ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ποιος είναι ο πραγματικός Εσωτεριστής; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ποιος είναι ο πραγματικός Εσωτεριστής; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Zadok30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
10/03/2004, 14:50:31
Καλέ μου φίλε, μη με παρεξηγήσεις, αλλά θα προτιμήσω να μην κάνω τέτοιου είδους υποδείξεις. Για τον εξής λόγο:

Όπως έγραψα, στο μυστικιστικό δρόμο τον οποίο συνήθως ακολουθούν οι μοναχοί, οι αρετές οι οποίες ανέφερες είναι βασικές και μάλλον αρκετές.

Στον αποκρυφιστικό όμως, δεν υπάρχει αρετή που να περισσεύει. Όσο περισσότερο ενάρετος είναι κάποιος, τόσο καλύτερα θωρακίζεται κι εξασφαλίζει σίγουρη επάνοδο στην πηγή.

Πιστεύω ότι ο δρόμος της κάθε ψυχής είναι μοναδικός, γιατί οφείλει να ανέλθει από το ίδιο κανάλι καθόδου της. Μόνον έτσι θα λυτρωθεί από τα δεδομένα στοιχεία, τα οποία προκάλεσαν την ατομική της "πτώση". Κατ' αυτήν την έννοια, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιές αρετές θα φανούν καθοριστικές στις δοκιμασίες του και τον ατομικό του δρόμο.
Η αρετή, λοιπόν, στην ευρεία της έννοια καθίσταται πολύπλευρη, είναι εν δυνάμει πάντα εξελισσόμενη (εμπλουτίζεται συνεχώς) και πολύ προσωπική.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Just_A_ManΜέλος
10/03/2004, 15:04:56
Καλή μας Zadok,

Συμφωνούμε τελικά ότι ο δρόμος προς την Θέωση είναι ένας δρόμος στρωμένος με Αρετές.

Με αγαθή Αγάπη.
Just A Man

“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”

10/03/2004, 15:18:35

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Just_A_ManΜέλος
10/03/2004, 15:27:00

Με αγαθή Αγάπη.
Just A Man

“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”

glinaaeaΜέλος
10/03/2004, 22:43:48
Φίλοι μου γειά σας.
Στην προηγούμενη συμμετοχή μου έγραψα την τελευταία φράση περί κανονων, κανόνων μύησης και μυητικά κέντρα, και νομίζω ότι παρεξηγήθηκα. Απλά ήθελα να σχηματίσω κάποιους ορισμούς γι αυτά και να
και να πω γιά τον τρόπο που εργαζόντουσαν.ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ να ονομάσω τους κανόνες ή ποιά ήταν τα μυητικά κέντρα. Κατι τέτοιο πιστεύω ότι θα ήταν μεγάλο λάθος. Και γιά να πάρω μιά οριστική θέση ΟΧΙ ΜΟΝΟ Σ ΑΥΤΟ TO TOPIC, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥΔΉΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ, ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΩ ΚΑΠΟΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΘΏ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΝΕΝΟΣ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΞΥΜΝΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑ. Δεν χρειάζεται να κάνω τίποτε απο αυτά γιατί πιστεύω ότι ο καθένας, οταν εργάζεται σωστά έστω και κατα την δική του άποψη, ΠΑΝΤΑ θα του έρχεται βοήθεια τις κατάληλες στιγμές (αυτό φυσικά επιδέχεται αρκετή συζήτηση και παιρνει και επεκτάσεις) θα οδηγηθεί εκεί που πρέπει.
Τώρα θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποια πράγματα που νομίζω ότι μπορουν να καλύψουν κάποιες απορίες.
Δεν είναι καθόλου εύκολο για οποιονδήποτε να μπει στο εσωτερικό μονοπάτι για πρώτη φορά και να το ακολουθήσει και να φθάσει στο τέρμα
ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Έτσι η ακολουθία του εσωτερικού δρόμου ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΊΝΕΤΑΙ ΤΜΗΜΑΤΙΚΆ. Αν κάποιος άνθρωπος καταφέρει σε μιά ενσάρκωσή του να ακολουθήσει το εσωτερικό μονοπάτι,φθάνοντας σε κάποιο σημείο (οποιοδήποτε σημείο) και για κάποιο λόγο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να το ακολουθήσει πλέον,ή για κάποιον λόγο η ενσάρκωσή του τερματίζεται, Η ΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ (ΚΟΜΑΤΙ)ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ,
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ; ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ;;;;; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Σε κάθε επόμενη ενσάρκωση που θα καταφέρει να ξαναμπεί στο μονοπάτι το εσωτερικό,ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ότι θα ξεκινήσει από εκεί που είχε μείνει την ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ. Κάποια φορά λοιπόν θα το αποτελειώσει. Η επιδίωξη που πρεπει να κυνηγά ο κάθε ένας, θα πρέπει να είναι ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ
(ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ), Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ. ΟΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ (ΜΠΟΡΟΥΜΕ), ακολουθόντας σωστά ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΌΝΕΣ (συγνώμη αλλά θα επιμένω σ αυτούς), να φθάσουμε ΑΠΑΞ στο τέρμα.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που σε τουλάχιστον κάποια από τις προηγούμενες ενσαρκώσεις τους δεν είχαν εισέλθει στο εσωτερικό μονοπάτι (και αν υπάρχουν θα είναι συγκριτικά ελάχιστοι).
Παίρνοντάς το λοιπόν αυτό σαν κανόνα λέω ότι όλοι μας περιμέναμε ή περιμένουμε να ΞΑΝΑΜΠΟΥΜΕ στο εσωτερικό μονοπάτι.
Έτσι έχοντας όλοι στοιχεία (ίσως όχι έκδηλα) του δρόμου αυτού, Μόλις μπούμε μέσα και αρχίσουμε να προχωράμε, σίγουρα θα καταλάβουμε ότι είναι το σωστό μονοπάτι. Αλλά γιά αυτό θα υπάρχει και η σημαντική βοήθεια της εσωτερικής φλόγας που υπάρχει στον κάθε έναν μας.

Κανένας ΣΩΣΤΟΣ εσωτεριστής δεν αρνείται την ανθρώπινη φύση του (ούτε και μπορεί).Απλά πρέπει να αναθεωρήσει ή τροποποιήσει κάποιες απόψεις ή ανάγκες ή .......... Έτσι, κάποιες έννοιες παίρνουν κάπως διαφορετική σημασία από την τυποποίηση και την παραδοχή που είχαν μέχρι τώρα. Αυτό συμβαίνει διότι οι εσωτερικοί κανόνες του δείχνουν την πραγματική σημασία όλων των εννοιών της ζωής. Γιά παράδειγμα κάποιες έννοιες που εμείς τις έχουμε ονομάσει αρετές (και δικαίως τις δεχόμεθα και τις τηρούμε), μέσα στον εσωτερικό κόσμο υφίστανται τροποποίηση διότι μεταβάλονται τα όριά τους, τροποποιείται η σημασία τους και σίγουρα αλλάζει και η σειρά προτεραιότητάς τους. Έτσι ένας σωστός εσωτεριστής βιώνει το εσωτερικό μονοπάτι σύμφωνα με την σημασία των εννοιών που αναγνωρίζει εκεί. Δεν πιστεύω λοιπόν ότι χρειάζεται να δίνουμε και ΜΕΓΑΛΗ σημασία σ αυτά, αλλά να αφεθούμε ΚΥΡΙΩΛΕΚΤΙΚΑ στην προσπάθειά μας να ακολουθούμε συνέχεια το εσωτερικό μονοπάτι και ο τρόπος θα μας φανερώνεται σιγά-σιγά καθαρός.
Έχει μεγάλη σημασία να υπακούμε κατά γράμμα ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ μας (εφ όσον βεβαιωθούμε ότι ειναι Ο ΣΩΣΤΟΣ), άσχετα αν μερικές φορές δεν τον καταλαβαίνουμε πλήρως. Αυτός ΞΕΡΕΙ τί πρέπει να μας μεταδώσει, το πώς, και τί βοήθεια θα μας δώσει και πόση. Και σε τελική ανάλυση είναι Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ. Ας τον εμπιστευτούμε λοιπόν το δυνατόν περισσότερο.
Φιλικότατα.

ΚαραϊσκάκηςΝέο Μέλος
10/03/2004, 23:49:27
Η συζήτηση προχωράει αλλά δυστυχώς για μένα δεν έχω πολύ χρόνο αυτές τις ημέρες. Ωστόσο ήδη εκτός από τις αρετές και την πρακτική εφαρμογή τους ήδη έχουμε προχωρήσει και στην έννοια του Δασκάλου. Αν και αυτή η έννοια πολλές φορές ξενίζει από πολλούς που έρχονται σε επαφή με την Εσωτερική φιλοσοφία (και πολύ περισσότερο τους άλλους), ωστόσο είναι αναγκαία για τον Εσωτεριστή.
Ξέρω ξέρω θα ακούσω πάλι τα σχολιανά μου, από τους πιο "αναρχικούς" του Εσωτερισμού αλλά δεν πειράζει. Είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να αποδεχτεί έναν Δάσκαλο σαν οδηγό. Στην αρχή προσπαθεί να "αντικαταστήσει" τον Δάσκαλο, με ποιο γενικές και αφηρημένες έννοιες όπως : "Η ζωή είναι η μεγάλη Δασκάλα" ή "Εγώ ακούω τον Εσωτερικό μου Δάσκαλο" κλπ. Δεν αντιλέγω απέναντι σε όλα αυτά αλλά μήπως στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μια καλή δικαιολογία για να αποφύγει κανείς τίς συμβουλές ενός Δασκάλου;
Και μάλιστα όπως πολύ .... επικίνδυνα σημειώσατε , ο Εσωτεριστής ακολουθεί τις συμβουλές του Δασκάλου κατά γράμμα ακόμη και αν δεν τις καταλαβαίνει πλήρως.
Αυτό είναι πολύ δύσκολα κατανοητό στους περισσότερους. Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε μια στάση εδώ και να εξηγήσουμε , τι ακριβώς είναι ένας Δάσκαλος και από που προκύπτει αυτή η ιδιαίτερη σχέση μεταξύ Δασκάλου και Μαθητή.

ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

11/03/2004, 01:05:42
quote:
Είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να αποδεχτεί έναν Δάσκαλο σαν οδηγό. Στην αρχή προσπαθεί να "αντικαταστήσει" τον Δάσκαλο, με ποιο γενικές και αφηρημένες έννοιες όπως : "Η ζωή είναι η μεγάλη Δασκάλα" ή "Εγώ ακούω τον Εσωτερικό μου Δάσκαλο" κλπ. Δεν αντιλέγω απέναντι σε όλα αυτά αλλά μήπως στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μια καλή δικαιολογία για να αποφύγει κανείς τίς συμβουλές ενός Δασκάλου;

Αγαπητέ Καραϊσκάκης, κατα την ταπεινή μου γνώμη
Για κάποιον που "διαβάζει" το βιβλίο της ζωής και του εσώτερου δασκαλου, δεν είναι καθόλου αφηρημένες εννοιες.
Όλα χρειάζονται κι όλα αποκτούν τη δική τους βαρύτητα εκει που, και όσο, πρέπει.
Και οι "συμβουλές ενός δασκάλου". Αν και διαφωνω με το "ενος".
Αλλά ακόμα κι αυτές οι "συμβουλές" θα πρέπει να φιλτραριστούν απ' τον εσωτερικό δάσκαλο.

Αν εμείς γίνουμε δεκτες(μαθητές), τότε τα πάντα γύρω μας θα γίνουνε πομποί(δασκαλοι).
Απο τον ανθρωπο (οποια ιδιότητα κι αν φέρει αυτός) μεχρι το τελευταίο χορταράκι της γης.

Αρκει να είμαστε ανοιχτοι(δεκτες)
και να μη κλεινόμαστε πισω απο ένα εσωτεριστικο, θρησκευτικο, φιλοσοφικό, αποκρυφιστικό σύστημα.

Ο δρόμος είναι ένας και τους εμπεριέχει όλους

11/03/2004, 01:33:45
Αγαπητέ 1900,

συμφωνώ με όσα αναφέρεις, αλλά θα ήθελα να επισημάνω και το εξής:

Η σχέση "δασκάλου-μαθητή" είναι μία πολύ ιδιαίτερη σχέση.

Ας θυμηθούμε λίγο τα σχολικά μας χρόνια (ως παράδειγμα το αναφέρω, γιατί κανονικά δεν έχει σχέση το θέμα). Από όλους τους δασκάλους κάτι πήραμε είτε ως γνώση είτε ως εμπειρία.

Όμως, υποθέτω ότι αν μας ρωτήσει κάποιος ποιόν θεωρήσαμε πιο σημαντικό στη ζωή μας, σίγουρα θα σκεφτούμε κάποιον, ο οποίος μας "μίλησε" βαθιά μέσα μας ανεξάρτητα από τις γνώσεις.

Στον εσωτερισμό η σχέση Δασκάλου-μαθητή είναι πολύ περισσότερο βαθιά και ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ!

Έίναι δε ιδιαίτερα συνδεδεμένοι και συχνά αυτό είναι ορατό σε όσους μπορούν να διακρίνουν την αύρα.

11/03/2004, 05:05:25
....σημειωση....
διδασκαλος....απο που μπορει κανεις να κατανοησει τις "ροπες σου" ...
της πορειας του..
εσω +εξω;
χμ..+λιγη αστρολογια...
να παρουμε....το σημειο..."Χειρων" παρακαλω!
που βρισκεται καπου εκει πανω στο πολυτιμο χαρτι
που υπογραψατε οτι "γεννιεστε στη γη"(εκσαρκωνεστε ..αλλιως κατερχεστε απο στο 4...απο το 3... εσι δεν ειναι, φιλη Ζαντοκ...:)
...ωρα ταδε
ημερομηνια ταδε
τοπος ταδε....

Η αστρολογικη ροδα γυρισε και ο
ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΝΤΟΣ ΣΑΣ...
ΕΚΤΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ...
ΕΙΝΑΙ...ΕΔΩ!!!!
ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ
"ΧΕΙΡΩΝ "
..ΣΤΟΝ ΤΑΔΕ ΟΙΚΟ...
ΥΠΟ ΤΟ ΤΑΔΕ ΖΩΔΙΑΚΙ...
ΧΜ...
PLUS...
"ΚΑΡΜΙΚΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ*..."ΑΛΛΙΩΣ Ο ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ...
(ΟΥΡΑ +ΚΕΦΑΛΙ...)
-...ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ-
+ ΣΤΑΜΑΤΩ....

(*ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΣΕΛΗΝΗ ΣΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ....ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ....)

ΧΜ....ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ;
ΚΑΘΟΛΟΥ/ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ "ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ "
ΟΤΙ Ο ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΝΑΧΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΙΜΟ ΤΟ ..ΑΠΟ ΜΕΣΑ....-ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!

ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΑΚΟΜΗ:
ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ...
ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ...
-ΤΥΧΑΙΑ! ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΖΩΔΙΑ! -
...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗ..
ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΟΝΑΧΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ...ΑΓΑΠΗ
ΠΕΡΝΑΣ ΤΑ 13 + ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ, ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ(ΠΟΛΛΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ /ΛΥΚΕΙΟΥ/Κ.Α.)
..ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΝΑΣ ΑΙΣΙΩΣ + ΤΑ 18...
+ΤΕΛΟΣ Η ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΖΩΗ....!

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΥΠΟΤΥΠΩΔΗΣ ΣΤΡΟΦΗ ΕΝΤΟΣ...ΩΣ ΤΑ 26 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΩΡΟΣΚΟΠΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΓΙΑ ΣΕΝΑ...ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ....ΤΩΝ ΕΣΩ ΕΞΩ..
ΕΩΣ ΕΝΑΡΜΟΝΗΣΕΩΣ...
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ/ΜΟΛΙΣ ΧΤΥΠΗΣΕΣ ΦΛΕΒΑ...
ΕΔΩ ΜΕΝΕΙ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ...ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ..ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΚΗΠΟΣ"..."
( 'Η "ΚΗΤΟΣ" ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΑ..)

ΟΧΙ ΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ "ΝΟΙΩΘΕΙΣ"...
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΣ(ΝΑΙ ΝΟΜΙΖΕΣ!)ΟΤΙ ....ΟΛΑ ΤΑ "ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ" ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ "'\ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ"ΟΤΙ ΘΑ ΕΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ "ΟΡΚΙΖΕΣΑΙ" ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ....ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ!

...ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ....
ΩΣΠΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣ....
(ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΝΑ ΦΤΑΣΑΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΔΩ...
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΗΜΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΠΟΥ "ΕΠΑΛΗΘΕΥΩ"/ΔΕΝ "ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΩ"/"ΜΑ ΠΟΤΕ" :)
+ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ....
ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΕΙΑΓΩΓΕΙΟ....ΕΩΣ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ....!!!!

-ΧΕΧΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΟΝ "ΤΡΟΧΟ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ" ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ...
ΤΕΛΙΚΑ ΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΜΑΛΛΟΝ...ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ!!!!!
"ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ!"ΤΙ ΕΙΠΑ ΠΑΛΙ!
ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ...
ΤΟ "ΥΛΟΠΟΙΟΥΣΑΝ"...ΤΑ ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΑΝ....ΒΑΣΑΝΗΣΤΗΡΙΑ...!-

ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ....ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥΣ....ΕΧΜ....ΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΙΧΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ....ΧΕΙΡΩΝΑ;
'Η ΑΛΛΙΩΣ...:
ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΛΗΣΑΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥΣ..
ΩΣΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ...ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ,
ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ...;

ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ;
ΧΜ...
ΠΛΗΡΩΣΕ ΟΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΕΛΕΙΣ....!
ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ "ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ"
(ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΜΟΥ..
ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΟΛΛΟΣΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ..."ΕΝΤΟΛΗΣ"...)
ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ...

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ;
ΝΑΙ,ΛΙΓΟΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ!( ΙΗΣΟΥΣ, ΤΟΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ..:)
ΕΧΩ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΜΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΛΕΩ ΟΜΟΡΦΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΜΟΥ
(ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ + ΤΗΣ ΖΩΗΣ..Ο ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ:)
ΑΚΟΜΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΦΡΑΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ...
ΑΚΟΜΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΑ ΠΟΡΤΑΛΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΟΥ....
+ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ...
ΧΑΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ...
ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ..ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ....
ΕΠΕΙΔΗ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ....
(ΑΝ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ...ΔΕΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΕΤΣΙ;...)
ΑΝΤΕ ΝΑΝΙ ΤΩΡΑ...ΠΗΓΕ 5...(ΠΑΛΙ..;ΠΟΤΕ ΠΕΡΑΣΕ...)

Edited by - ΑΤΜΑ on 11/03/2004 05:29:19

11/03/2004, 12:18:27
ΑΤΜΑ, ΑΤΜΑ, ΑΤΜΑ (σ' επικαλέστηκα τρις),

διάβαζες μικρή Βερν; Το ταξείδι στο κέντρο της Γης;

Πόσο συμβολισμό άραγε κρύβει το κάθε τί και κάποιοι αναρωτιούνται:

ΕΣΩ-ΤΕΡΑ και (αλχημεία) VISITA INTERIORAE TERRAE RECTIFICANDO INVENIES OCCULTUM LAPIDEM

(το θυμάμαι καλά;)

ΕΠΙΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ Θ' ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ...

ΓΗ- ΑΕΡΑΣ- ΝΕΡΟ- ΦΩΤΙΑ

Ο Χ-είρων = ο Χ - ικανός (κατά την αρχαία ερμηνεία της λέξης)

Edited by - Zadok on 11/03/2004 12:23:12