ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Avallon31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
dryos_pesousisΜέλος
09/04/2005, 05:44:08
ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ... ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ.... ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...
ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ, ΕΡΕΥΝΑ...
ΕΙΤΕ ΠΕΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΝΑ ΕΡΕΥΝΑΣ....

Μην κοιτάς το δάχτυλο όταν σου δείχνουν το φεγγάρι

09/04/2005, 10:04:17
Που το ξέθαψες φίλε μου αυτό το θέμα?

Για αυτό το λόγο το άνοιξα, για να συζητήσουμε ποια από τις δυο περιπτώσεις είναι η αληθινή.

Πόσο δύσκολη μπορεί να'ναι η αλήθεια όταν δεν ξέρουμε αν υπήρξε αρχικά αυτό το κόμμα ούτε αν μπήκε μετέπειτα από λάθος ή δόλο...

"H Γνώση είναι δύναμη...1234 + γω ξέρω να μετρώ μόνο ως το 4"
dryos_pesousisΜέλος
09/04/2005, 10:23:21
quote:
Που το ξέθαψες φίλε μου αυτό το θέμα?

ΦΙΛΕ AVALLON ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΝΕΟΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
ΘΕΩΡΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ...
ΦΑΝΤΑΣΟΥ, ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛ. 11 !!! ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ!!!!
ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΜΟΝΟ ΨΙΧΟΥΛΑ ΓΝΩΣΗΣ.
ΘΕΩΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΟΜΟΡΦΟ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΘΕΜΑΤΑ...

ΒΕΒΑΙΑ, ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΡΗΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΤΑΝ ΣΤΡΙΜΟΧΝΩΝΤΑΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ...

ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ , ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
ΟΥΔΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΣ, ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ, ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ.

Μην κοιτάς το δάχτυλο όταν σου δείχνουν το φεγγάρι

10/04/2005, 17:19:55
quote:
ΦΙΛΕ AVALLON ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΝΕΟΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

Kαλώς όρισες λοιπόν κι από μένα

Α! ... και είμαι Η AVALLON

"H Γνώση είναι δύναμη...1234 + γω ξέρω να μετρώ μόνο ως το 4"
10/04/2005, 20:01:18
Kάποια λόγια που μας βάζουν σε σκέψεις.

``Ο εχθρός του τέλειου είναι ... το τελειότερο``..

PHILOSOFOS-1Μέλος
10/04/2005, 22:40:59
ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ AVALLON

OYTE ΕΠΙΔΙΩΚΩ ΤΙΠΟΤΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ?

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΚΑΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟ ΝΑ ΠΩ ΑΝ ΚΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΧΩΡΟ!!

ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!

ΤΟ ΑΞΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ!!

Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΕΟΣ

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ

gh

PHILOSOFOS-1Μέλος
10/04/2005, 23:07:35
ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ AVALLON

OYTE ΕΠΙΔΙΩΚΩ ΤΙΠΟΤΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ?

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΚΑΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟ ΝΑ ΠΩ ΑΝ ΚΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΧΩΡΟ!!

ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!

ΤΟ ΑΞΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ!!

Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΕΟΣ

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ!!

ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ "ΒΛΕΠΕΙΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ

ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΕΙΟΣ ΑΛΛΟΤΕ ΣΟΒΑΡΟΣ

ΟΥΤΕ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΚΟΣ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ

"ΞΥΠΝΗΣΤΕ" ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ !!

ΠΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ!!

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ

ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΤ ΔΩΣΩ

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ?

ΜΥΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΑΟΡΙΣΤΑ!!

ΟΥΤΕ ΜΥΣΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ !!

ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΞΗΓΕΙΣ

Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΜΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΣΤΕΙΑ !!

ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ!!

ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ

gh

CYBERMASTERΜέλος
10/04/2005, 23:31:11
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ........
ΑΠΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ.....
ΖΑΝΤΟΚ ΕΙΧΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΙΚΙΟ.......
Α ΤΟΤΕ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΓΚΑΛΑΝΤΡΙΕΛ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΗΣ.......

ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΤΑΡΩ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ....

quote:
Είναι πραγματικά ειπωμένη αυτή η ρήση?
Είναι σωστά διατυπωμένη?
Υπάρχει όντως στις Γραφές?

Πως συνάδει με το ότι ο Ιησούς δεν τους είπε να μην «ερευνούν»...

Αντίθετα, τους είπε ότι αρχίζουν καλά, αλλά τελειώνουν άσχημα: «Ερευνάτε τις Γραφές, επειδή εσείς νομίζετε ότι μέσα σ’ αυτές έχετε αιώνια ζωή· κι εκείνες είναι που δίνουν μαρτυρία για μένα. Όμως, δεν θέλετε να έρθετε σε μένα, για να έχετε ζωή» (Ιωάννης 5/39,40). Τα λόγια αυτά είναι μια διαπίστωση και όχι μια προσταγή. Αλλά ο Ιησούς θεωρεί αυτή την «έρευνα» πολύ χρήσιμη.*

Η Αγία Γραφή συνιστά στον άνθρωπο να αναζητεί την Αλήθεια. «Ζητάτε!», φωνάζει. Ο Θεός δημιούργησε τα έθνη «για να Τον ζητούν» (Πράξεις 17/27). «Ζητήστε τον Κύριο...» (Ησαΐας 55/6) κτλ.

Η Αγία Γραφή όχι μόνο δεν απαγορεύει την έρευνα, αλλά μας διδάσκει να μην πιστεύουμε σε κάτι, αν δεν το ελέγξουμε. «Δοκιμάζετε τα πνεύματα» (Α΄ Ιωαννου 4/1).

Ο άνθρωπος που πιστεύει χωρίς να ερευνά, έχει λογική νηπίου. Αλλά αυτό δεν το θέλει ο Θεός: «Μη γίνεστε παιδιά στο μυαλό· αλλά γίνεστε νήπια μεν στην κακία, όμως τέλειοι στο μυαλό» (Α΄ Κορινθίους 14/20).

*Υπάρχει όντως διαστρέβλωση και καπίλευσεη στη διδασκαλία του μεγάλου Μύστη, κάτι που εκείνος είχε αντιληφθεί ότι θα γινόταν?

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΑ 5 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΑΠΛΑ ΩΣ ΜΕΣΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ.......
Η ΦΡΑΣΗ "ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ" ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.....
ΚΑΙ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΑΠΛΑ ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΑΘΗ ΔΕΚΤΗ ΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥ "ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ" ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ..... ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ......
ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΥΠΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΕΛΙΚΩΣ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ..... Ο ΗΟΜΟ UNIVERSALIS (ΝΟΜΙΖΩ ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ (ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ) ΟΜΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΟΣ......
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ
ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ -----> ΑΡΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ -----> ΑΡΑ ΝΑ ΕΡΕΥΝΑΕΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ" ΕΠΙΣΗΣ......
ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟ-ΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΚΑΤΟΥ ΕΚΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.....
ΕΠΙΣΗΣ ΔΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ.....
ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙΣ.....
ΟΠΟΤΕ ΤΟ "ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ" ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΤΗ ΜΑΖΑ........
Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΗ.......

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

ΤΗΕ LAST DΑRK KNIGHT...

10/04/2005, 23:55:01
Η Φράση <<Πίστευε και Μη Ερεύνα>> δεν ήταν αυτή ακριβώς.. αλλά
<<Πίστευε και Μη, Ερεύνα>> Νομίζω πως έχει μέγιστη σημασία το κόμα που μπαίνει ενδιάμεσα.. Με άλλα λόγια.. πιστεύεις δεν πιστεύεις, να ερευνήσεις..

Συγνώμη σε περίπτωση που έχουν ξαναειπωθεί τα συγκεκριμένα λόγια αλλά δεν διάβασα όλο το τόπικ..

Ευχαριστώ.. φιλικά....

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

KrisnnaΜέλος
11/04/2005, 00:12:10
Άν και νομίζουμε οτι η εποχή του "Πίστευε και μή ερεύνα" πρέπει να τελείωσε δυστυχώς υπάρχει ακόμα και σήμερα άν και σε μικρότερο βαθμό. Υπάρχει στους ηλίθιους και στους αφελείς!! Άν και ο Ιησούς Χριστός είπε "Ερευνάτε τας γραφάς", το ιερατείο σκόπιμα το διαστρέβλωσε στο εντελώς αντίθετο. Το διαστρέβλωσε μόνο και μόνο για να αποκτήσει ισχύ και εξουσία απο το φανατισμένο πλήθος και τα κατάφερε. Και φυσικά την εποχή του Μεσαίωνα οπου η επιστήμη ήταν πολύ πίσω, οι γνώσεις για το ευρύ κοινό ήταν σε βαθμό πολύ κάτω απο το μέτριο μπορούσε ο λαός πολύ εύκολα να γίνει φανατισμένη αγέλη. Το "πίστευε και μή ερεύνα" εφαρμοζόταν μόνο και μόνο επειδή δέν υπήρχε κανένας τρόπος να αποδειχτεί η αλήθεια των δογμάτων. Οπότε για να γλυτώσουν το αυτο-ρεζιλίκι κατέφυγαν στην συγκεκριμένη φράση αναγκαστικά απο φόβο μήν τυχόν τάχα η έρευνα αποδείξει τίποτα το αντίθετο. Αλλά η επιστήμη προχώρησε είτε το ήθελαν είτε όχι και τελικά η έρευνα απέδειξε πολλές φορές αντίθετα συμπεράσματα απο την μέχρι τότε αναμφισβήτητη αλήθεια των δογμάτων. Οπότε το "πίστευε και μή ερεύνα" κατέρευσε ... αλλά παρ'όλα αυτά πολλοί δέν το έχουν βάλει ακόμα κάτω ...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

11/04/2005, 01:15:08
Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει όπου θέλει.. και όχι να του επιβάλλεται.. Η θρησκεία αυτό το νόημα θα έπρεπε να έχει.. Αλλά πέρα από κάποιες ωραίες ιδέες που έδωσε ο Χριστιανισμός κατά τα άλλα τα έχει κάνει απίστευτη τρομοκρατία...
Πως γίνεται όλοι αυτοί οι παπάδες/καλόγεροι κ.α. να είναι φυσιολογικοί άνθρωποι και να μην ασελγούν επάνω σε παιδάκια όταν αυτό που τους ζητάει το δόγμα είναι η αποχή από το πιο φυσιολογικό και αγνό πράγμα... τον έρωτα ή αν θέλετε το σεξ...????????

Ξέρω πως έχω ξεφύγει λίγο από την συζήτηση... μα δυστυχώς μερικά πράγματα πρέπει να ειπωθούν..

Ο άνθρωπος συνήθως έχει την ανάγκη να πιστέψει κάπου.. εάν κάποιος νομίζει πως αυτό τον βοηθάει θα πρέπει μόνος του να ορίζει τί είναι αυτό που θέλει και τον πληρεί περισσότερο ως πνευματικότητα αλλά και ως ιδέα...

Η Θρησκεία θα πρέπει να σε απελευθερώνει και όχι να σε εγκλοβίζει.. και μετά σου λένε γιατί υπάρχουν βιασμοί και εγκλήματα... μα όλα.. ή σχεδόν όλα από εκεί ξεκινάνε...

Φιλικά...

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......