ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Προσευχές --<μεταφορά από " ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ ">-- - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Προσευχές --<μεταφορά από " ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ ">-- - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Αρχιμανδρίτης30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
23/02/2011, 13:56:37
Αυτή είναι η θρησκεία μου αδελφέ και εγώ άνοιξα το θέμα και απαιτώ σεβασμό.

23/02/2011, 14:08:42
Είχα σκοπό να ξεκινήσω με αυτό τα γνωμικά και μιάς και δεν το βλέπω να ανοίγω άλλο θέμα, θα το παραθέσω εδώ:

Θα ξεκινήσω με κάτι που είπε ο κύριος ημών Ιησούς Χριστός:

Να είστε περαστικοί.

Πρώτη επιστολή ΠΕΤΡΟΥ Κεφάλαιο 1

12Kαι να φροντίζετε να είναι καλή η συμπεριφορά σας ανάμεσα στους εθνικούς, ώστε, ενώ σας κατηγορούν για δήθεν κακοποιούς, όταν δουν τα καλά σας έργα να δοξάσουν το Θεό την Hμέρα της παρουσίας του Kυρίου.

Οι χριστιανοί διδάσκονται τον σεβασμό.

Υ.Γ. Αρκετά με αυτόν τον αρχικοπρίτη τον Λούπους.

23/02/2011, 14:42:17
quote:
Αρχιμανδρίτης
Αυτή είναι η θρησκεία μου αδελφέ και εγώ άνοιξα το θέμα και απαιτώ σεβασμό.

Ο τίτλος του θέματος που άνοιξες φίλε Αρχιμανδρίτη είναι"Προσευχές" , και όχι "Χριστιανικές προσευχές" . Και επομένως περιλαμβάνει όλες τις προσευχές και όχι μόνο τις χριστιανικές . Διότι ως γνωστόν δεν προσεύχονται μόνο οι χριστιανοί , αλλά όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι που πιστεύουν σε κάποια θρησκεία και κάποια θεότητα ή θεότητες . Αν ήθελες λοιπόν να συζητήσης μόνο για τις χριστιανικές προσευχές , μάλλον μπήκες σε λάθος Forum , γιατί υπάρχουν εκατοντάδες χριστιανικές σελίδες στο διαδίκτυο μέσα στις οποίες συζητούνται αποκλειστικά χριστιανικά θέματα δίχως τις ενοχλητικές παρεμβάσεις ημών των απολωλώτων . Όσο για τον σεβασμό που απαιτείς από τους άλλους , πρέπει να είναι κατά τη γνώμη μου αμφίδρομος , και να μη χαρακτηρίζεται εκ μέρους σου ο κάθε μη χριστιανός ψυχοπαθής , δαιμονισμένος , νεοπαγανιστής , σατανιστής κλπ-κλπ .

*

Edited by - Sesostris on 23/02/2011 14:44:42

23/02/2011, 15:01:33
Αδελφέ συνήθως η πρόθεση σας, έσας όλους τους άρρωστους αδελφούς είναι να προσβάλετε γιατί κανένας δεν σας έχει διδάξει τον σεβασμό. Ο αδελφός Εαρινός έκανε μεγάλη προσπάθεια να προσβάλει και δεν πιστεύω η προσευχή που παρέθεσε να εκφράζει κάτι άλλο εκτός από τον αντιχριστιανισμό. Η παρέμβαση σου είναι παντελώς άκυρη και μια ακόμα θυλική συμπεριφορά.

Αμα επιθυμείς να παραθέσεις αρχαιοελληνικούς ύμνους κλπ μπορείς να το κάνεις στο δικό σου θέμα.

23/02/2011, 17:05:12
quote:
Αρχιμανδρίτης
Αδελφέ συνήθως η πρόθεση σας, έσας όλους τους άρρωστους αδελφούς είναι να προσβάλετε γιατί κανένας δεν σας έχει διδάξει τον σεβασμό.

Φίλε Αρχιμανδρίτη , κατ΄ αρχήν σε καμία από τις απαντήσεις που σου έστειλα δεν σου απηύθυνα κάποιον προσβλητικό χαρακτηρισμό , εν αντιθέσει με σένα που από την πρώτη στιγμή χαρακτήρισες όλους εμάς τους απαλλαγμένους από κάθε θρησκευτική δεισιδαιμονία ψυχοπαθείς , δαιμονισμένους , νεοπαγανιστές , σατανιστές και τώρα αρρώστους . Μήπως θα έπρεπε αντί να μέμφεσαι τη δική μας συμπεριφορά , να κάνης πρωτίστως μια αυτοκριτική για την δική σου προς τους συνομιλητές σου , ή μήπως θεωρείς ότι μετά την προσφώνηση «αδελφέ» μπορείς να στολίζης τους συνομιλητές σου με ένα σωρό κοσμητικά επίθετα , και αυτό να θεωρείται εκ μέρους σου καλή συμπεριφορά ;
quote:
Αρχιμανδρίτης
Ο αδελφός Εαρινός έκανε μεγάλη προσπάθεια να προσβάλει και δεν πιστεύω η προσευχή που παρέθεσε να εκφράζει κάτι άλλο εκτός από τον αντιχριστιανισμό.

Επειδή εγώ δεν βλέπω τίποτε το αντιχριστιανικό την προσευχή που παρέθεσε ο φίλος Εαρινός , μπορείς να μου υποδείξης ποιο σημείο της προσευχής είναι εκείνο που σε προσέβαλλε ;
quote:
Αρχιμανδρίτης
Η παρέμβαση σου είναι παντελώς άκυρη και μια ακόμα θυλική συμπεριφορά.

Δεν ήξερα πάτερ μου ότι οι συμπεριφορές έχουν γένη και χωρίζονται σε αρσενικές και θηλυκές , όμως αν εννόησα καλώς αυτό που υπονοείς , τοιούτου είδους συμπεριφορές μάλλον στον ευρύτερο επαγγελματικό σου κύκλο όπου ευδοκιμούν θα έπρεπε να τις αναζητήσης .

*

Edited by - Sesostris on 23/02/2011 17:08:38

23/02/2011, 17:36:36
Γενικά τίποτα δεν ξέρεις και γενικά δεν έχω καμιία όρεξη να ασχοληθώ με έναν ανόητο ψυχοπαθή, που μπαίνει σε ενα φόρουμ εσωτερισμού μονο και μονο για να επιτεθεί σε χριστιανούς. Πάρε τα μπογαλάκια σου και στο καλο αδελφέ και μακριά από το μαγαζί μου.

23/02/2011, 17:42:37
Ηρέμησε πάτερ... Δεν σου το επιτρέπει η ιδιότητα σου. Μην εξάπτεσαι.

Edited by - Narkissa555 on 23/02/2011 17:45:15

23/02/2011, 17:46:30
Και ο Χριστός έφτασε στα όρια του και νευρίασε αδελφή.

23/02/2011, 17:47:13
Ο Χριστός είχε πλεονέκτημα. Ήταν Υιός του Θεού.

23/02/2011, 17:48:56
Φαντάσου λοιπόν τι γίνεται με εμάς αδελφή, που έχουμε και μειονέκτημα.

23/02/2011, 17:51:45
http://www.youtube.com/watch?v=UPJdjEbhWXw

Από τον αγαπημένο σας αρχικοπρίτη.

23/02/2011, 19:29:45
quote:
Αρχιμανδρίτης
Γενικά τίποτα δεν ξέρεις και γενικά δεν έχω καμιία όρεξη να ασχοληθώ με έναν ανόητο ψυχοπαθή, που μπαίνει σε ενα φόρουμ εσωτερισμού μονο και μονο για να επιτεθεί σε χριστιανούς. Πάρε τα μπογαλάκια σου και στο καλο αδελφέ και μακριά από το μαγαζί μου.

Μάλιστα...........τώρα έγινα αδαής και ανόητος ψυχοπαθής.........Ότι πεις πάτερ μου !
Όμως μέσω των ύβρεων που μου απηύθυνες προσπάθησες να αποφύγης να μου απαντήσης , προφανώς γιατί δεν έχεις την τόλμη να ομολογήσης ότι σε ενοχλεί η διαφορετικότητα , σ’ αυτό που σε ρώτησα :

«Επειδή εγώ δεν βλέπω τίποτε το αντιχριστιανικό την προσευχή που παρέθεσε ο φίλος Εαρινός , μπορείς να μου υποδείξης ποιο σημείο της προσευχής είναι εκείνο που σε προσέβαλλε ;»

Κατά τα άλλα φίλτατε δεν ήλθα εγώ στο δικό σου Forum , αλλά εσύ στο δικό μας . Πρέπει να συνειδητοποιήσης ότι το Esοterica στο οποίο έχω την τιμή να είμαι μέλος από τις 13-11-2003 , όσο και αν σε ενοχλεί αυτό , είναι ένα ελεύθερο site διακίνησης ιδεών και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των μελών του , και δεν είναι το μαγαζί κανενός !

*

23/02/2011, 19:35:11
quote:
Αρχιμανδρίτης
Και ο Χριστός έφτασε στα όρια του και νευρίασε αδελφή.

Να μας ειδοποιήσης πάτερ μου πότε θα σε σταυρώσουν .

*

23/02/2011, 19:54:04
Καταρχήν να απολογηθώ αδελφέ Sesostris που θύμωσα, απλά δεν επιθυμώ ούτε να σε ακούσω ούτε να σου απαντήσω. Γιατί αν μπω στην διαδικασία να σου απαντήσω και πάλι θα θυμώσω. Πάρτο όπως θες, αλλα δεν νομίζω ότι έχουμε κάτι να πούμε.

Έτσι και αλλιώς το θέμα δεν υπάρχει πλέον, μπορείς αν το επιθυμείς να
φέρεις τις ανύπαρκτες προσευχές σου, που τις επικαλείσαι μόνο για να πας κόντρα, καθώς είναι και το μόνο που κάνεις. Μπορείς επίσης να φέρεις ινδικές προσευχές και ότι άλλο σου κατέβει στο κεφάλι. Εγώ απλά δεν ασχολούμαι μαζί σου αδελφέ, όπως και με κανένα καημένο αδαή και ψυχοπαθή αντιχριστιανό.

23/02/2011, 21:01:49
quote:

Πάτερ εγώ την κάνω όλη τη δουλειά και εσείς αμοίβεστε. Είναι άδικο να με βρίζετε κιόλας.

Edited by - Αρχικοπρίτης on 23/02/2011 20:56:12

Μπα... Ευγενέστατος.

23/02/2011, 21:08:23
quote:
Να κάνω και εγώ μια προσευχή…

Θεέ μου αν με ακούς κάνε το θαύμα σου να μάθουν οι άνθρωποι κάποτε να συνδιαλέγονται…
Αλλά και να μην με ακούς δεν πειράζει, έχω την ικανότητα και τον σεβασμό στον εαυτό μου “ως νοήμων ον που είμαι” ,να μάθω μόνος μου τουλάχιστον τα βασικά πράγματα….

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

23/02/2011, 21:31:22
Εντάξει νομίζω πως καταλάβαμε..
..

Οι ψυχώσεις, όπως είναι η σχιζοφρένεια, μέσα στα υπόλοιπα συμπτώματα που παρουσιάζουν όπως αυτά της διαταραχής της σκέψης και της ομιλίας, οι ψευδεσθήσεις, οι παραληρητικές ιδέες, οι εμμονές είναι και το θρησκευτικό παραλήρημα....

23/02/2011, 21:41:38
quote:
Φαντάσου λοιπόν τι γίνεται με εμάς αδελφή, που έχουμε και μειονέκτημα.

Το μειονέκτημα που βρίσκεται στην έλλειψη αυτοσυγκράτησης ή στην έλλειψη τεκμηριωμένων απόψεων ή και στα δύο??

23/02/2011, 21:50:17
quote:
μπα,απο οτι λενε παραπλευρες απωλειες του λογου!
Τους πιστευεις;

Δεν ξέρω αν σε εννόησα σωστά, αλλά από όσο έχω συζητήσει, διαβάσει και βιώσει δυστυχώς και από κοντά τέτοιες περιπτώσεις, τα συμπτώματα ισχύουν όπως και η τάση θρησκοληψίας που διακατέχει τον ασθενή αν όχι πάντα, τουλάχιστον σε περιόδους έξαρσης!!

23/02/2011, 22:01:31
quote:
skartados:
Να κανω και εγω μια προσευχη ,μετα απο αυτο που εγινε στη ρωσια.Θεε ,αν υπαρχεις ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΗ ΣΟΥ Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ.

Απαράδεκτη δήλωση για κάποιον που θέλει να καλείται άνθρωπος.

quote:
amalia:
Το θέμα αυτό θα μεταφερθεί σύντομα στην ενότητα "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού" και οι λόγοι γι' αυτό είναι ευνόητοι:

("Μεταξύ τυρού και αχλαδιού": Εδώ φιλοξενούνται οι Συζητήσεις που δεν σχετίζονται με την ευρύτερη θεματολογία του ESOTERICA.gr αλλά δεν είναι παντελώς "άσχετες"... και πάντα, φυσικά, συμφωνούν με τους κανονισμούς που διέπουν τις Ομάδες Συζήτησης!)

Θεωρώ ότι το θέμα "Προσευχές" ανήκει στην ευρήτερη θεματολογία του "Μύθος και Θρησκεία"
Δεν μπορεί να ανήκουν θέματα που έχουν ως μόνο στόχο την συκοφάντηση ή εξύβριση του χριστιανισμού και να μην ανήκουν θέματα που άπτονται του μέσου που χρησιμοποιηθεί ο άνθρωπος προκειμένου να μετέχει στα Θεία της όποιας θρησκείας και στην προκειμένη περίπτωση του χριστιανισμού, αδελφή μου Αμαλία!

quote:
amalia:
Επίσης, δεν επιτρέπεται στο μέλος Αρχιμανδρίτης, τουλάχιστον για την ώρα, να ανοίξει άλλο θέμα.

Θα μπορούσα αδελφή μου Αμαλία να μάθω το λόγο?
Μήπως είναι κάτι που εμείς οι απλοί θνητοί του εσοτέρικα δε γνωρίζουμε αλλά και δεν πρέπει για το δικό μας καλό να μάθουμε? και αν ναι, γιατί να μη μάθουμε? για το δικό μας καλό?

Πάντως αν έχουν έτσι τα πράγματα και όπως και να έχει, χαίρομαι αγαπητή μου αδελφή Αμαλία που ως διαχειρίστρια κ.λ.π. θέλεις να μας προστατέψεις από ένα "κακόβουλο" θέμα που το μέλος Αρχιμανδρίτης, έχει στο μυαλό του και ετοιμάζεται να το διοχετεύσει στο εσοτέρικα με στόχο να θέσει την ακεραιότητά μας σε κίνδυνο.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"