- ΦΑΣΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Λοιπον...εχω κανει 5 χρονια πρακτικη και θεωρια στο 3d-studio max...apo to 3d-max 3(kinetix) μεχρι 3ds-max 6 (discreet)...Γνωριζω να κατασκευαζω 3d χωρους,τοπια,τοποθεσιες,ανθρωπινα μοντελα, κατεχω 3d μοντελα αρχαιας ελληνικης πανοπλιας, εχω σχεδιασει 3 φορες τον παρθενωνα...εχω δημιουργησει 8 διαφορετικα video των 5000-10000 frames/=5-20min. με την κινηση των character bones ειμαι ακομα σε αρχικα σταδια...αλλα μπορω να εξομοιοσω ανθρωπινη κινηση...Μην μου ζητησετε μαχη με αρχαιοελληνικα οπλα...εκει θα ζητησω οπτικες ινες και οπτικα κυτταρα...αααα....ναι γνωριζω και κατι λιγα απο τεχνολογια blue room....(αυτοδιδακτος)
Αν θελετε θα σας παραθεσω μια απο τις δημιουργιες μου...?
Υ.Γ.
Εχω κανει και MAYA 5.1 αλλα.........δεν μου αρεσε οσο το 3d-max.

... Κι είπε ο Ερμης ο φτερωτός θερμά και λυπημένα: Ελα
καλή μου Καλυψώ, μη τα'χεις πια χαμένα ...
Είσαι σοβαρός;;;;;
Είσαι σοβαρός έτσι;;;
Όσο πάω και σε συμπαθώ όλο και περισσότερο...
Υπάρχουν χίλια πράγματα που θέλω να σε ρωτήσω. Ελλείψει χρόνου, θα αναγκαστώ να το κάνω από πέμπτη και ύστερα. Μην φύγεις, έτσι;;;
quote:
Φίλε Ερμή:Είσαι σοβαρός;;;;;
Είσαι σοβαρός έτσι;;;
Όσο πάω και σε συμπαθώ όλο και περισσότερο...
Υπάρχουν χίλια πράγματα που θέλω να σε ρωτήσω. Ελλείψει χρόνου, θα αναγκαστώ να το κάνω από πέμπτη και ύστερα. Μην φύγεις, έτσι;;;
Αγαπητε φιλε Τhios...θα περιμενω...μην ανησυχεις...Αυριο θα σας παραθεσω μια δημιουργια μου....![]()

Όταν τα παιδιά κάνουν μνεία του Indiana Jones εννοούν τους εξής μόνο τίτλους:
Indiana Jones and the Fate of Atlantis και
Indiana Jones and the Last Crusade
Σε καμμία περίπτωση δεν εννοούν τις δύο τελευταίες action παρωδίες του Indy...
Φίλε Ερμή:
Καταρχήν σου έχω μια μικρή ερωτησούλα: Την τελευταία φορά που κοίταξα την τιμή του 3ds, πλησίαζε αυτήν ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Ως προς το maya ισχύουν τα ίδια χάλια. Έχεις υπόψιν κάποιο παραθυράκι που να επιτρέπει σε έναν φτωχό και μόνο εσωτεριστή, όπως εμένα, να το χρησιμοποιήσει χωρίς να πληρώσει τα κέρατά του; Και φυσικά δεν αναφέρομαι στην πειρατεία... Χρειάζομαι κάποιο εργαλείο που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εμπορικό project.
Εν πάση περιπτώσει, από τη στιγμή που κατάλαβα ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα από τα κορυφαία προγράμματα του χώρου, το 'ψαξα λίγο και κατέληξα στο http://www.blender3d.org.
Είναι ένα χαριτωμένο εντελώς τζάμπα προγραμματάκι, που σου επιτρέπει να δημιουργείς μοντέλα και να τα κάνεις animate. Επιπλέον, μπορείς να φτιάχνεις videάκια με τα μοντέλα σου και γενικά είναι ένα ικανοποιητικό εργαλείο, χωρίς βέβαια να διαθέτει τις αστείρευτες δυνατότητες του 3ds. Θα ήθελα πάρα πολύ να του ρίξεις μια ματιά και να μου πεις την γνώμη σου.
Τώρα... εκτός από το animation με bones, τι άλλα είδη υπάρχουν; Παλιότερα είχα κάνει κάποια πραγματάκια με τα bones στο 3ds και δεν μου φάνηκαν ιδιαίτερα δύσκολα... Έκανα λάθος; Γιατί είναι δύσκολο να εξομοιώσεις μάχη; Σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις την "εξομοίωση φυσικών νόμων" του 3ds; Και γιατί να χρειαστείς
quote:;
οπτικες ινες και οπτικα κυτταρα
Αυτά για αρχή... Δεν θέλω να σε πρήξω πολύ με το πρώτο post...
Και μην ξεχάσεις να μας δείξεις την δουλειά που έχεις κάνει!!!
EΓΩ ΠANTOΣ KATEΛHΞA ΣTO CINEMA4D... AΛΛA KAI ΣTO CARTOON ΣE ΣYNΔYAΣMO ME TO AFTEREFFECTS... ΛIΓO PIZOXAPTO, ΛIΓO ILLUSTRATOR... ΛIΓO ΠINEΛIEΣ... ME TA BONES ONTOΣ ΛIΓO ΔYΣKOΛO. BAΛE OMΩΣ BCR LIVE VIDEO KAI ANTEΓPAΨE KAΠOIEΣ KINHΣEIΣ... ΘA EKΠΛAΓEIΣ ME THN ΠOΛYΠΛOKOTHTA KAI THN TAXYTHTA ΠOY ΘA ΠPEΠEI NA KOYNAΣ KAΠOIA MEΛH.
ΠANTOΣ ΓIA TO GAME, META AΠO 14XPONIA ΔOYΛEIAΣ ΠANΩ ΣTA COMPUTER GRAPHICS, ΘEΩPΩ ΔYΣKOΛO OXI NA ΓINEI AΠO ΘEMA ΠPOΓPAMMATIΣMOY AΛΛA AΠO ΘEMA ΣXEΔIAΣMOY. BAΛE KI 6 MHNEΣ TEST ΓIA ΔIOPΘΩΣOYΛEΣ...
OΠΩΣ KAI NA 'XEI MHN ΣAΣ ΠEPNEI H KATHΦOPA. KAΘE APXH KAI ΔYΣKOΛH.
A, KAI ΠPOΣ ΘEOY (MOY). MHN ΠATE ΣE FLASH - ΘA BΓEI ΠAIΔIKO/ΠATATA AN EINAI TO ΠPΩTO ΣAΣ...
ValGraph
quote:
ΠANTOΣ ΓIA TO GAME, META AΠO 14XPONIA ΔOYΛEIAΣ ΠANΩ ΣTA COMPUTER GRAPHICS, ΘEΩPΩ ΔYΣKOΛO OXI NA ΓINEI AΠO ΘEMA ΠPOΓPAMMATIΣMOY AΛΛA AΠO ΘEMA ΣXEΔIAΣMOY. BAΛE KI 6 MHNEΣ TEST ΓIA ΔIOPΘΩΣOYΛEΣ...
A, KAI ΠPOΣ ΘEOY (MOY). MHN ΠATE ΣE FLASH - ΘA BΓEI ΠAIΔIKO/ΠATATA AN EINAI TO ΠPΩTO ΣAΣ...
εγώ πάντως εύχομαι να βγεί κάτι πρωτότυπο.

Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον
ValGraph
quote:
Φίλε Ερμή:
Καταρχήν σου έχω μια μικρή ερωτησούλα: Την τελευταία φορά που κοίταξα την τιμή του 3ds, πλησίαζε αυτήν ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Ως προς το maya ισχύουν τα ίδια χάλια. Έχεις υπόψιν κάποιο παραθυράκι που να επιτρέπει σε έναν φτωχό και μόνο εσωτεριστή, όπως εμένα, να το χρησιμοποιήσει χωρίς να πληρώσει τα κέρατά του; Και φυσικά δεν αναφέρομαι στην πειρατεία... Χρειάζομαι κάποιο εργαλείο που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εμπορικό project.Εν πάση περιπτώσει, από τη στιγμή που κατάλαβα ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα από τα κορυφαία προγράμματα του χώρου, το 'ψαξα λίγο και κατέληξα στο http://www.blender3d.org.
Είναι ένα χαριτωμένο εντελώς τζάμπα προγραμματάκι, που σου επιτρέπει να δημιουργείς μοντέλα και να τα κάνεις animate. Επιπλέον, μπορείς να φτιάχνεις videάκια με τα μοντέλα σου και γενικά είναι ένα ικανοποιητικό εργαλείο, χωρίς βέβαια να διαθέτει τις αστείρευτες δυνατότητες του 3ds. Θα ήθελα πάρα πολύ να του ρίξεις μια ματιά και να μου πεις την γνώμη σου.Τώρα... εκτός από το animation με bones, τι άλλα είδη υπάρχουν; Παλιότερα είχα κάνει κάποια πραγματάκια με τα bones στο 3ds και δεν μου φάνηκαν ιδιαίτερα δύσκολα... Έκανα λάθος; Γιατί είναι δύσκολο να εξομοιώσεις μάχη; Σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις την "εξομοίωση φυσικών νόμων" του 3ds; Και γιατί να χρειαστείς
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
οπτικες ινες και οπτικα κυτταρα
--------------------------------------------------------------------------------;
Αυτά για αρχή... Δεν θέλω να σε πρήξω πολύ με το πρώτο post... Και μην ξεχάσεις να μας δείξεις την δουλειά που έχεις κάνει!!!
Φιλε Thios...
Υπαρχει ενα παραθυρακι ανοικτο...αλλα δεν θα σου το πω...τουλαχιστον οχι απο δω...(καλο το ποιηματακι???)...(Στειλε mail τι ακριβως θες και θα σου απαντησω...)
Ξερεις πλην της "αγριας" τιμης του 3ds-max νομιζω πως πρεπει να πληρωνεις και συνδρομη χρησης...Αν ειναι να το πας δια του κανονα και του νομου...ξεχνα το 3ds-max....Αν ειναι για προσωπικη εργασια χωρις την αποκτηση πνευματικων δικαιωματων...τοτε δεν σε κυνηγαει κανεις...
Τι αλλο υπαρχει εκτος απο animation με bones....ουυυυυυ...θα χρειαστω ολοκληρη λιστα,να σου πω ακριβως τι...ειπαμε να κανουμε δουλεια οχι αστεια...![]()
Μην ξεχνας αγαπητε φιλε Thios πως πρεπει να αναπαραγουμε 3d models με λογικα πολυγωνα και χωρις να crush-αρει το μηχανημα....Πριν 2 χρονια εφτιαχνα ενα αεροσκαφος και μου εφτασε τα 500.345 faces παραλιγο να ανατυναχθει ο PIII(800MHz)...Και για να επιτυχουμε τετοια πραγματα θα χρειαστουμε τα καταλληλα mad-editor εργαλεια και με λιγα faces επιτυγχανεται ομορφη ποιοτητα γραφικων...ουφφ...!
(οπτικες ινες και οπτικα κυτταρα)
Μα για να κανουμε ανθρωπινη εξομοιωση...στην κινηση...βεβαια ειναι λιγο ακριβα...
!!!
Υ.Γ.
Λογο σπουδων αναγκαστηκα να φυγω απο την Αθηνα, για αυτο και αργησα να παραθεσω κατι, σημερα τελιωσα με τις εγγραφες...ετσι θα εχω χρονο να σας παραθεσω...υπομονη μεχρι το απογευμα...ευχαριστω!

quote:
Γεια σου φιλε, valgraph...
14 χρονια δουλειας..??????Εσυ πρεπει να εισαι αρκετα καλος...εγω ειμαι αρκετα νεος εχω αρχησει απο τα 14 μου...απο τα tutorials της kinetix και απο καθημερηνη εξασκηση....μεχρι και σημερα στα 19 μου δεν υπαρχει κατι στο 3ds-max που να μην γνωριζω....(Πλην το ανανεωσιμων plug-ins και διαφ. Algorithms).....Εχω λιωσει στο 3d-max αφου πολες φορες εκανα κοπανα απο το σχολειο για αν φτιαξω κατι....ΑΣΤΑ "καμμενος" στο επακρον!!!!
Εχεις δικιο σε πολλα στο post που προαναφερες....
Καταρχην....
Με το δικο μου PC(P4-2666MhzHT+5600Fx+1024vs Memory-756RAm) για να αναπαραγουμε τοσες τοποθεσιες και τοσα μοντελα και κινηση θα χρειαστουμε μηνες ολοκληρους μονο για το RENDERING....τι να σου κανει το SSE & SSE 2...πηγα της προαλες να φτιαξω ενα video με κινηση διαστημοπλοιων....103765faces...2 light sources:3 objects: και μια πηγη εκπομπης PPA+PAA p-arays(Particles)...μονο το blur effect των καυσημων μου εφαγε ολη την RAM....το Rendering μου τελιωσε σε 5 ωρες....μοναχα για 1500 frames/ περιπου δηλ. 49.95 δευτερολεπτα...Δεν το παμε σε Flash...μονο το Full-Throtle εκανε για flash...
Καλως-ηρθες ξεχασα να σου πω!

Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei
ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ.
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ 3.5 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΜΙΛΛΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ.
ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.
ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΕΝΤΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.ΠΧ ΑΝ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΗΧΟΥ ΕΙΝΑΙ MP3 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ(ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΜΓΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ) ΚΤΛ ΚΤΛ.
ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
Hear My Message
Τα παιδιά (τα οποία έχουν χαθεί μετά το πρώτο μήνυμα) μπορούνα να χρησιμοποιήσουν την κωδικοποίηση που τους προσφέρει το format ogg vorbis, αντί του mp3. Με το ogg δεν πληρώνεις royalties σε κανένα.
Φίλε Ερμή:
το παραθυράκι μπορεί να είναι μεν ανοιχτό,
όμως εγώ δεν μπορώ να μπω,
ακόμα κι αν μου το πεις από 'δω,
γιατί θέλω να έχω τα πνευματικά δικαιώματα...
(that almost rhymes!!!)![]()
Φχαριστώ πάντως...
Όσο για το crashάρισμα που ανέφερες, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Το δικό μου πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, αφού αντικειμενικός μου στόχος είναι η δημιουργία ενός 3d περιβάλλοντος για παιχνίδι. Οπότε φαντάσου ότι πρέπει να γίνονται rendered δεκάδες μοντέλα και να μην crashάρει ούτε όχι μόνο το δικό μου PC, αλλά και του end-user...
Μήπως μπορείτε ωρέ εσύ και ο φίλος valgraph να ρίξετε μια ματιά στο blender3d και να μου πείτε αν είμαι υπερβολικά αξιοθρήνητος που ασχολούμαι μαζί του;
Τώρα. Άσχετη ερώτηση: έχει κανείς σας εμπειρία πάνω σε δημιουργία cartoonίστικων γραφικών; Μπορεί κάποιος να με μυήσει στα άδυτα του cel-shading;
Για ποιο λόγο δε μας αφήνουν να κάνουμε edit τα μηνύματά μας;;;
Οι admins είναι κακοί... Θέλουν να με βλέπουν να γελοιοποιούμαι...![]()
Fase 2
http://home.ripway.com/2004-8/155141/Premap1render.jpg
Fase 3
http://home.ripway.com/2004-8/155141/Render2.jpg" border=0>
Αφτα ειναι δυο....απο τα πολλα που εχω φτιαξει:)(ψωναραααα!!!!)...

Αφτα ειναι δυο....απο τα πολλα που εχω φτιαξει:)(ψωναραααα!!!!)...

Εεεεεεε...????καλο...?
Αφτα ειναι ευκολα,δεν ηθελα να παραθεσω μοντελο προτυμω τοπια...
Ζηλεύω αφάνταστα...
Και να σκεφτεί κανείς ότι έπαψα να ασχολούμαι με το 3ds γιατί αποφάσισα ότι, από τη στιγμή που δεν θα ασχοληθώ επαγγελματικά με τον κλάδο, ποτέ δεν θα διέθετα τα χρήματα για να το αγοράσω...
Ας μου πει κάποιος ειλικρινά... με το blender έχω ελπίδα να φτάσω σε ένα αξιοπρεπές σημείο;
Το effect του νερού πώς στο καλό το δημιούργησες; Και πώς στο καλό το έκανες render;;;
Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei
Απο οτι ειδα, το blender ειναι καλο προγραμματακι...και παραγει καλα γραφικα,το ποσο δυσκολο ειναι δεν το ξερω,θα το δοκιμασω και θα σου πω...
quote:
Το effect του νερού πώς στο καλό το δημιούργησες; Και πώς στο καλό το έκανες render;;;
Το effect ειναι ενα απλο map πανω σε μια wavy επιφανεια απο plane...
Παρε ενα sample βαψε το γαλαζιο ανοικτο κανε το blinn με 190,35,24 στo bumb βαλε skin noise με size at 2 or 6....και απο κει και περα λιγο raytrace και falloff σε fresnel παραγει αυτο το υπεροχο θεαμα.....
Το 1 frame εκανε μονο 0:39min. για rendering...το βιντεο να δεις....5,2 ωρες....για μοναχα 1000 frames = 33sec.

Aλλά το 'ριξα σε τηλεοπτικές διααφημίσεις και σήματα σταθμών...
Για το παιχνίδι τώρα, θέλετε να βγάλετε κάτι σε 3d?
ValGraph