ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο μιναρες στην Ευρωπη?? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ο μιναρες στην Ευρωπη?? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

PREDATOR30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
03/08/2005, 16:00:51
δεν χρειαζεται να ψαξετε πολυ για αναφορες στην παγκοσμια ιστορια και οχι φυσικα απο μαρτυριες ελληνων η τουρκων. λιγη αναφορα σε ιστορικα γεγονοτα ξενων ιστοριογραφων απο μαρτυριες. μην ξεχνατε υστερα πως με την Συνθηκη των Βερσαλλιων η περιοχη της Σμυρνης θα ηταν υπο αποστρατικοποιημενη μορφη και το 1925 θα γινοταν δημοψηφισμα (σε εκεινους τους κατοικους) αν ηθελαν να προσαρτηθουν. αλλα εγιναν μπερδεματα με την επανεμφανιση του Κωνσταντνου Α΄που το επεξε Παλαιολογος και προτιμησε να επιτεθει. το αμυντικο δογμα εφαρμοστικε απο το 1955 και μετα και εγινε ενιαιο αμυντικο δογμα με την κυπρο το 1998. αυτο θελω να τονισω. πως με μια γειτονικη χωρα, που σαν ηφαιστειο περιμενει να εκραγει προς πασα κατευθυνση κραταμες τετοια σταση, ενω υποτειθεται εχουν μια κατεστραμενη οικονομια, συνεχιζουν τους στρατιωτικους εξοπλισμους. και εμεις φοβομαστε να ασκησουμε το δικαιωμα (που φυσικα μας ανηκει) της επεκτασης των εναεριων και χωρικων υδατων στα 12 μιλια. αυτο οι τουρκοι το θεωρουν casus beli (αιτια πολεμου) αλλα αυτο ισχυει στα χαρτια. δεν εχουν την δυνατοτητα να προκαλεσουν πολεμο, γιατι απο την φυση τους δεν εχουν την πολεμικη πειρα, μονο το υλικο. και αν ενα υλικο χωρις μαστορα, τοτε ειναι αχρηστο

...and the Predators will win...

poltergeistΜέλος
03/08/2005, 21:12:52
Αμυντικο δογμα και αμυντικη πολιτικη κοντευουν να γινουν συνωνυμα της ελλαδας και της της εξωτερκης πολιτικης....
04/08/2005, 01:22:09
poltergeist, δυστυχώς!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

04/08/2005, 15:59:21
και ομως τι μπορουμε να κανουμε? ειναι λυση να αρχισουμε να πολεμαμε τον καθε λαο? οχι...και γενικα η πολιτικη να αλλαξει πολυ δυσκολο. το θεμα ειναι να αφυπνηστουμε και να δουμε την αληθεια. Η υποτιθεμενη φιλια με την τουρκια, στηριζεται στο ενα ποδι...της Ελλαδας. οι τουρκοι απο την αλλη (οχι ο λαος, αλλα ο στρατος, που ουσιαστικα αυτος κυβερναει και οχι ο Ερντογκαν) εχουνε το μυαλο τους ακομα στο 1922 και το 1974. ετσι φανατιζουν τον κοσμακη τους, που ουσιαστικα δεν φταιει σε τιποτα (περα οτι φοβουνται αυτην την κλικα των στρατηγων) και υπομενουν τα παντα για το τιποτα...

Edited by - PREDATOR on 04/08/2005 17:02:55

04/08/2005, 21:57:33
Δικτατορία έχει η Τουρκία φίλε PREDATOR. Ενα φασιστικό και ανελεύθερο στρατιωτικό καθεστώς αιωνίως τουλάχιστον όσο την γνωρίζουμε.
Και μπορεί να χαλιναγωγήσει πολύ εύκολα τις συνειδήσεις των πολιτών της σε τακτικές αθλιότητας, μίσους και διχασμού. Εμείς βέβαια σάν πιό πολιτισμένο κράτος δέν είναι δυνατόν να την ακολουθούμε κατα πόδας και να ζητάμε γυρεύοντας τον πόλεμο, αλλά τα πάντα έχουν ένα όριο όσο και άν αυτό ξεπερνιέται. Τον ζητάνε επιμόνως αυτοί γιατί βλέπουν οτι εμείς εδώ οι Έλληνες κοιμόμαστε στον ρυθμό των Reality Show, οπότε είναι βέβαιοι οτι στην περίπτωση που θα συμβεί θα είναι αυτοί οι ολοκληρωτικά κερδισμένοι.
Οι σοφοί μας προγόνοι λέγανε οτι άν θέλουμε ειρήνη πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πόλεμο. Οπότε δέν υπάρχει καμία άλλη λύση απο την επαγρύπνιση και την σκληρή προετοιμασία, άν δέν θέλουμε να ξαναγίνουμε ραγιάδες. Μόνο άν καταλάβουν για τα καλά οτι είμαστε δυνατοί και αποφασισμένοι θα σταματήσουν όλες τις προκλήσεις.
05/08/2005, 00:01:15
Δεν είπα να ανοίγουμε πόλεμο με τον κάθε λαό που μας την βιδώνει.
Απλά όσο κρατάμε αυτή την αμυντική πολιτική, που ενδεχομένως και να παρερμηνευθεί κι ως αδυναμία από κάποιους άλλους λαούς, τα πειράγματα των Τούρκων θα συνεχιστούν.
Θα μπορούσαμε να βρούμε ένα τρόπο να "τους τρίξουμε λίγο τα δόντια".

PhaethonΝέο Μέλος
05/08/2005, 00:07:15
Περιμένοντας τους βαρβάρους - Κ.Καβάφης

- Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;

Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.

- Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι κάθοντ' οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;

Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.

- Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο πρωϊ σηκώθη,
και κάθεται στης πόλεως την πιο μεγάλη πύλη
στον θρόνο επάνω, επίσημος, φορώντας την κορώνα;

Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Κι ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθεί
τον αρχηγό τους. Μάλιστα ετοίμασε
για να τον δώσει μια περγαμηνή. Εκεί
τον έγραψε τίτλους πολλούς και ονόματα.

- Γιατί οι δυο μας ύπατοι κ' οι πραίτωρες εβγήκαν
σήμερα με τες κόκκινες, τες κεντημένες τόγες·
γιατί βραχιόλια φόρεσαν με τόσους αμεθύστους,
και δαχτυλίδια με λαμπρά, γυαλιστερά σμαράγδια·
γιατί να πιάσουν σήμερα πολύτιμα μπαστούνια
μ' ασήμια και μαλάματα έκτακτα σκαλιγμένα;

Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
και τέτοια πράγματα θαμπόνουν τους βαρβάρους.

- Γιατί κ' οι άξιοι ρήτορες δεν έρχονται σαν πάντα
να βγάλουνε τους λόγους τους, να πούνε τα δικά τους;

Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
κι αυτοί βαρυούντ' ευφράδειες και δημηγορίες.

- Γιατί ν' αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία
κ' η σύγχυσις. (Τα πρόσωπα τι σοβαρά που εγίναν).
Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ' η πλατέες,
κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;

Γιατί ενύχτωσε κ' οι βάρβαροι δεν ήλθαν.
Και μερικοί έφθασαν απ' τα σύνορα,
και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις

ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΑΘΗ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΑΝΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ...

06/08/2005, 18:35:01
ναι ρε φιλαρακι μηδενιστη, αλλα αμα ηθελαν θα μπορουσαν να αποδυναμωσουν αυτην την μεριδα των στρατηγων (οπως καναμε εμεις το 1975 μετα την δικτατορια). επιπλεον κανεις ενα λαθος. αμα εμεις ειμασταν πολιτισμενοι οπως νομιζεις δεν θα τραβουσαμε τα πανδεινα που τραβαμε. δεν φταιει ο πολιτισμος, η αδιαφορια για την ιστορια που συνεπαγεται αμαθεια. παρε για παραδειγμα που πολυ (παρα πολυ για να μην "υπερβαλλω") δεν ξερουν τι εγινε το 1821 ή το 1940, εστω (για την περιπτωση του 1821, οι πολλες παραποιησεις των δυο χωρων τουρκιας-ελλαδας, που ειναι ο μοναδικος φταιχτης της μεγαλης αντιπαλοτητας). και επιπλεον οι τουρκοι δεν θα εχουν τα "αρχιδια" να μας πολεμισουν, μονο λογια ειναι. γιατι ομως ειναι μονο λογια (τα οποια καποιους κυβερνωντες φοβιζουν, αλλους τους κανουν αδιαφορους), γιατι τα "λογια" ειναι ΑΥΤΑ που ισχυουν και οχι τα εργα. ο μεσος τουρκος πολιτης φοβαται τον πολεμο με την Ελλαδα, ενω ο μεσος ελληνας πολιτης αδιαφορει να υπηρετησει τον στρατο για 12 μηνες. ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. υστερα εμεις δεν εχουμε την τεχνη του πολεμου για αυτον τον λογο. που δεν θελουμε να υπηρετησουμε τον στρατο. οποτε τι πολεμος να γινεί? αμα γινει, θα τρεξουν ολες οι αλλες χωρες-αρπακτηκα, εμεις με τους τουρκους θα αποχωρησουμε και θα συνεχισουν τον πολεμο (οχι απαραιτητα παγκοσμιο ή η καινουρια μοδα τελευταια θρησκευτικο). οποτε καποιοι "υπερβαλοντες" που λενε να παμε να πολεμισουμε, να φαμε τους τουρκους...ας προσεχουν λιγο. δεν συμφερει κανεναν μας ο πολεμος...

06/08/2005, 19:11:19
PREDATOR, ο μέσος Έλληνας αδιαφορεί για τον στρατό γιατί του "τρώει" ένα χρόνο από την ζωή του άδικα, στον οποίο θα μπορούσε να βρεί μία δουλειά.
Δηλαδή μόνο όσι πάνε Στρατό μαθαίνουν να πολεμάνε?
Το 1821 πως πολεμήσαμε?

06/08/2005, 20:53:40
και τοτε δεν υπηρχε πολεμικη πειρα απο εμας, αλλα ουτε οι τουρκοι ηξεραν να πολεμουν. το θεωρεις ανοητο το ελαχιστο χρεος που εχεις για την πατριδα? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ οτι θα χασεις ενα χρονο δουλειας (κυριως στο Δημοσιο που ουτως η αλλως δεν προσφερει τιποτα, γιατι ολο μαλακιες γινονται), οποτε βρες κατι καλυτερο. επρεπε να ηταν ο στρατος 15 μηνες. εξαλλου οι πιο πολλες θεσεις εργασιας εξασφαλιζονται αν εχεις κανει το στρατιωτικο. ειναι αυτο που λεω. κανενας δεν ενδιαφερεται για αυτη την χωρα. πως να παμε μπροστα, πως να μην μας ποδοπατουν οταν υπαρχουν τετοια ΜΟΙΑΣΜΑΤΑ που δεν σεβονται στο ελαχιστο την χωρα μας. Ε ρε και μας χρειαζεται βουρδουλας. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ...ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ δεν ειμαστε?

06/08/2005, 20:55:19
και τοτε δεν υπηρχε πολεμικη πειρα απο εμας, αλλα ουτε οι τουρκοι ηξεραν να πολεμουν. το θεωρεις ανοητο το ελαχιστο χρεος που εχεις για την πατριδα? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ οτι θα χασεις ενα χρονο δουλειας (κυριως στο Δημοσιο που ουτως η αλλως δεν προσφερει τιποτα, γιατι ολο μαλακιες γινονται), οποτε βρες κατι καλυτερο. επρεπε να ηταν ο στρατος 15 μηνες. εξαλλου οι πιο πολλες θεσεις εργασιας εξασφαλιζονται αν εχεις κανει το στρατιωτικο. ειναι αυτο που λεω. κανενας δεν ενδιαφερεται για αυτη την χωρα. πως να παμε μπροστα, πως να μην μας ποδοπατουν οταν υπαρχουν τετοια ΜΟΙΑΣΜΑΤΑ που δεν σεβονται στο ελαχιστο την χωρα μας. Ε ρε και μας χρειαζεται βουρδουλας. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ...ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ δεν ειμαστε?

06/08/2005, 21:30:37
Φιλαράκι μου PREDATOR, ο μέσος Τούρκος δέν έχει κανέναν λόγο να φοβηθεί τον πόλεμο με την Ελλάδα. Για τον απλούστατο λόγο οτι ξέρει πάρα πολύ καλά οτι εμείς οι Έλληνες όσο ανώτεροι και άν είμαστε σε σχέση με αυτούς, είμαστε ολότελα ανέτοιμοι ιδιαίτερα αυτή την στιγμή να τους αντιμετωπίσουμε.
Το καταλαβαίνουμε και απο μόνοι μας αλλά και αυτοί οι ίδιοι περισσότερο απο εμάς. Κατανοητό;;
Και εσύ αναγνωρίζεις οτι δέν σεβόμαστε καθόλου την χώρα μας, τα ίδια πιστεύω και εγώ, τα ίδια και οι ίδιοι οι Τούρκοι για εμάς. Το πόσο σέβονται οι ίδιοι οι Τούρκοι την δική τους ανύπαρκτη ιστορία δέν έχει καμία σημασία. Αυτό που έχει σημασία για αυτούς μόνο είναι οτι έχουν μπροστά τους Έλληνες που δέν είναι τίποτε άλλο απο φαντάσματα του κακού τους εαυτού. Και κοιτάζουν να το εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο και τα έχουν καταφέρει.
06/08/2005, 21:52:28
επιτελους ενας που συμφωνει σε κατι. οτι οι ελληνες δεν σεβονται την χωρα τους. ομως θελω να τονισω οτι και οι τουρκοι ναι μεν σεβονται την χωρα τους αλλα απο αναγηη (η καλυτερα εξαναγκασμο). επειδη εχω παει πολλες φορες Τουρκια, εχω παρατηρησει το εξης. Η αστυνομια, παρ' ολο που "ειναι κατα ενα τροπο εξουσια" στις πολεις, φοβαται τον στρατο. οποτε τι γινεται. ο στρατος παιζει εξουσιαστικο ρολο βασισμενο στο Κορανι (ουτε ο ιμαμης δεν ταυτιζεται τοσο με το Κορανι). αμα ακουσεις τα Θεωρητικα μαθηματα που διδασκονται στον στρατο ειναι οτι οσο πιο πολλους "γειτονες" σκοτωσετε τοσο πιο καλα θα περασετε στον παραδεισο. αυτη η εκμαθηση σε τιποτα δεν οφελει, για την σωστη πολεμικη πειρα. η τουρκια πληρωνει ενα μεγαλο λαθος. βρισκεται σε ενα σημειο που ασφικτυα, αναμεσα στη ρωσια (που περιμενει το μεγαλο λαθος της τουρκιας για να την "ζορισει"), στο Ιρακ και μετα την διαταραξη των σχεσεων απεναντι στο Ισραηλ. οποτε θα της ηταν ανωφελο να ξεκινησει ενα πολεμο (οπως εκανε η Γερμανια 2 φορες και το πληρωσε ακριβα), αλλα και η ιστορια της δεν την βοηθαει γιατι καταπατα οχι μονο την ελληνοβυζαντινη αλλα και αλλες της ασιας (βλεπε περσια, αυγανισταν, πακισταν, ποντος). οποτε οσο και να προκαλουν οι στρατηγοι...μενουν μονο στα λογια. αρα δεν υπαρχει λογος ο ελληνας (ας ειναι και απειρος αν και ο ιδιος το επιδιωκει) να φοβηθει εναν πολεμο με την τουρκια

06/08/2005, 23:52:33
quote:
ειναι αυτο που λεω. κανενας δεν ενδιαφερεται για αυτη την χωρα. πως να παμε μπροστα, πως να μην μας ποδοπατουν οταν υπαρχουν τετοια ΜΟΙΑΣΜΑΤΑ που δεν σεβονται στο ελαχιστο την χωρα μας. Ε ρε και μας χρειαζεται βουρδουλας. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ...ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ δεν ειμαστε?

Για να καταλάβω, αυτά τα λές για εμένα...?
Δε θεωρώ τον εαυτό μου καθόλου μίασμα, ούτε θέλω βούρδουλα, ούτε ειμαι δήθεν Νεοέλληνας.
Είναι λογικό όταν εγώ δουλεύω επειδή έχω ανάγκη τα χρήματα που παίρνω για τον Α ή τον Β λόγο και θατα χάσω για 1 χρόνο να θεωρώ τον Στρατό χάσιμο χρόνου.
Είναι χάσιμο χρόνου να πάω να φυλάξω 10 σκοπιές, να έχω τον κάθε βλάχο Στρατηγό πάνω από το κεφάλι μου και να κάθομαι όλη την ώρα όσο τελειώνω τη θητεία μου.
Αν εσύ είσαι υπέρ του Στρατού, πρόβλημα σου.
Αν εγώ είμαι κατά, πρόβλημα μου κι ούτε είμαι λιγότερο Έλληνας από σένα.
Ούτε σε προσέβαλα, ούτε σε έθιξα.
Και στο κάτω-κάτω, αν είσαι τόσο φανταικός του Στρατού, θα μπορούσες να καταταγείς κιόλας...

07/08/2005, 16:32:11
η αγανακτηση μου δεν απευθυνεται σε σενα και συγγνωμη αν σε εθιξα...απευθυνεται συνολικα και ουτε ειπα οτι εγω νιωθω περισσοτερο ελληνας απο καποιον. ΟΛΟΙ ειμαστε νεοελληνες, ολοι ανεξερετος και αυτο το υποστηριζουν πολλοι γιατι αποκλειεται να εχουν επιβιωσει, παρα μονο καποιοι απειροελαχιστοι γνησιοι του γενους των Ελληνων υστερα απο τοσες κακουχιες και μιξεις που υπεστη το γενος για εναν και μονο λογο, να εξαφανιστει. τωρα δεν ειναι μονο το θεμα του στρατου που ενοχλει αλλα γενικα η ολη σταση που κραταμε του "ωχαδερφισμου" και του δε βαριεσαι...και εγω ετσι ειμαι σε πολλες περιπτωσεις το παραδεχομαι και δεν το κρυβω. απλως προσπαθω να αλλαξω αυτην την νοοτροπια "μου" αλλα καποιοι αλλοι ουτε καν το αντιλαμβανονται. απο κει και κει οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται... ο νοων νοειτω

07/08/2005, 18:16:23
PREDATOR, να είσαι σίγουρος πως αν υπήρχε λόγος θα ήμουν από τους πρώτους που θα πήγαιναν να πολεμήσουν για την πατρίδα μου.
Απλά είπα πως δεδομένης της κατάστασης στον Ελληνικό Στρατό δεν είνα τόσο σημαντικός πιά όσο θα έπρεπε.

07/08/2005, 18:31:56
κατανοητο, αλλα για αυτη την κατασταση φταινει οι κυβερνητικη που υποστηριζουν το αμυντικο δογμα (πραγμα λαθος σε ενα πεδιο ισως μελλοντικων συρραξεων, αλλα οπωσδηποτε συγκρουσεων). απο κει ξεκιναει το κακο, καταληγει σε μας και επιστρεφεται σε αυτους. ειναι μια ρουτινα ενος φαυλου κυκλου, που επι του παροντος (αν και ισχυει στις περισσοτερες χωρες) ειναι ενοχλητικο για εμας. απο την αλλη δεν εχουμε καταληξει τι αποζηταμε επιτελους σαν λαος...τι θελουμε να κανουμε. αν ειχαμε εστω και κατι στο μυαλο μας, τοτε τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα. αυτοσκοπος δεν ειναι ουτε η καλοπεραση ουτε το "ποσα λεφτα θα βγαλω" ουτε αμα "θα κλεψω την εφορια" "θα χτισω αυθαιρετο". αυτο μεταφερεται στο ολο το ανθρωπινο ειδος, γιται κανονικα φιλοξενουμαστε σ'αυτον τον πλανητη, δεν ειναι ιδιοκτησια μας. και οπως ειπα, ουτε ο πολεμος με την τουρκια εξυπηρετει κατι, ουτε θα παμε να παρουμε ο,τι μας ανηκε πισω. με την ιδια λογικη και η τουρκια θα μπορουσε να απαιτησει τις περιοχες που ειχε καποτε σαν Οθωμανικη αυτοκρατορια, οι ας το παρω αλλιως...οι Μεγαλες Δυναμεις τις αποικιες τους σε Αφρικη - Ασια. ο πολεμος ειναι εσχατος σε περιπτωση φυσικα που δεν επερχεται αλλος τροπος λυσης των διαφορων. μονο τοτε. γιατι αλλιως κρυβονται αλλα συμφεροντα, αλλοι λογοι πισω απο ενα πολεμο.

urbis et orbis

07/08/2005, 18:54:18
Ναί, διαφωνώ με την αμυντική πολιτική της χώρας μας και την αντιμετώπιση των εξωτερικών υποθέσεων από την Ελλάδα και τους Κυβερνητικούς.
Οπότε, πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα προτού αλλάξουμε την δομή κα την εκπαίδευση του Στρατού.

vlad255Νέο Μέλος
07/08/2005, 19:49:56
οτι και να γινει, αν χρειαστει θα παμε ολοι μας βρε παιδια να πολεμισουμε,δεν θα κανουμε τα
παγωνια. Ετσι πηγα και στα ιμια τοτε, οποιος πηγε τοτε ξερει οποιος οχι ισως να μη καταλαβε τιποτα και να ηταν για καφε εκεινες τις μερες η να ψωνιζε στα μαγαζια σα να μην εγινε τιποτα. Οπως και ειδα οταν επεστρεψα απο εκει, τις γκομενες να το παιζουν μουρες κτλ κτλ. οποιος το εζησε απο μεσα μονο αυτος ενιωσε σαν εμας τοτε.δυστηχως ειναι σαν αυτο που λεμε αλιμονο σε αυτον που εφυγε.

Υπαρχουν πολλα που δεν ξερουμε!!!

07/08/2005, 20:21:15
και ομως εξαιτιας του γαμημενου δογματος μας και επειδη παντα μας παιρνουν απο κατω (και απο πισω) στα Ιμια δεν εγινε τιποτα... οπως και το 1974. ενω καναμε τις "κινησεις", δηλαδη να στειλουμε αεροπλανα, στρατιωτες, πολεμικο υλικο, πλοια...μεχρι την κρητη εφθασαν και εκει σταματησαν. μα τι φοβομαστε επιτελους ρεεε γαμωτο???? μην μας κανουν ντα οι τουρκοι? οι οι αμερικανοι (που υποκηνουν τα νηματα, και ας μην υποστηριζουν αμεσα-εμμεσα τους τουρκους, οπως πιστευεται απο τους περισσοτερους). το 1996 αμα θελαμε να κανουμε κατι για τα Ιμια υπηρχε και το Δικαστηριο Δικαιωματων...οπως και για την υφαλοκρηπιδα...αλλα...οχι να μην νευριασουμε τα φιλαρακια μας, και τον κουμπαρο μας...

urbis et orbis