- Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Πάλι θα σου απαντήσω ...the same
...Αν σου είχα προσφέρει τις υπηρεσίες μου θα ήξερες ότι υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι που δεν κωλοβαράνε, και αυτοί που δεν είναι χαραμοφάηδες είναι πολλοί περισσότεροι απ' όσους νομίζεις.
καλά μην αγχώνεσαι αν έτσι θέλεις να πιστεύεις έτσι είναι
είναι κρίμα να μας πάθεις κάτι και να χάσει η βενετιά βελόνι
η ο δημόσιος τομέας ένα σκληρά εργαζόμενο άτομο
μόνο δώσε μου την διεύθυνση σου να σου στείλω πετσετούλες για τον ίδρωτα που ρίχνεις στον καθημερινό αγώνα για το μεροκάματο

Λουφάρουν σχετικά με τους ιδιωτικούς υπάλληλους και σίγουρα έχουν περισσότερα προνομια υπάρχει όμως και ένα ποσοστό που αξίζει τα λεφτά που παίρνει και προσφέρει
Πραγματικά έργο .
Το πρόβλημα πιστεύω είναι στη λάθος κατανομή θέσεων πχ πολλές φόρες έχω τύχει να
Πάω σε δημόσια υπηρεσία να έχει πχ 7 άτομα το τμήμα και από τους 7 να δουλευθούν οι
2 και άλλοι 5 να κάθονται και να μην κάνουν τίποτα γίνεται όμως και το αντίθετο να
Τύχει να πας κάπου να υπάρχει τεραστία ουρα και να έχουν όλους και όλους δυο ανθρώπους και να μην προλαβαίνουν .
Τώρα οσο αφορά προνομία μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών υπάλληλων υπάρχει
Τεραστία διαφορα πχ η γυναίκα μου όταν γέννησε κάθισε 2 μηνες μετα τον τοκετό
Ενώ στο δημόσιο κάθονται 1 χρονο γενικά υπάρχει αδικία .
Το σωστότερο δεν θα ήταν να χάσουν αυτά τα προνομία οι δημόσιοι αλλα να τα
Αποκτήσουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι .
quote:
Λοιπόν για να λεμέ τα πράγματα όπως είναι ναι οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι
Λουφάρουν σχετικά με τους ιδιωτικούς υπάλληλους και σίγουρα έχουν περισσότερα προνομια υπάρχει όμως και ένα ποσοστό που αξίζει τα λεφτά που παίρνει και προσφέρει
Πραγματικά έργο .
Το πρόβλημα πιστεύω είναι στη λάθος κατανομή θέσεων πχ πολλές φόρες έχω τύχει να
Πάω σε δημόσια υπηρεσία να έχει πχ 7 άτομα το τμήμα και από τους 7 να δουλευθούν οι
2 και άλλοι 5 να κάθονται και να μην κάνουν τίποτα γίνεται όμως και το αντίθετο να
Τύχει να πας κάπου να υπάρχει τεραστία ουρα και να έχουν όλους και όλους δυο ανθρώπους και να μην προλαβαίνουν .
Τώρα οσο αφορά προνομία μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών υπάλληλων υπάρχει
Τεραστία διαφορα πχ η γυναίκα μου όταν γέννησε κάθισε 2 μηνες μετα τον τοκετό
Ενώ στο δημόσιο κάθονται 1 χρονο γενικά υπάρχει αδικία .
Το σωστότερο δεν θα ήταν να χάσουν αυτά τα προνομία οι δημόσιοι αλλα να τα
Αποκτήσουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι .
quote:
Φίλτατη Keraynos όλοι έχουμε πάει σε δημόσιες υπηρεσίες και έχουμε εισπράξει την αρρωστημένη νοοτροπία τους... Και εγώ είμαι υπέρ της ιδιωτικοποίησης εκτός απο την παιδεία και τον στρατό! (τουλάχιστον στην Ελλάδα αυτό πρέπει να γίνει!) Ένα άλλο που θα ήθελα να θίξω εκτός θέματος είναι γιατί ο Ελληνας έχει αρνητικά συναισθήματα στον προιστάμενο και γενικότερα στο να τον ελέγχει κάποιος; Μήπως είναι βιώματα απο την Οθωμανική αυτοκρατορία;;;
προσέχετε γιατί θα σας κατατάξει η κεραυνός στα άτομα του δικού μου επιπέδου
πείτε την αλήθεια πως τρέχουν πανικόβλητοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πως με αυτοθυσία προσπαθούν καθημερινά να επιτελέσουν το έργο που τους έχουν αναθέσει
όλοι μαζί να προτείνουμε να φτιάξουν ένα μνημείο στους ηρωικά πεσόντες του δημοσίου κατά την διάρκεια του καθημερινού μόχθου
quote:
αθεος:προσέχετε γιατί θα σας κατατάξει η κεραυνός στα άτομα του δικού μου επιπέδου
Και δω λάθος είσαι.Δεν χαρακτηρίζουν όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου παράσιτα όπως τους χαρακτηρίζεις εσύ.
Προσπάθησε να ξεχωρίσεις για λίγο τον δημόσιο τομέα που περιέχει πολλές ειδικότητες και τομείς, από τη μία ειδικότητα που λέγεται υπάλληλος γραφείου στις διάφορες υπηρεσίες, το πρόβλημα εκεί εντοπίζεται περισσότερο.
Γι' αυτό έχω ένσταση στα λεγόμενά σου, γιατί όλα τα επαγγέλματα του δημοσίου, δεν αποτελούνται από άτομα που λύνουν σταυρόλεξα, ή σερφάρουν σε υπολογιστές, ή μιλάνε με την γκόμενα ή τον γκόμενο στο τηλέφωνο, όσο εσύ ξεροσταλιάζεις να περιμένεις στην ουρά.
Δεν αγιοποιώ τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά μέσα στο παραλλήρημά σου δεν διαβάζεις με προσοχή αυτά που γράφει ο άλλος.
Φυσικά δεν θα βγάλω λάδι και τον ιδιωτικό τομέα, άσχετα αν είναι αδικημένος σε πολλές περιπτώσεις, αδικίες βρίσκουμε και στον δημόσιο, δεν υπάρχει αξιοκρατία πουθενά. Στα γραφεία θα βρούμε και στον δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα αργόσχολα άτομα, γιατί ο τεμπέλης και ο χαραμοφάης όπου και να είναι, πάντα ο χαρακτήρας του παραμένει ίδιος. Και μη μου πεις πάλι στον ιδιωτικό οι αργόσχολοι θα απολυθούν, οι γλύφτες είναι σαν τους φελλούς, επιπλέουν πάντα, και συνήθως οι γλύφτες είναι αυτοί που είναι αργόσχολοι.

quote:
...Αν σου είχα προσφέρει τις υπηρεσίες μου θα ήξερες ότι υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι που δεν κωλοβαράνε, και αυτοί που δεν είναι χαραμοφάηδες είναι πολλοί περισσότεροι απ' όσους νομίζεις
Δεν λέω οτι δεν υπάρχουν ευσυνείδητοι υπάλληλοι.
Θα πρέπει ομως να εχεις πάρα πολύ καιρό να ενημερωθείς για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων τον τελευταίο καιρό.
Αν μπείς στον κόπο και ενημερωθείς για το πόσοι είναι στο μισθολόγιο μιας ΔΕΚΟ και το πόσοι εργάζονται θα εκπλαγείς.
Θα εκπλαγείς ακόμα περισσότερο οταν δείς οτι τα διευθύνοντα στελέχη εχουν μισθό πάνω απο 12.000 ευρώ μηνιαίως.
Για αυτούς μιλά το τόπικ![]()
quote:
Και δω λάθος είσαι.Δεν χαρακτηρίζουν όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου παράσιτα όπως τους χαρακτηρίζεις εσύ.Προσπάθησε να ξεχωρίσεις για λίγο τον δημόσιο τομέα που περιέχει πολλές ειδικότητες και τομείς, από τη μία ειδικότητα που λέγεται υπάλληλος γραφείου στις διάφορες υπηρεσίες, το πρόβλημα εκεί εντοπίζεται περισσότερο.
Γι' αυτό έχω ένσταση στα λεγόμενά σου, γιατί όλα τα επαγγέλματα του δημοσίου, δεν αποτελούνται από άτομα που λύνουν σταυρόλεξα, ή σερφάρουν σε υπολογιστές, ή μιλάνε με την γκόμενα ή τον γκόμενο στο τηλέφωνο, όσο εσύ ξεροσταλιάζεις να περιμένεις στην ουρά.Δεν αγιοποιώ τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά μέσα στο παραλλήρημά σου δεν διαβάζεις με προσοχή αυτά που γράφει ο άλλος.
Φυσικά δεν θα βγάλω λάδι και τον ιδιωτικό τομέα, άσχετα αν είναι αδικημένος σε πολλές περιπτώσεις, αδικίες βρίσκουμε και στον δημόσιο, δεν υπάρχει αξιοκρατία πουθενά. Στα γραφεία θα βρούμε και στον δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα αργόσχολα άτομα, γιατί ο τεμπέλης και ο χαραμοφάης όπου και να είναι, πάντα ο χαρακτήρας του παραμένει ίδιος. Και μη μου πεις πάλι στον ιδιωτικό οι αργόσχολοι θα απολυθούν, οι γλύφτες είναι σαν τους φελλούς, επιπλέουν πάντα, και συνήθως οι γλύφτες είναι αυτοί που είναι αργόσχολοι.
το παραλήρημα είναι όλο δικό σου αγαπητή δημόσια υπάλληλος
το είπα και σε προηγούμενη απάντηση μου αλλά στο έχουν πει και όλοι οι άλλοι το αν κάποιος δημόσιος δουλεύει είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας
μέσα στην τραγελαφική σου προσπάθεια να κρυφτείς μου λες για υπάλληλους του ιδιωτικού τομέα που ούτε αυτοί αξίζουν τους μισθούς τους
είναι σαν να σε έχουν πιάσει για κλοπή και εσύ να φέρνεις ως ελαφρυντικό στοιχείο το ότι υπάρχουν και άλλοι που κλέβουν
αλλζζαρο το πρόβλημα δεν είναι μόνο στους υψηλά ιστάμενους και στους παχυλούς μισθούς άλλα και στον απλό εργάτη
το ξέρεις ότι η ολυμπιακή είχε χρέωση για κάθε πτήση 17 αεροσυνοδούς; και αυτό το έκανε για να δικαιολογεί τις προσλήψεις
πόσοι αεροσυνοδοί ήταν σε κάθε πτήση; 3-4 οι άλλοι "νοικιάζονταν" σε άλλες εταιρίες και παίρναν και από εκεί μισθό μικρότερο βεβαία του κανονικού άλλα είχαν ένα μισθό από την ολυμπιακή που δεν πάταγαν το πόδι τους και μισό ως 70% από την άλλη εταιρία
για να μην πιάσουμε τους πρυτάνεις που έχουν από έναν δυο βοηθούς και κάνουν οι βοηθοί την παράδοση και αυτοί πάνε για ουζάκια και καφέ
ξέρω πυροσβέστη που πάει 8 24ωρα τον μήνα στο τμήμα του και τις υπόλοιπες μέρες κάθεται
πάει ας πούμε την δεύτερα στις 8 το πρωί στο τμήμα κάθετε μέχρι τις 8 το πρωί της τρίτης και ξαναπάει μετά από 3-4 μέρες μέσα στο τμήμα του παρέχεται φαΐ κρεβάτι κλπ κλπ κλπ
άπειρα τα παραδείγματα λουφαδόρων αλλά ελάχιστα ως ανύπαρκτα τα παραδείγματα των εργαζομένων
Καταρχήν οι γενικεύσεις που επιχειρείς στο θέμα αυτό που άνοιξες είναι προσβλητικές και άδικες για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που τους τσουβαλοποιείς αδιακρίτως ως "παράσιτα".
Επίσης, είσαι προσβλητικός και ερειστικός απέναντι στην keraynos που σου επισημαίνει την διαφωνία της για τη θέση σου αυτή. Μπορείς να διαφωνίσεις κι εσύ χωρίς να την προσβάλλεις και χωρίς να της αποδόσεις όλα όσα αποδίδεις στους τεμπέληδες δημόσιους υπαλήλους. Το ότι δε συμφωνεί και ενοχλείται με τις απόψεις σου (ή καλύτερα τους αφορισμούς σου) δε σου δίνει κανένα δικαίωμα να την προσβάλλεις έτσι! ![]()
Όσον δε αφορά στον τίτλο του θέματος, είναι απαράδεκτος και φυσικά δεν επιτρέπουμε σε καμιά περίπτωση να υπάρχει ως τίτλος μια τέτοια προσβλητική δήλωση που τσουβαλοποιεί αδιακρίτως μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων.
Παρολαυτά, το εργασιακό ζήτημα στην Ελλάδα είναι μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Έτσι, το θέμα αυτό θα παραμείνει ενεργό με τη σύσταση να μην υπάρχουν ακρότητες. Ο τίτλος αλλάζει από:
"δημόσιοι υπάλληλοι,ανθρώπινα παράσιτα"
σε:
"Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα"

quote:
αθεος:ξέρω πυροσβέστη που πάει 8 24ωρα τον μήνα στο τμήμα του και τις υπόλοιπες μέρες κάθεταιπάει ας πούμε την δεύτερα στις 8 το πρωί στο τμήμα κάθετε μέχρι τις 8 το πρωί της τρίτης και ξαναπάει μετά από 3-4 μέρες μέσα στο τμήμα του παρέχεται φαΐ κρεβάτι κλπ κλπ κλπ
άπειρα τα παραδείγματα λουφαδόρων αλλά ελάχιστα ως ανύπαρκτα τα παραδείγματα των εργαζομένων
Α τον "αρχιτεμπέλαρο"!
Δηλαδή αν το δούμε λίγο πιο προσεκτικά βγαίνει αντίστοιχα 48 ώρες την βδομάδα, ή αλλιώς 8 ώρες τη μέρα σε εργασιακή εβδομάδα 6 ημερών.Αλλά η φύση της εργασίας είναι τέτοια που πρέπει η βάρδια να είναι αλλιώς κατανεμημένη.Και όταν η φωτιά είναι μεγάλη ξέχνα τα ωράρια.
Στις 24 ώρες που είναι η βάρδια του κάθε φορά, έχει το "θράσος" να θέλει και φαγητό, νηστικός πρέπει να μένει, πως θα διατηρήσει την γραμμή του να σκαρφαλώνει στη σκάλα, ε;
Και κρεβάτι!
Φτου του! Σε καρέκλα έπρεπε να περιμένει αν γίνει παρανάλωμα κανένα σπίτι στις 3 τα ξημερώματα, ή μάλλον τι καρέκλα, για να είναι πράγματι stand by στη γωνία όρθιος με το ένα πόδι μαζεμένο σαν τον πελαργό.
Όχι να θέλει να κοιμάται(με το ένα μάτι ανοιχτό) στο "πουπουλένιο" ράντζο που ακούστηκε αυτό.
Μην ανησυχείς οι οικοπεδοφάγοι φροντίζουν καλά κάθε χρόνο για να μην "τεμπελιάζουν" αυτοί "χαραμοφάηδες".
Ρε φίλε αθεε θα μας τρελάνεις; Τα θέλεις και τα λες ή σου ξεφεύγουν;![]()

αφού άλλαξε τον τίτλο τότε μπορεί και να το κλείσει το θέμα αυτό δεν θα αλλάξει κάτι τα παράσιτα παραμένουν παράσιτα
όσο αφορά τον πυροσβέστη δεν υπερβαίνει μηνιαίως τις ώρες που κάνει ο κάθε εργαζόμενος
όσο για την διατροφή του δεν γνωρίζω καμία εταιρία στον ιδιωτικό τομέα που να σιτίζει τους εργαζόμενους της
όσο για τον ύπνο αν εργαζόταν σε οκτάωρη βάση τότε θα ήταν ξύπνιος στο οκτάωρο του
αυτά τα λίγα για τους σκληρά εργαζομένους στον δημόσιο τομέα