- ο βραζιλιανος θεραπευτης joao de deus - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Δε θεωρεί τον εαυτό του "γιατρό".
Η θεραπευτική μέσω εναλλακτικών θεραπειών γενικά έχει ένα βασικό μειονέκτημα, το οποίο καθίσταται μειονέκτημα λόγω της εξέλιξης του ανθρώπου:
εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό (στο μεγαλύτερο) από το θεραπευόμενο, την πίστη του και την εσωτερική του αποκατάσταση πρώτα και μετά την εξωτερική.
Κατ' αυτήν την έννοια είναι πολύύύ νωρίς για να μιλάμε για αντικατάσταση των γιατρών.
Ότι κάνει ο Joao είναι ότι μπορούμε όλοι μας να κάνουμε...
Τώρα θα προτιμούσα να μην κρατάει στα χέρια του λαβίδες και νυστέρια.
Στην πραγματική εσωτερική θεραπεία είναι περιττά...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Τώρα θα προτιμούσα να μην κρατάει στα χέρια του λαβίδες και νυστέρια.
Aλήθεια , γιατί το κάνει αυτό αφού μπορεί και θεραπεύει και με την αόρατη επέμβαση?
Σίγουρα πρόκειται για εσωτερική θεραπεία.
Νομίζω επιλέγει ο κάθε ασθενής αν θα προτιμήσει το νυστέρι ή όχι.
Ίσως γιατί χρειάζεται να δούμε πρώτα το ορατό για να πιστέψουμε?
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
quote:
Ίσως γιατί χρειάζεται να δούμε πρώτα το ορατό για να πιστέψουμε?
Κάτι τέτοιο... Κοντά έπεσες.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Κάτι τέτοιο... Κοντά έπεσες.
Τώρα με έβαλες σε σκέψεις!
Θα ήθελα πάντως να μάθω το <πόσο κοντά>
Ευχαριστώ!
ΥΓ.Αν φυσικά ειναι εφικτό και δεν θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

Αχ! Ορίστε τώρα που με βάζει να στίψω κι άλλο το κουρασμένο μυαλουδάκι μου.
Λοιπόννν για να έκανε αυτό:
quote:
Παλιότερα έκανε πιο πολλές τέτοιες "επεμβάσεις" (με τομές κλπ.)
Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν.
1)Να μην είχε φτάσει ο ίδιος στο επίπεδο που χρειάζεται για τις αόρατες επεμβάσεις(δεν δίνω σε αυτή την εκδοχή πολλές πιθανότητες)
2)Να γίνει γνωστός πρώτα με κάποιες πιο αποδεκτές μεθόδους,και έπειτα αφού πιστέψουν σε αυτόν(αφού η πίστη είναι δύναμη,και η ίαση που δίνει απαιτεί πίστη),σιγά σιγά να φέρει τις αόρατες επεμβάσεις.
Μην περιμένετε άλλες διαπιστώσεις παραδείγματος χάρην:3,4,5,6...
Αυτές ανήκουν σε διπλανό χώρο.
το ξέρεις το ανέκδοτο: "μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι"; ![]()
Λοιπόν, εγώ θα γράψω και Νο. 3: Να το έκανε για show-off!
Εν κατακλείδι, το 2 και το 3 μπορεί να ισχύουν και ταυτόχρονα...
Και τα τρία μαζί μπορεί να ισχύουν ταυτόχρονα...
Απλά μην μπερδεύεσαι τόσο με το θέμα της ικανότητας. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δει "καλό" κι αυτό έχει σημασία... Υπάρχουν και στην Ελλάδα μοναστήρια, όπου γίνεται αντίστοιχο έργο... Μην υποθέσεις ότι είμαι καμία φανατική Ορθόδοξη Χριστιανή, γι' αυτό εξάλλου και το δικό μου άνθρωπο τον έστειλα στο Joao και δεν ξέρω ποιά είναι αυτά τα μοναστήρια... Φαντάσου!
Από κει και πέρα ας αναλογιστούμε όλοι, πόσα θα μπορούσαμε να πετύχουμε...

οσον αφορα τις αορατες και ορατες εγχειρησεις,απο οτι εχει πει ο joao δηλαδη,το αποτελεσμα ειναι το ιδιο και το αυτο.δεν ειναι πιο ευκολο η πιο δυσκολο για αυτον να θεραπευσει με αορατη απο οτι με ορατη.ειναι το ιδιο πραγμα.εξαλου και στις δυο περιπτωσεις την στιγμη που γινεται η εγχειρηση συμβαινουν πραγματα που δεν ειναι ορατα απο τους ανθρωπους.το ψαλιδι(αιμοστατης) με το οποιο ο joao χειρουργει π.χ που μπαινει σε μια ανθρωπινη μυτη ,συμφωνα με το μηκος του,τους φυσικους νομους και τους νομους της ιατρικης θα πρεπει να περναει ολη την ρινικη κοιλοτητα ,να την διεπαρναει και να φτανει μεχρι τον εγκεφαλο τρυπωντας τον και αυτον.συμφωνα με καποιες αποψεις για το πως μπορει να γινεται αυτο χωρις να παθει ανεπανορθωτη ζημια ο ανθρωπος,εχω ακουσει οτι το ψαλιδι ή μπορει να εξαυλωνεται μπαινωντας στην μυτη ή μπορει κατα εναν τροπο να γυριζει προς τον λαιμο.ειναι κατι παντως που δεν μπορει να το δει και να το καταλαβει ο καθενας.
ο καθε ανθρωπος ειναι ελευθερος να επιλεξει ορατη η αορατη εγχειρηση.συνηθως επιλεγονται ορατες εγχειρησεις απο ανθρωπους που θελουν να δουν με τα ματια τους τον joao να τους θεραπευει.ισως τους βοηθαει να πιστεψουν πιο πολυ αλλα και να εχουν και καποιο σημαδι στο σωμα τους σαν αποδειξη.(τομη με νυστερι)
παντως πραγματι οι ορατες εγχειρησεις παλιοτερα ηταν πιο πολλες ....
quote:
Απλά μην μπερδεύεσαι τόσο με το θέμα της ικανότητας. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δει "καλό" κι αυτό έχει σημασία... Υπάρχουν και στην Ελλάδα μοναστήρια, όπου γίνεται αντίστοιχο έργο...
Σίγουρα το αποτέλεσμα μετράει!
Αλλά κάποιες φορές μάλλον πιάνομαι από λέξεις που και καλά νομίζω ότι εκεί είναι το νόημα και χάνω την πραγματική ουσία.
Σίγουρα το αποτέλεσμα των ενεργειών μετράει στο συγκεκριμμένο θέμα.
Και όχι η ίδια η ενέργεια(ο τρόπος).
Ευχαριστώ ιδιαίτερα και τον φίλο Άρη,για τις νέες πληροφορίες.
![]()
![]()
Ο ίδιος ο joao έχει πει ότι "καταλαμβάνεται" από διάφορες οντότητες και όχι μόνο από τον Ιησού...Για παράδειγμα έχει πει ότι καταλαμβάνεται και από Ατλάντιες ή άλλες οντότητες αρχαίες που είχαν δικές τους μεθόδους θεραπείας και που έχουν χαθεί στο πέρασμα των χρόνων...
Η προσωπική μου άποψη για αυτό είναι ότι ο άνθρωπος αυτός ακολουθεί την ανάλογη τακτική/θεραπεία της οντότητας που "μπαίνει" μέσα του.
Κάθε οντότητα έχει τις δικές της μεθόδους εξ'ου και τα ορατά,αόρατα χειρουργεία καθώς και η χρήση βοτάνων και ενεργοποιημένων φυτών...
Στην τελική αν αυτός ο άνθρωπος δεν χρηματίζεται για αυτό που κάνει και δίνει ελπίδα και δύναμη στους ανθρώπους ώστε να γίνονται καλά τότε γιατί θα πρέπει να κυνηγηθεί τόσο?
Αν μπορούσε να κάνει καλά έστω και έναν άνθρωπο ...που απ'ότι ξέρουμε έχει κάνει πολλά εκεί που απέτυχε η κλασσική ιατρική και η προσωπική θρησκευτική πίστη...

Αυτό το απόκομμα πρόσφατου τεύχους της εφημερίδας ο ''φίλαθλος'' έπεσε στα χέρια μου (δεν έπεσε, σχήμα λόγου είναι, μου το έδωσαν χεχε). Νομίζω πως το έχω ακούσει ξανά, ίσως και να κάνω λάθος. Αναφέρθηκε το θέμα και στην ΝΕΤ την Δευτέρα. Γνωρίζετε κάτι σχετικά;
Εχέμβροτος: Περίφημος αυλωδός εξ Αρκαδίας, ζήσας μεταξύ - Ζ’ και - ΣΤ’ αιώνων
quote:
Εάν το θέμα προϋπάρχει, admin θα έχεις δίκιο εάν με διαγράψεις από μέλος..
Διαγραφή εδώ και τώρα! ![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Βρε Ostria, εσύ που είσαι ''homo googlus'', ρίξε τα φώτα σου...δεν μπορεί, όλο και κάτι θα ξέρεις....![]()
Πάει, θα διαγραφούμε όλοι! ![]()
Ρε παιδιά, η δουλεια με τους Πάπυρους της Οξυρρυγχου και της υπέρυθρες δεν είναι ακριβώς καινούργια...
Θυμάμαι είχα παρακολουθήσηει ένα πρόγραμμα για το ζήτημα αυτό προ διετίας, αν δεν κάνω λάθος.
Μάλλον τα ΜΜΕ αποφάσισαν αυτήν την φορά να τιμήσουν το θέμα λίγο πιό καθώς πρέπει... Θα έσπασε ο διάολος το ποδάρι του φαίνεται, και μια και η Independent θεωρείται σοβαρή, πήραν και οι άλλες γραμμή.
Πάλι καλά.
Πάντως αξίζει να διαβάσετε και αυτό, αν μη τι άλλο, είναι γραμμένο από παπυρολόγο και όχι από papparazzo.
http://arstechnica.com/news.ars/post/20050420-4827.html
Θα το μετέφραζα κι όλας, αλλά δυστυχώς δεν προφταίνω.
Ελπίζω να μη σας χαλάω το πάρτυ...
k
At the very best, the Independent's reporters are covering some kind of new imaging breakthrough in an extremely hyperbolic fashion. And at the worst, they're trying to make a major story out of 20-year-old news.
Στην καλύτερη περίπτωση οι ανταποκριτές του Independent παρουσιάζουν κάποια νέα τεχνική [υπέρυθρης] απεικόνησης με φοβερά υπερβολικό τρόπο. Στην χειρότερη, προσπαθούν να πλάσουν σημαντικά νέα από 20-χρονες ειδήσεις.
Τί σου κάνουν τα ΜΜΕ.... Όπως είπε και κάποιος άλλος, φαντάζομαι οτι τιποτά φοιτητές θα κάναν πλάκα στον άσχετο ρεπότερ του Independent...![]()
Πάντως, καλά οι ξένοι, εμείς οι "Έλληνες", και μάλιστα του "esoterica", δεν θάπρεπε να ξέραμε καλύτερα;
Αξίζει να διαβάσετε και τα σχόλια σε αυτό το φόρουμ, οπου συζητιέται το άρθρο...
http://episteme.arstechnica.com/eve/ubb.x?a=tpc&s=50009562&f=174096756&m=502007092731&r=502007092731
BYU Adapts Space-age Technology to Study Ancient Documents
σημειώσατε...
α) την ημερομηνία (2002)
β) οτι η τεχνική δεν είναι του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αλλα του Μορμόνικου Πανεπιστημίου Brigham Young της Utah.
Χα, έτσι για να τσαντίζονται οι αντιαμερικανοί, αντιεβραιοχριστιανοί, Ελληναράδες. Που δεν μπορούν καλά-καλά να διαβάσουν το όνομά τους...! ![]()
Edited by - kynikos on 22/04/2005 20:20:04
Διαβάστε εδώ... τις τελευταίες εξελίξεις
http://www.papyrology.ox.ac.uk/multi/index.html
Εν συντομία...
Στις 10 Απριλίου και για μία βδομάδα, πήγε στην Οξφόρδη ο Gene Ware του Brigham Young University στο Provo της Utah, για να φωτογραφήσει με το σύστημα "multispectral imaging process" κάποιους από τους πάπυρους που βρίσκονται στις βιβλιοθήκες του Πανεπιστημίου, ως μέρος του προγράμματος που άρχισε το 2002. Δοκίμασαν το πειραματικό σύστημα φωτογράφισης σε μερικά κομμάτια των παπύρων της συλλογής της Οξυρρύγχου που βρίσκονται στην βιβλιοθήκη Sackler, για να κάνουν τα τελικά τσεκ σε μερικούς από αυτούς που θα δημοσιοποιηθούν στα επόμενα δύο τεύχη του "The Oxyrhynchus Papyri".
Τα αποτελέσματα ήταν θετικά καθώς κατάφεραν να διαβάσουν κομμάτια που δεν ήταν αναγνώσιμα μέχρι τώρα και να επιβεβαιώσουν τα κείμενα σε άλλα μισοκατεστραμμένα.
Οι νέοι πάπυροι θα βγουν στο τεύχος Μαίου, ενώ μία τεχνική ανάλυση ετοιμάζεται για το Scientific American.
Τα νέα ευρήματα είχαν ευρεία κάλυψη από τα ΜΜΕ, ξεκινώντας με μία εκτεταμμένη παρουσίαση στην Independent της Κυριακής 17 Απριλίου με φωτογραφίες. Στις ΗΠΑ, παρουσιάστηκε η νέα τεχνική στο National Public Radio και δόθηκε συνέντευξη από τον Dr Dirk Obbink, που είναι ο project leader.
ps. Εμάς βέβαια μας ενδιαφέρουν κυρίως τα αρχαία ελληνικά κείμενα που θα βγουν στο φως, αλλά νομίζω ότι πολλοί ξένοι ανησυχούν για το τι θα βγει από τα απόκρυφα ευαγγέλια και τα άλλα εκκλησιαστικά κείμενα που απ ότι φαίνεται υπάρχουν μέσα στην συλλογή... Γι αυτό και όλη αυτή η αρνητική διάθεση... ιδέα μου;
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Edited by - Ostria on 22/04/2005 23:44:07
quote:
Εμάς βέβαια μας ενδιαφέρουν κυρίως τα αρχαία ελληνικά κείμενα που θα βγουν στο φως,
Σωστό , αλλά νομίζω πως σε μας θα φτάσουν όσα θέλουν να φτάσουν και μόνο αυτά.
quote:
πολλοί ξένοι ανησυχούν για το τι θα βγει από τα απόκρυφα ευαγγέλια και τα άλλα εκκλησιαστικά κείμενα που απ ότι φαίνεται υπάρχουν μέσα στην συλλογή... Γι αυτό και όλη αυτή η αρνητική διάθεση... ιδέα μου;
Καμία ανυσυχία. Την ύπαρξη των αποκρύφων την παραδέχεται επίσημα και η εκλλησία απλώς τα βαπτίζει "απόκρυφα" ή ευαγγέλια των γνωστικών και όλα μέλι γάλα...
Και αυτά απόκρυφα λοιπόν... και όλα τα πρόβατα στο μαντρί...
Ε, που και πού ξεφεύγει και κανένα και έρχεται στο esoterica![]()

ουυυυ...
quote:
Σωστό , αλλά νομίζω πως σε μας θα φτάσουν όσα θέλουν να φτάσουν και μόνο αυτά.
Γιατί αυτή η καχυποψία, Anounakis;
Πιστεύεις οτι κάποιοι άλλοι, εκτός των επιστημόνων ελέγχουν τους πάπυρους; Ποιοί;
Ανακρίβεια - η καταστροφή της λογικής.
Συνομωσιολογία - η καταστροφή του εσωτερισμού....