- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "περίφημα" 3 Μ... η γνώμη σας - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:
Είναι αξιολύπητο το ότι δε σε χαρακτηρίζει οτιδήποτε άλλο
Το αξιολύπητο ειναι οτι δεν μπορεις να δεις πισω απο τις λεξεις!!
Και ασχολεισαι χρονια μ΄ αυτα αν δεν κανω λαθος.
ΓΛΥΚΙΑ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΥΡΙΛΑ.......
Ενώ εσύ; Τα 'χεις καταλάβει όλα...!
Άσε μας ρε μεγάλε! Αφού δεν μπορείς να μας φωτίσεις, άσε μας ήσυχους...
Κάποτε ένας τρελλός είχε πει σε κάποιον που στεκόταν σαν μπάστακας από πάνω του, του σκίαζε τα σχέδια πάνω στην άμμο και τον ρώταγε επίμονα "Δάσκαλε, τί μπορώ να κάνω για σένα;":
"Μη μου στερείς, αυτό που δεν μπορείς να μου προσφέρεις"
Το τί κάνω εγώ τόσα χρόνια δε νομίζω να σε αφορά.
Ασχολήσου με το άθλημα που σε ευχαριστεί.
Ούτως ή άλλως: "Άφες αυτοίς..." Κάπου αλλού πρέπει ν' αναζητήσεις το συμβολισμό που κρύβει η ανάγκη σου να προκαλείς.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 06/01/2004 13:15:49
ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ;;;
θα ήθελα να υπενθυμήσω το σκοπό του θέματος.
μπορεί επειδή το θέμα είναι στο αχλαδότυρο να θεωρήθηκε ότι είναι ένα θέμα γενικότερου χαβαλέ με λίγο χρώμα θρησκευτικού καυγά, αλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου όταν το άνοιξα εδώ. το άνοιξα γιά να υπάρχει ένα πιό χαλαρό πνεύμα στη συζήτηση, αλλά να υπάρχει συζήτηση.
μέχρι στιγμής έχω διαβάσει πολλές ενδιαφέρουσες απαντήσεις από τους περισσότερους εδώ μέσα.
μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτό το κλίμα -της ανταλλαγής απόψεων και όχι του στείρου τσαακωμού- και να εξακολουθήσει το θέμα να είναι ενδιαφέρον;
ο σκοπός λοιπόν του θέματος είναι να συζητηθεί
Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (χριστιανορθόδοξης στην περίπτωσή μας)
ΓΙΑ ΤΙΣ:
1) ΑΙΡΕΣΕΙΣ
2) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ιδιαίτερα την επονομαζόμενη "λαική")
3) "ΜΥΣΤΙΚΑ" (και μη μυστικά αλλά σίγουρα φιλοσοφικοθρησκευτικά) ΤΑΓΜΑΤΑ
ευχαριστώ
ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΛΙΝΚ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ Ν' ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ...
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΤΕΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ (ΛΙΛΙΘ)
ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΞΙΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ, ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...
TAKE THE BALL ![]()

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Παρακαλώ να επανέλθει το Θέμα σε φυσιολογική ροή!
"Virtus Junxit Mors Non Separabit"
Πολύ καλό και άκρως... ηθικό! Ελπίζω να μου επιτρέπετε να το οικοιοποιηθώ για λίγο...
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
quote:
Ελπίζω να μου επιτρέπετε να το οικοιοποιηθώ για λίγο...
Παρακαλώ! Ελεύθερα... Εξάλλου δεν είναι δικό μου κι εγώ το οικειοποιήθηκα από εκείνους που το πρόσφεραν.
Ας γραφτεί κι ελληνικά, αξίζει:
"Ό,τι η Αρετή ενώνει, ο Θάνατος δε δύναται να χωρίση"
Γιατί βάζουμε ταμπέλες που μας χωρίζουν; Αναρωτιέμαι...
Διαβάσατε το άρθρο;;; Άντε, με σκάσατε πια!

quote:
Να και κατι που αν και το γραφει η σχολικη κονσερβα λιγοι μαλλον το ξερουν...
Σε ποιό σχολικό βιβλίο Ιστορίας υπάρχουν οι συγκεκριμένες πληροφορίες???.... Πές μου μόνο ποιάς τάξης Γυμνασίου ή Λυκείου και θα το βρώ...
quote:
Γιατι πολλες φορες και αυτοι που διατεινονται οτι ξερουν κατι παραπανω αφηνουν να αιωρουνται αναξιοπιστες αοριστολογιες μονο και μονο για την δημιουργια εντυπωσεων..
Μου φαίνεται πως θριαμβολογείς σε αυτό το σημείο...
Έκανα ένα λάθος το οποίο διόρθωσα με τις καλύτερες προθέσεις, ώστε να μάθω και εγώ κάτι, αλλά και όλοι όσοι διαβάζουν...
Στα 300 τόσα post που έχω, δεν έδειξα την παραπάνω συμπεριφορά που καταλογίζεις σε "αυτούς που διατείνονται ότι ξέρουν κάτι", το αντίθετο θα έλεγα... αφού γράφω σχεδών πάντα στο Αχλαδότυρο...
Σε παρακαλώ να μην βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα για ανθρώπους που δεν ξέρεις και που, απ' ότι φαίνεται, δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις κάτι άλλο δικό τους... για να τους ψυχανεμιστείς έστω και ελάχιστα...
Το ίδιο βέβαια πρέπει να ισχύει για όλους μας....
Zadok, ευχαριστώ!
Πολλά δεν ήξερα για τον Καζατζάκη και είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας... ![]()
![]()
![]()
![]()
Με εκτίμηση,
Mantis.
Edited by - Mantis on 06/01/2004 19:15:05
Είχα εκπλαγεί κι εγώ όταν διάβασα αυτό το άρθρο.
"Κατέβασες" μήπως το γράμμα του Πατριαρχείου.
Για να σχολιάσω σχετικά με το θέμα της αγαπητής λίλιθ, όπως αυτό ετέθη ανωτέρω:
Νομίζω ότι οι περισσότεροι έχουμε την εντύπωση ότι ο Καζαντζάκης αφορίστηκε από την Εκκλησία ως άθεος.
Η αλήθεια είναι ότι η Ιερά Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής είχε λάβει τέτοια απόφαση και είχε αιτηθεί τον αφορισμό του στο Πατριαρχείο, το οποίο όμως ουδέποτε επικύρωσε αυτή την απόφαση.
Παρ' όλα αυτά, η προπαγάνδα της Ελλαδικής Εκκλησίας λειτούργησε άψογα. Διαδόθηκε ότι ο Καζαντζάκης έχει αφορισθεί και βέβαια εκείνη την εποχή αυτό προκάλεσε διάφορα κοινωνικά φαινόμενα.
Αποκορύφωμα: να αρνείται η Ελλαδική Εκκλησία να τον ενταφιάσει (παρατύπως υποθέτω, την στιγμή κατά την οποία η απόφασή της δεν είχε επικυρωθεί από το Πατριαρχείο στο Φανάρι).
Κι εκείνη την στιγμή, τη δύσκολη αυτή στιγμή για τη συνείδηση του κάθε ανθρώπου (για να μην ξεχνάμε ότι τα θρησκευτικά παιγνίδια είναι και τα βαρύτερα, την στιγμή που στηρίζονται στους φόβους και τις ενδόμυχες σκέψεις των ανθρώπων, τα οποία οι ίδιες καλλιεργούν) γίνεται το ΘΑΥΜΑ! (το λέω και το εννοώ)
Άνθρωποι, οι οποίοι είχαν θαυμάσει το έργο αυτού του έξοχου στοχαστή, ξεπέρασαν τον εαυτό τους και προσφέρθηκαν να συνοδέψουν το άψυχο σώμα στην τελευταία του κατοικία:
- Ο Ωνάσης πρόσφερε ένα αεροπλάνο για να μεταφερθεί η σωρός στο Ηράκλειο της Κρήτης,
- Το Δημοτικό Συμβούλιο του Ηρακλείου αποφάσισε που θα ενταφιασθεί (τα νεκροταφεία, αν δεν το ξέρετε, ανήκουν στην εκκλησία), κι
- Ένας απλός ιερέας, ο οποίος δραπέτευσε στην κυριολεξία, με δική του πρωτοβουλία και πιστεύοντας στο λειτούργημά του και ο οποίος στη συνέχεια φυλακίστηκε γιατί έφυγε απ' το στρατόπεδο χωρίς άδεια, ανέβηκε στο λόφο και τέλεσε τη νεκρώσιμη ακολουθία
Τα στοιχεία αυτού του πραγματικού λειτουργού του Χριστού φυσικά παρέμειναν και παραμένουν πάντα μυστικά και ο νοών νοείτο!

Έστειλα με mail την σελίδα σε φίλους και ρώτησα έναν φίλο Αρχιμανδρίτη...
... βέβαια δεν είναι τόσο παλιός ώστε να ξέρει την υπόθεση με πολλές λεπτομέρειες, αλλά έψαξε το θέμα και σήμερα μου απάντησε.
Ο αφορισμός είναι μια πράξη, πολύ δύσκολη να εγκριθεί... όταν διάβασε την σελίδα, έπεσε κυριολεκτικά από τα σύννεφα, ο άνθρωπος... Πρέπει να σημειώσω πως στην βιβλιοθήκη του δίπλα στην Σύνοψη, έχει τον "Τελευταίο Πειρασμό"...
Με εκτίμηση,
Mantis.
Edited by - Mantis on 06/01/2004 21:54:21
quote:
τον "Τελευταίο Πειρασμό"...
Απλά: Κορυφαίο!

quote:
Golden ariadne, δεν ήθελα να δώσω συνέχεια στο θέμα, αλλά έχω δύο σχόλια να κάνω...
quote:
--------------------------------------------------------------------------------Να και κατι που αν και το γραφει η σχολικη κονσερβα λιγοι μαλλον το ξερουν...
--------------------------------------------------------------------------------
Σε ποιό σχολικό βιβλίο Ιστορίας υπάρχουν οι συγκεκριμένες πληροφορίες???.... Πές μου μόνο ποιάς τάξης Γυμνασίου ή Λυκείου και θα το βρώ...
Αγαπητη mantis μου αρεσει που εισαι φιλομαθης.
εισαι ομως τελικα ?? γιατι αν πραγματι ησουν θα ηξερες οτι στην ιστορια γ'δεσμης της τριτης λυκειου (νομιζω οτι τωρα λεγεται θεωρητικης κατευθυνσης) αναφερονται εκτενως τα σχετικα με τα Παν/μια και την ιδρυση τους.. τα ξερω γιατι σ'αυτα εξεταστηκα..
Δεν προσπαθω να σου κανω την εξυπνη και δεν ειναι αυτο η προθεση μου...με ρωτησες ομως και σου απαντησα..
Τωρα οσο για τα υπολοιπα
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------Γιατι πολλες φορες και αυτοι που διατεινονται οτι ξερουν κατι παραπανω αφηνουν να αιωρουνται αναξιοπιστες αοριστολογιες μονο και μονο για την δημιουργια εντυπωσεων..
--------------------------------------------------------------------------------
Μου φαίνεται πως θριαμβολογείς σε αυτό το σημείο...
Έκανα ένα λάθος το οποίο διόρθωσα με τις καλύτερες προθέσεις, ώστε να μάθω και εγώ κάτι, αλλά και όλοι όσοι διαβάζουν...
Στα 300 τόσα post που έχω, δεν έδειξα την παραπάνω συμπεριφορά που καταλογίζεις σε "αυτούς που διατείνονται ότι ξέρουν κάτι", το αντίθετο θα έλεγα... αφού γράφω σχεδών πάντα στο Αχλαδότυρο...Σε παρακαλώ να μην βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα για ανθρώπους που δεν ξέρεις και που, απ' ότι φαίνεται, δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις κάτι άλλο δικό τους... για να τους ψυχανεμιστείς έστω και ελάχιστα...
Το ίδιο βέβαια πρέπει να ισχύει για όλους μας....
Η απαντηση μου δεν απευθυνοταν σε σενα αλλα στη zadok.
quote:
Για να έχουμε πιο ευρεία αντίληψη καλό είναι να διαβάζουμε που και που κανένα βιβλίο πέραν της σχολικής "κονσέρβας"...
Οταν δεν γινομαι κατανοητη με το πρωτο τι να κανω και γω τα επαναλαμβανω...
Σε καμμια περιπτωση δεν θριαμβολογω ουτε βγαζω αυθαιρετα συμπερασματα για σενα εφοσον αποκατεστησες την αληθεια.
Μην με προκαλειτε ομως
...και κυριως μην με αναγκαζετε να λεω για 3η φορα τα ιδια πραγματα γιατι βαριεμαι...
quote:
Η απαντηση μου δεν απευθυνοταν σε σενα αλλα στη zadok.
Μ' αρέσει όταν κάνεις τέτοια λάθη, γιατί "καρφώνεσαι"!!! ![]()
Χρυσό μου, η Avallon είχε γράψει το: "Για να έχουμε πιο ευρεία αντίληψη καλό είναι να διαβάζουμε που και που κανένα βιβλίο πέραν της σχολικής "κονσέρβας"..."
Δε νομίζεις ότι είναι καλύτερα να συνεχίσουμε τη συζήτηση αντί της στείρας αντιπαράθεσης; Νομίζω ότι θα έχεις να προσφέρεις...

quote:
κι αυτοι οι λογιοι...τους αρεσαν τα ταξιδια...αντι να κατσουν στην Ελλαδα να σπουδασουν τρεχαν στις βιεννες και στα παρισια...
ου να χαθουν , ντροπη τους!!
ωραιο πραγμα ομως να σχεδιαζεις την επανασταση χωρις να σε ενοχλει κανενας και μαλιστα να θετεις το θεμα της επαναστασης μεσα σε συζητησεις των μεγαλων μορφων της εποχης
και φυσικα ωραιο πραγμα ολοι αυτοι που εμαθαν και ενδιαφερθηκαν και εκαναν ερανους για την χρηματοδοτηση της επαναστασης και μην ξεχναμε ποσοι "ξενοι" ανακαλυψαν τον καημο του ελληνισμου και εχυσαν το αιμα τους και αυτοι για την ελευθερια και δεν αναφερομαι σε αυτους που ειχαν σκοπους για την μεταεπαναστατικη ελλαδα
και ολα αυτα οφειλονται σε αυτους που ξεδιαντροπα εφυγαν στο εξωτερικο για να σπουδασουν και να κανουν τυπογραφεια
ντροπη τους τους αξιζει λιθοβολισμος και δημοσιος εξεφτελισμος.
quote:
Ενώ το σύνταγμά μας επιτρέπει την ανεξιθρησκία
και η επίσημη θρησκεία μας είναι η θρησκεία της αγάπης...
παρόλα αυτά
υπάρχουν επιτροπές αιρέσεων
και γίνονται συνέδρια για
την αντιμετώπιση του φαινομένου της αναβίωσης
της αρχαίας ελληνικής θρησκείας - 12θεου -
και των παγανιστικών θρησκειών γενικότερα.
Ας μην αναλύσουμε το πόσο παγανιστική θρησκεία
είναι ο Χριστιανισμός...Εγώ σκέφτομαι σοβαρά να μυνήσω τους δικούς μου
που με βάπτισαν χωρίς να με ρωτήσουν...
ετσι ειναι ελευθερια να πιστευουμε σε οτι μας επιβαλουν οσο για την βαφτιση φιλε μου υπαρχει καλη δικαιολογια
μπορει να
το μωρο και να παει στον αλλο κοσμο με την αμαρτια των πρωτοπλαστων
αμαρτια ειναι να γινει κατι τετοιο
λες και τα μωρα εχουν αμαρτιες αλλα εκει φτασαμε να θεωρουμε και τα παιδια αμαρτωλα τα οποια εχουν χασει τον καλο τον δρομο και το εριξαν στα ναρκωτικα και την ασωτη ζωη αμαρτιοφοβια και αγιος ο θεος ολα απαγορευονται και ολα ειναι αμαρτια και να πω οτι ειναι πραγματα που ξεκινησαν απο κανεναν σοβαρο και θεοσεβουμενο λαο να πω ενταξει εχουν γεννετικο κολημα ομως οι τυποι αυτοι γυρισαν αρκετες φορες την πλατη τους στον θεο και μαλιστα το μεγαλυτερο γελιο το εχει ο πρωτος εβραιος που πλησιασε ο θεος εκει ειναι ολο το μεγαλειο.
quote:καλο παραμυθακι το οποιο επρεπε να γραφτει για να φανει η εκκλησια στον ρολο της επαναστασης και της σωτηριας του εθνους μας
Το οτι μιλας ακομα ελληνικα και οχι τουρκικα το οφειλεις σε καποιον ακακιο ο οποιος δεν κουβαλουσε μακαρονια λιλιθ, αλλα βιβλια μεσα στη νυχτα, και κρατουσε ζωντανη την ελληνικη γλωσσα.(κρυφο σχολειο, αν δεν καταλαβες)
οσο για τους ιερεις που πολεμησαν και πεθαναν υπαρχουν και οι εξαιρεσεις του κανονα δεν μπορουμε να τους βαλουμε ολους στο ιδιο καζανι
αλλα δεν εχει σημασια τι εκανε ο φτωχος ιερεας αλλα οι χρυσοστολισμενοι ιερεις και τα τσιρακια τους.
και κατι αλλο σχετικα με την ελληνικη μορφωση το οποιο το αγνοουν οσοι αναφερονται στα κρυφα σχολεια
κανενας κατακτητης δεν προσπαθησε να αλλαξει την γλωσσα των ηττημενων
οι δημοσιες ανακοινωσεις ηταν γραμμενες στην ελληνικη γλωσσα
σας λεει τιποτα αυτο? δεν απαγορευοταν η ομιλια της ελληνικης γλωσσας και ουτε προσπαθησε κανενας να κανει τους ελληνες να μιλανε τουρκικα οποτε για ποιον λογο να υπαρχει η κρυφη εκπαιδευση?
ποιος κατακτητης σε ολη την ιστορια της ανθρωποτητας προσπαθησε να επιβαλει την γλωσσα του στο λαο που κατεκτησε?
κανενας βεβαια.
quote:σωστος ο 1900 οπως παντα
Μανδραγόρας
quote:στην βιβλιοθηκη κοτετσι του δημου σας.
Πειτε μου ρε παπαγαλοφωστηρες που τα διαβαζετε αυτα, να τα διαβασω και εγω το κουτορνηθι!!
quote:δυστηχως τα βιβλια προσφερουν μονο μορφωση και καλλιεργεια και οχι εξυπναδα οποτε φιλε μου εισαι καταδικασμενος γιατι οι εξυπνοι γεννιουνται δεν γινονται στην πορεια και αφου δεν μπορεις να βρεις ενα βιβλιο που να γραφει αυτα που σε ενδιαφερουν ισως να φταιει που δεν ξερεις αναγνωση
Βιβλιογραφια δεν μου ειπες ομως για να γινω και εγω εξυπνος σαν και σενα!
και αφου η γνωμη σου σχηματιζεται μονο απο αυτα που διαβαζεις γιατι δεν μπορεις να δημιουργησεις δικη σου εχεις προβλημα σοβαρο η λυση ειναι στην σκεψη και οχι στο τι θα διαβασεις
γιατι αν δεν μπορεις να αναλυσεις αυτα που διαβαζεις αστα να πανε θα πιστεψεις και αυτα που γραφουν στο Αρλεκιν.
quote:μολις απαντησα και σε αυτο γιατι ανοιγουμε βιβλιο για να προβληματιστουμε γιατι για χαλαρες στιγμες υπαρχουν και τα σταυρολεξα εκτος και αν πιστευεις οτι γραφουν τα βιβλια.
Καλο θα ηταν λοιπον πριν αρχισουμε να ερευνουμε για πασης φυσεως αλλες πηγες γνωσεως να ξεκινησουμε με το φτωχο και απαξιωμενο σχολικο βιβλιο για να μην ξαναοδηγηθουμε στα αυθαιρετα παρομοια συμπερασματα..
quote:"αν θελετε την δικια μου γνωμη αυτα ειναι τριχες........
εισαι ομως τελικα ?? γιατι αν πραγματι ησουν θα ηξερες
λοιπον ακου να σου πω εγω το καλυτερο σεξ γινεται αφου φιλισεις την γκομενα σταυρωτα.............
μηπως υπαρχει κανενας κουστουματος πορτιερης να μου πει για τα ρουχα τι πρεπει να ξερεις
κανενα life style μηνιαιο περιοδικο να μου δειξει πως πρεπει να ζω
μηπως υπαρχει καμια σεξολογος γερη με ποια γωνια φιλαμε μουσκεμενη ηβη?
μηπως υπαρχει κανενας σουπερ τιμωρος εθνικιστης
πως πρεπει να ξεκοιλιαζουμε να σωθει η πατρις?
αληθεια ποιος σας εχρισε σωτηρες?
γεμισε ο τοπος απο μεντορες"
εσυ που εισαι μεσα στην παραμορφωση golden_ ariadne θα μας δειξεις τον δρομο? γιατι ειμαστε προβατα και δεν ξερουμε που παμε
θα γινεις ο ποιμενας μας μιας και ξερεις τοοοοοοοοοοοοοοοοοοσα πολλα?
quote:ναι δυστηχως πρεπει να περναμε το ιδιο βασανιστηριο δυο φορες αλλα τι να κανουμε? ετσι ειναι η ζωη σκληρη και ακατανοητη.
Οταν δεν γινομαι κατανοητη με το πρωτο τι να κανω και γω τα επαναλαμβανω..

Edited by - Administrator on 12/12/2020 20:18:49
Reason - Your head will collapse But there's nothing in it
Edited by - endorama on 07/01/2004 01:23:14
Τελικά, παλιότερα δυσκολευόμουν να κατανοήσω τί έγραφες ακριβώς κάποιες φορές, με αποτέλεσμα να σε παρεξηγώ, γιατί γράφεις τελείως αυθόρμητα και συνεχόμενα. Φαντάζομαι ότι ρέει το γράψιμό σου, όπως η σκέψη σου. Ούτε κόμμα...
Να 'σαι καλά!
Να 'στε όλοι καλά! Ακόμα κι η golden_ ariadne, η οποία ανέλαβε αυτόκλητα να υπερασπίσει τον αδικημένο
Κανένας!

quote:
εισαι ομως τελικα ?? γιατι αν πραγματι ησουν θα ηξερες οτι στην ιστορια γ'δεσμης της τριτης λυκειου (νομιζω οτι τωρα λεγεται θεωρητικης κατευθυνσης) αναφερονται εκτενως τα σχετικα με τα Παν/μια και την ιδρυση τους.. τα ξερω γιατι σ'αυτα εξεταστηκα..
Δεν προσπαθω να σου κανω την εξυπνη και δεν ειναι αυτο η προθεση μου...με ρωτησες ομως και σου απαντησα..
Μάλιστα.... ευχαριστώ για το "στόλισμα" και την ειρωνία αγαπητή μου golden ariadne... έτυχε να μην διδάχτηκα ποτέ το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως μάλλον και εσύ δεν θα διδάχτηκες στο λύκειο Πάγκοσμια και Ελληνική Ιστορία Τέχνης ή Φωτογραφία ή Ελέυθερο και Γραμμικό σχέδιο ή, ή ,ή....
Ευτυχώς που υπάρχεις και εσύ οπότε μπορώ πάντα να σε ρωτήσω και να μου λύσεις τις όποιες απορίες έχω...
Πάλι καλά που πρόσθεσες τον επίλογο... για να μην το πάρω στραβά...
Καλέ μου Ενδόραμα, βλέπω βρήκες χρόνο και πέρασες από τα μέρη μας...
Ευχαριστώ, αν και δεν έπρεπε....![]()
Τελικά Ενδοραματάκι, μου φαίνεται πως υπάρχουν μουσταρδί αγελάδες...![]()
![]()
![]()
Με εκτίμηση,
Mantis.
"The difference between the right word and almost the right word is the difference between lightning and lightning bug."
Mark Twain
quote:
Εγώ σκέφτομαι σοβαρά να μυνήσω τους δικούς μου
που με βάπτισαν χωρίς να με ρωτήσουν...
Τελικά τα βρήκα με την μητέρα μου αφού , όπως μου είπε ,
ούτε αυτή ήθελε να το κάνει
αλλά σκέφτηκε τις συνέπειες
και αποφάσισε ότι ήταν καλύτερα να ρίξει νερό στο κρασί της...
παρά να ρίξει μπουνιά στο μαχαίρι...
Ήταν και άλλες εποχές τότε...
Και οι αντιλήψεις του κόσμου πολύ διαφορετικές
και το πολιτικό σκηνικό δεν βοήθαγε (ΧΟΥΝΤΑ)
Πάντως το σκέφτομαι σοβαρά και με την σύμφωνη γνώμη της ,
να προβώ στην ενέργεια αυτή , για να ταράξω λίγο τα νερά
και να δημιουργήσω δεδικασμένο...
Αν τελικά το κάνω , γιατί από την θεωρεία στην πράξη ,
η απόσταση είναι μεγάλη
θα με δείτε στα παράθυρα σίγουρα![]()

ουυυυ...
quote:
Ο Σατανάς επινόησε 3 φάμπρικες γιά να πολεμήσει το Χριστιανισμό,
τα 3 Μ. Γιά τους θρησκευτικούς ανθρώπους επινόησε τους ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ, γιά τους πτωχούς τον ΜΑΡΞΙΣΜΟ, και γιά την ελίτ της οικονομίας και τους κουλτουριάριδες επινόησε τη ΜΑΣΩΝΙΑ"
Ρε παιδια αφηστες τους να εκτειθονται με τις μαλακιες που λενε
αν ενας ανθρωπος υπερασπιζεται την εκλησια λεγοντας τετοιες μαλακιες κανει τοσοι ζημια στην Εκλησια οσοιθ δεν κανουν ολες η αιρεσεις μαζι
αποκοβει απο την εκλησια τους Αριστερους τους διανουμενους αλλα και τους σκεφτομενους διαφορετικα
ολα αυτα καλα οταν αναφερωμαστε στον μεσαιωνα αλλα στο σημερα μα την διαχυση της παιδεια της οποια γνωσης και της ελευθεριας του ατομου ολο και περισοτεροπι την ψαχνουν αλλου
αφηστε του να βγαλουν τα ματια τους μονοι τους ως εκλησια αλωστε ελαχιστα εχουν να κανουν με αυτα που διδαξε ο Χριστος
ισως ετσι να ειναι καλυτερα
και μην προσαθειτε να πεισεται κανεναν για την οποια αληθεια σας
Βρισκονται στην αμυνα και δαγκωνουν
και θα βρισκονται στην αμυνα απο εδω και περα για παντα
οσο κραταει αυτο το για παντα διοτι σε λιγο θα γινουν κατι σαν το ΚΚΕ που οταν παιθανει ενας γερος Εαμιτης χανουν Μια ψηφο ανεπιστρεπτι
Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει
εφοσον με εχρισες ποιμενα του παροντος forum σας ενημερωνω οτι το συγγραμμα μου το διανεμω 5-7 μ.μ. με προσωπικη αφιερωση βεβαιως ,βεβαιως!!
Παρ'ολ'αυτα για την "ταμπακερα" δεν μιλησες...
Αλλα τελος παντων , δεν θελω να πληγωσω την mantis γιατι πιστευω πως ετσι κι αλλιως οι προθεσεις ηταν αγνες και ειχε το θαρρος να αναγνωρισει το λαθος της..![]()
Παρ'ολ'αυτα - σαν πνευματικος φωστηρας του topic!!![]()
- θα σε συμβουλευα να μην παρασυρεσαι απ'το παθος σου και να κοιτας προσεκτικοτερα τις απαντησεις!
(Ετσι κι αλλιως το ονομα μου βγηκε τι αλλο θα μου καταλογισεις?)
Λοιπον αυτα
Με εκτιμηση και σεβασμο
ο ποιμενας σας
golden_ariadne![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
"The difference between the right word and almost the right word is the difference between lightning and lightning bug."
Mark Twain
Τί καλό! Και ταιριάζει πολύ original στα Αγγλικά...

MEPOΣ ΔEYTEPO - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα
'Αρθρο 13 - (Θρησκευτική Ελευθερία)
1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.
2. Kάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων. H άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη. O προσηλυτισμός απαγορεύεται.
3. Oι λειτουργοί όλων των γνωστών θρησκειών υπόκεινται στην ίδια εποπτεία της Πολιτείας και στις ίδιες υποχρεώσεις απέναντί της, όπως και οι λειτουργοί της επικρατούσας θρησκείας.
4. Kανένας δεν μπορεί, εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, να απαλλαγεί από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς το Kράτος ή να αρνηθεί να συμμορφωθεί προς τους νόμους.
5. Kανένας όρκος δεν επιβάλλεται χωρίς νόμο, που ορίζει και τον τύπο του.

ουυυυ...