ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- O ΛΟΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- O ΛΟΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Zadok30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
16/01/2004, 02:00:13
Δε μου λες .Κανένας., τον τρελλό παριστάνεις;;;

Εγώ θέλω να συζητηθεί κάτι συγκεκριμένο ή εσύ έχεις μπει σε λάθος τόπικ;;;

Τί να σου απαντήσει κάποιος, όταν χαρακτηρίζεις "ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ" του STEPHEN HAWKING "μία εξαίρεση"!!!!!!!!!!!!!!

Η μοναδική εξαίρεση, η οποία αφορά στον φοβερό αυτόν επιστήμονα είναι το γεγονός ότι είναι ανάπηρος!!!

Έχεις διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο;;; Ξέρεις τί λέει;;;

Και εν πάσει περιπτώσει, επαναλαμβάνω: επί του θέματος έχεις κάτι να προσθέσεις;;;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

16/01/2004, 03:38:54
quote:
Έχεις διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο;;; Ξέρεις τί λέει;;;

Θα σε αφησω με την απορια φιλη μου.
Εσυ αντε στο 1800 να δεις τι ελεγε ο Νευτωνας , λυσε και καμια
ασκησουλα να τον καταλαβεις ετσι ωστε να τον χρησιμοποιεις καλυτερα ως
παραδειγμα, και οταν φτασεις στο 2000 τα λεμε.

quote:
Αν διάβαζες μία εγκυκλοπαίδεια το 19ο αιώνα θα συνεπέρανες ότι η μόνη επιστημονικά αποδεκτή φυσική ήταν η Νευτώνια. Όμως τον 20ο αιώνα αναπτύχθηκε η Κβαντομηχανική, η οποία καθιστά τη Νευτώνια φυσική "σχετική" και κατ' απόλυτη τιμή "λανθασμένη"!

Ακου να δεις. Ο STEPHEN HAWKING σε ΄μαρανε΄......

Φιλικα........Κανένας.

Γλυκια η ζωη και ο θανατος μαυριλα!

ΕυθύμηςΜέλος
16/01/2004, 03:49:53
Αγαπητέ ΚΑΝΕΝΑ, μη συνεχίσεις τη συζήτηση περί Νεύτωνα. Φρονώ θα απογοητευθείς όταν θα μάθεις ότι σε καποιόν -ισμό είχε στρατολογηθεί αυτός και πολλοί άλλοι.

Δυστυχώς λίγοι είχαν τη νόηση να γευτούν αυτή τη θολωση από χαρά που να τους οδήγησε στο να τρέχουν γυμνοί στους δρόμους ξεφωνίζοντας "Εύρηκα, Εύρηκα", όπως ο Αρχιμήδης.

Πολλοί δεν εφηύραν, απλά βρήκαν. Οι πρώτοι ήταν έξυπνοι, οι άλλοι ήταν ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΙ και ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ.

Πιστεύω ότι οι 2 τελευταίες λέξεις σχετίζονται με το θέμα μας..

16/01/2004, 05:28:48
Αληθεια φιλε Ευθυμη δεν το ξερω αυτο.
Για ποιον -ισμο μιλας;
Απο περιεργεια και μονο.

Γλυκια η ζωη και ο θανατος μαυριλα!

ΕυθύμηςΜέλος
16/01/2004, 07:11:36
Επίσημα..

http://www.rosicrucian-order.com/principal.htm

16/01/2004, 09:49:59
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ .Κανένας. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΣΑΙ.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο ΝΕΥΤΩΝ ΞΕΠΕΡΑΣΤΙΚΕ.
ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝΕ ΠΟΙΟ ΠΕΡΑ ΒΑΣΙΣΤHΚΑΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΘΕΩΡΕΙΕΣ...

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

16/01/2004, 16:17:21
quote:
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ.

Δάσκαλε .Κανένας., λύνω ασκήσεις μετά μανίας κι ακολουθώ τις εντολές σου, θα μας αφήσεις τώρα να μιλήσουμε ή να ελπίσουμε μόνο στο ότι άνοιξες τη σελίδα που σου έδωσε ο Ευθύμης κι έμεινες άφωνος;;;

Αγαπητέ Ευθύμης,

quote:
Οι πρώτοι ήταν έξυπνοι, οι άλλοι ήταν ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΙ και ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ.

Πιστεύω ότι οι 2 τελευταίες λέξεις σχετίζονται με το θέμα μας..

Διακρίνω να κατέχεις ιδιαίτερα το θέμα, αφού έχεις καταλήξει σε συμπεράσματα, τα οποία προσφέρεις ως δεδομένα. Θα μας πεις περισσότερα;

Ερώτημα 1: Πώς ξέρεις ότι κι ο Αρχιμήδης τον οποίο επικαλείσαι, δεν είχε ακολουθήσει κάποιον -ισμό και απλά δεν τον αναφέρει κάποια ιστοσελίδα;

Ερώτημα 2: Είναι ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΙ και ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ο Ντεκάρτ, ο Γκαίτε, ο Παράκελσος, ο Νεύτων κι ο Ουγκώ;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 16/01/2004 16:18:36

ΕυθύμηςΜέλος
16/01/2004, 19:50:46
Αγαπητή Zadok 'γεια και χαρά!

Ίσως να το διατύπωσσα λανθασμένα. Προσωπικά ήθελα να ανοίξω ένα κύκλο συζήτησης σχετικά με το κατά πόσο η περιέργεια ωθεί τον άνθρωπο στο να εισχωρήσει σε ένα μυητικό τάγμα, το οποίο πιστεύω, όπως προανέφερα, σχετίζεται άμεσα με το θέμα μας.

Όσον αφορά τον Αρχιμήδη. Προσωπικά δεν έχω διαβάσει ούτε στο Διαδίκτυο, ούτε σε βιβλία ότι μυήθηκε κάπου. Επιπρόσθετα αυτής μου της εντύπωσης συνδράμει και το γεγονός ότι ένας Σοφός, ένας μυημένος, μύστης, μάγος, όπως θες πες 'τον, δε θα έτρεχε γυμνός στους δρόμους φωνάζοντας "εύρηκα, εύρηκα" κατεχόμενος από τη χαρά του, όταν ανακάλυψε τη γνωστή αρχή που σχετίζεται με την υδροδυναμική και τον όγκο. Συν τοις άλλοις, στον Αρχιμήδη αφιερώνεται και η εφεύρεση του μοχλού. Είναι γνωστό ότι διέδιδε αριστερά και δεξιά "βρείτε μου μέρος να πατήσω, και είμαι ικανός να μετακινήσω ακόμα και τη Γη". Πιστεύω ότι ούτε αυτά τα λόγια ταιριάζουν σε ένα μύστη. Επιπλέον, στον Αρχιμήδη αφιερώνονται εφευρέσεις σχετικά με τις ιδιότητες των κατόπτρων. Είναι γνωστό ότι η πόλη των Συρακουσίων έκαψε εξ'αποστάσεως το ρωμαϊκό στόλο, ύστερα από υπόδειξη του Αρχιμήδη. Και εδώ λοιπόν πιστεύω ότι οι πράξεις του δε συμπορεύονται με αυτές ενός μύστη όπως πχ ο Πυθαγόρας, ο Δημόκριτος, ο Ζήνωνας, ο Ορφέας, ο Αρίσταρχος ο Σάμιος και αρκετοί άλλοι Έλληνες. Εν τέλει, ο θάνατος τον βρήκε σπίτι του, να ζωγραφίζει και να μελετά τους κύκλους στο χώμα, από ένα ρωμαϊκό μαχαίρι. Εξ' ου και η τελευταία του ρήση "ΜΗ ΜΟΥ ΤΟΥς ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΑΡΑΤΤΕ". Άλλη μια απόδειξη ότι ήταν ένας ερευνητής, και όχι ένας γνώστης. Στην επιστημονική κοινότητα είναι κοινή αποδοχή ότι αν ζούσε ο Αρχιμήδης θα γνωρίζαμε πολλά περισσότερα.

Οι παραπάνω ισχυρές ενδείξεις λοιπόν, και η απουσία στοιχείων περί αποδείξεως του αντιθέτοι, με έχουν οδηγήσει στο προσωρινό συμπέρασμα ότι ο Αρχιμήδης εξέφραζε αυθεντικά την Ελληνική ανώριμη πολυμήχανη σκέψη, και αυτό τον έχει ανεβάσει υψηλά στην προσωπική μου εκτίμηση. Δεν ήταν μαθηματικός, ήταν μηχανικός. Δε χρησιμοποιούσε τα μαθηματικά για να επικοινωνήσει με το Θεό, αλλά για να προσφέρει στον άνθρωπο, χωρίς να υπονοώ ότι άλλοι πράττουν το αντίστροφο.

Όσον αφορά το Νεύτωνα και κάποιους άλλους επιστήμονες. Δεν θυμάμαι καλώς αν αναφέρθηκε σε αυτήν ή σε άλλη συζήτηση ότι οι μυστικές εταιρίες , ανάλογα την ωριμότητα της ανθρωπότητας, προσφέρουν και κάποιο ποσοστό κρυφής γνώσης όταν αυτές κρίνουν ότι είναι έτοιμη να τις δεχτεί. Βρίσκω πολύ λογικό λοιπόν, αυτό να συμβαίνει μέσω ανθρώπων όπως ο Νεύτωνας, ο Ντεκάρτ, και άλλοι. Διότι αν δεν είναι αυτή, τότε ποιοί είναι που παρέχουν αυτή τη γνώση;

Ελπίζω να σε κάλυψα, και αν διαφωνείς, με χαρά θα ακούσω την άποψή σου. Αν επίσης γνωρίζεις κάτι περισσότερο για τον Αρχιμήδη πραγματικά θα με ενδιέφερε να το μάθω.

16/01/2004, 21:41:51
Αγαπητέ Ευθύμης,

σ' ευχαριστώ για την ανάλυση της σκέψης σου, αλλά και για τη διαλεκτική σου ικανότητα.

quote:
Προσωπικά ήθελα να ανοίξω ένα κύκλο συζήτησης σχετικά με το κατά πόσο η περιέργεια ωθεί τον άνθρωπο στο να εισχωρήσει σε ένα μυητικό τάγμα, το οποίο πιστεύω, όπως προανέφερα, σχετίζεται άμεσα με το θέμα μας.

Νομίζεις ότι μπορούμε ν' απαντήσουμε σ' αυτή την ερώτηση;
Με ποιά ιδιότητα; Του περίεργου; Ή του μυημένου;
Κι αν δεν είμαστε ούτε το ένα, ούτε το άλλο, τότε πώς θα κρίνουμε και θα συμπεράνουμε για την πλειονότητα;

Δημιουργός του τόπικ είναι και παραμένει ο AVATARGR, ο οποίος υποψιάζομαι ότι ορθώς ετοποθέτησε το ερώτημα. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση καθίσταται από τη φύση της συζήτησης (δημόσιο Φόρουμ στο Διαδίκτυο) αδύνατη στο να τεκμηριωθεί. Από την άλλη, αν θεωρούμε ότι υπάρχει τρόπος ν' απαντηθεί με ασφάλεια το ερώτημα, ίσως θα πρέπει ν' ανοίξουμε νέο τόπικ.

quote:
Άλλη μια απόδειξη ότι ήταν ένας ερευνητής, και όχι ένας γνώστης

Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι υπάρχει διαφορά;;;
Ο αγαπητός δημιουργός του τόπικ έχει αναφερθεί επανειλημμένα στο ΑΔΟΓΜΑΤΙΣΤΟ των Μυστικών Εταιρειών. Μήπως δεν έχουμε προσέξει επαρκώς τα γραφόμενά του;

quote:
και η απουσία στοιχείων περί αποδείξεως του αντιθέτοι

Μπορεί να είναι πλασματική αυτή η εικόνα, αλλά δε θα ήθελα να μπούμε σε κύκλο συνωμοσιολογίας...

quote:
Δε χρησιμοποιούσε τα μαθηματικά για να επικοινωνήσει με το Θεό, αλλά για να προσφέρει στον άνθρωπο, χωρίς να υπονοώ ότι άλλοι πράττουν το αντίστροφο.

Τότε πού βρίσκεται η διαφορά; Στην πρακτικότητα του Αρχιμήδη έναντι του φιλοσοφικού νου των υπολοίπων; Κι είναι αυτό ικανό να μας δώσει στοιχεία για τη ιδιότητα ή μη του "μυημένου";

quote:
Δεν θυμάμαι καλώς αν αναφέρθηκε σε αυτήν ή σε άλλη συζήτηση ότι οι μυστικές εταιρίες , ανάλογα την ωριμότητα της ανθρωπότητας, προσφέρουν και κάποιο ποσοστό κρυφής γνώσης όταν αυτές κρίνουν ότι είναι έτοιμη να τις δεχτεί. Βρίσκω πολύ λογικό λοιπόν, αυτό να συμβαίνει μέσω ανθρώπων όπως ο Νεύτωνας, ο Ντεκάρτ, και άλλοι. Διότι αν δεν είναι αυτή, τότε ποιοί είναι που παρέχουν αυτή τη γνώση;

Μήπως όλα αυτά είναι απλά η δικαιολογία του ανόητου ανθρώπου (ας με συγχωρέσεις για το χαρακτηρισμό, αλλά δεν τον απευθύνω προσωπικά), ο οποίος μη μπορώντας να εξηγήσει τα φαινόμενα τους αποδίδει μυστικιστικές ή μυστηριακές ιδιότητες; ΜΗΠΩΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ (ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ) ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΔΕΙΞΑΝ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ;

Γιατί να μη δεχθούμε ότι πραγματικά προσέγγισαν μία αλήθεια (την προσωπική τους αλήθεια και γι' αυτό ήταν μοναδικοί) μέσα από την εμπειρία τους (τη μύησή τους) στον εσωτερισμό (κι αυτό -ισμός είναι) και κατάφεραν να εξωτερικεύσουν ότι ομορφότερο είχαν μέσα τους;

Μπορεί να πει κανείς ότι ο Ν.Καζαντζάκης έγραφε κατά παραγγελία;;;

Είχα ανοίξει ένα τόπικ με θέμα "ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ "ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ" ...ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;;;;;;;;" και έχουν τεθεί διάφορα ερωτήματα σχετικά με γνώση, την οποία φαίνεται να μην γνωρίζουμε από πού προήλθε. Ξέρω ότι άλλοι σκέφτονται τους εξωγήινους, άλλοι το Θεό ή τους Θεούς, άλλοι τις μυστικές εταιρείες και τις υπηρεσίες κι άλλοι είναι τελείως σκεπτικιστές... Ουσιαστικό συμπέρασμα πάντως δεν έχει βγει ακόμη!

Μου φαίνεται ότι ο καθένας την αλήθεια του, θα την βρει εκεί που ψάχνει!

ΕυθύμηςΜέλος
17/01/2004, 02:41:55
Καλησπέρα.

Φίλτατη Zadok,

"Νομίζεις ότι μπορούμε ν' απαντήσουμε σ' αυτή την ερώτηση;"

Η πρώτη πρόταση της ακόλουθης ιστοσελίδας (http://www.rosicrucian-order.com/svida.htm) έχει ως εξής, "At some time in your life you may have WONDERED about the purpose of existence." Παρομοίως και σε πολλές άλλες ιστοσελίδες μυητικών ταγμάτων. Συνεπώς είναι οφθαλμοφανής ένας από τους βασικούς λόγους ύπαρξης των μυητικών ταγμάτων, πέραν της διαφύλαξης της Γνώσης. Άρα, δεν χρειάζεται να απαντήσουμε εμείς αυτήν την ερώτηση, η απάντηση μας παρέχεται.

"Ο αγαπητός δημιουργός του τόπικ έχει αναφερθεί επανειλημμένα στο ΑΔΟΓΜΑΤΙΣΤΟ των Μυστικών Εταιρειών."

Μα, αν χρησιμοποιούμε τον όρο "ΑΔΟΓΜΑΤΙΣΤΟ" για κάτι που χρησιμοποιεί σύμβολα για να αυτοετικετοποιηθεί (πεντάγραμμο, άστρο του Δαυίδ, σταυρό, τρίγωνα, διαβήτες, κτλ), περιγράφεται με τέτοια, και λήγει σε -ισμό, τότε τι απομένει για το Ελληνικό Πνεύμα; Α! ναι, αντιλήφθηκα, το "ΑΘΑΝΑΤΟΝ"........
Αλλά και πάλι, εξήγησέ μου, πώς οι Αδογμάτιστες μυστικές εταιρίες διαφωνούν μεταξύ τους; Αν δεν είναι δόγματα αυτά που τους κάνουν να διαφωνούν, τι να 'ναι; Δεν είναι ρητορική, ή ειρωνική η ερώτησή μου - είναι ουσιαστική.

Καλύτερα να κλείσουμε την παρένθεση περί του Αρχιμήδη, διότι δε σχετίζεται άμεσα με τη συζήτηση. Ωστόσο, στο τελευταίο μου μήνυμα δε σου ζήτησα να μου αναλύσεις κάποια συνομωσιολία/πλεκτάνη, απλά αν γνωρίζεις κάτι το οποίο θα μπορούσες να μοιραστείς μαζί μας.

"Γιατί να μη δεχθούμε ότι πραγματικά προσέγγισαν μία αλήθεια (την προσωπική τους αλήθεια και γι' αυτό ήταν μοναδικοί) μέσα από την εμπειρία τους (τη μύησή τους).."

Δε διαφωνούμε. Σε αυτό έχω καταλήξει κι εγώ. Δε θεώρησα εσφλαμένη την βούλησή τους να την κοινοποιήσουν και στον υπόλοιπο κόσμο.

Εις το επανιδείν.