- REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
quote:
Σχετικά με την "αγγελική" συζήτηση, δεν θα ήθελα να μπω σε αντιπαράθεση για το τι είναι άγγελοι ή τι δεν είναι. Μου θυμίζει λίγο το "δυο γάϊδαροι μαλλώνανε σε ξένον αχυρώνα". Πιστεύω ότι από μια τέτοια σύνδεση, καθένας μπορεί να αντλεί αυτό που έχει ανάγκη και αντέχει. Οι άγγελοι Είναι αυτό που Είναι... και οι όποιοι ορισμοί και προσδιορισμοί εξυπηρετούν απλά τον σκοπό της δικής μας διευκόλυνσης.
ναι, αρκεί να μην πλένουν τα τζάμια...
![]()
G.

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος
καλημερα με χαμόγελα και φως γαι ολους μας.
Διαβαζω τα όσα αναφέρεται με τους αγγέλους και χαμογελώ.
Νοιώθω τον άγγελο της οικογενειας μου ,ειναι παντα διπλα μου και απευθυνομαι σε κεινον για τα ευχαριστω μου για τις παρακλησεις μου,γιατ ην καθημερινότητα μου,ναι καλα ακουσατε τουζητώ ό,τι επιθυμώ γαι μενα και τα παιδια μου.Ειναι διπλα μου οταν δυσκολευομαι και με σηκώνει στα φτερα του.Μετα δε απο την ασπιδα της Πυραμίδας ,στην δυσκολια μου επικαλουμαι τους αρχαγγελους περα απο τον δικομου Αρχαγγελο,νοι΄θω ότι αν απλώσω το χερι μου με κρατάει,με γλυκαινει με γαληνευει.Αρχαγγελος Μιχαήλ,ελατε στον Ταξιάρχη του Μανταμαδου τότε θα νοιωστε οτι σας λεω.Για να μην με περαστε δε και για καμια που εχει σχεση με την εκκλησια σας λεω οτι καλως η κακως έχω να πατησω σε εκκλησια σε λειτουργια ισως πανω απο τριαντα χρονια.Πάω στην εκκλησια όποτε εγω το έχω αναγκη ,μονη μου!
"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"
Unseen
Δεν υπάρχει λόγος να γίνει αντιπαράθεση για τίποτα, γιατί η αλήθεια του καθενός είναι μοναδική. ΄Όταν ακολουθούμε τον πνευματικό δρόμο, πιστεύουμε στην δική μας καθοδήγηση και δεν πρέπει και οι άλλοι να την ακολουθούν. Αυτός είναι ένας μεγάλος κανόνας για την αλήθεια μας, που δεν αποδεικνύεται, ούτε όμως διαπραγματεύεται. Αλλιώς θα είχαμε επιβολές, που σε κανέναν μας δεν αρέσουν. Αυτό που έχω εισπράξει εγώ από τις αγγελικές ενέργειες δεν είναι κάτι ορατό και πραγματικό για τους άλλους, ώστε να μπορώ να το θεωρήσω αντικειμενικά σωστό. Γι’ αυτό καλή μου Unseen άκου την καρδούλα σου και αυτή είναι η δική σου αλήθεια, που πραγματικά την σέβομαι.
Το σημείο της συνάντησης του καθενός μας με το Φως, μπορεί να είναι διαφορετικό. Σημασία έχει η συνάντηση και όχι το σημείο.
Another Star
Τι σημαίνει για σένα «δεν είναι ΄Αγγελος, αλλά κάτι άλλο?». ΄Ότι και να είναι, αν σου φέρνει αγάπη και γαλήνη, είναι καλοδεχούμενο. Κανείς δεν βγήκε να πει «να κάνετε αυτό, γιατί μου το είπαν οι ΄Αγγελοι». Αυτό από μόνο του έχει προτροπή, και στον πνευματικό δρόμο είναι εμπόδιο.
Το αν κάποιοι άνθρωποι, είπαμε ότι έχουν αγγελικές/ουράνιες επικοινωνίες, δεν σημαίνει ότι αυτές είναι νόμοι που πρέπει να τους ακολουθήσουν όλοι. Η αγάπη και το φως έρχονται στον καθένα μας μέσα από διαφορετικούς τρόπους, σημασία έχει να τα αναγνωρίζουμε.
Μια γλυκιά καλημέρα σε όλους
Εγώ δεν μπορώ να το παίξω ειδική γιατί δεν γνωρίζω.
απλά επειδή το κακό μπορεί να παίξει σε διάφορες μορφές, εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ μου επικοινωνία αγγελική, για αυτό είπα να ρωτήσω. Δηλαδή το καταλαβαίνετε από το συναίσθημα?
Ξέρεις εχθές είχα τη συγκεκριμένη συζήτηση με έναν φίλο ο οποίος βαδίζει με τα βήματα της εκκλησίας και μου έλεγε ότι είναι τρομερά εύκολο να πάρει τη μορφή ενός αγγέλου για παράδειγμα και να σε παρασύρει και στο συναίσθημα. Αυτό έχω εγώ σαν απορία. Δηλαδή πρέπει να το ξεχωρίσεις. Εκεί δεν είναι το δύσκολο?
Ευχαριστώ και πάλι
Κανείς δεν είναι ειδικός να θεωρήσει την μία ή την άλλη κατεύθυνση σωστή και να την επιβάλλει, με τον τρόπο του. Μην φαντάζεσαι ότι εγώ είμαι ειδική, την καρδιά μου ακούω…
Θα σου πω την άποψή μου σχετικά με την έννοια κακό, και αξιολόγησέ την μόνη σου, σε σχέση με αυτά που σου λέει η καρδιά σου.
Δεν υπάρχει (για μένα, το τονίζω) «εξωτερικό» κακό, που παίρνει μορφές και μας επηρεάζει. Υπάρχει η προσωπικότητα (που πολλοί την θεωρούν κατώτερο εαυτό), που για να «επιβιώσει» επινοεί διάφορα τεχνάσματα που δεν έχουν να κάνουν με την θεία φύση του ανθρώπου. Το «κακό» αν μπορούμε να το πούμε έτσι απλά, είναι μέσα μας και όλη αυτή η διαδρομή μας στην Γη, έχει σκοπό να το αναγνωρίσει και να το μεταστοιχειώσει σε φωτεινή δόνηση, σε κύματα αγάπης και συμπόνιας. ΄Οταν υπάρχουν στην ουσία μας σαν άνθρωποι αυτές οι δονήσεις, κανένας «κακός ΄Αγγελος» δεν μπορεί να μας επηρεάσει. Το πως αναγνωρίζουμε τις αγγελικές ενέργειες, είναι από τις θεϊκές τους δονήσεις, που δεν μπορώ να στο περιγράψω με λόγια. Καθένας μας παίρνει τις δικές του επιβεβαιώσεις γι’ αυτό και δεν είναι κάποιος κανόνας που μπορεί να ακολουθηθεί.
Απέχω πολύ από αυτά που λέει η Εκκλησία, γιατί θεωρώ ότι είναι επιβολές και δεν τις αποδέχομαι. Η πίστη μας δυναμώνει, όταν καταλάβουμε ότι ο Θεός δεν κάνει διακρίσεις και δεν επιβάλλει και δεν τιμωρεί, παρά μόνο αγαπά. Η εκκλησία έχει βγάλει στο internet ένα site που «απαγορεύει» και θεωρεί αιρετικούς όσους ασχολούνται με πνευματικά θέματα. Ακόμα και αυτούς που ασχολούνται με Ρέικι τους περιλαμβάνει. Το γνωρίζατε αυτό? Δεν έχει αφορίσει όμως, όσους τραβάνε «σακούλες σκουπιδιών γεμάτες με χρήματα», γιατί αυτοί ανήκουν στον κύκλο της…
Δεν κάνω κριτική, γιατί αυτή ανήκει «στο κακό»! Ας αξιολογήσει ο καθένας από εμάς αν τον ενδιαφέρει ένας τιμωρός Θεός, που επιβάλλει νόμους, ή ένας Θεός γεμάτος αγάπη και συμπόνοια που η αγκαλιά Του, τους «χωράει» όλους
Μια αγκαλιά γεμάτη αγάπη σε όλους
Ρωρ
συμφωνώ σε ότι γράφεις και επαυξάνω!
G
Πολύ παραπονιάρα σε βρίσκω, γιατί παιδάκι μου? Πάντως εχθές έκανα τα τζάμια μου αόρατα! Αυτά τα quote μου δημιουργούν περίεργα συναισθήματα, ίσως γιατί πιστεύω στην ροή και όχι στην επικέντρωση
Galazia Sfaira! την αγκαλιά μου σου στέλνω
Another Star,
Εσύ είσαι σίγουρη πως αύριο ο ήλιος θα κάνει την ανατολή του?
Δεν υπάρχουν εξηγήσεις, υπάρχουν απόψεις, βιωματικές εμπειρίες, ατελείωτα ταξίδια ανακαλύψεων, υπάρχει ότι θέλει ο καθένας να υπάρχει!
ΥΣ
Γιατί δεν με επηρεάζει ούτε η πανσέληνος, ούτε η έκλειψη, ούτε κανένα καιρικό φαινόμενο? Αυτό σκεπτόμουν όταν άκουγα απο ανθρώπους να έχουν περάσει περίεργα εχθές, αλλά διάβαζα και εσάς. Ισως είμαι μακριά της φύσης ή κοντά σε κάτι άλλο. Μου αρέσει που δεν έχω εξηγήσεις για τα πάντα!
Φωτεινές Αγκαλιές για την σημερινή ημέρα
~~ * ~~
quote:
ναι, αρκεί να μην πλένουν τα τζάμια...
Χα χα χα!
ΡΩΡ
Μου άρεσε πολύ η προσέγγισή σου. Μια κι έγραψε για ροές η Λίλλιαν και μιλάμε και για διαφορετικά επίπεδα επικοινωνίας, είναι ίσως σκόπιμο να θυμηθούμε ότι σε κάθε επικοινωνία μπαίνουμε και σε μια συγκεκριμένη ροή. Η ορθοδοξία π.χ. είναι και αυτή μια τέτοια ροή με τις δικές της παραμέτρους, τη δική της προσέγγιση και μέθοδο. Όταν συνδέεται κανείς με αυτήν, αναγκαστικά συνδέεται και με τις παραμέτρους, την προσέγγιση και τη μέθοδό της, γι' αυτό και υπάρχει μια ολόκληρη "παραγωγή" κειμένων που μιλούν με τον ίδιο τρόπο για τα ίδια πράγματα. Η σύνδεση με μια άλλη ροή, έχει άλλα αποτελέσματα. Έτσι, ο ΚΡΥΩΝ π.χ. περιγράφει με έναν τρόπο τα αγγελικά πλάσματα, ενώ η Νίτσελε Γραμματικάκη με έναν άλλον.
Σημασία τελικά έχει αυτό που λες εσύ, ΡΩΡ, να βρει ο καθένας μας την προσωπική του αλήθεια.
Κι αν όλα αυτά φαίνονται άσχετα με το ρέικι, ας σκεφτούμε ότι και αυτό είναι ένας τρόπος συμμετοχής στους αόρατους κόσμους και επικοινωνίας, αφού κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ο θεραπευτής συνδιαλέγεται ακατάπαυστα με τον θεραπευόμενο και αντίστροφα.
Με πολλή αγάπη,
Unseen
***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****
Αυτό άλλωστε δεν είναι και η συνάντησή μας με τον Θεό?
Χίλια φιλιά σε όλους
μα τι στο καλό unseen! το να βρει ο καθένας την προσωπική του αλήθεια γιατί αποκλείει να την βρει και με την ιστορία των τζαμιών??!!!
έλεος πια! ούτε εμένα μ'αρέσει αυτή η οπτική αλλά οφείλω να την σεβαστώ! πως θα γίνει τώρα...
αλλιώς ΟΛΑ όσα λέγονται εδώ για φωτεινές ακτίνες και τα σχετικά είναι τουλάχιστον ασυνεπή ως προς την πραγματικότητα που βιώνει ο καθένας...
και ναι, αγαπητή Λίλλιαν, όταν βλέπω η εσωτερική αναζήτηση να γίνεται κουβάρι, γκρινιάζω!
G.

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος
Και χωρίς quote, επικεντρώνεις δίδυμε!
Μπορείς λοιπόν να ξεμπερδέψεις το προσωπικό σου κουβάρι στην εσωτερική αναζήτηση και να το δηλώσεις στην εξωτερική σου πραγματικότητα!
"Για σήμερα μόνο, ας μη γκρινιάζεις" θα μπορούσε να είναι μια μοντέρνα θα έλεγα, αρχή του Reiki.
Δεν ξέρω εάν έχεις ασχοληθεί πρακτικά με το Reiki για να έχεις τις αρχές του. Εάν θέλεις όμως ευχαρίστως να τις παραθέσουμε και νομίζω θα ήταν όμορφο να γράφαμε και το πως τις αντιλαμβανόμαστε και κυρίως, μας έχουν βοηθήσει σε ώρες κρίσεως ή μας βοηθούν μόνο όταν είναι όλα θεωρητικά και πρακτικά ρόδινα?
Ρωρ,
τι θα έλεγες για το Ελληνικό Ρεικι? δεν το λέω έτσι στον αέρα πάντως
Γλυκό απόγευμα
~~ * ~~