ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΕΨΗ - ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΝΩΣΗ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Η ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΕΨΗ - ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΝΩΣΗ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

AZΩΕΛ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
orfeas7Μέλος
19/03/2005, 04:16:58
Αφού διάβασα όλες τις εισαγωγές στο θέμα (σήμερα ανακάλυψα το θέμα)"Η ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΕΨΗ - ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΝΩΣΗ" , μερικές και 2 και 3 φορές, κατάλαβα ότι είμαι πολυ πίσω στην Ελληνική ιστορία! Γιατί κάτι μου λέει ότι για ιστορία πρόκειται και όχι για μυθολογία. Ίσως είναι λίγο δύσκολο να την καταλάβει όποιος δεν θέλει!

Βλέπω ότι η Αζωελ βάλθηκε να μας αφυπνίσει όλους εδώ μέσα και καλά κάνει. Αξίζουν από μέρους μου συγχαρητήρια, όλοι όσοι έχουν πάρει μέρος σε αυτο το θέμα γιατί κράτησαν την συζήτηση σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτό το θέμα, αυτή η συζήτηση, έχει κάτι να προσφέρει.

Οι περιορισμένες γνώσεις μου δεν θα μου επιτρέψουν να κάνω κάποια παρέμβαση ακόμη αλλά θα προσπαθήσω να σας ακολουθήσω και ευελπιστώ να μπορέσω να συμβάλω και εγώ σ'αυτήν την αναζήτηση.

Δυστυχώς εδώ που βρίσκομαι δεν έχω εύκολη πρόσβαση σε Ελληνικά βιβλία. Τέλη Μαϊου έρχομαι στην Ελλάδα και κατάλαβα ότι θα πέσει πολύ διάβασμα το καλοκαίρι.

Κάτι με έκανε να κολήσω προχτές σε αρχαίους Έλληνες συγγραφείς σε επίσκεψή μου σε τετραόροφο βιβλιοπωλείο εδώ στην Αγγλια.Χιλιάδες βιβλία να διαλέξω και εγώ έψαχνα ανάμεσα σε Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Θουκυδίδη, κλπ. Λέτε να ήταν σύμπτωση; Τα βιβλία δεν τα αγόρασα τελικα γιατί είναι γραμμένα στα αγγλικά και πιστεύω ότι θα χάσω κάθε νόημα.

Συνεχίστε αυτή την καλή προσπάθεια!

AZΩΕΛΜέλος
19/03/2005, 13:09:06
Ο ΉΦΑΙΣΤΟΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ…
«της ορθοβόλου Θέμιδος αιπυμήτα παι» =Υπερήφανον τέκνον της ορθοβόλου Θέμιδος.

Η ΘΕΜΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΗΘΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ Ο ΤΕΘΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΘΕΩΝ.
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΩΔΙΚΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΚΩΝ, «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΕΣΤΙ, ΠΡΟΝΟΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ»

Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ. «ΟΥ ΚΑΜΠΤΩΝ ΓΟΝΥ»
ΔΙΟΤΙ «ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΑΤΑΣΕΙ ΤΟΝ ΗΦΑΙΣΤΟ…
«Αδαμαντίνου νυν σφηνός αυθάδη γνάθον στέρνον διαμπάξ πασσάλευ’ ερρώμενος»
ΣΤΟ ΣΤΕΡΝΟ, ΤΟΝ ΔΙΑΤΑΣΕΙ, ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΡΦΩΣΕΙ ΔΙΑΜΠΕΡΩΣ.
ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΕΙΝΟ, ΟΠΟΥ ΕΔΡΑΖΕΙ Η «ΑΓΧΙΝΟΙΑ»=ΟΞΥΝΟΙΑ, ΕΥΦΥΙΑ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ.

Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ, ΠΩΣ ΕΚΛΕΨΕ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΥΡ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΑΣΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΠΟΡΙΣΜΟΣ.

Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, ΠΩΣ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ…
1) ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΩΝ.
ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ «ΒΛΕΠΟΥΝ», ΝΑ ΜΗΝ «ΑΚΟΥΝ», ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ «ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ», ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΑΓΟΥΜΙΑ.
2) ΠΩΣ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ, ΤΟ ΠΥΡ.
ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΕ.
ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΘΝΗΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ… ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΩΝ (;), Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑ, ΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΣΤΑ (ΕΝΟΣ ΤΑΥΡΟΥ) ΜΕ ΛΙΠΟΣ ΠΑΧΥ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟ, ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΤΑ ΖΟΥΜΕΡΑ ΜΕ ΑΠΛΟ ΔΕΡΜΑ.
Ο ΔΙΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΑ ΟΣΤΑ.(ΜΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙ Ο ΔΙΑΣ;)
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΥΜΩΣΕ. ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ… ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, ΠΩΣ Ο ΔΙΑΣ ΣΚΟΠΕΥΕ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ… ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ. (;)

ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ…
«Αν και σε αυτούς τους ΝΕΟΥΣ ΘΕΟΥΣ, ποίος άλλος εκτός εμού, αφειδώς δώρα εδώρισεν;»

Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑ, ΤΟΝ ΝΕΟΝ ΤΥΡΑΝΝΟ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.
Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΩ ΚΑΙ ΤΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΣΥΜΠΟΝΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΑΙΤΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΙΑΣ ΚΑΙ Η ΉΡΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΟΘΗΣΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΉΡΑΣ ΠΟΥ ΖΗΛΕΨΕ ΚΙ ΑΝΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ… ΜΑΤΙΑ, ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΩΚΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ.

Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΝΟΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΘΕΜΙΔΑΣ. (ΚΑΤΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΘΕΜΙΔΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ, ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΗ)

ΚΑΤ ΕΜΕ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΙΚΕΣ ΘΗΛΥΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΕΑΣ (Η ΦΥΣΗ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ, Η ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ), ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ-ΖΕΥ (ΝΟΥ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΕΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΜΙΛΕΥΣΕΙ ΜΕΝ ΤΗΝ ΑΔΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕ, ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΓΑΙΑ, ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ, ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ, ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΣΥΝ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.

ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΕΑΝ Ο ΟΦΙΩΝΑΣ (Ο ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΤΥΡΑΝΝΩΝ ΠΟΥ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΕΙΔΕ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ), ΕΙΝΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ (Ο ΟΦΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΝΟΜΗΣ, ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΣ ΕΠΩΑΣΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΗΣ ΕΥΡΥΝΟΜΗΣ, ΕΝΙΩΣΕ ΕΠΑΡΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΚΕΙΝΗΣ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΕΙ).

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ, ΤΟΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ Ε Λ Λ Η Ν …..

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, Η’ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΕ; ΜΗΠΩΣ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΤΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ;
Η’ ΜΗΠΩΣ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΕΙΧΕ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΥΕ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ;

ΠΑΝΤΩΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣΕ.

……ΛΙΓΕΣ….. ΣΤΑΓΟΝΕΣ……

"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."

AZΩΕΛΜέλος
19/03/2005, 13:10:15
OΡΦΕΑ, ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ!

"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."

AZΩΕΛΜέλος
19/03/2005, 13:20:04
ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΤΙΜΙΑ;

ΜΕ ΑΔΙΚΕΙΣ. ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ .

ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΟΙ ΕΥΘΕΙΕΣ.
ΤΑ ΔΥΟ, ΟΡΙΖΟΥΝ ΜΙΑ.
Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΖΕΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΒΗΜΑΤΑ.
ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ... ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ.

ΣΠΑΘΙΜέλος
19/03/2005, 18:16:41
quote:

Βλέπω ότι η Αζωελ βάλθηκε να μας αφυπνίσει όλους εδώ μέσα και καλά κάνει.
quote:

αυτο της λεω κι εγω <orfeas1> alla δεν πολυπιανει.Για να διουμε.
<orfeaw1> δεν ειχα δικιο πως αυτη η σελιδα ειναι καλη;
σας χαιρετω ομως για μερικες μερες.

«Σας διδάσκω τον υπεράνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί.»

ΣΠΑΘΙΜέλος
19/03/2005, 18:19:05
quote:

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ, ΤΟΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ Ε Λ Λ Η Ν …..

quote:

εμενα αυτο μου αρεσε πιο πολυ απο ολα!

«Σας διδάσκω τον υπεράνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί.»

AZΩΕΛΜέλος
20/03/2005, 13:31:24
«… Ψευδονύμως σε δαίμονες Προμηθέα καλούσιν.
Αυτόν γαρ σε δει προμηθέως, ότω τρόπω τησδ εκκυλισθήση τέχνης…»
…..ΨΕΥΔΟΝΥΜΩΣ, ΟΙ ΔΙΑΜΟΝΕΣ ΘΕΟΙ,
ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ. (;!)
ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑ ΝΑ ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ…..

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ…
ΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ….
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ, ΠΟΥ ΑΛΥΣΩΔΕΣΑΝ...
«…προσπασσαλεύσω τωδ απανθρώπω παγω.. » = ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΗΛΩΣΩ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΝ ΑΥΤΟΝ... ΒΡΑΧΟΝ!

ΕΧΕΙ ΑΝΑΨΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΜΟΥ…
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΔΩ;
ΤΙ;

AZΩΕΛΜέλος
21/03/2005, 12:23:39
ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑΤΕ...
ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΩ...
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΘΗΝΗ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΩ...
ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ...

ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ...
ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ ΣΑΣ...
ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΑΚΟΜΑ, ΣΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΡΕΤΕ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ...
ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

"H ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΠΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ"

AZΩΕΛΜέλος
21/03/2005, 13:54:48

"ΜΙΚΡΗ ΜΕ ΒΑΖΑΝ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΔΙΑ
ΜΑ ΕΓΩ ΜΕ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΑ ΛΕΩ

ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΝΕ
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ
ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΔΑΝ ΘΑΛΑΣΣΙ
ΤΟ ΠΡΩΤΟ Ε Γ Ω… TO A I Γ A I O…….

ΜΙΑ ΚΟΡΔΕΛΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΩΜΟ ΜΟΥ ΛΟΞΑ
Σ ΕΝΑ ΒΡΑΧΟ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΙΔΑ Ο ΝΟΥΣ ΜΟΥ…
ΦΩΝΑΞΑ!

ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΟΙ
ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ Η ΔΑΦΝΗ-ΦΟΙΝΙΚΑ, ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΔΟΣΜΕΝΗ
ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ
ΑΧ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΣΥ ΓΟΡΓΟΝΑ
ΑΝ ΖΕΙ ΤΗΝ ΡΩΤΟΥΣΕΣ
ΓΕΛΑΓΑ!

ΠΙΑΣΕ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ ΜΙΑ ΒΕΛΟΝΑ
ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΠΕΛΑΓΑ

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΓΑ ΑΝΑΣΤΗΜΑ
ΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΦΑ ΩΣ ΤΟ ΩΜΕΓΑ
ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

ΜΕΤΑΠΟΙΩ ΤΟ –ΘΑ- ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΚΙ ΑΠ Τ ΑΛΜΥΡΟ ΠΙΟ ΑΛΜΥΡΟ
ΤΟ ΠΡΩΤΟ Ε Γ Ω… TO A I Γ A I O…..

ΧΑΙΡΕ Ω ΧΑΙΡΕ ΑΝΔΡΕΙΩΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΕ ΤΕΦΡΑ ΦΟΙΝΙΚΑ
ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΔΟΣΜΕΝΗ
ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ
ΜΑΡΜΑΡΕΝΙΑ ΜΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΣΤΟ ΑΧ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ
ΨΕΜΑΤΑ;

ΠΙΟ ΝΗΣΙ ΡΟΥΦΑ ΑΠ ΤΗ ΜΥΤΗ
ΑΦΡΟΥΣ ΚΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΑ……."

"H ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΠΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ"

temporaryΝέο Μέλος
22/03/2005, 17:58:17
quote:

ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑΤΕ...
ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΩ...
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...

Συμφωνώ τόσο πολύ με τα παραπάνω, που ξαναγράφτηκα μόνο και μόνο για να το δηλώσω.

Με την ευκαιρία ΑΖΩΕΛ σου αναγνωρίζω ότι τα όσα γράφεις δεν είναι εντελώς για πέταμα[*], σου αναγνωρίζω ακόμα και ότι μπορούν να συνεπάρουν κάποιον που μοιράζεται την αμάθεια και το σωβινισμό σου (και δόξα τοις Θεοίς, ουκ εστί τελειωμός σας), όμως μικρή μου ΑΖΩΕΛ κάποιος που ξέρει δε μπορεί να μην παρατηρήσει ότι το λιγότερο που θα έπρεπε να είχε αποκομίσει ένας ταπεινός εραστής της Γραμματείας (και όχι ένας θρασσύτατος βιαστής των νοημάτων της), είναι οι πτώσεις της λέξης "Έλλην".

Σε αφήνω να αναρωτιέσαι τι μυστικά κρύβει ο Ποιητής χρησιμοποιώντας τη φράση "τώρα θα σε αλυσσοδέσω στο βράχο" στο σημείο που... αλυσσοδένουν τον Προμηθέα στο βράχο. Κάποτε θα προσπαθούσα να σε πείσω για το αυτονόητο, όμως είσαι ανίκανη να το ακούσεις γιατί το δικό σου αυτονόητο είναι ότι είσαι σημαντική.

Σε αφήνω να ψάχνεις για μυστικές υποθήκες και λύσεις στην τραγική μεγαλομανή καθημερινότητά σου, βεβηλώνοντας το ανήμπορο να αντισταθεί πτώμα του πρώτου πολιτισμού που ό,τι έκανε το έκανε πατώντας γερά στα πόδια του. Η ψυχή του όμως υπάρχει και δε μπορείς να την αγγίξεις ποτέ, γιατί απέχεις έτη φωτός από αυτήν.

Σε αφήνω να νομίζεις ότι ο δανεικός από τη Δύση και ηλικίας 200 ετών εθνικισμός σου είναι αναλλοίωτο χαρακτηριστικό και αίτιο της δόξας των Ελλήνων. Οι οποίοι έλεγαν πατριώτες μόνο τους βαρβάρους, γιατί οι ίδιοι ήταν πολίται. 2500 χρόνια πριν, και όμως 200 χρόνια μπροστά από σένα. Και δεν πρόκειται να τους καταλάβεις ποτέ. Γιατί δε θες να τους ακούσεις. Θες να τους υπαγορέψεις τις φοβίες και τη μικρότητά σου.

Σε αφήνω να σκορπάς το γέλιο και τη χαρά στους στοιχειωδώς γνωρίζοντες. Δε με νοιάζει πια που σκορπάς το φανατισμό και το μίσος στους αμαθείς. Και να επικρατήσετε, δε θα κερδίσετε ποτέ.

Σε αφήνω να αντιμετωπίζεις με θρησκευτική ευλάβεια τα δείγματα σκέψης του πρώτου πολιτισμού που αμφισβήτησε τα δόγματα. Ποσώς με ενδιαφέρει τι θεωρείς τον εαυτό σου, για μένα είσαι μία αγροίκα βαλκάνια, όχι περισσότερο ικανή να αντιληφθείς τι είδους ευγνωμοσύνη χρωστάμε εμείς και ο κόσμος όλος στους 60ου βαθμού συγγενείς σου, απ' ό,τι είναι ικανός να εκτιμήσει την αραβική καλλιγραφία ο ταλιμπάν που γνωρίζει όλες τις σούρες του Κορανίου απέξω.

Σε αφήνω, μόνη απ' όλους τους ανθρώπους, να κρατάς ως υψηλό δίδαγμα του Πλάτωνα ότι... δεν είναι ανάγκη να αποδεικνύουμε αυτό που λέμε, αρκεί να είμαστε φωτισμένοι. Αν δεν αναρωτιέσαι εσύ γιατί κανείς άλλος πριν από εσένα δε χρησιμοποίησε τον Πλάτωνα για να δικαιολογήσει ό,τι κοτσάνα του έρχεται στο κεφάλι, τότε δε μπορώ να σε βοηθήσω. Και δε θέλω κιόλας.

Σε αφήνω να προφέρεις τις αρχαίες λέξεις που δεν καταλαβαίνεις, με το ίδιο δέος και την ίδια άγνοια που ένας άγριος σαμάνος θα πρόφερε ξόρκια μαύρης μαγείας. Εγώ μιλάω τη ζωντανή ελληνική γλώσσα και έτσι δεν αποκόπτομαι από τις ρίζες της.

Σε αφήνω να νομίζεις ότι όλος ο κόσμος ασχολείται μαζί σου. Ότι δήθεν έχεις κάτι πολύτιμο για το οποίο όλοι ενδιαφέρονται να στο κλέψουν ή να στο φθείρουν ή να στο αποκρύψουν. Θα σε πληροφορούσα ότι ο κόσμος έχει πολύ καλύτερες δουλειές να κάνει, αλλά είσαι ανίκανη να το καταλάβεις.

Δε με λυπείς. Δε σε θεωρώ καν εχθρό πια. Είμαι υπεράνω. Και επειδή αυτή η βουτιά στα κατακάθια της ανθρώπινης σκέψης με κούρασε, σηκώνομαι και φεύγω οριστικά. Καλή διασκέδαση. Μόνη εσύ κι ο εαυτός σου, άντε και οι υπόλοιποι ούγκα μπούγκα, να νομίζετε ότι κάτι κάνετε. Να διακοσμείτε τη σπηλιά σας με τοτέμ και ταμπού, να τη βαφτίζετε παλάτι και να λέτε στραβούλιακα όποιον έρχεται από τον τεράστιο έξω κόσμο.

.-

JUst Not Kooky - 95

ΥΓ: Το άρθρο που σας έλεγα (ξέρετε εσείς) έχει γίνει θέμα στις ΑΠΟΨΕΙΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑ., αλλά τον τελευταίο καιρό δεν προλάβαινα ούτε mail να στείλω.

[*] Ας πούμε αν ασχολιόμουν με τις ψυχικές διαταραχές, θα έβγαζα τουλάχιστον 25 δημοσιεύσεις από δαύτα.