ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "περίφημα" 3 Μ... η γνώμη σας - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "περίφημα" 3 Μ... η γνώμη σας - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Κανένας30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
AnounakisΜέλος
07/01/2004, 12:49:48
Ναι μεν , αλλά …

Από την μία έχουμε το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας

“η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη”

Αλλά “Kάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη”
στην πράξη εφαρμόζεται το κάθε αναγνωρισμένη.
Αν εγώ θέλω να πιστεύω στον Δία μπορώ;;;
To 12θεο είναι γνωστή θρησκεία αλλά όχι αναγνωρισμένη.
Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;;;

και “H άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη”
Τον τελικό λόγο δηλαδή τον έχουν οι παπάδες… Σου πετάνε ένα προσβάλεις τα χρηστά ήθη και καθαρίσανε…

O προσηλυτισμός απαγορεύεται.
Συγνώμη αλλά συνέχεια η εκκλησία αυτό δεν κάνει;
Δεν προσπαθεί να φέρει τον κόσμο κοντά της;;;

Έχουμε μπλέξει και να δω πως θα ξεμπλέξουμε…

ουυυυ...
07/01/2004, 16:10:27
Φίλε Anounakis,

δυστυχώς από αλλού ξεκινάει το πρόβλημα και μάλιστα από το ίδιο το Σύνταγμά μας!!! Δε θυμάμαι καλά αυτή την στιγμή και δεν το 'χω πρόχειρο, αλλά ή στα πρώτα άρθρα του Συντάγματος ή στα τελευταία ορίζεται ως επίσημη θρησκεία του κράτους η Χριστιανική Ορθόδοξη.

Αυτό σημαίνει ότι κράτος και ορθοδοξία πάνε πακέτο!!!

Δυστυχώς για μας, η λύση πάλι θα έρθει μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του νέου Συντάγματος...

Υπάρχει ολόκληρο πολιτικό κίνημα το οποίο ξεκίνησε στη Γαλλία μέσα στον εικοστό αιώνα. Όσοι έχουν ασχοληθεί με τη Γαλλική πολιτική ιστορία σίγουρα θα έχουν συναντήσει τον όρο "laicite", ο οποίος προέρχεται από την Ελληνική λέξη "Λαϊκός" (= ο μη κληρικός).

Αυτό το πολιτικό ρεύμα ξεκίνησε μετά τη διαπίστωση πολλών Γάλλων φιλοσόφων ότι ο Καθολικισμός είχε επιφέρει μύρια δεινά στη χώρα και έχει φτάσει σε σημείο να διασπάσει σχεδόν τη Γαλλία σε Καθολικούς και λαϊκιστές. Οι λαϊκιστές δεν κατακρίνουν τους Καθολικούς, απλά επιδιώκουν την πλήρη ανεξαρτητοποίηση του κράτους από την εκκλησία και την εφαρμογή της ανεξιθρησκείας όπως αυτή είχε θεσπιστεί στο Διάταγμα των Μεδιολάνων το 313μΧ.!!! Οι Καθολικοί απλά δε θέλουν να χάσουν την εξουσία τους.

Εδώ και πολλά χρόνια, το σύνταγμα της Γαλλίας έχει αποδεσμευθεί και αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής θεωρείται η αναπροσαρμογή των ταυτοτήτων όπως την γνωρίζουμε και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φανταστείτε λίγο τί σημαίνει αυτό...

Όταν πχ. θα γίνει η ορκομωσία της νέας Κυβέρνησης, θα πρέπει να μη γίνει από τον Αρχιεπίσκοπο! Θα πρέπει να επιλέξουν ο καθένας σε ποιό ιερό βιβλίο θα θέλουν να ορκιστούν κ.ο

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

07/01/2004, 17:48:58
quote:

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
MEPOΣ ΔEYTEPO - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα

'Αρθρο 13 - (Θρησκευτική Ελευθερία)

3. Oι λειτουργοί όλων των γνωστών θρησκειών υπόκεινται στην ίδια εποπτεία της Πολιτείας και στις ίδιες υποχρεώσεις απέναντί της, όπως και οι λειτουργοί της επικρατούσας θρησκείας.

Αγαπητέ μου Ανουνάκι, πρίν έντεκα χρόνια διδάχτικα το Σύνταγμα μας... (εσύ μάλλον μια πενταετία-εξαετία πιο πρίν) και όταν διάβασα το Άρθρο 13, παράγραφος 3.... γέλασα τόσο πολύ που η καθηγήτρια με πέταξε έξω... όχι γιατί γέλασα, αλλά γιατί είπα πως στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο και ότι έπρεπε να ξαναγραφτεί η παράγραφος 3 ως εξής:
Οι λειτουργοί όλων των γνωστών θρησκειών και της Πολιτείας υπόκεινται στην ίδια εποπτεία της επικρατούσας θρησκείας και στις ίδιες υποχρεώσεις απέναντι της....

Ευτυχώς που είχα μεγάλο "μέσο όρο" και πέρασα το μάθημα... αλλιώς ακόμη θα το "έδεινα".....

"The difference between the right word and almost the right word is the difference between lightning and lightning bug."
Mark Twain

ΚανέναςΝέο Μέλος
07/01/2004, 20:17:44
quote:
ωραιο πραγμα ομως να σχεδιαζεις την επανασταση χωρις να σε ενοχλει κανενας και μαλιστα να θετεις το θεμα της επαναστασης μεσα σε συζητησεις των μεγαλων μορφων της εποχης

Και φυσικα ειναι ωραιο πραγμα να σχεδιαζεις επανασταση απο το να καθεσαι να κανεις ¨αλλαξοκολιες¨ με τους Τουρκους, οπως ειπε και ενας πολυ καλος φιλος πιο πανω!

quote:
και φυσικα ωραιο πραγμα ολοι αυτοι που εμαθαν και ενδιαφερθηκαν και εκαναν ερανους για την χρηματοδοτηση της επαναστασης και μην ξεχναμε ποσοι "ξενοι" ανακαλυψαν τον καημο του ελληνισμου και εχυσαν το αιμα τους και αυτοι για την ελευθερια και δεν αναφερομαι σε αυτους που ειχαν σκοπους για την μεταεπαναστατικη ελλαδα

Και αυτο ωραιο πραγμα!

quote:
και ολα αυτα οφειλονται σε αυτους που ξεδιαντροπα εφυγαν στο εξωτερικο για να σπουδασουν και να κανουν τυπογραφεια

Φυσικα και σ αυτους!

quote:
ντροπη τους τους αξιζει λιθοβολισμος και δημοσιος εξεφτελισμος

Αποψη σου!Το κριμα στο λαιμο σου!

quote:
Κάτσε λίγο να τα βάλουμε στην σειρά τα πράγματα...
Τα "κρυφά σχολειά" δεν ήταν ακριβώς έτσι... μετά την κατάκτηση της Ελλάδος από τους Τούρκους ιδρύθηκαν πανεπιστήμια στον Ελλάδικό χώρο.... αυτό το ήξερες?

Φοβερο!Κοιτα να δεις τι μαθαινει κανεις?
Κανε ενα σχολιο στο θεμα endorama! Θυμισε μου ποια πανεπηστιμια ηταν?
Μηπως ο Κολοκοτρωνης ειχε τελειωσει Ευελπιδων?

quote:

ετσι ειναι ελευθερια να πιστευουμε σε οτι μας επιβαλουν οσο για την βαφτιση φιλε μου υπαρχει καλη δικαιολογια

μπορει να το μωρο και να παει στον αλλο κοσμο με την αμαρτια των πρωτοπλαστων

αμαρτια ειναι να γινει κατι τετοιο

λες και τα μωρα εχουν αμαρτιες αλλα εκει φτασαμε να θεωρουμε και τα παιδια αμαρτωλα τα οποια εχουν χασει τον καλο τον δρομο και το εριξαν στα ναρκωτικα και την ασωτη ζωη αμαρτιοφοβια και αγιος ο θεος ολα απαγορευονται και ολα ειναι αμαρτια και να πω οτι ειναι πραγματα που ξεκινησαν απο κανεναν σοβαρο και θεοσεβουμενο λαο να πω ενταξει εχουν γεννετικο κολημα ομως οι τυποι αυτοι γυρισαν αρκετες φορες την πλατη τους στον θεο και μαλιστα το μεγαλυτερο γελιο το εχει ο πρωτος εβραιος που πλησιασε ο θεος εκει ειναι ολο το μεγαλειο.

Το σχολιο μου ειναι αδιαφορο!Ο καθενας λεει οτι πιστευει!
Το μονο που μπορω να κανω , να σου δωσω μια λυση.
Το παιδακι σου μη το βαφτισεις. Ευκολο δεν ειναι?
quote:
καλο παραμυθακι το οποιο επρεπε να γραφτει για να φανει η εκκλησια στον ρολο της επαναστασης και της σωτηριας του εθνους μα

Εγω το βρηκα σαν Ιστορια στα επισημα βιβλια τους κρατους!
Α Γυμνασιου, δε θελω να πεσω πιο χαμηλα.....
Λες να με κοροιδεψαν? Μπορει!!
Εσυ καλε που το βρηκες σαν παραμυθακι? Πες μου και μενα να μαθω.

quote:
οσο για τους ιερεις που πολεμησαν και πεθαναν υπαρχουν και οι εξαιρεσεις του κανονα δεν μπορουμε να τους βαλουμε ολους στο ιδιο καζανι

Ελεγα κι εγω ,δε θα ακουσω καλο απ το στομα σου?
Να σαι καλα βρε παλικαρι μου!

quote:
αλλα δεν εχει σημασια τι εκανε ο φτωχος ιερεας αλλα οι χρυσοστολισμενοι ιερεις και τα τσιρακια τους.

Και βεβαια!!Αφου σωνει και καλα πρεπει να τους καψουμε τους απανθρωπους, στο φτωχο παπα Φωτη που σφαξανε θα μεινουμε!!

quote:
και κατι αλλο σχετικα με την ελληνικη μορφωση το οποιο το αγνοουν οσοι αναφερονται στα κρυφα σχολεια

Πες μας , πες μας!!
quote:
κανενας κατακτητης δεν προσπαθησε να αλλαξει την γλωσσα των ηττημενων

Εδω μας εφτιαξαν και πανεπιστημια! Δεν το ηξερες? ΑΑΑΑΑ θα σε μαλωσω!!
quote:
οι δημοσιες ανακοινωσεις ηταν γραμμενες στην ελληνικη γλωσσα
σας λεει τιποτα αυτο?

Προφανως για λογους επικοινωνιας υποθετω! Για πες μας εσυ που ησουν εκει και τα εβλεπες.
quote:
δεν απαγορευοταν η ομιλια της ελληνικης γλωσσας και ουτε προσπαθησε κανενας να κανει τους ελληνες να μιλανε τουρκικα οποτε για ποιον λογο να υπαρχει η κρυφη εκπαιδευση?

Μα και να υπηρχε φιλε μου η απαγορευση πιστευεις οτι ειναι εφικτο να κανεις ενα λαο μουγκο?Δεν ηταν ηλιθιοι οι Τουρκοι!
Αναλφαβητο μπορεις!

quote:
ποιος κατακτητης σε ολη την ιστορια της ανθρωποτητας προσπαθησε να επιβαλει την γλωσσα του στο λαο που κατεκτησε?
κανενας βεβαια.

Φυσικα κανενας γιατι δεν υπαρχουν ηλιθιοι κατακτητες.
Επιβαλουν αλλα πραγματακια,για τα οποια κανουν και τον πολεμο.
Η απωλεια της γλωσσας ειναι αποτελεσμα αυτον που επιβαλουν και ερχετε με τα χρονια.

quote:
στην βιβλιοθηκη κοτετσι του δημου σας.

Σ΄ευχαριστω! Θα παω με την πρωτη ευκαιρια!
Πιστευω να συναντηθουμε!
quote:
δυστηχως τα βιβλια προσφερουν μονο μορφωση και καλλιεργεια και οχι εξυπναδα

Συμφωνω!
quote:
οποτε φιλε μου εισαι καταδικασμενος γιατι οι εξυπνοι γεννιουνται δεν γινονται στην πορεια

ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΑΑΑΑΑΑ!!!

quote:
και αφου δεν μπορεις να βρεις ενα βιβλιο που να γραφει αυτα που σε ενδιαφερουν ισως να φταιει που δεν ξερεις αναγνωση

Σε παρακαλω μη μου τα βγαζεις ολα στη φορα!
quote:
γιατι αν δεν μπορεις να αναλυσεις αυτα που διαβαζεις αστα να πανε θα πιστεψεις και αυτα που γραφουν στο Αρλεκιν.

Θα διαβασω και θα σου πω!
quote:
αν θελετε την δικια μου γνωμη αυτα ειναι τριχες........

Φιλαρακο τερμα, με επεισες , εχεις δικιο!!

quote:
λοιπον ακου να σου πω εγω το καλυτερο σεξ γινεται αφου φιλισεις την γκομενα σταυρωτα.............

Ελα ρε!Μεγαλε θα το δοκιμασω!

quote:
μηπως υπαρχει κανενας κουστουματος πορτιερης να μου πει για τα ρουχα τι πρεπει να ξερεις

κανενα life style μηνιαιο περιοδικο να μου δειξει πως πρεπει να ζω

μηπως υπαρχει καμια σεξολογος γερη με ποια γωνια φιλαμε μουσκεμενη ηβη?

μηπως υπαρχει κανενας σουπερ τιμωρος εθνικιστης
πως πρεπει να ξεκοιλιαζουμε να σωθει η πατρις?

Τι να σου πω. Εγω δεν ξερω!Μ΄αυτα τα πραγματα δεν ασχολουμε!

quote:
αληθεια ποιος σας εχρισε σωτηρες?
γεμισε ο τοπος απο μεντορες"

ΑΑΑΑ φιλαρακο δεν το ξερω αυτο! Να ψαξεις να τους βρεις!Μη με ανακατευεις με τετοια πραγματα!!
quote:
εσυ που εισαι μεσα στην παραμορφωση golden_ ariadne θα μας δειξεις τον δρομο?

Επι τη ευκαιρια! Golden εισαι πολυ ομορφη..... στα κειμενα σου!
Τι λεγαμε Endorama?

quote:
εσυ που εισαι μεσα στην παραμορφωση golden_ ariadne θα μας δειξεις τον δρομο? γιατι ειμαστε προβατα και δεν ξερουμε που παμε
θα γινεις ο ποιμενας μας μιας και ξερεις τοοοοοοοοοοοοοοοοοοσα πολλα?

Εγω σε θελω με τρελα!!!!

quote:
ναι δυστηχως πρεπει να περναμε το ιδιο βασανιστηριο δυο φορες αλλα τι να κανουμε? ετσι ειναι η ζωη σκληρη και ακατανοητη.

Αν ειναι βασανιστικο το να μαθαινεις εσυ και τα υπολοιπα παιδακια ποτε φτιαχτηκαν μερικα απο τα μεγαλυτερα εκπαιδευτικα ιδρυματα της Ελλαδος, τοτε σκεψου τι εχεις να τραβηξεις ατιμουτσικο!Αντε καλο κουραγιο, και καλη αρχη!!

Και τελειωνω δανειζομενος μια φρασουλα απο την φιλη μου τη Zadok. Μου επιτρεπεις ετσι?

quote:
Αχ βρε endorama, τα 'γραψες όλα μονορούφι και θα πέσουν "βαριά στο στομάχι"!

Τελικά, παλιότερα δυσκολευόμουν να κατανοήσω τί έγραφες ακριβώς κάποιες φορές, με αποτέλεσμα να σε παρεξηγώ, γιατί γράφεις τελείως αυθόρμητα και συνεχόμενα. Φαντάζομαι ότι ρέει το γράψιμό σου, όπως η σκέψη σου. Ούτε κόμμα...

Φιλακια σε ολους!

Α! Θελω εναν συντονιστη να κουβεντιασουμε για το θεμα στο ΠΑΡΑΞΕΝΟ για το ποτηρακι! Ακουει κανειςςςςςςς??????

Φιλικα.......ΚΑΝΕΝΑΣ

ΓΛΥΚΙΑ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΥΡΙΛΑ.......

Edited by - Κανένας on 07/01/2004 22:42:36

Edited by - Κανένας on 07/01/2004 22:52:50

07/01/2004, 22:46:06
Αγαπητοί φίλοι και φίλες του Φόρουμ,

ζητώ συγγνώμη, γιατί κάποιο μέλος χρησιμοποίησε τα γραφόμενά μου για να καταφερθεί εναντίον ενός άλλου μέλους. Δε συναινώ στην πράξη αυτή και θεωρώ την ενσωμάτωση του αποσπάσματος στο ποστ του ως καταφανή παραποίηση του νοήματος, το οποίο εγώ του αποδίδω.

Αγαπητέ endorama, σου ζητώ συγγνώμη και προσωπικά. Δυστυχώς, όταν μερικοί δεν έχουν κάτι να προσφέρουν σε μία συζήτηση, ασχολούνται αποκλειστικά να κατακρίνουν τους άλλους.

Εύχομαι να μπορέσει να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση σε ουσιαστικότερο επίπεδο. Προσωπικά θα αγνοήσω κάθε κακοήθεια και νομίζω ότι είναι το καλύτερο. Αυτό το Φόρουμ είναι ένας φάρος, κατά την ταπεινή μου άποψη, της ελευθερίας της έκφρασης και της διανόησης σε εσωτερικό επίπεδο, αλλά ο ίδιος που είχε πει κάποτε:

"Μπορεί να διαφωνώ με ότι έχεις να πεις, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες",

είχε επίσης πει:

"Οι άνθρωποι είναι ίσοι, δεν είναι η γέννηση, αλλά η αρετή που κάνει τη διαφορά"

Σας ευχαριστώ!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

AnounakisΜέλος
07/01/2004, 23:06:01
MEPOΣ ΠPΩTO - Bασικές διατάξεις
TMHMA Β΄ - Σχέσεις Eκκλησίας και Πολιτείας

'Αρθρο 3 - (Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας)

1. Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού? τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Eίναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Iερά Σύνοδο των εν ενεργεία Aρχιερέων και από τη Διαρκή Iερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Kαταστατικός Xάρτης της Eκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Tόμου της κθ΄ (29) Iουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.
2. Tο εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Kράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.
3. Tο κείμενο της Aγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. H επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Aυτοκέφαλης Eκκλησίας της Eλλάδας και της Mεγάλης του Xριστού Eκκλησίας στην Kωνσταντινούπολη.

ουυυυ...
ΚανέναςΝέο Μέλος
07/01/2004, 23:32:00
quote:
Εγώ σκέφτομαι σοβαρά να μυνήσω τους δικούς μου
που με βάπτισαν χωρίς να με ρωτήσουν...

--------------------------------------------------------------------------------

Τελικά τα βρήκα με την μητέρα μου αφού , όπως μου είπε ,
ούτε αυτή ήθελε να το κάνει
αλλά σκέφτηκε τις συνέπειες
και αποφάσισε ότι ήταν καλύτερα να ρίξει νερό στο κρασί της...
παρά να ρίξει μπουνιά στο μαχαίρι...

Μανα γιατι με βαφτισες??ουααααααααααα!!!!

Φιλικα....
Κανένας

ΓΛΥΚΙΑ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΥΡΙΛΑ.......

07/01/2004, 23:39:53
Σ' ευχαριστώ για το λινκ, φίλε και συναγωνιστή Anounakis

ΖΗΤΩ Ο ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ!

golden_ ariadneΜέλος
07/01/2004, 23:48:59

ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!

Συγκινηθηκα παλι...