ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΚΛΟΓΕΣ 6-5-2012 ΣΧΟΛΙΑ, ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΕΚΛΟΓΕΣ 6-5-2012 ΣΧΟΛΙΑ, ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Dr Jekyll Mr Hyde61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
01/02/2010, 09:50:37
Ιησούς: Γνώριζε ότι ο άνθρωπος θα αμαρτούσε αλλά του επέτρεψε την
ελεύθερη βούληση να κάνει την δκή του επιλογή.

-Γνώριζε ότι θα αμαρτούσε λέει..αλλα , παρ'ολ'αυτά του επέτρεψε την ελεύθερη βούληση..

Δηλαδή τον έπλασε , όπως τον έπλασε......ως παντογνώστης δε ήξερε -εκ των προτέρων- ότι θα αμαρτήσει και ενώ αυτό...... ηταν "προδιαγεγραμμένο"..

Άρα ως παντογνώστης γνώριζε και ότι ο εωσφόρος θα του ξέφευγε και ότι ως όφις θα έπειθε την Εύα να φάει το μήλο και θα εκδιώκονταν εξ αυτού , απο τον παράδεισο..

Όλα ήταν εκ των προτέρων γνωστά στον δημιουργό αλλα και αναπόδραστα και παρ'ολ'αυτά τα άφησε να εξελιχθούν ... κατα τ'αλλα ήταν ελεύθερος να επιλέξει...

Αυτά κάθονται και λένε και κανείς πλέον δεν μπορεί να τους πάρει στα σοβαρά...

soul

01/02/2010, 09:53:50
quote:

Τα ερωτήματα και οι απορίες του Σωκράτη σ΄ αυτόν τον φανταστικό διάλογο θα έπρεπε να είναι και απορίες κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου στην σημερινή τουλάχιστον εποχή . Αλλά φευ...Δυστυχώς βλέπουμε δείγματα περί του αντιθέτου. Με ένα " ο θεός είναι τέλειος , έχει το σχέδιό του " και άλλες τέτοιες φαιδρές και αστήρικτες γενικολογίες και αοριστίες , που δεν αντέχουν την κριτική παιδιού των πρώτων τάξεων του δημοτικού ,.... καθαρίζουν οι πιστοί του δόγματος.
Ωστόσο μιας και το ξεκίνησες Αίολε , να βάλω και εγώ μια υποθετική ερώτηση του Σωκράτη προς τον Ιησού και αφού ο τελευταίος είπε ότι ο θεός καταράστηκε....τον όφι να σέρνεται αιωνίως στο χώμα (έτσι δεν λέει η εβραϊκή μυθολογία ;) : έως τότε ο όφις ...περπατούσε ;;;; Και άν ναι , με πόσα πόδια ,...δύο , τέσσερα ;

Ο διάβολος , έχει πολλά ποδάρια..δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό αλλα εσύ βάλε και ξανα-βάλε...

soul

D.P.J. 10Μέλος
01/02/2010, 10:12:52
Άρα περπατούσε κανονικά......απλώς θα είχε πρόβλημα με το καθημερινό γυάλισμα των παπαουτσιών του .
Και αυτό φαντάζομαι αφορούσε όλα τα φίδια...
Ή μήπως όχι ;
01/02/2010, 10:27:07
quote:

Άρα περπατούσε κανονικά......απλώς θα είχε πρόβλημα με το καθημερινό γυάλισμα των παπαουτσιών του .
Και αυτό φαντάζομαι αφορούσε όλα τα φίδια...
Ή μήπως όχι ;

Τώρα ζητάς απαντήσεις που μόνο ο θεός θα μπορούσε να δώσει..

Μπορεί τα παπούτσια να ήταν άφθαρτα και αυτογυαλιζόμενα και αυτοβαφόμενα..ξέρω γώ?

Το μόνο που ξέρω φίλε μου είναι ότι πάνε να μας τρελλάνουν εντελώς...

soul

D.P.J. 10Μέλος
01/02/2010, 10:51:02
Εαρινός
quote:

Τώρα ζητάς απαντήσεις που μόνο ο θεός θα μπορούσε να δώσει..

soul

Ήμαρτον.......

01/02/2010, 13:41:15
Και μετά το σύντομη και διασκεδαστική παρέμβαση του Καμπαρντινάκια (junk;), ο οποίος με περισσή γλαφυρότητα μας έδειξε πόσο αγαπάει τον εαυτό του κι εμάς, όπως όλοι οι ΟΕΟ άλλωστε, επανερχόμεθα στην συνέχεια μας.
D.P.J. 10 και Εαρινέ, μπορούμε να συζητήσουμε για την λογική και το κλίμα του διαλόγου.
Τι θα μπορούσε (αν) ο Κύριος και τι θα μπορούσε (αν) ο Σωκράτης.
Δηλαδή τι θα μπορούσαν να πουνε για να βελτιωθεί λογικά ο διαλογος.
Πάντως, όποιος συνέταξε αυτόν τον διάλογο, έχει μπει στο μυαλό του Πλάτωνα.
Και το κυριότερο, δεν νομίζω ότι μπορούν να κολλήσουν τίποτα ιστορίες για κολαράκια εδώ... τού πούστη!
Αλλά δεν είμαι και σίγουρος...
Εχουν πολλά ποδάρια...

-Ιησούς: Δεν πρέπει να ρωτάς τον Θεό!
-Σωκράτης: Δεν έχω συναντήσει ποτέ αυτόν τον κύριο και επομένως δεν
μπορώ να τον ρωτήσω. Ερωτώ εσένα, που δηλώνεις ότι τον εκπροσωπείς,
αποφασισμένος να μάθω αν είσαι ή όχι.
-Ιησούς: Πρέπει να πιστεύουμε στη Βίβλο, στις Γραφές, στο Λόγο του Θεού με πίστη, χωρίς να περιμένουμε να είμαστε ικανοί να καταλάβουμε και χωρίς να ερωτάμε για απόδειξη.
-Σωκράτης: Είναι αδύνατον για έναν άνθρωπο να μην επιλέγει. Είσαι ενήμερος ότι υπάρχουν χιλιάδες άλλες θρησκείες στον κόσμο; Αν πιστεύουμε με πίστη θα πρέπει να τις αποδεχτούμε όλες. Όμως είναι όλες διαφορετικές και αυτό είναι που το κάνει αδύνατο. Θα ήταν σαν να πίστευες ταυτόχρονα ότι ο κόσμος είναι σφαιρικός και επίπεδος. Σίγουρα δεν εξασκείς αυτό που κυρήττεις. Γιατί έτσι τότε θα πίστευες ότι η Εβραϊκή θρησκεία και η Παλαιά Διαθήκη ήταν σωστές και δεν ξεκίνησαν αυτήν την νέα αιρετική θρησκεία σου. Ή σαν εχθές που οι ιερείς της Αθηνάς σε επέπλητταν στους δρόμους να σταματήσεις να κυρήττεις τα ιερά σου, θα έπρεπε να πιστέψεις στην Ελληνική θρησκεία των Ολυμπίων Θεών γιατί ήταν η πρώτη και θα έπρεπε να την πιστεύεις με πίστη γιατί σου είπαν ότι είναι αληθινή.
-Ιησούς: Σωθήκαμε από τη πίστη για να μην υπερηφανευόταν ο άνθρωπος.
-Σωκράτης: Επέτρεψε μου να σου δώσω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα:
Υπέθεσε πως το Μαντείο των Δελφών μου είπε ότι ένας συγκεκριμένος
άνθρωπος ήταν ένοχος για τον βιασμό και την δολοφονία της γυναίκας μου και ότι θα έπρεπε να τον σκοτώσω, γιατί διαφορετικά θα με σκοτώσει, φοβούμενος ότι θα ανακαλύψω το έγκλημα του και τον σκοτώσω μου λες «ου φονεύσεις». Μου λές ότι πρέπει να έχω πίστη οτιδήποτε και αν μου πούν. Ακολουθώντας τη διαταγή σου, θα πρέπει να τον σκοτώσω εξ’αιτίας της πίστης μου στο Μαντείο των Δελφών αλλά δεν πρέπει να τον σκοτώσω εξ’αιτίας της πίστης μου στον Άρχοντα Θεό. Όμως δεν μπορώ ταυτοχρόνως και να τον σκοτώσω και να μην τον σκοτώσω. Επομένως μου είναι αδύνατο να πιστέψω οτιδήποτε από πίστη και μόνο. Υπάρχει μια πνευματική επιλογή που εγώ και εσύ και όλοι οι άνθρωποι κάνουν, είτε εθελοντικά είτε όχι, ως προς τι να πιστέψουμε. Τι θα πρέπει ενναλλακτικά να κάνεις: επιλέγεις σκεφτόμενος, συνομιλώντας και παίρνοντας υπόψιν όλες τις πλευρές του προβλήματος ή εθελότυφλα αρνήσαι ότι υπάρχει οποιαδήποτε άλλη επιλογή; Η επιλογή είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή ενός ανθρώπου γιατί η απάντηση στο ερώτημα «ποιός ο σκοπός της ζωής» προϋποθέτει ολόκληρη την πορεία της ζωής ενός ανθρώπου. Εάν ένας άνθρωπος πρέπει να καθοδηγεί την όποια κίνηση του από την θρησκεία του, όπως υποστηρίζεις, τότε σίγουρα θα πρέπει να σκεφτεί πολλές φορές για την επιλογή των θρησκειών. Επέτρεψε μου να σου πώ μια παραβοή: Εάν θέλεις να πάς από μια πόλη σε μία άλλη για κάποιο λόγο που εμπλέκει ολόκληρη την ζωή σου, δεν θα ήταν σοφότερο να πάρεις υπόψιν σου όλες τις διαδρομές, ασχέτως αν σε κάποιες από αυτές συχνάζουν ληστές, ασχέτως άν δεν είναι η πιό κοντινή ή πιό ασφαλής πόλη να πάς, ή, αν ασχέτως υπάρχει πράγματικά κάποια πόλη;
-Ιησούς: Εάν πραγματικά θέλεις να μάθεις την αλήθεια για τόν Θεό, τη
δημιουργία και την σποπιμότητα της ζωής, υπάρχει ένας απλός τρόπος να
ανακαλύψεις την αλήθεια. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ζητήσεις από τον Θεό να έρθει στην καρδιά σου. Εάν πραγματικά θές να μάθεις την αλήθεια για τον Θεό, το Άγιο Πνεύμα θα έρθει σε εσένα και θα γίνεις ένα με τον Θεό. Εκείνη την στιγμή θα κερδίσεις παραδεισένια Γνώση και Ειρήνη. Και όταν θα πεθάνεις, θα πάς στον παράδεισο και θα ζήσεις παντοτινά χαρούμενος και
ικανοποιημένος.
-Σωκράτης: Περιμένω να μάθω την αλήθεια. Τι ακριβώς πρέπει να κάνω και
να πω με σκοπό να κερδίσω αυτή την Γνώση και Σοφία; Πώς θα απευθυνθώ
σ’αυτόν;
-Ιησούς: Πές «Θεέ έλα στην καρδιά μου και δώσε μου Σοφία να κατανοήσω την αλήθεια».
-Σωκράτης: Λές απλά και μόνο επαναλαμβάνωντας το, θα κερδίσω Γνώση
σχετικά με το ποιός είναι ο σκοπός της ζωής;
-Ιησούς: Ναί. Ο Θεός λέει να αναζητήσεις και θα βρείς, ρώτα και θα απαντηθεί, χτύπα και θα σου ανοιχτεί διάπλατα. Ο Θεός υποσχέθηκε να δείξει την αλήθεια σε οποιονδήποτε τον ρωτήσει.
-Σωκράτης: Θεέ έλα στην καρδιά μου και δώσε μου Σοφία να καταλάβω την
αλήθεια.
-Ιησούς: Βλέπεις; Τώρα ευχαρίστησε τον Θεό που σου έδωσε αιώνια ζωή.

Εννοείται ότι συνεχίζεται...

Edited by - Αίολος on 01/02/2010 14:16:41

02/02/2010, 09:38:08
... -Σωκράτης: Τίποτα δεν συνέβη. Δέν γνωρίζω τίποτε παραπάνω σχετικά με τον σκοπό της ζωής απ’ότι ήξερα πρίν.
-Ιησούς: Τότε δεν είσαι ειλικρινής. Δεν ευχήθηκες πραγματικά στον Θεό να έρθει στην καρδία σου και να σου δείξει την αλήθεια. Δεν είχες πίστη που θα ερχόταν στην καρδιά σου.
-Σωκράτης: Θέλω πραγματικά να μάθω την αλήθεια. Αφιέρωσα ολόκληρη την
ζωή μου μελετώντας φιλοσοφία και λόγο. Εύχομαι πολύ περισσότερο από την ίδια τη ζωή να μάθω το σκοπό της ζωής. Είναι μια απάντηση που αναζητώ από τότε που πρωτοείδα τον ήλιο. Αν δεν την μάθω ακόμη, θα την αναζητήσω μέχρι την ημέρα που θα πεθάνω. Πιθανώς να μην με άκουσε. Να τον ξαναρωτήσω δυνατά;
-Ιησούς: Απέτυχες να βρείς την απάντηση γιατί δεν έχεις πίστη. Εάν ο
άνθρωπος είχε εναποθέσει το μέγεθος ενός κόκκου σινάπεως, θα μπορεί να
μετακινήσει ένα βουνό και οτιδήποτε ευχηθεί να γίνουν πραγματικότητα.
-Σωκράτης: Αυτό είναι αδύνατο. Μήπως κανένας από αυτούς τους ανθρώπους
που σε ακολουθούν σήμερα είχαν ποτέ τους συγγενείς ή φίλους που να ήταν άρρωστοι ή πεθαμένοι; Σίγουρα υπήρχαν. Και σίγουρα εάν ήταν καλοί Χριστιανοί ευχήθηκαν να μήν αρρωστήσει ή πεθάνει κάποιος συγγενής ή φίλος, αλλά να είναι υγιής και ευτηχής και πάλι. Σίγουρα κανείς δεν θα είναι τόσο ηλίθιος να πεί πως δεν είχε δεί ποτέ φίλο να πεθαίνει. Σίγουρα κανένας δεν θα είναι τόσο σκληρός να πεί πως ποτέ δεν ευχήθηκε για ένα φίλο του να ζήσει. Επομένως, κατανοήται πως ποτέ κανένας Χριστιανός σ’όλη την διάρκεια των αιώνων δεν είχε πίστη στο Θεό, ή αλλιώς ότι ο Θεός ψευδόταν.
-Ιησούς: Ο Κύριος έδωκεν και ο Κύριος έλαβεν πίσω, ευλογημένο το όνομα του Κυρίου.
-Σωκράτης: Θα σου παρουσιάσω μια παραβολή που αποδεικνύει πως δεν υπήρξε ποτέ κανένας Χριστιανός ή Εβραίος που να είχε πίστη. Και θα σου αποδείξω οτι ο Θεός έλεγε ψέμματα όταν υποσχέθηκε να έρθει στην καρδιά του ανθρώπου και να του διδάξει το νόημα της ζωής. Πρώτον, θα συμφωνούσες ότι η Κόλαση είναι χειρότερη από οποιαδήποτε πιθανή γήϊνη ατυχία;
-Ιησούς: Ναί. Σίγουρα.
-Σωκράτης: Και επίσης δεν είχες πει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αμαρτωλοί και υπολείπονταν στη δόξα του Θεού;
-Ιησούς: Ναί.
-Σωκράτης: Όλοι οι Χριστιανοί ή οι Εβραίοι που έχουν πίστη, πιστεύουν ότι θα πάνε στην Κόλαση αν αματήσουνε. Επέτρεψε μου να σου παρουσιάσω αυτή την παραβολή. Κάθε Χριστιανός είναι σαν ένας άνθρωπος που στέκεται στην κορυφή του λόφου: γνωρίζει ότι εάν αμαρτήσει, θα πέσει εις θάνατον, ή χειρότερα, εις αιώνιο βασανισμό. Είχες πεί ότι η Κόλαση είναι χειρότερη από οποιαδήποτε πιθανή γήϊνη ατυχία. Ασχέτως κατά πόσο τραυματικές είναι οι γήϊνες ατυχίες ή επιθυμίες του, κανένας άνθρωπος που ήταν ένας πιστός Χριστιανός, θα έπραττε αματία, ήτοι να πηδήξει από τον λόφο εις αιώνιον βασανισμόν. Είχες πεί ότι όλοι οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των πιστών Χριστιανών και Εβραίων, είναι αμαρτωλοί. Συνεπώς κανένας Χριστιανός ή Εβραίος από την αρχή της δημιουργίας του χρόνου, δεν πίστεψε ποτέ πραγματικά ότι θα πήγαινε στην Κόλαση. Γιατί εάν το πίστευε, δεν θα αμαρτούσε. Δεν θα πήδαγε από τον λόφο εάν πίστευε πώς η Κόλαση και ο αιώνιος βασανισμός τον περιμένουν εκεί κάτω.
Όλοι οι άνθρωποι πράγματι πηδούν από τον λόφο, όλοι κάνουν αμαρτία.
Επομένως, ούτε ένας δεν σε πίστεψε πραγματικά όλους αυτούς τους αιώνες. Αποδεικνύετε πως ο Θεός δεν ήρθε στις καρδιές τους όπως δεν ήρθε στην δικιά μου μόλις πριν λίγα λεπτά. Επομένως ο Θεός δεν έχει το Δικαίωμα να περιμένει από αυτούς να πράξουν με Χριστιανικό τρόπο ή να πιστέψουν σε Αυτόν.
Επομένως, ο Θεός δεν έχει το δικαίωμα να τους τιμωρήσει ή να τους στείλει στην Κόλαση. Επομένως, ο Θεός δεν είναι δίκαιος. Εν κατακλείδι ο Θεός σου δεν είναι Θεός.
-Ιησούς: Κοίτα τον κόσμο γύρω σου. Δεν αποδεικνύει ότι ο Θεός υπάρχει; Δές μια ωραία και φιλάνθρωπη φύση που σε κάνει δυνατό και υγειή και σου παρέχει τον ήλιο για ζεστασιά και τα δάση και τα χωράφια για φαϊ. Δεν πρέπει να υποκλιθείς στον Θεό για όλα όσα σου έχει κάνει;
-Σωκράτης: Ξέρω ότι η φύση είναι καθ’όλα καλή και φιλάνθρωπη, αλλά
ποιανού κόκκοι χαλαζιού έσπασαν το παράθυρο μου;
-Ιησούς: Απλούστατα υπάρχει κάποιο κακό στοιχείο στον κόσμο που δεν αναιρεί το καλό. Πρέπει να ευχαριστήσεις τον Θεό γι’αυτό. Ο Θεός πρέπει να υπάρχει, γιατί από που θα ερχόταν ο κόσμος αν δεν τον δημιουργούσε;

Και στο επόμενο το τέλος.
Εχετε όρεξη να μαντέπσετε τι γίνεται;
...ή να βάλουμε διαφημίσεις;

Edited by - Αίολος on 02/02/2010 09:49:04

02/02/2010, 13:01:19
Ναι τα αγαπάει τα παιδιά του , αλλα ωστόσο ο Διάβολος ήταν δικό του δημιούργημα που ωστόσο του ξέφυγε και που προφανώς δείχνει ότι δεν είναι και τόσο παντοδύναμος!

Και παρ'ολο που ο Διάβολος είναι τόσο δυνατός , άρα πολύ πιο δυνατός απο τον άνθρωπο , τον άφησε να αλωνίζει και με δεδομένο ότι ο θεός προγιγνώσκει όλα όσα μέλλεται να συμβούν , άρα και την οποιαδήποτε αμαρτία του ή παραβατικότητά του ανθρώπου την έχει προβλέψει κατα τ'αλλα τον αφήνει να έχει ελεύθερη βούληση ενώ είναι προδιαγεγραμμένο αυτό που θα κάνει και άρα δεν μπορεί να μην γίνει έτσι , διότι αν ας πούμε ο άνθρωπος ασκήσει -εντελεχώς- την ελεύθερη βουλησή του και επιδράσει ενεργητικά επι των προδιαγεγραμμένων και τα αντιστρέψει , τότε ασφαλώς ο θεός δεν θα μπορεί , να λέγεται πλέον και δεν θα θεωρείται ως προγιγνώσκων..!

Δεν μπόρεσε ο θεός να τον μαντρώσει τον Διάβολο και απαιτεί να τον αψηφήσουμε ή να τον αγνοήσουμε εμείς..τι καλά...τι σοφά!

soul

02/02/2010, 13:01:57
Όχι αγόρι μου Αίολε, συνέχισε εσύ τους...φανταστικούς διαλόγους, εκτος αυτών, δέν έχετε και τίποτε άλλο...Θα πεθένατε απο πλήξη....
Είπαμε, η φαντασία, ειναι πολύτιμος σύμμαχος του ανθρώπου...
Να έχετε κάτι κι εσείς....Στο πηγάδι ....ουρήσατε;Αλλά, αυτό που μου αρέσει εμένα, ειναι το επίπεδο που βλέπω να διαπερνά κάτι τέτοια θέματα, που εύστοχα ανοίγετε...
Μιλάμε για πολύ υψηλό επιπεδο...Απο ....υμιυπόγειο και κάτω...
02/02/2010, 13:12:22
quote:

Όχι αγόρι μου Αίολε, συνέχισε εσύ τους...φανταστικούς διαλόγους, εκτος αυτών, δέν έχετε και τίποτε άλλο...Θα πεθένατε απο πλήξη....
Είπαμε, η φαντασία, ειναι πολύτιμος σύμμαχος του ανθρώπου...
Να έχετε κάτι κι εσείς....Στο πηγάδι ....ουρήσατε;Αλλά, αυτό που μου αρέσει εμένα, ειναι το επίπεδο που βλέπω να διαπερνά κάτι τέτοια θέματα, που εύστοχα ανοίγετε...
Μιλάμε για πολύ υψηλό επιπεδο...Απο ....υμιυπόγειο και κάτω...

Δεν σ'αρέσει βέβαια , αυτό είναι σίγουρο αλλα είναι προκυπτόμενα ερωτήματα φίλε μου , μέσα απο τις εν γένει αναφορές που κάνει το δόγμα σας..δεν φταίει ο Αίολος για τις απορίες που εκφράζονται μέσα απο τις καταθέσεις του...ας μην τα λέγατε τα απείρου κάλλους πράματα που λέτε και λέγατε..

Τώρα για φαντασία , προς θεού μην αναφέρεσαι σε αυτήν ...όχι!

Οι κύριοι κατοχοί της είστε σείς αυτοδικαίως...οι εισηγητές θα έλεγα ...

Καμμιά απάντηση τελικά εκτός απο κορώνες να ελπίζουμε ότι θα πάρουμε???

soul

02/02/2010, 13:28:22
Το ξέρω βρε...καημένε Εαρινέ,ότι μονο με εμας ασχολείστε και ότι δεν έχετε τιποτε δικό σας κι ασχολείστε μόνο με τα δικά μας....Αλλά εσeίς τέτοια ξέρα, πως την αντέχετε;
02/02/2010, 13:31:37
quote:

Το ξέρω βρε...καημένε Εαρινέ,ότι μονο με εμας ασχολείστε και ότι δεν έχετε τιποτε δικό σας κι ασχολείστε μόνο με τα δικά μας....Αλλά εσeίς τέτοια ξέρα, πως την αντέχετε;

Η ψυχή μας το ξέρει..

soul

04/02/2010, 21:09:06
...Τι λέει,την περάσατε την ξέρα;
Άντε, βρε Εαρινέ..Μου ..λείψες....
Απο τους δυο που αναφέρει το θέμα,και οι δύο τον άνθρωπο δεν μελετούσαν;Μπορούμε να κερδίσουμε απο αυτό, αντι να τους συγκρίνουμε;
Αυτούς ή την πίστη και ιδέες τους;
04/02/2010, 22:22:56
quote:

...Τι λέει,την περάσατε την ξέρα;
Άντε, βρε Εαρινέ..Μου ..λείψες....
Απο τους δυο που αναφέρει το θέμα,και οι δύο τον άνθρωπο δεν μελετούσαν;Μπορούμε να κερδίσουμε απο αυτό, αντι να τους συγκρίνουμε;
Αυτούς ή την πίστη και ιδέες τους;

Την περάσαμε φιλε μου..εδώ και χρόνια..

Το στενάχωρο είναι ότι σε περιμένουμε στην παραλία , έχει και ένα σωστό ουζερί , αλλα βαρεθήκαμε να περιμένουμε να ξεφρακάρεις εσύ απο την ξέρα , σε σημείο που λέμε να στείλουμε κανα ελικόπτερο να σε "κοτσάρει"...

soul

04/02/2010, 23:15:47
Αγαπητέ μου Εαρινέ, ήρθε επιτέλους ο καιρός να σου πω το μυστικό: Με γνήσιο τσίπουρο και μεζέδες απο βιολογικής προέλευσης προιόντα και υλικά, ζεις σε ένα παράδεισο ενός κήπου, πολλά, που σε κάνουν και νοιώθεις καλύτερα απο παραλία και ουζερί....Βέβαια, δεν αρνούμαι τα καλά της παραλίας και του ουζερί που επίσης μου αρέσουν, αλλά...
Είμαι λάτρης του σπιτίσιου και παρείστικου στύλ, αγαπητέ μου και αν και βγαινω και έξω, δεν συγκρίνω ότι κάνω σε δικό μου χώρο, όπου ξέρω τι τρώω, τι πίνω....
Είναι θέμα οπτικής και ....ηλικίας...
23/02/2010, 09:58:40
Γιά σας και πάλι!
Λοιπόν παιδιά, όποιος είπε ότι, ζωή είναι αυτό που μας συμβαίνει ενώ εμείς κάνουμε άλλα σχέδια, ήταν μεγάλος σοφός!
Τέλος καλό, όλα καλά όμως.

Μεγάλο καινό άφησα για διαφημίσεις και θα ολοκληρώσω τον διάλογο με το λίγο που απομένει, όπως ακριβώς στο "γυαλί", διαφημίσεις πρίν τους τίτλους του τέλους...

-Σωκράτης: Δεν είναι απαραίτητο ότι ο Θεός σου δημιούργησε τον κόσμο. Υπάρχουν χιλιάδες ιερείς που υποστηρίζουν ότι ο Θεός τους τον δημιούργησε.
Απλά επειδή δεν έχω την απάντηση, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτώ τον δικό σου Θεό χωρίς να τον ελέγξω. Θα μπορούσα απλώς λογικά να απαιτήσω να πιστέψεις ότι ο Δίας δημιούργησε τον κόσμο. Ακόμη και άν συμφωνήσω ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, συνεπάγεται το τέλος της έννοιας των ιδιοτήτων του Θεού και λογικά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε από αυτό στην υπόθεση ότι οι άλλες πλευρές των εννοιών του Θεού είναι σωστές.
-Ιησούς: Περίμενε μην φεύγεις! Πρέπει να σώσεις την ψυχή σου από την αιώνια κατάρα. Αποδέξου τον Θεό στην καρδιά σου. Δεν θα φύγω μέχρι να μου πείς το ναί.
-Σωκράτης: Ναί. Υπάρχουν μόνο οι άεργες σκέψεις ενός γέρου άντρα. Είναι σίγουρο ότι είσαι σωστός από την στιγμή που έχεις πιστούς. Και αύτο που είμαι είναι απλά ένα μουντό και γέρικο μυαλό που βάζει την αιτία και την φιλοσοφία πάνω από τις φωνές του μέγα πλήθους.
-Ιησούς: Δόξα τω Θεώ που σου έδωσε αιώνια ζωή.
Ο Σωκράτης έφυγε.

Τί άλλο να έκανε ο φουκαράς;
Απλώς έφυγε.
Αν όμως γνώριζε τι θ' ακολουθούσε μερικούς αιώνες μετά, θα έφευγε απλώς;
Τι θα μπορούσε να κάνει; Τι θα έκανε;
Εάν κάποιος διαφωνεί με τα λόγια που έβαλε ο συντάκτης του διαλόγου στο στόμα των χαρακτήρων, ευχαρίστως να το συζητήσουμε.
Δηλαδή εάν κάποιος από τους δύο, θα έλεγε κάτι διαφορετικό.

23/02/2010, 10:39:57
Αυτά τα λόγια που παρέθεσες, όμως, φίλε Αίολε, είναι αρκετά,με την σχετική ανάλυση των λέξεων,για να μας δείξουν πολλά για ένα τέτοιο διάλογο και τις θέσεις του Σωκράτη,όσο και το πως κερδίζει η αντίθετη αυτού θέση, με τον Ιησού...
Δηλαδή, όταν ο ένας Θεός όλων,γιατί ένας είναι και εμείς Τον αποκλειστικοποιούμε,όπου, γίνεται καλύτερος ο δικος μας απο τον δικό σας, για να είναι αυτό που λένε,"δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα"...
Κανεις δεν αντιλαμβάνεται πλήρως τον Θεό,ως Όν, που ζει έξω απο τη νομοτέλεια μας, άλλως τι Θεός είναι, ενώ το όλον του,δεν μπορεί να γινει ούτως, ή άλλως αντιληπτό, απο την μερικότητα μας,διότι,δεν επαρκέι για να τον αντιληφθούμε...
Ας ερθουμε τώρα, στα λόγια που παρέθεσες,ως του Ιησού,όπόυ ακόμη κι αυτά,που δεν είναι δικά του,πραγμαιτκά, εξ ονόματος Του, λένε πολλά...
Ο Ιησούς, που βλέπει τον Σωκράτη, που διχάζεται απο προσωπικούς θεούς και δεν καταλαβαίνει ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να κέκτηται του Κτίστου του,του λέει να απαρνηθει την αιώνια κατάρα, την προσωποληψία και να λυτρωθεί, απο τον ένα και μοναδικό Θεό....
Να αποφύγει την υποκειμενικη κρίση,με προσωπικά συμφέροντα και ιδιώματα...Του λέει να δεχτεί τον Θεό στην καρδιά του..Να είναι ο θεός μέσα του,όταν τώρα, ο Σωκράτης,δεν ξέρει ποιός Θεός είναι καλύτερος, λες και θα μποούσαν να ειναι πολλοί...
Και ο σκεπτικισμός του Σωκράτη, όμως,άξιζε το "Δοξα το Θεό,που σου έδωσε αιώνια ζωή, κάτι που είναι αληθεια, όσο ο ανθρωπος συμφωνεί με αυτό, καθώς, υπάρχει και η ελευθέρα βούληση, που του επιτρέπει να αποστασιοποιηθεί, ακόμη κι απο το σωστό,όπου όλα υπακούνε...
Πιστεύω, φίλε μου Αίολε, ότι πολλά διαφετικά θα μπορούσαν να ειπωθούν,αλλά,η αλήθεια, πάντα βγαινει απο όλα....Και χρειάζονται τέτοια κείμενα,σαν αυτό που έβαλες,για να βλέπουμε πως έχουν τα πράγματα,όχι μόνο ως θεωρήματα, αλλα σαν αντιπαράθεση ουσίας...
Καλή σου μέρα....
ΤριέσπεροςΝέο Μέλος
24/02/2010, 02:47:22
24/02/2010, 10:04:42
!
24/02/2010, 10:29:52
quote:
Δηλαδή, όταν ο ένας Θεός όλων,γιατί ένας είναι και εμείς Τον αποκλειστικοποιούμε,όπου, γίνεται καλύτερος ο δικος μας απο τον δικό σας, για να είναι αυτό που λένε,"δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα"...
Δεν υπάρχει Εν που δεν αποτελείται από μέρη.
Τι είναι το Δύο; Το Εν που διαχωρίστηκε ή δύο απομακρυνσμένα Ενα που ήρθαν κοντά;

Edited by - Αίολος on 24/02/2010 10:33:52