- "ΚΑΤΑΘΕΣΙΣ ΣΚΕΨΕΩΝ" Νο 1 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Θα σε παρακαλούσα να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες κι όχι με λατινικούς ούτως ώστε να είναι ευκολότερη η ανάγνωση των μηνυμάτων σου.

In anticipation of my resurrection...
quote:
Θα σε παρακαλούσα να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες...κλπ κλπ κλπ
Dying δεν χρειάζεται να παρακαλάς έναν παρτάκια...
quote:
gia sas kai xara sas!prota apo ola thelo na kalosoriso ton eauto mou sto forum ...
Κατά βάθος,είμαι Εχέμβροτος.......
Μια εξάτμιση τρυπημένη μου χάλασε την εικόνα του μυαλού μου και ο μικρός μου με ρώτησε:
<< Θα με αφήσετε να πάω εκδρομή στην ΑΔΕΙΑΚΗΔΕΜΟΝΑ ?>>
Που να πας? ρωτάω σκεφτόμενη οτι πρέπει να δω επειγόντως ένα χάρτη μπας και μάθω τα όρη και τα ποτάμια της χώρας μου...
Α ! δεν είναι μακριά, εκεί που είχαμε πάει με τα χιόνια λέει...
και βγάζει ανυπόμονος μια αίτηση απο εκείνο το θεόβαρο πράγμα που ονομάζει τσάντα ...
<< εκδρομή στην Πάρνηθα>>
<< Προϋποθέσεις>>
<< Αδεια κηδεμόνα>>
<< υπογραφή>>
Ολοι οι άλλοι έχουν πάει στην Αδειακηδεμόνα επέμενε...με την βεβαιότητα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥ.
Εκει δεν εχει πάει κανείς σας του λέω, γελώντας...δεν υπάρχει τέτοιο βουνό...[ τουλάγχιστον στον χάρτη, σκέφτηκα σιωπηλά...]
Θα πάς όμως, οπου θελήσεις αν το πιστέψεις του είπα...ευτυχώς δεν με άκουσε...προτίμησε να κυνηγήσει μια άτυχη περαστική γάτα...
Καλημερούδια
1.Από την στιγμή που η παράκληση είναι εκ της διοικήσεως (:P) μάλλον δεν μπορώ να μην υποκύψω στην τελευταία … οπότε ελληνικοί χαρακτήρες.
2. ευχαριστώ τον φίλο ποδηλάτη για τον ωραίο και αρκετά επιτυχής χαρακτηρισμό… η αλήθεια είναι ότι έχω αρκετά καλή σχέση με εκδηλώσεις που ευφραίνουν τη καρδιά.
3. Λυπάμαι για τα κάκιστα ελληνικά μου αλλά μεγάλωσα στην Γενεύη. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό. (αφήστε με να γράφω με λατινικούς χαρακτήρες μην κάνω ορθογραφικά λάθη)… πόσο σιχαίνομαι τα κόκκινα στύλο :P
4. τίποτε άλλο … φτάνει τόσο με τις σημαδεμένες
Πάμε πάλι από την αρχή … για σας και πάλι … ευχαριστώ για τον χώρο και το βήμα που μου δίνεται …
Ας συνεχίσω το παραλήρημα . Κατάθεση ψυχής, ε όχι δα … κατάθεση σκέψεων … άνοιγμα του ασυνειδήτου και προσπάθεια προσέγγισης του, ή απλά κενό! Καλημερίζω τον νέο μου ψυχολόγο ή ακόμη χειρότερα ψυχαναλυτή… μα … δεν μιλάμε για ψυχές ! κάτι δεν μου αρέσει στην όλη ιστορία … εσένα? Σου φαίνονται όλα φυσιολογικά? Τι είναι τελικά αυτή η ψυχή … και πως τελικά βασίσανε μια νέα επιστήμη (?) – νομίζω ότι διδάσκεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση- πάνω σε αυτήν.
Έχω βρει το φάρμακο σε ότι σχετίζεται με το παρα-ανα-κατα-δια-μετα –να δεις τι σου χω για μετα…(που λέει και το άσμα).
Πραγματικά … ξέρω τα πάντα για εμένα … ελπίζω να ξέρεις τα πάντα για εσένα και αυτός να ξέρει τα πάντα για αυτόν! (ααα ρε ποδηλάτη τι είσαι τελικά ρε φίλε … ψυχο-τοιούτος … πως με κατάλαβες?) απάτη να είμαι και εγώ ένα κοινωνικό ζώο.
Τα βρήκα τόσο καλά με τον εαυτό μου. Ο κόσμος μου είναι μοναδικός. Ένα κόσμος δίπλα σε πολλούς άλλους, μαζί με τους οποίους απαρτίζουν τον χωρόχρονο… το σύνολο! Αυτοί οι κόσμοι … αλληλεπιδρούν έμμεσα και άμεσα. Αυτό είναι που με κάνει να έχω ανησυχίες, προβληματισμούς … να αγαπώ, να επικοινωνώ, είναι αυτός ο λόγος του όλου συναισθηματικού κατακλυσμού. Μπορώ όμως να αισθανθώ με την διαδικτυακή επικοινωνία ? είναι τελικά ένας παγκόσμιος ιστός που φέρνει τα άτομα σε επαφή? Είναι η όραση τόσο ανεπτυγμένη ώστε να αντικαταστήσει την τελειότητα του όλου?
-> [Σε αυτό το σημείο θα κάνω μια μικρή παρένθεση γιατί κρίνεται απαραίτητη –εσωτερικός φόβος κυρώσεων… (πλάκα κάνω) -το ελληνικό ερωτηματικό πως εμφανίζεται ? (πλάκα δεν κάνω :P )]
Τέλος των πάντων … τι έκφραση και αυτή ! από πού έχει επηρεαστεί η νέα ελληνική και περιλαμβάνει τέτοιες εκφράσεις. Δεν δύναμαι να καταλάβω! Αν μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με την περίπτωση μου ας μου απάντηση…
Ας βάλω μια τέλεια κάπου εδώ…
Ελπίζω να μην κούρασα.
Φιλικά
Αλλά γιατί?
Δίπλα μου ακούω … αν συμβιβαστείς με την μετριότητα, έστω και για λίγο τότε να είσαι σίγουρος ότι αυτήν θα πάρεις !!!
Ο απόλυτος λόγος ενός εγωιστής λέει … έστω για λίγο … καμία εβδομάδα, όχι παραπάνω! Και αν είναι παραπάνω? Τι θα κάνεις τότε?
Νομίζεις ότι μπορείς να παίζεις? Έχεις το δικαίωμα να παίζεις? Μήπως είσαι αυτό που απεχθάνεσαι ? Σκέφτηκες ποτέ τον εαυτό σου στην απέναντι πλευρά? Μήπως σου ταιριάζει καλύτερα?
Γιατί είμαι εδώ από την αρχή του χρόνου … είμαι εδώ από τότε! Προσπαθώ να συνηθίσω αλλά τίποτε δεν έχω καταφέρει.
¨ Εις διπλούν¨ ακούω … και επαυξάνω … το μίσος δεν είναι συναίσθημα? Ή οργή?
Η αγάπη …
Ποιο χρώμα σου αρέσει ? γιατί να υπάρχει απαγορευμένος καρπός ? τι είδα με τον ερχομό του? Τι είχα πριν? Που μας πάει αυτός ο τεχνολογικός μεσαίωνας? Πότε θα αντιδράσω? Ποιος είναι ο εχθρός μου?
Το αόρατο -> ορατό
Με ποια πράξει ολοκληρώνομαι σαν όν … μετά από αυτό τι? Τι άλλο? Τι περιμένετε ω εσείς μεγάλοι και τρανοί …
Θα το αποδεχθείτε γιατί φοβάστε! και το ξέρουν ότι φοβάστε ! γιατί νομίζεται ότι είστε μερικώς ευτυχισμένοι … «εμ κάτι έχω και εγώ, για δες αυτόν τον κακομοίρη, αυτός δεν έχει στον ήλιο μοίρα… ας ξεσηκωθεί αυτός πρώτα και βλέπουμε … και αν τελικά δεν πάει καλά ? τότε τι θα κάνω? Τι θα χάσω?» Μετρήσου βρε … όλοι το κάνουν!
… και τώρα έφτασε ! η ώρα ήρθε! Δεν το νοιώθεις ? τι θα κάνεις ? γιατί θα το ζήσεις! ναι είναι τόσο κοντά! Μήπως έχει ήδη ξεκινήσει? Είσαι τόσο τυχερός που ακόμη έχεις τον χρόνο σου! Ήρθε η ώρα να πάρεις την απόφαση σου! Προλαβαίνεις να το συλλογιστείς λιγάκι … μην χάσεις και αυτήν την ευκαιρία! Άλλη δεν θα έχεις!
Δράση – αντίδραση έχω μάθει με της λιγοστές γνώσεις μου! Εσύ όμως είσαι μονάδα . κινδυνεύεις ή μήπως όχι? Αξίζεις ? που θα καταλήξεις τελικά? Αν είναι να ρθει θε να ρθεί αλλιώς θα προσπεράσει! Α ρε γιαγιά με τα μαγικά σου λόγια! Ναι ναι το βλέπω! Εσύ γιαγιάκα ?
Ευχαριστώ και πάλι … ναι το ξέρω … το βλέπω … το αισθάνομαι !
Ειλικρινά και με αγάπη , πολύ ! όση μπορώ να δώσω αλλά και όση μπορώ να μεταδώσω από το καναλάκι – ρεματάκι μου… χωρίς όμως να την έχω κατανοήσει και χωρίς να έχω πλήρη επίγνωση της δύναμης της!
Η αγάπη είναι αίσθημα ...τι δεν είναι αγάπη? Το μίσος, η ζήλια, η κτήση, η ανάγκη...αυτά είναι συναισθήματα, προερχόμενα απο το λαβύρινθο της σκέψης μας οταν τυλίγεται απο τον φόβο του πόνου.
Ο βασικός εχθρός μας, αν και δεν θεωρώ σωστή την λέξη, είναι ο ίδιος μας ο εαυτός...ενας χαμαιλέων που αλλάζει χρώματα για να κρυφτεί απο την καρδιά του.
Μήπως αυτό που ονομάζουμε ολοκλήρωση είναι η αρμονία και η σύνδεση με αυτό που είναι μέσα μας? Απλώς μια σκέψη..
Κι εκεί στην αρχή τις διαδικασίας που τα πάντα γυρνούν και χάνονται,κουκουλώνονται με απίστευτεςταχύτητες,παραμονεύει ένα κομματάκι του εαυτούλι σου,του νου σου,προσπαθώντας να ψαρέψει κάτι από όλα αυτά και ίσως μερικές φορές να τα καταφέρνει,αλλά σπάνια το συνειδητοποιείς...Μοιάζει σαν να αγγίζεις την τρέλα,διότι ξέρεις πως συμβαίνουν τόσα πολλά μέσα στο κεφάλι σου κι εσύ δεν καταλαβαίνεις σχεδόν τίποτε από όλα αυτά και προσπαθείς ο καημένος μπας και ψαρέψεις κάτι και σου μείνει...Που στην τελική και να τα καταφέρεις,αναρωτιέσαι ποιος ήταν ο λόγος που το πάλευες τόση ώρα...Μοιάζει αστείο,αλλά κι αν είναι,είανι με ένα μαγικό τρόπο αστείο...σαν εγγεφαλικό ναρκωτικό,σαν να επιλέγεις να καις εγγεφαλικά κύτταρα σε χαώδη σκεπτικά που ίσως και να μην επιφέρουν τίποτα,ίσως και να κρύβουν πολλά...
Είχα την ανάγκη να γράψω,να εκφραστώ,μα δε μου φτάνει τίποτα...Δεν έχω πλέον την ικανότητα να γράψω όπως κάποτε,χρειάζομαι μια αφορμή...Ήξερα ότι έπρεπε να μπω στο mail,να διαλέξω την επιλογή νέο μήνυμα και να γράψω κάτι προς τη διεύθυνσή σου...Δεν ήξερα τι ήθελα να γράψω...μάλλον θα προτιμούσα να διαβάσω κάτι αυτήν την ώρα...δεν είχα και τίποτα συγκεκριμένο να γράψω και τελικά ξεκίνησα να γράφω αυτό,το τίποτα συγκεκριμένο... '
I'm the lizard king,I can do anything!
οχι δεν είναι ειρωνία...είναι απλώς μια σκέψη...που χρησιμεύει σαν τροχαλία για την έξοδο απο το πηγάδι...των σκέψεων...
Καλό απόγευμα
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
Αισθάνομαι οτι ειναι πια πολύ δύσκολος ο συντονισμός με το πνεύμα της αγάπης και της αλήθειας, αυτό που λέμε χριστουγεννιάτικο, αλλά γνωρίζω επίσης, οτι εμείς είμαστε αυτοί που το θρέφουμε για να αντέχει και να λάμπει.
Δική μας η ευθύνη, εντελώς δική μας...
Ας είναι ο καινούργιος χρόνος όπως πρέπει να είναι σε κάθε έναν μας.