ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Προσευχές --<μεταφορά από " ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ ">-- - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Προσευχές --<μεταφορά από " ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ ">-- - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Αρχιμανδρίτης30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
23/02/2011, 22:03:45
Η Προσευχή δεν είναι κάτι το κακό και μάλιστα , αν κι'εφοσον σε ορισμένους συνάνθρωπούς μας , όντως εισφέρει θεματικά στην ζωή τους και στον ψυχισμο τους , πολύ καλά κάνουν και προσεύχονται....αλλα αυτό είναι καθαρά προσωπική υπόθεση του καθενός , όπως και τα πιστεύω του , όπως και ο τρόπος με τον οποίο καθένας προσεγγίζει κάθε τι σε τούτη την ζωή....
Ως εκεί το αντιλαμβάνομαι αλλα και το σέβομαι απολύτως , το παραπέρα δεν αντιλαμβάνομαι τι σκοπό έχει αλλα και πως συμβάλλει σε αυτήν την προσωπική υπόθεση του καθενός...δεν αρκεί στους ανθρωπους οι ίδιοι να υπακούουν στις εντολές που τους δίνονται -κατα την άποψή τους- και να αισθάνονται καλά δηλαδή...???
Και αν εγώ ή ο οποιοσδήποτε άλλος , αισθάνομαι πανευτυχής και ήρεμος με τον τρόπο που προσεγγίζω και ερμηνευω την ζωή και αυτό με φέρνει πολύ κοντά με τους υπολοίπους συνανθρώπους μου .... γιατί να το αλλάξω...αλλα και γιατί να είμαι σε αυτήν την περίπτωση "αμαρτωλός" ή οτιδήποτε άλλο κάποιοι θέλουν να μου/μας προσάψουν...μόνο και μόνο επειδή ορισμένοι "νομίζουν" ή επειδή "θέλουν"...???
Ας το κάνουν σιωπηλά και ιδιωτικά...ο Θεός μάλλον θα τους ακούσει ή η "μοναχική προσευχή" δεν εισακούεται...???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
23/02/2011, 22:20:39
Στις αδερφές ψυχές, για εσωτερική αγάλιαση.

Σε μια Μονή,καπου στο ορος Σινα, χάρισαν στον αρχηγουμενο μια μέρα ένα παπαγαλο.  Στη μονη, έφταναν  καθημερινά διάφοροι επισκέπτες για να προσευχηθουν, να ξομολογηθουν, και να βρουν αγάλιαση. 

Που και που έφτανε και κάποιος έλληνας, ο παπαγαλος μόλις τους έβλεπε, άρχιζε και έβριζε. 

Αντιχριστοι,  γάμω το έτσι και το αλλιώς σας, και ο αρχηγουμενος, έτρεχε και δεν έφτανε. 

Τι δεν έκανε να τον συνεφερει,  λέγοντας του πως μπρος στο Θεό, όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι, ο παπαγαλος δεν άκουγε τίποτε. 

Μόλις εσκαγε μύτη έλληνας, ξεκιναγαν τα στολίδια. 

Μια μέρα ο Αρχηγουμενος τα πείτε στο κεφάλι. Πιάνει τον παπαγαλο απο το λαιμό, ανοίγει το ψυγείο και την κατάψυξη, και χώνει μέσα το κεφάλι του παπαγαλου. 

Πέρασαν λίγα λεπτά, χτυπάγε πόδια και φτερά ο παπαγαλος, και λίγο πριν κάνει κατα τον κύριο, ο αρχηγουμενος τον τράβηξε έξω.

Πειρε βαθειά ανάσα ο παπαγαλος, τίναξε τους παγους απο πάνω του, κοιταξε τον αρχηγουμενο, και είπε.

Κάλα, το κοτόπουλο που είναι μέσα, τι έλεγε?

...........

Υ.γ άμα γελασατε, είναι σαν να προσευχηθηκατε!

Μην τσακωνεστε και μην βριζεται, δεν φτάνουν όλα όσα γίνονται έξω, και τι θα γίνει ακομα....ας βρισκόμαστε τουλάχιστον να τα λέμε, σε ένα χώρο

23/02/2011, 22:23:24
quote:

Βασικά αδελφέ Ευροπαιος2 θεωρώ ότι η Αμαλία όπως και η Simori και η G έχουν το ίδιο πρόβλημα. Είναι γυναίκες.

Τελικά ως φαίνεται , ο κόσμος είναι γεμάτος απο "αδελφούς" και γυναίκες....και δεν είναι τυχαίο που προτιμούν την ησυχία τους και την προσωπική τους ηρεμία απο το να ασχολούνται με "αδελφούς"....κάπως έτσι το βλέπω...

Αν κάνω λάθος Αρχιμανδρίτα μου , διόρθωσέ με...

23/02/2011, 22:25:41
quote:

Εχετε την εντυπωση οτι αμα μαζευτειτε ολοι εδω μεσα, μπορειτε να τα βγαλετε περα μαζι μου σε διαλογο χωρις τις διαγραφες;

Κάνεις κι απ'αυτόν...???

23/02/2011, 22:32:18
Arximandriti, είσαι ο Αρχιμανδρίτης...?

quote:
Βασικά αγαπητοί, καλό θα ήταν να με αφήσετε να απαντήσω αφού έχει απορίες η αδελφή simori.

Που είδες την έλλειψη επιχειρμάτων αδελφή; Απλά ο συγκεκριμένός άνθρωπος μου προκαλεί αηδία.

Δεν μπορώ να ψεύδομαι γιατί έχετε εσείς προβλήματα.

Έχεις την εντύπωση αγαπητή οτι ο συγκεκριμένος επιθυμεί να κάνει διαλογο;

Δεν μπορώ να ξέρω τι πραγματικά επιθυμεί το μέλος Sesostris αλλά τουλάχιστον αυτά που αναφέρει και βάζω σε quote καθώς και στα όσα σου απαντάει δεν βλέπω ούτε να προσβάλλει κανέναν ούτε να μιλάει αόριστα:

quote:
Sesostris : quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Αρχιμανδρίτης
Γενικά τίποτα δεν ξέρεις και γενικά δεν έχω καμιία όρεξη να ασχοληθώ με έναν ανόητο ψυχοπαθή, που μπαίνει σε ενα φόρουμ εσωτερισμού μονο και μονο για να επιτεθεί σε χριστιανούς. Πάρε τα μπογαλάκια σου και στο καλο αδελφέ και μακριά από το μαγαζί μου.
--------------------------------------------------------------------------------

Μάλιστα...........τώρα έγινα αδαής και ανόητος ψυχοπαθής.........Ότι πεις πάτερ μου !
Όμως μέσω των ύβρεων που μου απηύθυνες προσπάθησες να αποφύγης να μου απαντήσης , προφανώς γιατί δεν έχεις την τόλμη να ομολογήσης ότι σε ενοχλεί η διαφορετικότητα , σ’ αυτό που σε ρώτησα :

«Επειδή εγώ δεν βλέπω τίποτε το αντιχριστιανικό την προσευχή που παρέθεσε ο φίλος Εαρινός , μπορείς να μου υποδείξης ποιο σημείο της προσευχής είναι εκείνο που σε προσέβαλλε ;»

Κατά τα άλλα φίλτατε δεν ήλθα εγώ στο δικό σου Forum , αλλά εσύ στο δικό μας . Πρέπει να συνειδητοποιήσης ότι το Esοterica στο οποίο έχω την τιμή να είμαι μέλος από τις 13-11-2003 , όσο και αν σε ενοχλεί αυτό , είναι ένα ελεύθερο site διακίνησης ιδεών και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των μελών του , και δεν είναι το μαγαζί κανενός !

Δηλαδή, εσύ τί πιστεύεις? άντε προσπερνάμε τους παντες λέγοντας πως τους αντιπαθούμε και τους βρίζουμε και από πάνω?

Διάβασε και εδώ τί λέει και τί λες:

quote:
quote:
Αρχιμανδρίτης
Αδελφέ συνήθως η πρόθεση σας, έσας όλους τους άρρωστους αδελφούς είναι να προσβάλετε γιατί κανένας δεν σας έχει διδάξει τον σεβασμό.

Sesostris:
Φίλε Αρχιμανδρίτη , κατ΄ αρχήν σε καμία από τις απαντήσεις που σου έστειλα δεν σου απηύθυνα κάποιον προσβλητικό χαρακτηρισμό , εν αντιθέσει με σένα που από την πρώτη στιγμή χαρακτήρισες όλους εμάς τους απαλλαγμένους από κάθε θρησκευτική δεισιδαιμονία ψυχοπαθείς , δαιμονισμένους , νεοπαγανιστές , σατανιστές και τώρα αρρώστους . Μήπως θα έπρεπε αντί να μέμφεσαι τη δική μας συμπεριφορά , να κάνης πρωτίστως μια αυτοκριτική για την δική σου προς τους συνομιλητές σου , ή μήπως θεωρείς ότι μετά την προσφώνηση «αδελφέ» μπορείς να στολίζης τους συνομιλητές σου με ένα σωρό κοσμητικά επίθετα , και αυτό να θεωρείται εκ μέρους σου καλή συμπεριφορά ;

quote:
Αρχιμανδρίτης
Ο αδελφός Εαρινός έκανε μεγάλη προσπάθεια να προσβάλει και δεν πιστεύω η προσευχή που παρέθεσε να εκφράζει κάτι άλλο εκτός από τον αντιχριστιανισμό.

Sesostris:
Επειδή εγώ δεν βλέπω τίποτε το αντιχριστιανικό την προσευχή που παρέθεσε ο φίλος Εαρινός , μπορείς να μου υποδείξης ποιο σημείο της προσευχής είναι εκείνο που σε προσέβαλλε ;

quote:
Αρχιμανδρίτης
Η παρέμβαση σου είναι παντελώς άκυρη και μια ακόμα θυλική συμπεριφορά.

Sesostris:
Δεν ήξερα πάτερ μου ότι οι συμπεριφορές έχουν γένη και χωρίζονται σε αρσενικές και θηλυκές , όμως αν εννόησα καλώς αυτό που υπονοείς , τοιούτου είδους συμπεριφορές μάλλον στον ευρύτερο επαγγελματικό σου κύκλο όπου ευδοκιμούν θα έπρεπε να τις αναζητήσης .

quote:
Βασικά αδελφέ Ευροπαιος2 θεωρώ ότι η Αμαλία όπως και η Simori και η G έχουν το ίδιο πρόβλημα. Είναι γυναίκες.

Δηλαδή?????????????

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

23/02/2011, 22:32:37
quote:

Βασικα δικαιο εχεις. Τι διαλογο να κανετε μαζι μου; Μολις σας κλεισω μεσα σε μια τρυπα, αρχιζετε να μαλακιζεστε.

Το μαλακίζειν εστί φιλοσοφείν...έχεις "μαλακισθεί" ποτέ..???
Μην μου πετάξεις κάτι απο τα ίδια...θα με απογοητεύσεις...

23/02/2011, 22:36:36
quote:

Παπαγαλοι της μαλακιας που σας δερνει εισαστε εσεις αγαπητα μου παιδια.

Δεν ξερετε και δεν μπορειτε να καλαβετε ουτε το 1% την πνευματικης παραδοσης των Ελληνων οσο εγω, αυτο ειναι βασικα το προβλημα μου. Απο αυτο ξεκινησαν ολα οταν καταλαβα ποσο αρρωστοι ειναι οι εθνικοι.

Αυτό ήταν όλο κι'ολο..???
Επαναλαμβάνεσαι...πρόσεξέ το λιγάκι...

23/02/2011, 22:52:10
quote:
Βασικα αγαπητη Αμαλια, εσεις το τραβατε στα ακρα. Εγω οσο με προκαλειτε δεν προκειτε να το βαλω κατω. Εχετε την αρρωστημενη εντυπωση οτι ο καμμενος βλακας ο Sesxestis εχει επιχειρηματα; Εχετε δει τις απαντησεις που του εχω δωσει σε μερικες κλανιες που εριξε εδω μεσα. Θελετε να επιστρεψει ο Λουπους και να κατσει εδω μεσα για παντα;

Τελικά αυτό το "μειονέκτηματάκι" που λέγαμε, δεν το δούλεψαμε καθόλου ως φαίνεται... ε????

quote:

κάτι τέτοια λέτε βρε...για αυτό σας έχουμε αδυναμία!!!!

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

23/02/2011, 22:52:13
quote:

simori τραβα να δεις αν ερχομαι καλη μου. Ο sesxestis μπαινει εδω μεσα ΜΟΝΟ για να επιτεθει σε χριστιανους και τωρα την ειδε και καλα οτι τον προσεβαλα, γιατι παρακαλεσα να βαζουν χριστιανικες προσευχες και αρχισε να μαλακιζεται σαν κοριτσακι, οπως εσυ τωρα. Εγω απλα το ειπα αυτο γιατι μπηκε εδω μεσα ο Εαρινος(οπως και αλλου) με διαθεση να προσβαλει και να μειωσει. Δεν υπηρχε κανενας λογος να δωθει συνεχεια.

Οχι δεν ειμαι ιερωμενος, ειμαι αυτος που σας αξιζει καραγκιοζηδες.

Edited by - Arximandritis on 23/02/2011 22:39:00

Οι παρ-αισθήσεις σου ... έχουν γίνει η πραγματικότητα σου ρε Lupus...ο Αερινός έχει τις απόψεις του και τις καταθέτει χωρίς να τις επιβάλλει φίλε μου και ο Εαρινός -εκτός των περιπτώσεων που το παρα-τραβάς- ουδέποτε σε έβρισε , απλά τοποθετείται σε οτιδήποτε λές , εκτός και αν ο διάλογος δεν σου αρέσει ή σε εκνευρίζει..οπότε...

Οπότε έχεις επιλογή , πάς στο Blog ΣΟΥ και μιλάς όσο θέλεις μόνος σου...καλείς και όσους συμφωνούντες μαζί σου και όλα μέλι γάλα...γιατί να συγχύζεσαι ολόκληρος "αδελφός"???

Ή Μαζεύεσθε σε κανα καλντερίμι με ποσότητα απο λιβάνι και αρχίζετε τις δεήσεις ... παρακλήσεις ...εξομολογήσεις ... εξορκισμούς και ότι σας αρέσει και συμφωνείτε ρε παιδί μου σε όλα...για σκέψου το...

Αλλα εσύ ειδικά δεν είσαι εδώ για συζήτηση , ουδέποτε το έκανες αυτό και άσε τις ιστορίες γι'αγρίους...ήρθες να επιβάλλεις τις απόψεις σου και γώ στο λέω ευθέως..:"Αυτό ξεχασέ το.."

23/02/2011, 22:55:45
Καληνύχτα σε όλη την παρέα...!!!