ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Κυνόδοντας - Dogtooth - - Κινηματογράφος -

- Ο Κυνόδοντας - Dogtooth - - Κινηματογράφος -

Oceanborn3 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
OceanbornΝέο Μέλος
13/03/2012, 12:15:47
Νομίζω ότι η συγκεκριμένη ταινία είναι υπερεκτιμημένη. Η σκηνοθεσία και οι ερμηνείες με κούρασαν απίστευτα πολύ. Ιδιαίτερα το μιλώ-σαν-ρομποτάκι-που-χρειάζεται-αναβάθμιση. Φυσικά ίσως εκεί να στόχευε αλλά ειλικρινά έφτασε σε σημείο να με εκνευρίσει. Αν το λάβουμε ως κάποιου τύπου αλληγορία είναι σίγουρα επιδερμικό. Το μόνο από τα "νοήματα" που μου άρεσε ήταν η σημασία που αποκτούν οι λέξεις κι αυτό λόγω επαγγέλματος περισσότερο υποθέτω... Είναι μια ταινία πολύ διαφορετική από τις παραγωγές που προμοτάρει η χώρα μας, με εσωτερική δράση και γιατί όχι, πρωτότυπη οπότε γι αυτό και μόνο αξίζει. Δυστυχώς εμένα ούτε σε σκέψεις με έβαλε, ούτε με άγγιξε ούτε με διασκέδασε...

05/10/2013, 02:24:16
Την είδα κι εγώ μετά από τόσο καιρό έχοντας ακούσει ανάμεικτα σχόλια, γνωρίζοντας ότι θα δω κάτι προκλητικό και σίγουρα όχι αδιάφορο.

Γενικά οι εντυπώσεις που μου άφησε ήταν θετικές. Είχε έναν "σινεφίλ" χαρακτήρα. Μου άρεσε η νοσηρή ατμόσφαιρα παρακμής και απομόνωσης στο ασφυκτικό περιβάλλον του σπιτιού, με χάλασε όμως το ανεπαρκές και βιαστικό κατά τη γνώμη μου τελείωμα. Σίγουρα είχε σκηνές "ενοχλητικές" για τον νορμάλ άνθρωπο αλλά νομίζω πως τέτοιες σκηνές (όχι απαραίτητα οι ίδιες) είναι απαραίτητες σε μια ταινία που θέλει να ξεχωρίσει, να αποκτήσει ιδιαίτερη ταυτότητα, να προκαλέσει και να περάσει τα μηνύματά της με δυναμικό τρόπο.

Σχετικά με τα μηνύματα της ταινίας, νομίζω ότι προκύπτουν με σαφήνεια τουλάχιστον δύο:

α) Η προβληματική συμπεριφορά και προσωπικότητα που αναπτύσσουν τα παιδιά όταν μεγαλώνουν μέσα σ' ένα αυστηρά περιοριστικό, καταπιεστικό και υπερπροστατευτικό περιβάλλον. Στο έργο βλέπουμε το φαινόμενο στην πιο ακραία μορφή του.

β) Η αντίληψη και κατανόηση της πραγματικότητας γίνεται όπως την λαμβάνουμε από τους στέρεα εδραιωμένους παράγοντες που μας μορφώνουν και μας καθοδηγούν(γονείς, συγγενείς, σχολείο κλπ).

Επίσης μου θύμισε το μύθο του σπηλαίου του Πλάτωνα και τις απατηλές πραγματικότητες που μαθαίνουν οι φυλακισμένοι στις σκιές εντός του σπηλαίου. Γενικά η ταινία έχει αρκετό "ψωμί" για συζήτηση, τροφοδοτεί σκέψεις και απόψεις και αυτό για μένα δείχνει ότι έχει μια αξία από μόνη της. Δεν είναι του πεταμού όπως έχω ακούσει να λένε πολλοί.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

31/12/2013, 10:50:13
δεν θα το έλεγα προκλητικό πάντως, ίσως λίγο "νοσηρή" η όλη "αίσθηση"
αν όντως θέλει κανείς να δει κάτι πιο "σοκαριστικό", μπορεί να δοκιμάσει
να δει το A Serbian Film