ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΟΠΟΥΛΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΟΠΟΥΛΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

stanfromgreece30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
gentlemanΜέλος
17/09/2006, 01:48:04
> το σύστημα πλούτων-χάρων είναι πιο περίπλοκο από το σύστημα της γης, μια και ο ένας υπερκομητοειδής περιστρέφεται γύρω από τον άλλο.

Δεν είναι το ένα σύστημα πιο περίπλοκο από το άλλο. Και στις 2 περιπτώσεις τα αντικείμενα περιστρέφονται γύρω από το κέντρο βάρους. Η περιστροφή έχει την ίδια εξίσωση.

Σε πιο λεπτομερή μοντέλα, αν κάτι είναι πιο περίπλοκο αυτό είναι η γη-σελήνη λόγω των ωκεανών, όχι ο πλούτων-χάρων.

> Ο Roche το διατύπωσε σωστά όμως μίλησε για ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ σε τροχιά πλανητών και ΟΧΙ για συστήματα. Ουσιαστικά στο σύστημα Γης – Σελήνης έχουμε να κάνουμε με δύο ΠΛΑΝΗΤΕΣ.

Σε κάποια απόσταση γης-σελήνης, κοντά στο σημείο Roche, το gradient της βαρύτητας γίνεται αρκετό για να διαχωρίσει πετρώματα. Το point του συγγραφέα παραμένει: η σελήνη είναι σε ασφαλής απόσταση. Το ψύρισμα της μαϊμούς (όχι 9000 km, 9500 km) που αποσκοπεί; Κάτι να ΄χουμε να λέμε, μήπως και θολώσουν τα νερά;

> Κάθε κατασκευαστής και δη αυτοί που έχουν κατασκευάσει γιγάντια μηχανήματα γελάνε, γιατί ξέρουν τον χρόνο που θέλει να σχεδιαστεί ένα μηχάνημα και τον χρόνο που θέλει να κατασκευστή.

Η πόλη της Νέας Υόρκης, σε πόσο χρόνο κατασκευάστηκε;

Περίμεναν να τελειώσει η σχεδίαση και κατασκευή της κάθε βίδας, πριν προχωρήσουν στην επόμενη;

Το Λος Άντζελες περίμενε να τελειώσει η Νέα Υόρκη για να χτιστεί;

Όλες οι πόλεις του κόσμου χτίστηκαν παράλληλα...

Η σελήνη λοιπόν, εικάζεται, ξεκίνησε σαν φυσικό σώμα, και "χτίστηκε", όπως κτίστηκαν οι σιδερένιοι ουρανοξύστες στη Νέα Υόρκη. Αλλά σε τόσο μεγάλη κλίμακα που έγινε ένα τεράστιο διαστημόπλοιο, αυτή είναι η θεωρία.

> Ο Δίας ουσιατικά ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ τους δορυφόρους ανά κάποιο χρονικό διάστημα και έρχονται καινούριοι είτε δημιουργούνται από τα υπολοίματα των προηγούμενων καταστροφών.

Αυτό είναι μία θεωρία, όπως και πολλά άλλα που έγραψες. Όπως ότι η σελήνη "σχηματίστηκε από σύγκρουση μεγάλου σώματος με τη γη". Ή το άλλο που λένε, ότι "συνελήφθη από τη γη". Οι θεωρίες έχουν κάποια όρια και κάποια διάρκεια ζωής:

Όποιος εμφανίζει θεωρίες σαν "βέβαιη και διαχρονική γνώση",

- ή είναι ακόμα στο στάδιο του "μάθαμε σήμερα στο σχολείο" (δηλαδή δεν έχει μπει στο mindset της έρευνας)

- ή πουλάει μούρη στους άσχετους

> δεν με πληρώνουνε για να χρησιμοποιώ την γλώσσα μου, αλλά την ΛΟΓΙΚΗ μου, για τους φτιάχνω τα μηχανήματα

Κι ο τσαγγάρης παπούτσια φτιάχνει. Αν του πούνε ότι μιλάει σαν κάφρος, τι πρέπει να απαντήσει; "Δεν με πληρώνουνε για να χρησιμοποιώ την γλώσσα μου, αλλά για να τους φτιάχνω τα παπούτσια";

Πάρτε κι ένα προσομοιωτή του ηλιακού συστήματος. Δημιουργείς ότι σύστημα Ν αντικειμένων θέλεις, του δίνεις ότι αρχικές ταχύτητες θέλεις, και σου λύνει τη διαφορική εξίσωση. Με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Με λίγο πειραματισμό βλέπει κανείς ότι είναι σχεδόν αδύνατο να συλληφθεί αντικείμενο από πλανήτη και να γίνει δορυφόρος.

Χωρίς "φρένα" ή άλλη πρόωση, δεν γίνεται. Όποιος το καταφέρει, θα τον παραδεχτώ.

Η πτώση του Shoemaker-Levy στον Δία.

http://www.orbitsimulator.com/gravity/articles/sl9.html

Dare To Dream

Edited by - gentleman on 17/09/2006 03:19:48

ΕΛΛΗΝ123Νέο Μέλος
17/09/2006, 02:19:38
OANNHSEA( Καμία σχέση με το ψαρομούρη τον Οάννη;) είπα μια κουβέντα νωρίτερα «Σας φαίνεται η επίτευξη μιας τέτοιας κατασκευής αδύνατη γιατί θεωρείτε τον εαυτό σας στολίδι του σύμπαντος και κάτι σπουδαίο. Ναι είναι στολίδι ο άνθρωπος όταν το συγκρίνεις με ζώα αλλά με ανώτερους πολιτισμούς που βλέπουν εμάς σαν μερμήγκια; Επειδή δεν το έχει καταφέρει ο άνθρωπος δεν σημαίνει ότι δεν το έχει καταφέρει κανείς.»

Οποιαδήποτε πηγή και να ανέφερα με μια κουβέντα την βγάζετε προϊόν ζοφερής φαντασίας.
Βλέπεις εσύ και οι όμοιοι σου πάντα ξέρετε καλύτερα. Μπήκα εδώ δια την ανταλλαγή γνώσεων και όχι για να αποδεικνύω το κάθε μου λεγόμενο. Δεν γίνεται να μιλάω με προτάσεις και παράλληλα να προσπαθώ να αποδείξω την ύπαρξη του αλφαβήτου σε ανεπίδεκτους μαθήσεως. Δεν θέλετε να πιστέψετε με γεια σας και χαρά σας, αλλά δεν έχετε την απαραίτητη γνώση για να έχετε την σωστή γνώμη. Τις πηγές τις αναφέρω, έχεις μήπως μυωπία; Γνωρίζεις τον εν λόγο συγγραφέα; Σαφώς και όχι και δι αυτό παραθέτεις το επιχείρημα του ηλίθιου «Δεν το γνωρίζω, δεν συμφωνώ, δεν το πιστεύω άρα δεν υπάρχει!»
Θα μπορούσα να αποστείλω και φωτογραφίες από την σελήνη αλλά και τον ήλιο. Τι γίνεται στον ήλιο γνωρίζεις; Η επειδή σου είπαν ότι είναι ένα απλό άστρο βολεύτηκε ο στενεμένος πνευματικός και διανοητικός σου ορίζοντας και σταμάτησες να ασχολείσαι; Απλά παύω να ασχολούμαι και εγώ πιστέψτε ότι θέλετε. ΑΤΙΑ έχω και εγώ δει και φυσικά θα μπορούσα να είμαι ένας ψυχοπαθής πράμα που θα βόλευε τον μικρό σας κόσμο, αλλά οι βιντεοκάμερες, όπως αυτή που χρησιμοποίησα για να το καταγράψω δεν έχει αποδειχθεί ότι παρουσιάζουν ψυχολογικές διαταραχές. Και δια να προλάβω μερικούς καλοθελητές, ναι καθόμουν με την κάμερα και μαγνητοσκοπούσα τη σελήνη. Για να συζητήσει κάποιος μαζί μου πρέπει να έχει γνώσεις, διαφορετικά είναι σαν να βάζεις ένα πυρηνικό φυσικό να διδάξει σε νηπιαγωγείο. Παύω λοιπόν να ασχολούμαι.
Επίσης δεν θα εξαφανιστώ ως δια μαγείας αλλά ως δια αηδίας.
Σε 10 χρόνια το πολύ θα έχετε αλλάξει γνώμη, και δεν σκοπεύω να το αποδείξω ούτε αυτό.

Αυτοί που προσδιορίζουν την αξία τους από τη δουλειά τους είναι δούλοι.
Αυτοί που προσδιορίζουν την αξία τους από το σώμα τους είναι μάζες
Αυτοί που προσδιορίζουν την αξία τους από την ψυχή τους, τουλάχιστον έχουν.
ΜΓΧ

Edited by - ΕΛΛΗΝ123 on 17/09/2006 05:11:42

17/09/2006, 08:18:21
Dear gentleman,
Ξέρεις μερικές φορές πρέπει να ρίχνεις και άδεια για να πιάσεις γεμάτα.
Εάν ήταν τα πάντα σωστά, πως θα ήξερα ποιοί είναι αυτοί που ξέρουν και ποιοί οι άσχετοι; Τέλος με αυτό...
Για το κείμενο σου τώρα...
“Δεν είναι το ένα σύστημα πιο περίπλοκο από το άλλο. Και στις 2 περιπτώσεις τα αντικείμενα περιστρέφονται γύρω από το κέντρο βάρους. Η περιστροφή έχει την ίδια εξίσωση. “
Έχεις απόλυτο δίκιο για το παραπάνω.

“Σε πιο λεπτομερή μοντέλα, αν κάτι είναι πιο περίπλοκο αυτό είναι η γη-σελήνη λόγω των ωκεανών, όχι ο πλούτων-χάρων.”
Δεν έγραψα κάτι τέτοιο, έγραψα ως παράδειγμα το σύστημα Πλούτωνας – Χάροντας, πρώτον γιατί δεν είναι πλανήτες και δεύτερον γιατί ένα ακόμη παράδειγμα του συστήματος δύο γιγαντιέων διαφορετικών σωμάτων.
“Το ψύρισμα της μαϊμούς (όχι 9000 km, 9500 km) που αποσκοπεί; Κάτι να ΄χουμε να λέμε, μήπως και θολώσουν τα νερά;
Ωωω, στάκα κούκλε, δεν έχω γράψει κάτι για ψυρίσματα μαϊμούς εγώ.”

“Η σελήνη λοιπόν, εικάζεται, ξεκίνησε σαν φυσικό σώμα, και "χτίστηκε", όπως κτίστηκαν οι σιδερένιοι ουρανοξύστες στη Νέα Υόρκη. Αλλά σε τόσο μεγάλη κλίμακα που έγινε ένα τεράστιο διαστημόπλοιο, αυτή είναι η θεωρία.”

Ξέρεις πόσο διαφορετικό είναι το παράδειγμα που δίνεις; Ουσιαστικά μπερδεύεις την δημιουργία μίας μοναδικής κατασκευής (Σελήνη) με την δημιουργία μίας σπονδυλωτής κατασκευής (πόλεις). Το παράδειγμα όμως μπορεί να δώσει την πραγματική διάσταση του προβλήματος Σελήνη. Οι πόλεις θέλουν τροφοδοσία – πιστεύεις ότι θα μπορούσαμε να καλιεργήσουμε μέσα στην Αθήνα με οποιοδήποτε τρόπο την ποσότητα τροφής που χρειάζεται ο πλυθησμός της; Μήπως έχεις κάτσει ποτέ να υπολογίσεις πόση θα ενέργεια θα χρειαζόταν για να α) ανακυκλώσουμε το νερό που χρησιμοποιεί η πόλη, β) να ανακυκλώσουμε τα σκουπίδια και γενικά τα υπολοίματα της πόλης (μαζί και τους νεκρούς), γ) ανακυκλώσουμε τον αέρα που χρησιμοποιούμε, δ) απλώς για να ζεί ο πληθυσμός της Αθήνας και φυσικά να διασκεδάζει;
Από την άλλη κανένα σύστημα δεν είναι πραγματικά κλειστό. Με λίγα λόγια ότι και να κάνεις θα έχεις απώλειες και σε αέρα και σε ενέργεια και σε πρώτες ύλες. Θα πρέπει λοιπόν από κάπου να τις επανακτάς.
Αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι νοήμονες «Σεληνολόγοι» και πρότειναν συν το χρόνο λύσεις όπως η χειμέρια νάρκη των ταξιδευτών, η δημιουργία του οικοσυστήματος από κύτταρα μόλις θα έμπαινε στην τροχιά της γης και άλλα τεινά.
“Αυτό είναι μία θεωρία, όπως και πολλά άλλα που έγραψες. Όπως ότι η σελήνη "σχηματίστηκε από σύγκρουση μεγάλου σώματος με τη γη". Ή το άλλο που λένε, ότι "συνελήφθη από τη γη". Οι θεωρίες έχουν κάποια όρια και κάποια διάρκεια ζωής:”

Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία πρόταση αλλά υπάρχουν και οι θεωρίες που στέκουν γιατί εξηγούν περισσότερα πράγματα από κάποιες άλλες. Το να συληφθεί η Σελήνη από την Γη αυτό δεν είναι λογικό λόγο της μικρής μάζας της, από την άλλη μπορείς να θυμηθείς την θεωρία που ήθελε την Αφροδίτη κομμάτι του Διός που έφυγε από αυτόν και μπήκε σε τροχιά;
Η θεωρία του υπερκομητοειδούς όσο περνάει ο καιρός φαίνεται να είναι και η πιο λογική. Νέες μελέτες δείχνουν ότι το ποσοστό των στοιχείων του αζώτου και του οξυγόνου στον ήλιο είναι πιο μικρό από αυτό που πιστεύαμε. Αν και το οξηγόνο δημιουργήθηκε από τους πρώτους οργανισμούς στην Γη, το άζωτο που βρέθηκε και γιατί δεν υπάρχει σε παρόμοια αναλογία ούτε στην Αφροδίτη, ούτε στον Άρη; Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς έχουμε περίπου 10% περίπου περισσότερα μέταλλα στην Γη από ότι θα έπρεπε με βάση την δημιουργία του ηλιακού συστήματος. Το παραπάνω μέταλλο που βρέθηκε; Το αντίθετο συμβαίνει στην Σελήνη.

“Πάρτε κι ένα προσομοιωτή του ηλιακού συστήματος. Δημιουργείς ότι σύστημα Ν αντικειμένων θέλεις, του δίνεις ότι αρχικές ταχύτητες θέλεις, και σου λύνει τη διαφορική εξίσωση. Με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Με λίγο πειραματισμό βλέπει κανείς ότι είναι σχεδόν αδύνατο να συλληφθεί αντικείμενο από πλανήτη και να γίνει δορυφόρος.”

Dear gentleman....
Μήπως, μήπως ρε παιδί μου, φτάνεις στο αντίθετο αποτέλεσμα, ότι ΟΛΟΙ οι δορυφόροι του ηλιακού μας συστήματος είναι εκεί από τοποθέτηση εξωγήινων; Ξέρεις, έχουμε βρει ακόμα και μετεωρήτες οι οποίοι έχουν δορυφόρους και φυσικά αυτοί θα έπρεπε να είναι ακόμα πιο δύσκολο να «πιάσουν» έναν...

Προς Έλλην123
Για εξήγησε μου σε παρακαλώ αυτές είναι οι πηγές που έχεις δώσει στο κείμενο σου (εκτός φυσικά και εάν έχεις φύγει για άλλο πλανήτη);

ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΗΜΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ... ( ΠΟΙΟΙ, ΠΩΣ, ΤΙ, ΠΟΥ, ΠΟΤΕ;)

Ο ΕΛ ΜΠΑΖ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ ΠΩΣ Η ΝΑΣΑ ΕΨΑΧΝΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ.... (ΚΑΑΑΤΙ , ΨΑΞΕ, ΨΑΞΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ –ούτε φυσικά και αυτόν που το ανέφερε ε;) Όταν ήμουν στον στρατό στο διπλανό κρεβάτι του θαλάμου βρισκόταν και ένας γιατρός σκέτος διάολος. Κάποια στιγμή μιλούσαμε για το ράδιο αρβύλα. Γυρνάει και μας λέει «θέλετε να δημιουργήσω ένα ράδιο αρβύλα και να μην πιστεύεται στα μάτια σας»; Μέσα σε 1 ώρα όλη η μοίρα εκπαίδευσης βρισκόταν στο πόδι επειδή σε λίγο θα μας έδιναν τα χαρτιά για έκτακτή βραδυνή έξοδο. Κάποιοι βέβαια γύρω από το γιατρόν ήμαστα πιο «συγκρατημένοι»!!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ, ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΘΕΩΡΙΑ ΔΥΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, Η ΣΕΛΗΝΗ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΙΟ... ( ΠΟΙΟΙ, ΠΩΣ, ΤΙ, ΠΟΥ, ΠΟΤΕ;)

ΑΥΤΟ ΚΑΘΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΖΙΝ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΣΤΣΕΡΜΠΑΚΩΦ.... ( ΠΩΣ, ΤΙ, ΠΟΥ, ΠΟΤΕ;) Αν είναι τόσο διάσημοι θα μπορούσε κάποιος εδώ μέσα να μου δώσει link με την παρουσία τους; Και ο Ντάινεκεν έχει βγάλει δεκάδες βιβλία, αλλά το γιαούρτι ο καραγκιόζης δεν το γλυτώνει...

…Ο ΤΖΩΡΤΖ ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΕ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΝΑΣΑ. Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ΄ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΔΡ. ΣΑΜ ΟΥΙΤΚΟΜΠ... ( Και εγώ έγραψα πιο πάνω για κάτι τρομερές αποκαλύψεις, αλλά.... Ειλικρινά τώρα ΕΣΥ πιστεύεις κάτι τέτοιο;) (ΜΟΥ ΕΙΠΑ, ΣΟΥ ΕΙΠΑ, ΤΟΥ ΕΙΠΕ, ΥΠΟΘΗΚΕ ΨΥΘΗΡΙΣΤΑ. )

ΣΤΑ 1973, ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ SPACEFLIGHT ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ Τ΄ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΛΟΥΝΑΝ. Ο ΣΚΩΤΣΕΖΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΩΝ ΓΗΙΝΩΝ ΡΑΔΙΟΣΗΜΑΤΩΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ.... ( Δεν μου λές έχεις ψάξει να βρεις αυτό συγκεκριμένο τεύχος του περιοδικού και το επίμαχο κείμενο με τα ίδια σου τα όματα; Ξέρεις Λουνάν σημαίνει σελήνιος...)

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕ Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ DON WILSON. Ε ΡΕ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ Ο ΤΥΠΑΣ…. Tι μ$%^%^ς είμαι και γράφω εδώ, αντί να γράψω ένα βιβλίο με αηδίες και να γίνω πλούσιος!!!

Για τις υπόλοιπες θέσεις για την κατασκευή της, άσε καλύτερα. Τα έχω αναπτύξει σε άλλο topic και δεν θέλω να τα ξαναγράφω. Το πολύ να κάνω copy-paste.

Όσο για το πολύ ωραίο και τραγικό τέλος... Λοιπόν φιλάρα, πιστεύω ότι πίστευα εδώ και 20 χρόνια. ΟΙ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ και όχι μόνο μία αλλά πάμπολες φορές... Είναι αυτό ακριβώς που μου δίνει το κουράγιο να συνεχίζω ακόμα και εάν ΟΛΟΙ είναι εναντίον μου – γιατί στο τέλος με ακρίβεια 90% θα είμαι ΕΓΩ αυτός που έχει δίκιο. Μπορεί να πεις ότι έχω πέσει στο λάκο με τους προβληματικούς ή τις τρελλές. Ναι, μπορεί να έχεις δίκιο. Ξέρεις... ένας τυπάς πάει στο ψυχίατρο και λέει: «γιατρέ πιστεύω ότι όλοι οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη είναι ηλίθιοι» και ο γιατρός απαντά: «μην λες βλακείες, αποκλείεται να έχεις γνωρίσει 6 δις ανθρώπους»....

Θα σε περιμένω σε 10 χρόνια, όταν θα έχεις ΕΣΥ αλλάξει γνώμη και θα λες «τι ανοησίες πίστευα τότε».

quote:

quote:

quote:

Edited by - OANNHSEA on 17/09/2006 08:21:44

ΕΛΛΗΝ123Νέο Μέλος
17/09/2006, 09:29:16
Σε αντίθεση με εσένα OANNHSEA δεν πιστεύω ότι είμαστε όλοι για όλα. Και δι αυτό και δεν θα επιμείνω. Το να κρίνεις ποιος είναι παραμυθάς και ποιος όχι δεν είσαι σε θέση. Δεν έχω διευθύνσεις για διαδικτυακούς τόπους γιατί ως γνωστό σε αυτούς μπορεί να γράψει ο κάθε ότι χωράει στην κάρα του. Δοκίμασε για αλλαγή να αρχίζεις να αγοράζεις βιβλία και όταν φτιάξεις μια καλή βιβλιοθήκη (όχι με το περιεχόμενο της κατάρτισης σου που τόσο μας λιβανίζεις) τα ξαναλέμε. Το θέμα που συζητάμε εδώ είναι από αυτά που ονομάζονται απόρρητα όποτε αν αναμένεις εις μια επίσημη δημοσίευση από κάποιον που εσύ θεωρείς ως αξιόπιστη πηγή (κρατικό φορέα, τηλεόραση), θα περιμένεις εις μάτην. Εσύ δεν είσαι που παρότρυνες κάποιον νωρίτερα να σου παρουσιάσει τα πτυχία του και να μην σε ξεγελάσει γιατί έχεις την δυνατότητα να διασταυρώσεις τις πληροφορίες; Αφού λοιπόν έχεις αυτή τη δυνατότητα ψάξε γι αυτούς τους δύο ρώσους και όταν δεις ότι δεν υπάρχουν ή ότι ουδέποτε έχουν κάνει τέτοιες δηλώσεις, τότε πες μας την γνώμη σου.
Δυστυχώς σήμερα υπάρχουν 6.000.000.000 γνώμες, δεν γίνεται να είμαστε όλοι σωστοί, δι αυτό εγώ σέβομαι μόνο τις γνώσεις. Όσοι γνωρίζουν να μιλούν, όσοι πιστεύουν να σιωπούν. Όσο για το περιοδικό Spaceflight μου κόστισε 53 δολάρια για να το παραγγείλω, αλλά και πάλι σε αυτή την περίπτωση θα αμφισβητούσες τους συντάκτες του άρθρου, αναρωτιέμαι πώς σε έπεισαν ότι η γη δεν είναι επίπεδη ή ότι δεν είναι κούφια. Κούφια;; Ναι κούφια έχω φωτογραφίες από δορυφόρο και τη μαρτυρία του ναυάρχου Byrd αλλά σύμφωνα με τα κριτήρια σου μάλλον το photoshop έκανε πάλι θαύματα και ο αξιωματικός του αμερικανικού ναυτικού είναι τρελός για δέσιμο… Το ότι έβαλες με κεφαλαία το ΕΓΩ δείχνει το πόσο μικρόμυαλος είσαι, αλλά δεν πειράζει έμενα θα με δικαιώσει ο αλάθητος. Επίσης όσο αφορά το θέμα τον ΑΤΙΑ αφού θες επίσημους φορείς, ο Αβέρωφ το είχε παραδεχτεί σε δημόσια συνέντευξη την ύπαρξη τους, το γνωρίζεις; Κι αυτός τρελός θα ταν…
Το πρόβλημα σου είναι όπως και πολλών εδώ μέσα ότι αποκτήσανε 2-3 χαρτάκια που αποδεικνύουν τις σπουδές τους άρα είναι παντογνώστες, το επιχείρημα του ηλίθιου που έλεγα νωρίτερα. Αυτό σε συνδυασμό με την ψευδαίσθηση ότι ο άνθρωπος είναι το ανώτατο ον (εκτός από το θεό που δεν έχει διαστημόπλοια) σε κάνει να νομίζεις ότι είμαστε κάτι σπουδαίο. Γελιέσαι οικτρά, όταν ρίξεις το μεγάλο ΕΓΩ και ανοίξεις το μυαλό σου θα καταλάβεις ότι δεν είμαστε και κάτι παραπάνω από φαντασμένη αστρική σκόνη. Όπως λέει ένας γνωστός μου, το μόνο παράξενο στο κόσμο είναι η γνώμη που έχουμε γι αυτόν. Έχω συζητήσει με ταξιδιώτες που επισκέφθηκαν την σελήνη πριν δεχτούν επίθεση. Μπορείς να υποστηρίξεις ότι είναι ψεύτες, αλλά προς έκπληξη σου και πλήγμα για τον εγωισμό σου, ξέρω πάντα πότε το άτομο απέναντι μου, λέει ψέματα και τα συγκεκριμένα άτομα είναι υψηλής ηθικής . Το πώς και τα γιατί δεν είσαι σε θέση να τα καταλάβεις αλλά και ούτε είμαι σε διάθεση να στα εξηγήσω. Σε εννιά μήνες με εννιά χρόνια θα επισκεφθώ και ίδίος το μέρος, κατάλληλη ομάδα και κατάλληλα «όπλα» χρειάζονται.
Μια συμβουλή, σταμάτα να νομίζεις ότι ξέρεις και τότε θα αρχίσεις να μαθαίνεις.

Σε δέκα χρόνια θα έχεις αλλάξει γνώμη ως προς το θέμα αποκλειστικά που συζητάμε εδώ, τα λοιπά θέματα δεν με ενδιαφέρουν. Όσο για την δική μου γνώμη απο το 74 και μετά κλίνει πρός αυτό που είναι σήμερα, μόνο καινούργια στοιχεία παρουσιάζονται.

Υ.Γ Όσοι έχουν ορθή αντίληψη γνωρίζουν ότι το «σύστημα» σε όλες τις πτυχές του βρωμάει, αλλά τι ειρωνεία μαθαίνουν παπαγαλία αυτά που θέλει να τους διδάξει και κοκορεύονται δια αυτά. Χαίρε σκότος αμέτρητο και μαύρη νύχτα, η Άρτέμις θα αργήσει εδώ να γεννηθεί γιατί η Λητώ έκανε άμβλωση!

Edited by - ΕΛΛΗΝ123 on 17/09/2006 10:03:56

17/09/2006, 11:04:51
βρε κατι πραγματα
ολοι λενε ψεματα ολοι ειναι μελη μιας συνομοτικης ομαδας

και για να μην αρχησεις ελλην123 να λες παλι ιστοριες
για ατομα που πιστευον οτι λενε οι συνομοτες σκεψου λιγο κατι πολυ απλο

ποσα ατομα εχουν τηλεσκοποιο;;

ποσα ατομα ειναι αστρονομοι;
ποσα ατομα ειναι εραστες της αστρονομιας;;

ποσοι απο τους αστρονομους η τους εραστες εχουν παρακολουθησει ωρες ατελιωτες την σεληνη με τα τηλεσκοποια τους;;;

πως ειναι δυνατον απο ολους αυτους να εχουν δει μονο 0,0000000000000000000000000000001% τα παραξενα πανω στην σεληνη και ολοι οι αλλοι να μην τα εχουν δει;

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

ΕΛΛΗΝ123Νέο Μέλος
17/09/2006, 11:18:58
Πράγματι gigeni πολύ λίγα άτομα ασχολούνται με την αστρονομία και ακόμα λιγότερα έχουν τηλεσκόπια. Οι οφθαλμοί μας όμως είναι τυφλοί επειδή αυτούς εμπιστευόμαστε μόνο. Παρεμπίπτοντος δεν μίλησα ποτέ για χρήση τηλεσκόπιου και εκτός αυτού, ποίος σου είπε ότι δεν έχουν δει; Οι περισσότεροι έχουν δει αλλά θέλουν να κρατήσουν και τη δουλεία τους και την υπόληψη τους δεδομένου του τρόπου αντιμετώπισης που λαχαίνουν τέτοιες μαρτυρίες από τους αδαείς που είναι και πλειοψηφία.
Επίσης μάλλον ανοίκω σε αυτό το σπάνιο 0,0000000000000000000000000000001% γιατί κατέγραψα ένα ΑΤΙΑ με τη βιντεοκάμερα να περνά μπροστά από την Σελήνη. Μπορεί να ήταν πουλί, μπορεί να ήταν αεροπλάνο, μπορεί να ήταν ο superman ή ο ΕΤ με το ποδήλατο του, ξέρω τι είδα και εμένα μου αρκεί αυτό, όποιος δεν θέλει να το δεχθεί, με γεια του με χαρά του, όπως ξαναείπα σε λίγα χρόνια δεν θα είναι θέμα επιλογής, σημείωσε το αυτό.

Edited by - ΕΛΛΗΝ123 on 17/09/2006 11:29:57

ΕΛΛΗΝ123Νέο Μέλος
17/09/2006, 12:21:13
Επίσης εδώ μέσα μόλις πληροφορήθηκα ότι έγραφε και παλιότερα ένας «μαθητής» μου (για την ακρίβεια ο ανιψιός μου) με το όνομα Tripod.
Στη σελίδα 6 Του «Μύθος και θρησκεία» θα βρείτε το θέμα «Χριστιανισμός. Οι ερωτήσεις και οι υπέρμαχοι» στη σελίδα 3 του θέματος είχε προειδοποιήσει:

«Κάτι ψιθυρίζεταί για θερμό επεισόδιο το νέο έτος και κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο. Δεν θέλω πανικό, θα είναι ένα σκαμπίλι για την εθνική μας περηφάνια και θα γίνει για να δώσει μουχλιασμένη τροφή στα μάτια κάποιων.»

Για να θυμηθούμε τώρα τα F-16 και το δήθεν ατύχημα, όσοι νομίζουν ακόμα ότι ήταν ατύχημα είναι το λιγότερο ευκολόπιστοι, το κείμενο βρίσκεται περίπου στη μέση της σελίδας και γράφτηκε στις 15/12/2005. Προσωπικά λόγω γνώσεών είμαι λίγο καλύτερος στις «προβλέψεις».
Οι ειδικοί μίλησαν με αποδείξεις όχι με πεποιθήσεις. Ελέγξτε το. Για όσους θέλουν να νομίζουν ότι είναι σύμπτωση, δεν μπορώ να κάνω δυστυχώς τίποτα, το δέχεστε ή όχι πρόβλημα σας.

Οσό για τη μέθοδο επισκεύσεως της σελήνης my hat goes to gentleman. Επιτέλους κάποιος σκέφθηκε παραπέρα!!

Edited by - ΕΛΛΗΝ123 on 17/09/2006 12:26:55

gentlemanΜέλος
17/09/2006, 12:21:30
Με αστρική προβολή πήγες στη σελήνη;

Dare To Dream

17/09/2006, 12:25:51
ΕΛΛΗΝ123, ελπίζω να καταλαβαίνεις οτι πολλές φορές είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να πιστέψουν σε αναφορές θέασης εξωγήϊνων, θέασης πνευμάτων κτλ.
Τις περισσότερες φορές αυτά αποτελούν μια προσωπική βιωματική εμπειρία η οποία κάνει εμάς τους ίδιους αφενός να αναλογιστούμε για την πιστότητα της κι αφετέρου μας κάνει να αναρωτιόμαστε εάν θα πρέπει να εκμυστηρευτούμε αυτή μας την εμπειρία σε κάποιο άλλο πρόσωπο.

Η αντίδραση αυτού του ατόμου μπορεί να είναι απλά συγκαταβατική, μπορεί να είναι χλευαστική, ειρωνική ή κι αδιάφορη.
Μπορεί πάλι να μας πιστέψει εάν έχει κάποια δική του παρόμοια εμπειρία ή αν έχει κατορθώσει να πιστεύει πως δεν υπάρχει απλά ό,τι εμείς έχουμε δει αλλά υπάρχει κι η πιθανότητα να υπάρχει και κάτι πέρα από αυτό που έχουμε δει.

Μπορούμε όμως να κατηγορήσουμε αυτό το άτομο για την έλλειψη εμπιστοσύνης που δείχνει?
Όπως σου είπα, η εμπειρία μας αυτή είναι καθαρά βιωματική κι οι άνθρωποι έχουμε γίνει τόσο καχύποπτοι που ίσως να απαρνιόμαστε και μια αληθινή εμπειρία.

Όμως το σημαντικό είναι πως εμείς γνωρίζουμε την αυθεντικότητα της εμπειρίας μας, εμείς μπορούμε να γνωρίζουμε εάν αυτό που βιώσαμε είναι αληθινό ή όχι.
Εάν το καταφέρουμε αυτό και σκεφτούμε λίγο τα παραπάνω που σου είπα, πιστεύω πως ίσως να μη μας ενδιαφέρει κι ιδιαίτερα το αν θα γίνουμε πιστευτοί ή όχι.
Εμείς θα γνωρίζουμε αυτό που βιώσαμε...

quote:
όπως ξαναείπα σε λίγα χρόνια δεν θα είναι θέμα επιλογής, σημείωσε το αυτό.

Θα μπορούσες να επεκταθείς λίγο επάνω σ' αυτό?
Θα με ενδιέφερε ειλικρινά να μάθω λίγα πράγματα παραπάνω σχετικά μ' αυτό.

In anticipation of my resurrection...

17/09/2006, 12:48:37
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
όπως ξαναείπα σε λίγα χρόνια δεν θα είναι θέμα επιλογής, σημείωσε το αυτό.
--------------------------------------------------------------------------------

Θα μπορούσες να επεκταθείς λίγο επάνω σ' αυτό?
Θα με ενδιέφερε ειλικρινά να μάθω λίγα πράγματα παραπάνω σχετικά μ' αυτό.

2012 αφιξη ολυμπιων

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του