- Γλωσσολογία η διατήρηση της Ελληνικής Γλώσσας - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
ΙΝΔΟΕΥΠΩΠΑΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
Τον 18 αιωνα ο δισκαστης Ουιλλιαμ Τζοουνς μελετωντας τον ινδικο πολιτισμο συμπερανε οτι η Ινδια ειναι η κοιτιδα ολων των Ευρωπαικων πολιτισμων.Τα συμπερασματα του βγηκαν απο την συγκριση της σανσκριτικης γλωσσας με τις ευρωπαικες και βρηκε κοινες λεξεις.
(Αν και οι λεξεις ειναι ελαχιστες.)
Πανω εκει εχει στηριχθει η θεωρια της Ινδοευρωπαικης φυλης.Ολα αυτα δεν θα μας ενοχλουσαν εαν ειχαμε ενα πολιτισμο ευρωπαικο που η ιστορια του ξεκιναει <μερικους> αιωνες μετα απο τον δικο μας.΄Η οπως ειχε πει ο χαρυ κλιν :ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ!
Για να καλυψουν τον ελληνικο πολιτισμο ειπαν οτι οι Αιολεις,Αχαιοι,Δωριεις ηταν Ινδοευρωπαικα φυλα που αφηχθησαν κατα κυματα στην ελλαδα.Το προβλημα με αυτη την θεωρια εχει να κανει με την χρονικα μεγαλη μεταξυ τους αφιξη 2000-3000 χρονια περιπου και οτι καθε νεο φυλο προσπερνουσε τα προηγουμενα και κατεβαινε νοτιοτερα.Ετσι εχουμε τους Μακεδονες που θεωρητικα θα επρεπε απο την πιεση να κατεβουν νοτιοτερα, αυτοι να βρισκονται στο βορειοτερο μερος της ελλαδος και οι Δωριεις οι οποιοι ηρθαν τελευταιοι να βρισκονται στο νοτιοτερο μερος.
Ενα αλλο κενο της θεωριας ειναι οτι οι κατερχοντες να μην φερουν μαζι τους κανενα ειδος πολιτισμου. Π.χ. σχεδια στα αγγεια οπως Μαιανδροι,σταυροι,λαβιρινθοι,κυματοιδεις μορφες που υπαρχουν ακομα και σημερα διαγραφοντας μια πορεια στην ιστορια τουλαχιστον 7000 ετων.
Πως θελουνε να μας πουν οτι οι Αυτοχθονες οι οποιοι αποδεδειγμενα υπαρχουν απο το 750000 πχ(βλεπε σπηλαιο πετραλωνων)δεν μπορεσαν να νικησουν καποιους που εμπαιναν σε αγνωστες περιοχες,ως νομαδες δεν ειχαν την δυνατοτητα να αναπτυξουν καλυτερα οπλικα συστηματα απο αυτους.
Και τελος γιατι οι Ινδοι δεν θυμουνται μια τοσο μεγαλη εκστρατεια τους ενω αντιθετα λενε οτι τον πολιτισμο τους τον εφερε ο Διονυσος και για το αποδειξουν, οταν ο Αλεξανδρος εφτασε στην ινδια αυτοι του εδειξαν με περηφανεια την συκια που ειχε φυτεψει ο ιδιος ο Διονυσος.
Ενω οι Ελληνες οι οποιοι (αποικιστηκαν απο αυτους) θυμουνται εκστρατειες σε ολο τον πλανητη (βλεπε Ιαπετος,Διονυσος,Ηρακλης,Αργοναυτες κ.α.)
Γιατι λοιπον διδασκονται ακομα στα σχολεια μας για την Ινδοευρωπαικη φυλη?
http://www.bydesignwebsights.com/ellashistory
Η πραγματική Ελληνική ιστορία
quote:quote:
Γιατί ρε CyLight, ξέρεις καλύτερο παραμύθι απο αυτό;;; :)))1. Πες μου ενα ευρημα αυτου του ινδοευρωπαικου πολιτισμου! το αλφαβητο τους μηπως? ενα χτισμα? ενα κατι τελοσπαντων!!!
2. Πως κατεληξε να λεγετε αυτο ο "πολιτιμος"??? Τι???? Ααααα, εστω ινδογερμανικος ε???
3. Σε ποια περιοδο τον τοποθετουν??? Χαχαχαχαχα, και δεν ηξεραν αυτοι οι "φωστηρες" οτι τοτε η βορεια ευρωπη ηταν καλυμενη με παγο???
4. Ποια φυλη πληγετε απο αυτο το ατοπημα???
5. Γιατι η γλωσσα της χωρας απο την οποια ξεκινησε αυτος ο περιεργος πολιτισμος ΔΕΝ συμπεριλαμβανετε στις ομαδες των γλωσσων που γεννηθηκαν απο αυτον??? Τι ειπατε? Δεν γνωριζετε? Αυτο απαντησαν και οι ιδρυτες αυτου του ψεματος.http://www.bydesignwebsights.com/ellashistory
Κατάλαβες τι έγραψα; Μάλλον όχι!
θΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΠΙΟ ΕΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ:
Γιατί ρε CyLight, ξέρεις καλύτερο παραμύθι απο αυτό το παραμύθι;
Αν δεν ξανακατάλαβες να σου διευκρινίσω οτι ΚΑΙ ΕΓΩ θεωρώ τα περι ινδοευρωπαϊκής φυλής παραμύθια.
Φιλάκια :))))))
Γειά σου πάλι, και σε ευχαριστώ πού άνοιξες αυτό τό εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα, που προσώπικα με απασχολεί αρκετα χρόνια, καί χαίρομαι για την ευκαιρία να βρω συνομηλητες επ αυτού.
Γεια σου και πάλι επισης φίλε junk_95. Διάβασα τα post σου με ενδιαφέρον και νομίζω οτι έχουμε πολλα να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε. Έχω, όπως νομίζω οτι έχεις και εσυ, ενα, ας πούμε "ημι-επαγγελματικο" ενδιαφέρον για την γλωσσολογία.
Τό θεμα που προσωπικά με ενδιαφέρει πιο πολύ, είναι η ερευνα σχετικά με την προφορά των Αρχαίων Ελληνικών.
Ελπιζα μαλιστα, οτι σε αυτό το topic θα μπορουσα να διεξάγω και μία συζήτηση χωρις τις αντιμαχόμενες και εριστικές εκλάμψεις που τόσο συχνα εμφανίζονται σε αλλα, πιο αμφιλεγόμενα topics.
Δυστυχώς, βλέπω οτι ακόμα και εδώ, πριν καλά-καλά μπούμε στην συζήτηση, έχουν αρχισει τα στοιχεία της "Νεοελληνικής Αρχαιολατρείας" να κάνουν την συνηθισμένη τους, και ίσως κάπως ανεπιθύμητη εμφάνισή τους.
Την γνώμη μου γιά αυτό το φαινόμενο την έγραψα πρόσφατα στο τόπικ περι "Αρχαιολατρείας", δεν χρειάζεται να την επαναλάβω.
Επιθυμόντας να διεξαχθεί η συζήτηση με όσο πίο λίγα παράσιτα γίνεται, θα ήθελα να πω τα εξης στους φίλους Cylight, Εκήβολος και άλλους ομοϊδεάτες τους που παρακολουθούν:
Φιλοι μου, πως να σας το πώ, είσαστε μιά πολύ, πολύ μικρη (έστω και ηχηρή) μειονότητα - και δεν σας παιρνει!
Στην Ελλάδα, και σε ενα ανθεκτικό φόρουμ όπως το esoterica.gr βέβαια, σας δίνεται λίγο λάσκα, άλλα μην της κάνετε τέτοια κατάχρηση!
Φίλοι μου, οι απόψεις σας είναι ενδιαφέρουσες, αλλα ξέρετε πολύ καλά οτι σε οποιονδήποτε ακαδημαϊκό χώρο θα εισαστε "και των σκυλιώνε μασκαράδες".
Εν τουτις ο χώρος εδώ είναι γεμάτος αναζητητές και ερεύνητες, που προθυμότατα θα ακουσουν κάθε άποψη, ακόμα κι όταν κανείς άλλος δέν σας ακούει.
Όμως δεν σας παίρνει να μπαίνετε εδώ με τήν νοοτροπία "Ελλαδάραα. ομαδάραααα.....", λες και πηγαινεται σε μάτς ποδοσφαίρου. Για να μην πω και για το "κόμπλεξ κατατρεγμού", που σκάει μύτη κάθε τόσο.
Φιλοι μού, όλοι εδώ θέλουμε να μάθουμε όσα μπορουμε για την γλώσσα μας.
- Έχετε επιχειράματα;
Ευχαρίστως να τα ακούσουμε.
- Γνωριζετε την μορφολογία και την ηχητική της Σανσκριτικής; Έχετε απόψεις για την πιθανή προφορά των Ελληνικών της Γραμμικης β';
Πρώτος εγώ στην σειρα για να μάθω!
- Έχετε πασει περιπτώσει κάποιο στοιχεό να μεταφέρετε;
Περάστε....
Δεν νομίζετε όμως, οτι οταν αναφέρεστε σε άκρως αμφιλεγόμενα θέματα, θα ήταν καλύτερο (και για εμάς, αλλά κυρίως) για εσάς, να κανατε την εισήγησή σας λίγο πιό ομαλή. Ας πούμε, π.χ., να λέγατε:
<< Ξερούμε, οι η τάδε άποψη είναι λίγο "εκτος κέντρου", αλλα θα θελαμε να γνωστοποιησουμε τα δίνα στοιχεια.... που μας κανουν να υποψιαζόμαστε, ή ακομα και να πιστεύουμε οτι ... το και το και το >>
Δοκιμάστε το, καμμια φορά φίλοι μου, και θα δείτε οτι εχει τοοοόσο πιο πολυ πέραση απο το
<< Ινδοευρωπαικες???? Και πανω που νομιζα οτι θα εγραφες κατι καλο!!! χαχαχα!!! >>
Φιλοι μου, αν δέν αλλαξετε λίγο τακτική, σας βεβαιω οτι οι περισότεροι αναγνώστες σας τελικα δεν θα έχουν αλλη επιλογή απο το να σας βλέπουν σαν αυθαδεις, ενοχλητικούς, καραγκιόζηδες.
Και οποια πιθανή αξία να ειχαν τα λεγόμενα σας, θα χαθει και αυτή.
Έκανα πρόσφατα το λάθος;; να δείξω αυτο το site σε Ελληνόφωνα Άγγλο καθηγητη Αρχαιων. Πιστεύω οτι ειναι περιττό να περιγράψω την αντίδρασή του. Έχετε ολοι καλήν φαντασία.
Φίλη Simori, ζητάω συγγνώμη για το αυθαίρετο της επέμβασης μου, αλλα δεν αντέχω, πρέπει να πω και εγω τόν πόνο μου.
Και τώρα με συγχωρειτε, γιατι θέλω να αρχίσω μια συζήτηση με τον junk_95
K.
Edited by - kynikos on 23/01/2004 11:14:44
Φίλε kynikos είμαι και εγώ εδώ γιατί με ενδιαφέρει η γνώση.. με ενδιαφέρουν οι απόψεις σας και όπως λες και εσύ και εγώ προτιμώ το ύφος των συνομιλητών να είναι πιο ήπιο!!!
Το θέμα που άνοιξα το ξεκίνησα γιατί με ενδιαφέρει καθαρά η επιστημονική προσέγγιση!
Θα ήθελα να ακούσω εάν το ήθελες και εσύ να μου πεις την άποψη του καθηγητή σου για το θέμα αυτό!!Και γενικότερα να ακούσω την αποψή σου όπως και των άλλων φίλων!!!
Με ενδιαφέρει η γλωσσολογία και θα ήθελα ακόμα εάν είναι δυνατόν και αν υπάρχουν βιβλία εξειδικευμένα πάνω σε αυτό το θέμα!!! Προσπαθώ να είμαι όσο γίνεται αντικειμενική και γι αυτό με ενδιαφέρει να διαβάσω κάτι ανάλογο!
Περιμένω τις απαντήσεις σας
Ευχαριστώ πάντα με φιλική διάθεση.
Η ομορφιά απλώνεται.....
SIMORIL .......
Ένα πολύ ωραίο βιβλίο είναι:
<<Ιστορά της Ελληνικης Γλώσσας - απο τις αρχές εως την ύστερη αρχαιότητα>>
του Ινστιτουτου Νεοελληνικων Σπουδων / Κέντρου Ελληνικης Γλώσσας
(επιστημονική επιμέλεια Α.Φ.Χριστίδη)
Είναι ογκόδες βιβλίο - σχεδον εγκυκλοπαίδια - αποτελείται απο πολλές ενότητες, καί δίνει μιά εξαιρετική σφαιρική εικόνα. Θα βρείς στις σελίδες του θέματα όπως το χιούμορ στην αρχαιότητα (τά πρώτα γνωστα ανέκδοτα!!), θέματα εξάπλωσης και διατήρησης της γλώσσας, θέματα προφοράς, θέματα συγγένειας γλωσσών, και ένα σωρό αλλα. Συνεισφέρουν και Ελληνες και ξένοι επιστήμονες. Πολυ αξιόλογο βιβλίο κατα την γνώμη μου.
Αν θες να μελετήσσεις τις ρίζες της Έλληνικής γλώσσας, μιά απο της πό πολύτιμες πηγές ειναι τα έργα τών Chadwick και Ventris σχετικά με την γραμμική β'. Καλό και ευανάγνωστο βιβλίο είναι το
<< The Man Who Deciphered Linear B: The Story of Michael Ventris>> του Andrew Robinson
http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/0500510776/qid=1074848010/sr=1-1/ref=sr_1_11_1/026-2979584-5441221
Δεν ξέρω αν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά.
ΜΦΧ
Κ.
Φαντάζομαι οτι οι περισότεροι απο εσας θα γνωρίζουν οτι ο τροπος που διδάσκονται τα Αρχαία στις διεθνείς σχολές και πανεπιστήμια, διαφέρει αρκετά απο τα Ελληνικα δεδομένα.
Συγγεκριμμένα αναφέρωμαι στον τρόπο που διδάσκεται η πρόφορα.
Π.χ., την πρωτη φόρα που άκουσα για το <<χόι πολόι>>, με πήρε αρκετήν ώρα να καταλάβω οτι μίλαγαν για το <<οι πολλοί>>. Ομολογώ οτι μου φάνηκε κάπως αστείο. Τι "χόι πολόι", τι "κομπολόι", μου ήρθε νά πω...
Το θέμα όμως μου δημιούργησε και κάποιον προβληματισμό.
Πως την είχαν δει ετσι την υπόθεση οι ξένοι προφεσόροι; Αν και πίστευα οτι είχαν λάθος, έπρεπέ τουλάχιστον να σεβαστώ οτι οι σχόλες τους δίδασκαν Ελληνικά εδω και 1000 χρόνια, ενω οι δικές μας, μάλλον λιγότερο.... Τι συνέβαινε;
Τα δεδομένα των Κλασσικών Σπούδων θεωρούν οτι οι Αρχαίοι χόριζαν τα δίφθογγα, καί οτι η δασεία (ποιός την θυμάτε;
) προσέδιδε ηχηρή προφορά στο φωνήεν, έτσι και το "χόι πολόι" γίνεται και πιό κατανοητό. Γι'αύτο εξ άλλου βλέπουμε και παραδειγματα όπως "elephant" αλλα "helen" και "anthropology" αλλα "hagiography", καθώς ανέφερε και ο junk_95.
Άλλα στοιχεία που θά ξενίσουν τό αυτί του Έλληνα είναι:
- Η προφορά των συμφώνων "β","γ" και "δ" σαν τα λατινικά "b","g","d"
- Η προφορά απο μερικούς, κυρίως Γερμανούς, του "φ" ως "π-", κάτι σαν "ph". Δεν είμαι σίγουρος άν προφέρουν και το "θ" ως "τ-" / "th".
- Η προφορά, πάλι απο την Γερμανική σχολή του "η" ως "ε", και του "ε" ως...."η". Σύμφωνα με αυτήν την άποψη, το "ταδε εφη" προφέρεται.... "τάdη είπ'ε".
- Η προφορά του "υ" ως "ου"
Και σιγουρα πολλά αλλα που δέν θυμάμαι αυτήν την στιγμη.
Βεβαια, μας κακοφαίνεται να μας κάνουν οι ξένοι μάθημα προφοράς για την γλώσσα "μας". Άλλα ούτε νομίζω οτι μας συμφέρει να τους αγνοήσουμε εντελώς. Η γενική άποψη, όπως, είπε και ο junk_95, ειναι οτι τα ελληνικα δέχθηκάν μεγάλες άλλαγες από την κλασσική έως την Ελληνιστική περίοδο. Δέν ειναι και τοσο εύκολο να τις μαντέψουμε όλες.
Ένας κάλος οδηγός για την αρχαια προφορά ήταν το πολυτονικό σύστημα. Αυτό εφευρέθηκε κατα την Ελληνιστική περίοδο για να βοηθήσει τους "ξενους" αρχαίους να μάθουν σωστή Ελληνική προφορά.
Όπως έχω ξαναπεί σάυτο το φόρουμ, νομιζώ οτι κακώς το εγκαταλείψαμε...
Προσωπικά νομίζω οτι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση:
- Νομίζω οτι η δασεία προφερόταν, αλλα οχι τοσο ηχηρά ωστε να γίνεται "χ"
- Νομιζω οτι τα "β,γ,δ" ΔΕΝ προφέρονταν οπως τα λατινικά, αυτη την αλλαγή την καναν οι Ρωμαιοι αργότερα, μονοι τους.
- Το "φ" και το "θ", μάλλον όπως τα λέμε σήμερα, αλλα δεν αποκλείω και τις υποθέσεις "π-" και "τ-"
- Τα δίφθογγα ΣΙΓΟΥΡΑ χωριζόνταν, αλλά ισως όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό.
- Το "υ". Μανίκι αυτό, δεν ξερω... τι λέτε;
Αν και δεν είμαι 100% σίγουρος για τίποτα, έχω κάποιους λόγους να τα νομίζω όλα αύτα.
Θα ήελα να ακούσω και γνώμες άλλων.
Και κάτι ακόμα - ξέρει κανεις αν στην Ελλάδα υπάρχουν λέσχες Αρχαιόφιλων, που να μελετάνε και να μιλάνε Αρχαία; Και αν υπάρχουν, τι προφορά χρησημοποιούν;
ΜΦΧ
Κ.
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ
ΤΟ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΝΑ ΛΟΙΔΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΆΠΤΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΛΗΚΡΟΛΟΓΙΟ, ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΣΥMΦΩΝΕΙ
ΜΕ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΜΕΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ.
ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ "Ελλαδάραα. ομαδάραααα....." ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΟΥ;;;
ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΤΟ ''ΤΡΙΤΟ ΣΟΥ ΜΑΤΙ'', ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ,
ΝΑ ΕΧΩ "κόμπλεξ κατατρεγμού";;;
ΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ''και δεν σας παιρνει'';;;
ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΨΕΣ ''δεν αντέχω, πρέπει να πω και εγω τόν πόνο μου'',
ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΝΟΥΣΕΣ;;;
Αφου δεν απαντησαν ΟΥΤΕ μια ερωτηση σου λενε απλα, εγω εχω να συνεχισω μια συζητηση με αυτον που συμφωνει μαζι μου.
Πρωτα πρωτα να πουμε οτι ειναι ινδοευρωπαικη ΥΠΟΘΕΣΗ και οχι θεωρεια επειδη υποθεσεις κανουν και τιποτα αλλο.
Οι ερωτησεις ειναι εκει, ας τις κοιταξουν και να μας απαντησουν.
υγ. αλλοι εχουν μαζευτει εδω για να εκφρασουν τις ανθελληνικες τους ιδεες και οχι εμεις. αντε γιατι πολλοι βουλγαροι και αλβανοι μαζευτηκατε...
http://www.bydesignwebsights.com/ellashistory
alla 8a h8ela na rwtisw : pros ti olh ayth h antipalothta? nomizetai pws 8a vgalei pou8en
nomizw pws kaneis den sas prosvale... kai oloi mpikame edw gia na antallaxoume apopseis apo olous..
alla epidi kai h 8ewria einai mia ypo8esh... pou stirizontai oi epistimones gia na odigi8oun se kapoia apotelesmata.. mexri tote.. 8a isxyei ayto pou legetai... giati tosh kaxipopsia kai antiipara8esh?
O an8rwpos aplws sas eipe thn gnwmh tou legontas sas gia thn apopsh tou ka8igiti tou...
Ean eseis pisteyetai pws o ka8igitis tou kanei la8os.. kalo 8a htan na provaletai me tekmiria... exw pei polles fores pws h istoria kai h arxaiologia einai mia poly diskoli epistimi... pou erxontai se antipara8esh oi idioi oi epistimones logw dyskoliwn pou prokiptoyn, emeis kalo 8a htan na mhn mperdeyoume kai tous allous prospa8wntas na tous peisoume h kati tetoio..
Apla perimenw na tekmiriwsete ta osa eipw8hkan... kai xwris antipallothtes ayth thn fora.. den nomizw na eimaste tipota varvaroi , etsi?
Xwris parexigisi... egw h8ela na asxoli8w me thn glwssologia genikotera sxetika kai me alles glwsses kai eseis arxisate ayto pou ginetai monimos edw mesa.. Ta panta sthirizontai ston Arxaioellinismo?
Telos pantwn... sas perimenw......... me sevasmo........
sxetika me ayta pou aneferes file kinikos gia ton polytoniko systhma kai ta xena panepistimia ta vriskw poly endiaferonta.. kai vevaia pisteyw pws exeis kapoio dikiio.. kai twra mou fainetai pws exigountai ola ayta ta "H" prin apo tis lexeis, pou panta anarwtiomouna to giati..
Se perimenw na akousw tis apopseis sou!!!!!
panta me filiki dia8esh..
Η ομορφιά απλώνεται.....
SIMORIL .......
quote:
Οι ερωτησεις ειναι εκει, ας τις κοιταξουν και να μας απαντησουν.
Απ'οτι έχω δει, από άλλα γραπτά σου στο esoterica.gr, έχεις μια αρκετά καλή αίσθηση χιούμρ.
Μην την αφήνεις να σε εγκαταλείπει οταν τσατιζεσαί, είσαι πιό ωραίος όταν μπορείς και γελάς.
Νά μέ συμπαθάς αν δέν σου απάντησα αμέσως, αλλα δεν ειναι συνήθειά μου να απαντάω λεπτομερώς πριν εξετάσω καλά, καλά την ερώτηση. Αυτο δεν ειναι το στυλ μου, ειναι το στυλ κάποιων άλλων.
Να'σαι σίγουρος οτι μολις καταφέρω να καταλάβω τις ερωτήσεις σου, θα κάνω ο'τι μπορώ για να τις απαντήσω. Ισως με παρει λίγες μέρες. Ζητώ επιοικώς την υπομονή σου...
Παρεπιπτόντως, δέν μου λές, έχεις καμμιά γνώμη για το πώς προφέραν οι αρχαίοι την λέξη <<Έλλην>>, "Hel - lin", "Hillen" ή, όπως εμείς "Elin"
Σα σέβη μου,
Ο Αλβανοβουλγαρο-Έλληνας kynikos σας
υγ. To website σου, δεν εχει τίποτα εκτος από μιά μικρή γαλανόλευκη πανώ απο μιά κενή σελίδα.
Μου φάνηκε παράξενο σύμβολο για έναν "Ελληνιστη"
quote:Σε ευχαριστω για τα καλα σου λόγια - με κολακεύεις...
ΛΟΙΔΟΡΕΙΣ
quote:
...ΡΕ ΙΝΔΟΕΥΡΩkynikos....
ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ "Ελλαδάραα. ομαδάραααα....." ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΟΥ;;;
Φίλε, επειδή μελετάω την Ινδοευρωπαϊκή "Υπόθεση", από πολλες απόψεις, εδώ και 10 χρόνια, και βάλε, γνωρίζω πόσο καλα είναι τεκμηριωμένη. Γνωρίζω το ίδιο καλα όσο και εσύ οτι ειναι απλά μια ΥΠΟΘΕΣΗ. Αλλα και στα 10 χρόνια που ψάχνω, ούτε εγώ, κανένας γνωστως μου δεν έχει καταφέρει να της βρεί ουσιαστική αδυναμία. Η ΥΠΟΘΕΣΗ είναι τόσο ισχηρή, πού θεωρείτε πια σχεδόν απόλυτη παγκοσμίως, και όποια εγκυκλοπαίδεια και να ανοίξεις, άλλην άποψη δεν θα δεις.
Έτσι, όταν μπαίνεις σε ενα topic οπου ο αρχικός συγγραφέας (η Simori) ζητάει απλα και ταπεινά για επιστημονικά στοιχεία, και αρχίζεις τα αστειάκεια τύπου "χα, δεν έχω ακούσει καλύτερο παραμύθι από τον Ινδοευροπαϊσμό", τοτε ναί φίλε μου, αυτό είναι νοοτροπία "Ελλαδάραα. ομαδάραααα.....", και ας μην το είχες αντιληφθει.
Εκήβουλε, σε διαβεβαιώ οτι αγαπάω και έχω άκρον σεβασμό για κάθε ΓΝΗΣΙΑ ανατρεπτική θεωρία, αλλα αν είσαι σοβαρός, μάλλον πρέπει να αλλάξεις στάση.
Πάντως σ'ευχαριστώ που μου υπέδειξες την χρήση του όρου "ΙΝΔΟΕΥΡΩ-" σαν βρησιά.
Καιρό ειχαμε να γελάσουμε τοσο!! ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:Μην παραξηγιέσε, δεν το είπα σαν βρησιά, αλλα σαν φιλική συμβουλή. Φυσικα και μπορείς να κρατήσεις αυτη την στάση, το φόρουμ είναι ανώνυμο, και, καλώς ή κακώς, όλοι κρυβόμαστε πίσω απο ένα πληκτρολόγιο.
ΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ''και δεν σας παιρνει'';;;
Οταν λέω "δεν σας παίρνει" εννοω οτι η στάση σας κάνει τον Ελληνισμό να φαίνετε ρεντίκολο στους πιό μετριοπαθείς και στους ξένους, και - επειδή θεωρω τον εαυτό μου Ελληνιστή - αυτό πάντα το μάχομαι.
quote:Στα @@ ρε φίλε, που μου τα'χουν πρίξει οι Νεοαρχαιολάτρες!
ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΨΕΣ ''δεν αντέχω, πρέπει να πω και εγω τόν πόνο μου'',
ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΝΟΥΣΕΣ;;;
Ωχ, τι ήθελα και το'γραψα αυτο;; ![]()
![]()
Sorry, μπρε admin μήν μου βάλεις χέρι, και υπόσχομαι οτι δέν θα ξαναγίνει....
Κ.