- ΣΕΛΗΝΗ-ΤΕΧΝΗΤΟΣ Η ΦΥΣΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΑΝ ΕΙΜΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ,ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ DON WILSON AΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ.
ΜΗΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΤΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΓΑΝΤΙΟΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ,ΕΝΑ ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΜΑΤΙ?
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ.
ΦΙΛΙΚΑ
ΑΓΑΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΣΕΙΣ.

apo emas apokliete na kataskebastike dioti proupirxe apo arxaiotaton xronon, apo e3ogiinous pali apokliete giati kati 8a eixame dei.
kai apo tin alli mipos blepeis poli star wars?
(death star
)
Don't Try to Give Days in your Life, just try to Give Life in your Days

ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ.ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΡΩΤΑΩ ΚΑΙ ΕΣΑΣ,ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.
ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.
1)ΛΕΝΕ ΠΩΣ Η ΣΕΛΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ.ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
2)Η ΤΡΟΧΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΚΛΙΚΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ
3)Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΖΕΤΑΙ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ.ΟΙ ΟΡΦΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ.
ΑΥΤΟ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ.
ΦΙΛΙΚΑ
ΑΓΑΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΣΕΙΣ.

Ίσως να σου δώσει μια απάντηση στο ερωτημά σου το εξής topic:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=330
Φιλικά
"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1072 (κάπου γράφω περί Σελήνης) :)
Δεν έχω απάντηση για το ερώτημα που θέτεις, κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να αποδειχτεί αυτή τη στιγμή και πιστεύω το ξέρεις. Απλά έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις :
1) Το ότι η σελήνη είναι παλαιότερη συνεπάγεται από τη χρονολόγηση πετρωμάτων που βρέθηκαν εκεί σε σχέση με τα εδώ πετρώματα. Έχουμε σκεφτέι όμως ότι ίσως τα δεδομένα αυτά δεν είναι αξιόπιστα διότι δεν είναι δυνατόν οι επιστήμονες να χρονολόγησαν ΟΛΑ τα πετρώματα γης και σελήνης για να βρουν ποια είναι παλαιότερη; Αυτά τα αποτελέσματα δίνονται πάντα κατά προσέγγιση.
2) Αυτό που λες για την τροχιά της σελήνης, ότι είναι η μόνη που θα μπορούσε να συμβαίνει, είναι αυτονόητο και ισχύει και για όλα τα άλλα ουράνια σώματα (πχ αν η γη δεν είχε τη συγκεκριμένη τροχιά γύρω από τον ήλιο ή θα έπεφτε πάνω του ή θα έφευγε προς το διάστημα κ.ο.κ.). Η πραγματική αιτία χάρις στην οποία τα ουράνια σώματα πήραν τις συγκεκριμένες τροχιές είναι άγνωστη και ίσως δεν θα τη μάθουμε ποτέ.
Περιεργο για φυσικο φαινομενο , ΕΕΕ?
...open minds are better minds!
Δεν το εχω παρατηρησει να λεμε την αληθεια αλλα μου ηρθε ετσι αποτομα...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΕ ΟΓΚΟ,ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΒΑΡΥΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ.
ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΝΟΜΕΝΟ,ΟΤΙ Ι ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΝΕΙ ΚΥΚΛΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ?ΟΛΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ.ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΜΟΥ.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ.ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΣΜΟΛΟΓΟΙ,ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ.
ΦΙΛΙΚΑ
ΑΓΑΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΣΕΙΣ.

quote:
ΑΑΑ, και κατι αλλο, παντα τη γνωστη φατσουλα της δεν βλεπουμε μονο??
Πολύ σωστή παρατήρηση φίλε Alastis. Αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει 5 πράγματα παραπάνω από αστρονομία ας απαντήσει σε αυτή την ερώτηση...
Φιλικά
"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
Η σελήνη είναι μεγάλος δορυφόρος και έχει μεγάλη μάζα (7,35e22 kg) σε σχέση με την γη (5,97e24 kg). Αυτό το γεγονός εχεί μεγάλη σημασία. Λόγω αυτού οι αμοιβαίες αλλά ασύμετρες βαρυτικές έλξεις που ασκούνται έχουν ως αποτέλεσμα :
- Τις γνώστες μας παλλίριες.
- Ότι η περιστροφή της γής επιβραδύνεται με περίπου 1,5 ms ανά αιώνα και η τροχιά της σελήνης ανυψώνεται με περίπου 3,6 cm το χρόνο. Αρχικά η σελήνη περιστρεφόταν και αυτή γύρω από τον άξονά της. Η βαρυτική έλξη της γης όμως αφού αυτή έχει μεγαλύτερη μάζα ήταν πιό δυνατή και επιβράδυνε την περιστροφή της πολύ πιο γρήγορα και έτσι τελικά "κλειδώθηκε" στην πιο σταθερή διάταξη.
- Ότι η τροχία της σελήνης (οπως ανέφερα πρίν) είναι συνχρονισμένη με αυτήν της γης. Δηλαδή κινήται έτσι ώστε να βλέπει πάντα η ίδια μεριά προς την γη.
Αναφέρθηκε ότι η σελήνη έχει κυκλική τροχιά. Στην πραγματικότητα έχει ελαφρά ελλειπτική τροχιά το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να τρεμουλιάζει λίγο και να γυρίζει μερικές μοίρες μπρός πίσω (με μια περιοδική κίνηση) το "προσωπό" της (δηλαδή η μεριά που βλέπουμε).
Υπάρχουν επίσης 2 αστεροειδής που δεν είναι δορυφόροι της γης ακριβώς αλλά επειδή οι τροχίες συνδέονται με περίπλοκο τρόπο με την γή ονομάζονται "σύντροφοι".

Edited by - Silverwolf on 28/03/2003 21:35:57
ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΣ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΑΦΗΝΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ.
1)ΑΝ Η ΣΕΛΗΝΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΟΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ?
2)ΕΙΠΕΣ ΠΩΣ Η ΣΕΛΗΝΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ 3,6 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΑΡΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ 8Α ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΥ8ΜΟ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ.ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
3)ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ,...ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕ ΜΑΖΑ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ(ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΗΣ)ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ "ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ" ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ?
ΦΙΛΙΚΑ
ΑΓΑΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΣΕΙΣ.

Εχω την εντυπωση παντως οτι ολο και κατι τρεχει εδω... Εντυπωση μου κανει δε, το γεγονος οτι λεγετε οτι αποστολες χωρις Ελληνικα ονοματα εχουν αποτυχει γενικοτερα.
1) Σύμφωνα με αυτήν την θεωρία όλα αυτά συνέβησαν πολυ νωρίς στην δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος οπότε η γη δεν είχε ακόμα την σημερινή της μορφή. Η σύγκρουση συνέβαλε στον σχηματισμό της γης.
2)Έψαξα στα βιβλία μου αλλά στο συγκεκριμένο δεν βρήκα πιο ακριβής πληροφορίες για να απαντήσω στο ερωτημά σου. Ο αριθμός είναι μια προσέγγιση που κάνουν οι αστρονόμοι.
3)Μα ακριβώς το μεγεθός του είναι που τον κρατάει σε τροχιά. Δεν έλκει μόνο η γή την σελήνη αλλα και η σελήνη την γή. Τα δυο ουράνια σώματα έχουν ένα είδος συμβίωσης. Η γή έιναι μεγαλύτερη οπότε επιδρά δυνατότερα αλλά και οι επιδράσεις της σελήνης δεν είναι αμελητέες.
Υπάρχουν κι άλλες θεωρίες για την προέλευση της σελήνης αλλά αυτή είναι οι επικρατής τώρα στην επιστημονική κοινότητα λόγω της γωνίας του άξονα της σελήνης.
Δεν ξέρω κατα πόσο κατάφερα να σου απαντήσω αλλά συνέχισε να ρωτάς όσα δεν απάντησα.

"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"
χμ, θα ψαξω λιγο τα βιβλια που εχω και εγω και θα επανελθω με σκιτσα για μια ποιο ολοκληρομενη αποψη για το θεμα του πως διμιουργηθηκε η σεληνη
γενικοτερα και ισως βρω τιποτα για το ερωτημα σου

ΕΙΔΑ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ...Μ'ΕΝΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ...
ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΩ...ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΩ...
ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ...
ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΕΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ,
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ "ΣΚΙΕΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ"
...ΔΕΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΠΟΤΕ...
ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΟΛΟΓΙΟΜΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ...
ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ...
ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΞΗΓΕΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ..ΚΑΝΕΙΣ...
ΜΟΝΟ...ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ...ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ...
"ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ"
"RETURN 2 MOTHERLAND"...ΕΙΝΑΙ H ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΣΑΟΣ...
+ Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ...ΦΕΡΕΙ ΩΣ ...ΚΕΦΑΛΗ ΤΗ "ΣΕΛΗΝΗ"...
(ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΜΟΥ ΞΑΦΝΙΚΗ....
ΦΩΣ ΕΝ ΣΚΟΤΕΙ! Ω!ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ...)

'manava seva, madhava seva'
As NASA scientist Robin Brett aptly summarized, "It seems easier to explain the non-existence of the moon than it's existence."
But of course, the moon exists. Why or how it exists remains a mystery.
Λεει οτι ειναι σχεδον αδυνατον το Φεγγαρι να βρισκεται εκει που βρισκεται ,αλλα παρ'ολα αυτα βρισκεται εκει...
Κοιταξτε την παρακατω σελιδα και διαβαστε καποιους λογους...
http://www.alienobserver.com/files/text/hollowmoon.html
Ακομα, αστροναυτες που πηγαν στην Σεληνη και δοκιμασαν να ανοιξουν τρυπες, ανεφεραν οτι μετα απο καποιο βαθος ειναι αδυνατον να συνεχισει το τρυπημα...
...κατα λαθος εκλεισα την σελιδα αυτη και δεν εχω το link να παραθεσω, αλλα θα το ξαναβρω...
Και κλεινοντας προς το παρον, με λιγο ψαξιμο θα βρειτε φωτογραφιες για τα λεγομενα "Glass Domes" που λενε οτι υπαρχουν στην επιφανεια της Σεληνης, λετε να ειναι κατι σαν παραθυρα????????