ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Διαγωνισμός για την ταινία: "Τι στο ...μπιιιπ... ξέρουμε;" - "What the bleep do we know!?" - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Διαγωνισμός για την ταινία: "Τι στο ...μπιιιπ... ξέρουμε;" - "What the bleep do we know!?" - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Admin57 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
20/06/2002, 08:42:42
Καταρχάς να πώ ένα μεγάλο:
ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ και πάλι φίλε Ακενατόν

Ειληκρινά χαίρομαι που σε ξαναβλέπω μετά απο αρκετό καιρό απουσίας σου απο την Μεταφυσική Διαδυκτιακή μας παρέα....

Το θέμα αυτό που αν δε κάνω λάθος εσύ είχες ανοίξει είναι ΟΝΤΩΣ μεγάλο...
'Ομως... όμως φίλε μου διατηρώ τις επιφυλάξεις μου και τις απόψεις μου περί του θέματος της μύησης.
Αν κάνουμε μια μικρή και σύντομη αναδρομή στα χρόνια εκείνα που η μύηση είχε ΕΚΤΟΣ απο θεωριτική υπόσταση ΚΑΙ πρακτική (διάβαζε ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ) θα δούμε ότι ΑΦ'ΕΝΟΣ οι υποψήφιοι για την μύηση ήταν ελάχιστοι σε σχέση πάντα με το σύνολο και ΑΦ'ΕΤΕΡΟΥ οι μύστες που μυούσαν ήταν ακόμα πιό λίγοι!!!!

Αν πάρουμε για παράδειγμα τα μυστήρια τα Αιγυπτιακά (μιάς και εσύ, ένας Ακενατόν, τα έχεις ΗΔΗ περάσει ) ο υποψήφιος πρός μύηση, ΑΠΑΡΝΕΙΤΩ τα εγκόσμια, τους οικίους του και έμπαινε μέσα σε αυτά τα μυητικά κέντρα (τις ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ), και αφοσιωνόταν στα θέματα που ήταν υποψήφιος πρός μύηση...
'Ενα λάθος να έκανε, θα ήταν και το τελευταίο του μιάς και τον περίμεναν οι σιαγώνες των κροκόδειλων
Αλλά μην μένουμε στην Αίγυπτο τη μεγάλη "αδελφή" της Ελλάδας, να θυμίσω την δοκιμασία του Πλάτωνα, που πρίν απο την μύησή του του είπε ο ΜΥΣΤΗΣ που θα τον εμυούσε αφου πρώτα τον έβαλε εμπρός σε δύο ποτήρια... Για να μυηθής θα πρέπει ΤΩΡΑ, στην αρχή της μυητικής διαδικασίας, να πιείς ΕΝΑ απο τα ΔΥΟ ποτήρια που έχεις εμπρός σου...
Προσοχή όμως.... διάλεξε με σύνεση καισοφροσύνη το ποτήρι σου μιάς και ένα απο τα δύο αντί για ΟΙΝΟ, είναι γεμάτο με δηλητήριο....
ΦΥΣΙΚΑ, ο Πλάτωνας ούτε που άφησε να ολοκληρώση την φράση του ο ΜΥΣΤΗΣ...΄'Αρπαξε το ένα απο τα δύο ποτήρια και μονορούφι το ήπιε

Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε ο ΕΚΟ ή ο ΓΙΟΥΝΓΚ ή ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΞΩ-ΤΕΡΙΣΤΗΣ να μπούν αφενός μέν σε μια τέτοια διαδικασία, αφετέρου να βάλουν σε μια τέτοια διαδικασία του υποψηφίου πρός μύηση....

Και πάλι ξαναλέω.... Το έργο και των δύο αυτών προσωπικοτήτων, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ... αλλά.... μην τους αποκαλούμε και μύστες.
Κατα τη ταπεινή μου γνώμη, με αυτό τον τρόπο, ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΜΥΗΣΗΣ... και αυτό δεν θα πρέπει να γίνεται...

Στη σημερινή εποχή, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ θα μπορούσε να παρακινήσει απλά ή να ερεθίσει ένα μέρος του συνόλου σε θέματα ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ κλπ. 'Αλλωστε οι διάφορες "σχολές", "κέντρα", "ομάδες" που ασχολούντε με τη ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ έχουν και κάποιον που άρχεται και καθοδηγεί τους υπόλοιπους. Αυτό όμως δεν τον κατατάσει στους ΜΥΣΤΕΣ....

...Πολλοι οι ΨΕΥΤΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ και οι ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΕΣ λέει η Αγ. Γραφή, οι οποίοι ένώ είναι λύκοι απο ΜΕΣΑ, περιβάλοντε απο την προβιά του ΑΜΝΟΥ και παραπλανούν τα πλήθη...

Κέλσος

13/02/2003, 01:07:28
Το θέμα που φέρνω στην επιφάνεια το θεωρώ ώς ένα απο τα βασικά θέματα που κατανοόντας το μπορούμε να ανακαλύψουμε πράγματα ΜΕΣΑ σε μάς αλλά και ΕΞΩ απο εμάς...

Μιά προσπάθεια στα πλαίσια της επιχείρησης:
Για να θυμούνται οι παλιαοί και να μαθαίνουν οι νέοι...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

13/02/2003, 01:25:44
ΩΡΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ...
(...ΑΝ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΣΕ... ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ...)
ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ...
ΧΜ!ΑΞΙΟΛΟΓΟ,ΜΑ ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ ...
ΕΜΕΙΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ 'ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ'...+ΜΕΤΑ?...

'manava seva, madhava seva'

13/02/2003, 01:57:50
Μετα απο ένα ΦΙΛΙ της ζωής, τι γίνεται;;;;
ή ο Ασθενής ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ή τελικά τον αφήνουμε στη τύχη του...

Πάντως το φιλί είναι φιλί...
Εχει και αυτό τη σημιολογική του αξία (πέραν όλων των άλλων)...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

ThePriestΝέο Μέλος
14/02/2003, 17:43:28

Βλέπω ότι πολλοί προσπαθούν να δώσουν μια μυθική και «θεια» διάσταση στη μύηση.
Βλέπω ότι οι απόψεις στηρίζονται και σε απόψεις συγγραφέων που εκφράζουν την προσωπική τους άποψη, και τις θεωρούν ως δεδομένο και γεγονός.
Μα δεν είναι έτσι φίλοι μου , η μύηση είναι ένας έπαινος , μια επιβράβευση για μια προσπάθεια ενός ανθρώπου. Όπως ακριβώς ένας φοιτητής παίρνει το πτυχίο του και γίνεται μέλος μιας ομάδας μεγάλης ή μικρής που έχουν το ίδιο πτυχίο με αυτόν.
Πραγματικά θα ήθελα να μου υποδείξετε τα κείμενα που λένε όσα υποστηρίζετε και να προσπαθήσουμε τα αναλύσουμε γραμμή προς γραμμή

Ευχαριστώ..

14/02/2003, 17:57:52
Δεν θα ήταν καλύτερο εσύ να μας πείς που έχεις ενστάσεις σε όσα γράφουν οι φίλοι μας... Μιάς και έχεις ενστάσεις...

'Οσο για τους ΦΟΙΤΗΤΕΣ και κατ'επέκταση και οι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ δεν είναι ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ και ας έχουν ένα ΚΟΙΝΟ ΧΑΡΤΙ κρεμασμένο στον τοίχο του γραφείου τους σε κορνίζα 10 πόντους φάρδους, έτσι για να έχουν πιό πολύ κύρος....
Είναι ΠΕΡΑ για ΠΕΡΑ αυθαίρετο το επιχείρημα σου...

Περιμένουμε λοιπόν να μας καταδείξεις τις όποιες ενστάσεις σου για να δούμε κατα πόσο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ευσταθούνε... Γραμμή γραμμή θα τις κοιτάξουμε παρεούλα...
Και είμαστε ΜΕΓΑΑΑΑΑΛΗ παρεούλα φίλε μου Πάτερ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

ThePriestΝέο Μέλος
14/02/2003, 18:31:10
Φίλε Kelso, (ελπίζω να μου επιτρέπεις να σε αποκαλώ έτσι)

Έφερα ένα παράδειγμα για να δείξω τηρουμένων των αναλογιών μια σημερινή αντιστοιχία της μύησης και να γίνω κατανοητός ως προς το τι εννοώ και δεν επιχειρηματολόγησα .

Είπα ότι θα επιχειρηματολογήσω όταν μου υποδείξετε τις πήγες σας ,αν το θέλετε…

Σαφώς δεν είναι όλοι οι φοιτητές και οι επιστήμονες ίδιοι κι ας έχουν κοινό χαρτί…

Φαντάζομαι όμως πως ούτε όλοι οι "μυημένοι" κι ας έχουν μυηθεί κατά τον ίδιο τρόπο ή κι αν ανήκουν στην ίδια ομάδα έχουν την ίδια προσωπικότητα….

Άρα δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρθηκες στην διαφορετικότητα των ανθρώπων για να χαρακτηρίσεις άστοχο το παράδειγμα. Ωστόσο επειδή δεν έχει νόημα να μιλάμε και να σχολιάζουμε παραδείγματα δέχομαι αυτό που λες και περιμένω να μου υποδείξετε εσύ και η μεγάλη Σαφώς παρέα σου τις πήγες σας.

Από όσο είδα σε κανένα μήνυμα δεν γίνεται αναφορά στις πήγες παρά μονάχα σε ένα αν δεν κάνω λάθος , αν και σε αυτήν την περίπτωση αναφέρεται στο βιβλίο ενός συγγραφέα που γράφει για την μύηση…και όχι για αρχικό κείμενο.

Ευχαριστώ...

15/02/2003, 09:31:17
Φύσικά και το να με αποκαλείς φίλο δεν με ενοχλεί, μάλλον με τιμά αν με θεωρεί φίλο του ένας Πάτερ...

Και στο θέμα που έχεις ανοίξει εσύ το "ΠΡΟΚΑΛΩ", έγραψα ότι ΔΕΝ θα σου πώ εγώ κάτι, αλλά αφου εσύ παρατηρείς την "ανακαλουθεία" των λεγόμενων ΟΛΩΝ ΜΑΣ, πές μας ΠΟΥ το ανακαλύπτεις αυτό...

Πές μας λοιπόν, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ το "ανάθεμα" που έριξες πρός ΟΛΟΥΣ μας;;;

Και επειδή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μπορεί να ΜΗΝ καταλαβένεις το ΓΙΑΤΙ δεν παραθέτουμε αυτό που αποκαλείς "πηγή" θα σου το εξηγήσω αμέσως...

Δεν θέλουμε να ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ότι "προπαγανδίζουμε" την τάδε ή τη δείνα σχολή, ομάδα κλπ κλπ, γιατί απλά ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ...

Ελπίζω "κάτι" να σου λέει αυτό...

Περιμένω λοιπόν τις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ενστάσεις ΦΙΛΕ ΜΟΥ Πάτερ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

15/02/2003, 11:24:45
quote:

Μα δεν είναι έτσι φίλοι μου , η μύηση είναι ένας έπαινος , μια επιβράβευση για μια προσπάθεια ενός ανθρώπου. Όπως ακριβώς ένας φοιτητής παίρνει το πτυχίο του και γίνεται μέλος μιας ομάδας μεγάλης ή μικρής που έχουν το ίδιο πτυχίο με αυτόν.

Ευσεβότατε Πάτερ, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω μαζί σας.

Η επιβράβευση ενός ατόμου, πολύ συχνά θέτει και το τέρμα της προσπάθειας για την οποία επιβραβεύεται. Κι αυτό σύμφωνα με τα λεγόμενά σας ότι όπως ακριβώς ένας φοιτητής παίρνει το πτυχίο του , πολλοί φοιτητές παίρνοντας το πτυχίο τους, θεωρούν ότι καταρτήστηκαν στην επιστήμη που διάλεξαν και η μαθητεία τους τελείωσε εκεί.
Η μύηση ευσεβότατε, δεν είναι το τέλος,
Είναι η αρχή.

αυτή...που τα κατάφερε!

drumx13Μέλος
15/02/2003, 12:16:49
A κάθε ένας άπο εμάς είναι το κέντρο του σύμπαντος, που είναι, τότε η μύηση είναι η ένωση των συμπάντων που προυπάρχουν στην ομάδα με το δικό μας έτσι ώστε να προβλευτεί, όσο είναι δυνατόν το χάος που παραμονεύει στην ένωση- σύγκρουση δύο συμπάντων. Η διαδικασία περιλαμβάνει χρόνο αναμονής και ελέγχου και τελικά η σύγρουση είναι ελεγχόμενη. Αυτός είναι ο στόχος και προυποθέτει την ύπαρξη αυθεντίας-δασκάλου- μύστη με πλήρη αποδοχή απο τον μυούμενο

ThePriestΝέο Μέλος
15/02/2003, 13:23:43
Φιλε κελσο ,
αν το θελεις μπορω να σου δωσω το e-mail μου και να μου πεις εκει τις πηγες σου , ετσι δεν φανει σε κανενα οτι προπαγανδιζεις αφου αυτο φοβασαι , οπως νομιζω θα πιστευεις κι εσυ πρεπει ολοι μας πριν μιλαμε να εχουμε καποια στοιχεια ...

Φιλη Αμαλια ,
δεν χρειαζεται να κολλας στο παραδειγμα , αστο δεν πειραζει , ειπα οτι ειτε ειναι αστοχο ειτε οχι δεν ειναι αυτο που μεταφερει την ουσια , αυτο ειναι για κατανοηση ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ

Ευχαριστω

15/02/2003, 16:36:41
μα αγαπητέ μου πάτερ, και στο παράδειγμα να μην κολλήσουμε - που ίσως έχεις δίκιο να δυσανασχετείς γιαυτό - πραγματικά, τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι η μύηση είναι μια επιβράβευση, κι όχι μια αρχή;

αυτή...που τα κατάφερε!

15/02/2003, 19:09:22
Την καλησπέρα μου...
Πάτερ, ΗΔΗ έχω το e-mail σας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα το χρησημοποιήσω για να "ενοχλήσω" εγώ εσάς...
Επείδή λοιπόν ΚΑΙ εσείς έχετε το δικό μου e-mail αν θέλετε κάλτι να μου πείτε, ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ, τότε πολύ ευχαρίστως να σας απαντήσω και παρακλαώ να ΜΗΝ το θεωρήσετε ενόχληση απο μεριά σας...

Για να ΜΗΝ γίνομαι κουραστικός που επεναλαμβάνομαι, μιλήσατε ΕΣΕΙΣ για ενστάσεις πολύ γενικά και αόριστα...
παρακάλω συγκεκριμενοποιήστε τις όποιες ενστάσεις έχετε και ΔΗΜΟΣΙΑ να τις παραθέσετε...

ΔΗΜΟΣΙΟΣ είναι ο λόγος που εκφέρουμε και ΔΗΜΟΣΙΣΑ η κριτική που ΜΑΣ κάνετε...

Εν αναμονή, τις ευλογίες σας δέσποτα...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

16/02/2003, 21:20:54
Μύηση, λοιπόν.

προσωπική εμπειρία δεν έχω αγαπητοί φίλοι, μυημένοι και μη.
Από ότι έχω ακούσει, η μύηση είναι μια βιωματική διαδικασία του νου, όπου ο μυούμενος ζει ένα "σκηνοθετημένο" επισόδειο με κάποιο νόημα. Παλιότερα πίστευα ότι "μύηση" είναι να μάθεις σταδιακά κάποια πράγματα που αφορούν εσωτερικά πεδία της ύπαρξης.

Μπορεί να ισχύουν και τα δύο. Στον τεκτονισμό - αν δεν απατώμαι - όταν μπαίνεις, αρχίζεις με την πρώτη μύηση. Αναρρωτιέμαι όμως τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Μου είναι δύσκολο να το φανταστώ, αν και η λέξη "μύηση" πάντα με γοήτευε.

αυτή...που τα κατάφερε!

17/02/2003, 01:03:03
Την καλησπέρα μου...
Αμαλία, καλή μου φίλη, τι κέδος θα είχε ο ΝΟΥΣ απο μιά μύηση;;;
Μήπως ο ΝΟΥΣ είναι που ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ και μεταφέρει απο σώμα σε σώμα τις ΑΠΟΚΡΥΣΤΑΛΟΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ;;;

Μάλλον στην προσωπική μου Κοσμοθέαση, την μύηση την λαμβάνει ΠΑΝΤΑ η ΨΥΧΗ...
Αυτή είναι που ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ...
Αυτή είναι που ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ...
Αυτή είναι που ΚΑΤΑΝΟΕΙ τις ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ που αναφέρεις και αυτή είναι που ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΙ στον φυσικό εγκέφαλο τα τεκτενόμενα "μυητικά μυστικά" ώστε να τα έχει ΕΦΟΔΙΑ και ΕΜΠΕΙΡΙΑ στην παρούσα του σάρκωση.

Μύηση είναι μια ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ διαδικασία ΟΧΙ του νού, αλλά του ΣΥΝΟΛΟΥ που λέγεται ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

17/02/2003, 01:15:23
...ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΘΕΜΑΤΑ ...

ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΜΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΣΑ Σ'ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ...

ΝΑ ΘΕΣΩ ΛΟΙΠΟΝ...ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ,ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ...
ΝΑΙ! ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΥΚΛΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ...

ΦΩΣ+ΑΓΑΠΗ
ΑΤΜΑ

"ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
ΠΟΥ
ΑΕΝΑΑ
ΓΥΡΙΖΕΙ
ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ...
ΨΑΞΕ ΜΕ...
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ
ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΜΕΣΑΣΟΥ ... AΛΗΘΕΙΕΣ."
ΑΤΜΑ

Edited by - ΑΤΜΑ on 25/02/2003 03:50:58

17/02/2003, 09:11:05
quote:

Μύηση είναι μια ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ διαδικασία ΟΧΙ του νού, αλλά του ΣΥΝΟΛΟΥ που λέγεται ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

Καλημέρα Κέλσο.
Απλό εκφραστικό λάθος δικό μου, η λέξη νους. Δεν ενόησα τίποτε διαφορετικό από αυτό που ακριβώς γράφεις.

Οπότε, σε ευχαριστώ για τη διευκρίνηση, αλλά φοβάμαι ότι η "περιέργεια" του συνόλου μου-άνθρωπος δεν ικανοποιήθηκε. Αν θέλεις αγνόησε τον τρόπο που το έγραψα και δώσε μου τα φώτα σου.

Υ.Γ. Πολλές φορές είναι δύσκολο να ελέγχουμε ακριβώς τις λέξεις που χρησιμοποιούμε για κάτι.

αυτή...που τα κατάφερε!