- ΤΑ ΙΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
κατέβασμα 30 μέτρων, ανέβασμα 15 και ξανά κατέβασμα 60. Εν τω μεταξύ πρέπει να περάσεις από μέρη σαν κι αυτά (ολίγον τι στενάχωρα)...
Eι,Vril, να αρχίζουμε να κοιτάμε λίγο-λίγο και για κανένα μεταπτυχιακό;
Χείρων-(ο κατά κόσμο καπετάν Φώτος Γιαγκούλας-Αρχιληστής)
Θανασοπάνειε σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες... Κινητή εγκυκλοπαίδεια είσαι άνθρωπε μου!
Καπετάν Πανούση ή Timetrapped (χρονοπααγιδευμένος ε; καλό!!!) σε ευχαριστώ για το μήνυμα σου κι εν συνεχεία το topic του Χείρων (και τον Χείρων) για το “Αγγίζοντας το κενό». Νομίζω ότι εμείς θα το συζητήσουμε από άλλη πλευρά, αφού στο εν λόγω topic περιορίστηκαν στην συζήτηση για το αν ήταν καλό ή όχι το ότι ξέραμε ή όχι την κατάληξη της ιστορίας, το εάν ήθελε ή όχι η παρέα να την δει από την αρχή, περί των φοβιών (προς τη θάλασσα) γενικά και επιδερμικά μάλλον κλπ
Νομίζω ότι ελάχιστα συζητήθηκε η ουσία: η ιστορία είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ και κατά την γνώμη μου ο κεντρικός ήρωας είναι ο τραυματισθείς επιζήσας: το θέμα είναι πως το βουνό έκανε έναν Άγγλο (δεν το αναφέρω τυχαία αυτό…) να αγγίξει τα όρια του Νιτσεϊκού υπεράνθρωπου… Όπως κι ενός άλλου (αμερικανού αυτή τη φορά…) που όταν παγιδεύτηκε το χέρι του κάτω από ένα βράχο σε ένα φαράγγι (όντας μόνος του) αυτοακρωτηριάστηκε και εν συνεχεία περπάτησε μια ολόκληρη για να σωθεί… Πού λοιπόν βρίσκει ο άνθρωπος την δύναμη να συνεχίζει όταν όλα φαίνονται χαμένα;
Όσο για το "εγκαταλείψαντα" έχω κάποιες δικαιολογίες: α) το οξυγόνο σε αυτά τα υψόμετρα είναι λίγο και οι αποφάσεις ελαφρώς ...ανισόρροπες β) συχνά εγκαταλείπονται νεκροί στα βουνά. Εδώ δεν μπορείς να κατεβάσεις τον εαυτό σου καλά καλά, μπορείς να σούρνεις και τον άλλο;... Στο topic της Πεντέλης αναφέρω μια περίπτωση που ο ίδιος την ο πατέρας βάζει την κόρη του σε έναν υπνόσακκο και την αφήνει να γλιστρήσει στον παγετώνα για να μην βρεθεί το σώμα της ποτέ... Ανάλογο σκηνικό στην Τσομολούγκμα (Έβερεστ): άνθρωπος με κρυοπαγήματα καταρρέει στην τελευταία (ψηλότερη) κατασκήνωση. Ένας από τους οδηγούς τον βλέπει, τον θεωρεί (ήδη) νεκρό και τον ...εγκαταλείπει (για να σώσει άλλους με περισσότερες πιθανότητες). Ο άνθρωπος κατέβηκε μόνος του (με κρυοπαγήματα, αφυδατωμένος και εξαντλημένος δύο μέρες μετά... Είπατε τίποτε;
Υπάρχει μια ωραία ρήση στους ορειβατικούς κύκλους: χαρακτηρίζει την αναρρίχηση σε καλοασφαλισμένες διαδρομές με εύκολη πρόσβαση και με μικρό (έως ελάχιστο) κίνδυνο ως «vertical gymnasy» (κάθετη γυμναστική) και τη παραδοσιακή αναρρίχηση σε μακρινές κορυφές, με δύσκολη πρόσβαση και με μέτριο ως «μεγάλο» κίνδυνο «mind game» (εγκεφαλικό παιχνίδι)… Περιμένω παρατηρήσεις…
Xείρων ακόμη δεν ξεκίνησες, άρχισες τα τεχνικά; Ου ρε ψάρακα... Παρόλα αυτά, ο παμπάλαιος (sic) θα απαντήσει...
quote:
Πρακτικές ερωτήσεις.
-Και τα δύο σκοινιά είναι για το ίδιο άτομο;
-"Σερνόμενος" οριζόντια φαίνεται σαν να "δουλεύει" μόνο το ένα πόδι,ισχύει;
-Όταν αρματώνεται ένα σκοινί ορίζόντια, πρέπει να είναι τσίτα τετνωμένο;
-Σε σπήλαιο είναι κάτι το σύνηθες αυτό;
-Σας τα έπρηξα ;
* Ναι, αλλά πλέον οι τυρολέζικες τραβέρσες (έτσι λέγεται αυτό) γίνονται με μονό σκοινί. Στην Συκιά έχουμε βάλει διπλά σκοινιά για ψυχολογικούς λόγους (πρωτάρηδες)...
* Μπορεί να δουλεύουν και μόνο τα χέρια, ή το πόδι ή τα πόδια. Η τυρολέζικη μπορεί να είναι και κεκλιμμένη (slopping). Τα υλικά ανάβασης (φρένα κλπ) μπαίνουν με έναν ειδικό τρόπο.
* Συνήθως ναι.. Όχι πάντα...
* Όχι ιδιαίτερα. Ούτε και σπάνιο όμως...
* Ναι
Φύλλα πορείας (εγώ) δεν βγάζω: προσκλήσεις κάνω (τα βγάζει ο Πάνειος...). Τελικά λόγω πολλαπλών υποχρεώσεων το πρόγραμμα άλλαξε και το ΣΚ δεν έχει Παρνασσό, το Σάββατο έχει αναρρίχηση και την Κυριακή βάραθρο Πύργου Υμηττού. Για λεπτομέρειες "μαιηλιά" (για όσους ενδιαφέρονται). Vril και Χείρων τι έχει το πρόγραμμα σεμιναρίων σας;
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
quote:
Vril και Τimetrapped, μην κάνετε τα παπιά. Φ.Π. εδώ και τώρα! Άντε τώρα, μη μένουμε μόνο με τις φωτογραφίες. Και ας πάμε μέχρι εκεί που φτάνουν τα...πόδια μας, χωρίς σκοινιά και "καταδρομικά"
Άκου εκεί κάνουμε τα παπιά....Υou are dethpsicable! ![]()
Η αλήθεια είναι ότι εγώ έχω κλείσει απ-αισίως 2 εβδομάδες εκτός βουνού και δεν πάει άλλο...
Το Σαββατοκύριακο εξόρμηση οπωσδήποτε!
Νταβέεεεεεεεεεεεελ Βόλταααααααααααααα!!
(Κλεμένο από Φώτο Γιαγκούλα)
If the truth hurts prepare for pain.
Φίλος της τριτοξαδέλφης του περιπτερά του αδελφού του γαλατά της θείας που έχει το προπατζίδικο που σιδερώνει τα πουκάμισα του ακατανόμαστου (ένας είναι ο ακατανόμαστος) μας ενημέρωσε πως ο επίτιμος δήλωσε τα παρακάτω:
"Να πείτε στον dim.kar που τόλμησε σε ένα topic τoυ esoterica να κάνει καλαμπούρια με κάτι δισκάκια που έχουμε από τον Τσούτσουρο τις χειρότερες ευχές μου! Και πως καταριέμαι τα ΙΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ που γράφει μαζί με τους γνωστούς διαπλεκομένους Πάνειο, vril, Χείρων και λοιπόυς να μην ανοίγουν ούτε με 268αρι modem. Την κατάρα μου νά' χετε όλοι σας!"

Τον ευχαριστούμε πολύ!
(Δεν ξέρω αν γνωρίζετε, αλλά ο ακατανόμαστος είχε επίσης καταραστεί την Ελληνική ομάδα στο Πανευρωπαϊκό...)
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
Edited by - dim.kar on 20/05/2005 19:08:54
Πραγματι Χειρων και Δημητρη ειναι δυσκολο να κατηγορησει καποιος ετσι ευκολα το δευτερο ορειβατη που ηταν απο πανω.
Σε τοσο δυσκολες συνθηκες δεν μπορεις να αφορισεις ευκολα καποιον.
Αλλα και εγω πιστευω οτι δεν κατεβαλε μεγαλη προσπαθεια οταν εφτασε πανω απο το βαραθρο για να δει αν ζει ο φιλος του.
Βεβαιως οπως ειπε ο δημητροκαραγιαννος...χαχα ο ενας ειναι πλεον ηρωας στους ορειβατικους κυκλους ενω ο αλλος ....καμμενο χαρτι....φανταζομαι οτι δεν θα ηταν και ο πλεον επιθυμητος σχοινοσυντροφος μετα απο αυτο σε καμμια αποστολη...
Παντως μια ακρως ¨μεταφυσικη¨ (για μενα σκηνη)στην ταινια ειναι την στιγμη που ο τυπος ακουει μεσα στα μαυρα του τα χαλια ενα τραγουδι τον BONEY M και το καταπληκτικοτερο αυτο που με εκανε να γελασω ηταν αυτο που ειπε οτι θα πεθανω ακουγοντας BONEY M πουδεν τους πηγαινε με τιποτα...
Δεν ξερω αλλα κατι μου λεει οτι ακριβως αυτο το οτι ακουγε ενα συγκροτημα που απεχθανοταν να του τριβελίζει τον εγκεφαλο νομιζω οτι ηταν το ..κλειδι.. την τελευταια στιγμη να μην τα ..παρατησει λιγο πριν την σωτηρια του...τι λετε;
Ουτε εγω βγαζω φυλλα πορειας αστειευομουν... αλλα ενα εχω να πω ο Δημητρης ειναι ενας ..δασκαλος... που μπορει να σου διδαξει πολλα και σωστα και προπαντως γνωριζοντας τον ξερεις οτι δεν προκειτε να σε εγκαταλειψει σε οσο δυσκολη θεση κι αν βρεθεις ειδικα σε αυτες τις δραστηριοτητες ...ουτε να σου γυρισει την πλατη οταν τον χρειαστεις ....αυτο το γνωριζω προσωπικα....
Θανασοπανειος
Ξανθοπουλος
Ο μέγας ΠΑΝ δεν τέθνηκε..
quote:
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
dim.kar,«ο Sup* χαιδεύοντας με μακάβρια κοκεταρία την κουκούλα του» από τα βάθη «της σπηλιάς του πόθου» σου στέλνει φιλικούς χαιρετισμούς (μιας και «για νεκρός αισθάνεται πολυυυυύ καλά»)... (dim, Bienvenidos... έσω.)
VIVA... ZAPATISTAS!
URUA!©Moz
------------------------------------
*Sub-Comandante Marcos
quote:Εμείς τουλάχιστον οι Έλληνες, δεν τους αφήναμε ΠΟΤΕ τους νεκρούς μας, μέχρι και παύση κάναμε όταν πολεμούσαμε για να τους "μαζέψουμε"
οσοι νιωθουμε τετοιοι Γιαγκουλα μου! ![]()
Ελληνες!
.
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
quote:ΥΓ. Κουίζ για γνώστες φυτολογίας (JbG δηλαδή): Τι φυτό είναι αυτό;
Το λουλούδι είναι σαράντα περίπου πόντους και εντοπίστηκε σε έκταση δύο, τριών στρεμμάτων στην Αστυπάλαια.
ειδος "φιδοχορτου" (απο λατινικες ονομασιες εγω πασχω...) ειναι αδερφε.
αρκετα κοινο στην Ελλαδα.
η παρακατω φωτογραφια ειναι απο ρεματια του Μαραθωνα.

.
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
Δεν μας τρομάζουν τα σκοινιά λοιπόν! 
Αφού στο τέλος μας περιμένουν εικόνες σαν κι αυτές:
JbG σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Δεν το ήξερα πως λέγεται φιδόχορτο κι ούτε το είχα ξανασυναντήσει ή προσέξει...
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
Edited by - dim.kar on 21/05/2005 10:31:53

Α, και για να μην ξεχνιόμαστε: ΔΕΝ ευχαριστώ το Θανασοπάνειο που ξέχασε να αναφέρει ότι είμαι ακόμη ο πιο όμορφος, ο πιο δυνατός, ο πιο υπονετικός, ο πιο θεληματικός, ο πιο μορφωμένος άνθρωπος της υφηλίου καθώς και τα υπόλοιπα 3217 προτερήματα μου, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και της μετριοφροσύνης... Δοξάστε με λοιπόν, ελεύθερα...
Στα σοβαρά τώρα: παιδιά μην τον ακούτε! Ένας άνθρωπος είμαι κι εγώ - όπως όλοι μας... Με τα καλά μου, τα κακά μου, τις μαύρες μου...
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
Edited by - dim.kar on 21/05/2005 14:23:31