ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΑΓΕΙΑ ,, Η ΨΥΧΟΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΜΑΓΕΙΑ ,, Η ΨΥΧΟΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Italos30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
28/12/2013, 19:04:30
Heretic
quote:
Τα άλλα τώρα που γράφεις είναι από την εκκλησιαστική σκοπιά, δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω γιατί θα επαναληφθεί ότι έγινε με την Μαρία3.

και
Πύρινε
quote:
Ήθελα να ξέρω αν δεν εμφανιζόταν μια ορθόδοξη φωνή, θα έβγαινε ο Italos και οι υπόλοιποι να μιλήσουν;

Δεν θεωρώ ότι είμαι Ορθόδοξος, είμαι Χριστιανός, από την άποψη ότι θεωρώ τον τρόπο ζωής που παρουσιάζει ο Χριστός τη λύση και το δρόμο, φυσικά όσο μπορούμε στο κ@λ@χανείο που ζούμε. Κατά τα άλλα είμαι ανοιχτός σε όλα..

Πύρινε όοοολοι οι μάγοι και θεοσοφιστές και πολιτικοί και ότι βάζει ο νους σου είχαν να δώσουν λόγο σε μασωνικές στοές. Ο Κρόουλι με τη σχολή του κόντεθε να ρθει σε αντιπαράθεση με τη μεγάλη στοά της Αγγλίας, στην οποία έδινε και λόγο.. Για τον μόνο που διατηρώ επιφυλάξεις Heretic,, είναι ο Γκουρτζίεφ, αλλά και αυτός ουσιαστικά για παράδρομο μιλούσε..

Και ρε πύρινε δεν είναι σατανιστής όποιος την ψάχνει διαφορετικά... δεν έχει σημασία καλέ μου άνθρωπε τι πιστεύεις, τι κάνεις έχει σημασία, μη τους στείλουμε όλους στην ιερά εξέταση για το θεό. Μου βγάζεις λίγο πιστευε, και μη ερεύνα. Νομίζω καλύτερο το πίστευε και μη, ερεύνα..

Και τελικά μάγοι είμαστε όλοι μας. το θέμα είναι τι θαύματα κάνουμε.

29/12/2013, 00:11:26
quote:
Και ρε πύρινε δεν είναι σατανιστής όποιος την ψάχνει διαφορετικά... δεν έχει σημασία καλέ μου άνθρωπε τι πιστεύεις, τι κάνεις έχει σημασία, μη τους στείλουμε όλους στην ιερά εξέταση για το θεό.
Μα εσύ είπες οτι όλα τα τάγματα οδηγούν στον σατανισμό! Τώρα λες οτι δεν οδηγούν;;
quote:
ύρινε όοοολοι οι μάγοι και θεοσοφιστές και πολιτικοί και ότι βάζει ο νους σου είχαν να δώσουν λόγο σε μασωνικές στοές.
Μπα, η μασωνία είναι αδύναμο χαρτί. Απλά είναι διάσημη οπότε τη χώνουμε παντού, γιατί αυτή ξέρουμε (αυτή εμπιστευόμαστε - φαρίνα γιότις).
quote:
Για τον μόνο που διατηρώ επιφυλάξεις Heretic,, είναι ο Γκουρτζίεφ, αλλά και αυτός ουσιαστικά για παράδρομο μιλούσε..
Όταν λες παράδρομο τι εννοείς; Ποιος είναι ο ορθός δρόμος; Γίνε πιο συγκεκριμένος.

quote:
Μου βγάζεις λίγο πιστευε, και μη ερεύνα. Νομίζω καλύτερο το πίστευε και μη, ερεύνα..
Αυτά είναι αιρετικά πράγματα. Δεν υπάρχει καθόλου αυτή η φράση στη βίβλο.
Η Ιησούς αναφέρει "Μετετάτε τας γραφάς". Αυτό ναι, υπάρχει.

29/12/2013, 02:59:32
Ιταλός, μπορώ να σου παραθέσω ένα παράδειγμα ουσιαστικής ψυχικής επίθεσης, που μου έκανε φίλος μου θρησκευόμενος, μέσω της προσευχής του. Κάποτε διαφωνήσαμε για κάποια θέματα πνευματικής φύσης και του εκμυστηρεύτηκα περιληπτικά τις πεποιθήσεις μου.

Εκείνος με άκουσε σιωπηλά, σεβόμενος την άποψη μου, στη συνέχεια όμως πήγε και προσευχήθηκε ιδιωτικά "να με φωτίσει ο Θεός". Συγκεκριμένα έκανε μια πολύ έντονη προσευχή σε κάποιον άγιο που θεωρεί κοντά του και τα αποτελέσματα ήταν αρκετά ορατά επάνω μου για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην ουσία προσπάθησε να προσβάλει την ελεύθερη μου βούληση. Αν αυτό δεν είναι μαύρη μαγεία, όπως το αποκαλούν οι θρήσκοι τότε τι είναι; Επειδή κάποια στιγμή διαλογιζόμενος τι ακριβώς συμβαίνει, μου πέρασε ακριβώς αυτή η εικόνα, τον ρώτησα ευθέως αν το είχε κάνει. Πρέπει να ήσουν από κοντά να έβλεπες πως έκανε. Χλόμιασε, και τραύλιζε φωνάζοντας "πως μπορείς να ξέρεις τι έκανα; Πώς;" και άλλα γραφικά, όπως "σου το είπαν δαίμονες;", βασικά άκουσα σχεδόν όλη τη σχετική μεσαιωνική δαιμονολογία (έτσι την ονομάζω) της εκκλησίας.

Ο άνθρωπος δεν μπορούσε να καταλάβει μερικά πράγματα, ούτε θα καταλάβουν γενικότερα οι αποδέκτες της εκκλησιαστικής προπαγάνδας, πως δηλαδή η εκκλησία δεν είναι ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του Θεού στην Γη, γιατί δεν υπάρχει τέτοιος.
Όταν ξεκινάει από αυτό το σημείο η συζήτηση, δεν καταλήγει πουθενά. Αν θέλεις μπορώ να σου πω λεπτομέρειες τι ακριβώς είχε γίνει, και πώς έληξε το θέμα, αλλά κινδυνεύω να γίνω εγώ γραφικός, ίσως και δεν χρειάζεται τελικά.

maria3Μέλος
29/12/2013, 09:01:24
quote:

Ιταλός, μπορώ να σου παραθέσω ένα παράδειγμα ουσιαστικής ψυχικής επίθεσης, που μου έκανε φίλος μου θρησκευόμενος, μέσω της προσευχής του. Κάποτε διαφωνήσαμε για κάποια θέματα πνευματικής φύσης και του εκμυστηρεύτηκα περιληπτικά τις πεποιθήσεις μου.

Εκείνος με άκουσε σιωπηλά, σεβόμενος την άποψη μου, στη συνέχεια όμως πήγε και προσευχήθηκε ιδιωτικά "να με φωτίσει ο Θεός". Συγκεκριμένα έκανε μια πολύ έντονη προσευχή σε κάποιον άγιο που θεωρεί κοντά του και τα αποτελέσματα ήταν αρκετά ορατά επάνω μου για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην ουσία προσπάθησε να προσβάλει την ελεύθερη μου βούληση. Αν αυτό δεν είναι μαύρη μαγεία, όπως το αποκαλούν οι θρήσκοι τότε τι είναι; Επειδή κάποια στιγμή διαλογιζόμενος τι ακριβώς συμβαίνει, μου πέρασε ακριβώς αυτή η εικόνα, τον ρώτησα ευθέως αν το είχε κάνει. Πρέπει να ήσουν από κοντά να έβλεπες πως έκανε. Χλόμιασε, και τραύλιζε φωνάζοντας "πως μπορείς να ξέρεις τι έκανα; Πώς;" και άλλα γραφικά, όπως "σου το είπαν δαίμονες;", βασικά άκουσα σχεδόν όλη τη σχετική μεσαιωνική δαιμονολογία (έτσι την ονομάζω) της εκκλησίας.

Ο άνθρωπος δεν μπορούσε να καταλάβει μερικά πράγματα, ούτε θα καταλάβουν γενικότερα οι αποδέκτες της εκκλησιαστικής προπαγάνδας, πως δηλαδή η εκκλησία δεν είναι ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του Θεού στην Γη, γιατί δεν υπάρχει τέτοιος.
Όταν ξεκινάει από αυτό το σημείο η συζήτηση, δεν καταλήγει πουθενά. Αν θέλεις μπορώ να σου πω λεπτομέρειες τι ακριβώς είχε γίνει, και πώς έληξε το θέμα, αλλά κινδυνεύω να γίνω εγώ γραφικός, ίσως και δεν χρειάζεται τελικά.

Heretic αν και δεν ξεκινήσαμε σωστά και με τις καλύτερες προϋποθέσεις και είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη σε στηρίζω στο θέμα που ανέφερες, αν δεν ζήτησες εσύ κάποια βοήθεια από τον άνθρωπο και το έκανε από μόνος του μάλλον γιατί φοβήθηκε για σένα, δεν ήταν σωστό.

Πρέπει να θέλει ο άλλος να βοηθηθεί για να αισθανθεί αυτό που λέμε θεία φώτιση, αλλιώς το πνεύμα του παλεύει με το Πνεύμα των Αγίων.

Οι Άγιοι για να σε βοηθήσουν θα πρέπει να σου δείξουν πράγματα και τον δρόμο.

Θα ήθελα πραγματικά να μου πεις τι αισθάνθηκες;

Και αν είσαι σίγουρος ότι ο φίλος σου αν και πιστός όπως και εγώ θεωρούμε πιστή για παράδειγμα αν είναι στον ίσιο δρόμο.

Παλιότερα ενώ ήμουν πιστή μου συνέβει κάτι στην ζωή μου που με είχε κλονίσει, κόντευα να τρελαθώ, εκείνη την περίοδο οπότε άρχισα και διάβαζα ένα βιβλίο ενός μοναχού που έχει πεθάνει και αισθανόμουν μία μαύρη αύρα να έρχεται και κάθεται πάνω μου όποτε το διάβαζα, οπότε και εγώ νόμιζα και έλεγα μα καλά η αύρα του μοναχού μας μαύρη;

Μετά από πολύ καιρό συνειδητοποίησα, ότι είναι εσύ πως θα το αισθανθεις και για πιο λόγο.

Όπως πιστεύω όπως ανέφερα σε κάποια παραδείγματα μου αν έχεις διαβάσει τα μηνύματα μου ότι η θρησκεία μας πολεμάει τους ψυχικούς χωρίς να ερευνήσει.

Η άποψη μου είναι ότι πολύ μοναχή που έχουν βαθιά πίστη και είναι χαρισματική, αν και θα θεωρηθώ και εγώ τώρα αιρετική, τα καταφέρνουν και ακινητοποιούν τους ψυχικούς με προσευχή, γιατί καταφέρνουν και βγαίνουν από το σώμα τους και μπαίνουν στο άυλο κόσμο, αυτό που λέμε προέκταση της αύρας τους.

Δηλαδή πολεμάει μία μαύρη αύρα του μοναχικού σχήματος την δική σου (συν τα δαιμόνια σου σύμφωνα με την θρησκεία μας).

Τι χρώμα θα έδινες στην αύρα σου αν την πούμε έτσι, που δεν πιστεύω ότι η λέξη αύρα είναι και η σωστή ορολογία.

Πως μπορεί δηλαδή μία αύρα διάφανη που δεν ασκείται και δεν έχει την ίδια πίστη να πολεμήσει μία ασκητική αύρα;

Για να μην τα πολυλογώ είναι το πως το βλέπουμε εμείς.

Υ.Γ όταν ασκείς μαγεία όπως είπα και πιο πάνω υπάρχει περίπτωση να βρεις κάποιον που να ασκεί ισχυρότερη μαγεία από εσένα, δηλαδή κάποιον ποιο δυνατό, που δεν σημαίνει ότι θα θέλει να σε βλάψει κιόλας αλλά θα είναι ποιο δυνατός (άνθρωποι ήμαστε όμως και έχουμε ζωώδη ένστικτα μην το ξεχνάς), εσύ θα πεις ότι είναι μαύρος μάγος;

29/12/2013, 11:05:03
Μαρία

quote:
Μα εσύ είπες οτι όλα τα τάγματα οδηγούν στον σατανισμό! Τώρα λες οτι δεν οδηγούν;;

Λέω πολύ απλά και ξεκάθαρα, ότι οποιος δεν είναι Χριστιανός και δη ορθόδοξος, δεν σημαίνει ότι είναι και σατανιστής. Μπορεί να την ψάχνει λάθος, μπορεί να το παλεύει αλλιώς, αλλά οι ΠΡΑΞΕΙΣ μας είναι αυτές που μας καθορίζουν εν τέλει ποιοι είμαστε.

Ο Βαρθολομαίος Μαρία ορθόδοξος είναι. Εσύ πως τον κόβεις, χριστιανό άνθρωπο της αγάπης;
Το παιδάκι που γεννήθηκε στο Ιρακ και έγινε μουσουλμάνος οδηγείται προς το σατανισμό?
Να έχουμε ένα μέτρο. Τα τάγματα (μασωνικά, θεοσοφικές σχολές, μαγικές διδασκαλίες) οδηγούν σε αυτόν που μας επιφοίτησε με αυτά. Στον Σαμαέλ. Αυτό δεν σημαίνει ότι οποιοσδήποτε άθεος, μουσουλμάνος βουδιστής δεν ξέρω γω τι, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον σατανισμό. Οι πράξεις μας και μενα και αυτουνού καθορίζουν το μονοπάτι μας.

quote:
Μπα, η μασωνία είναι αδύναμο χαρτί. Απλά είναι διάσημη οπότε τη χώνουμε παντού, γιατί αυτή ξέρουμε

Μμμμ όχι δε νομίζω. Τα μασωνικά τάγματα είναι αδύναμο χαρτί αλλά πάνω από το αδύναμο χαρτί είναι τα δυνατά, και πιο πάνω οι Ροτσιλντ και οι Ροκφέλερ, και ποιο πάνω ο σκοπός του κοινού της Σιόν, και πιο πάνω ο... Μπαρμπα Θανάσης της Μύθηρας.. Ολοι το ρόλο τους.

quote:
Όταν λες παράδρομο τι εννοείς; Ποιος είναι ο ορθός δρόμος; Γίνε πιο συγκεκριμένος.

Ο Γκουρτζιεφ διαχώριζε τον εαυτό του από τους θεοσοφιστές και τος λοιπούς,δεν τους συμπαθούσε σύμφωνα με τα λεγόμενα του, αλλά θεωρούσε ότι για να φτάσεις τον Θεό, πρέπει να πάρεις τον "πονηρό" δρόμο, να ξεπεράσεις τα όρια σου, προκαλώντας συνεχώς τον εαυτό σου. Με λίγα λόγια, κι αυτός για μένα μια από τα ίδια.

Για μένα Μαρία ορθός δρόμος είναι πολύ απλά η αγάπη. Τόσο απλά. Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν. Σεβάσου κάθε τι ζωντανό στη φύση όπως θα θελες να σέβονται και σένα. Φυσικά ΠΑΝΤΑ στο μέτρο του δυνατού, γιατί δεν ζούμε σε παρθεναγωγείο. Οσο μπορούμε όμως (και όχι όποτε μας βολεύει), βάζουμε ένα λιθαράκι για έναν καλύτερο κόσμο. Εξ'ού και το ότι

quote:

Αν όταν περάσεις δίπλα σε κάποιον που χρειάζεται τη βοήθεια σου, δεν κάθεσαι σαν χάνος να τον κοιτάς σαν τους υπόλοιπους, αλλά κάνεις κάτι χρήσιμο, για παράδειγμα, τόσε είσαι ένας μικρός μάγος (μεγάλος για μένα). Αλλάζεις το δεδομένο. Χαρίζεις απόχερα γύρω σου ΘΕΤΙΚΗ ενέργεια. Είσαι ένα μικρό θαύμα. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις.

Heretic, για το παράδειγμα σου, δεν υπάρχει περίπτωση άγγελος Κυρίου , δεν υπάρχει περίπτωση το ξαναλέω, να σε "ενόχλησε" (και που το γράφω μου φαίνεται αστείο)χωρίς τη θέληση σου. Δεν ξέρω σε ποιους Αγίους αναφέρεσαι εσύ και η Μαρία, η δική μου κοσμοθεωρία λέει ότι τους άγιους τους κρίνει ο Θεός και όχι οι άνθρωποι, δεν είμαι εικονολάτρης με λίγα λόγια.
Αρα λοιπόν, αν πραγματικά σε ενόχλησε κάτι δεν διανοούμαι να σκεφτώ ότι ο δότης της ελεύθερης βούλησης,(γιατί αυτός μας τη χάρισε και την κάναμε ασυδοσία) ή κάποιος άγγελος που επί της ουσίας είναι μια έκφανση του Θεού, και άρα το θέλημα Του, θα περιόριζε ποτέ την ελευθερία σου. Πιστεύω να σε κάλυψα.

maria3Μέλος
29/12/2013, 12:23:20
quote:

Μαρία

quote:

Λέω πολύ απλά και ξεκάθαρα, ότι οποιος δεν είναι Χριστιανός και δη ορθόδοξος, δεν σημαίνει ότι είναι και σατανιστής. Μπορεί να την ψάχνει λάθος, μπορεί να το παλεύει αλλιώς, αλλά οι ΠΡΑΞΕΙΣ μας είναι αυτές που μας καθορίζουν εν τέλει ποιοι είμαστε.

Ο Βαρθολομαίος Μαρία ορθόδοξος είναι. Εσύ πως τον κόβεις, χριστιανό άνθρωπο της αγάπης;
Το παιδάκι που γεννήθηκε στο Ιρακ και έγινε μουσουλμάνος οδηγείται προς το σατανισμό?
Να έχουμε ένα μέτρο. Τα τάγματα (μασωνικά, θεοσοφικές σχολές, μαγικές διδασκαλίες) οδηγούν σε αυτόν που μας επιφοίτησε με αυτά. Στον Σαμαέλ. Αυτό δεν σημαίνει ότι οποιοσδήποτε άθεος, μουσουλμάνος βουδιστής δεν ξέρω γω τι, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον σατανισμό. Οι πράξεις μας και μενα και αυτουνού καθορίζουν το μονοπάτι μας.

Δεν έγραψα εγώ την ερώτηση αλλά ο Πύρινος, μάλλον μας μπέρδεψες δεν πειράζει.

Ναι αλλά εγώ δεν είμαι άξια να κρίνω την πίστη του καθενός, το καταλαβαίνεις πως το λέω βέβαια.

Όχι αλλά το παιδάκι σύμφωνα με την θρησκεία μας δεν είναι στο σωστό δρόμο και μην ξεχνάς τι λένε oi κληρική ότι κρινόμαστε από μωρά, το πιστεύεις αυτό;

Ούτε και εγώ συμφωνώ σε όλα αυτά αλλά δυστυχώς έχουν περάσει τις απόψεις τους πολλοί άνθρωποι που δεν έπρεπε, όπως πιστεύουν ότι το Μουσουλμάνος είναι και άθεος, άσχετα αν έχει και αυτός Θεό και τον λένε Αλλάχ.

quote:

Για μένα Μαρία ορθός δρόμος είναι πολύ απλά η αγάπη. Τόσο απλά. Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν. Σεβάσου κάθε τι ζωντανό στη φύση όπως θα θελες να σέβονται και σένα. Φυσικά ΠΑΝΤΑ στο μέτρο του δυνατού, γιατί δεν ζούμε σε παρθεναγωγείο. Οσο μπορούμε όμως (και όχι όποτε μας βολεύει), βάζουμε ένα λιθαράκι για έναν καλύτερο κόσμο. Εξ'ού και το ότι

quote:

Αν όταν περάσεις δίπλα σε κάποιον που χρειάζεται τη βοήθεια σου, δεν κάθεσαι σαν χάνος να τον κοιτάς σαν τους υπόλοιπους, αλλά κάνεις κάτι χρήσιμο, για παράδειγμα, τόσε είσαι ένας μικρός μάγος (μεγάλος για μένα). Αλλάζεις το δεδομένο. Χαρίζεις απόχερα γύρω σου ΘΕΤΙΚΗ ενέργεια. Είσαι ένα μικρό θαύμα. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις.

Heretic, για το παράδειγμα σου, δεν υπάρχει περίπτωση άγγελος Κυρίου , δεν υπάρχει περίπτωση το ξαναλέω, να σε "ενόχλησε" (και που το γράφω μου φαίνεται αστείο)χωρίς τη θέληση σου. Δεν ξέρω σε ποιους Αγίους αναφέρεσαι εσύ και η Μαρία, η δική μου κοσμοθεωρία λέει ότι τους άγιους τους κρίνει ο Θεός και όχι οι άνθρωποι, δεν είμαι εικονολάτρης με λίγα λόγια.
Αρα λοιπόν, αν πραγματικά σε ενόχλησε κάτι δεν διανοούμαι να σκεφτώ ότι ο δότης της ελεύθερης βούλησης,(γιατί αυτός μας τη χάρισε και την κάναμε ασυδοσία) ή κάποιος άγγελος που επί της ουσίας είναι μια έκφανση του Θεού, και άρα το θέλημα Του, θα περιόριζε ποτέ την ελευθερία σου. Πιστεύω να σε κάλυψα.

Πάλι δεν ήταν δικιά μου άποψη.

Έτσι είναι όπως τα λες το δεξί χέρι να δίνει και το αριστερό να μην το γνωρίζει, λέγαν οι παλιοί.

Τους Αγίους δυστυχώς τους δημιουργίσαμε εμείς και φάσκουμε και αντιφάσκουμε.

Ενώ ξέρουμε ότι όλοι θα κριθούν στην δευτέρα παρουσία.

Όσο για τους Αγγέλους ξέρουμε για τον φύλακα Άγγελο μας, αλλά ξέρουμε και για τους βιβλικούς Αγγέλους και αυτούς που πολεμάνε τα δαιμόνια μην ξεχνάς, είναι τα τάγματα, σύμφωνα πάντα με την πίστη μας.

Οπότε είναι καθαρά άποψη δικιά σου, καταλαβαίνεις πως το λέω.

Άρα αυτό το έχω ξανά πει ναι μεν ήμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξη αλλά δεν σημαίνει ότι δεν βλέπουμε και τα περίεργα.

29/12/2013, 13:41:03
Μαρία συγνώμμη, έχεις δίκιο, είδες άμα βιάζεται ο άνθρωπος???

Πύρινε:

quote:
Μου βγάζεις λίγο πιστευε, και μη ερεύνα. Νομίζω καλύτερο το πίστευε και μη, ερεύνα..

και μου απαντάς:

quote:
Αυτά είναι αιρετικά πράγματα. Δεν υπάρχει καθόλου αυτή η φράση στη βίβλο.
Η Ιησούς αναφέρει "Μετετάτε τας γραφάς". Αυτό ναι, υπάρχει.

1ον: δεν ανέφερα πουθενά ότι το γνωμικό πιστευε και μη ερεύνα αναφέρεται στη Βίβλο, το στοχοποίησα προς εσένα και όχι με επιθετικό ύφος, σαν παρατήρηση ως προς το ύφος σου. Αλλά επειδή το σχολίασες θα ήθελα να το δούμε λιγάκι.

2ον. Ο Χριστός δεν είπε μελετάτε τας Γραφάς, αλλά:

quote:
40: "39 ερευνάτε τας γραφάς, ότι υμείς δοκείτε εν αυταίς ζωήν αιώνιον έχειν· και εκείναί εισιν αι μαρτυρούσαι περί εμού· 40 και ου θέλετε ελθείν προς με ίνα ζωήν έχητε

που σημαίνει:

quote:
"Ερευνάτε τις γραφές, επειδή θεωρείτε ότι έτσι θα βρείτε ζωή, και (πράγματι), αυτές είναι που μαρτυρούν για Εμένα. Αλλά δεν θέλετε να έρθετε προς Εμένα, για να έχετε ζωή".

(πηγή για να μην ψάχνω:http://www.agiosgeorgioslatsia.com/165.html )

Δλδ καμία σχέση. Τονίζει ο Χριστός ότι η μελέτη των γραφών δεν φτάνει, αλλά οι ΠΡΑΞΕΙΣ είναι που μετράνε.

Το πίστευε και μη ερεύνα χρησιμοποιούνταν κατά κόρον από την καθολική εκκλησία για τους αγγράματους, ήταν βολικό. Το χρησιμοποίησαν και οι ορθόδοξοι όταν δεν είχαν κάποια απάντηση, ιδιαίτερα σε παλαιότερες εποχές.

Με αυτή την έννοια στο είπα.

Αλήθεια πύρινε, θεωρείς τον Βαρθολομαίο καλό άνθρωπο φορέα της αγάπης? Με το χέρι στην καρδιά.

Μαρία

quote:
Ναι αλλά εγώ δεν είμαι άξια να κρίνω την πίστη του καθενός, το καταλαβαίνεις πως το λέω βέβαια.

Όχι αλλά το παιδάκι σύμφωνα με την θρησκεία μας δεν είναι στο σωστό δρόμο και μην ξεχνάς τι λένε oi κληρική ότι κρινόμαστε από μωρά, το πιστεύεις αυτό;

Μαρία μου δεν είμαι ορθόδοξος είμαι Χριστιανός. Συμφωνών ότι δεν είμαστε άξιοι να κρίνουμε την πίστη του άλλου, ο Θεός μας κρίνει, γι αυτό και λέω ότι δεν έχει σημασία τι δηλώνουμε, αλλα τι είμαστε.

Οι κληρικοί μπορούνε να λένε ότι θέλουνε, τα μωράκια δεν έχουν γνώση του κακού και του φόβου, εμείς οι ξυπνητοί τους τα μαθαίνουμε. Για τη θρησκεία θα σου ξαναπώ, ναι καλό είναι να ακολουθείς το δρόμο που χάραξε ο Χριστός, ναι είναι καλύτερα να γνωρίζεις τι είπε και τι έκανε, από το να βρίσκεσαι σε πλήρη άγνοια, αλλά δεν σε σώζει αυτό από μόνο του. Με νοιάζει τι εισαι όχι τι λες.

quote:
Τους Αγίους δυστυχώς τους δημιουργίσαμε εμείς και φάσκουμε και αντιφάσκουμε.

Η γραφή λέει θα μας κρίνει όλους ο Θεός, και εμείς κάνουμε τους κριτές. Κοινό χαρακτηριστικό ανθρώπινο γνώρισμα.

quote:
Όσο για τους Αγγέλους ξέρουμε για τον φύλακα Άγγελο μας, αλλά ξέρουμε και για τους βιβλικούς Αγγέλους και αυτούς που πολεμάνε τα δαιμόνια μην ξεχνάς, είναι τα τάγματα, σύμφωνα πάντα με την πίστη μας.

Πολεμάνε τα δαιμόνια Μαρία δεν εξαναγκάζουν ανθρώπους. Σε ότι έγραψες ως προς τους αγγέλους δεν διαφωνούμε πουθενά.

29/12/2013, 15:40:06
quote:
Italos
Να έχουμε ένα μέτρο. Τα τάγματα (μασωνικά, θεοσοφικές σχολές, μαγικές διδασκαλίες) οδηγούν σε αυτόν που μας επιφοίτησε με αυτά. Στον Σαμαέλ.
Ώπα, ώπα... Δεν πιστεύω να ακολουθείς εκείνον τον αιρετικό τον Λιακόπουλο;

quote:
Δλδ καμία σχέση.
Το ίδιο είναι: Ερευνάτε τας γραφάς - Μελετάτε τας γραφάς. Το ίδιο!

quote:
Αλήθεια πύρινε, θεωρείς τον Βαρθολομαίο καλό άνθρωπο φορέα της αγάπης? Με το χέρι στην καρδιά.
Ε εντάξει τώρα.
29/12/2013, 16:34:20
quote:
Ώπα, ώπα... Δεν πιστεύω να ακολουθείς εκείνον τον αιρετικό τον Λιακόπουλο;

xaaaχαχαχαχα όχι Πύρινε έλεος...

quote:
Το ίδιο είναι: Ερευνάτε τας γραφάς - Μελετάτε τας γραφάς. Το ίδιο!

Διάβαζε τι γράφω μην τα περνάς έτσι ΟΧΙ δεν λέι πουθενά σε προστακτική να ερευνάτε τας Γραφάς, λέει μπορεί ΜΕΝ να ερευνάτε τας Γραφάς, αλλά δεν θέλετε να έρθετε κοντά μου! Δεν προτρέπει... Ξαναδιάβασε το.

quote:

Ε εντάξει τώρα.

Γιατί μρ ντριμπλάρεις τώρα αφού δεν σου κάνω τάκλιν...

Θεωρείς τον Βαρθολομαίο εκπρόσωπο του Θεού; Αλήθεια τώρα...

29/12/2013, 21:51:27

Edited by - kalikatzaros on 29/12/2013 21:52:48

Gnostic StudentΜέλος
29/12/2013, 22:49:32
kalikatzaros γνωρίζεις τι συμβολίζει αυτό;
29/12/2013, 22:54:37
quote:

το διαβολο

Gnostic StudentΜέλος
29/12/2013, 23:05:00
Αυτό και ένας χριστιανός θα ήξερε να το πει..
29/12/2013, 23:06:52
quote:

Τι σημαινουν τα γραμματα στα χερια του χμ...........

Τι σημαινουν επισης φιλε gnostic τα δυο φιδια

Αν δεν κανω λαθος αυτοι κατεβαζουν το φιδι στις ατομικες κολασεις;

Gnostic StudentΜέλος
29/12/2013, 23:20:58
quote:
xristosxatz
Αν δεν κανω λαθος αυτοι κατεβαζουν το φιδι στις ατομικες κολασεις;
Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις
29/12/2013, 23:39:35
quote:
Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις

Ενταξει αυτο ειναι λιγακι δυσκολο!!!!

Υπαρχει ομως καλη διαθεση!!

Παντως αυτο το ανεφερα διοτι μου εκανε εντυπωση η ομοιοτητα με το φιδι των γνωστικων

Και βεβαια δεν αναφερθηκα σε καποιον προσωπικα !!!!

Edited by - xristosxatz on 29/12/2013 23:59:10

30/12/2013, 00:13:18
quote:

Αυτό και ένας χριστιανός θα ήξερε να το πει..

Ο Μπαφομετ εχει πολλους συμβολισμους αλλα ειναι η ιδια φιγουρα σε ολες τις εποχες.. Κερνουνος, Παν, Τραγος του Μένδη, ο διαβολος αυτοπροσωπως..
Ειναι ολοκληρος ο αποκρυφισμος σε μια εικονα.. ενα πραγματικο συμβολο ισχυος..

Ειναι ο δρομος προς την θεωση.. δηλαδη μεσα απο τον ελεγχο της ψυχης (πνευμα, κινητηριος δυναμη ζωης, αστρικη ζωη κτλ) μπορουμε να εξασκησουμε την μαγεια και να επιτυχουμε πνευματικο διαφωτισμο..

Ειναι ο ανθρωπος που κυριαρχειται απο τα ζωωδη ενστικτα του αλλα και τα πάθη του.. που πρεπει να βρισκονται σε ισορροπια με την πνευματικοτητα του (δαδα).. Ο Δημιουργος και Καταστροφέας..

Ειναι η "Θεια Δικαιοσυνη".. ισορροπια μεταξυ του Γκεμπουραχ και του Σεφιροτ, οροι απο την Καμπαλα και το Δεντρο της Ζωης (δυο ημισεληνοι).. η ισορροπια μεταξυ ελεους και δικαιοσυνης..

Ειναι το Πνευμα που κυριαρχει πανω στην Υλη αν και ειναι δεμενο πανω της και συχνα υποφερει.. ειναι η ανθρωποτητα (στηθη) και η αιωνια ζωη (ραβδος)..

Ειναι το Συμπαν οπου μικροκοσμος και μακροκοσμος ειναι αναλογα και καθε αλλαγη στον ενα κοσμο επηρεαζει και τον αλλο.. αλλα ταυτοχρονα το ενα αποτελει το αλλο..

Ειναι ο νομος της ισορροπιας μεταξω των αντιθετων που αλληλοσυμπληρωνουν το ενα το αλλο.. πχ αρρεν-θηλυ.. καλο-κακο..
Ταυτοχρονα συμβολιζει και την "δαιμονικοτητα" της Φυσης στην οποια κυριαρχουν οι φυσικοι νομοι..

Ειναι η αλχημεια οπως δειχνουν και οι λατινικες επιγραφες στα χερια οπου το στερεο μπορει να γινει υγρο (Solve, Solving) και το υγρο στερεο (Coagula, Coagulation).. ειναι καθαρα εσωτερικες εννοιες για τη δημιουργια "Αστρικου Φωτος" και οχι η υγρη και στερεα μορφη της υλης.. η ενεργεια που μετασχηματιζεται αλλα δεν χανεται.. το "Great Work" των αλχημιστων

Ειναι η δυναμη του Οφι (Κουνταλινι) με τα 7 τσακρας και το ανοιγμα του "3ου ματιου" (ενας αδενας στον εγκεφαλο)..

Ειναι η ταξη στο χάος.. ειναι η σεξουαλικοτητα του ανθρωπου.. ειναι οι αντρικες και χημικες ορμονες που εχουμε ολοι μας ασχετα αν υπερτερουν καποιες για να καθορισουν το φυλο μας..

Ο Μπαφομετ ειναι επιτηδες ασχημος και απειλιτικος αλλα ταυτοχρονα επιβλητικος και σεβασμιος..
Προκαλει ριγος και φοβο σε οσους δεν εχουν καταλαβει καποια πραγματα (πχ γιατι ζουν) και σεβασμο και κατανυξη στους υπολοιπους (υπηρετες του διαβολου)..
Ισως οτι πιο υπέροχο εχει φτιαξει ο ανθρωπος .. ενα αιωνιο συμβολο σοφιας και γνωσης..

Εχει και αλλες βαθυτερες εννοιες αλλα δεν μπορω να τις αποκαλυψω..

30/12/2013, 00:33:22
Βρε kalikantzaros, αφού βλέπω ότι γνωρίζεις τα βασικά της αριστερής ατραπού, τι σε έπιασε και ρώταγες εδώ μέσα για το πως θα κάνει κανένας συμβόλαιο με τον διάβολο; Ήταν μήπως trolling; Αν ναι νομίζω πως βρήκε κάποιο στόχο. Αν όχι πρέπει να ξέρεις ότι δεν χρειάζεσαι συμβόλαια με (φανταστικές) οντότητες που έχει δημιουργήσει η μεσαιωνική εκκλησία για το μάντρωμα των πιστών, αλλά πρέπει να σου πω ότι ο ίδιος ο δρόμος που ακολουθείς έχει πολλές κακοτοπιές και αρκετά αδιέξοδα.

-Για τους φίλους που συζητάμε για το θέμα εκκλησία-μαγεία, επιφυλάσσομαι να απαντήσω λίγο πιο εμπεριστατωμένα αύριο, γιατί τώρα θα το κάνω στο πόδι.

30/12/2013, 00:50:47
quote:

Βρε kalikantzaros, αφού βλέπω ότι γνωρίζεις τα βασικά της αριστερής ατραπού, τι σε έπιασε και ρώταγες εδώ μέσα για το πως θα κάνει κανένας συμβόλαιο με τον διάβολο; Ήταν μήπως trolling; Αν ναι νομίζω πως βρήκε κάποιο στόχο. Αν όχι πρέπει να ξέρεις ότι δεν χρειάζεσαι συμβόλαια με (φανταστικές) οντότητες που έχει δημιουργήσει η μεσαιωνική εκκλησία για το μάντρωμα των πιστών, αλλά πρέπει να σου πω ότι ο ίδιος ο δρόμος που ακολουθείς έχει πολλές κακοτοπιές και αρκετά αδιέξοδα.

-Για τους φίλους που συζητάμε για το θέμα εκκλησία-μαγεία, επιφυλάσσομαι να απαντήσω λίγο πιο εμπεριστατωμένα αύριο, γιατί τώρα θα το κάνω στο πόδι.

Δεν υπαρχουν αριστερα και δεξια μονοπατια.. ενα μονοπατι υπάρχει μονο και ειναι μοναδικο για τον καθενα μας.. και σε ολα τα μονοπατια σημασια εχει η αρχη και το τελος..

Πραγματι θα κανω συμβολαιο με το διαβολο.. για να γινω χειροτερος απο το διαβολο.. οχι για να τον υπηρετησω αλλα για να γινω επικεφαλης του στην κολαση του..

Δεν δημιουργησαν οι θρησκειες τον διαβολο αλλα ο διαβολος τις θρησκειες.. και μεσα απο την επιστημη ο διαβολος θα συμμαχησει μαζι μας για να φονευσει ολους τους θεους της αδικιας και του σκοταδισμου..
Το δεντρο της ζωης αυτου του κοσμου ειναι στα τελευταια του

30/12/2013, 01:04:31
Δεν υπαρχουν αριστερα και δεξια μονοπατια.. ενα μονοπατι υπάρχει μονο και ειναι μοναδικο για τον καθενα μας.. και σε ολα τα μονοπατια σημασια εχει η αρχη και το τελος..

--Πολλά μονοπάτια υπάρχουν και όχι δυο, εσύ παρέθεσες μια μικρή ερμηνεία σύμφωνα με τους αριστερούς. Εκτός αν το έκανες copy-paste από κάπου

Πραγματι θα κανω συμβολαιο με το διαβολο.. για να γινω χειροτερος απο το διαβολο.. οχι για να τον υπηρετησω αλλα για να γινω επικεφαλης του στην κολαση του..

--Είναι λίγο παρανοϊκά αυτά που γράφεις, έτσι διαβάζονται, εκτός αν βρίσκεσαι υπό την επήρεια ουσιών. Αν ναι πρόσεχε, είναι από αυτά που είπα ότι θέλουν προσοχή.
Στην περίπτωση σου πάντως θα κάνω quote κάτι που έγραψε η Μυθήρα και τελικά μου έμεινε: Το έχεις ήδη κάνει το συμβόλαιο, δεν χρειάζεσαι να ανησυχείς. Το τι πόστο θα σου δώσει... αυτό θα το μάθεις στο τέλος :D

Δεν δημιουργησαν οι θρησκειες τον διαβολο αλλα ο διαβολος τις θρησκειες.. και μεσα απο την επιστημη ο διαβολος θα συμμαχησει μαζι μας για να φονευσει ολους τους θεους της αδικιας και του σκοταδισμου..
Το δεντρο της ζωης αυτου του κοσμου ειναι στα τελευταια του

--Για την δημιουργία των θρησκειών από τον διάβολο, δεν θα συμφωνήσω αλλά νομίζω ότι ισχύει το αντίστροφο, αν και το copyright πρέπει να βρίσκεται στον Ενώχ, πραγματικό ή μυθικό πρόσωπο. Ο δε Εωσφόρος, διατέλεσε πάντως ουσιαστικός αρχηγός της χριστιανικής εκκλησίας για μια χιλιετία, όλο τον Μεσαίωνα δηλαδή, αν κρίνουμε από το έργο της, είναι ακόμα εξωτερικός συνεργάτης στο Ισλάμ, μπορεί και στους Ραβίνους.

Edited by - Heretic on 30/12/2013 01:08:31