ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ??? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ??? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

PHILOSOFOS-130 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
moonladyΝέο Μέλος
01/02/2005, 21:34:17
καλησπέρα παιδιά..
οι άνθρωποι γενικά έρχεται κάποια στιγμή που φεύγουν , είτε είναι φίλος , είτε είναι δεσμός , οτιδήποτε , με κάποιο τρόπο φεύγει..
τίποτα δεν διαρκή για πάντα και τα πάντα μπορούν να σε πληγώσουν..
πάντα πρέπει να κρατάς και ένα παραθυράκι για παν ενδεχόμενο γιατί ποτέ μην είσαι 100% σίγουρος για κάποιον..
και εγώ έχω χάσει φίλη και ακόμα δεν ξέρω το γιατί..
πάντως καλύτερα να σκέφτεσαι τις ωραίες στιγμες που περάσατε μαζί , παρά να στεναχωριέσαι..κάποιος λόγος θα υπήρχε , όσο το σκαλίζεις όμως τόσο πονάει..φίλοι θα έρθουν , φίλοι θα φύγουν..έτσι είναι η ζωή..
ξέχνα το παρελθόν , μην σκέφτεσαι το μέλλον και ζήσε το "τώρα"..

http://briefcase.pathfinder.gr/download/moonlady/25934/307625/0/zouzou-b.jpg

spiritΜέλος
01/02/2005, 22:43:31
Τιποτε δεν φευγει,τιποτε δεν ερχεται,απλα η ιστορια επαναλαμβανεται,καλως ηρθες moonlady!

adelaidΝέο Μέλος
01/02/2005, 23:18:17
Καλησπέρα και καλώς σας βρίσκω!!!
Κάποτε άκουσα το δάσκαλό μου θέλοντας να δώσει ορισμό στην έννοια της αγάπης (γιατί για να είναι κάποιος/α φίλος/η πρέπει να υπάρχει αγάπη, νοιάξιμο κι ενδιαφέρον) να λέει "Σ'αγαπώ τόσο όσο σου επιτρέπω να είσαι στο δικό μου χώρο με το δικό σου τρόπο και σε διευκολύνω γι'αυτό. Μ'αγαπάς τόσο όσο μου επιτρέπεις να είμαι στο δικό σου χώρο με το δικό μου τρόπο και με διευκολύνεις γι'αυτό".
Στη φιλία πιστεύω όπως και σε κάθε άλλη σχέση πρέπει να αγαπάς να δέχεσαι τον άλλο γι'αυτό που είναι εδώ και τώρα χωρίς όρους. Να χαίρεσαι με τη χαρά του και να κάνεις ότι μπορείς για να είναι οι φίλοι σου χαρούμενοι.
Κι ευχαριστώ το Θεό που με έχει ευλογήσει τα 15 τελευταία χρόνια με 3 Φ Ι Λ Ο Υ Σ
Αν λοιπόν έχουμε φίλους για να εξυπηρετούν τις ανάγκες μας, και άρα λειτουργούμε εγωϊστικά, αυτοί φυσικά και θα απομακρυνθούν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, όταν οι ανάγκες μας αλλάξουν, ή όταν αυτές πάψουν να υπάρχουν.
Damien_neimaDΝέο Μέλος
04/02/2005, 21:50:05
Ένας "φίλος" μπορεί να "χαθεί" για έναν ή και για άπειρους λόγους...
μπορεί να φταίμε εμείς οι ίδιοι που έφυγε...
το θέμα όμως δεν είναι το για πιο λόγο έφυγε αλλά το ότι έφυγε!
τι σημαίνει αυτό?
αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε την ζωή μας εκεί! πρέπει ν την αφήσουμε να τσουλίσει! δεν είναι ο ένας και μοναδικός! θα υπάρξουν κι άλλοι πολοί! όμως...! πάντα θα υπάρχει όμως! έχεις γίνει φίλος/η με τον εαυτό σου ή είσαι σαν και μένα που είμαι αναγκασμένος να ζω 24 ώρες την ημέρα μαζί του? και βασικά θα πρέπει να βρεις κάποιον/α που θα ακούει αυτά που έχεις να του πεις και να σε κάνει να ακούς αυτά που έχει να σου πει και να μην υπόσχεται μόνο όρκους που ποτέ σεν θα μπορέσει να κρατήσει λόγο της φύσης του ανθρώπου...!

συγχώραμε Θεέ μου για αυτό που είμαι...! Βοήθαμε να γίνω αυτό που ήμουν!!!

SatsangiΜέλος
04/02/2005, 22:21:38
quote:

συγχώραμε Θεέ μου για αυτό που είμαι...! Βοήθαμε να γίνω αυτό που ήμουν!!!

Υπέροχη αλήθεια! Υπέροχη προσευχή!

Κάποτε.. Εκείνος θα ακούσει...

Φιλικά,

"be spiritually alive in 2005"

seminaΜέλος
04/02/2005, 22:32:05
Καλό βράδυ σας εύχομαι..
Έχω χάσει τον μπούσουλα με τόσες απαντήσεις...
Καταρχάς όλους εσάς που επιθυμήσατε να στείλετε κάποια αποστολή εδώ,θάλω να σας κάνω μία ερώτηση..ας ψάξουμε λίγο τη φιλία πιο βαθειά,όχι επιφανειακά μόνο,όσο μπορέσουμε..
Τι εννοείται χρησιμοποιώντας τον όρο "φίλος","φιλία"????

Καλέ μου free rider,
δεν αναζητούμε εδώ την ιδανική φιλία,άλλωστε ποιος είναι ικανός να προσφέρει κάτι τέτοιο σε έναν τόσο φθαρτό κόσμο,κανένας...τουλάχιστον αυτό έχω παρατηρήσει εγώ από τη ζωή μου..

Αγαπητή moonlady,
δεν αντιλέγω.. φεύγουν.. κάποιες φορές μαθαίνεις το γιατί άλλες όχι..
Είναι ωραίο να αναπολείς όμορφες στιγμές αλλά και αυτό πονάει..να θυμάσαι το παρελθόν όταν η αναμνησή του σου προσφέρει ευχαρίστηση.. το είχα διαβάσει κάπου και το κράτησα στην ψυχή μου..

Αγαπητέ adelaid,
οι φίλοι δεν είναι μόνο στην ανάγκη αλλά αν το καλοσκεφτείς μόνο εκεί τους αποζητάς απεγνωσμένα,στην ανάγκη..δυστυχώς μόνο εκεί! Μπράβο σου για τους φίλους που έχεις και σου εύχομαι να είστε πάντα αγαπημένοι

Αγαπητέ Damien_neimaD,
κανένας δεν σταματάει τη ζωή του γι αυτό το λόγο..απλά ο πόνος αργεί να φύγει...υπάρχει στο ασυνείδητο και πάντα επανέρχεται..κάποιες φορές σε πονά πολύ αλλά με τον καιρό όλα γιατρεύονται οι πληγές..επουλώνονται..
Ξέρεις έχω παρατηρήσει πολλούς ανθρώπους να προσπαθούν μέσω άλλων να ξεπερνάνε κάποιες καταστάσεις και αυτό είναι πολύ κακό

Καλή μου spirit,
επαναλαμβάνεται ο κύκλος???με το ίδιο πρόσωπο ή γενικά μιλάς??

Φιλικά
Σεμινάκι

Η μοναξιά θεραπεύεται.Αυτα που σε έκαναν να μείνεις μόνος, δεν θεραπευονται.

PHILOSOFOS-1Μέλος
04/02/2005, 23:20:46
quote:

Αγαπητέ μου PHILOSOFOS-1 ,
ο σχολιασμός σου αφορά το ποιηματάκι μου ή το παραπάνω μήνυμα που έστειλα???

αγαπητη σεμινα αφορα το μυνημα σου το ποιηματακι πολυ ωραιο!

gh

seminaΜέλος
05/02/2005, 13:59:34
quote:

quote:

Αγαπητέ μου PHILOSOFOS-1 ,
ο σχολιασμός σου αφορά το ποιηματάκι μου ή το παραπάνω μήνυμα που έστειλα???

αγαπητη σεμινα αφορα το μυνημα σου το ποιηματακι πολυ ωραιο!

gh

Χαίρομαι που σου άρεσε το ποιηματάκι..
Καλό σαββατοκύριακο

Η μοναξιά θεραπεύεται.Αυτα που σε έκαναν να μείνεις μόνος, δεν θεραπευονται.

seminaΜέλος
26/02/2005, 00:15:54
Τι εννοείται χρησιμοποιώντας τον όρο "φίλος","φιλία"????

Τελικα θα μου απαντησει καποιος σε αυτη την ερωτηση?

Και της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει...

Εν αγνοίαΝέο Μέλος
01/03/2005, 10:45:07
Γεια σας!
Οι φίλοι φεύγουν γιατι αυτο ειναι μερος τησ κρυφης συμφωνιας των ανθρωπων.
"ερχομαι σου δινω και παιρνω!σ'αφηνω για να΄χεις να ζεισ με τις αναμνησεις μας"