- Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
europaios2
1)Πιστεύω ότι η Αποκάλυψη του Ιωάννη είναι αληθινή και αυτό λόγω σημείων της, που ήδη έχουν επαληθευτεί.2)Πρώτον και κυριότερων δεν απευθυνόταν στους ανθρώπους της εποχής του. Αυτό είναι λάθος. Δεν είχε κανέναν απολύτως λόγω να το κάνει. Δεν ήταν ένας απλός άνθρωπος ο Ιωάννης ήταν ο "αγαπημένος" του Ιησού.
Κανένας δεν σας είπε europaioi , ότι ο Ιωάννης της αποκάλυψης δεν έχει καμιά σχέση με τον απόστολο Ιωάννη ;
Για ρωτήστε τους κατά τα άλλα λαλίστατους απολογητές σας για να σας πληροφορήσουν .
*
Μάντεψε που πάω ολιγοήμερες διακοπές!
Θα σου δώσω hint: Αργώ-λιμάνι...
Σας εγκαταλείπω πάνω στα καλύτερα...
Φυσικά το θέμα του Σειρίου, μιας είναι και αυτός ήλιος, σαν και μένα
Έχω να γράψω αρκετά πάνω σ'αυτό το θέμα...
Τον γνωρίζω καλά τον Σείριο όπως και τον Ωρίωνα με τους λαγούς και τα πετραχείλια...!
Υ.Γ.1. Στην τύχη μαντεύω πως είσαι Ζυγός ή Λέων...
Ζυγός γιατί αυτό μου ήρθε ενστικτωδώς και Λέων γιατί όσοι άνθρωποι μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μέχρι τώρα είναι Λέοντες!
Έπεσα καθόλου μέσα ή μπά?
Υ.Γ.2. Αν βρώ κανά Κενταυράκι να του πώ να στείλει τα χαιρετίσματα σου, Ερίωπα, στον Χείρωνα?
Υ.Γ. Θα σας σκέφτομαι όλους και όλες και θα μου λείψετε!![]()
quote:ο Ιωάννης της αποκάλυψης δεν έχει καμιά σχέση με τον απόστολο Ιωάννη ;
Ουπς, εγώ δεν το ήξερα
Και να σου πω και την αλήθεια μου, όταν την διάβασα δεν έδωσα και πολύ μεγάλη βάση...αλλά το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ότι όποιος την έγραψε μάλλον ληγμένα θα είχε πάρει....μπορεί να κάνω και λάθος όμως δεν ξέρω...δεν το έχω ψάξει και πολύ....
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=sl__QA7qPag&feature=related
Φίλε Λουκά , στην προσπάθειά σου να εξηγήσης ορισμένα πράγματα , αυθαιρετείς επάνω στην Αραβική γλώσσα , όπως σου σημειώνω παρακάτω .
quote:
Όνος, με "Haa" και αυτός, ...αφού είναι ωφέλιμος και τ' όνομα αυτού "Homar" στα Αιγυπτιακά.
Οι Εβραίοι όμως τον ονόμαζαν "Chamor", διαβάζω σε μιά παλιά εγκυκλοπαίδεια. Το θηλυκό του στα Ελληνικά σου θυμίζει καμιά λέξη;
Ο όνος φίλε Λουκά δεν προφέρεται "Homar" αλλά "Choumar" και γράφεται με το λαρυγγόφωνο "Cha" ούτε με το "Η" της εκπνοής ούτε με "Χι" το ουρανισκόφωνο που μοιάζει κάπως με το δικό μας (από εκεί και το Γομάρι) . Στα ΕβραΪκά που είναι και αυτά Σιμητική γλώσσα συγγενής της Αραβικής πράγματι "Chamor" .
quote:
"Καβείρ" σημαίνει μεγάλο, και όπως υπονοείται, τα "Καβείρια Μυστήρια" ήταν τα μεγάλα Μυστήρια της αρχαιότητας.
Το μεγάλο φίλε Λουκά στα Αραβικά είναι "Cabir" (το αντίθετο του "Saghir" , μικρό) και όχι "Cavir" όπως το γράφεις , και φυσικά δεν έχει καμία απολύτως σχέση σαν λέξη με τα πράγματι "Μεγάλα Καβείρια Μυστήρια" της Σαμοθράκης .
Αυτά τα ολίγα φίλε Λουκά , και καλή συνέχεια στο ενδιαφέρον θέμα σου .
*
@ERIOPIS
[quote]
Κάτι άλλο, Εύα λες την ar_ia, και αν σου πει ότι είναι Λίλιθ τι κάνεις, για πες μου;
θα την έστελνα στον Σείριο για ανακύκλωση ή θα την έστελνα κανένα ταξιδάκι με την Αργώ (49 άνδρες και 1 γυναίκα) όπως μας τα λέει ο ΗΛΙΟΣ12
Και εσύ βρε Ερίωπα δεν μπόρεσες κοτζάμου άνδρας να βρεις το ζώδιο της ΑΡΙΟΥΛΑΣ μας. Ολα τα εύκολα τα γνωρίζεις στα δύσκολα σκουριάζεις.
Θα σε βάλω τώρα με τους πιο επιφανείς ΕΛ-ληνες που τους οικειοποιούνται οι Ξένοι
1. Δονάλδιος Δάκιος
2. Πόρκιος Γουρούνιος
3. Δέφιος Πάπιος
4. και ο αρχαίος φιλόσοφος Γκαρφίλδιος.
ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!τώρα για να πω και την αλ- ήθεια ή Εύα σε τι αστερισμό μπορείς να την χαρακτηρίσεις.
Αν το βρεις τότε θα ξεσκουριάσεις και δεν θα πας για ανακύκλωση με την Αριούλα μας.
Πάντως του Ευρωπαίου του φυλάω μια έκπληξη
Ας είναι καλά όπου και νάναι μάλλον φιλά τον Βάτραχό του.....
![]()
![]()
![]()
[;)
mc
quote:
ar_ia
ο Ιωάννης της αποκάλυψης δεν έχει καμιά σχέση με τον απόστολο Ιωάννη ;
Ουπς, εγώ δεν το ήξερα μπορείς να μου το αναλύσεις αν δεν σου κάνει κόπο?Και να σου πω και την αλήθεια μου, όταν την διάβασα δεν έδωσα και πολύ μεγάλη βάση...αλλά το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ότι όποιος την έγραψε μάλλον ληγμένα θα είχε πάρει....μπορεί να κάνω και λάθος όμως δεν ξέρω...δεν το έχω ψάξει και πολύ....
Πράγματι φίλη ar_ia , στο θέμα αυτό υπάρχει μία διχογνωμία , επειδή αρκετοί ερευνητές θεολόγοι υποστηρίζουν ότι ο Απόστολος Ιωάννης και ο Ιωάννης ο Θεολόγος , είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα που ταυτίστηκαν από τους πατέρες της εκκλησίας σε ένα , και έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι την αποκάλυψη την έγραψε ο Ιωάννης ο Θεολόγος πολύ μετά το 95 μαχχ όπως το θέλει η εκκλησιαστική παράδοση .
Και εγώ δεν το γνώριζα και είχα την ίδια γνώμη , μέχρι που το διάβασα κάπου στο internet . Δυστυχώς δεν είχα την πρόνοια να κρατήσω την διεύθυνση της σελίδας και θα πρέπη να ξαναψάξω να την βρώ . Πάντως όπως και να έχουν τα πράγματα , για πολλούς αιώνες η εκκλησία θεωρούσε την "Αποκάλυψη του Ιωάννη" αιρετικό βιβλίο και την απαγόρευε .
*
Η λέξη Homar γράφεται με 4 μόνο γράμματα (Haa, Miim, Alef, Raa) δηλαδή κάπως έτσι: Η.Μ.Α.R πληθ. HMIR.
Αν όμως χρησιμοποιήσουμε το (Khaa, 7ο γράμμα) που προφέρεται ακριβώς όπως το Ελληνικό «Χά», τότε γεννιέται μια άλλη λέξη (Kha, Miim, Alef, Raa) δηλαδή κάπως έτσι ΚΗ.Μ.Α.R που σημαίνει ταβερνιάρης, και KH(a)M.A.R.A το οινοπωλείο. Μη ξεχνάς ότι το κρασί το λένε KH(a)M.R.A.
Δεν πιστεύω να μπερδεύεις το 6ο με το 7ο γράμμα, δηλαδή το (Haa) με (Khaa).
Το μεν (Haa) έχει αριθμητική αξία 8 και προφέρεται όπως το αγγλικό (h) , ενώ το (Khaa) έχει αριθμητική αξία 600 και προφέρεται όπως το ελληνικό Χ.
Όσα λεξικά και αν ανοίξεις ακριβώς αυτά θα βρείς.
Επίσης ή Αραβική λέξη «Καμπίρ» που σημαίνει μεγάλο, στην ελληνική γλώσσα περνάει «Καβίρ». Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι πολλές λέξεις που είτε πήγαν είτε ήλθαν μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδος, όπου είχαμε ελληνικό «Β» πέρασε (Μπ) στην Αραβική, π.χ. τα «σκύβαλα» δηλαδή τα σκουπίδια που έγιναn «Ζιμπάλα» ή το Kabir που έγινε «Καβείρ».
Έχε υπόψη σου ότι το αραβικό (Faa) έχει αριθμητική αξία 80 ακριβώς όπως το ελληνικό (Π). Το ελληνικό (Β) πάντοτε γίνεται (Baa) διότι δεν μπορούν να προφέρουν το ελληνικό γράμμα «βήτα» .
Τώρα ποια ήταν τα Μεγάλα (Καμπίρ ή Καβείρ) Μυστήρια της Σαμοθράκης (Του καρκίνου/κάβουρα/καβειρου) αν θες το συζητάμε.
Δεν πιστεύω να έμπλεξες με τίποτα ...κακές παρέες και καταναλώσατε πολύ "Χάμρα", ή όπως τον είπε τον εκλεκτό οίνο ο Veritas; ![]()
![]()
![]()
quote:
...αρκετοί ερευνητές θεολόγοι υποστηρίζουν ότι ο Απόστολος Ιωάννης και ο Ιωάννης ο Θεολόγος , είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα που ταυτίστηκαν από τους πατέρες της εκκλησίας σε ένα , και έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι την αποκάλυψη την έγραψε ο Ιωάννης ο Θεολόγος πολύ μετά το 95 μαχχ όπως το θέλει η εκκλησιαστική παράδοση .
Δεν είναι τυχαίο που η αποκάλυψη είναι το μόνο βιβλίο της καινής διαθήκης που δεν διαβάζεται στις εκκλησίες ούτε περιέχεται χωρίο της σε κάποια λειτουργία. Σημαντικές μορφές όπως ο Κλήμης Αλεξανδρείας την είχαν αποκυρήξει ως ψευδεπίγραφη.
quote:
ypatia8
ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!τώρα για να πω και την αλ- ήθεια ή Εύα σε τι αστερισμό μπορείς να την χαρακτηρίσεις.
Αν το βρεις τότε θα ξεσκουριάσεις και δεν θα πας για ανακύκλωση με την Αριούλα μας.
Υπατιούλαααα..., τι καφέ ήπιες σήμερα;![]()
![]()
![]()
Α... και κάτι πριν το ξεχάσω. Είμαι σίγουρος ότι δεν γνωρίζεις τι σημαίνει "Λην". Γι' αυτό πρόσεχε όταν κάνεις χρήση αυτής της λέξης. Μπορεί να σε δαγκώσει ![]()
![]()
![]()
Ερίωπας ![]()
![]()
![]()
α)θα το γυρίσουμε από τα κρασιά στα τσίπουρα
β)θα σου θυμήσω τη λέξη ληνός=πατητήρι