- ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ - «Κουσούρι» για την Πυρά? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Δεν με βοήθησε στο τι θα έλεγα εάν μου τύχαινε μιά τέτοια περίπτωση γιατί δεν χρειαζόταν να διαβάσω την μαρτυρία άλλου για να ξέρω τι νοιώθει, βλέπεις ως παθούσα όχι για θέμα ομοφυλοφιλίας αλλά για την στάση ζωής μου γνωρίζω το σοκ.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορώ και να δεχτώ εξηγήσεις του στυλ ας πρόσεχε, αν δεν του αρέσει ας μην το ξανακάνει κ.τ.λ.(δεν θυμάμαι ποιός το έγραψε).
Για όποιον το έγραψε(δεν μπορώ να ανατρέξω να παραθέσω ακριβώς τι είπε,δεν αντέχω να τα ξαναδιαβάσω)
εχω να ρωτήσω εάν έχει υποστεί βιασμό ψυχής ή σώματος
μόνο τότε θα καταλάβαινε τι λέει.
Γιατί όταν μιλάμε για μικρά παιδιά αυτό συμβαίνει.
αλλά δεν εννοούσα τίποτα τέτοιο.
Παρεξήγησες πολύ τα λόγια μου.
Μιλούσα για την ηλικία που τα παιδιά πλέον πειραματίζονται
και όχι για έναν ενδεχόμενο βιασμό.
Μιλούσαμε για δυο παιδάκια στην ίδια ηλικία.
Λυπάμαι αν σου έδωσα ένα τέτοιο μήνυμα.
Και χαίρομαι που το είπες,
σε περίπτωση που και κάποιος άλλος εξέλαβε έτσι τα όσα έγρραψα.
Προς θεού τόση αναλγησία δεν μου αναλογεί.
Συγνώμη αν σε σόκαρα χωρίς να το θέλω.
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
1) Να μην είναι άντρας που ντύνεται γυναίκα και καταντάει ένα αηδιαστικό τέρας.
2) Να μην την πέφτει σε όποιον γνωρίζει, είναι σπαστικό.
3) Να αλλάξει τελείως φύλο, και στην τελική να γίνει μια αξιοπρεπέστατη κυρία
4) Στην περίπτωση που είναι ανδροκουνίστρα, να μην βγαίνει στην τηλεόραση η στον δρόμο, πολλές φορές έχω φάει και δεν έχω όρεξη να ξερνάω.
To Hollywood Έχει Κάψει!
Εν πρώτοις,κρατηστε επίπεδο esoterica.
Η ομοφυλοφυλία ειναιένα γενικότερο θέμα που υπήρχε πάντα,σε κάθε εποχή και πολιτισμό.Ομοφυλόφυλοι υπηρξαν πολλοί καταξιωμένοι αστρονομοι,μαθημτικοι,φιλόσοφοι,πολεμιστές των αρχαίων χρόνων που για αυτούς,λόγω του εργου που άφησαν πίσω τους ούτε κουβεντα δε γίνεται για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις ή όποτε γινεται,αυτές είναι δικαιολογημένες και αποδεκτές.Αναρωτιέμαι,τελικά εμείς οι σύγχρονοι ανθρωποι μόνο επιλεκτικά καταδικάζουμε και κατηγορούμε την ομοφυλοφυλία?Εχουμε δηλαδη την ταση να υποτιμούμε,να προσβαλλουμε,να παραγκωνιζουμε ομοφυλοφυλους που δεν έχουν την θωράκιση της παγκόσμιας αποδοχής όπως οι αρχαίοι.Μάλιστα...στους πρωτους δαφνινα στεφάνια .στους τελευταίους κρεμαλα,κι ας ειχαν οι μεν ίδιες κατηγορίες ν'αντιμετωπισουν με τους δε.
Η ομοφυλοφυλία συνδέεται με το κάρμα.Με το σταυρό που καθε ανθρωπος καλείται να κουβαλήσει σε αυτή του τη ζωή.Δεν έχει να κάνει η ομοφυλοφυλία με το σκοπό-δεν αποτελει σκοπό ζωής,αποτελεί όμως με τα σημερινά δεδομένα ένα ακόμα μεγαλύτερο βαρος που πρεπει να σηκώσει ο ''φερεσταυρος''.Αποτελει λοιπον ένα δυσκολο εν γενει ή επίκτητα δρόμο που αυτος θ'ακολουθήσει στη ζωή του.Και φυσικά όλοι εμείς οι υπολοιποι θεατές του τί κάνουμε?ό,τι και οι υβριστές του Ιησου όταν για το σκοπό της ζωής του-την ανθρωπότητα-κουβάλαγε το σταυρό στην πλάτη του.
Πόσο φαρισαιοι είμαστε τελικά οταν δε σεβομαστε...Θεατής ευκολο είναι να είσαι και σχολιαστής μαζι...κοίτα ομως και το δικό σου σταυρό κι αν πιστεύεις οτι είναι αρκετα ''ελαφρής'' τότε καλύτερα βοήθα τους συνανθρωπους σου που δε μπορουν να τον βασταξουν,παρά να τους πετροβολείς.Κι αυτό ισχύει =σε κάθε περίπτωση.Ο αναμαρτητος ας ρίξει την πρωτη πετρα-μόνο αυτος εχει το δικαίωμα να κρίνει.
Πηγα στο δασος γιατι ήθελα να ζήσω ελευθερα.Ηθελα να ζήσω βαθεια τη ζωη,να ρουφηξω ολο της το μεδουλι.Να βαλω στην ακρη ολ'αυτα που δεν ηταν ζωη και να να μην ανακαλυψω,οταν θα εφθανε η στιγμή να πεθάνω,πως δεν εζησα...
Εννοούσα ότι εάν κάποιος δεν είναι έτοιμος να δεχθεί/ακούσει/κρίνει κάτι και μέσω τρίτων(βλέπε τηλεόραση, εκκεντρικές συμπεριφορές) "υποχρεώνεται" να το υποστεί αυτό που παθαίνει είναι κάτι σαν βιασμός ψυχής. Τον βιασμό σώματος τον ανέφερα γιατί τα συναισθήματα είναι ακριβώς ίδια.
dancing verum δεν κρίνουμε κανέναν,ούτε τον λιθοβολούμε, συζητάμε μόνο.
Όλοι έχουμε τους προβληματισμούς μας, τις απόψεις μας,τις ανασφάλειές μας και απλώς κάποιος μπορεί να τις εκφράζει όπως μιλάει με τους φίλους/ες του και κάποιος άλλος πιό προσεκτικά.
Βεβαίως έχεις δίκιο ότι το χύμα πολλές φορές πληγώνει ανθρώπους αλλά και αυτοί που έχουν αυτόν τον τρόπο έκφρασης έχουν επίπεδο, πρέπει να υπάρχει η παρεκτροπή για να μπορέσει να διορθωθεί με την κατάλληλη επισήμανση.
Δεν το γνωρίζουμε ίσως με βεβαιότητα, αλλά όπως λες κι εσύ, στο ερώτημα αν γεννιέται κανείς ή γίνεται ομοφυλόφιλος, η απάντηση είναι ότι κατά κανόνα …«γίνεται»…
Οπότε βλέποντάς το από τη θέση του γονιού το
quote:(από την επιστολή που παρέθεσε ο αγαπητός decadance2) σκέφτομαι…
∆εν πρέπει να νιώθετε υπεύθυνοι για μένα. ∆ε κάνατε κάτι λάθος.
Αν όμως η …απάντηση είναι ότι «γίνεται», τότε πώς μπορεί ένας γονιός να μην αναρωτηθεί για τις όποιες ευθύνες του; Ακόμη κι αν δεν είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό οι γονείς υπεύθυνοι για τα όποια επίκτητα χαρακτηριστικά αποκτήσουν τα παιδιά τους, στον βαθμό που συμμετέχουν στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους, πώς μπορούν να μην νιώθουν υπεύθυνοι, πώς μπορούν να μην αναρωτιόνται για πιθανά λάθη τους;
Αν η …απάντηση είναι ότι «γίνεται», πώς μπορούν οι γονείς να δεχθούν ότι δεν υπάρχει τρόπος να «ξεγίνει»; Πώς μπορούν να μη προσπαθήσουν ξανά και ξανά για αυτό που καταλαβαίνουν πως είναι το καλύτερο για το παιδί τους;
Σε κάποια ταινία, ο περιθωριακός ήρωας που υποδυόταν ο Πουλικάκος, μονολογούσε, κάνοντας τον απολογισμό της μέχρι τότε ζωής του:
… «τρία πράγματα μου έλεγε ο πατέρας μου να μην γίνω…. χασικλής , αναρχικός και π&^#της και να που έγινα και τα τρία…Ευτυχώς που δεν ζει…» ή κάπως έτσι…
Από μία άποψη, όλα είναι δρόμος. Όμως το να μπορέσει να αποδεχτεί ένας γονιός ορισμένους από τους δρόμους που μπορεί να επιλέξουν τα παιδιά του, μπορεί να αποδειχτεί το πιο δύσκολο σημείο του δικού του δρόμου…
Edited by - Ampere on 03/06/2005 12:35:45
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΖΩΗ ΑΡΚΕΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ
ΘΕΜΑ ΟΡΜΟΝΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΑ 28
ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΣ.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΧ
ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΕΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΙ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΕΙΧΕΙ 2 ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑΜΑ?
ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ
ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~