεν πηγαίνουμε, αλλά τέλος πάντων). Αυτό εκ πρώτης όψεως μοιάζει φασιστικό, ίσως και να είναι, αλλά σκέφτομαι και τι θα είχε συμβεί αν κάποτε ο Θεμιστοκλής δεν είχε καταφέρει να πείσει τους Αθηναίους να επενδύσουν τα κέρδη από τα μεταλλεία του Λαυρίου στην κατασκευή στόλου αντί να τα μοιραστούν μεταξύ τους, όπως θέλανε.
Και εγώ προτιμώ την αποχαύνωση της Eurovision και του Champions League, αλλά νομίζω ότι αυτή ακριβώς η αποχαύνωση είναι ο πραγματικός μας εχθρός και όχι οι Εβραίοι και οι λοιποί.
Και μιας και ξέφυγα εντελώς από το θέμα του topic, θα ήθελα να πω (για το link με τις φωτογραφίες που παρέθεσε ο φίλος Hermes) ότι για ακόμα μία φορά επιβεβαιώνεται η ρήση “μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις”, η οποία με την σειρά της επιβεβαιώνει ότι το χειρότερο θηρίο στη Γη, είναι ο άνθρωπος…
Σάπιες ντομάτες και περίσσευμα αυγών από το Πάσχα (ιδίως κόκκινων και πράσινων, κίτρινα ok ) δεν γίνονται δεκτά.
kondorasΜέλος
31/05/2005, 01:34:16
quote:

Πάντα η ίδια ιστορία. οι Εβραίοι, οι Αλβανοί, οι τάδε κλπ. Αυτή η εμμονή, πιο πολύ για φόβος μου κάνει, πράγμα που δεν ταιριάζει σε Έλληνες.

Γενικά ίσως έχεις κάποιο δίκιο. Ειδικά σε αυτό το "θέμα", ούτε Αλβανοί αναφέρθηκαν, ούτε κάποιο ρατσιστικό σχόλιο έγινε (αν εννοείς αυτό).

quote:

Μήπως θα έπρεπε να ασχοληθούμε πιο πολύ με το γεγονός, ότι οι Γάλλοι είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν ή να καταψηφίσουν το Ευρωσύνταγμα, κάτι που εμείς δεν έχουμε;

Δεν καταλαβαίνω τον συλλογισμό σου. Γιατί θα πρέπει να ασχοληθούμε "πιο πολύ" με την έλλειψη δημοκρατίας από την έλλειψη ζωής;

quote:

Σάπιες ντομάτες και περίσσευμα αυγών από το Πάσχα (ιδίως κόκκινων και πράσινων, κίτρινα ok ) δεν γίνονται δεκτά.

Κόκκινο αυγό για να τσουγκρίσουμε δέχεσαι;

HermesΜέλος
31/05/2005, 02:22:08
quote:
Herme μίλησες για τα διδάγματα των αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων.Ο Πλούταρχος και ο Σοφοκλής δεν ήταν φιλόσοφοι.
Η ελληνική φιλοσοφία έχει πολλές και αλληλοσυγκρουόμενες τάσεις και είναι λάθος να μιλάμε περί της "Ελληνικής Ιδεολογίας",θεωρώντας ότι όλοι είχαν την ίδια άποψη περί Πολέμου,Πολιτείας,Φύσεως κτλ.

Έχεις δίκιο ότι για τους Έλληνες τίποτα δεν είναι ουτοπικό.Εξάλλου ανέκαθεν ο Έλληνας είχε υπεραναπτυγμένο το Φαντασιακο στοιχείο του Νου.
Αυτό είναι το μεγάλο μας προτέρημα και εκεί οφείλεται η ασύγκριτη καλλιτεχνική "φλέβα" του Έλληνα αλλά αυτό είναι και το μεγάλο μας ελάττωμα διότι η Φαντασία δημιουργεί τις μεγαλύτερες πλάνες.

Έχεις επίσης δίκιο όταν λες ότι "Κάθε πράγμα στον καιρό του".Γι'αυτό και οι Έλληνες γνώριζαν πολύ καλά ότι για να έρθει η Τάξη πρέπει να προηγηθεί το Χάος και για να έρθει η Ειρήνη πρέπει να προηγηθεί ο Πόλεμος.

Όσο για την Ελευθερία και την Ισότητα το θεωρώ αδύνατον να ισχύσουν ταυτόχρονα.Η αρχή της Ισότητας θεωρεί ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι.
Η αρχή της Ελευθερίας θεωρεί ότι οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι.

Έτσι το βλέπω εγώ.

Δεκτες οι αποψεις σου, για οποιονδηποτε θελει να τις ακουσει...εμενα δεν με βρισκεις συμφωνο σε παρα πολλα σημεια.Αλλα τι να κανουμε αυτα εχει η ζωη.Και οποιος δεν ειναι "φιλος" του "σοφου" = "Φιλοσοφος" ειναι ηλιθιος...αρα και οι "Πλούταρχος και Σοφοκλής" ηταν ηλιθιοι?

Η αρχή της Ελευθερίας λεει πως...Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.(αν εισαι ανθρωπος και κοινωνικος συντελεστης.)
Αν εισαι "ζωον" της "ζουγκλας" ισχυει αυτο που λες εσυ.
Και παλι κανεις δεν σου λεει πως εισαι λαθος...ΟΜΩΣ αν θες να εισαι πολιτης μιας κοινωνιας ΔΙΚΑΙΟΥ και δημοκρατιας πρεπει να καταλαβεις πως η βιωσημη ελευθερια του ανθρωπου ειναι τα δικαιωματα του πολιτη και η συνυπαρξη του με τα αλλα μελη τις κοινωνιας, χωρις να αποτελει πνευματικο και υλικο εμποδιο στην δικαιωματικη ελευθερια των αλλων πολιτων.

quote:

Ο πολεμος δεν γινεται μονο με "σπαθια"...αλλα και με τον λογο.

quote:

Εδω συμφωνω μαζι σου.

kondoras

quote:
Και εγώ προτιμώ την αποχαύνωση της Eurovision και του Champions League, αλλά νομίζω ότι αυτή ακριβώς η αποχαύνωση είναι ο πραγματικός μας εχθρός και όχι οι Εβραίοι και οι λοιποί.

Σωστος...αλλα να μην ξερουμε και τι γινεται εκτος των συνορων μας?

quote:
η οποία με την σειρά της επιβεβαιώνει ότι το χειρότερο θηρίο στη Γη, είναι ο άνθρωπος…

Αυτη σου η γενικευση προσβαλει και εμενα και εσενα...λιγοι ειναι αυτοι που εχουν την γαιδουρια να σφαζουν χωρις οικτο, πολλοι ομως αυτοι που τους υπακουν.

quote:
Πάντα η ίδια ιστορία. οι Εβραίοι, οι Αλβανοί, οι τάδε κλπ. Αυτή η εμμονή, πιο πολύ για φόβος μου κάνει

Φοβος, γιατι? Γιατι θα μας σκοτωσουν...μηπως δεν θα πεθανουμε και μονοι μας.Τι να φοβασαι μην σε καταστρεψουν φυλετικα(αυτο εχει γινει αιωνες τωρα.)...εδω απλα αναφερουμε την αδικια που υπαρχει απο μερους των ""κακομοιρων,αβοηθητων,φτωχων"" Σιωνιστων.ΔΕν φοβομαστε κανεναν...γιαυτο και τα λεμε, αν φοβομασταν δεν θα μιλαγαμε καν.

TwilightfairyΜέλος
31/05/2005, 13:12:53
quote:
Πάντα η ίδια ιστορία. οι Εβραίοι, οι Αλβανοί, οι τάδε κλπ. Αυτή η εμμονή, πιο πολύ για φόβος μου κάνει, πράγμα που δεν ταιριάζει σε Έλληνες. Φυσικά η ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών στην χώρα μας, είναι ένα γεγονός που όντως αξίζει της προσοχής μας, αλλά την ιστορία με τους Εβραίους δεν την καταλαβαίνω

Φίλε μου , φυσικα και η εισροη μεταναστων αξιζει την προσοχη μας , αν και αυτο ειναι αλλο θεμα - και πολυ επικινδυνο θα παραδεχτω καθως πολλοι θα σπευσουν να χαρακτηρισουν πολλους απο τους συμμετεχοντες ρατσιστες , φασιστες κτλ .
Το παρον θεμα είναι για το Ισραηλ και το πως συμπεριφερεται στους Παλαιστηνιους ...Οι Εβραιοι της Ελλαδας μαλλον ειναι ενα εμβολιμο ζητημα ,που χρησιμοποιηθηκε περισσοτερο σαν σχολιο αναφορικα με την νοοτροπια τους ως λαος παρα ως κυριως θεμα .

Φιλικα

Ad astra per Aspera

TwilightfairyΜέλος
31/05/2005, 13:25:38
quote:

Υπαρχουν πολλοι εχθροι ...Ισως να μην μπορουμε να τους αναγνωρισουμε όλους

Ad astra per Aspera