ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- DESTE ΚΑΙ ΤΑΡΩ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- DESTE ΚΑΙ ΤΑΡΩ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

mononoke42 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
regginaΝέο Μέλος
29/11/2005, 17:23:42
Καλώς σας βρήκα!
Ξέρω ότι το χειρίστηκα πολύ λάθος, ντρέπομαι και λίγο, αλλά δεν είχα ιδέα για το τι έκανα... Γι'αυτό και ήθελα τη συμβουλή κάποιου που γνωρίζει. Στην πόλη που μένω δεν είναι εύκολο να βρω και βιβλία γύρω από το θέμα. Αν μπορούσε κάποιος να μου δώσει κάποιες πληροφορίες για να παραγγείλω κάποια βιβλία, θα το εκτιμούσα αφάνταστα!
Να ρωτήσω και κάτι άλλο? Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τη χρήση των τζαν. Έχω καταλάβει ότι τα χρησιμοποιούμε ξεχωριστά και έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα, αλλά με μπερδεύουν φράσεις όπως "ρώτα το δυτικό χαρτί να σου πει". Δηλαδή τραβάω χαρτί και το βάζω πάνω στο πρόσωπο που ερωτά για παράδειγμα?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
ladyevilΝέο Μέλος
29/11/2005, 21:55:04

Γειά σε όλους!
Είμαι καινούριο μέλος στο φορουμ και αποφάσισα να στείλω κι εγώ την γνώμη μου πάνω στο θέμα. Εγώ προσωπικά δν πίστευα ποτέ στα χαρτια και σε κάθε άλλη μέθοδο με την οποία υποτίθεται μπορείς να μάθεις το μέλλον σου μέχρι πριν μια βδομάδα που εκαναν δώρο στη μητέρα μου την Deste. Πρώτη εγώ την εριξα για την πλάκα μου και πράγματι δν βρήκε τίποτα. Μετά όμως την έριξε η μητέρα μου για τον εαυτό της, για μένα, για τον αδερφό μου και τον πατέρα μου και ότι παρελθόν έχει περάσει ο καθένας μας το έδειξαν τα χαρτιά όπως και για το παρον. είδε και κάποια πράγματα για το μέλλον αλλα θα δείξει αν θα συμβούν.
Ισως τα δικά μου τώρα χαρτιά δν βγήκαν γιατι μέσα μου είχα πιστέψει οτι δεν πρόκειται να βρούν τίποτα ενώ η μητερα μου δν ήταν τόσο αρνητική. Αυτό όμως δν θα με κάνει να ξαναρίξω τα χαρτιά γιατί η χαρτομαντεία δν παυει να είναι διαβολική μαγεία (αν και έχω ακούσει οτι τα ταρώ είναι τα μόνα διαβολικα).Αυτά...

Υ.Γ. Και η μητέρα μου ειχε επισης πονοκέφαλο μετά που τα έριξε.

Φιλικότατα, ladyevil....

serylΝέο Μέλος
29/11/2005, 22:23:56
Lady evil γεια σου! Δεν ηξερα οτι τα Ταρω ειναι διαβολικα, για να ακριβολογω ειχα δει μια εκπομπη που ελεγε οτι ειναι απο την Κινα αλλα εχουν ταξιδεψει σε πολλες χωρες πριν παρουν την τελικη τους μορφη.Δεν παιρνω και ορκο ομως.Οπως ομως και να χει το πραγμα δεν πρεπει να εμπιστευομαστε την χαρτομαντεια,ειναι και αμαρτια!!! (γιατι και καλα επικαλεισαι πνευματα για να σου πουνε τα μελλουμενα.)

seryl

30/11/2005, 15:34:34
quote:

Lady evil γεια σου! Δεν ηξερα οτι τα Ταρω ειναι διαβολικα, για να ακριβολογω ειχα δει μια εκπομπη που ελεγε οτι ειναι απο την Κινα αλλα εχουν ταξιδεψει σε πολλες χωρες πριν παρουν την τελικη τους μορφη.Δεν παιρνω και ορκο ομως.Οπως ομως και να χει το πραγμα δεν πρεπει να εμπιστευομαστε την χαρτομαντεια,ειναι και αμαρτια!!! (γιατι και καλα επικαλεισαι πνευματα για να σου πουνε τα μελλουμενα.)

seryl

Να καλωσορίσω το νέο μέλος στην οικογένεια του Εσωτέρικα.

Τα Ταρώ διαβολικά???
Η χαρτομαντεία είναι αμαρτία?? Σύμφωνα με ποιόν??

Δεν είμαστε πια στον Μεσαίωνα. Όλα είναι προς έρευνα.
Για το μέλος που ρωτάει που να βρει βιβλία, εξαρτάται για ποιαν τράπουλα ενδιαφέρεσαι. Για την Ντέστε ή για την Ταρώ?

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
regginaΝέο Μέλος
01/12/2005, 10:37:46
Για τη χαρτομαντεία γενικά, ως τέχνη, δεν υπάρχει κάτι? Έψαξα σε όλα σχεδόν τα βιβλιοπωλεία και βρήκα μόνο ένα βιβλίο για την ταρώ, τίποτ'άλλο. Θα ήθελα αν μπορούσες να μου δώσεις τίτλο, συγγραφέα και εκδότη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ότι είναι αμαρτία, το έχω ακούσει κι εγώ... Θες να σου πω κι άλλα που θεωρούνε οι παππάδες αμαρτίες, να γελάσουμε? Έχω και με τον Τοτό![:Ρ]

01/12/2005, 14:42:46
Γενικά για τη χαρτομαντεία δεν ξέρω κανένα. Κάθε τράπουλα έχει τις ιδιομορφίες της. Θα συνιστούσα να αγοράσεις ένα βιβλίο για την Ταρώ, αρκετά καλό είναι το βιβλίο "ΤΑ ΤΑΡΩ ΤΟΥ ΘΩΘ" του ΚΡΟΟΥΛΥ αλλά εγώ προσωπικά το προτιμώ για τη φιλοσοφία των ταρω.

Στο θέμα της ερμηνείας και της μαντικής των ταρώ κυκλοφορούν πάρα πολλά
Μπες στην ιστοσελίδα του βιβλιοπωλείου Πύρινος Κόσμος αν δεν είσαι από Αθήνα www.pyrinoskosmos.gr και βάλε τη λέξη ταρω στην αναζήτηση και θα σου βγάλει τί υπάρχει. "Το κλειδί του ταρω" του Αρθουρ Γουέιτ είναι αρκετά καλό για αρχή.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
taurus77Νέο Μέλος
06/12/2005, 11:14:59
Αγαπητοί Φίλοι του Forum,

Ασχολούμαι πάνω από 10 χρόνια με τη Χαρτομαντεία. Βοηθάω πολύ κόσμο, όπως μου λένε και αυτό είναι κάτι που με κάνει να νιώθω πολύ καλά, γιατί την όλη διαδιακασία όχι μόνο την απολαμβάνω, αλλά είναι κ κάτι σαν "αυτοκάθαρση" για μένα.

Ξεκίνησα με την απλή τράπουλα, η οποία μπορώ να πω είναι αρκετά δυνατή στο τώρα, αλλά κ στο σύντομο μέλλον. Προτιμώ να ρίχνω τα 32 χαρτιά κ όχι κ τα 52. Σε όποιον ρίχνω τα χαρτιά ξεκινάω από 2 ή 3 ανοίγματα με την απλή (περισσότερο για να καταλάβω το τώρα κ τον ψυχισμό του) και συνεχίζω με τη Deste.

Κ δυστυχώς έχω και εγώ σχεδόν πάντα πονοκεφάλους μετά..

Όσον αφορά τα tarot, αυτά εγώ δεν τα εμπιστεύομαι. Ξεκίνησα να τα μαθαίνω κ να τα ερμηνεύω, όμως παρατήρησα αυτό που μου είχαν πει κάποτε (κ που το διάβασα κ από κάποιο μέλος του forum) ότι ζουν με την ενέργεια εκείνου που τα χρησιμοποιεί κ ότι αν δεν είσαι καλά θωρακισμένος ή αν το άτομο που έχεις απέναντί σου έχει μια αρνητική ενέργεια μπορεί να σου προκαλέσει κάτι κακό. Με άλλα λόγια (το λέω επειδή το έχω βιώσει) η συγκεκριμένη τράπουλα απαντά σωστά μόνο όταν έχει να πάρει κάτι από την ενέργειά σου. Έχω ακούσει για άτομα που σχεδόν δεν μπορούν να αποκοπουν από την tarot. Αυτό ξέρω ότι γίνεται επείδη είναι πολύ θετικά άτομα με σημαντική ενέργεια κ η τράπουλα θέλει να τρέφεται από αυτήν την πηγή. Η επιρροή της απάνω στα άτομα που την χρησιμοποιούν είναι μακροπρόθεσμή συνήθως.

Γενικότερα χρειάζεται μια "θωράκιση" σε αυτούς που ρίχνουν τα χαρτιά. Κ δεν αναφέρομαι σε κεράκια φυσικά αρωματικά ή άσπρα κ τα συναφή. Ο καθένας καλό είναι να βρει το δικό του τρόπο που τον αντιπροσωπεύει, αλλά να είναι "ανώτερος". (π.χ. προσευχή, λιβάνι, σταυρός).

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται κ στο εξής : (δεν έχει αναφερθεί καθόλου από όσο έχω διαβάσει). Δεν θα πρέπει ποτέ να λέτε τα χαρτιά σε κάοιον που νιώθετε ότι δεν τους έχει εμπιστοσύνη ή που το έχει δήλώσει, λέγοντας για παράδειγμα : "Αντε ρίξτα μου να δω τι θα μου βρείς" ή "εγώ δεν τα πιστεύω αυτά, αλλά έτσι για να περάσει η ώρα". Αυτά τα άτομα είναι επικίδυνα όχι μόνο για αυτόν που τα ρίχνει αλλά κ για την ίδια την τράπουλα.

Αυτά είχα να πω..

Είμαι διαθέσιμη για απορίες σας

taurus77

Demon_LordGRΜέλος
08/12/2005, 00:20:22
φίλε taurus 77 χωρίς να θέλω να σε παρεξηγήσω,πάντα την χαρτομαντεία την θεωρούσα σαν εννα απλό παιχνιδάκι που κάνει τυχαίες προβλέψεις και απο τις πολλές προβλέψεις κάποιες βγαίνουν σωστές...
Lady in BlackΝέο Μέλος
08/12/2005, 19:36:11
Kαλησπέρα σε όλους
Το αν πιστεύουμε ή όχι σε κάτι, όπως και το κατά πόσον ασκούμε ή όχι κάποια τέχνη ή τεχνική άπτεται καθαρά και μόνο στα προσωπικά κριτήρια του καθενός μας.
Το ότι εγώ - και το εγώ δείτε το σας παρακαλώ ως ένα τυχαίο nick name - πιστεύω στην χαρτομαντεία δεν σημαίνει το ότι εσύ - πάλι ένα τυχαίο nick name - πρέπει ή οφείλεις να κάνεις το ίδιο.
Με αφορμή φίλε/η Demon Lord Gr το τελευταίο post που έκανες θα ήθελα να σου πω ότι για κάποιους ανθρώπους αυτό που εσύ θεωρείς «ένα απλό παιχνιδάκι» να είναι ένας τρόπος έκφρασης ενός πολύ συγκεκριμένου χαρίσματος. Και η όποια τράπουλα επιλέγει ο καθένας μας να ανοίξει μπορεί να αποτελεί το ενδιάμεσο έκφρασης αυτού του χαρίσματος.
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων δεν θεωρώ ότι είμαι χαρισματική έναντι του οποιουδήποτε... δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, σίγουρα όμως υπάρχουν πολλά στάδια αντιλήψης κι ο καθένας μας γνωρίζει για τον εαυτό του καλύτερα από τον οποιονδήποτε άλλο σε τι βαθμό αντιλαμβάνεται πράγματα ή καταστάσεις, είτε φυσικά είτε μεταφυσικά και με ποιους τρόπους το διοχετεύει στη ζωή του.
Σε προσωπικό επίπεδο αυτό που σίγουρα μπορώ να πω είναι ότι όταν σε δεδομένες καταστάσεις είδα πολύ συγκεκριμένα πράγματα -κάποια εκ των οποίων μάλιστα πολύ πρόσφατα - να επαληθεύονται με απόλυτη ακρίβεια δεν θεωρώ τυχαίες προβλέψεις τα αποτελέσματα.
Αποτελέσματα μάλιστα στα οποία ούτε εγώ, ούτε το άτομο για το οποίο έγινε το άνοιγμα - 4 φορές μέσα σε διάστημα 2 μηνών - μπορούσαμε με κάποιον τρόπο να προκαλέσουμε ή τροποποιήσουμε ή να δημιουργήσουμε δεδομένα προς την κατεύθυνση που εξελίχθηκαν τα πράγματα. Και τις τέσσερις φορές στον επεξηγηματικό «αυτοκρατορικό σταυρό» που έριξα η απάντηση ήταν στερεότυπα η ίδια και ειδικά στις τρεις από τις τέσσερις φορές με το ίδιο φύλλο.

Φιλικά
Lady in Black

taurus77Νέο Μέλος
13/12/2005, 07:59:19
Lady in Black,

καλη σου μέρα και σε ευχαριστώ και δημοσίως!!

Μόνο όσοι ασχολούνται τελικά πιστά και ειλικρινά είναι δυνατό να δουν "πράγματα".

καλή συνέχεια

taurus77

KRYSTALLENIAΜέλος
15/12/2005, 02:28:29
ΑΧ, ΚΑΛΗ ΜΟΥ taurus77 ΠΟΣΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...

ΒΑΣΙΚΑ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΡΩ ΑΚΟΜΑ...

ΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΤΗΣΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ "ΔΙΑΒΟΛΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ"(ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΜΩΣ) ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΑ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΑΥΤΗ ΣΕ ΦΟΒΙΖΕΙ ΚΑΠΩΣ ( ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΕΝΑ) ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΡΟΜΑΖΕΙ... ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ... ΕΜΒΑΘΥΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ... ΑΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΑΥΤΗ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΡΑΠΟΥΛΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΤΗ ΡΙΧΝΕΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ… ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΡΑΠΟΥΛΕΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ.

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ... ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΡΩ?
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΟΟΣΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ?

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΡΩ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ… ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΗΝ ΤΑΡΩ ΜΕ ΚΑΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ… ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΒΕΒΑΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ… ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ( ΔΡΑΣΗ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ).

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΙΞΩ… ΣΩΣΤΑ? ΟΛΟΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ… ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΦΟΒΕΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΒΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΛΑΣΕΙΣ… ( ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ)

Α! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΤΑΡΩ ΠΟΥ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΡΙΧΝΕΙ… ΒΑΣΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΟΥΛΕΣ ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ…ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΤΙ… ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗ ΦΟΡΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ… ΔΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ…( ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ).

ΦΙΛΙΚΑ….

Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ (Κλεόβουλος)

Rock BoyΜέλος
23/06/2003, 17:45:43
Προχθές είδα ένα πολύ παράξενο όνειρο... Εκτός από το ότι είδα το κορίτσι που είμαι ερωτευμένος, είδα να μιλάω με ένα φίλο μου για τη Φυσική και να του λέω ότι όταν το φωτόνιο έχει σωματειδιακή φύση, τότε η ηλεκτρομαγνητική αλληλεπίδραση εξουδετερώνει την βαρυτική δύναμη και γι' αυτό οι επιστήμονες δεν μπορούν να εντοπίσουν τα βαρυτόνια ή τα βαρυτικά κύματα... Βοηθήστε με, βλέπω τρελά όνειρα!!!

"Do you smell what The Rock is cooking?"

wiccaΜέλος
23/06/2003, 21:45:08
ΤΙ ΒΑΘΜΟ ΕΙΧΕΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ?
ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΟΥ... ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ?

Κάνε ότι θέλεις αλλά μην κάνεις ότι δεν θες να σου το κάνουν...
THE POWER OF THREE WILL SET YOU FREE
ΓΗ ΑΕΡΑΣ ΦΩΤΙΑ ΝΕΡΟ

Rock BoyΜέλος
23/06/2003, 21:56:35
Όχι ρε το κορίτσι που είμαι ερωτευμένος το βλέπω πάντα ο καθηγητής μας είναι 55 χρονών και μπορεί και παραπάνω! Το κοριτσι που αγαπώ είναι μόλις 15. Εγώ 18-20 αλλά στο τεστ του Ιουνίου πήρα 17 έχασα 3,3 μονάδες από ένα θέμα και όλα τα άλλα ήταν σωστά. Απλά διαβαζω υπερβολικά πολύ Φυσική (εξωσχολική)... Και τώρα ασχολούμαι με τις αλληλεπιδράσεις του Σύμπαντος Αν έβλεπα να λέω στο φίλο μου, μία σωστή νέα θεωρία καλά θα ήταν!!

Η ψυχή μου είναι μια φυλακή, που έχω μέσα κλειστεί...

LoucasΜέλος
23/06/2003, 22:22:37
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΟΥ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΙΔΙΚΟΣ.

ΙΣΩΣ ΒΡΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

23/06/2003, 23:16:00
Αγαπητέ Rock boy.

καταρχήν, το να βλέπεις όνειρα που σχετίζονται με τη φυσική, όταν αυτή η επιστήμη είναι κάτι που σε γοητεύει αφάνταστα, είναι φυσιολογικό. Εδώ παίζουμε για κανά 2-3 ώρες τέτρις και μετά μας κυνηγούνε τουβλάκια διαφόρων ειδών στον ύπνο μας!

Ωστόσο, πέραν αυτού του γεγονόντος, το να δεις στον ύπνο σου π.χ. την επίλυση ενός μεγάλου προβλήματος της φυσικής, δεν είναι απίθανο. Μπορεί να ήσουν στην προηγούμενή σου ζωή φυσικός, μπορεί ακόμα το υποσυνείδητό σου να δουλέυει προσπαθώντας να ερμηνεύσει τα άλυτα αδιέξοδα της σύγχρονης φυσικής. Χίλια μπορεί.

Οπως λοιπόν σου προτείνει και ο φίλος Loucas, συζήτησέ το αυτό που είδες με τον καθηγητή σου (εάν του έχεις εμπιστοσύνη θα ήταν καλύτερα...), κι αν σου συμβεί ξανά, συζήτησέ το και πάλι. Κάποια στιγμή, εύχομαι να δώσεις εξετάσεις και να μπεις στο πανεπιστήμιο (στη φυσική δεν θέλεις;) και να διαπρέψεις ως επιστήμονας. Κι αν τα όνειρα αυτά έχουν κάποια μεταφυσική βάση, ίσως τότε καταφέρεις και τα ερμηνεύσεις και μόνος σου...

αυτή...που τα κατάφερε!

23/06/2003, 23:28:40
ΑΜΑΛΙΑ, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ!!!

Εγω ειπα το ονειρο μου στην καθηγητρια μου... τοτε....!!!
Ειχα δει ενα πολυ πολυ μεγαλο φιδι...μα ηταν φιλικο!

Ξερεις τι μου ειπε?

Εισαι.... καταδακισμενος... να ΑΓΑΠΑΣ!!!!

ΦΙΛΟΣ/ΟΦΗΣ*(γνωσης)....ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ!!!!

Rock BoyΜέλος
27/06/2003, 19:07:11
Τον καθηγητή μου τον εμπιστεύομαι 1000% με έχει βοηθήσει σε πολλά πράγματα (εκτός από τον βαθμό, που ότι του γράφω κου βάζει αν και συμμετέχω πολύ στην τάξη). Ναι θέλω να γίνω Φυσικός και μάλιστα θα δώσω εξετάσεις για να μπω σε ξενο πανεπιστήμιο στο Cambridge, θα κάνω τα πάντα για να μπω. Θα με διδάσκει και ο S. Hawking!!! Αξίζω να μπω όλο το καλοκαίρι περυσι διάβαζα Μαθηματικά επειδή είχα γραψει 10/20 τον Ιουνιο και φέτος πηρα 17 και πολύ αδικα διότι έχασα 3 μονάδες από ένα θεμα που νόμιζα ότι το ήξερα και δεν επέλεξα ένα άλλο θέμα που νόμιζα ότι δεν το ήξερα ένω το ήξερα! Το ίδιο και στη Φυσική. Το όνειρο μου είναι αυτό (Amalia τελικά δε μου είπες ποια είναι η μονάδα μέτρησης της συχνοτητας. Αν είναι το Hz σε ποιες μονάδες αναλύεται, εννοώ ότι το Newton αναλύεται σε m/s^2*kg το Hz σε τι? Αν δεν αναλύεται τότε πως μπορεί να πολλαπλασιάζεται με την σταθερά του Plank και να βγαίνει Ενέργεια? (Ε=hv) (Ασχετο: σε ποιο σχολείο πας Amalia? από περιέργεια ρωτάω)

AtlantaΝέο Μέλος
28/06/2003, 03:35:25
quote:

μπορεί ακόμα το υποσυνείδητό σου να δουλέυει προσπαθώντας να ερμηνεύσει τα άλυτα αδιέξοδα της σύγχρονης φυσικής.

Πράγματι αυτό είναι αρκετά πιθανό. Ο ψυχοθεραπευτής μου (!), που είναι ψυχίατρος - δηλαδή μέσω ιατρικής,όχι μέσο ψυχολογίας-, μου έχει πει ότι το μυαλό μας μπορεί να κάνει κάποιες διαδικασίες συγχρόνως, χωρις απαραίτητα να το καταλαβαίνουμε. Για παράδειγμα μπορούμε να μιλάμε και συγχρόνως να οδηγούμε το αυτοκίνητο και να φτάνουμε χωρίς να το καταλάβουμε στον προορισμό μας (αυτό που λέμε "οδηγώ μηχανικά"). 'Ενα τμήμα του εγκεφάλου μας έχει αναλάβει την οδήγηση και ένα άλλο την ομιλία. Επίσης μπορεί να βρει λύσεις σε προβλήματα που παιδεύουμε συνειδητά για μέρες μια μέρα που δεν τα σκεφτόμαστε συνειδητά και λέμε στο άσχετο "το βρήκα!" κι αυτό γιατί ένα "κατώτερο" υπόστρωμα του εγκεφάλου δεν έχει σταματήσει να ασχολείται μαζί τους. Αυτή η λειτουργία του εγκεφάλου δε σταματάει κατα τη διάρκεια του ύπνου, άρα αφού νιώθεις φιλικά απέναντι στον καθηγητή σου, μάλλον αξίζει να του το πεις.

Rock BoyΜέλος
28/06/2003, 04:07:45
Εγώ θα του το πω εκείνος θα το πιστέψει? Αν με πιστεψει δε θα με θεωρήσει ψυχοπαθή?