ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τι φοβαστε πιο πολυ; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Τι φοβαστε πιο πολυ; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

elpida24 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
elpidaΜέλος
07/10/2003, 11:57:46
quote:
Ελπίδα,
Δεν αναφέρομαι σε εμένα σε σχέση με άλλους ανθρώπους...
Αναφέρομαι στον άνθρωπο ως τον μοναδικό που μπορεί να κάνει κάτι ώστε να αντιστραφεί ή έστω να σταματήσει αυτή η πορεία προς το γκρεμό...Την οποία ο ίδιος ο άνθρωπος προκάλεσε και προκαλέι
Να διαβάζουμε λίγο προσεκτικότερα αυτά που έχει να πεί ο συνομιλητής μας και να μη βιαζόμαστε να αποδώσουμε χαρακτηρισμούς.
Αμφιβάλεις οτι ο άνθρωπος είναι ανώτερος διανοητικά απο τα υπόλοιπα ζώα? Και αν ναί που το στηρίζεις αυτό?

Φίλε Γρηγόρη,

Μάλλον μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. Διαβάζοντας τις λέξεις «ανώτερη κατάσταση διανόησης» εγώ αναφερόμουν στις διάφορες καταστάσεις ή επίπεδα αν θες του ανθρώπου και όχι τη διαφορά μεταξύ ανθρώπου και ζώου.

Σαφώς και βρισκόμαστε σε ανώτερο επίπεδο από τα ζώα αλλά και σαφώς οι άνθρωποι βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα μεταξύ τους.

Έχεις δίκιο θα πρέπει να διαβάζουμε όλοι πιο προσεκτικά το τι θέλει να πει ο συνομιλητής μας και να μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα.

Αναφέρεσαι σε μία πορεία προς το γκρεμό. Αν θες εξήγησε μου τι ακριβώς εννοείς και για ποια πορεία μιλάς γιατί μάλλον και εδώ διαφωνούμε.

Οι φόβοι που διακατέχουν όλους μας είναι πολλοί. Αυτό που εμείς θα πρέπει να κάνουμε είναι να καταφέρουμε μέσα από τη γνώση να τους ελέγξουμε να μην τους αφήνουμε να μας κυριεύουν εύκολα. Ας προσπαθήσουμε... άλλωστε δεν είναι εύκολο.

MasvidalΜέλος
08/10/2003, 02:57:29
quote:

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΦΟΒΑΜΑΙ,ΜΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΣΗΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΩ...

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Οσο το σκεφτεσαι θα το φοβασαι.Γι'αυτο λοιπον κανε το αυτονοητο...μην
το σκεφτεσαι !!!!

MasvidalΜέλος
08/10/2003, 03:01:29
"Φοβαμαι ολα αυτα που θα γινουν για μενα χωρις εμενα".
ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ.
ΤΟΥΣ ΚΕΝΟΔΟΞΟΥΣ.
ΤΟΥΣ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΟΥΣ.
ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΠΙΣΤΟΥΣ.
ΤΟΥΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ.
ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΥΣ.
ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΚΕΣ (οποιος σε κολακευει σου προσφερει "λογια" για να σου αρπαξει "εργα".

08/10/2003, 05:24:35
Ελπίδα, (όπως και στο αρχικό μου μήνυμα) αναφέρομαι στον άνθρωπο σε σχέση με τα ζώα.
'
Μιλώ για την εγωκεντρική, εγωπαθή και αυτοκαταστροφική πορεία της ανθρωπότητας αλλά και του φυσικού κόσμου.
Ο λόγος είναι η ανθρώπινη αλαζονεία και ματαιοδοξία, τα οποία αυτά στοιχεία καταδυναστεύουν κυριότερα τον φυσικό κόσμο.
Κάθε μήνα αφανίζεται και ένα είδος. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό?! (Δε σου επιτίθομαι-τα έχω πάρει με την κατάσταση)
Ποιός είμαι εγώ που στρογγυλοκάθησα στη βεράντα του κόσμου, αναπαράγωμαι σαν τρελλός -αποτελώντας το πολυπληθέστερο Ον στον πλανήτη- ποιός είμαι λοιπόν Εγώ ο άνθρωπος που αφανίζω κάποιο είδος απο δική μου απρονοησία?!
Ποιός είμαι Εγώ που θα κρίνω ποιός θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει??...
Έχει αναλογιστεί ποτέ ο πομπώδης και χονδρός και νωθρός (σε σώμα και πνεύμα) άνθρωπος, τι σημαίνει να αφανίζεται ολόκληρο είδος??
Αδιαφορώ για τη μόλυνση που καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της...
Αδιαφορώ για τα πετρελαιοφόρα τάνκερ που βυθίζονται σκορπώντας απερίσκπτα το θάνατο σε ανήμπορα πλάσματα!......
...
Θυμήθηκα όμως μια φράση...
Όποιος δε χάνει κάτι, δε μπορεί να το εκτιμήσει......

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 08/10/2003 05:25:19

elpidaΜέλος
08/10/2003, 10:47:55
quote:
Όποιος δε χάνει κάτι, δε μπορεί να το εκτιμήσει......

Εδώ λοιπόν βρίσκεται το μαγικό κλειδί. Να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε πριν χάσουμε !!!

Astral_Μέλος
08/10/2003, 13:29:03
Ξέχασα να πω ότι φοβάμαι όταν δεν ξέρω ποιός ειναι ο φόβος μου... Αυτό που με κάνει να φοβάμαι!

catΜέλος
08/10/2003, 16:34:29
Αυτά που έγραψα πιο πάνω reptile sallonica είναι στα πλαίσια της Επίγνωσης !!!!!!!

Αυτά θα συμπληρώσω παρακάτω …είναι στα πλαίσια της Απόγνωσης !

Όπως κάθε Σκορπιός που σέβεται τον εαυτό του ….εχω και εγώ κάποιους «λίγο» παράλογους φόβους .

Φοβάμαι όταν ακούω αεροπλάνο ……μην πέσει εκεί που βρίσκομαι !!!
Φοβαμαι μην πέσεις καμιά γλάστρα στο κεφαλι …..
Μήπως κανένα τούβλο …

Και όταν φυσάει μην έρθουν τίποτα ξεχαρβαλωμένα Plexiglas και προσγειωθούν επάνω μου !!!!

Τρέμω τις μέλισσες , τις Σφήγκες , τους Μπάμπουρες, η ντάβανους η όπως τους λένε τέλος πάντων

Α και τέλος φοβάμαι μήπως πέσει κεραυνός επάνω μου … !!!!!!

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"

08/10/2003, 17:22:16
Xμμμ... γειτόνισσα Πολυδροσιώτισσα....

Σαν τους Γαλάτες ενα πράγμα σε βρίσκω...

Thothoula γεματούλα
Kόρη Thoth Tρισμέγιστου
Aδερφή TAT Kύβου

08/10/2003, 19:40:27
quote:

"Φοβαμαι ολα αυτα που θα γινουν για μενα χωρις εμενα".
ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ.
ΤΟΥΣ ΚΕΝΟΔΟΞΟΥΣ.
ΤΟΥΣ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΟΥΣ.
ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΠΙΣΤΟΥΣ.
ΤΟΥΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ.
ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΥΣ.
ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΚΕΣ (οποιος σε κολακευει σου προσφερει "λογια" για να σου αρπαξει "εργα".

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ MASVIDAL,
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ Σ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.
ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ...ΤΗΣ ΑΗΔΙΑΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ...
ΤΟΥΣ ΑΗΔΙΑΖΩ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ...ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΥΣ!!!

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

MasvidalΜέλος
08/10/2003, 20:23:37
Εχεις δικιο αγαπητη Καποδιστρια.
Ισως φοβαμαι οχι οτι θα κανουν κακο σε εμενα αμεσα,αλλα οτι κανουν κακο στην κοινωνια γενικοτερα (και στον εαυτο τους).
Ισως νιωθω αποστροφη για το προσωπο τους.Ναι,αυτη ειναι η σωστη λεξη.Αποστροφη .....
Κατα βαθος μην νομιζεις,κι αυτοι δυστυχισμενοι ειναι.Απλα δεν το εχουν καταλαβει.....

09/10/2003, 02:53:32
Cat, εγώ θα μιλήσω για...πρόγνωση
'
quote:
Φοβάμαι όταν ακούω αεροπλάνο ……μην πέσει εκεί που βρίσκομαι !!!

Επιλογή Νο.1: Μπορείς να μην ακούς το αεροπλάνο.
Όταν ακούς να έρχεται απο μακριά, βάλε walkman, πήγαινε για ντούζ (όχι απαραίτητα κρύο), άρχιζε να φωνάζεις σ΄ αυτόν/ήν που σου σπαει τα νεύρα (κάτι που λατρεύουν οι Σκορπιοί
Επιλογή Νο.2: Άλλαξε θέση ώστε να μην πέσει εκεί που βρίσκεσαι γιατί εκεί που βρισκόσουνα ήδη έχεις φύγει άρα είσαι σε άλλο σημείο, άρα έχεις αλλάξει θέση άρα..ουφ!κουράστηκα!
Επιλογή Νο.3: Γι' αυτό υπάρχουν οι τέντες πουλάκι μου! Άνοιξε την Πειρα'ι'κή Πατρα'ι'κή και πέεερα βρέχει...αεροπλάνα
'
quote:
Φοβαμαι μην πέσεις καμιά γλάστρα στο κεφαλι …..

Επιλογή Νο.1: Δεν έχεις ακούσει το γνωστό "το κράνος σώζει ζωές?"
Επιλογή Νο.2: Μπορεί να σου βγεί και σε καλό, ποτέ δε ξέρεις...
Δες το Νευτωνάκο!...Με ένα μηλαράκι τι μεγαλειώδης ιδέα του ήρθε του ανθρώπου. Πόσο μάλλον με μια γλάστρα
'
quote:
Μήπως κανένα τούβλο …

Επιλογή Νο.1: Έχει τρύπες καλή μου, μόλις αρχίζει να πέφτει θα σου σφυρίξει να την κάνεις τοίχο-τοίχο
Επιλογή Νο.2: Μη συναναστρέφεσαι τούβλα. Θα τους καταλάβεις εύκολα. Το πιό απλό είναι να τους κάνεις μια ερώτηση Π.χ. "Πως σε λένε?" και να σε κοιτάνε αποχαυνωμένοι με το στόμα μισάνοιχτο και ζωγραφισμένο το βλέμμα της αγελάδας στα -πιστέψτε με- πανευρωπανηλίθια μάτια τους
'
quote:
Και όταν φυσάει μην έρθουν τίποτα ξεχαρβαλωμένα Plexiglas και προσγειωθούν επάνω μου !!!!

Εδώ η επιστήμη σηκώνεοι τα πόδ..εεε..τα χέρια ψηλά.
Είναι αλήθεια πως ένας στους 10.000 έχει ξεχαρβαλωμένα plexiglass
και είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα πέσουν σε εσένα, λυπάμαι δε μπορώ να κάνω τίποτα...
'
quote:
Τρέμω τις μέλισσες , τις Σφήγκες , τους Μπάμπουρες, η ντάβανους η όπως τους λένε τέλος πάντων

Δε φταίς εσύ που είσαι γλυκιά σαν ανθό και τις προσελκύεις...
Εξ' άλλου η σφήγκα και να σε τσιμπήσει θα παραμείνει σιωπηλή ως άλλη σφίγγα
'
quote:
Α και τέλος φοβάμαι μήπως πέσει κεραυνός επάνω μου … !!!!!!

Και εδώ φοβούμαι οτι δε μορώ να κάνω και πολλά...οι Σκορπίνες είναι γνωστές για το μαγνητισμό που εκπέμπουν!...
Αλλά δέστο απο την καλή του πλευρά. Αν σε χτυπήσει κεραυνός θα μαζέψεις τόσο πολύ μαγνητισμό που θα είσαι ακαταμάχητη Σκορπίνα.

~Γρηγόρης~

marieariesΜέλος
09/10/2003, 11:56:00
Γρηγόρη, καλά, δεν το πιστεύω ότι για όλα έχεις και μία λύση....δηλαδή, μου αρέσει που ασχολείσαι κιόλας και προτείνεις διάφορα....Μήπως είσαι "ψυχολόγος" βρε greg?? γιαυτό σας λένε εσάς τους τοξότες διανοούμενους!!! εμείς οι κριοί... στον κόσμο μας....

Κι εσύ βρε cat..... μία ερώτηση.... τι δεν φοβάσαι??? είμαι κι εγώ, αλλά βλέπω ότι υπάρχουν και χειρότεροι από μένα... παρηγοριά στον άρρωστο που λένε.....

[quote]
Κάθε μήνα αφανίζεται και ένα είδος. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό?! Ποιός είμαι εγώ που στρογγυλοκάθησα στη βεράντα του κόσμου, αναπαράγωμαι σαν τρελλός -αποτελώντας το πολυπληθέστερο Ον στον πλανήτη- ποιός είμαι λοιπόν Εγώ ο άνθρωπος που αφανίζω κάποιο είδος απο δική μου απρονοησία?!
[quote]
ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ.......δεν με νοιάζει που αφανίζεται ένα είδος.....ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΚΡΙΔΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MasvidalΜέλος
09/10/2003, 17:14:32
In one hour from now,another species of life form will dissapear off the face of the planet.....forever !!
And the rate is accelerating ...........

09/10/2003, 19:52:34
quote:

In one hour from now,another species of life form will dissapear off the face of the planet.....forever !!
And the rate is accelerating ...........

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ MASVIDAL...

quote:
ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ.......δεν με νοιάζει που αφανίζεται ένα είδος.....ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΚΡΙΔΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΣ ΜΗΝ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ...(ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΦΙΛΗ MARIEARIES?)

ME ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

catΜέλος
09/10/2003, 23:47:11
quote:
Δεν έχεις ακούσει το γνωστό "το κράνος σώζει ζωές?"

Οσο γιαυτό το φοράω καθημερινά !!!
Και οσο ειμαι πάνω στο μηχανάκι ....τελικά δεν κινδυνεύω τόσο !!!

Γιατί εκει που ημουν πρίν ...δεν ειμαι πια και εκει που πάω τώρα ...δεν θα ειμαι για πολύ ---οπότε με ενα σμπάρο 2 τριγόνια ....γλυτώνο αμέσως αμέσως από γλάστρα ...αλλα και από τούβλο μάλλον λίγο λίγο ...γλυτώνω και την περίπτωση να ερθει αεροπλάνο !!!!
Να σαι καλά βρε reptilesalonica.....εδωσες αλλη υπόσταση στο θέμα

Τώρα με προβληματίζει το θέμα του κεραυνού ....!!!!

catΜέλος
10/10/2003, 01:01:12
quote:
Xμμμ... γειτόνισσα Πολυδροσιώτισσα....

Ωπππ.......που εισαι εσυ ..........?

Αντε πια ....η μισή εδώ μέσα από Θεσαλλονίκη ειναι ....
αντε να δούμε και κάνα γέιτoνα !!!!

Χωρις Οffent !

10/10/2003, 03:47:19
quote:
Να σαι καλά βρε reptilesalonica.....εδωσες αλλη υπόσταση στο θέμα

Τώρα με προβληματίζει το θέμα του κεραυνού ....!!!!

Το περίμενα οτι μια Σκορπίνα δε θα καταλάβαινε το χιούμορ μου
'
quote:

...Πές μου οτι κάνεις πλάκα!...Αλλιώς...
mariaries
...
Που είπες μένεις?...
(μου τελείωσαν και τα γκαζάκια γμτ!)

~Γρηγόρης~

catΜέλος
10/10/2003, 15:30:59
Μη μου πεις οτι κάνεις Hummor τοσο καιρό ...γιατι δεν θα σε πιστέψω !!!!!

11/10/2003, 07:13:43
quote:
Μη μου πεις οτι κάνεις Hummor τοσο καιρό ...γιατι δεν θα σε πιστέψω !!!!!

Ποιός είναι ο καιρός? Και ποιά είναι η στιγμή?...Ούφ! Κουράζομαι...
Κάποιος είπε:
"Όταν δεν υπάρχει αντίληψη τη στιγμή της φωτιάς, δεν υπάρχει χρόνος για πισωγυρίσματα"

~Γρηγόρης~

wiccaΜέλος
11/10/2003, 08:26:37
ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ... ΤΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ.gr ΚΑΙ ΤΟΝ beetlejuice!!!!!!!!

Πέθανε μια άλλη μέρα