- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Γιατί μου τη χαλάς αγαπητέ Μακεδών;Άσε να δουμε τι θα πει ο φίλος
και γνώστης της...καταστατικότητας του ανθρώπου, Εαρινός...
Να μας πεις τη γνώμη του, εννοώ...
Θα ήταν τουλάχιστον αφελές εκ μέρους σου φίλε μου , να έχεις έστω την παραμικρή αίσθηση , ότι δεν θα μπορούσα να απαντήσω στην καταθεσή σου και για να το ξέρεις απο δώ και πέρα το γεγονός , ότι κάποιες φορές δεν σου απαντώ δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ αλλα σε προσωπική μου επιλογή και για λόγους δικούς μου αλλα σε καμμιά περίπτωση μην το ερμηνεύεις ως αδυναμία..
Και για να έχεις μια δική μου απάντηση επι του καταλόγου που κατέθεσες εν είδει απαντήσεως θα σου πώ αυτό:
Πάντα οι άνθρωποι εξιτάρονταν απο το άγνωστο και προσπαθούσαν να του δώσουν μια μορφή...εμπνέονταν απο τον έρωτα και την αγάπη και μαζί τους ταξίδευαν πάνω σε "άρματα" ευφορίας και πρωτόγνωρων στναισθημάτων και τα οποία έριχναν τείχη διαφορών μεταξύ τους ...γίνονταν πιο δυνατοί και οι υπερβάσεις διαδέχονταν η μια την άλλη φέρνοντάς τους πιο κοντά...αυτή λοιπον η δύναμη ή η δυναμική που έφερνε αυτό το παγκόσμια πυρηνικό συναίσθημα/τα ...υμνήθηκε..τραγουδήθηκε..λογοτεχνήθηκε και άνθρωποι πέταξαν μαζί του και άλλοι γκρεμοτσακίσθηκαν απο την ατελείωτη και αξεπέραστη δυναμή του και μαγεία του...
Όλοι αυτοί που αναφέρονται στην καταθεσή σου φίλε μου , όλοι και ο καθένας με τον τρόπο του προσπάθησαν να αποδώσουν την δική τους εσωτερική πραγματικότητα κάτω απο την επίδραση -την καταλυτική- του συναισθήματος αλλα και της δύναμης της αγάπης στην ζωή τους...
Η αγάπη και ο έρωτας φίλε μου , κάνει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τις φοβίες τους και να γίνουν πολλές φορές άλλοι άνθρωποι ...γίγαντες ...ήρωες ...προσφέροντας ακόμα και την ίδια τους την ζωή , που σε άλλη περίπτωση πολύ δύσκολα -έστω- θα σκεπτόντουσαν...
Όλοι όμως οι ορισμοί που θα δοθούν -μέλλεται- να είναι η προσωπική ερμηνεία και ανάγκη του καθε υποκειμένου , το οποίο ασφυκτικά δεσμεύεται απο το υποσυνειδητό του και κατευθύνεται απο αυτό και ως εκ τούτου η όποια ερμηνεία απολαμβάνει το φαντασιακά δηλωμένο του καθενός .... αυτό το μοναδικό για τον καθένα και το οποίο βιώνεται ως προσωπικό συναίσθημα...άρα και υποκειμενικό αλλα ταυτόχρονα και τόσο αληθές για το ίδιο!
Παρ'ολ'αυτά απο την άλλη μεριά -βιωματικά και διαχρονικά- ορίζεται και το ανέφικτο του όλου εγχειρήματος και για λόγους που πάμπολες φορές έχω αναφέρει..
Η αλήθεια είναι αυτό που -επίσης- πολλές φορές έχω αναφέρει ...η αγάπη αποτελεί μια μεθονομασμένη ανάγκη και μια αδυναμία του υποκειμένου να πεί το αληθές...σε έχω ανάγκη , δεν μπορώ χωρίς εσένα . νοιώθω πλήρης-δυνατός/η και σίγουρος/η με την παρουσία και την υπαρξή σου δίπλα μου...δηλώνοντας έτσι την καταστατική έλλειψη και διάτρηση του υποκειμένου απο το οποίο εξ'αλλου συντελείται και εμφανίζεται η κινητήριος αιτία του , που δεν είναι άλλη απο την επιθυμία του..!
Ελπίζω να σε κάλυψα...!
soul
Δεν μου λές,πότε σου ανέφερα εγώ για κατάθεση;Εγώ για ανάληψη, πήγαινα, αλλα άστο καλύτερα....Το είδε η γυναικα μου, ρε φίλε και νόμιζε ότι έχω ξεχωριστά απο αυτήν,λεφτά....Δεν κάνουμε τέτοιες λαχτάρες,ο ένας στον άλλο, φίλε μου...
Τώρα το πόσο μπορείς να απαντήσεις περι ..καταστατικότητας του ανθρώπου,πιστεύω ότι κάτι θα κανεις...Το σχήμα, θα σε γελάσω, δεν μπορώ να το δώ καλά...
Όσο για την αγάπη...Φίλε μου,υπάρχουν πολλά είδη αγάπης, αλλά η αγάπη, εχει μια μόνο ιδιότητα που την καθορίζει:
Δίνει....
Είναι προσφορά και δίνει μόνο αυτός που έχει, αυτός που δεν έχει, δεν μπορεί να δώσει...Κι ο Θεός,φίλε μου, δίνει συνέχεια...Αν με καταλαβαίνεις...
Η συνέχεια, μετά τα παιδιά...
quote:
Εντάξει αγαπητέ μου Εαρινέ, μπορώ να το παραδεχτώ, ότι τελευταία,έχεις γίνει ...πιο χορταστικός και δεν σε προλαβαίνω, αλλά,θα προσπαθώ, ο καημένος χαζοχριστιανός....
Δεν μου λές,πότε σου ανέφερα εγώ για κατάθεση;Εγώ για ανάληψη, πήγαινα, αλλα άστο καλύτερα....Το είδε η γυναικα μου, ρε φίλε και νόμιζε ότι έχω ξεχωριστά απο αυτήν,λεφτά....Δεν κάνουμε τέτοιες λαχτάρες,ο ένας στον άλλο, φίλε μου...
Τώρα το πόσο μπορείς να απαντήσεις περι ..καταστατικότητας του ανθρώπου,πιστεύω ότι κάτι θα κανεις...Το σχήμα, θα σε γελάσω, δεν μπορώ να το δώ καλά...
Όσο για την αγάπη...Φίλε μου,υπάρχουν πολλά είδη αγάπης, αλλά η αγάπη, εχει μια μόνο ιδιότητα που την καθορίζει:
Δίνει....
Είναι προσφορά και δίνει μόνο αυτός που έχει, αυτός που δεν έχει, δεν μπορεί να δώσει...Κι ο Θεός,φίλε μου, δίνει συνέχεια...Αν με καταλαβαίνεις...
Η συνέχεια, μετά τα παιδιά...
Κατ'αρχάς στο έχω ξαναπεί...ν'αφήνεις την οικογενειά σου , έξω απο τις συζητήσεις μας και να είναι πάντα όλοι τους και σύ μαζί καλά ..!
Για την αγάπη έχω μιλήσει και για τα συναισθήματα , μπορείς -αν θές- να διαβάσεις κανα αξιόλογο βιβλίο ψυχολογίας -δεν θα σε χαλάσει- και θα πάρεις πολλές απαντήσεις ... αλλα με σένα -έχω την αίσθηση- ισχύει το ρητό :"Στου κουφού την πόρτα...όσο θέλεις βρόντα.."
Όσο για τις αναλήψεις , τουλάχιστον εγώ σε πιστεύω ΑΠΟΛΥΤΑ ότι συνέχεια αναλαμβάνεις...![]()
soul
Κι εδώ και κάτι δεκαετίες σταμάτησα να διαβάζω βιβλία ψυχολογίας, γιατί το τυχαίο που υπάρχει δεν αφήνει πολλά περιθώρια να μην καταλάβεις τι γίνεται...
Και για την αγάπη, είπαμε: Δίνει, δεν παίρνει....Και τέτοια ανιδιοτελή αγάπη,έχει μόνο ο Θεός....
quote:
Αγαπητέ μου Εαρινέ, συνεχίζεις να ξεφεύφεις και να μην καταλαβαίνεις τι λές καιγράφεις....Φίλε μου, δεν θα μου πεις εσύ με ποιόν και για ποιόν να μιλάω...Έχουμε ακόμη δημοκρατία...Σου είναι τόσο δύσκολο να το θυμάσαι;...Δεύτερον, σου επισήμανα κάποια πράγματα που κάνεις λαθος, τα αγνοείς και γι αυτο και απαντάς όπως απαντάς...Δεν πειράζει, αλλά, οι κοτσάνες κοτσάνες φιλε μου...Ότι κι αν τις ντύσεις...
Κι εδώ και κάτι δεκαετίες σταμάτησα να διαβάζω βιβλία ψυχολογίας, γιατί το τυχαίο που υπάρχει δεν αφήνει πολλά περιθώρια να μην καταλάβεις τι γίνεται...
Και για την αγάπη, είπαμε: Δίνει, δεν παίρνει....Και τέτοια ανιδιοτελή αγάπη,έχει μόνο ο Θεός....
Μπά , καινούργιο ποίημα ειναι αυτό , εβραικής προελεύσεως...ποιός Εβραίος το είπε αυτό , περί ανιδιοτέλειας τη αγάπης???
Και τι ακριβώς διάβασες στα "ψυχολογικά περπατήματά" σου και δεν κατανόησες Ευάγγελε??
soul
Οσο για την ανιδοτέλεια της αγάπης, φιλε μου, τι να πω, υπάρχουν πολλά είδη αγάπης, αλλά,αν δεν ξέρεις περί ανιδιοτέλειας στην αγάπη, λυπάμαι, μα δεν γνώρισες την αγάπη...Δεν γνώρισες αυτή την αίσθηση να δίνεις,να κάνεις τον άλλο να χαρεί,όπως χαίρεσαι εσύ μαζί του....
Δεν αγοράζονται όλα ή έχουν μονο γήινες απολαύσεις.Ευχαριστείται κανείς με τη σκέψη, αγπαά και πλατωνικά και τέτοιες αγάπες, κρατάνε για πάντα..Κι αυτό γιατί αφορούν συναισθήματα αιώνια κι όχι υλικές ανάγκες..Υπαρχει κι η ψυχή..Κι αυτή ξέρει πιο πολλά απο μας για την αγάπη...
quote:
Είναι λίγο δύσκολο να μην καταλαβαίνω, αγαπητέ μου Εαρινέ..Θα ήθελα, ειλικρινά, να μπορούσα, αλλά, ένα..μηχάνημα μεσα μου,πετιέται και λεει ότι γνωριζει...
Οσο για την ανιδοτέλεια της αγάπης, φιλε μου, τι να πω, υπάρχουν πολλά είδη αγάπης, αλλά,αν δεν ξέρεις περί ανιδιοτέλειας στην αγάπη, λυπάμαι, μα δεν γνώρισες την αγάπη...Δεν γνώρισες αυτή την αίσθηση να δίνεις,να κάνεις τον άλλο να χαρεί,όπως χαίρεσαι εσύ μαζί του....
Δεν αγοράζονται όλα ή έχουν μονο γήινες απολαύσεις.Ευχαριστείται κανείς με τη σκέψη, αγπαά και πλατωνικά και τέτοιες αγάπες, κρατάνε για πάντα..Κι αυτό γιατί αφορούν συναισθήματα αιώνια κι όχι υλικές ανάγκες..Υπαρχει κι η ψυχή..Κι αυτή ξέρει πιο πολλά απο μας για την αγάπη...
Λοιπόν με "τσιγκλάς" με την καλή έννοια το λέω και επειδή σε συμπαθώ , παρ'ολο που δεν συμφωνώ καθόλου μαζί σου -δεν έχει και καμμιά σημασία αυτό- θα σου πώ ότι κάνεις λάθος!
Είμαι και γώ άνθρωπος Βαγγέλη , όπως εσύ...όπως όλοι εδώ μέσα και σε όλο τον κόσμο..!
Μολονότι δεν με γνωρίζεις και δεν θέλω να μιλάω για τον εαυτό μου , διότι πιστεύω δεν έχει καμμιά ιδιαίτερη αξία αυτό , διότι η γλώσσα έχει τους λόγους της όταν εκφέρει αλλα τέλος πάντων , θα σου πώ αυτό:"Αγαπώ όλο τον κόσμο , κάθε άνθρωπο ασχέτως καταγωγής , ομορφιάς και οικονομικής επιφένειας και συμπάσχω μαζί τους -νοερά έστω- κάθε μέρα!
Αν κάτι θα ζητούσα ως χάρη απο κάποιον,που θα μπορούσε να μου την κάνει θα ήταν να μην έβλεπα έτσι και με τόση ευαισθησία τους ανθρώπους και όλα όσα συμβαίνουν...θα ήθελα να μην μπορούσα να διαβάσω πίσω απο το βλέμμα τον πόνο και την δυστυχία!
Θα ήθελα να μην διακρίνω την διαρκή έκκληση των ανθρώπων για υποστήριξη και βοήθεια καθημερινά...θα ήθελα να μην διαβλέπω-αναγνωρίζω την απελπισία και αυτή την "βουβή φλυαρία" σπαραγμού ψυχής!
Και όχι διότι δεν προτίθεμαι να συνδράμω με μια καλή κουβέντα και ίσως οτιδήποτε άλλο -ενδεχομένως- μπορώ , αλλα διότι δεν θέλω να βλέπω έτσι τους ανθρώπους , διότι δεν τους αξίζει και δεν τους πρέπει!
Πονάει αυτό Βαγγέλη..πονάει φίλε μου..πολύ!
Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι -εν δυνάμει- έχουν όλα τα εφόδια εντός τους αλλα λίγοι και τυχεροί έχουν καταφέρει να τα αναγνωρίσουν-επισημάνουν και να τα καταστήσουν ενεργά ...!
Πιστεύω στην αγάπη φίλε μου αλλα δεν θα ήθελα να πώ περισσότερα και ούτε τούτη την ώρα να εναντιωθώ μαζί σου!
Μόνο να'σαι καλά και πίστευε όπου θέλεις...αρκεί λεύτερος να είσαι και ευτυχισμένος!
soul
Δεν ξέρω πόσο συντηρητικός είμαι αλλά,μάλλον και δεν είμαι και προοδευτικός...Νοιώθω καχύποπτα απέναντι σε τέτοια πρόοδο..Μοιάζει στημένη και πλαστική...Μια ζωή σε κλουβιά...
Δεν αμφιβάλω ότι είσαι ωραίο άτομο,δεν μιλάμε γι αυτό, όταν μιλάμε γι αυτο, λέμε άλλα..Εδώ μιλάμε για δόγματα,φίλε μου....
Ένας στους δύο(και χάρη τους κάνω)απο τους ορθοδόξους,π.χ., ξέρουν ποιός έφτιαξε τον κόσμο, ο Πατήρ ή ο Υιός...Κι αυτό είναι θέμα δόγματος, όχι γνώσης....Σε αυτά τα πράγματα, δεν παίζουμε....
Αυτά ,με πειράζουν...Σαν χριστιανό και σαν νοήμων άτομο....
Και η ανιδιοτελης αγάπη του θεου, που μπορεί να εκφραστεί και απο κάθε άνθρωπο,είναι, πιστεύω, το πιο δυνατό συναίσθημα που έχει ο άνθρωπος...Με αυτό,μπορούμε πραγματικά να πάμε ψηλά...
quote:
trexa
Φιλαράκι, την έιδες λάθος....Σε τσιγκλάω κι εγώ, αλλά, λόγω ηλικίας κι εμπειρίας, νοιώθω γέρος και πολύ κατασταλαγμένος...Μας λένε και παράξενους, εμας τους .....τελειωμένους....
Αν στα 45 σου που είναι η καλύτερη ηλικία για έναν έντρα νοιώθεις γέρος και τελειωμένος.....μάλλον εσύ είσαι λάθος trexa και έχεις πολύ μεγάλο πρόβλημα!!!!!
===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
Δεν είναι έτσι;...