- βουντου (!!!) - Περιοδικά - Βιβλία
μηπως ξερει κανεις που θα βρω βιβλια που εχουν σχεση με βουντου η ανατολικες\αφρικανικες "θρησκειες"???
εψαξα να βρω τη σωλομονικη στο μοναστηρακι που μου ειπαν οτι θα την βρω σιγουρα αλλα πουθενα...δεν την εχουν η δεν την δινουν???
επισης θα ηθελα να μαθω αν ξερει κανεις που ακριβως βρισκεται ενα παραξενο μαγαζακι κοντα στην οδο αθηνας με διαφορα (παραξενα) βιβλια\πραγματα???
Επειδή είδα να αναφέρεσαι σε βιβλία που σχετίζονται με το βούντου (Voodoo - είδος θρησκευτικής λατρείας που έχει τις ρίζες της στην Αφρική) στην πρώτη σου πρόταση και στη δεύτερη να αναφέρεσαι για την Σολωμονική, θα ήθελα να σου ξεκαθαρίσω ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα.
Συχνά μέσα από τον Κινηματογράφο, χρησιμοποιούνται διάφορες έννοιες με πολύ διαφορετικό από τον πραγματικό τους χαρακτήρα. Ετσι, το κλειδί του βασιλιά Σωλομόντα (Σωλομονική), θεωρείται σαν το εγχειρίδιο για να τελέσει κανείς μαύρη μαγεία, ενώ η θρησκεία Vodun, παραπέμπει σχεδόν πάντα σε μικρά ομοιώματα, που οι μάγοι τρυπάνε με καρφίτσες για να κάνουν κακό στους εχθρούς τους
, παρά το γεγονός ότι στην θρησκεία αυτή, η πρακτική της μαύρης μαγείας δεν κατέχει και τόσο μεγάλο ποσοστό όσο παρουσιάζεται από τις γλαφυρές περιπέτειες του Χόλυγουντ...
Σε κάθε περίπτωση, μιας και αναρρωτιέσαι, θα σου συνιστούσα να ρίξεις μία ματιά σε ένα πολύ καλό άρθρο του ESOTERICA, το οποίο θα σου λύσει πολλές από τις απορίες σου σχετικά με το ΒΟΥΝΤΟΥ:
Β Ο Υ Ν Τ Ο Υ
Στο κάτω μέρος του άρθρου αυτού, θα βρεις και κάποια βιβλιογραφία σχετικά, που είναι όμως στην αγγλική γλώσσα.
Επίσης, μπορείς να κοιτάξεις και στο τόπικ:
περιοδικά και βιβλία
όπου ήδη υπάρχει μία ενεργή συζήτηση σχετικά με διάφορα βιβλία.
αυτή...που τα κατάφερε!
κάνε κλικ!
ξερω την διαφορα μεταξυ των 2 αλλα μιλησα για την σωλομονικη γιατι η γιαγια μου ασχολουταν πολυυυ με "μαγεια"...
τιποτα για εκεινο το μαγαζακι ξερεις???
Δυστυχώς με το μαγαζάκι αυτό δεν μπορώ και πολύ να σε βοηθήσω.
Θα ήθελα όμως να σου συστήσω, εάν βρεις αυτό που ψάχνεις (ότι είναι και για όποιον λόγο το ψάχνεις) να είσαι πολύ προσεκτικός γιατί πρώτα απ'όλα θα παίξεις το δικό σου κεφάλι εάν αποφασίσεις να ασχοληθείς με επικύνδυνες πρακτικές.
Η γνώση, ο καλός σκοπός και ο σεβασμός στους αόρατους κόσμους, ας είναι οι σύμβουλοί σου...
αυτή...που τα κατάφερε!
κάνε κλικ!
![]()
Συμφωνώ απόλυτα με την amalia, στο ότι θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με αυτά τα Θέματα! Ένας τρόπος για να αναπτύξεις την προσοχή σου(καθώς και τη διάκριση);; "Να συμμετέχεις ενεργά στις Συζητήσεις του ESOTERICA!"
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
ξερω οτι αυτα που κανανε δεν ηταν καλα αλλα δεν ειχαν σκοπο να βλαψουν καποιον.απλως απ οτι εμαθα απο τη μανα μου ζητουσαν διαφορα πραγματα απο πνευματα.μαλιστα καποτε η γιαγια μου οπως εμαθα και απο αυτη και απο τη μητερα μου,ζητησε απο το πνευμα ενος στρατηγου
η σωλομονικη που κατειχε η γιαγια μου δεν ηταν σαν αυτη του εμποριου.
τις εχω δει και τις 2 και ξερω.αυτη του εμποριου ΔΕΝ εχει καμια ευχη ολοκληρομενη.παντα λειπει κατι για να μην μπορεις να κανεις ξορκια κτλ
ειδικα τα ξορκια εκεινα που εχουν σκοπο να κανουν κακο απλως αναφερονται...εκεινο το βιβλιο ομως που ειχε η γιαγια μου ηταν τετραπλασιο,παλιο και μεσα ειχε παρα πολλες σημειωσεις γραμενες στο χερι...το βιβλιο δυστηχως δεν μου επιτρεπεται να ![]()
το παρω γιατι εχω καποια χρονν\ια να ερθω σε επαφη με την γιαγια μου και γι αυτο ψαχνω εκεινη του εμποριου...
ελπιζω να μην σας κουρασα..
Υ.Γ:πειτε μου κανα καλο ρητο να γραφω και γω απο κατω οπως ολοι οι ανθρωποι LOL!!!![]()
![]()
quote:
Υ.Γ:πειτε μου κανα καλο ρητο να γραφω και γω απο κατω οπως ολοι οι ανθρωποι LOL!!!
LOL??? Τί 'ν' αυτό;
Τί θα το κάνεις, αγαπητέ, όταν το βρεις; Συγγνώμη που ρωτώ, αν δε θέλεις ν' απαντήσεις, είναι δεκτό.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Γράφε L O L...αυτή...που τα κατάφερε!
κάνε κλικ!
Δε θα μου πείτε κι εμένα να γελάσω;;; ![]()
Επί τη ευκαιρία, ανοίγω παρένθεση:
Αν θέλετε, επισκεφτείτε το τόπικ:
Αγαπητή amalia, νομίζω ότι είχες ασχοληθεί με το θέμα.
Κλείνω παρένθεση. Ευχαριστώ!
Συνεχίζουμε...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
το χρησιμοποιουμε περισοτερο στα chat rooms αντι να γραφουμε "χαχαχα"
LOL
quote:
Επί τη ευκαιρία, ανοίγω παρένθεση:Αν θέλετε, επισκεφτείτε το τόπικ:
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ!
Αγαπητή amalia, νομίζω ότι είχες ασχοληθεί με το θέμα.
Ναι Zadok καλή μου,
σωστά θυμάσαι!
Μα ήδη από σήμερα το απόγευμα έστειλα την συγκατάθεσή μου και εύχομαι όλοι μαζί να ακουστούμε...
αυτή...που τα κατάφερε!
κάνε κλικ!
quote:
LOL σημαινει "laugh out loud".
το χρησιμοποιουμε περισοτερο στα chat rooms αντι να γραφουμε "χαχαχα"
LOL
Συγγνώμη, αγαπητέ, αλλά δεν το ήξερα!

Το ξέρω γιατί με ενδιαφέρει η βοτανολογία και με είχαν στείλει στο συγγεκριμένο μαγαζί για να βρώ κάτι που έψαχνα αλλα μάλλον αυτοί που με έστειλαν είχαν καταλάβει λάθος γιατί είχε μόνο ματζούνια και γενικώς είδη μαγείας κτλ.
Ήταν δε γεμάτο απο περίεργες φάτσες (τσιγγάνες κτλ,) και γενικώς είχε μια αρνητική ενέργεια.
Πρίν φύγω πήρε το μάτι μου πολλά βιβλία μαγείας, βουντού και "Σωλομονικές" αλλα επείδη δεν με ενδιαφέρουν δεν έδωσα σημασία.
kostis
Βαπτιστηκα χριστιανος ορθωδοξος αλλα κανενας δεν με ρωτησε.
ειμαι σατανιστης,βουδιστης,μουσουλμανος???μονο εγω ξερω.
ειναι κακο να ειναι κανενας σατανιστης?
ειναι κακο να αλλαξοπιστησεις?
ειναι η δεν ειναι δικαιωμα του καθενος να πιστευει σε οποιο θρησκευμα η σε καποια αιρεση?
τα κλειδιά δύναμης τα κρατούν ελάχιστοι (έναν έτυχε να γνωρίσω) και τα φυλάνε σαν τα μάτια τους.
Δε νομίζω ότι θα βρεις κάτι προς πώλησιν, πέραν των γνωστών.
Η έρευνα δεν έβλαψε όμως ποτέ κανέναν, οπότε "καλή αναζήτηση"...!

quote:
πειτε μου κανα καλο ρητο να γραφω και γω απο κατω οπως ολοι οι ανθρωποι LOL!!!
"There 's no Devil...It's only God when he is drunk"
Πώς σου φαίνεται αυτό;![]()
Η κόλαση δείχνει πιο ενδιαφέρουσα
από εκείνο το άλλο μέρος.
Παλιά Γιαπωνέζικη παροιμία

ΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΟΗ ΜΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΟΝΙΑ ΖΩΗ ![]()
kostis