- Ο μιναρες στην Ευρωπη?? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
...and the Predators will win...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Edited by - PREDATOR on 04/08/2005 17:02:55
Και μπορεί να χαλιναγωγήσει πολύ εύκολα τις συνειδήσεις των πολιτών της σε τακτικές αθλιότητας, μίσους και διχασμού. Εμείς βέβαια σάν πιό πολιτισμένο κράτος δέν είναι δυνατόν να την ακολουθούμε κατα πόδας και να ζητάμε γυρεύοντας τον πόλεμο, αλλά τα πάντα έχουν ένα όριο όσο και άν αυτό ξεπερνιέται. Τον ζητάνε επιμόνως αυτοί γιατί βλέπουν οτι εμείς εδώ οι Έλληνες κοιμόμαστε στον ρυθμό των Reality Show, οπότε είναι βέβαιοι οτι στην περίπτωση που θα συμβεί θα είναι αυτοί οι ολοκληρωτικά κερδισμένοι.
Οι σοφοί μας προγόνοι λέγανε οτι άν θέλουμε ειρήνη πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πόλεμο. Οπότε δέν υπάρχει καμία άλλη λύση απο την επαγρύπνιση και την σκληρή προετοιμασία, άν δέν θέλουμε να ξαναγίνουμε ραγιάδες. Μόνο άν καταλάβουν για τα καλά οτι είμαστε δυνατοί και αποφασισμένοι θα σταματήσουν όλες τις προκλήσεις.
Απλά όσο κρατάμε αυτή την αμυντική πολιτική, που ενδεχομένως και να παρερμηνευθεί κι ως αδυναμία από κάποιους άλλους λαούς, τα πειράγματα των Τούρκων θα συνεχιστούν.
Θα μπορούσαμε να βρούμε ένα τρόπο να "τους τρίξουμε λίγο τα δόντια".

- Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
- Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι κάθοντ' οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.
- Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο πρωϊ σηκώθη,
και κάθεται στης πόλεως την πιο μεγάλη πύλη
στον θρόνο επάνω, επίσημος, φορώντας την κορώνα;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Κι ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθεί
τον αρχηγό τους. Μάλιστα ετοίμασε
για να τον δώσει μια περγαμηνή. Εκεί
τον έγραψε τίτλους πολλούς και ονόματα.
- Γιατί οι δυο μας ύπατοι κ' οι πραίτωρες εβγήκαν
σήμερα με τες κόκκινες, τες κεντημένες τόγες·
γιατί βραχιόλια φόρεσαν με τόσους αμεθύστους,
και δαχτυλίδια με λαμπρά, γυαλιστερά σμαράγδια·
γιατί να πιάσουν σήμερα πολύτιμα μπαστούνια
μ' ασήμια και μαλάματα έκτακτα σκαλιγμένα;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
και τέτοια πράγματα θαμπόνουν τους βαρβάρους.
- Γιατί κ' οι άξιοι ρήτορες δεν έρχονται σαν πάντα
να βγάλουνε τους λόγους τους, να πούνε τα δικά τους;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
κι αυτοί βαρυούντ' ευφράδειες και δημηγορίες.
- Γιατί ν' αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία
κ' η σύγχυσις. (Τα πρόσωπα τι σοβαρά που εγίναν).
Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ' η πλατέες,
κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;
Γιατί ενύχτωσε κ' οι βάρβαροι δεν ήλθαν.
Και μερικοί έφθασαν απ' τα σύνορα,
και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.
Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις
ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΑΘΗ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΑΝΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ...
Δηλαδή μόνο όσι πάνε Στρατό μαθαίνουν να πολεμάνε?
Το 1821 πως πολεμήσαμε?

Το καταλαβαίνουμε και απο μόνοι μας αλλά και αυτοί οι ίδιοι περισσότερο απο εμάς. Κατανοητό;;
Και εσύ αναγνωρίζεις οτι δέν σεβόμαστε καθόλου την χώρα μας, τα ίδια πιστεύω και εγώ, τα ίδια και οι ίδιοι οι Τούρκοι για εμάς. Το πόσο σέβονται οι ίδιοι οι Τούρκοι την δική τους ανύπαρκτη ιστορία δέν έχει καμία σημασία. Αυτό που έχει σημασία για αυτούς μόνο είναι οτι έχουν μπροστά τους Έλληνες που δέν είναι τίποτε άλλο απο φαντάσματα του κακού τους εαυτού. Και κοιτάζουν να το εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο και τα έχουν καταφέρει.
quote:
ειναι αυτο που λεω. κανενας δεν ενδιαφερεται για αυτη την χωρα. πως να παμε μπροστα, πως να μην μας ποδοπατουν οταν υπαρχουν τετοια ΜΟΙΑΣΜΑΤΑ που δεν σεβονται στο ελαχιστο την χωρα μας. Ε ρε και μας χρειαζεται βουρδουλας. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ...ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ δεν ειμαστε?
Για να καταλάβω, αυτά τα λές για εμένα...?
Δε θεωρώ τον εαυτό μου καθόλου μίασμα, ούτε θέλω βούρδουλα, ούτε ειμαι δήθεν Νεοέλληνας.
Είναι λογικό όταν εγώ δουλεύω επειδή έχω ανάγκη τα χρήματα που παίρνω για τον Α ή τον Β λόγο και θατα χάσω για 1 χρόνο να θεωρώ τον Στρατό χάσιμο χρόνου.
Είναι χάσιμο χρόνου να πάω να φυλάξω 10 σκοπιές, να έχω τον κάθε βλάχο Στρατηγό πάνω από το κεφάλι μου και να κάθομαι όλη την ώρα όσο τελειώνω τη θητεία μου.
Αν εσύ είσαι υπέρ του Στρατού, πρόβλημα σου.
Αν εγώ είμαι κατά, πρόβλημα μου κι ούτε είμαι λιγότερο Έλληνας από σένα.
Ούτε σε προσέβαλα, ούτε σε έθιξα.
Και στο κάτω-κάτω, αν είσαι τόσο φανταικός του Στρατού, θα μπορούσες να καταταγείς κιόλας...

Απλά είπα πως δεδομένης της κατάστασης στον Ελληνικό Στρατό δεν είνα τόσο σημαντικός πιά όσο θα έπρεπε.

urbis et orbis
Οπότε, πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα προτού αλλάξουμε την δομή κα την εκπαίδευση του Στρατού.

παγωνια. Ετσι πηγα και στα ιμια τοτε, οποιος πηγε τοτε ξερει οποιος οχι ισως να μη καταλαβε τιποτα και να ηταν για καφε εκεινες τις μερες η να ψωνιζε στα μαγαζια σα να μην εγινε τιποτα. Οπως και ειδα οταν επεστρεψα απο εκει, τις γκομενες να το παιζουν μουρες κτλ κτλ. οποιος το εζησε απο μεσα μονο αυτος ενιωσε σαν εμας τοτε.δυστηχως ειναι σαν αυτο που λεμε αλιμονο σε αυτον που εφυγε.
Υπαρχουν πολλα που δεν ξερουμε!!!
urbis et orbis