ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΔΙΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο ΔΙΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

PhoenixGR31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
PhoenixGRΜέλος
28/01/2005, 00:10:56
Αγαπητοί φίλοι και φίλες της εξαιρετικά θαυμάσιας αυτής ηλεκτρονικής σελίδας, χαίρετε.
Θα ήθελα να γνωρίζετε πως μέχρι πριν μερικές ώρες θεωρούσα τον εαυτό μου απελπιστικά μόνο σε μια μάχη που έχω αρχίσει να δίνω εδώ και καιρό εναντίον της υποκρισίας και της κατρακύλας που έχει πάρει ο κόσμος και μαζί μ' αυτόν και η χώρα μου, η Ελλάδα.
Απο μικρό παιδάκι μάθαινα πως οι πρόγονοί μου ήταν ένδοξοι αρχηγοί, φιλόσοφοι, επιστήμονες, εξερευνητές, δημιουργοί του πολιτισμού και πρωτομάστορες της εξέλιξης του ανθρώπου.
Μου έδειχναν τα μισοκατεστραμένα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα των αρχαίων προγόνων μου λέγοντάς μου πως ΚΑΝΕΝΑΣ στον κόσμο δεν μπορεί να αναπαράγει αυτά τα κοσμήματα, μου έλεγαν αργότερα στο σχολείο για τους κακούς Τούρκους που κατέστρεψαν την Ακρόπολη και τα άλλα αρχαία μνημεία, μα άλλες φορές μου έλεγαν οτι το έκαναν οι Γερμανοί, τελικά άκουσα και για κάποιον Μαρκεζίνι πως την είχε μετατρέψει σε πυριτιδαποθήκη και πως την ανατίναξε, όμως πολλές αλήθειες μαζί φτιάχνουν ένα δυνατό ψέμα, δυνατό γιατί τα πράγματα σου τα μπερδεύουν μεθοδευμένα τόσο πολύ που είναι πανδύσκολο να βρεις άκρη.....
Απο την εφηβεία όμως άρχισα να αντιλαμβάνομαι οτι κάτι δεν πάει καλά με όλα αυτά, αναρωτιόμουν πως όλοι οι Έλληνες ξεχάσανε την πίστη τους η οποία ήταν πολλύ δυνατή μέσα τους για να φτιάχνουν προς τιμήν των Θεών τους όλα αυτά τα αριστουργήματα.
Πως;
Έτσι ξαφνικά ξεπήδησε ένας κουρέλης, ήρθε με την γλώσσα του και μετέτρεψε έναν ολόκληρο λαό με πίστη 2.500 χρόνων και παραπάνω σε χριστιανούς;
Έτσι απλά;
Ξαφνικά λοιπόν στα 16 μου χρόνια συνειδητοποίησα πως δεν γνωρίζω την ιστορία μου κατά τα Βυζαντινά χρόνια, η ιστορία στο σχολείο σταματάει στον χρυσό αιώνα του Περικλέους, μεταπηδά στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και την ίδρυση του Βυζαντίου και ξανά-ματά-πηδά στο 1453 με την πτώση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας απο τους Τούρκους, δεν αναφέρει η σχολική ιστορία ούτε καν το όνομα του κατακτητή.
Αναρωτιόμουν λοιπόν γιατί η ιστορία του τόσο σημαντικού Βυζαντίου δεν διδάσκεται λεπτομερότατα στο σχολείο και για ποιό λόγο οι Τούρκοι ή οι Γερμανοί ή ο όποιος δήποτε δεν κατέστρεψε τις πυραμίδες, την αγία Σοφία κ.λ.π.
Αντιληφθηκα επίσης πως στον κόσμο κάθε άλλο παρά τρυφερότητα επικρατεί, όσο για την χώρα μου αισθανόμουν και αισθάνομαι ακόμα οτι έχει καταντήσει πόρνη των μεγάλων δυνάμεων με τα πόδια ανοιχτά και το κεφάλι σκυμένο. (Ας μου επιτραπεί παρακαλώ αυτός ο χαρακτηρισμός).
Έσπαγα το κεφάλι μου μέρα και νύκτα να εντοπίσω την λακούβα, μέχρι σε σημείο που οι φίλοι συνομίλικοί μου άρχισαν να με δουλεύουν.
Υποψιάστηκα πως την απάντηση της αλλαγής της Ελλάδας απο βασίλισα σε σκλάβα θα την έβρισκα στην ιστορία που δεν μου έμαθαν.
Έτσι άρχισα να ψάχνω βιβλία που να με καθοδηγήσουν στην αναζήτησή μου αλλά μετά λύπης μου ανακάλυψα πως όλα τα βιβλία στα Ελληνικά εκείνη την περίοδο περιφέρονταν προσωποκεντρικά και προσωπολατρικά στους άγιους βασιλείς του Βυζαντίου, δεν ήταν αυτό που ζήταγα, στο βιβλιοπωλείο που ήμουν κάποιος πολύ μεγάλος σε ηλικία που φαινόταν για πολλύ μορφωμένος άνθρωπος μου είπε:
-Δε μου λες νεαρέ μου ξέρεις τι είναι το υπουργείο τύπου;
-Ορίστε;
-Άκου, αν θέλεις να βρεις βιβλία που δεν έχουν λογοκριθεί απο την εκλησία της Ελλάδος ή απο το υπουργείο τύπου, ψάξε σε βιβλιοπωλεία του εξωτερικού.
Τότε όμως ήμουν μικρός και άφραγκος, τα βιβλία αυτά κόστιζαν το ένα όσο μισός μισθός, μιλάω για το 1993 που ο βασικός μισθός ήταν 120.000 δρχ. και τα βιβλία ή πανεπιστημιακά συγγράματα κόστιζαν πάνω απο 60.000 δρχ. το ένα.
Έτσι αναγκάστηκα για λίγο καιρό να ηρεμήσω, μα η φλόγα δεν έσβησε μέσα μου, εδώ και αρκετά χρόνια που κατάφερα να σταθώ οικονομικά έχω επενδύσει ένα αξιοσέβαστο ποσόν στην γνώση που μου στέρησαν οι "Έλληνες" πατριώτες μου με σκοπό να με έχουν πιόνι τους και να αποφύγουν την ανατροπή της βρωμοεξουσίας τους.
Γιατί αν ο κόσμος μάθει την αλήθεια για το τι έγινε στην Ελλάδα απο την εκλησία είμαι σίγουρος πως το λιγότερο που θα κάνει θα είναι να μάθει στα παιδία του να πιστεύουν στον Δία και να γυρίζουν την πλάτη στην εκλησία όπως την γυρίζουν σήμερα οι παπάδες στους μουσουλμάνους.
Αυτά που έμαθα μέσα απο συγγράματα καταξιομένων και επιφανών επιστημόνων και ιστορικών με ώθησαν όχι απλώς στην φρίκη αλλά αποφάσισα να μαζέψω αρκετά χρήματα και να επιστρατεύσω όλες τις γνωριμίες μου με τον καλιτεχνικό κόσμο, προκειμένου να φτιάξω μια ταινία διεθνούς προβολής που θα ξεκουκουλώσει τα χρυσοντυμένα σκουπίδια σε όλη την οικουμένη.
Η ταινία θα λέγεται 330 και υπάρχει περίπτωση να υποδυθούν ρόλους σε αυτήν εκτός απο Έλληνες ηθοποιούς και ξένοι ηθοποιοί του Hollywood!
Θα αναφέρεται συνοπτικά στην αξεπέραστη ιστορία και πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας καθώς και στην σημερινή της εικόνα.
Θα επικεντρώνεται όμως με λεπτομέρειες στην περίοδο από την Δευτέρα 11 Μαίου του 330μΧ έως και την Τρίτη 29 Μαίου του 1453μΧ όπου το Βυζάντιο πήρε αυτό που του άξιζε για όλα τα εγκλήματα που συνέπραξε μαζί με την καθολική εκλησία.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρήκα αυτό το site και ελπίζω όχι μόνον στην συνομιλία μας αλλά και στην δική σας ρητορική βοήθεια, θέλω στην ταινία να προβληθεί ατόφια η γνώμη σας ώστε όλος ο κόσμος να καταλάβει ένα πράγμα:
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΑΠΛΑ ΚΟΙΜΟΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΥ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ.

Περιμένω τις απαντήσεις σας, ευχαριστώ.

sakhs3Μέλος
28/01/2005, 01:03:34
καλη αρχη φιλαρακο!

μεσα σ αυτο το φορουμ ,βοηθηθηκα αφανταστα!

μην βιαζεσαι να βγαλεις συμπερασματα παντως!
στην νεα σου αναζητηση!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ"

ριξε και καμια ματια,στα παλια θεματα,εχουν ειπωθει πολλα!

πολλα πραγματα και με στοιχεια!

ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ"
δεξου οτιδηποτε κατω απο την στεγη της λογικης!

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!

sakhs3

28/01/2005, 01:05:19
Ο Δίας δεν χαθηκε.
Eδώ είναι η πλάκα.
Βρίσκεται μέσα σχεδόν σε κάθε εκκλησία την νέας θρησκείας των χριστιανών.
Συγκεκριμένα σε κάθε ναό έχει την καλύτερη θέση.
Στον τρούλο.
Μπορεί να μην στέκει γυμνός και να κρατά τον κεραυνό αλλά
εχει την ίδια απειλητική έκφραση.
Την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε ναο,απλα κοίτα ψηλά…θα εκπλαγείς.

------

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

28/01/2005, 01:52:37
Καλως ορισες στην παρεα μας φιλε PhoenixGR.

Ετοιμαζεσαι να ανοιξης εναν ψυχοφθορο, ολομετωπο πολεμο με "δυναμεις" που ισως δεν γνωριζεις.

Η ιστορια θα πρεπει να διδασκετε στα σχολεια ως εχει και ουχι ως θελουν να εχει (υπουργεια-ιερατεια κλπ),χωρις λογοκρισια,οικτρα ψευδη και παραμυθια τυπου "κρυφο σχολειο".

Δεν πρεπει να ξεχνας πως οι νικητες γραφουν την ιστορια...και η Ελλαδα μας εχασε την μαχη με την α-λογια με την α-βουλια με την α-γνωσια,α-ναλγησια....εδω και 1700 χρονια.ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ,ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΚΙΑΖΕΙ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΜΜΙΑ ,ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΞΑΠΟΣΤΕΝΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ!
Σου ευχομαι καλη τυχη στην προσπαθεια σου φιλε!

...ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ....

beyondΜέλος
28/01/2005, 11:11:42
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

junk95Μέλος
28/01/2005, 12:36:06
quote:

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΑΠΛΑ ΚΟΙΜΟΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΥ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ.

Χρήσιμο ρητό πριν βγάλεις συμπεράσματα: η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα.

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett

jim213Μέλος
28/01/2005, 14:12:02
καλησπερα κατ αρχας εχω ασχοληθει πολυ με την νεα και με την παλια θρησκεια.. αλλα την μοναδικοτητα και την πληροτητα της Ελληνικης φιλοσοφιας δν μπορω να την συγκρινω με ΤΙΠΟΤΑ. εχω ακομα βασιμες (πολυ βασιμες)πληροφοριες οτι ο ΔΙΑΣ ειναι ΕΔΩ και μεταφορικα και κυριολεκτικα. η συμπαντικη ομαδα επιστρεφει με αργους ρυθμους αλλα και οταν υπαρξει απαρτια θα τους δουμε ολοι. φυσικα η αμφισβητηση κυριαρχει σ αυτην την πληροφορια αλλα δν μπορω να δωσω αποδειξεις ακομα. συγχωρεστε με για την αβασιμη αυτην αναστατωση.. οποιος θελει ομως μπορει ευκολα να επεξεργαστει αυτην την πληροφορια. η συγκεντρωση γινεται φυσικα (που αλλου?) στον Ολυμπο. ευχαριστω για την κατανοηση φιλοι μου.

οι αναμαρτητοι βλεπουν το συμπαν ασπρο

junk95Μέλος
28/01/2005, 16:46:03
quote:

Ο Δίας δεν χαθηκε.
Eδώ είναι η πλάκα.
Βρίσκεται μέσα σχεδόν σε κάθε εκκλησία την νέας θρησκείας των χριστιανών.
Συγκεκριμένα σε κάθε ναό έχει την καλύτερη θέση.
Στον τρούλο.
Μπορεί να μην στέκει γυμνός και να κρατά τον κεραυνό αλλά
εχει την ίδια απειλητική έκφραση.
Την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε ναο,απλα κοίτα ψηλά…θα εκπλαγείς.

Μου φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνεις: από τη στιγμή που δε μας ανήκει η μισή Ευρασία, παναπεί ο Δίας χάθηκε. Τελεία και παύλα.

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett

PhoenixGRΜέλος
28/01/2005, 21:11:46
ΤΥΧΕΡΟΥΛΗ;;
Μήπως θα μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένος, δηλαδή να μου εξηγήσεις την θεωρία σου περί ύπαρξης του Διός στους τρούλους των χριστιανικών ναών;
ΑreiosΜέλος
28/01/2005, 22:56:43
τζιμ 213 τι εγινε; ερχεται ο ..μεσσιας;

ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

29/01/2005, 00:40:24
Από πού φαντάστηκαν το πώς μοιάζει ο θεός οι χριστιανοί?
Ποιο είναι το πρότυπο τους?
Γιατί απεικονίζεται όπως απεικονίζεται?(γένια ,αυστηρός κλπ,κλπ)

Πήγαινε μια βόλτα στην ελευθεροτυπία και ζήτα το VCD για το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δια.
Ξεκίνα από αυτό και θα φτάσεις κάπου.

Ολόκληρη ταινία θα κανείς αγαπητέ φίλε.
Πως θα την κάνεις αν δεν κοπιάσεις και λίγο???

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

PhoenixGRΜέλος
29/01/2005, 00:53:00
ΩΡΑΙΟΣ
Με καλύπτει η απάντησή σου τυχερούλη.
Θα το ψάξω αυτό που μου είπες για να εμπλουτίσω περισότερο.
Αν θέλεις πάντως ρίξε μια ματιά και σε απεικονήσεις του θεού ουρανού.
Νομίζω πως ούτε κι απο κει παρέλειψαν να αρπάξουν στοιχεία τα αγαπημένα παιδιά του ΘΕΟΥ.
LocoΜέλος
30/01/2005, 01:14:33
Γεια σας!

PhoenixGR καταρχάς συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου. Εύχομαι να είναι επιτυχημένη και να μάθουν περισσότεροι Έλληνες πια είναι η πατρώα θρησκεία τους. Αρκετά μας δηλητηρίασαν την ψυχή τα εβραϊκά παραμύθια.
Keep working...!!!

και να επαναλάβω κι εγώ:
ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ...!

I 'm Big in Japan!!

free riderΝέο Μέλος
30/01/2005, 09:34:15
quote:

Γεια σας!

PhoenixGR καταρχάς συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου. Εύχομαι να είναι επιτυχημένη και να μάθουν περισσότεροι Έλληνες πια είναι η πατρώα θρησκεία τους. Αρκετά μας δηλητηρίασαν την ψυχή τα εβραϊκά παραμύθια.
Keep working...!!!

και να επαναλάβω κι εγώ:
ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ...!

Εβραϊκά παραμύθια...

χεχε

να και κάποιος που τολμά να λέει αυτό το όνομα...

εδω και τρείς χιλιάδες χρόνια δεν λέει να ξεριζωθεί
μπάς και δεν είναι θρησκεία??

oi megalyteres epidoseis einai aytes poy antexoun ston xrono

Edited by - free rider on 30/01/2005 09:35:33

GothicΜέλος
30/01/2005, 12:22:34
O Δίας επιστρέφει

Πάω να φτιαχτώ λιγάκι

GothicΜέλος
30/01/2005, 12:24:56
Ωώωραιαιαία ! ! !

kynikosΜέλος
30/01/2005, 13:36:10
quote:
O Δίας επιστρέφει
ΕΚΔΙ-ΚΗΣΗ ΓΥ-ΡΕΥΕΙ!!

k

ΥΓ. Αμ, ποιός έκαψε την γέφυρα Ρ-Α νομίζετε;; Χτιστμένη με ΕΒΡΑΪΚΑ λεφτἀ...

ΥΓ2. Γειά σου Gothic!

PhoenixGRΜέλος
30/01/2005, 13:54:19
Αγαπητέ Freerider:
quote:
oi megalyteres epidoseis einai aytes poy antexoun ston xrono

Μήπως θα ήθελες να μας αναλύσεις το ΠΩΣ αυτές οι επιδόσεις άντεξαν στον χρόνο;
Ή μήπως μια απάντηση με αρκετή δόση ειρωνείας είναι η λύση που νομίζεις οτι θα σε βγάλει απο τον κύκλο του προβληματισμού;
Εδώ μέσα λοιπόν κυκλοφορεί μια ωραιότατη παροιμοία που λέει πως "όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελες".
Λοιπόν αγαπητέ, πλησιάζει η εποχή του θερισμού, ή αν προτιμάς "show time".

Ως προς τους υπόλοιπους είρωνες θα ήθελα αν έχετε να αντιπαραθέσετε κάποια στοιχεία σοβαρά και να αποκρούσετε αυτά που αναφέρω, ανοίξαμε και σας περιμένουμε.
Να θυμάστε οτι με μισόλογα και ειρωνείες το μόνο που καταφένετε είναι να δείχνετε την αμηχανία και την αδυναμία σας.

PhoenixGRΜέλος
30/01/2005, 14:01:48
Κύριε Kynike:
Η Γέφυρα Ρ-Α που ανέφερες υπέστη όντως ζημιά στα σύρματα που την κρατάνε.
Η ζημιά οφείλεται σε ανάφλεξη του λαδιού που βρίσκεται στο εσωτερικό των συρμάτων απο την τριβή των συρμάτινων κλώνων.
Η δε τριβή οφείλεται στους δυνατούς ανέμους καθώς και στην υπερβολικά βεβαρημένη κυκλοφορία πάνω σε αυτήν.
Λυπάμαι που σε απογοητεύω αλλά δεν την έκαψε κάποιο "ΘΑΥΜΑ".
GothicΜέλος
30/01/2005, 14:08:17
Καλημέρα εις άπαν το ευγενές esoterica

ΩΧ ! ! !

HLAMYTHORCS ! ! !

Λέω να την κάνω....

Edited by - Gothic on 30/01/2005 14:11:37