ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ένας εγκέφαλος, δύο προσωπικότητες! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- Ένας εγκέφαλος, δύο προσωπικότητες! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

ΑΤΜΑ20 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
11/01/2004, 16:02:19

http://news.pathfinder.gr/?page=20&id=1865

καλημερα!

11/01/2004, 19:34:50
Καλησπέρα, Φαίη εδώ
Πολύ ενδιαφέρον θέμα φίλε Ατμα
Κάπου ειχα ακουσει και πιο παλια γιαυτο
Μια παρατήρηση-ο τίτλος παραπανω δε θα πρέπει να ονομαζεται Νεα μεσα απο το internet;
Γιατί μόνο απο το διεθνές;

11/01/2004, 19:57:42
-ΜΕΡΙΚΕΣ...ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣ!-

χμ...μετα απο τοσο καιρο στο φορουμ..-τοοοσα μηνυματα εσω....-
οταν με αποκαλουν:
"φιλε ατμα"...σκιαζομαι..!
(εγινα αντρας λοιπον...κατα το ασμα των Τρυπων..!/'η "Ο ποθος μιας φιλοσοφου 2be "...)
ΜΟΥΣΑ ΓAΡ, ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ..:
"φιλη ατμα" καλυτερα...
(οι εικονιτσες γυναικειων μορφων...
τι αλλο θα ηταν στην υπογραφη μου..αν οχι η εκαστοτε ψυχικη μεταμορφωση μου/η διαθεση του εφημερου μου...;...

φαια πεμπτουσια...(μαλλον "η")ο ορος "νεα απο το διεθνες ιντερνετ"...
θετει λες εξω απο το διεθνες τον ομφαλο του κοσμου*;(Ελλαδα)
ΧΜ....

-2004....ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΣ/ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ :ΕΛΛΑΔΑ-

ΦΩΣ!

Atmashakti

ΥΓ:DEDICATETHISTOPIC2ΒRO..

11/01/2004, 20:33:17
Ω χίλια συγνώμη! Ειλικρινά δε το είχα προσέξει!
Όσο για την εικόνα σου δε θα ήθελα να σε προσβάλω αν ήσουν άντρας...καταλαβαίνεις...
Ναι εγώ είμαι "η" χαχα, δίκιο έχεις για τον όρο διεθνες αλλα το πρώτο πραγμα που ήρθε στο μυαλό μου είναι το μη Ελληνικό Internet.
Θέλεις το οτι δεν είμαστε τόσο προχωρημένοι σε αυτό τον τομέα, οτι ασθαίνουμε γενικά...αλλά βεβαίως η Ελλαδάρα μας έχει μέσα της τα μυστικά της και τις αλήθειες της-νά σαι καλά και πάλι sorry φιλη Ατμα
Φαίη

11/01/2004, 23:54:23
Αγαπημένη μου Ατμα, όπως είπε και η Φαιά Πεμπτουσία. πολύ ενδιαφέρον θέμα!
Εγώ το συγκεκριμένο φαινόμενο το είχα δει σε ντοκυμαντέρ στη ΝΕΤ.
Είναι αρκετά σπάνιο και τα άτομα που εκδηλώνουν αυτά τα συμπτώματα, μιλούν συχνά μέσω δυο διαφορετικών προσωπικοτήτων που ενυπάρχουν εντός τους.
Ανάλογα με την περίσταση, υπάρχει και η επικρατούσα προσωπικότητα, η οπόια τις περισσότερες φορές είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την "άλλη" τους προσωπικότητα.
Αυτά τα άτομα είναι κατ' ουσίαν schizo και δε παίζουν θέατρο.
Όντως, στην πραγματικότητα, κάθε φορά το "ρόλο" παίρνει ένα απο τα δυο διαφορετικά κομμάτια-προσωπικότητες μέσα τους.
Ωστόσο, αυτό ουδεμία σχέση έχει με τη διττή συμπεριφορά των αριστερόχειρων τους οποίους μετέτρεψαν σε δεξιόχειρες-αν αυτό εννοείς αγαπητή μου Ατμα.

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!

12/01/2004, 11:44:53
Kαλημέρα! Xμ.. το θέμα άκρως ενδιαφέρον, σίγουρα, εμένα μου έχει τραβήξει το ενδιαφέρον εδώ κ κάποια χρόνια/αλλά αυτό που δεν ήξερα κ μου έκανε φοβερή εντύπωση είναι αυτό:
"υποδεικνύει ότι η διαταραχή αυτή δεν είναι εφεύρημα (όπως θεωρείται από πολλούς)"...

Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου

12/01/2004, 15:56:53
Μια από τις πιο "γοητευτικές" διαταραχές, που, παρά τη σπανιότητά της, έχει εμπνεύσει ουκ ολίγες φορές και τον κινηματογράφο...Το αποτέλεσμα...ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ!!!

12/01/2004, 22:45:20
quote:

Αγαπημένη μου Ατμα, όπως είπε και η Φαιά Πεμπτουσία. πολύ ενδιαφέρον θέμα!
Εγώ το συγκεκριμένο φαινόμενο το είχα δει σε ντοκυμαντέρ στη ΝΕΤ.
Είναι αρκετά σπάνιο και τα άτομα που εκδηλώνουν αυτά τα συμπτώματα, μιλούν συχνά μέσω δυο διαφορετικών προσωπικοτήτων που ενυπάρχουν εντός τους.
Ανάλογα με την περίσταση, υπάρχει και η επικρατούσα προσωπικότητα, η οπόια τις περισσότερες φορές είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την "άλλη" τους προσωπικότητα.
Αυτά τα άτομα είναι κατ' ουσίαν schizo και δε παίζουν θέατρο.
Όντως, στην πραγματικότητα, κάθε φορά το "ρόλο" παίρνει ένα απο τα δυο διαφορετικά κομμάτια-προσωπικότητες μέσα τους.
Ωστόσο, αυτό ουδεμία σχέση έχει με τη διττή συμπεριφορά των αριστερόχειρων τους οποίους μετέτρεψαν σε δεξιόχειρες-αν αυτό εννοείς αγαπητή μου Ατμα.

χμ!κρατω στο ποστ μου την πεταλουδιτσα και το "νοημα" της φρασουλας στο επιλογο σου ...
επειδη μου αρεσε πολυ()η...εμπνευσμενη αλλαγη...-

οχι ομως, δεν ανεφερα το αρθρο επειδη εχει να κανει με συμπεριφορα που μας χαρακτηριζει(+uknowhatimean)
για δες ομως τι παιχνιδια παιζει η φυση....αντι να γεννηθουν δυο ανθρωποι ...(σε αυτη την περιπτωση...προκυπτει ενας! ....

...DURDEN...ALIE(N).. ΜΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΙΔΕΕΣ...(ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ...)

Edited by - ΑΤΜΑ on 12/01/2004 22:53:58

12/01/2004, 22:48:17
quote:
η διαταραχή λειτουργεί ως μηχανισμός άμυνας

Φοβερό το τί σου κάνει ο οργανισμός τελικά?

Για φανταστείτε κάποια μέρα να το πουν και για την σχιζοφρένεια?

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

13/01/2004, 04:44:53
quote:
χμ!κρατω στο ποστ μου την πεταλουδιτσα και το "νοημα" της φρασουλας στο επιλογο σου ...
επειδη μου αρεσε πολυ()η...εμπνευσμενη αλλαγη...-

Σε ευχαριστώ αιθέρια...περίμενα αυτή την απάντηση...

quote:
οχι ομως, δεν ανεφερα το αρθρο επειδη εχει να κανει με συμπεριφορα που μας χαρακτηριζει(+uknowhatimean)
για δες ομως τι παιχνιδια παιζει η φυση....αντι να γεννηθουν δυο ανθρωποι ...(σε αυτη την περιπτωση...προκυπτει ενας! ....

Τώρα χρειάζεται να απαντήσω καλή μου?...Ακριβώς, Ένας-αδιαίρετος

scullyΜέλος
13/01/2004, 09:26:11
Αληθεια η επιστημη δεν αποδεχεται τη "διχασμενη προσωπικοτητα"...?!

Στην Αφρικη θα παω με τους Massai

13/01/2004, 14:53:23
quote:
Αληθεια η επιστημη δεν αποδεχεται τη "διχασμενη προσωπικοτητα"...?!

Στο link που δίνει η ΑΤΜΑ πιο πάνω μπορείς να δεις την προσπάθεια κάποιων επιστημόνων να στηρίξουν με περισσότερα στοιχεία την ύπαρξη της εν λόγω διαταραχής, χρησιμοποιώντας μια σχετικά καινούργια απεικονιστική μέθοδο όπως η PET...

Πέρα από αυτήν την προσπάθεια όμως, αναφέρονται στη βιβλιογραφία περιστατικά διπλής ή πολλαπλής προσωπικότητας και παλαιότερα (βέβαια είναι αρκετά σπάνια), παρά το ότι μια μερίδα επιστημόνων αμφισβητούσε τη "γνησιότητά" τους...Απλά σήμερα υπάρχουν περισσότερα μέσα για να ερευνηθεί πληρέστερα η διαταραχή αυτή και να τεκμηριωθεί η ύπαρξή της...

scullyΜέλος
15/01/2004, 10:00:24
quote:
αναφέρονται στη βιβλιογραφία περιστατικά διπλής ή πολλαπλής προσωπικότητας

Πολλαπλη προσωπικοτητα...!!!
Αυτο κι αν ακουγεται ενδιαφερον!

15/01/2004, 14:53:54
quote:
Πολλαπλη προσωπικοτητα...!!!
Αυτο κι αν ακουγεται ενδιαφερον!

Κι όμως έχει καταγραφεί και αυτό!

Ο δρόμος όμως των επιστημόνων για την πλήρη διελεύκανση του φαινομένου είναι ακόμη μακρύς...

scullyΜέλος
17/01/2004, 11:41:12
Παντως εγω για πολλαπλη προσωπικοτητα δεν εχω ξανακουσει!
Κατι αλλο:Οσο αφορα τη διχασμενη προσωπικοτητα, ο ασθενης εχει επιγνωση της "καταστασης" του...?!

17/01/2004, 11:54:27
quote:
Οσο αφορα τη διχασμενη προσωπικοτητα, ο ασθενης εχει επιγνωση της "καταστασης" του...?!

Στα περιστατικά που έχουν καταγραφεί, οι "δύο" προσωπικότητες δεν έχουν η μία "γνώση" της άλλης και δεν μπορούν να "επικοινωνήσουν" μεταξύ τους.

17/01/2004, 18:55:58
quote:
Στα περιστατικά που έχουν καταγραφεί, οι "δύο" προσωπικότητες δεν έχουν η μία "γνώση" της άλλης και δεν μπορούν να "επικοινωνήσουν" μεταξύ τους.

Συμφωνώ με τον durden alie,
Ακριβώς αυτό έχω διαβάσει κι εγώ για τα άτομα με αυτή τη διαταραχή.
Ούτε γνωρίζουν πολλές φορές τι ποιεί η "άλλη" προσωπικότητα.
Είναι κατ' ουσίαν Δρ. Τζέκιλ και Μρ. Χάιντ

scullyΜέλος
19/01/2004, 10:07:07
quote:

Η μια απο τις δυο συνηθως εμφανιζεται σπανια, ετσι δεν ειναι..?!?!

19/01/2004, 11:23:43
quote:
Η μια απο τις δυο συνηθως εμφανιζεται σπανια, ετσι δεν ειναι..?!?!

Αυτό δεν το γνωρίζω στα σίγουρα, αλλά φαντάζομαι ότι η συχνότητα εμφάνισης θα διαφέρει ανά περίπτωση...

Η δεύτερη προσωπικότητα πάντως μπορεί να "αναδυθεί" είτε αυθόρμητα είτε μετά από διαδικασία ύπνωσης...

21/01/2004, 22:03:25
Κάποια απο τις δυο πρωσοπικότητες είναι η υπερισχύουσα και επικρατεί συνήθως επι της άλλης.
Η προσωπικότητα που εμφανίζεται-αναδύεται συχνότερα σε αυτά τα άτομα, γίνεται έπειτα απο συνθήκες στις οποίες κλονίζεται γενικότερα η ψυχοσύνθεση του ατόμου (όχι απαραίτητα κάτι πολύ έντονο-αρκεί να είναι παρατεταμένο σε διάρκεια).
Σαφώς και μέσω διαδικασίας ύπνωσης όπως προανέφερε ο αγαπητός durden alie.

Edited by - reptilesalonica on 21/01/2004 22:04:47