- **** Π Ε Ν Τ Ε Λ Η **** - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Οστρια περιμενω τις ¨λεπτομερειες¨!!!
Και με αφορμη το μηνυμα του J.B.G που ειχε μιλησει για τον ¨Ανιμισμο¨ εννοια που δεν γνωριζα βρηκα ενα μικρο περιεκτικο κειμενο σχετικο με αυτον.
Για τους υπολοιπους φιλους που τυχον δεν γνωριζουν οπως και εγω τι ειναι ο ΑΝΙΜΙΣΜΟΣ
Ανιμισμός Ή παμψυχισμός
H αρχαιότερη μορφή πίστης στον πλανήτη. Σήμερα οι οπαδοί του ολοένα και πιο δύσκολα μπορούν να καταμετρηθούν. Αυτό συμβαίνει, επειδή από τη μία πλευρά ο καθαρός Ανιμισμός βρίσκεται σε παρακμή, αφού ο καθαρά τοπικός του χαρακτήρας δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την οικουμένη, όπου κυριαρχούν η επικοινωνία και θρησκείες με παγκόσμιες βλέψεις. Aπό την άλλη λίγο έως πολύ όλοι εμείς που σήμερα εκτιμούμε τη φύση, είμαστε εις μικρόν ανιμιστές. Οι ανιμιστικές δοξασίες μπορεί να είναι απλοϊκές και χωρίς δογματικό υπόβαθρο, είναι όμως αληθινές, με μοναδικό σεβασμό προς τη Μητέρα Φύση.
Μάλιστα, πολλές θρησκείες σήμερα έχουν υιοθετήσει στοιχεία του Ανιμισμού, έστω συγκαλυμμένα κάτω από τον τίτλο της οικολογίας. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η ιδεολογία η οποία είναι εχθρική στον Ανιμισμό είναι ο μαρξισμός-λενινισμός, εφόσον πρεσβεύει την κυριαρχία του ανθρώπου πάνω στη φύση και όχι το σεβασμό της.
Σε χαιρετω
999
Οι πρώτοι όταν ανακαλύπτονται συνήθως τους μεταφέρουν κάπου για να τους προφυλάξουν ή να τους λατρέψουν κλπ.
Οι δεύτεροι συνήθως έχουν σχέση με τις αστρονιμικές παρατηρήσεις και τοποθετούνται σε ιερούς τόπους ή τόπους δύναμης.
Για τους βαιτύλους βρήκα ένα ωραίο site με πολλές εικόνες
http://www.meteorite.fr/en/basics/history.htm
Για τους μονόλιθους το καλύτερο site για την Μ.Βρετανία (αλλά και τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη που έχουν μεγαλιθικά μνημεία) είναι το
http://www.megalithic.co.uk/
Δύο εκπληκτικές φωτογραφίες από τους μονόλιθους στο Avenbury,Wiltshire, στην Αγγλία 
πάνω από 100 μονόλιθοι στέκονται εκεί
Δες και αυτό το site που αναλύει τον ρόλο της κοσμολογίας στις αρχαίες κουλτούρες. (έχει και ενδιαφέροντα σχέδια)
http://www.du.edu/~lmcmecha/physics.html
Στο Avebury, λέει το τελευταίο site, ότι οι μονόλιθοι είναι ευθυγραμμισμένοι με τον Περσέα. Ο κύκλος που σχηματίζεται μάλλον είναι βασισμένος πάνω στο πυθαγόρειο τρίγωνο.
Το Stonehenge δείχνει τις Πλειάδες (στο σημείο που βρισκόντουσαν τότε βέβαια)
Στο Callanish είναι ευθυγραμμισμένοι προς τον Σκορπιό και σχηματίζουν έναν σταυρό.
Για την Ελλάδα δυστυχώς δεν βρήκα πολλά.
Κάτι ενδιαφέρον πάντως από την Νάξο
"Σκαρφάλωμα στο βουνό του Δία
Το σκαρφάλωμα αρχίζει από την Αγία Μαρίνα, περίπου 22 χιλιόμετρα από την πόλη της Νάξου, μετά διασχίζουμε ένα χωριό που λέγεται Απβανθος (apvantho). Ενα μονοπάτι μας οδηγεί μέσα στο δάσος και μετά από 30 περίπου λεπτά περνάμε δίπλα σε έναν μεγάλο μονόλιθο πάνω στον οποίο γράφει "Ορος Διός Μιλοσίου" που σημαίνει ότι η περιοχή ήταν αφιερωμένη στον Δία. Μία ώρα αργότερα φτάνουμε στην κορυφή στα 1004 μέτρα."
από το
http://www.ellada.com/cyclad10.html
Για την Νάξο γράφει περισσότερα το περιοδικό και έχει και μια πολύ ωραία φωτογραφία ενός ορθόλιθου (μενίρ) αλλά δυστυχώς δεν έχω σκάνερ.
Η λεζάντα πάντως γράφει "Ορθόλιθος (μεν-χ-ιρ) στα Τσακαλαριά Νάξου. Οι ορθόλιθοι είχαν σαφώς αστρονομικούς συμβολισμούς.
Δεν ξέρω βέβαια αν πρόκειται για τον ίδιο που αναφέρεται παραπάνω.
Στο κείμενο γράφει
"Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέσις Τσικαλαριά στην νήσο Νάξο. Η θέση αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο λόγω της σπανιότητας της -είναι το μοναδικό νεκροταφείο τύμβων του 8ου πΧ αιώνα- αλλά και για το άγριο ορεινό τοπίο μέσα στο οποίο βρίσκεται κρυμμένος ένας εντυπωσιακός αρχαιολογικός θησαυρός από τύμβους και
μεν(χ)ίρ. Η αλήθεια είναι ότι αν προσπαθήσει κάποιος να επισκευτεί αυτή την περιοχή χωρίς ντόπιο οδηγό μπορεί και να χαθεί στα βουνά ψάχνοντας ατέλειωτες ώρες μέχρι να πέσει το σκοτάδι.
Υστερα από επαφές με τους εντόπιους και κατόπιν επιτοπίων ερευνών η αρχαιολόγος Ε.Λ. Μπουρδάκου πληροφορήθηκε ότι στην θέσι είχε ανακαλυφθή ένας "χρυσός" λίθος. Επρόκειτο για αερόλιθο από λευκόχρυσο,
ο οποίος απετέλεσε λατρευτικό αντικείμενο των αρχαίων Ναξίων."
Αυτά βρήκα μέχρι στιγμής, βέβαια υπάρχουν τοπωνύμια πχ ο Μονόλιθος στην Σαντορίνη που όντως υπάρχει ένας τεράστιος λίθος αλλά μπορεί και να είναι άσχετος.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Παντως αν και δεν υπαρχουν πολλες αναφορες για την ΕΛΛΑΔΑ σχετικες με ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ αυτο πιστευω οτι οφειλετε απλα και μονο σε αγνοια.
Απο σκορπιες πληροφοριες και αναφορες υπαρχουν και στην χωρα μας καποια πραγματα αλλα ισως να μην εχει γινει συστηματικη ερευνα.
Αυτο που δεν εχω ακουσει(εκτος απο την περιπτωση που ανεφερες για τον αερολιθο της ΝΑΞΟΥ) ειναι για περιπτωσεις ΑΕΡΟΛΙΘΩΝ δηλαδη ΜΕΤΕΩΡΙΤΩΝ οπως ειπες.
Υπαρχουν αλλες αναφορες για αερολιθους στην ΕΛΛΑΔΑ;
ΑΕΡΟΛΙΘΟΣ ΑΠΟ ΛΕΥΚΟΧΡΥΣΟ;!!!! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ;
Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 21/04/2004 00:06:15
Ειναι ενα θεμα και αυτο που με εχει απασχολησει αρκετα.
Ποιος δηλαδη φτιαχνει τα συμβολα ποτε τα φτιαχνει (αορατος ειναι; δεν τον εχει δει κανεις) και προπαντως τι σημαινουν τα συμβολα αυτα.
Θα εχετε δει μερικα απο αυτα υπαρχουν και στο ιντερνετ σε καποιες σελιδες.
Εδω θα δειξω καποια που κατα την γνωμη μου ειναι αρκετα αξιολογα
Το πρωτο ειναι ενα ΦΙ ιδιο ακριβως με το γνωστο ΦΙ που βρισκεται πανω απο το τσιμεντενιο κουβουκλιο πριν μπουμε στο σπηλαιο αριστερα.
Εκει που τωρα εχουν βαλει μια πορτα μεταλλικη (εχουν μεσα διαφορα εργαλεια).

Το σημειο που βρισκεται αυτο το συμβολο φιλοξενει αλλα 3 συμβολα με πιο εντυπωσιακο ενα ΚΛΕΙΔΙ διαστασεων περιπου 60 εκατοστων.
Αυτο θα το δουμε σε επομενο μηνυμα.
ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΕΙΡΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΘΕΙΡΑΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΗΝ

.......!!!!
Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 21/04/2004 23:45:20
quote:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Ειναι ενα θεμα και αυτο που με εχει απασχολησει αρκετα.
Ποιος δηλαδη φτιαχνει τα συμβολα ποτε τα φτιαχνει (αορατος ειναι; δεν τον εχει δει κανεις) και προπαντως τι σημαινουν τα συμβολα αυτα.
Θα εχετε δει μερικα απο αυτα υπαρχουν και στο ιντερνετ σε καποιες σελιδες.
Εδω θα δειξω καποια που κατα την γνωμη μου ειναι αρκετα αξιολογα
Το πρωτο ειναι ενα ΦΙ ιδιο ακριβως με το γνωστο ΦΙ που βρισκεται πανω απο το τσιμεντενιο κουβουκλιο πριν μπουμε στο σπηλαιο αριστερα.
Εκει που τωρα εχουν βαλει μια πορτα μεταλλικη (εχουν μεσα διαφορα εργαλεια).
Το σημειο που βρισκεται αυτο το συμβολο φιλοξενει αλλα 3 συμβολα με πιο εντυπωσιακο ενα ΚΛΕΙΔΙ διαστασεων περιπου 60 εκατοστων.
Αυτο θα το δουμε σε επομενο μηνυμα.
Βρε μπας και σημαίνει... ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR;! ![]()
Πιθανόν να έχει σχέση με το Φι, τον χρυσό αριθμό που ισούται με 1,618...
Αλλά παίζει -ίσως και περισσότερο- το εξής που βρήκα
Το γράμμα Φι, στο αποκρυφισμό εκφράζει "την αθανασία, φως εκ των ένδον, φωτίζον το πνεύμα, ελπίδα"
Ισως όμως να είναι και κάτι άσχετο του στυλ "τι να χαράξουμε τώρα εδώ? ας χαράξουμε ένα περίεργο σύμβολο να το δουν και να αναρωτιούνται τι σημαίνει".
Το ίδιο ισχύει και για το δεύτερο, η "απειλή"... αλλά δεν νομίζω ότι έχουν κάποιο ιδιαίτερο νόημα. Βέβαια ίσως αν τα μαζέψεις όλα μαζί κάτι να λένε. Ο φίλος μας ο Νταβέλης πιθανόν να γνωρίζει κάτι περισσότερο!
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Παντως αν και δεν υπαρχουν πολλες αναφορες για την ΕΛΛΑΔΑ σχετικες με ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ αυτο πιστευω οτι οφειλετε απλα και μονο σε αγνοια.
Απο σκορπιες πληροφοριες και αναφορες υπαρχουν και στην χωρα μας καποια πραγματα αλλα ισως να μην εχει γινει συστηματικη ερευνα.
Αυτο που δεν εχω ακουσει(εκτος απο την περιπτωση που ανεφερες για τον αερολιθο της ΝΑΞΟΥ) ειναι για περιπτωσεις ΑΕΡΟΛΙΘΩΝ δηλαδη ΜΕΤΕΩΡΙΤΩΝ οπως ειπες.
Υπαρχουν αλλες αναφορες για αερολιθους στην ΕΛΛΑΔΑ;ΑΕΡΟΛΙΘΟΣ ΑΠΟ ΛΕΥΚΟΧΡΥΣΟ;!!!! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ;
Οντως αερόλιθος από λευκόχρυσο πρέπει να ήταν εντυπωσιακός! Υπάρχει η περίπτωση και ο μετεωρίτης που λένε ότι βρισκόταν στους Δελφούς να ήταν από λευκόχρυσο (δική μου γνώμη αυτή) επειδή λένε ότι ήταν λευκός.
Μεγαλιθικά μνημεία υπάρχουν αρκετά στην Ελλάδα. Βασικά όλα τα Μυκηναϊκά (τείχη, θόλοι κλπ) είναι μεγαλιθικά. Μεγαλιθικές είναι και οι ελληνικές πυραμίδες και τα δρακόσπιτα.
Τώρα έψαξα για την λατρεία των μετεωριτών στην αρχαία Ελλάδα και βρήκα κάποιες αναφορές. Λένε ότι κάποιοι ναοί χτίστηκαν ειδικά για να στεγάσουν τους μετεωρίτες που έπεσαν στην περιοχή.
Ενας τέτοιος ναός είναι ο Ναός της Αρτέμιδας στην Εφεσο. Ο παλιότερος ναός λένε ότι χτίστηκε γύρω στο 800πΧ και μέσα υπήρχε η ιερή πέτρα "που έπεσε από τον Δία(τον πλανήτη)". Κάπου διάβασα ότι και το πρώτο άγαλμα της θεάς (που δεν έχει την μορφή που ξέρουμε αλλά αντιπροσωπεύει την γονιμότητα με πολλά στήθη) ήταν φτιαγμένο από την μαύρη πέτρα του μετεωρίτη.
Ενας άλλος ναός με "ιερή πέτρα" ήταν ο ναός της Αφροδίτης στην Κύπρο (Πάφο). Ο πρώτος ναός χτίστηκε από τους Μυκηναίους και καταστράφηκε από ένα σεισμό το 1200πΧ.
Η κωνική πέτρα ήταν το σύμβολο της θεάς (της οποίας η λατρεία κράτησε μέχρι το τέλος του 4ου μ.Χ αιώνα) και η εικόνα της (της πέτρας) βρίσκεται σε ελληνιστικές σφαγίδες και ρωμαϊκά νομίσματα. Επειδή η λατρεία της Αφροδίτης ήταν πολύ διαδεδομένη και στις απέναντι ακτές, υπήρξε μία ανάμιξη της λατρείας της με την λατρεία της Αστάρτης (Φοινικική θεότητα) και έτσι έχουμε νομίσματα που δείχνουν την άμαξα της Αστάρτης και μέσα την ιερή πέτρα.

Μία ανάλογη εικόνα έχουμε και σε άλλα νομίσματα που συμβολίζουν τον ναό του Δία Κάσιου -Zeus Kasios of Pelusium- (μάλλον κάπου στην Συρία ήταν αυτός) με άλλη μία ιερή πέτρα που λατρευόταν εκεί επί ρωμαϊκής εποχής.

Αλλη μία θεά που είχε ως σύμβολό της έναν μετεωρίτη ήταν η Εκάτη.
Η μαύρη πέτρα ήταν το μαγικό της σύμβολο.
Στην Κύπρο επίσης λέγεται ότι υπάρχει άλλος ένας μαύρος μετεωρίτης στο τζαμί Hala Sultan Tekke στην Λάρνακα, που είναι αφιερωμένο στην θεία και θετή μητέρα του Μωάμεθ. Αυτό το τζαμί είναι ο τρίτος κατά σειρά ιερότερος χώρος των μουσουλμάνων μετά την Μέκκα και την Μεδίνα! (δεν το ήξερα αυτό)
Μετά έχουμε τον ναό της Αθηνάς στην Τροία. Σύμφωνα με τον μύθο ο Δίας έστειλε το Παλλάδιο ένα ειδώλιο της Παλλάδος Αθηνάς στον Δάρδανο τον ιδρυτή της Τροίας και του είπε ότι όσο το ειδώλιο μείνει εκεί η Τροία θα είναι απόρθητη. Το Παλλάδιο τέθηκε μέσα στον ναό που χτίστηκε προς τιμήν της Αθηνάς.
Κατά τον Τρωικό Πόλεμοι οι Ελληνες το έκλεψαν και έτσι έπεσε η Τροία. Ο μύθος δεν λέει κάτι για μετεωρίτη αλλά επειδή λέει ότι το Παλλάδιο έπεσε από τον ουρανό, υποθέτουν ότι πρόκειται για μετεωρίτη.
Στο Γύθειο λατρευόταν ο Δίας σε μία ιερή πέτρα, ακόμα λέγεται ότι και στον ναό της Ηρας στο Αργος υπήρχε άλλη μία ιερή πέτρα, καθώς και ότι η στήλη που βρίσκεται δίπλα στην Αρτέμιδα την Πατρώα σε πολλές εικόνες, έχει την ίδια σημασία.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση σε όσα βρήκα μέχρι στιγμής (που είναι δεν είναι και καρατσεκαρισμένα) είναι ότι οι μετεωρίτες συμβολίζουν κυρίως γυναικείες θεότητες (όπως και αυτός που μεταφέρθηκε στην Ρώμη από την Φρυγία και έγινε σύμβολο της Σίβυλλας ανανεώνοντας την λατρεία της).
Αυτά προς το παρόν από μένα. ![]()
-Arthur C. Clarke-
Εγραψα παραπάνω ότι η Εκάτη είναι άλλη μία θεά που έχει ως μαγικό σύμβολο μία μαύρη πέτρα. Επειδή το Εκάτη είναι επίθετο και όχι όνομα (όπως βρήκα) της θεάς Αρτέμιδας, πρόκειται λοιπόν για την ίδια θεά όπως λατρευόταν (κυρίως) στην Ανατολία.
Εβαλα την εικόνα της Αρτέμιδας της Εφέσου που δεν μοιάζει καθόλου με την γνωστή εικόνα της θεάς. Και βέβαια μου κάνει εντύπωση πώς η νεαρή παρθένα μπορεί να μεταμορφωθεί σε θεά της γονιμότητας.
Η φωτό βρίσκεται στις Γενικές Φωτογραφίες
http://clubs.pathfinder.gr/ostria/
-Arthur C. Clarke-
quote:
Βρε μπας και σημαίνει... ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR;!
Δεν ειμαι εγω στο ορκιζομαι!!!
Λοιπον βλεποντας ολες αυτες τις πληροφοριες που παραθετεις σκεφτομαι να σου προτεινω να γραψουμε βιβλιο μαζι!! (χαχα).
Εχεις κλαμπ και το κρυβες;
Ερχομαι!!
Δεν νομιζω οτι τα συμβολα εγιναν στην τυχη η χαρην εντυπωσιασμου τουλαχιστον οχι ολα.
Εδω και αρκετα χρονια εχω συλλεξει σε φωτογραφιες ολα οσα υπαρχουν και συνεχιζω να πηγαινω γιατι καθε τοσο εμφανιζονται καινουργια.
Εχω διαμορφωσει μια αποψη λιγο ¨απιστευτη¨ για αυτα αλλα θα σου στειλω email καλυτερα οπου θα σου πω την σκεψη μου για το τι πιστευω οτι συμβαινει με αυτα.
Σε ευχαριστω παντως για τις πληροφοριες που δινεις εδω που πολλοι τις διαβαζουν απο οτι βλεπω.
quote:
Δεν νομιζω οτι τα συμβολα εγιναν στην τυχη η χαρην εντυπωσιασμου τουλαχιστον οχι ολα.
Εδω και αρκετα χρονια εχω συλλεξει σε φωτογραφιες ολα οσα υπαρχουν και συνεχιζω να πηγαινω γιατι καθε τοσο εμφανιζονται καινουργια.
Εχω διαμορφωσει μια αποψη λιγο ¨απιστευτη¨ για αυτα αλλα θα σου στειλω email καλυτερα οπου θα σου πω την σκεψη μου για το τι πιστευω οτι συμβαινει με αυτα.
Σε ευχαριστω παντως για τις πληροφοριες που δινεις εδω που πολλοι τις διαβαζουν απο οτι βλεπω.
Περιμένω εναγωνίως να ακούσω την λίγο 'απίστευτη' άποψη σου για όλα αυτά! Ρίξε μια ματιά και στο θέμα του sonap για τα "έργα ΕΥΔΑΠ" και πες μου αν έχεις συναντήσει τέτοιες εργασίες στις επισκέψεις σου εκεί.
Είναι λογικό να υπάρχει αγωγός ομβρίων υδάτων που περνάει κάτω από το εκκλησάκι; (ρωτάω γιατί όντως δεν ξέρω)
-Arthur C. Clarke-
Αγωγος ομβριων εχει μια λογικη να κατασκευαστει αλλα πρεπει να εχει και μια εξοδο (η εισοδος του αγωγου που ειναι;) ετσι δεν ειναι;
Και δεν νομιζω οτι υπαρχουν και τοσα πολλα νερα που χρειαζεται αγωγος.
Εγω δεν εχω δει τετοια εξοδο αγωγου κοντα στο εκκλησακι μεχρι σημερα ουτε στον γυρω χωρο.
Εχει δει καποιος αλλος;
Αρα που πανε τα ομβρια υδατα;
Δεν εχω συναντησει ποτε εργα της ΕΥΔΑΠ μεχρι σημερα .
Πολυ περιεργο μου ακουγεται αυτο και πιο περιεργο ειναι αυτο που αναφερει η ΑΒΑΛΟΝ οτι το ενα κελι ενωνεται με το αλλο !!!!
Αυτο που ειχα δει πολυ πριν την ανακαινιση ηταν οτι οι 2 καταπακτες δεν ηταν ενωμενες.
Μαλιστα η δευτερη ηταν πιο μπαζωμενη και κατα τις τελευταιες εργασιες ειχαν αφαιρεση τα χωματα και φανηκε ενας μικρος χωρος που ομως σταματουσε.
Τωρα αν τα ενωσαν αυτο ειναι πραγματι περιεργο.
Βρε λες να εξυπηρετει τιποτα αλλο απο κατω ο αγωγος;
......
Παρά το γεγονός οτι οι εργάτες ήταν πολύ φιλικοί δεν κατέβηκα στο κάτω κελί για να δώ με τα μάτια μου τι γίνεται.

Ειναι πραγματι παραξενη η ολη ιστορια με τις εργασιες που γινονταν οταν πηγες εκει.
Αυτο που μπορω εγω να σου πω ειναι οτι πριν απο τα εργα αποκαταστασης τα τελευταια τα δυο κελια δεν ειχαν εμφανη ιχνη αγωγου μεσα τους.
Τωρα τι εγινε επειτα απο τα εργα αυτο δεν το ξερω ειναι παντως πολυ περιεργο να εχουν παει εργατες της ΕΥΔΑΠ εκει πανω (εκτος αν δεν ηταν της ΕΥΔΑΠ και το ειπαν για να αποφΥγουν περαιτερω διευκρυνησεις σε καποιον που θα τους συναντουσε εκει οπως εσυ).
Τωρα που ειναι πλεον κλειδωμενα τα εκκλησακια κανεις δεν ξεριε τι μπορει να εχει γινει στα κελια αυτα.
Η οστρια ανεφερε οτι ειχε ξανασυναντησει τετοια εργα πριν απο πολλα χρονια.
Θα περιμενα οποιαδηποτε αλλη υπηρεσια εκει πανω εκτος απο την ΕΥΔΑΠ.
Δεν κολαει με τιποτα η ΕΥΔΑΠ με το μερος εκεινο.
Τωρα που το θυμηθηκα θυμαστε εκεινες τις βρυσες που ειχαν βαλει στην εισοδο της σπηλιας;
Τωρα ξηλωθηκαν αλλα και τοτε με τα εργα δεν ειχα δει να εχουν νερο ηταν απλα στηριγμενες.
Αλλα για μια στιγμη γιατι να βαλουν βρυσες χωρις παροχη;
ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΕΔΩ ΠΕΡΑ::
Μπορεί να μην είναι περίεργο. Απλώς εμείς να μην ξέρουμε τι είδους εργασίες γίνονται και με ποιόν σκοπό.
-Arthur C. Clarke-
quote:
Θυμάμαι ότι είχα διαβάσει κάτι σχετικό με την βρύση στο παλιό θέμα του Νταβέλη. Δεν ξέρω σε ποιά σελίδα να κοιτάξω, οπότε αν μπορεί ο φίλος Νταβέλης ας επαναλάβει αυτά που είχε γράψει και ας μας πει την γνώμη του γι αυτά τα έργα.
Αγαπητη ΟΣΤΡΙΑ δεν νομιζω να σου απαντηση ο Νταβελης και τους λογους τους εχει εξηγησει σε αλλο μηνυμα του.
Αν θυμαμαι καλα δεν ειχε διατυπωθει καποια εξηγηση για τις βρυσες αυτες απλα ειχε αναφερθει οτι εχουν τοποθετηθει εκει.
Μπορει οντως να μην τρεχει κατι περιεργο αλλα εγω δεν νομιζω οτι οι εργατες αυτοι ηταν της ΕΥΔΑΠ (πιστευω οτι ανηκαν σε αλλη υπηρεσια).
Δεν υπαρχει εγκατασταση της ΕΥΔΑΠ εκει γυρω τουλαχιστον που να ειναι ορατη (αν υπαρχει και δεν ειναι ορατη αυτο ειναι αλλη ιστορια...)
Εξ αλλου αν δεν κανω λαθος τους αγωγους ομβριων δεν τους επισκευαζει / συντηρει η ΕΥΔΑΠ αλλα ο ΟΑΠ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ).
Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 26/04/2004 18:35:37
Εχει φτιαχτει με πολυ επιμελεια και εχει μηκος περιπου 60 εκατοστα.

Στην ακρη του ειναι σχηματισμενο το γνωστο αναστροφο ΕΨΙΛΟΝ και στην αλλη πλευρα υπαρχουν τα γραμματα Α Ω και αναμεσα τους ενα μικρο πεντακτινο αστερι.
Αυτο που εχω προσεξει ειναι οτι τα συμβολα συχνα παραπεμπουν σε αρχαια Ελλαδα και αλλα στον Χριστιανισμο.
Εδω στο κλειδι υπαρχει αυτος ο συνδυασμος.
Οστρια θα ηθελα την γνωμη σου για το συμβολο αυτο.
Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 26/04/2004 18:36:57
quote:
Ενα πολυ ενδιαφερον συμβολο που υπαρχει στην περιοχη του σπηλαιου ειναι και αυτο το καταπληκτικο κλειδι.
Φίλε Φωτογράφε, φοβάμαι ότι δεν μπορώ να σε βοηθήσω όσο θα ήθελα.
Το κλειδί μπορεί να συμβολίζει διάφορα πράγματα πχ. την ιδιοκτησία, αλλά συνήθως συμβολίζει τον λόγο για τον οποίο το χρειαζόμαστε πρακτικά, δηλαδή για να ανοίξεις την κλειστή πόρτα, είτε αυτή συμβολίζει ένα μυστικό χώρο, είτε την "μυστική" γνώση γενικότερα. Γενικά, θεωρείται ένα μυστικιστικό σύμβολο.
Το Α και το Ω δεν μπορώ να τα δω στην φωτογραφία. Αν είναι δεξιά και αριστερά του σώματος κλειδιού τότε μπορεί να έχει σχέση με το Χριστιανικό σύμβολο.

Στην παραπάνω εικόνα υπάρχει το σύμβολο του Χριστού (τα δύο πρώτα γράμματα το Χ και το Ρ που σχηματίζουν τον "ΧΡ σταυρό" -που μοιάζει και με κλειδί) και δεξιά και αριστερά το πρώτο και το τελευταίο γράμμα της Ελληνικής αλφαβήτου, που σημαίνει ότι ο Χριστός είναι τα Αλφα και το Ωμέγα, όπως λέει και στην αποκάλυψη του Ιωάννη "Είμαι το Αλφα και το Ωμέγα, η αρχή και το τέλος".
Δεν είμαι σίγουρη πάντως για το διπλό Εψιλον που λες κάτω, μάλλον μας φαίνεται έτσι (τα περισσότερα σύγχρονα κλειδιά -αυτά για τις μπάρες κυρίως- καταλήγουν σε αυτό το σχήμα).
-Arthur C. Clarke-
Συζητοντας με ενα φιλο μου για το φαινομενο της Πεντελης, μου ανεπτυξε μια ενδιαφερουσα αποψη.
Κατα την αποψη του το φαινομενο σχετιζεται με της φασεις της σεληνης.
Δηλαδη το αποκορυφομα της εντασης των διαφορων ..παραξενων συμβαντων σχετιζεται με το γεμισμα του νεου φεγγαριου.
Καλη και αξιολογη η εργασια ..τυπου Αγκαθα Κριστι του φιλου Φωτογραφου.
Αλλα μηπως χρειαζεται να κανουμαι μια ποιο ενδελεχη εξεταση του θεματος, απο το να παρουσιαζουμε απλως υποθετικα σεναρια.
Επανερχομαι λοιπον στην προταση που εκανα στο προηγουμενο μυνημα μου.
Σας χαιρετω
999
Οσο για τα εψιλον θα σου στειλω σε μεγαλυτερη αναλυση να δεις οτι φαινονται ολοκαθαρα οτι προκειτε για αυτο που σου ειπα δεν ειναι τυχαιος σχηματισμος.
Ζαγρεα μια και το κλειδι δεν ειναι ¨υποθετικο σεναριο¨ οπως και τα αλλα συμβολα που εχω βαλει εδω εχεις να πεις κατι; μια αποψη;
Τωρα το τυπου αγκαθα κριστι ειναι λιγο ειρωνικο; η λαθος καταλαβα;
Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 28/04/2004 01:41:02