ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αίσχος!!! Σφάζουν σκυλάκια στην Κορέα!! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- Αίσχος!!! Σφάζουν σκυλάκια στην Κορέα!! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
26/10/2006, 20:54:49
OANNHSEA
ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ
ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΑ ΦΑΣ ΣΚΥΛΟ Η ΚΟΤΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΕΙΨΕΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΑΝ ΙΣΧΥΕ ΔΕΝ
ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΓΛΥΦΤΕΣ ΠΟΥ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟ
ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ Η ΟΧΙ ΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΜΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ? .
ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΠΟΤΕ ΣΚΥΛΟ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙΣ
ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΣΚΥΛΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ .

quote:
Λοιπόν το ζώο είναι ζώο. Ή προστατεύουμε όλα τα είδη ή απλώς κάνουμε τα στραβά μάτια και ουσιαστικά "προστατεύουμε" αυτά που εξαιτίας του κοινωνικού τους συστήματος είναι ουσιστικοί γλύφτες μας. Λίγο εγωκεντρικό δεν είναι αυτό για τα είδη που εξαφανίζονται κάθε μέρα από τον πλανήτη;

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΑΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΩΝ
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΙΔΙΑ
ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΝΟΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΧ ΕΝΑΣ ΠΙΘΗΚΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ .
26/10/2006, 21:38:11
quote:
Nαι...αλλα δεν ειναι ολα αυτα τα "βασανιστηρια" μονο για την βρωση...Υπαρχουν και ατομα που το κανουν επιτηδες... Παραδειγμα...

Καποιος ριχνει φολα σε σκυλο... το κανει για να τον φαει????

Εδω γενικευουμε και δεν ειδικευουμε μονο για τα "ζωα" προς βρωσιν...

Να το παρουμε και αλλιως...Καποτε η εταιρια KFC κατηγορηθηκε για κατασκευη "τεχνιτων" κοτοπουλων (ακριβως, οπως τα λεω) χωρις πουπουλα και ακρα...κατευθιαν κρεας !!! ΟΠΟΤΕ, ποιο το συμπερασμα...το πως σκοτωνουμε την τροφη μας ή πως ισοπεδωνουμε τα παντα στο περασμα μας?? Λαθος, δεν ειμαστε παμφαγα...αλλα αδιφαγες ακριδες !!! τρωμε και τον εαυτο μας

αναφερθηκα στον τροπο θανατωσης των ζωων για βρωση και οχι γιατι καποιος μαλακοβαρεμενος την βρισκει ετσι

quote:
ΑΠΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΦΑΓΟ ΖΩΟ ΣΚΕΤΟ Η ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΟΝ.

συγνωμη αλλα δεν το καταλαβα αυτο

quote:
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΣΕ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΣ

υπαρχουν αρκετα ζωα που τα μαγειρευουμε ζωντανα
αστακος,σαλιγκαρια,καβουρια
οι γαριδες βραζονται με το που αλιευονται γι αυτο εχουν και το κοκκινο χρωμα

υπαρχουν και ζωα που τα τρωμε ζωντανα ειναι τα στρειδια και τα διαφορα παρεμφερη

quote:
ΔΕΝ ΞΕΡΩ
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο gigenis ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟΣ.

μα δεν γινετε μονο στις μεγαλες εταιριες
πηγενε σε καποιο χωριο και δες πως σκοτωνουν ενα αρνι

quote:
ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΦΑΣ ΧΟΡΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΦΑΣ ΜΙΑ ΓΑΤΑ ?

απο διατροφικη αξια προτημω την γατα απο τα χορτα

αλλα το ειπα με αλλη εννοια

τα φυτα ειναι και αυτα μια μορφη ζωης εγω το βλεπω
υποκρητικο το να λεει καποιος οτι ειναι λαθος να τρωμε ζωα=μορφη ζωης
αλλα να μην τον πειραζει στο να τρωει φυτα=μορφη ζωης

και οι δυο κατηγοριες ζωα,φυτα ειναι μορφες ζωης

μπορω να πω οτι ο OANNHSEA και εγω βαδιζουμε στο ιδιο μονοπατι

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

mysticΜέλος
27/10/2006, 09:17:20
Καταρχήν καλημέρα σε όλους.
quote:
υπαρχουν αρκετα ζωα που τα μαγειρευουμε ζωντανα
αστακος,σαλιγκαρια,καβουρια
οι γαριδες βραζονται με το που αλιευονται γι αυτο εχουν και το κοκκινο χρωμα

υπαρχουν και ζωα που τα τρωμε ζωντανα ειναι τα στρειδια και τα διαφορα παρεμφερη

Δίκιο έχεις. Όντως κάποιοι τα τρώνε όλα αυτά. Από ότι έχω καταλάβει όμως οι σχετικές ''διαμάχες'' που έχουν γίνει σε αυτό το θέμα δεν εξετάζουν απλά τι τρώμε, αλλά αυτό που τρώμε σε συνάρτηση με αυτό που αντιπροσωπεύει στην κοινωνία. Π.χ. σκύλος-γάτα= κατοικίδιο ζώο, πιστός φίλος του ανθρώπου από τα αρχαία χρόνια.
Δεν μπορώ να φανταστώ να έχω σπίτι μου στρείδια, σαλιγκάρια ή αστακούς.
Βέβαια διαφωνώ με την βρώσιν αυτών αλλά και τον τρόπο.

quote:

Φίλε μου αν το πάρεις έτσι δύο είναι οι δρόμοι που μπορείς να ακολουθήσεις. Ο πρώτος να πεθάνεις απο ασιτεία και ο δεύτερος να τρως τα πάντα για να μην κάνεις διακρίσεις.
Το πρώτο δεν το συζητάω καν. Στο δεύτερο δεν αποτελείς καμία εξαίρεση.
Βέβαια η σύγκριση ενός ΄΄εγκλήματος΄΄ ενός ζώου με την ΄΄θανάτωση΄΄ δύο κιλών χόρτων είναι άτοπη απο πολλές μεριές.

quote:
απο την στιγμη που ειμαστε παμφαγα ζωα(τρωμε και απο το ζωικο αλλα και απο το φυτικο βασιλειο)ειναι αστειο να λεμε αισχος για την βρωση του αλφα ζωου και οχι για την βρωση του βητα

quote:
--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

Με αυτό το σκεπτικό τότε μπορεί να φας και την μάνα σου εφόσον είσαι παμφάγο ζώο και ψάχνει υψηλά διατροφικά γεύματα.

Αν και έχει ξαναειπωθεί συμφωνώ με τον φίλο open mind στο

quote:
ΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΠΛΑ ΠΑΜΦΑΓΑ ΖΩΑ ΧΩΡΙΣ ΥΨΗΛΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΤΙ ΤΡΩΜΕ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΟΙΑΖΕ ΘΑ
ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΚΟΙΛΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΙ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ.

Για κάποιο λόγο λοιπόν είμαστε νοήμον σκεπτόμενα άτομα. Ας ψάξουμε να βρούμε γιατί και έτσι ίσως διαχωρίσουμε την θέση μας από το άλλο ζωικό βασίλειο.

''Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρεια του πουθενά''
27/10/2006, 10:01:41
Λοιπόν:
Α) δεν τρώω ζωντάνα πλάσματα. Π.χ. δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αστακό ή στρείδια.
Β) τρώω όσο το δυνατόν πιο μικρές ποσότητες κρεάτος γίνεται. Τι να κάνω μου αρέσει το κρέας. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να φάω σκύλο ή γάτα.

Πάμε τώρα στην άλλη άκρη. Εφόσον θεωρείτε "ιερά ζώα" τον σκύλο και την γάτα, γιατί δεν τρώτε άλλα πλάσματα όπως ινδικά χοιρίδια, βατράχια (ένα μήνα έψαχνα να βρω που έχουν για να αγοράσω) ή ορισμένα είδη από κάμπιες.
Πριν από 12 περίπου όταν ήμουν στην σχολή συζητούσαμε για αυτό το θέμα. Όλοι οι άλλοι ήταν επικριτικοί, ένας μάλιστα φώναζε: σιγά μην φάμε καγκουρό, στρουθοκάμμηλους και ελέφαντες (επιδή τα είχα αναφέρει). Ξέρετε τώρα στην αγορά μπορώ σχετικά άνετα να βρω κρέας στρουθοκάμηλου και κατεψυγμένου καγκουρώ. Δεν μπορώ να βρω όμως σχετικά εύκολα φρέσκια πάπια και χήνα...

Μήπως τελικά είναι η αγάπη σας προς το ζωάκι που είχατε, η συνήθεια σας, μαζί φυσικά με το περιβάλλον, που δεν σας επιτρέπει η συνήδηση σας να γευτείται ένα "ιερό ζώο";
Το μέλος mystic βέβαια έθεσε ένα ακόμα ενδιαφέρων θέμα (πιστεύω κατά λάθος); Την ανθρωποφαγία. Πόσο σίγουροι είσαστε ότι δεν θα τρώγατε ποτέ άνθρωπο. Εντάξει, ας το πάρουμε πιο "απ' έξω". Σε επερίπτωση εσχάτης ανάγκης δεν θα τρώγατε άνθρωπο; Δεν μιλάω για ζωντανό, αλλά για φρεσκονεκρό (έχω το copyright της λέξης ε), μην πάθουμε και τίποτα...

mysticΜέλος
27/10/2006, 10:48:13
Αγαπητέ OANNHSEA,

quote:
Πάμε τώρα στην άλλη άκρη. Εφόσον θεωρείτε "ιερά ζώα" τον σκύλο και την γάτα, γιατί δεν τρώτε άλλα πλάσματα όπως ινδικά χοιρίδια, βατράχια (ένα μήνα έψαχνα να βρω που έχουν για να αγοράσω) ή ορισμένα είδη από κάμπιες.

???
Δεν νομίζω να μίλησε κανείς για ιερά ζώα΄, ίσως για κατοικίδια...

quote:
Ξέρετε τώρα στην αγορά μπορώ σχετικά άνετα να βρω κρέας στρουθοκάμηλου και κατεψυγμένου καγκουρώ. Δεν μπορώ να βρω όμως σχετικά εύκολα φρέσκια πάπια και χήνα...

Ακόμα και κροκοδειλου,ζαρκαδιού, αγριόχειρου και άλλων απορώ πως δυσκολεύεσαι με τις πάπιες και τις χήνες. Εάν ενδιαφέρεσαι να σου πω που θα βρεις φρεσκότατες.

quote:
Μήπως τελικά είναι η αγάπη σας προς το ζωάκι που είχατε, η συνήθεια σας, μαζί φυσικά με το περιβάλλον, που δεν σας επιτρέπει η συνήδηση σας να γευτείται ένα "ιερό ζώο";

Εννοείται. Δεν μπορείς να σκοτώσεις και να φας αυτό που αγαπάς ή αυτό το ζώο που έχει καθιερωθεί να ζει και στο σπίτι σου με τον όρο ''κατοικίδιο''.

quote:
Το μέλος mystic βέβαια έθεσε ένα ακόμα ενδιαφέρων θέμα (πιστεύω κατά λάθος); Την ανθρωποφαγία

Πιστεψέ με πιο εσκεμμένα δεν γινότανε.

quote:
Σε επερίπτωση εσχάτης ανάγκης δεν θα τρώγατε άνθρωπο; Δεν μιλάω για ζωντανό, αλλά για φρεσκονεκρό (έχω το copyright της λέξης ε), μην πάθουμε και τίποτα...

Νομίζω έχει διευκρινιστεί από μέλος ότι μιλάμε πάντα για κανονικές συνθήκες και όχι έκτακτης ανάγκης. Τότε μπορεί να συμβεί οτιδήποτε γιατί αλλάζει το κίνητρο που είναι πλέον η επιβίωση και όχι η ευχαρίστιση.

''Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρεια του πουθενά''
27/10/2006, 11:42:01
Η mystic ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο gigenis ΟΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΩ
ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΝΑΥΣΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟΣ .
quote:
quote:

αλλα το ειπα με αλλη εννοια

ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ.

quote:

ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ .
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΗΣΗ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΦΑΣ.
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΤΡΩΩ ΧΟΡΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ .

quote:

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΙΕΡΑ ΖΩΑ ΑΛΛΑ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΓΑΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ
ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΦΑΓΟΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ .
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ Η ΠΟΝΤΙΚΙΑ Η ΚΑΜΠΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΤΡΩΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΕ ΑΗΔΙΑ .

quote:
Το μέλος mystic βέβαια έθεσε ένα ακόμα ενδιαφέρων θέμα (πιστεύω κατά λάθος); Την ανθρωποφαγία. Πόσο σίγουροι είσαστε ότι δεν θα τρώγατε ποτέ άνθρωπο. Εντάξει, ας το πάρουμε πιο "απ' έξω". Σε επερίπτωση εσχάτης ανάγκης δεν θα τρώγατε άνθρωπο

ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΠΑΜΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ .
ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΕΤΡΩΓΑΝ ΠΟΝΤΙΚΙΑ Η ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.

27/10/2006, 16:34:52
quote:
Φίλε μου αν το πάρεις έτσι δύο είναι οι δρόμοι που μπορείς να ακολουθήσεις. Ο πρώτος να πεθάνεις απο ασιτεία και ο δεύτερος να τρως τα πάντα για να μην κάνεις διακρίσεις.
Το πρώτο δεν το συζητάω καν. Στο δεύτερο δεν αποτελείς καμία εξαίρεση.
Βέβαια η σύγκριση ενός ΄΄εγκλήματος΄΄ ενός ζώου με την ΄΄θανάτωση΄΄ δύο κιλών χόρτων είναι άτοπη απο πολλές μεριές.

απο την στιγμη που δεν μπορεις να σταματησεις να τρως γιατ ιθα πεθανεις απο ασιτεια
το βλεπω υποκρητικο να λες οτι ειναι κριμα να τρωμε τα κακομοιρα τα ζωακια
οποια ζωακια και αν ειναι αυτα

η συγκριση δεν ειναι καθολου ατοπη
ειναι η πραγματικοτητα
η δεν αφαιρεις ζωη σε καμια μορφη
η κανεις φονο εστω και αν τρως χορτα
τωρα θα μου πεις οτι οι περισοτεροι το βλεπουν τελιως διαφορετικα
αλλα απο την αποψη της φυσης και στις δυο περιπτωσεις εχουμε αφαιρεση ζωης

quote:
Με αυτό το σκεπτικό τότε μπορεί να φας και την μάνα σου εφόσον είσαι παμφάγο ζώο και ψάχνει υψηλά διατροφικά γεύματα.

ο κανιβαλισμος(βρωση ατομου που ανοικει στο ιδιο ειδος με σενα)
ειναι διαφορετικο με αυτο που λεμε

αλλα ακομη και αυτο εχει να κανει με την κουλτουρα της κοινωνιας που μεγαλωνεις

quote:
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΙΕΡΑ ΖΩΑ ΑΛΛΑ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΓΑΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ
ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΦΑΓΟΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ .

στην κοινωνια που ζουμε εχουμε μαθει οτι ο σκυλος και η γατα ειναι
μη βρωσημα ζωα
στην κοινωνια της κορεας εχουν μαθει οτι ο σκυλος και η γατα ειναι ζωα προς καταναλωση

ξερετε ποσο περιεργο ειταν για τους γερμανους οταν εβλεπαν ελληνες
μεταναστες να τρωνε τα συκοτακια και στομαχια των κοτοπουλων;;;;

ξερετε ποσο περιεργο φαινοταν στους ελληνες να βλεπουν κρεας αλογου να πωλειται στα χασαπικα της γερμανιας;;

quote:
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ Η ΠΟΝΤΙΚΙΑ Η ΚΑΜΠΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΤΡΩΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΕ ΑΗΔΙΑ .

ακριβως οπως μαθαμε και εμεις οτι ο σκυλος δεν ειναι για βρωση

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

27/10/2006, 19:07:20
quote:
στην κοινωνια που ζουμε εχουμε μαθει οτι ο σκυλος και η γατα ειναι
μη βρωσημα ζωα
στην κοινωνια της κορεας εχουν μαθει οτι ο σκυλος και η γατα ειναι ζωα προς καταναλωση

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΥΤΟ ΓΙΑ
ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ
ΑΣΠΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ.
quote:
quote:

ακριβως οπως μαθαμε και εμεις οτι ο σκυλος δεν ειναι για βρωση

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΑΘΕΙ ΕΧΩ
ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΑΤΟΥ.
ΠΧ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΦΑΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΦΑΓΗΤΑ.
27/10/2006, 19:23:43
Mystic, περιμένω τοποθεσία φρέσκων πουλερικών.

Του προκαλούν αηδία; Μήπως γιατί του έχουν πει ότι δεν τα τρώει ο κόσμος; Ορισμένα είδη κάμπιας έχουν 99% προτείνη και καθόλου λίπος. Οι κάμπιες, οι ακρίδες και τα τζιτζίκια είναι απείρως πιο υγειηνά από το αρνάκι στην σούβλα. Το ίδιο και ένα σορό άλλα πλάσματα προς βρώση.
Το γιατί δεν τα τρώμε είναι πολύ πιο απλό.
Ο κόσμος γύρω μας, το περιβάλλον, η κοινωνία...
Είναι αηδία να φας βατραχοπόδαρα - αλλά η σπλήνα ή ο εγκέφαλος ενός ζώου είναι το κάτι άλλο ε; Προσωπικά δεν τρώω κεφάλια ζώων...

Επιτέλους το μέλος mystic το έγραψε καθαρά. Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ που δεν γεύεσται σκύλους και γάτες είναι η ψυχολογία σας και μόνο. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να φάτε κάτι που αγαπήσατε και σε αυτό μεταφέρατε μεγάλο μέρος των ψυχολογικών σας προβλημάτων και φυσικά ο δουλικός χαρακτήρας του σκύλου έπεξε πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό.
Έχουν γίνει έρευνες που δείχνουν ότι το ποσοστό παιδιών με ψυχολογικά προβλήματα είναι πολύ πιο μικρό όταν είχαν ένα σκύλακι σαν κατοικίδιο. Τα παιδιά ουσιαστικά εκφόρτηζαν τα προβλήματα τους πάνω στα ζώα και ο σκύλος είνια ο ιδανικότερος για αυτό.

Δεν ισχύει ότι είναι το πιο έξυπνο ζώο κοντά στον άνθρωπο - τα γουρούνια έχουν μεγαλύτερο IQ, μόνο που ως μονήρη ζώα δεν εκπαιδεύονται και δεν θέλουν πολλά, πολλά. Δεν ισχύει ότι είναι πιο κοντά ψυχολογικά στον άνθρωπο - είτε το πιστεύεται, είτε όχι πιο κοντά γεννετικά και ψυχολογικά βρίσκεται το κουνέλι και μετά ο λαγός. Αλλά αυτά γίνονται ένα στιφάδο ε;
Τέλος μία ωραία περίπτωση από την Αφρική. Σκοτώνουν και τρώνε τους χιμπατζήδες, τους μπονόμπο και τους πεδινούς γορίλλες ΑΛΛΑ δεν αγκίζουν τα σκυλάκια τους....
Από την άλλη όμως εγώ λατρεύω τα πετεινά του ουρανού - ιδιαίτερα τις πάπιες και τις χήνες - αλλά όπως βλέπετε τις τρώω.

Α και κάτι άλλο ο σωστός όρος είναι ανθρωποφαγία. Κανιβαλισμός είναι η τελετουργική ανθρωποφαγία - μην φτάσουμε ως εκεί... Αν και τα παράδειγμα που έδωσα πιο πάνω για τα προτεύοντα άλλο πράγμα δείχνει...

27/10/2006, 20:33:34
OANNHSEA ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙΑ ΖΩΩΝ ΔΕΝ ΤΑ ΤΡΩΩ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ
ΤΡΩΩ ΤΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ.
ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΤΡΩΣ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΑ ΤΡΩΓΕ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΛΙΣΤΑ
ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΣΤΗΝ Ν ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΙΣ ΘΕΩΡΕΙ ΓΛΥΚΙΣΜΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟ ΖΩΟ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟ
ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΤΑ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ
ΦΑΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ .
ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟ ΔΟΥΛΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ
ΕΞΗΜΕΡΩΘΕΙ ΤΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΧΕΙ Η ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ?

quote:
Έχουν γίνει έρευνες που δείχνουν ότι το ποσοστό παιδιών με ψυχολογικά προβλήματα είναι πολύ πιο μικρό όταν είχαν ένα σκύλακι σαν κατοικίδιο. Τα παιδιά ουσιαστικά εκφόρτηζαν τα προβλήματα τους πάνω στα ζώα και ο σκύλος είνια ο ιδανικότερος για αυτό.

ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.
ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ