ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Έλληνες- Η αφύπνισή σας ξεκίνησε? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Έλληνες- Η αφύπνισή σας ξεκίνησε? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

simori39 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
TelxinasΜέλος
23/05/2004, 01:40:45
Κύριε Α.Θ. χαλάρωσε λίγο...
Δεν θέλω το θέμα να χαλάσει.

Επιχείρησης Γης Μαδειάμ

Telxinas - Οικοδομική

23/05/2004, 02:11:27
quote:

Telxinas - Οικοδομική

Μάλλον εσυ πρέπει να χαλαρώσεις, μια μου φύτρωσες εκει που κανενας δεν ειπε Telxinas.

Τώρα, αν ΝΟΙΩΘΕΙΣ οτι απευθυνόμουν σε σένα... γνώθι σ΄αυτόν !

TelxinasΜέλος
23/05/2004, 04:01:52
Κοίταξε να δεις. Έτυχε να είχα μια απορία και είπα να φτιάξω αυτό το θέμα έτσι ώστε να πάρω(ίσως) κάποιες απαντήσεις.
Θα μπορούσες να πάρεις μέρος απαντώντας, λέγοντας την γνώμη σου ακόμα και να διαξιφιστείς με άλλους και γιατί όχι, να φτάσεις και στα μπινελίκια. Θα ήταν λογικό ένας ανθρώπινος οργανισμός έπειτα από μακροχρόνια λογομαχία και μην μπορώντας να βγάλει άκρη ή να συμφωνήσει με τον άλλον, να βρίζει.
Όμως, όπως συνηθίζεις να κάνεις, μπήκες εδώ, δεν είπες την γνώμη σου, είπες την κακία σου, πυροδότησες μια νέα διαμάχη με ένα μέλος η οποία καμμία σχέση δεν θα έχει με το παρών θέμα... και επιπλέον μιλάς και για ραδίκια...
Αυτό, δεν το δέχομαι... συγνώμη που "φύτρωσα" και δηλαδή!

ΥΓ Μα επιτέλους, πότε θα μάθετε να αποδεικνύετε ότι δεν έχετε καμμία σχέση με αυτό που θίγετε;

Επιχείρησης Γης Μαδειάμ

Telxinas - Φρουτεμπορική

23/05/2004, 10:36:26
Vril,

άλλη φορά φίλτατε (η) εάν πετάς τέτοιες ατάκες φρόντισε τουλάχιστον να είναι και λίγο πιο ευφάνταστες στο περιεχόμενο τους. Όχι τίποτα άλλο αλλά μιάς και κάνεις τον κόπο δηλαδή...

ALLES KLAR PUETZCHEN?

Κατα τα άλλα, και όσον αφορά τις "επισημάνσεις" σου, εάν τελειώσεις καμιά φορά με τα χασμουρητά σου θα'θελα να δω τις ΘΕΣΕΙΣ σου στο θέμα. Εκτός και αν αποτελεί χρόνια κατάσταση..

Και που'σαι, τέτοιου είδους "πονήματα" έχουμε δει ουκ ολίγα εδώ μέσα. Τα περισσότερα υπήρξαν δε και κομματάκι εξυπνότερα.

Και ο νοών νοείτω

23/05/2004, 12:31:37
quote:

Κοίταξε να δεις. Έτυχε να είχα μια απορία και είπα να φτιάξω αυτό το θέμα έτσι ώστε να πάρω(ίσως) κάποιες απαντήσεις.
Θα μπορούσες να πάρεις μέρος απαντώντας, λέγοντας την γνώμη σου ακόμα και να διαξιφιστείς με άλλους και γιατί όχι, να φτάσεις και στα μπινελίκια. Θα ήταν λογικό ένας ανθρώπινος οργανισμός έπειτα από μακροχρόνια λογομαχία και μην μπορώντας να βγάλει άκρη ή να συμφωνήσει με τον άλλον, να βρίζει.
Όμως, όπως συνηθίζεις να κάνεις, μπήκες εδώ, δεν είπες την γνώμη σου, είπες την κακία σου, πυροδότησες μια νέα διαμάχη με ένα μέλος η οποία καμμία σχέση δεν θα έχει με το παρών θέμα... και επιπλέον μιλάς και για ραδίκια...
Αυτό, δεν το δέχομαι... συγνώμη που "φύτρωσα" και δηλαδή!

ΥΓ Μα επιτέλους, πότε θα μάθετε να αποδεικνύετε ότι δεν έχετε καμμία σχέση με αυτό που θίγετε;

Επιχείρησης Γης Μαδειάμ

Telxinas - Φρουτεμπορική

Τελχίνας
Το να βάλεις ένα θέμα και να ζητάς απαντήσεις είναι οτι πιο ωραίο, σωστό και πρέπον που μπορείς να κάνεις.
Το να απαντάς με "χαιρέτα μου τον πλάτανο", δεν ταιριάζει με αυτά που θές να πείς στην παράγραφο πιο πάνω.
Αντικρούω το επιχείρημά σου και λέω το εξής: αν ΕΣΥ δεν θες να ακούσεις τι ΘΕΛΕΙ να σου πεί ο άλλος, τοτε ΕΣΥ ρίχνεις λάδι στη φωτιά και κάνεις το θέμα να μοιάζει με διαξιφισμό και μπινελίκια.
Εγώ απ την μεριά μου, ούτε είχα ούτε έχω σκοπό να σε θίξω σε προσωπικό επίπεδο. Καταρχήν, δεν σε ξέρω. Το Α και το Ω....

Schwabe
όταν θές να πείς κάτι, τουλάχιστον να ξέρεις τι θές να πείς, γιατί εύκολα γίνεται μπούμερανγκ.
Pützchen στα γερμανικά δεν υπάρχει. Μπορει σε καμμιά τοπική διάλεκτο του Fliessband, εκεί που σφίγγουν τις βίδες οι ανα της Γής αγράμματοι να κυκλοφόρησε και κανα γλωσσικό μαργαριταράκι, λεξούλα τύπου "Erkan & Stephan"....
Κάνε μας την χάρη.

Τώρα, οτι αφορά το ρόλο της γυναίκας που είπατε και πιο πάνω, παρότι ανέφερα ξεκάθαρα ονόματα όπως π.χ. η Λητώ, η Ευρώπη, δεν μπόρεσε κανείς να απαντήσει, άν οι εν λόγω κυρίες έιχαν κάποιον παραπάνω ρόλο από σκευος ηδονής του Δία και άν υπάρχει και καμμιά σπουδαία αναφορά
σε κανένα κείμενο.

Υ.Γ. Το να μή θές να αποδεχτείς τον Χριστιανισμό, είναι δικαίωμά σου.
Στο κάτω κάτω ανεξιθρησκία έχουμε, δεν ρίχνουμε και κανέναν στην πυρά για τα πιστεύω του άσχετα με το άν κάποια γραφόμενα θίγουν τα δικά μου και κάποιων εκατομμυρίων άλλων...

Εμένα προσωπικά, η γραφική πιά ημιμάθεια και ο φανατισμός μερικών μερικών, μου προκαλούν βαθιά χασμουρητά, ασταμάτητα γέλια και γενικώς μια ευχάριστη διασκεδαστική διάθεση, να διαβάζω μπρουρμπούτσαλα....

Vril - Εποικοδομητική

23/05/2004, 13:05:36
Vril,

Λες:
«Pützchen στα γερμανικά δεν υπάρχει. Μπορει σε καμμιά τοπική διάλεκτο του Fliessband, εκεί που σφίγγουν τις βίδες οι ανα της Γής αγράμματοι να κυκλοφόρησε και κανα γλωσσικό μαργαριταράκι, λεξούλα τύπου "Erkan & Stephan"....»

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω φίλτατε ΠΟΥ έμαθες γερμανικά, και τι «έμαθες», αλλά από την μέρα που γεννήθηκα στην Γερμανία, και έζησα για 29 συναπτά έτη, πίστεψε με ότι δεν δέχθηκα ποτέ παρατήρηση για ελλιπή γνώση της γλώσσας. Επιπλέον δε, και επειδή στον επενδυτικό κλάδο που κινούμαι δεν υπάρχει Fliessband, μάλλον θα υποθέσω πως έχεις πολλές κακές εμπειρίες από τέτοιες εργοστασιακές γραμμές παραγωγής. Εσύ θα μας πεις...

Κατά τα άλλα, και για να μαθαίνεις, η λέξη Pützchen είναι παράγωγο της λέξης Putzen. Όταν μάθεις τι εννοούνε οι γερμανοί όταν λένε πως δεν θα γίνω π.χ. Putze κανενός, τότε θα πάμε σε κανένα επόμενο μάθημα. Έως τότε συστήνω αυτοσυγκράτηση!

Όσον αφορά τώρα τις αμπελοφιλοσοφίες που κοπανάς, νομίζω ότι γίνεται εύκολα αντιληπτή η πόλωση που επιδιώκεις. Με σοφιστείες και αστήρικτα (δήθεν) επιχειρήματα όμως δεν πείθεις κανέναν φίλτατε πλην του «ευρυμαθή» εαυτού σου.

Όταν ορθώσεις λόγο σοβαρό λοιπόν ευχαρίστως να το ξανασυζητήσουμε.

23/05/2004, 13:21:38
quote:

Vril,

Λες:
«Pützchen στα γερμανικά δεν υπάρχει. Μπορει σε καμμιά τοπική διάλεκτο του Fliessband, εκεί που σφίγγουν τις βίδες οι ανα της Γής αγράμματοι να κυκλοφόρησε και κανα γλωσσικό μαργαριταράκι, λεξούλα τύπου "Erkan & Stephan"....»

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω φίλτατε ΠΟΥ έμαθες γερμανικά, και τι «έμαθες», αλλά από την μέρα που γεννήθηκα στην Γερμανία, και έζησα για 29 συναπτά έτη, πίστεψε με ότι δεν δέχθηκα ποτέ παρατήρηση για ελλιπή γνώση της γλώσσας. Επιπλέον δε, και επειδή στον επενδυτικό κλάδο που κινούμαι δεν υπάρχει Fliessband, μάλλον θα υποθέσω πως έχεις πολλές κακές εμπειρίες από τέτοιες εργοστασιακές γραμμές παραγωγής. Εσύ θα μας πεις...

Κατά τα άλλα, και για να μαθαίνεις, η λέξη Pützchen είναι παράγωγο της λέξης Putzen. Όταν μάθεις τι εννοούνε οι γερμανοί όταν λένε πως δεν θα γίνω π.χ. Putze κανενός, τότε θα πάμε σε κανένα επόμενο μάθημα. Έως τότε συστήνω αυτοσυγκράτηση!

Όσον αφορά τώρα τις αμπελοφιλοσοφίες που κοπανάς, νομίζω ότι γίνεται εύκολα αντιληπτή η πόλωση που επιδιώκεις. Με σοφιστείες και αστήρικτα (δήθεν) επιχειρήματα όμως δεν πείθεις κανέναν φίλτατε πλην του «ευρυμαθή» εαυτού σου.

Όταν ορθώσεις λόγο σοβαρό λοιπόν ευχαρίστως να το ξανασυζητήσουμε.

Μέχρι να μου κάνεις εσύ μαθήματα στην Βλαχογερμανική, πρέπι να κυλήσει πολύ νερό τον Neckar ....ακόμα.

Χάρηκα ιδιαίτερα με την βαθιά σου γνωση πάνω σε αυτά που γνωρίζεις, διοτι το βάθος των απαντήσεων σου πάνω σε ότι σου έθιξα, ιδιάιτερα στα "σκευη" του Δια, με κατέπληξαν.
ΜΗΔΕΝ !

Οσο για το ύφος σου, ναι σε βλέπω μπροστά μου.... Την αλαζονεία σου, να θές να με αποκαλέσεις εμένα, με ..... και με Ü κιόλας.... !!!!

Aκου, παράγωγο του (die) Putze...
Ναι, σίγουρα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν σου είπε τίποτα για ελλείψεις στη γλώσσα...
Φαντάζομαι ΠΟΙΟΝ ρώτησες...
Την ίδια την Putze !

Είσαι απλά γραφικός....
Bleib wie du bist, das ist einfach zu putzig.....

23/05/2004, 17:05:41
Vril,

χαίρομαι που ξαφνικά ανακάλυψες πως τελικά όντως υπάρχει στα γερμανικά η μέχρι πρότινος «άγνωστη» λέξη, καθώς και το πώς προκύπτει, έστω και αν μέσα από την απελπισία σου την βαφτίζεις «Βλαχογερμανική» (!). Κάτι είναι και αυτό……

Αλλά, που’σαι, έχε υπ’οψιν πως η ημιμάθεια σου (η αρρωστημένος εγωισμός) δεν σημαίνει πως κάποιοι άλλοι είναι «Βλαχογερμανοί». Έχει πιάσει το αυτάκι σου μήπως κάποιον να σε αποκαλεί Heiopei? Σημαίνει πως δεν υπάρχει? Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα από άκρη σε άκρη ανάμεσα σε Πόντιους, Βλάχους, Θρακιώτες κ.α. SO WEIT SO GUT MIT DEINE KLATSCHEN?

Κατά τα άλλα, πρόσεχε λίγο τα «μπουμπούκια» σου στην ελληνική («πρέπι») διότι μάλλον η σύγχυση δεν σου κάνει καλό. Cool λοιπόν και….όλα καλά!

Σε σχέση με το θέμα τώρα, ευχαρίστως να το πάμε το παιχνίδι γνώσεων όπου θες φίλτατε, αλλά ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ. Απλό θα’λεγα.

Όταν θέλεις να σχολιάσεις μια τοποθέτηση, έστω και αν χρειαστεί να «φλυαρήσεις», θα πρέπει πρώτα να αντιπαρατεθείς στα όσα αναδεικνύει η επίμαχη αναφορά («σκεύος»). Δεν (τάχα..) απαντάμε πετώντας κάτι από την ελληνική μυθολογία αλλά σχολιάζουμε ή καυτηριάζουμε την αρχική θέση.

Βλέπεις, λαλίστατε Vril, στους μεν έλληνες αποτέλεσε συμβολική μυθολογία και στους δε «σωτήρες των εθνών» μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, την γνησιότητα της οποίας και σήμερα ακόμα επικαλούνται, που στηρίχθηκε σε μια ολάκερη κάστα «Θεόπνευστων» του Ιησού που συζητάμε. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τις «λεπτές» διαφορές!

Όσον αφορά δε τα Ä ή τα Ü λάβε υπ’οψιν σου πως πρώτον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ (χιλιάδες ιστοσελίδες είναι γραμμένες κατ’αυτόν τον τρόπο) και δεύτερον…..ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΩ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ.

Ελπίζω να συνεννοούμαστε….

23/05/2004, 18:11:34
quote:

Vril,

χαίρομαι που ξαφνικά ανακάλυψες πως τελικά όντως υπάρχει στα γερμανικά η μέχρι πρότινος «άγνωστη» λέξη, καθώς και το πώς προκύπτει, έστω και αν μέσα από την απελπισία σου την βαφτίζεις «Βλαχογερμανική» (!). Κάτι είναι και αυτό……

Αλλά, που’σαι, έχε υπ’οψιν πως η ημιμάθεια σου (η αρρωστημένος εγωισμός) δεν σημαίνει πως κάποιοι άλλοι είναι «Βλαχογερμανοί». Έχει πιάσει το αυτάκι σου μήπως κάποιον να σε αποκαλεί Heiopei? Σημαίνει πως δεν υπάρχει? Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα από άκρη σε άκρη ανάμεσα σε Πόντιους, Βλάχους, Θρακιώτες κ.α. SO WEIT SO GUT MIT DEINE KLATSCHEN?

Κατά τα άλλα, πρόσεχε λίγο τα «μπουμπούκια» σου στην ελληνική («πρέπι») διότι μάλλον η σύγχυση δεν σου κάνει καλό. Cool λοιπόν και….όλα καλά!

Σε σχέση με το θέμα τώρα, ευχαρίστως να το πάμε το παιχνίδι γνώσεων όπου θες φίλτατε, αλλά ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ. Απλό θα’λεγα.

Όταν θέλεις να σχολιάσεις μια τοποθέτηση, έστω και αν χρειαστεί να «φλυαρήσεις», θα πρέπει πρώτα να αντιπαρατεθείς στα όσα αναδεικνύει η επίμαχη αναφορά («σκεύος»). Δεν (τάχα..) απαντάμε πετώντας κάτι από την ελληνική μυθολογία αλλά σχολιάζουμε ή καυτηριάζουμε την αρχική θέση.

Βλέπεις, λαλίστατε Vril, στους μεν έλληνες αποτέλεσε συμβολική μυθολογία και στους δε «σωτήρες των εθνών» μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, την γνησιότητα της οποίας και σήμερα ακόμα επικαλούνται, που στηρίχθηκε σε μια ολάκερη κάστα «Θεόπνευστων» του Ιησού που συζητάμε. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τις «λεπτές» διαφορές!

Όσον αφορά δε τα Ä ή τα Ü λάβε υπ’οψιν σου πως πρώτον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ (χιλιάδες ιστοσελίδες είναι γραμμένες κατ’αυτόν τον τρόπο) και δεύτερον…..ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΩ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ.

Ελπίζω να συνεννοούμαστε….

Πραγματικά, εχω ξεραθει στα γελεια !

Ο τύπος δεν παίζεται !

Το γράφω για το σύνολο των αναγνωστών, που σίγουρα δεν γνωριζουν γερμανικά...
το τι λέει ο τύπος είναι απίθανο. SO WEIT SO GUT MIT DEINE KLATSCHEN?

Μιλάμε για το κάτι άλλο. Ακόμα και Γερμανό να βρεί μπροστά του, υα τον βγάλει άσχετο.

Λοιπόν, για να μην ξεπέφτουμε σε επίπεδα τύπου Schwabe (Περιοχή στη Ν. Γερμανία, γνωστή για τη Βιομηχανία της και τους ιδιόρυθμους κατοίκους της, που η τσιγγουνιά των Σκοτσέζων οχριά μπροστά τους... και που στα Ελληνικά μετατφράζεται επίσημα Σουηβία), ο φίλος μας έκ Σουηβίας, ο Σουηβός λοιπόν, στα 1100 μυνήματα του έχει περάσει το εξής:
- είναι δηλωμένος πολέμιος του χριστιανισμού.
- όποιος είναι αντίθετης άποψης απ τη δική του, τον βαφτίυει το ένα και το άλλο. Εμένα, με το που με είδε, με βαφτισε ... καθαριστριούλα του.... Α-χαχαχαχαχαχαχαχαχαα
- όταν τον ρωτάνε να απαντήσει κάτι, ποτέ δεν παιρνει απάντηση. Θα ακουσει τα χίλια μύρια, αλλά απάντηση ...γιόκ.

Επειδή εγώ δεν έχω σκοπό να καταχραστώ τον χώρο αυτό όυτε για προσωπικές αντιπαραθέσεις και αυτοπροβολή τύπου Σουηβού αλλά ούτε και θέλω να καταχραστώ την υπομονή του admin, σταματάω εδώ την "συζήτηση", που μόνο συζήτηση δεν είναι.

quote:

Κατά τα άλλα, πρόσεχε λίγο τα «μπουμπούκια» σου στην ελληνική («πρέπι») διότι μάλλον η σύγχυση δεν σου κάνει καλό.

Καλά, είναι απίθανος ο τύπος. Απαιχτος. Κοίτα τι βρήκε να πει....

Α-Π-Α-Ι-Χ-Τ-Ο-Σ !!!!

Υ.Γ. και φοβερά κουραστικός

Vril

HeliosΜέλος
23/05/2004, 20:14:51
O Schwabe,απαντα με τον ιδιο τροπο και υφος,οπως του μιλουν.
Οι εβραιοχριστιανοι,διαφημιζονται για πραοι,ειρηνικοι,αγαπησιαριδες και τα λοιπα...
αλλα καλα θα κανουν να διαβασουν και το Savoir Vivre,του Ζαμπουνακου...
Η χαρακτηριστικη μελιτορροια και γλυκυτητα των εργων και λογων τους,
ηταν ενας βασικος λογος που αρχισα να γραφω εδω...
και τους λογους θα τους βρεις Βριλ,διασπαρτους στο ν χωρο.
Ετσι,αν θες νασαι αντικειμενικος,κοιτα και τις συμπεριφορες των εβραιοχριστιανων εδω...
Φιλε Schwabe,συνεχισε την καλη δουλεια.

Edited by - Helios on 23/05/2004 20:15:42

23/05/2004, 21:13:30
quote:

O Schwabe,απαντα με τον ιδιο τροπο και υφος,οπως του μιλουν.
Οι εβραιοχριστιανοι,διαφημιζονται για πραοι,ειρηνικοι,αγαπησιαριδες και τα λοιπα...
αλλα καλα θα κανουν να διαβασουν και το Savoir Vivre,του Ζαμπουνακου...
Η χαρακτηριστικη μελιτορροια και γλυκυτητα των εργων και λογων τους,
ηταν ενας βασικος λογος που αρχισα να γραφω εδω...
και τους λογους θα τους βρεις Βριλ,διασπαρτους στο ν χωρο.
Ετσι,αν θες νασαι αντικειμενικος,κοιτα και τις συμπεριφορες των εβραιοχριστιανων εδω...
Φιλε Schwabe,συνεχισε την καλη δουλεια.

Edited by - Helios on 23/05/2004 20:15:42

Το μελιστάλαχτο που λές, το έχω δει και εγώ σε διάφορα.. πως να το πώ ... έργα, γραπτά ή προφορικά.
Το μελιστάλαχτο εμένα με εκνευρίζει. Προτιμώ να είμαι κακός, εκεί και όταν χρειάζεται. Το πολύ το κυριεελέιησον το βαρυέται και ο... ξέρεις εσύ.

Διευκρινίζω οτι δεν ανείκω σε καμία ομάδα. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς, οταν μιλας για εβραιοχριστιανούς. Εγώ δεν έχω καμμία σχέση με εβραίους, προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν ούτε έχω συναντήσει κανέναν.
Απ όσο γνωρίζω, οι Εβραίοι δεν έχουν καμία σχέση με την θρησκεία που εμείς ονομάζουμε ελληνοορόδοξο Χριστιανισμό. Απεναντίας, οι Εβραίοι κάνουν οτι είναι δυνατό να τον καταπολεμήσουν.
Αν, επειδή ο Χριστιανισμός (Κ.Δ.) έχει και στοιχεία από την Π.Δ. το θεωρείς οτι είναι το ίδιο και το αυτό με την θρησκεία των Εβραίων (Ισραηλίτες), τότε με την ίδια λογική θα έπρεπε να μιλάς και για εβραιοχριστιανοισλαμισμό....
Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα (βλ. αρχικό θέμα, Ξεκαθάρισμα / Τελχίνας), οι απόψεις ποθ έχουν αυτοί που πιστεύεουν στο Ελληνορθόδοξο Δόγμα, και εγώ μαζι μ" αυτούς, ΠΑΝΤΑ θα έρχονται σε αντίθεση με αυτούς που για χ/ψ/ω λόγους δεν θέλουν να ασπαστούν το Χ.Ο. Δόγμα.

Αν λοιπόν θέλουμε να περιοριστούμε στο να κοπανάμε ο ένας στον άλλον τις ... ιστορικές, φιλοσοφικές και θρησκευτικές ανακρίβειες, τρύπες και κενά, εντάξει, είναι μία άποψη τεκμηρίωσης και αυτή.
Το να πείσει η μιά πλευρά την άλλην, μάλλον το θεωρώ απίθανο.
Εξάλου, όσο σκαλίζει κανείς τα θεολογικά, τόσες πιο πολλές τρύπες θα ανακαλύζει. Είναι η φύση του θέματος, βλέπεις... Μυστικά παντού και πίσω απ τα πάντα, εξηγήσεις που καθρεπτίζουν το πνεύμα της εποχής που "γεννήθηκαν"...

Η έριδες εχουν να κάνουν και με τον τρόπο που γίνεται αυτού του είδους η κατήχηση εδώ μέσα και απο...ποιόν.

Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει πιο πολύ η ορθολογιστική αντιμετώπιση ορισμένων καλά κρυμμένων μυστικών, π.χ. πώς ο αρχαίος θεός των ναυτικών έγινε ο Αη-Νικόλας, με γενειάδα και παρουσιαστικό που μοιάζει καταπληκτικά σε κάποιον.... αρχαίο γνωστό θαλασσινό .... !

Κάτι τέτοια μυστικά με κάνουν εμένα προσωπικά (το γράφω επίτηδες έτσι) να αντιλαμβάνομαι τι περίπου συνέβη τους πρώτους αιώνες μ.Χ. και πώς αναμείχθηκε ο ελληνικός πολιτισμός και άλλοι στην πρωτοχριστιανική παράδοση.

Τώρα, οτι αφορά τα άλλα που ανέφερες, τα αφήνω επίτηδες ασχολίαστα.

Ηταν αρκετά αντικειμενικό κατά την άποψή σου ???

HeliosΜέλος
23/05/2004, 21:52:54
Eπιμενω,να ψαξεις για τις πραγματωσεις της χριστιανικης αγαπης,
απο μελη-οπαδους-της ιουδαιοχριστιανικης γραμμης σκεψης,αν δεν σου αρεσει ο εβραιοχριστιανισμος.
Δεν εχω τιποτε με κανεναν λαο.Καταστροφες εγιναν πολυ πριν γεννηθουμε.
Απλα,στην επαναγεννηση της αληθους θρησκειας του τοπου,αντιδρουν οι γνωστοι σκοταδιστες-ιουδαιοχριστιανοι ελληνορθοδοξοι φασιστες και ρατσιστες.
Για τα ερωτηματα σου εγραψα κατι στην αρχαιολατρεια.
Σκεφτηκες μηπως γιατι οι πατρωες προχριστιανικες λατρειες,εξακολουθουσαν να ζουν,σε πεισμα φονων,εξοριων και διαπομπευσεων των εθνικων-πχ Πελοποννησος,προσυλητιστηκε τελευταια,
λες με την θεληση της η με τηνβια?
Στην δε Λατινικη Αμερικη,που μουρθε τωρα,ο εβραιοχριστιανισμος,δεν καταφερε να καταστειλει τις προχριστιανικες λατρειες,αλλα συμβιβαστηκε μαζι τους.
Η δηθεν καλη ελληνοορθοδοξια σε τιποτε κατ΄ουσια δεν διαφερει απο τα αλλα εβραιοχριστιανικα δογματα.
Ο ιουδαισμος ειναι το κυριο δενδρο,και ο ισλαμισμος και χριστιανισμος τα δυ κλαδια.
Εν τουτοις οι θρησκειες αυτες ειναι ξενες προς την ψυχοσυνθεση των Κελτικων φυλων.
Γι'αυτο και προσπαθησαν τον Ποσειδωνα να τον κανουν Αγιο Νικολαο...
Το τι καταφεραν,το αφηνω σε σενα να το βρεις...

23/05/2004, 22:12:23
Vril,

αν φαντάζεσαι πως ο (μονο) δρόμος που έχεις επιλέξει θα σε βγάλει «κάπου» ΓΕΛΙΕΣΑΙ οικτρά αγαπητέ. Για να αναδειχθείς ως σημαίνων σχολιαστής δε, σου λείπει η απαραίτητη ηρεμία. Τουλάχιστον!

Όσον αφορά τις συνεχιζόμενες ατάκες που μας τροφοδοτείς (τρομάρα σου!), θα’λεγα συνέχισε την προσπάθεια, που ξέρεις μπορεί και να εντυπωσιάσεις κανέναν. Ίσως κανέναν θερμόαιμο της…….Vril Society? Πάντως, δυστυχώς, το αναγκαίο μπρίο σου λείπει φίλτατε. Εξάλλου….das Recht auf Dummheit gehört zur Garantie der freien Entfaltung der Persönlichkeit.

Αυτό άραγε το έχουνε ξανακούσει τα αυτάκια σου?

Σε σχέση με την…Σουηβία, ξέχασες να πεις και πως, μεταξύ άλλων, είναι και η πιο εύρωστη οικονομικά περιοχή της Γερμανίας. Να τα λέμε όλα φίλτατε…..

Και ολίγα για τα τους σχολιασμούς σου:

Λες:
«ο φίλος μας έκ Σουηβίας, ο Σουηβός λοιπόν, στα 1100 μυνήματα του έχει περάσει το εξής:
- είναι δηλωμένος πολέμιος του χριστιανισμού.»

Το δικαίωμα της θρησκευτικότητας είναι αναφαίρετο κεκτημένο του κάθε ελεύθερου ανθρώπου. Όταν αναδεικνύουμε την ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ αυτού του δικαιώματος (και δη από ένα ξενόφερτο δόγμα) τότε κατά άλλους αποκαλείσαι υπέρμαχος της αλήθειας και κατά άλλους (θιασώτες του κατεστημένου?) ως «πολέμιος του χριστιανισμού». Εφόσον έτσι είναι, ΤΙΜΗ ΜΟΥ λοιπόν να είμαι «πολέμιος του χριστιανισμού»!

Και που’σαι, «μυνήματα» γράφεται κάπως έτσι: ΜΗΝΥΜΑΤΑ. Με το συμπάθιο δηλαδή…….

ΕΠΙΣΗΣ: αφού μας «ανέλυσες» την προέλευση του Nickname μου (Schwabe), μήπως θα’θελες να μας φωτίσεις σχετικά με το Vril? Θα είχε ενδιαφέρον φαντάζομαι.

Αυτά φίλτατε Vril προς το παρόν και να’σαι καλά!

23/05/2004, 23:02:47
quote:

Vril,

αν φαντάζεσαι πως ο (μονο) δρόμος που έχεις επιλέξει θα σε βγάλει «κάπου» ΓΕΛΙΕΣΑΙ οικτρά αγαπητέ. Για να αναδειχθείς ως σημαίνων σχολιαστής δε, σου λείπει η απαραίτητη ηρεμία. Τουλάχιστον!

Όσον αφορά τις συνεχιζόμενες ατάκες που μας τροφοδοτείς (τρομάρα σου!), θα’λεγα συνέχισε την προσπάθεια, που ξέρεις μπορεί και να εντυπωσιάσεις κανέναν. Ίσως κανέναν θερμόαιμο της…….Vril Society? Πάντως, δυστυχώς, το αναγκαίο μπρίο σου λείπει φίλτατε. Εξάλλου….das Recht auf Dummheit gehört zur Garantie der freien Entfaltung der Persönlichkeit.

Αυτό άραγε το έχουνε ξανακούσει τα αυτάκια σου?

Σε σχέση με την…Σουηβία, ξέχασες να πεις και πως, μεταξύ άλλων, είναι και η πιο εύρωστη οικονομικά περιοχή της Γερμανίας. Να τα λέμε όλα φίλτατε…..

Και ολίγα για τα τους σχολιασμούς σου:

Λες:
«ο φίλος μας έκ Σουηβίας, ο Σουηβός λοιπόν, στα 1100 μυνήματα του έχει περάσει το εξής:
- είναι δηλωμένος πολέμιος του χριστιανισμού.»

Το δικαίωμα της θρησκευτικότητας είναι αναφαίρετο κεκτημένο του κάθε ελεύθερου ανθρώπου. Όταν αναδεικνύουμε την ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ αυτού του δικαιώματος (και δη από ένα ξενόφερτο δόγμα) τότε κατά άλλους αποκαλείσαι υπέρμαχος της αλήθειας και κατά άλλους (θιασώτες του κατεστημένου?) ως «πολέμιος του χριστιανισμού». Εφόσον έτσι είναι, ΤΙΜΗ ΜΟΥ λοιπόν να είμαι «πολέμιος του χριστιανισμού»!

Και που’σαι, «μυνήματα» γράφεται κάπως έτσι: ΜΗΝΥΜΑΤΑ. Με το συμπάθιο δηλαδή…….

ΕΠΙΣΗΣ: αφού μας «ανέλυσες» την προέλευση του Nickname μου (Schwabe), μήπως θα’θελες να μας φωτίσεις σχετικά με το Vril? Θα είχε ενδιαφέρον φαντάζομαι.

Αυτά φίλτατε Vril προς το παρόν και να’σαι καλά!

Λοιπόν....

το μονο που έχεις δίκιο, είναι αυτό...
>Και που’σαι, «μυνήματα» γράφεται κάπως έτσι: ΜΗΝΥΜΑΤΑ. Με το συμπάθιο δηλαδή…….
Ναι, Flüchtigkeitsfehler... Έτσι ειναι !

>Aυτά φίλτατε Vril προς το παρόν και να’σαι καλά!
Σε ευχαριστώ, Και εσύ το ίδιο !

Τώρα..
>Το δικαίωμα της θρησκευτικότητας είναι αναφαίρετο κεκτημένο του κάθε ελεύθερου ανθρώπου. Όταν αναδεικνύουμε την ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ αυτού του δικαιώματος (και δη από ένα ξενόφερτο δόγμα) τότε κατά άλλους αποκαλείσαι υπέρμαχος της αλήθειας και κατά άλλους (θιασώτες του κατεστημένου?) ως «πολέμιος του χριστιανισμού». Εφόσον έτσι είναι, ΤΙΜΗ ΜΟΥ λοιπόν να είμαι «πολέμιος του χριστιανισμού»!

Αμα σ΄αρέσει... Αμα την βρίσκεις... Ξέρεις, εγω....
Στο κάτω κάτω, δες και τι λέω και λίγο πιο πάνω σ¨αυτό το θέμα, σχετικά με την ανεξιθρησκεία. ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν ΞΕΡΩ πώς κανεις link σε topic σ αυτό το forum, αν το ψαξω τώρα, θα μου φύγει το θέμα.

άλλο,
>.das Recht auf Dummheit gehört zur Garantie der freien Entfaltung der Persönlichkeit.

>Αυτό άραγε το έχουνε ξανακούσει τα αυτάκια σου?

όχι. Δεν το έχουν ξαναακουσει αυτό τα ΑΥΤΑΚΙΑ μου. Και να το έχαν, θα είχε πάει .... κατευθείαν...
Αν το σκεφτείς και σύ λίγο παραπάνω, θα δεις οτι δεν λέει και τίποτα.
Das Recht auf... εντάξει. Κατα εμένα, έχεις όσο θές να πιστεύεις οτι και όσο θές.
die freie Entfaltung der Persönlichkeit. Σύμφωνοι. Να την αναπτύξεις όσο θές. Εγώ δεν είμαι υπέρ να καταστείλεις ή να καταπνίξεις κάποιον.
Π.χ. δεν λέω τον άλλον "κασσαριστριούλα μου". (γιατί είναι (das) putzchen και όχι pützchen. Nie und nimmer, nicht einmal "geschwäbelt" )
Τώρα, αμα λές οτι das Recht auf Dummheit gehört zur Garantie.... τι να σου πώ ! Das Recht auf Irrtum, ναι, αλλα auf Dummheit ???? Περίεργες αντιλήψεις έχεις !!!

Α, και κάτι άλλο. Αν η Σουηβία είναι οικονομικά εύρωστη ή όχι, δεν είναι κάτι που οφείλεται σε σένα, αλλά στο Fliessband. Αφου δήλωσες οτι δεν έχεις σχέση, αστο απλά να είναι. Από πίττα που δεν φάς, τι σε μέλλει αν ...

Vril Gesellschaft ???? Μπαααα, ένας κακός απ τα Βρηλίσια είμαι....
Αναβαίνω που και πού στην επιφάνεια και μοιράζω απλόχερα.

Υ.Γ.1. Για όσους δεν ομιλούν την γερμανική ζητώ συγνώμη ΕΔΩ .

Σκοπός δεν είναι να ανταλάζουμε με τον Schwabe φιλοφρονήσεις σε άγνωστη γλώσσα.

Εδώ οι μεταφράσεις των σημαντικών (!) μερών:
"das Recht auf Dummheit gehört zur Garantie der freien Entfaltung der Persönlichkeit"
Το δικαίωμα στην βλακεία ανείκει στην διασφάλιση της ελεύθερης ανάπτυξη της προσωπικώτητας

Εγώ παραθέτω το Irrtum που σημαίνει
Το δικαίωμα στο σφάλειν διασφαλίζει την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικώτητας

"putzchen". Χμ, εντάξει, είναι γλωσσικό ιδίωμα στην νότια γερμανία να βάξεις υποκοριστικά σμίκρινσης, η καθαριστριούλα. Εκτώς λεξικού.

"geschwäbelt". Κάτι στην τοπική διάλεκτο της Σουηβίας, σαν να λέμε στα Σουηβέζικα. Τo πιο γνωστό παράδειγμα Häusle(Haus-Σπίτι/Σπιτάκι)

"Flüchtigkeitsfehler" λάθος έκ παραδρομής, λόγω αυξημένης ταχύτητας

Υ.Γ.2. Γράφω σε γερμανικό πληκτολόγιο, το οποίο είναι αρκετά διαφορετικό απ το ελληνοποιημένο QWERTY. Μέχρι να βρείς το κάθε γράμμα στα ελληνικά και τους τόνους.... άστα να πάνε.

Υ.Γ.3. "θα’λεγα συνέχισε την προσπάθεια, που ξέρεις μπορεί και να εντυπωσιάσεις κανέναν".
Που ξέρ΄ς... !!!! Ίσως..... ;-)

24/05/2004, 00:44:49
Vril,

Λες:
«Nie und nimmer, nicht einmal "geschwäbelt"»

Au mir Schwoba send bloss Menscha, wennmers au net so offa zoiged, φίλτατε από τα Βρηλίσια.

Με άλλα λόγια: In vino veritas, in aqua claritas, in lacte sahnitas, in cola woisnetwas! Και ο νοών νοείτω…..

Αχ αυτή σου η βιασύνη, αχ! Και ΠΟΙΟΣ σου είπε πως το «pützchen» είναι ορέ από Schwabenland? Είπα εγώ κάτι τέτοιο? Και για μια φορά ακόμα: άλλο putzchen και άααααααλλο pützchen!! Και αν γουστάρεις σου δίνω ορισμένες δεκάδες διευθύνσεις από φίλους και συνεργάτες γερμανούς για να σου το εξηγήσουνε. ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ?

Εξάλλου (και μιας και θέλεις να τα ακούσεις!)…Ma ka it scheissa ond Kraut hacka!

Άιντε να δούμε λοιπόν.

Όσον αφορά δε τις εξυπνάδες περί του «Häusle», και μιας και μπερδεύεσαι με θέματα που μάλλον αγνοείς, για δες λίγο πως έχει μια ολοκληρωμένη τοποθέτηση:

Schaffer, Schparer, Haeuslesbauer des ischt bloss so a Schpruch, so a schlauer, der zoigt net aelle Qualitaeta dia mir hend, andere gern haetta, denn mancher mit ama grossa Maul isch sonscht am ganza Ranza faul! οΚ?

Και φυσικά: a bsondere Rass des send mir Schwooba, ich will ons ganz beschtemmt net loba, doch send mir aus ama guata Holz ond do drauf gern a bissle schtolz, des koenned koine ons verwehra, dia wo net zu de Schwooba ghera.

Κοίτα να δεις φίλτατε από τα Βρηλίσια, μπορεί να προσπαθήσεις αρκετά πράγματα, αλλά όχι και να μου μάθεις γερμανικά ή (ακόμη χειρότερα!) την διάλεκτο που μιλούσα για δεκαετίες. Το ότι αποφεύγουμε κάτι δεν σημαίνει και πως δεν το γνωρίζουμε. Απλό δεν είναι?

Ας μείνουμε λοιπόν στο θέμα μας, διότι εδώ συνεχίζω να σε βλέπω «χλωμό», και αν ποτέ βρεθούμε από κοντά τότε ρώτα να ακούσεις ότι και όσα αγαπάς.

Στο ζουμί λοιπόν!

24/05/2004, 01:02:16
quote:

Vril,
...
Όσον αφορά δε τις εξυπνάδες περί του «Häusle», και μιας και μπερδεύεσαι με θέματα που μάλλον αγνοείς, για δες λίγο πως έχει μια ολοκληρωμένη τοποθέτηση:

Βρέ, σταμάτα πιά. Θα φάς ξύλο..
και όχι απο μένα, θα σου στείλω τον Βισνού (*) να σε πλακώσει στις φάπες.
(*) ινδική θεότητα με πολλά χέρια.

Λές, λές, λές.....
Μια στιγμή δε σκέφτηκες..... Schpätzlibua. Λές το παγκοσμίως γνωστό σύμπαν, να έχει όρεξη να διαβάζει μέσω internet τα απαίσια βλαχογερμανικά σου ????? άσε εμένα, εγω τα διαβάζω και τα καταλαβαίνω. Οι άλλοι μπαίνουν να σε απολαύσουν να μάχεσαι τον Χριστιανισμό. Σοβαρέψου και λίγο ! Μπές στο ζουμί. Απάντα και λίγο.

Λές, λές, λές.....
Πές μας ντέ, άμα ήμουν Vril και απ τα Πατήσια, που είδες οτι εγώ έχω προβλημα με το τι πιστεύεις εσύ ????? και πρέπει να με καταπολεμήσεις.

Α, ξέρεις ποιά είναι η μεγαλύτερη πλάκα. Ihr Schwoobe denkett, ma könnt eur kauderwelsch nitte verstehe, abba do bisch weit im Wold moi lieba...
Allemanisch, des könne ma au. We ma wolle.

Βλαχο-Vril

Υ.Γ. Μ'αρεσε αυτό το περί ημιμάθειας.
Ποοοοοοολύ !

ΝemertesΜέλος
24/05/2004, 12:10:01
Αγαπητοί,

σέβομαι όσους έχουν ζήσει στη Γερμανία -ξέρω οτι δεν πήγαν κάτω από τις καλύτερες συνθήκες εκεί- αλλά... "Την γλώσσα μου έδωσαν ελληνική".

Θα προτιμούσα λοιπόν να μιλάτε ελληνικά για να καταλαβαίνουμε και εμείς τους χαρακτηρισμούς που ανταλλάσετε!

Επί της ευκαιρίας να καλωσορίσω τον Schwabe στο Μπαρμπουνιώτης club -μέλος της οποίας είναι ήδη και ο fatboy51 -, μια προσπάθεια για να μιλάμε και να γράφουμε καλύτερα ελληνικά.

Επί του θέματος τώρα γιατί ξεφύγαμε...

Ποια η θέση των χριστιανών επί του θέματος των δικαιωμάτων των μη χριστιανών; Είναι δίκαιο να απαγορεύουν την κατασκευή πχ τζαμιού στην Παιανία; Μιλάμε για κατάσταση "αποφασίζουμε και διατάζουμε"; Ποια τα δικαιώματα των μη χριστιανών σε αυτόν τον τόπο; Ποια η αντιμετώπιση ενός αλλόθρησκου; Αυτά και άλλα πολλά σχετικά ερωτήματα καλείστε να απαντήσετε αγαπητοί...

-------------------------
...The Unerring Nereis...

24/05/2004, 13:24:04
Vril,

Εγώ πλέον τι να πω? Απλά, na dann....prooost!

Με την σειρά μου να ευχαριστήσω τα μέλη του βήματος που μας προσφέρεται απο το esoterica για το γλωσσικό "άγος" που υπέμεναν, και να υπογραμμίσω την ευγενική τους στάση.

(i komm wieder...)

24/05/2004, 21:06:22
έλα τώρα....

Είστε και οι δύο κακοί και άδικοι !

Γιατί ορέ να γράφει ο Schwabe (dea Schwob) καλύτερα Ελληνικά και... Λέσχη Μπαμπινιώτη ?

Εγώ έχω σουβλίσει λεκτικά άλλους που ειναι παντελώς ανορθόγραφοι, σε σημείο να πιστεύεις οτι έχεις να κάνεις με τα άπλυτα με το γνωστό χαρτονάκι με τον Ιησού Εσταυρωμένο και το ιατρικό ιστορικό ολόκληρου του τσαντιριού.... στην Εθνική Οδό.

Μικρά ορθογραφικά, και κυρίως τα έκ παραδρομής, ΠΡΕΠΕΙ να τα συγχωρούμε, μια που γράφουμε βιαστικά και όχι για την λογοτεχνία.

Schwob, χαίρεσαι.... τσαχπινούλη, βλέπω...
Έπεσες σε ομόβλαχό σου..... μια στο εκατομμύριο....
Παίξε Λόττο !!!

Σκέζου τώρα να βρεθούνε και κανα δυό Αυστραλόβλαχοι και να ανταλλάζουν τις απόψεις τους στα Αυστραλοβλάχικα....
ΠΑΑΑΑΑΑΕΙ, τι κλείσαμε το μαγαζί....