ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Kατάθεσις σκέψεων Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Kατάθεσις σκέψεων Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

nst30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
15/05/2008, 17:21:28
Τα αλογα που με πανε οσο μακρια ποθει η ψυχη μου
μ'εκτοξευσαν μπροστα σαν μ'εφεραν στου θεου
τον ξακουστο δρομο
που σηκωνει τον ανθρωπο τον γνωστη ολων των πολεων.
Εκει ειναι οι πυλες των μονοπατιων της Νυχτας και της Μερας
αναμεσα σ'ενα ανωφλι κι ενα κατωφλι πετρινο.
Ψηλα ορθωμενες στον αερα,κλεινουν με μεγαλες πορτες,
κι η τιμωρος δικαιοσυνη κραταει τους διπλοσυρτες.
Κιοι πυλες οταν ανοιξαν, αφησαν αναμεσα τους ενα τεραστιο
χασμα...
Κι'η θεα με καλοδεχθηκε,πηρε το χερι το δεξι μου στο δικο της
και με τουτα τα λογια με προσφωνησ娴
Καλως ορισες εσυ που ερχεσαι στο σπιτι μου συνοδευμενος απο
απο αθανατους ηνιοχους με τ'αλογα που σε κουβαλουν.
Δεν σ'εβαλε μοιρα κακη σ΄αυτο το δρομο που τοσο μακρια
ειναι απ'των ανθρωπων τα βηματα αλλα η δικαιοσυνη.
Πρεπει ολα να τα μαθεις, την ησυχη καρδια της στρογγυλης
αληθειας και τις ιδεες των θνητων τις ψευτικες.
Αλλα θα μαθεις και πως πρεπει ναναι οι γνωμες των ανθρωπων
για να εχουν βαση και να ΔΙΑΠΕΡΝΟΥΝ τα παντα.

Απο το<<Μυστικο ταξιδι του Παρμενιδη>>

24/05/2008, 23:45:21

...................ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ

Αγνή

Αυτή είναι μια ιστορία που δεν θα’ πρεπε να πω, γιατί , δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Είναι μια ιστορία για τη νύχτα , την ερωμένη που ποτέ δεν θα μπορέσω να ξεφύγω. Αυτή που μάγεψε την καρδιά μου κι έχει την μισή ψυχή μου στο σκοτεινό πέπλο της.
Φαντάζομαι ότι η πρώτη φορά που τον γνώρισα ήταν εκείνη η βραδιά μιας προσχολικής ηλικίας. Τότε πρώτη φορά είδα τα μάτια του χωμένα στη νύχτα να αναζητούν. Τότε γνώρισα την απληστεία που έκρυβε στα σκοτάδια του μυαλού του κι είναι αλήθεια ότι προσπάθησα , προσπάθησα σκληρά για να τον αποφύγω.
Εκείνος όμως ήταν πάντα εκεί. Κάτω από ένα φεγγάρι να με κοιτάζει σαν ένα άγριο ζώο σε κλουβί , που όμως ποθούσε ακόμη το κυνήγι της νύχτας στην ελεύθερη ζωή που έλπιζε να κερδίσει.
Μεγαλώναμε μαζί. Πάντα τον έβλεπα μπροστά μου. Κι όσο μεγάλωνε γινόταν πιο άγριος ,πιο φοβερός , πιο καλά κρυμμένος στο σκοτάδι που η νύχτα του άπλωνε απλόχερα. Εγώ ποτέ δεν θα του άπλωνα το χέρι… Τον έβλεπα να μαθαίνει πώς να σκοτώνει ,να γίνεται αυτό που είναι γεννημένος φονιάς κάθε αισθητικής.
Τον έχω δει εκείνες τις βραδιές όπου τριγύρναγε στις άκρες της πόλης, εκεί που άρχιζε η νύχτα. Τώρα ξέρω πως έμενε γιατί δεν ήταν ακόμη έτοιμος. Δεν ήθελε να φύγει, πριν μάθει αυτό που ζητούσε. Βλέπετε, μέσα του γνώριζε ότι δεν ανήκει ούτε εδώ, ούτε εκεί. Ήταν ο μόνος γόνος μιας άγνωστης ζωής που άλλη , αλήθεια, δεν συνάντησα ποτέ.
Αναρωτιέμαι πόσοι τον έχουν δει μαζί με μένα, πάνω σε μαρμάρινες πλάκες να χαριεντίζεται με το φεγγάρι. Να τρέφεται από την ερωμένη που ποτέ τον εγκατέλειψε,που του είναι αφοσιωμένη, όπως και αυτός σ’αυτήν…
Έχω δει γυμνά τα πέλματα του σε σκοτεινές λεωφόρους με τα λυσσασμένα ουρλιαχτά των σκυλιών που πιάνανε την μυρουδιά του στο κατόπι τους κι αυτός να χαμογελάει ειρωνικά και με κακία.
Είναι κάτι που ξέρω από καιρό. Όλα τα σκυλιά που αισθάνονταν την μυρωδιά του τον φοβόντουσαν. Φοβόντουσαν αυτόν και την μυστήρια δύναμή του της νύχτας. Έχω παρατηρήσει ότι σχεδόν όλα τα ζώα και τα μικρά παιδιά όταν τον δουν τον αποφεύγουν . Ξέρουν κάτι που εγώ ποτέ δεν πρόκειται να μάθω. Τα ένστικτα τους τους μαρτυράν ότι εμένα η σκοτεινή γοητεία του δεν μ’αφήνει να δω.
Έχω δει τους σκλάβους του. Χιλιάδες σέρνονται στα μονοπάτια του σαν τα πιστά, υπάκουα πιόνια των χεριών του. Είναι ένας μοναδικός μουσικός που ελέγχει την αρμονιά της φύσης και την χρησιμοποιεί στα παράξενα πειράματα που γίνονται μες στο μυαλό του. Εκεί όπου πειραματίζεται πάνω σ’ ανθρώπους και καταστάσεις. Είναι , βέβαια , κι οι φορές που χάνεται…
Ναι, ο κόσμος μου οφείλει πολλά. Γιατί , αν δεν διασκέδαζε τόσο με την παρέα μου, θα μπορούσε να’χε κάνει πολλά χειρότερα απ’ ότι η φρίκη μ’εμποδίζει να περιγράψω. Ίσως να’χε καταστρέψει τον κόσμο, αν δεν έχει το σχέδιο του και γι’αυτό. Τούτο είναι κάτι που σαστίζει… Βρίσκεται πάντα εκεί που πρέπει, ο ιδανικός παίχτης στην κατάλληλη θέση . Είναι αυτός που θα καταστρέψει για να’΄χει αυτή τη χαρά της αντιδημιουργίας , του ελέγχου των πάντων.
Μήπως είναι ένα κακό πνεύμα; Όλοι αναρωτιούνται, το ίδιο και εγώ. Ξέρω όμως πως όλοι μένουν ικανοποιημένοι μαζί του , τελικά. Κανείς δεν μπορεί να τον ξεχάσει.
Έτσι , χωρίς λόγο, βρίσκεται μες στις αναμνήσεις τους. Κι η ειρωνία είναι ότι θυμούνται το χαμόγελο του, τότε που μοιάζει τόσο αθώος κι είναι ψεύτης … Αυτό όμως, το χαμόγελό του δηλαδή, είναι τόσο σπάνιο, γι’αυτό όλοι το θεωρούν ότι πιο έντονα θυμούνται απ’αυτόν.Και πάντα θα είναι ο άγνωστος που δεν γνώρισαν,γιατί συνέχεια κάτι αδιόρατο τους διέφευγε. Κάτι φευγαλαίο που, ειρωνικά ,γελούσε πίσω από τις πλάτες τους.
Αυτός κι εγώ: Ω, πάντα μονομαχούμε, πάντα πολεμάμε ο ένα τον άλλον, μα , και δεν χωρίζουμε. Και οι δύο χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον, για να κρατιόμαστε στην κορυφή των δυνάμεων μας. Ναι , κάθε φορά που γυρνάω από εκεί είμαι πληγωμένος, νοιώθω να πεθαίνω. Γίνομαι δυνατός και περιμένω την επόμενη φορά. Θέλω να δω αν τα τραύματα του έχουν γιατρευτεί το ίδιο γρήγορα. Αλλά αυτός είναι πάντα ο ίδιος. Επικίνδυνος και δίχως όρια στις δυνάμεις του. Συχνά τον βλέπω να παίζει μαζί μου. Μου δίνει μια ευκαιρία να τον χτυπήσω κι ύστερα περιμένει τις άστοχες αλλαζονίες μου για να με κάνει να πονέσω χειρότερα, κάθε φορά.
Κανείς άλλος δεν τον έχει δει στο πιο βαθύ σκοτάδι της ύπαρξης του. Κανείς άλλος δεν έχει ακούσει εκείνα τα βήματα που κοκκαλώνουν τα μέλη σου, την ανάσα που καίει τα άδυτα της ψυχής. Κανείς δεν μπορεί να με γλυτώσει απ’αυτόν . Γιατί είχα την ιδέα να τον προσκαλέσω μέσα μου, την ψυχή μου να του προσφέρω, γενναιόδωρα. Το ήμισυ της ύπαρξης μου….
Έχει γλυτώσει ο κόσμος απ’αυτόν. Όσο αντέχω και τον κρατώ μες στη σάρκα μου δεν υπάρχει κίνδυνος. Κι αυτό είναι που με κάνει κι αντέχω τα ουρλιαχτά του που μ’έχουν φέρει να κατοικώ μες στη νύχτα. Μα, όταν γλύφει το μυαλό μου νοιώθω κάθε φορά να είναι η τελευταία, νοιώθω να είμαι νεκρός κι αυτός να κυβερνάει το κορμί μου. Κι ύστερα δεν είναι πια εκεί . Έχει χαθεί μες στο κορμί μου σιωπηλός.
Και τότε μπορώ να κουνήσω τα χέρια μου, μπορώ να σκεφτώ και να τον πολεμήσω. Να τον πολεμήσω γιατί εγώ είμαι το άλλο του μισό. Αδύναμος, όμως το ξέρει , δεν μπορεί δίχως εμένα . Γι’αυτό δεν μ’εγκαταλείπει ....
Πιστεύω όμως, ότι κάποτε θα τα καταφέρω να σύρω το κορμί μου στην άκρη ενός γκρεμού και τότε ορμώντας στο κενό θα γελάω με τη φρίκη του, γιατί αυτή θα είναι η φορά που θα τον έχω νικήσει. Θα’ναι η νίκη μου, γιατί δεν θα μπορεί να κάνει αλλοιώς, θα πεθάνει μαζί μου….

25/05/2008, 00:08:18

Η εικόνα της ενοποίησης είναι η unio mystica (μυστική ένωση), η συνένωση των αντιθέτων. Αυτή είναι μια στιγμή επικοινωνίας ανάμεσα στις δυαδικότητες που βίωσες μέχρι τώρα στη ζωή σου. Αντί η νύχτα να αντιτίθεται στην ημέρα ή το σκοτάδι να εμποδίζει το φως, τα αντίθετα συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα ενοποιημένο όλον. Το ένα μεταμορφώνεται αέναα στο άλλο, το καθένα περιέχει στο βαθύτατο πυρήνα του το σπόρο τού αντίθετού του. Ο αετός κι ο κύκνος είναι δύο πλάσματα μεγαλειώδη. Ο αετός ενσαρκώνει τη δύναμη και τη μοναχικότητα. Ο κύκνος ενσαρκώνει την απλοχωριά και την αγνότητα, καθώς πλέει μέσα στο νερό, το στοιχείο των συναισθημάτων, και βουτάει απόλυτα ικανοποιημένος και ολοκληρωμένος μέσα στην τελειότητα και την ομορφιά του. Είμαστε η ένωση του αετού και του κύκνου: αρσενικό και θηλυκό, φωτιά και νερό, ζωή και θάνατος.
Απεστάλη: 26/01/2006, 14:49:28
Lorenzo
25/05/2008, 22:28:32
Λέγεται το παιχνίδι του τρελένεσαι...
Όχι γιατί φεύγω, αλλά γιατί έρχομαι...
29/05/2008, 00:10:36
Η ΣΙΩΠΗ

Όσο και αν μένουν ανεκτέλεστα τα έργα, όσο και αν είναι πλήρης η σιγή (η σφύζουσα εν τούτοις) και το μηδέν αν διαγράφεται στρογγύλον, ως άφωνον στόμα ανοικτόν, πάντα, μα πάντα, η σιγή και τα ανεκτέλεστα όλα, θα περιέχουν έν μέγα μυστήριον γιομάτο, ένα μυστήριον υπερπλήρες, χωρίς κενά και δίχως απουσίαν, έν μέγα μυστήριον (ως το μυστήριον της ζωής εν τάφω) - το φανερόν, το τηλαυγές, το πλήρες μυστήριον της υπάρξεως της ζωής, Άλφα-Ωμέγα.

A. Εμπειρίκος

29/05/2008, 00:12:59
.....Τόσο η νύχτα, τόσο η βοή στον άνεμο
Τόσο η στάλα στον αέρα, τόσο η σιγαλιά

Τριγύρω η θάλασσα η δεσποτική
Καμάρα τ' ουρανού με τ' άστρα
Τόσο η ελάχιστή σου αναπνοή

Που πια δεν έχω τίποτε άλλο
Μες στους τέσσερις τοίχους, το ταβάνι, το πάτωμα
Να φωνάζω από σένα και να με χτυπά η φωνή μου
Να μυρίζω από σένα και ν' αγριεύουν οι άνθρωποι
Επειδή το αδοκίμαστο και το απ' αλλού φερμένο
Δεν τ' αντέχουν οι άνθρωποι κι είναι νωρίς, μ' ακούς
Είναι νωρίς ακόμη μες στον κόσμο αυτόν αγάπη μου

Να μιλώ για σένα και για μένα.

IV

Είναι νωρίς ακόμη μες στον κόσμο αυτόν, μ' ακούς

Δεν έχουν εξημερωθεί τα τέρατα, μ' ακούς

Το χαμένο μου αίμα και το μυτερό, μ' ακούς

Μαχαίρι

Σαν κριάρι που τρέχει μες στους ουρανούς

Και των άστρων τους κλώνους τσακίζει, μ' ακούς....

Μονόγραμμα [ Ελύτης]

29/05/2008, 21:54:17
Αγαπητή nst, αν δε σε πειράζει, προσπάθησε να γράψεις
και δικά σου... Είναι εύκολο, ... Αυτά που σου βάζω
είναι δικά μου και 25 χρόνων παλιά...Θα περάσει καιρός
για να σου βάλω τωρινά... Περιμενω πρώτα κάτι που να μου δίνει
ένα στίγμα...
29/05/2008, 23:12:21
Τρεχαγύρευε παντού δικά μου βάζω, και αυτά εδω είναι πιο κοντα μου παρα οτιδήποτε άλλο.
Ας περιαυτολογήσω λίγο...

Γράφω για πολλούς λόγους αλλά ο κυριώτερος για μενα αυτη την εποχή είναι η επιθυμία εκφρασης γενικότερα και η επικοινωνία επανω στα θέματα που προτιμώ. Οπου λοιπόν βρίσκω την ευκαιρία εκπέμπω.

Τα περισσότερα θέματα εχουν ως στόχο την ανταλλαγή ιδεών αλλα εδω καταθέτουμε σκέψεις που εχουν ως έναυσμα το συναίσθημα και οχι το νου.
Λέω ως εναυσμα επειδή τελικά καμία σκέψη δεν είναι ανεξάρτητη και απο τα δύο κέντρα μας.

Δυστυχως δεν μπορώ να γράψω ποίηση και κυρίως κάτι που να είναι σε θέση να μεταδώσει αυτά που θέλω...γι' αυτό χρησιμοποιώ εικόνες, ήχους και μερικούς συγγραφείς που με συγκινούν.

Σου φέρνω ενα παράδειγμα...Διάβαζα πρίν απο λίγο τα περί ηθικής και η σκέψη μου πήγε σε αυτό εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=kooJSrR5YKY&feature=related

Για μενα αντιπροσωπεύει την συνολική εικόνα που υπάρχει εκεί...
Πως όμως θα μπορούσε να είναι πιο παραστατικό εκτός του να το ακούσει κανείς μόνος του?

Η σειρά σου φιλαράκι

30/05/2008, 09:46:24
Αγαπητη μου nst, δεν ξέρεις πόσο τυχερή εισαι που
μπορείς και έχεις τέτοια επαφή με την ηρεμία...
Προσωπικά δεν έχω λόγω φόρτου δουλειάς και εγκεφαλικής
λειτουργίας... Δεν μπορώ να διασκεδάσω ή ξεκουράσω τον
εαυτό μου έτσι εδώ και πολύ καιρό...
Όσο για το πως μπορεί κάτι να γίνει συνολικό, το μόνο που θα
σου έλεγα είναι ότι ίσως αυτό λείπει κι είμαστε όλοι σαν
αφιονισμένα ( επίτηδες άλλαξα την λέξη...) άλογα...
Φιλαράκι, μέσα από τα πάθη των συμφορουμιτών μας( λέξη
κι αυτή!!!) μπορώ να δω την μοναξιά του ανθρώπου, μπορώ να
δω την ασκητική μοναξιά του καθενός μας... Όποιος αντέξει
θα γίνει σίγουρα ένα καλύτερο πλάσμα, νομίζω...
lorenzoΜέλος
31/05/2008, 00:13:57

Οι Ήχοι, λέω, όταν πλαγιάσουν πολύ από τον άνεμο, παύουν να είναι ήχοι.
Γίνονται μικρά κορδόνια να μπορούν τα παιδιά να κρατούν τα κόκκινα τους μπαλόνια στο Λουνα Παρκ.
Να κρατούν το πλαστικό φορτηγάκι τους καθώς τρέχουν στον δρόμο...
Να συγκρατούν ένα παπούτσι επάνω στο πόδι καθώς εκείνο βρίσκεται σε γρήγορο βηματισμό.
Κι εγώ πλάγιασα...
αλλά΄
νάμαι ..σηκώθηκα και πάλι ο εφτάψυχος...

Καλώς ευρεθήκαμε και πάλι λοιπόν!!!

"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."

--Confucius

31/05/2008, 00:14:12
http://www.youtube.com/watch?v=Fj-DWJE7Y2Y&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=kK3fOoxy1wE&feature=related

Τρεχαγύρευε, μπορείς να γίνεις κι εσύ ''τυχερός'' αν το θελήσεις.
Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέριες της ζωής μου αλλά σε διαβεβαιώ οτι αν πραγματικά το θέλεις μπορείς και να ξεκουραστείς και να διασκεδάσεις και να νιωσεις οτι χρειάζεσαι.

Σου στέλνω δύο ''βοηθητικά'' προς διαλογισμό...και μην γελάς ....γινεται... εκπαίδευση είναι...

31/05/2008, 00:22:32
quote:
Καλώς ευρεθήκαμε και πάλι λοιπόν!!!

ΔΕΝΚΡΥΒΩΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ
ΧΑΡΑ ΜΟΥ

Edited by - nst on 31/05/2008 00:27:40

31/05/2008, 09:51:48
Ποια είναι λοιπόν, αυτά που επιβαρύνουν την ψυχή?
Είναι κατ’αρχήν οι φόβοι, ο φόβος του Θεού, ο φόβος του θανάτου, ο φόβος του πόνου. Και κοντά σ’ αυτούς είναι όσες επιθυμίες ξεπερνούν τα φυσικά τους όρια. Να ποιες είναι οι ρίζες όλων των κακών..

Διογένης Οινοανδέας.

Από τις επιθυμίες ορισμένες είναι φυσικές και αναγκαίες, άλλες είναι φυσικές και όχι αναγκαίες, και άλλες δεν είναι ουτε φυσικές ούτε αναγκαίες αλλά γεννιούνται από ματαιοδοξία.

Για κάθε επιθυμία μας, πρέπει να θέτουμε το ερώτημα:
Τι θα μου συμβεί αν γίνει αυτό που επιθυμώ ? Και τι αν δεν γίνει?

Επίκουρος

----------------------------

Εκείνα τα παλαμάκια που κάνουν το μυαλό να χορεύει ...πολύ μου έλειψαν και ας υποφέρουν τα αυτιά ...κάπου κάπου....

lorenzoΜέλος
31/05/2008, 23:01:24

Αφιερωμένο εξαιρετικά..

http://www.greektube.org/content/view/28329/2/

Εκείνα τα παλαμάκια που κάνουν το μυαλό να χορεύει ...πολύ μου έλειψαν και ας υποφέρουν τα αυτιά ...κάπου κάπου....

κι εμένα μου λείψατε αγαπητή μου φίλη... κι εμένα!

"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."

--Confucius

31/05/2008, 23:49:42

Είναι ενας ήλιος....

Edited by - nst on 31/05/2008 23:54:52

31/05/2008, 23:57:46
....Στο Βόρειο Πόλο, ο ήλιος ανατέλλει μόνο μια φορά το χρόνο, οδηγώντας έτσι στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι για τους κατοίκους της περιοχής αυτής μια μέρα διαρκεί έναν ολόκληρο χρόνο κι έτσι το να ζει κανείς χίλια χρόνια σήμαινε ότι ζούσε χίλιες ημέρες....

Καληνύχτα σου

02/06/2008, 19:23:03
....Η ιστορία των ιδεων το μαρτυρά. Από την σωκρατική σκέψη, που την ακολούθησαν σε δύο αντίθετες κατευθύνσεις οι οποίες στο Σωκράτη ηταν συμπληρωματικές, επήγασαν δύο γραμμές φιλοσοφίας.

Η πρώτη ήθελε να ζητούμε από την ζωή τον πιο μεγάλο δυνατό αριθμό από ικανοποιήσεις, η άλλη να μάθουμε να μην τις χρειαζόμαστε. Συνεχίστηκαν με τους Επικούριους και τους Στωικούς με τις δύο αντίθετες αρχές των, χαλάρωση και τόνος [ ενταση].

Αλλά με όποιο νόημα κι αν την εννοήσουμε, δεν υπάρχει ευτυχία χωρίς ασφάλεια, εννοώ χωρίς προοπτική για διάρκεια μιας κατάστασης που μας βολεύει.
Τούτη την βεβαιότητα μπορεί κανείς να την βρεί η στην κυριαρχία στα πράγματα, η στην αυτοκυριαρχία που κάνει τον άνθρωπο ανεξάρτητο από τα πράγματα.
Και στις δύο περιπτώσεις χαίρεται κανείς την δύναμη του, είτε την αντιλαμβάνεται από μέσα , είτε απλώνεται στα έξω…ο άνθρωπος βρίσκεται στο δρόμο της υπεροψίας η στο δρόμο της ματαιότητας.

Αλλά απλοποίηση και πολύπλοκο της ζωής απορρέουν από <<διχοτομία>> , επιδέχονται ανάπτυξη σε << διπλή φρενίτιδα >> , έχουν τελικά ότι χρειάζεται για να διαδεχθούν περιοδικά η μια την άλλη...

''Οι δύο πηγές της ηθικής και της θρησκείας''
Ανρυ Μπερξόν

02/06/2008, 19:36:27
http://www.greektube.org/content/view/17981/2/

Το βρήκα αυτό που ήθελα..εικόνα , ήχο, ΄λογοι

Αφιερωμένο σε εσένα .........

04/06/2008, 09:09:35
Συνεχίσουμε λοιπόν αυτό το οδοιπορικό ζωής στο οποίο θέλησα να δώσω χαρακτήρα περιπέτειας, μιας εξωτικής διαδρομής ...οπου εξωτικό αυτό που γοητεύει, κουράζει, περιέχει αγγέλους αλλα και αγρια θηρία, πολιτισμένους μα και κάτι ''πρωτόγονους'' στην όψη και πολλά άλλα κρυμμένα και φανερά...
Εχει ενδιαφέρον η παρατήρηση των ομοιοτήτων μεταξύ όλων αυτών των τόσο διαφορετικών υπάρξεων ...απο εξω και απο μέσα...
Οταν πειραματίζεται κανείς με την χημεία, μπορεί να κατασκευάσει ενα υπέροχο άρωμα, αλλά και μια βόμβα, να ανακαλύψει μια θεραπεία ...και να αναγεννήσει ενα μικρόβιο..
Το τελευταίο ''μικρόβιο'', το πιο ανθεκτικό και υπόγειο που υπάρχει είναι η ευγένεια και η τιμή. Μοιάζει με ενα τεράστιο χαμόγελο σαν αυτά που μου αρέσουν, μόνο που αν και αστράφτει απ' εξω, μεσα είναι πλαστικό και μάλιστα ξεφλουδισμένο , παλιοκαιρισμένο.
Ο φόβος, η ελπίδα, τα δόγματα, ελέγχουν αλλά είναι πια τετριμμένα για τους τολμηρούς ερευνητές.
Τότε δώστε τίτλους, τιμές και αγάπες ...ε! σε αυτό το τελευταίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί...
Δεν είναι περιέργο..και εμείς το ίδιο κάνουμε , πρέπει να αγαπήσουμε τα αρνητικά μας για να τα κάνουμε να σιωπήσουν ήρεμα ...να τα πείσουμε οτι είναι και αυτά δικά μας, οτι ανήκουν στην παρέα μας.
Η ανοχή είναι η πολιτισμένη αποδοχή της διαφορετικότητας.