ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ακουσα δύο φορές ζώο να μιλάει - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ακουσα δύο φορές ζώο να μιλάει - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

NASAROYTAKI4 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
NASAROYTAKIΜέλος
01/02/2011, 12:51:08

Γιατί ο άνθρωπος έχει την τάση να βλέπει όλα τα πράγματα υπερφυσικά;;;

Υπάρχουν τόσες πιθανές εξηγήσεις και όμως αναζητάμε μόνο όπου υπάρχει το παράξενο.

1. Ο εγκέφαλος έχει την τάση να μορφοποιεί τα πράγματα. Για παράδειγμα ένα σύννεφο(απλό), εγώ μπορεί να το βλέπω σαν λαγό και ο άλλος σαν σκύλο! Έτσι γίνεται και με τις φωνές. Ο εγκέφαλος σε κάνει απο την κούραση να βλέπεις ή να ακούς πράγματα που δέν υπάρχουν. Όπως καλή ώρα το ζώο που άκουσες να μιλάει.

2. Πολλά ζώα όπως οι γάτες, μερικές φορές, ακούγονται σαν να κλαίει μωρό παιδί. Ή ακόμα και να νιαουρίσουν και να ακουστεί σαν να λένε μαμα ( και έχει γίνει πολλές φορές).

3. Μπορεί να το φαντάστικες και να σου φάνηκε τοσο πραγματικό. Συμβαίνει συχνά σε πολλούς.

Το σύμπαν είναι ένα όμορφο άλυτο μυστήριο που το κάθε του κομάτι φαντάζει μοναδικό!

Edited by - NASAROYTAKI on 01/02/2011 12:52:45

03/02/2011, 15:50:38

Το θέμα των ιδιαίτερων ικανοτήτων των ζώων είναι πιστεύω πολύ ενδιαφέρον. Και μόνο το θέμα της ικανότητας «τηλεπαθητικής επικοινωνίας» που φαίνεται κάποια ζώα να διαθέτουν θα ήταν αρκετό για να γεμίσει πολλές σελίδες.

Το αν τώρα κάποιος «άκουσε» ένα ζώο να μιλάει αυτό είναι κάτι που μου φαίνεται πολύ πιθανό, ειδικά εάν μιλάμε για την παιδική ηλικία ενός ανθρώπου. Το θέμα όμως είναι κατά πόσο αυτό που άκουσε ήταν πραγματικό –δηλαδή προερχόταν όντως από το ζώο, ή απλώς αποτέλεσε δημιούργημα της φαντασίας του. Η πλειοψηφία τέτοιων περιπτώσεων ανήκει στην δεύτερη κατηγορία.

Είμαι όμως της άποψης ότι από τη στιγμή που τα ζώα φαίνεται να διαθέτουν εκπληκτικές ικανότητες προσανατολισμού, διαίσθησης και τηλεπαθητικής επικοινωνίας, τότε σαφώς και είναι σε θέση να επικοινωνήσουν με έναν άνθρωπο, ειδικά εάν πρόκειται για το αφεντικό τους, δηλαδή έναν άνθρωπο με τον οποίο είναι συναισθηματικώς συνδεδεμένα.

Αυτός ο τρόπος όμως της επικοινωνίας φιλτράρεται αντίστοιχα από την ερμηνευτική διάνοια του ανθρώπου. Εάν για παράδειγμα μία γάτα διαισθανθεί ότι ο κύριός της κινδυνεύει από κάποιο ατύχημα στο δρόμο τότε πιθανόν να επιδείξει μία κινητική ανησυχία καθώς και να τον προειδοποιήσει με κάποιο μήνυμα το οποίο ο ιδιοκτήτης ίσως να ερμηνεύσει ως «Πρόσεχε»! Το «Πρόσεχε» όμως δεν είναι μία λέξη που την σκέφτηκε και την λάλησε όντως η γάτα, απλώς ο ερμηνευτικός νοητικός φορέας του ανθρώπου συνέλαβε το προειδοποιητικό μήνυμα του κατοικιδίου και ακαριαία το μετέφρασε στον δικό του λεκτικό κώδικα επικοινωνίας.

03/02/2011, 15:53:19

Και ένα παράδοξο χωρίο από την Ιλιάδα: ο Ξάνθος, το αθάνατο άλογο του Αχιλλέα, προμαντεύει στον ήρωα τον επερχόμενο θάνατό του!

"Τότε είπε κάτω απ' το ζυγό το παρδαλό πουλάρι,
ο Ξάνθος —κι' έσκυψε πικρά την κεφαλή, κι' η χαίτη
ξεχύθηκε όλη απ' το ζυγό κοντά στα πόδια χάμω—
τι τούδωκε φωνή η θεά η μαρμαρόλαιμη Ήρα:

«Ναί, θα σε σώσουμε —θα δεις, θεόμορφε Αχιλέα—
και τώρα ακόμα, μα η αυγή πλακώνει πια η στερνή σου.
Δε φταίμε• η μοίρα και τρανός θεός θα σ' αφανίσει.
Τι μήτε απ' όκνο κι' άργητα δική μας του Πατρόκλου
του πήραν τότες τ' άρματα απ' το κορμί του οι Τρώες.
Τρανός θεός τον έφαγε στων μπροστινών τη μέση,
του Δία ο γιος και της Λητός, και δόξασε τους Τρώες.
Τρέχουμε και με φύλλο εμείς ζεφύρου, αν είναι ανάγκη,
π' αγέρα απ' όλους πιο αλαφρύ τον λένε• όμως εσένα
σ' τόγραψε η μοίρα από θεό να σκοτωθείς κι' όχι άντρα»

Είπε, κι' αμέσως τη φωνή τού πήρανε οι Ερινύες.

Τότ' είπε του Πηλέα ο γιος βαριά αγαναχτισμένος

«Ξάνθο, θανάτους μη μηνάς, καιρός δεν είναι τώρα. Ναί, ξέρω αυτό κι' εγώ καλά, γραφτό 'ναι εδώ να πέσω μακριά απ' τους έρμους μου γονιούς. Μα κι' έτσι εγώ δε φεύγω, πρέπει τους Τρώες πρώτα εδώ πελέκι να χορτάσω.» Είπε, και λάλαε τ' άλογα μπροστά μπροστά αλυχτώντας.

OptimouseΝέο Μέλος
06/02/2011, 14:06:04
Ίσως λίγο άσχετο με το παραφυσικό του θέματος αλλά έτσι για να γελάσουμε.

http://www.youtube.com/watch?v=kPqkgZHH9bM
http://www.youtube.com/watch?v=eV71mpbvl-g

I don't exist.