- περιοδικά και βιβλία - Περιοδικά - Βιβλία
quote:
Αν οποιοσδήποτε άλλος έχει κάποιο βιβλίο που μπορεί να με βοηθήσει στη προσπαθεια να ανακαλύψω τον εαυτό μου (είμαι σχεδόν 15) τον παρακαλώ να μου πει.
αυτο το δυσκολο (κατα γενικη ομολογια αλλα δε συμφωνω προσωπικα) βιβλιο, γραμμενο στα μεσα του 19ου αιωνα πιστευω οτι ειναι απο τα πιο "μεταφυσικα" βιβλια που υπαρχουν.
ΠΡΟΣΕΧΕ ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ CRONOS!
το βιβλιο αυτο δεν αναφερεται αμεσα σε ανεξηγητα φαινομενα κλπ. ειναι οι αυτοβιογραφικες παρατηρησεις ενος ανθρωπου που εζησε για 2 χρονια σχετικα απομονωμενος στη φυση, και μεσα απο αυτη του την εμπειρια καταλαβε πολλα, και για τη φυση, και για τον ιδιο, και για τον πολιτισμο και την κοινωνια των ανθρωπων. αυτα διηγειται μεσα σε αυτο το βιβλιο.
εχω διαβασει πραγματικα ΠΟΛΛΑ βιβλια, διαφορετικου περιεχομενου.
το βιβλιο αυτο -(για το οποιο εμαθα απο ενα αλλο βιβλιο που το αναφερει, ενα διηγημα)- πιστευω οτι μου προσεφερε τα περισσοτερα.
σου το συστηνω, και αν το διαβασεις, θα ηθελα να μου γραψεις τη γνωμη σου.
ευχαριστω
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
Χμμμμ μου θυμίζεις την δική μου ηλίκια των 15 ετών, που και εγώ (αν και είχα λίγο νωρίτερα ξεκινήσει τις "αναζητήσεις μου") άρχισα να ενδιαφέρομαι ΚΑΙ για τα γύρω μου μα προπαντώς για τα ΜΕΣΑ μου.
Λόγο λοιπόν ηλικίας, και έχουμε αρκετή διαφορά πίστεψέ με, μόνο αυτό μπορώ να σου πώ ΤΩΡΑ...
Ξέχνα τα ΟΛΑ.... ΟΛΑ μα ΟΛΑ και ξεκίνησε να διαβάζεις τα κείμενα των προγόνων ΜΑΣ, τα κείμενα που έγιναν η ΒΑΣΗ για να έρθουν οι μετέπειτα συγγραφείς που ίσως να θαυμάζεις και διαβάζεις μετα μανίας ίσως, για να μας παρουσιάσουν τις ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ επάνω στα κείμενα που μου αρέσει να αποκαλώ ΠΡΩΤΕΣ ΠΗΓΕΣ.
Ανέφερα τη λέξη ΠΡΟΓΟΝΟΣ χωρίς να θέλω να απομωνώσω ΦΥΛΕΤΙΚΑ τον 'Ελληνα απο τους άλλους λαούς, αλλά ΠΡΟΓΟΝΟΣ μας (εφ'όσων είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ) είναι ΚΑΙ ο Πέρσης ΚΑΙ ο Αραβας ΚΑΙ ο Εβραϊος ΚΑΙ ο Αιγύπτιος ΚΑΙ ο Ινδός ΚΑΙ ο Κινέζος ΚΑΙ ο Ερυθρόδερμος κλπ κλπ κλπ
'Ολοι οι λαοί μικρέ μου φίλε, έχουν τα λεγόμενα ΙΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΕΙΜΕΝΑ.
Σε αυτά σε παραπέμπω, στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ, στα ΗΣΙΟΔΕΙΑ ΕΠΗ, στη ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, στη ΖΕΝΤ ΑΒΕΣΤΑ, στις ΟΥΠΑΝΙΣΑΔΕΣ, στη ΜΑΧΑΜΠΑΡΑΤΑ κλπ κλπ κλπ, στην Αρχαία των Λαών Γραμματεία δηλαδή.
Κάνοντας λοιπόν αυτό το ταξίδι στο ΧΡΟΝΟ αλλα ΚΑΙ στο ΤΟΠΟ που έζησαν και έγραψαν οι συγγραφείς τα έργα τους, τότε θα έχεις μια ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ του πάζλ και τότε πιό εύκολα θα μπορέσεις να ταιριάξεις τα όποια κομμάτια...
Αν πάλι το βρίσκεις λίγο δύσκολο ή ανιαρά, τότε με βεβαιότητα θα σου πώς ότι θα παραφουσκώσεις με ΒΙΒΛΙΟΓΝΩΣΗ και όταν θα έρθει η ώρα για κάτι βαθύτερο, ΔΥΣΤΥΧΟΣ δεν θα έχεις αφήσει ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΩΡΟ για να έρθει και να προστεθεί ΟΥΣΙΑ και όχι ΑΕΡΑΣ σε αυτά που τυχόν ΗΔΗ θα ξέρεις κρατώντας σε ΠΙΣΩ απο τον απότερο σκοπό σου, την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΟΥ ΕΞΕΛΙΞΗ...
Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Αγαπητέ Kelse(καλά το είπα?
)
Εχω διαβάσει τη Βίβλο και την Αποκάλυψη(και λίγο από το Βιβλίο της URANTIA) αλλά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τα υπολοιπα Ιερά Κείμενα. Επειδή δεν γνωρίζω που θα τα βρω και αν κυκλοφορούν στο ευρύτερο κοινό θα ήθελα να με βοηθήσεις λίγο. Αν μπορείς πες μου αν υπάρχει κάποιος εκδοτικός οίκος που τα εκδίδει ή κάτι παρόμοιο. Τώρα τελευταία νομίζω έχει κυκλοφορήσει και το Ιερό Κοράνι. Αν το έχεις διαβάσει πες μου αν αξίζει![]()
.
Μάτια... Παρατηρούν... Δεν μπορούν να δουν...
quote:
Kelsos
ΣυντονιστήςGreece
999 Μηνύματα
Να τα χιλιάσεις(αν και δεν είσαι μακρυά)
Δ. ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ: ΓΚΕΜΜΑ (ΒΙΒΛΙΟΓΟΝΙΑ)
" ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ "
ΤΖΟΝ ΓΙΟΥΡΙ ΛΟΙΝΤ: ΗΤΙΔΟΡΦΑ (ΑΙΟΛΟΣ)
ΠΑΟΥΛ ΝΤΗΝΑΧ: Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΡΟΔΩΝ (ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟ)
Σε ότι αφορά τα βιβλία ΦΥΣΙΚΑ ακόμα ΚΑΙ το Κοράνι, το Ιερό Κοράνι όπως αποκαλείται πλήρως είναι ένα ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ βιβλίο...
Κυκλοφορούν ΠΟΛΛΑ απο τα Ιερά Κείμενα. Μπορώ ΑΝ μου πείς τι ΘΕΛΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ να ψάξω και να τα βρώ και να σου τα αποστείλλω...
Χμμμ πάντος την Ελληνική Μυθολογία ΔΕΝ την έχεις διαβάσει;;; Κακός...
Παρεπιπτώντος το ορθό είναι "Κέλσο" και όχι "Κέλσε"...
Περιμένω νέα σου
Κέλσος ο Φιλαλήθης
έχω διαβάσει και Ελληνική μυθολογία αλλά όχι σε υψηλό επίπεδο(όταν την διάβαζα ήμουν 7-10 ετών). Αν είναι να ξεκινήσω με κάτι θα με βοηθούσε πολύ η Ελληνική μυθολογία. Αν μπορείς πες μου κάποια πράγματα για τα ΟΜΗΡΙΚΑ και τα ΗΣΙΟΔΕΙΑ ΕΠΗ(-και που μπορώ να τα βρω). Με ενδιαφέρουν πολύ αυτά που μπορούν να συσχετιστούν με εσωτερισμό, μυστικισμό, -ισμό, -ισμό, -ισμο...
Αν υπάρχουν κάποιες μελέτες για μύθους με κρυμένο μύνημα θα με ενδιέφεραν πολύ. Έχω διαβάσει κάτι σχετικό στο ΙΧΩΡ.
Μία ερώτηση, λίγο άσχετη με το θέμα: Ο Άδης, ο Χάρος και ο Πλούτωνας είναι η ίδια θεότητα; Γιατί κάτι τέτοιο μας είπε ο καθηγητής των αρχαίων...
Ευχαριστώ
Μάτια... Παρατηρούν... δεν μπορούν να δουν...
με ξέχασες?????
Θέλω να εξελιχθώ και όπως κάθε άνθρωπος αναζητώ ένα στηριγμα. Κάποιος με τις δικές σου γνώσεις θα μπορούσε να με βοηθήσει πολύ...
Παρακαλώ εσένα και οποιονδήποτε άλλον/ην να βοηθήσει
Αγαπητή λίλιθ το βιβλίο "Walden" του Henry David Thoreau έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά και αν ναι με ποιον τίτλο και ποιες εκδόσεις αν ξέρεις?????
Ευχαριστώ...
Αρχαία σοφία και Χριστιανισμός R. STEINER
Συμβολισμός και αναζήτηση ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ εκδ. Ιαμβλιχος
Αποσυμβολισμός της αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας Μαργιωρής Ομaκοείο

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
quote:
Αγαπητέ Kelso
με ξέχασες?????
Ούπςςςςςςς!!!!!
Τι να πώ τώρα, παρά ΣΥΓΓΝΩΜΗ φίλε μου Κρόνε-Χρόνε...
Καταρχάς για να ΕΜ βαθύνεις στην Ελληνική Μυθολογία, θα έλεγα ότι θα πρέπει να ξεχάσει ότι σου έλεγε ο καθηγητής σου καθώ και τα παραμυθάκια που μας μάθαιναν στο δημοτικό...
Μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ (κατ'εμέ πάντα) Ελληνική Μυθολογία είναι αυτή του Κάρλ Κερεϋινη απο τις εκδόσεις ΕΣΤΙΑ.
Το βιβλίο που πρότεινε ο καλός μου φίλος Πλωτίνος, Ο ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ απο τον Εσωτεριστή Δάσκαλο Νικόλαο Μαργιωρή είναι πραγματικά ΤΕΛΕΙΟ, αλλά πρώτα θα πρέπει να γνωρίζει τους ΜΥΘΟΥΣ...
Για το Ομηρικό και Ησιόδειο έργο, οι εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ κάνουν μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια...
Φυσικά ΑΝ μπορούσες να έβρισκες τα έργα αυτά απο τις εκδόσεις ΠΑΠΥΡΟΣ θα ήταν καλά, αλλά νομίζω πώς ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ ΠΙΑ...
ΚΡΙΜΑ....
Και μια ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΡΙΣΗ...
Στα συλλογικά έργα των εκδόσεων ΑΡΧΕΤΥΠΟ, διατηρώ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ...
Εχω διαπιστώσει σοβαρά ΛΑΘΗ και ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ...
Δεν λέω ότι γίνονται ΕΠΙΤΗΔΕΣ, αλλά ΕΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ, θα καταλήξει ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...
Μελέτησε λοιπόν ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ και μετά ΑΝ θές μπορείς να διαβάσεις την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ...
Αυτή είναι ΚΑΙ η αρχή μου...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Υ.Γ Συγγνώμη για την καθυστέριση

Μπαμπά (
ευχαριστώ πολύ. Θα παραγγείλω κάτι σχετικά με το Ομηρικό έργο και θα ακούσεις και εσύ σύντομα τι πιστεύω για αυτό(εξαρτάται πόσο μεγάλο είναι το βιβλίο).
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
Το ταξίδι συνεχίζεται
Δε τελειώνει ποτέ, μόνο μορφή αλλάζει! ! !
Περιμένω και άλλους τίτλους.
Προς το παρόν γεια σας!!!