ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η τυραννία των μεγάλων αριθμών, ως ένδεια διάνοιας. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Η τυραννία των μεγάλων αριθμών, ως ένδεια διάνοιας. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

DSM31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
16/03/2013, 15:48:51
Καλώς, αν απαντήσει ο Far-fighter δεν πρόκειται του απαντήσω στο παρόν θέμα.
Συνεχίστε την κουβέντα σας.
Far-fighterΝέο Μέλος
16/03/2013, 15:49:19
Για όσους αναρωτιούνται ακόμη αν όντως το ύψος του δημοσίου χρέους και ελλείμματος παίζει ρόλο στην πορεία μιας οικονομίας:
Ρίξτε μια ματιά στα νούμερα της Ιαπωνίας τα τελευταία χρόνια και συγκρίνετέ τα με τα αντίστοιχα νούμερα της ανεργίας, του βασικού επιτοκίου, του πληθωρισμού κτλ.

Για όσους αναρωτιούνται για το τι πραγματικά ενδιαφέρονται οι πολιτικοί:
Πάντως σίγουρα όχι για την επανεκλογή τους. Ούτε καν για την εκλογή τους, αυτή καθαυτή. Ενδιαφέρονται για τις πλουσιοπάροχες ομιλίες που δίνουν οπουδήποτε τους καλούν μετέπειτα. Ο Γιωργάκης και ο Σημίτης δεν δίνουν ομιλίες για τη ψυχή της μάνας τους. Ούτε γιατί αποτέλεσαν παραδείγματα προς μίμηση κατά τη διακυβέρνηση της χώρας τους (κάθε αλλο). Πληρώνονται αδρά γιατί εκτέλεσαν άριστα τις εντολές που είχαν.

Οι σημερινοί προβατάνθρωποι (sheeple) έχουν αρχίσει λοιπόν να ξυπνούν και να χάνουν την πίστη τους στις κυβερνήσεις και στο σημερινό νομισματικό σύστημα.
Αυτό δεν γίνεται ως δια μαγείας έτσι ξαφνικά. Η ανεργία, η πείνα, η φτώχεια τους εξαναγκάζουν να στραφούν αλλού για να επιβιώσουν. Είναι θέμα επιβίωσης πλέον, για αυτό και η μη αναστρέψιμη κοινωνική έκρηξη που έρχεται σύντομα (παγκοσμίως, όχι μόνο στην Ελλάδα) θα συμβεί και θα οδηγήσει στην κατάρρευση των οικονομιών.

Κανένας άνθρωπος δεν είναι αφελής λόγω γονιδίων, κληρονομικότητας.
Κανένας μας δεν γεννιέται με την προδιάθεση να γίνει ένα υπερκαταναλωτικό, υλιστικό πρόβατο που η απόλυτη χαρά του στη ζωή είναι το φαγοπότι, το σαρκικό σεξ, τα ξενύχτια, οι καταχρήσεις κτλ.
Όλοι προγραμματίζονται με αυτόν τον τρόπο μέσω της πλύσης εγκεφάλου.

Φτάνει όμως το σημείο καμπής. Η απληστία και η ματαιοδοξία τους θα τους καταστρέψει πολύ σύντομα. Σε συνδυασμό με το διαδίκτυο, το υπέρτατο όπλο του ανθρώπου. Όχι το διαδίκτυο αυτό καθαυτό, αλλά ο ρόλος που επιτελεί: η άμεση πρόσβαση στη γνώση (ύψιστης ποιότητας, αν ξέρεις να ψάχνεις) και η ραγδαία διάδοση κάθε γεγονότος. Η γνώση είναι δύναμη, αρκεί να της δώσουμε την πρόσβαση στο μυαλό μας. Τα προηγούμενα χρόνια, οι προβατάνθρωποι είχαν αρκετή αγοραστική δύναμη ώστε να παραμένουν στη φυλακή του μυαλού και να ζουν καθαρά υλιστικά. Δεν διέφεραν και πολύ από τα υπόλοιπα πρωτεύοντα θηλαστικά.

Οι ηλίθιοι που απαρτίζουν το 0.1% κατάφεραν να ξεπεράσουν κάθε όριο και να οδεύουν προς το γκρεμό. Τους τυφλώνουν τα αρνητικά τους συναισθήματα και δεν βλέπουν το προφανές: η έλλειψη πρόσβασης στα αναγκαία για τη διαβίωση (μέσω της ανεργίας) άρχισαν να ξυπνούν τους ανθρώπους και η αφύπνιση αυτή διευκολύνεται φοβερά από το διαδίκτυο. Ό,τι κάνουν θα τους γυρίσει μπούμερανγκ και αυτό είναι νομοτελειακό. Η ανεργία θα γίνεται όλο και πιο έντονη, όχι μόνο λόγω της έλλειψης ζήτησης (καθώς οι καταναλωτές στερούνται αγοραστικής δύναμης), αλλά και λόγω της αυτοματοποίσης της παραγωγής με την εισαγωγή υπολογιστικών συστημάτων και ρομπότ. Τα περισσότερα επαγγέλματα που ξέρουμε, τα οποία απαιτούν επαναληπτικές, μονότονες κινήσεις, λεπτομερείς, λεπτούς χειρισμούς και υπολογισμούς και βαριά χειρωνακτική εργασία (από χειρούργους και λοιπούς γιατρούς, τραπεζίτες και ταμίες μέχρι μηχανικούς, οικοδόμους, μεταφορείς, σερβιτόρους κτλ.) θα καλυφθούν από μηχανές.

Οι μηχανές δεν βαριούνται, δεν χρειάζονται διαλείμματα και διακοπές ούτε αποζημιώσεις. Μπορούν να δουλεύουν ακατάπαυστα για παρατεταμένες χρονικές περιόδους χωρίς το παραμικρό διάλειμμα. Και θα κάνουν και πολύ καλύτερα τη δουλειά, αποδοτικά και γρήγορα, καθώς εξαλείφεται το ανθρώπινο σφάλμα.

Όσο αυξάνεται η ανεργία, τόσο περισσότερο θα πλησιάζουμε προς την κατάρρευση. Όσο περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν, τόσο πιο γρήγορα θα ανατραπεί η κατάσταση. Λυπάμαι πολύ που τα λέω όλα αυτά, αλλά δυστυχώς είναι η αλήθεια. Περιγράφω την πραγματικότητα, όσο σκληρή και αν είναι αυτή. Δυστυχώς, οι άνθρωποι δεν είναι ορθολογικοί και ευφυείς, όπως θα έπρεπε να είναι. Δυστυχώς, πρέπει να υποφέρουν για να αρχίσουν να σκέφτονται ξανά και να αναζητήσουν λύσεις.

Ευτυχώς, η λύση υπάρχει. Η λύση αυτή όμως απαιτεί πρωτίστως να ενωθούμε όλοι οι λαοί του κόσμου και να συνειδητοποιήσουμε πως είμαστε όλοι άνθρωποι και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Να στείλουμε τους στρατιώτες και τους στρατιωτικούς πίσω στα σχολεία και στα πανεπιστήμια για να μάθουν διπλωματία, να λύσουμε τις όποιες ασήμαντες διαφορές έχουμε σαν άνθρωποι, σαν νοήμοντα όντα.

Ακόμη και επιστημονικά, έχει αποδειχθεί πως όλοι μας είμαστε ΕΝΑ, αποτελούμε μέρη ενός ενιαίου, αδιαίρετου συνόλου. Ο χώρος γύρω μας που φαίνεται κενός, στην πραγματικότητα είναι γεμάτος από σωμάτια που μας ενώνουν. Ηλεκτρικά ρεύματα και μαγνητικά πεδία μας ενώνουν όλους αρμονικά (πλανήτες, ανθρώπους, χλωρίδα, πανίδα κτλ.). Οφείλουν οι φυσικοί της αμελητέας βαρύτητας (στα κοσμικά γεγονότα) να αρχίσουν να στρέφουν το κεφάλι και την προσοχή τους προς τον ηλεκτρισμό και να ενημερώσουν το κοινό.

Όταν ενωθούμε, τότε θα διακηρύξουμε τους φυσικούς πόρους της Γης ως κοινή κληρονομιά όλων των ανθρώπων και θα αρχίσουμε να ζούμε ειρηνικά με απώτερο σκοπό την υγεία και ευημερία των ανθρώπων, της χλωρίδας και της πανίδας και την προστασία του περιβάλλοντος. Σε μια οικονομία που θα βασίζεται στους φυσικούς πόρους και όχι στο χρήμα, το οποίο φυσικά θα καταργηθεί. Σε έναν κόσμο με ελεύθερη, απεριόριστη, άφθονη ενέργεια για όλους. Σε έναν κόσμο που θα έχουν πρόσβαση όλοι σε όλα ανά πάσα στιγμή.

Αναφέρομαι φυσικά στο Venus Project του Jacque Fresco: http://www.thevenusproject.com/

Far-fighterΝέο Μέλος
16/03/2013, 16:16:57
Παρεξήγηση:
Ο Ντόκτορ με παρέσυρε (η ευθύνη δική μου φυσικά) σε πολιτική συζήτηση, κάτι το οποίο δεν επιθυμώ γιατί τους σιχαίνομαι όλους.
Τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ τους θεωρώ πολύ λίγους, αλλά αδιαμφισβήτητα το μη χείρον βέλτιστον.
Δεν θα πρότεινα σε κανέναν και σε καμία περίπτωση να ψηφίσει αυτό ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα.
Για έναν απλούστατο λόγο: η πολιτική είναι συνυφασμένη με τη διαφθορά. Είτε καπιταλιστικό, είτε σοσιαλιστικό, είτε κομμουνιστικό το σύστημα, βασικό πρόβλημα αποτελεί το χρήμα.
Η ύπαρξη χρήματος καθιστά αναπόφευκτη τη διαφορά και την ανισότητα.
Ο κόσμος που οραματίζομαι δεν έχει ούτε πολιτικούς (από τους πιο αδαείς, άχρηστους ανθρώπους) ούτε τραπεζίτες ούτε δικηγόρους ούτε οικονομολόγους (ως απόφοιτος οικονομικών ο γραφών) ούτε επιχειρηματίες.

Ο κόσμος του μέλλοντος δεν θα σκλαβώνει τους ανθρώπους σε επαναληπτικές, μονότονες δουλειές. Θα αναλάβουν οι μηχανές τις δουλειές αυτές.
Στον κόσμο που ονειρεύομαι, δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός αλλά συνεργασία.
Ένας κόσμος της αφθονίας και όχι της έλλειψης, της σπανιότητας.
Οι άνθρωποι θα ζουν απελευθερωμένοι από το άγχος της επιβίωσης.
Θα γίνουν δημιουργικοί, καινοτόμοι, μα πάνω από όλα ευτυχισμένοι.
Ελεύθερη πρόσβαση στην (σωστή) παιδεία στον καθένα, να μάθει και να σπουδάσει ό,τι επιθυμεί.
Να κυνηγήσει ο καθένας το όνειρό του, να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, να ασχοληθεί με τις τέχνες, με τις επιστήμες, με την τεχνολογία.
Να εκμεταλλευτούμε επιτέλους την άπλετη γεωθερμική ενέργεια κατά τα πρότυπα του Tesla: http://pesn.com/2012/03/26/9602065_Nikola_Lakic_Fulfills_Teslas_Vision_of_Dropping_Geothermal_Down/

Όλα τα παραπάνω (και άλλα πολλά) με μια προϋπόθεση:
Να λάβουμε υπόψιν μας τη φέρουσα ικανότητα του πλανήτη μας και να τη σεβαστούμε.
Να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας, τα ζώα και τα φυτά. Πάνω από όλα να σεβόμαστε τον εαυτό μας.
Να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, αλλά και με τους υπολοίπους.

Ονειροπόλος; Ουτοπικός; Ρομαντικός; Ριζοσπαστικός;
Οι ίδιοι χαρακτηρισμοί χρησιμοποιήθηκαν για το πέταγμα πριν από τους Αδερφούς Wright. Για τη Σχετικότητα. Για το ταξίδι στο διάστημα και το περπάτημα στη Σελήνη. Για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων. Και πάει λέγοντας..

Μόνο αν το πιστέψουμε θα αλλάξουμε τον κόσμο. Όσοι δεν το πιστέψουν, σίγουρα δεν θα έχουν συνεισφορά σε αυτήν την αλλαγή (αν πραγματοποιηθεί). Όσο περισσότεροι είμαστε και σε όσους περισσότερους διαδώσουμε το μήνυμα, τόσο καλύτερα.

16/03/2013, 16:22:59
Far-fighter

quote:
Παρεξήγηση:
Ο Ντόκτορ με παρέσυρε (η ευθύνη δική μου φυσικά) σε πολιτική συζήτηση, κάτι το οποίο δεν επιθυμώ γιατί τους σιχαίνομαι όλους.

Πιθανότατα και το δικό μου το κεφάλι να γίνεται ξερότερο με τα χρόνια. Στην πραγματικότητα το σιχαίνομαι όταν γίνομαι αψής.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

Edited by - DSM on 16/03/2013 16:33:16

16/03/2013, 16:30:13
quote:

Πιθανότατα και το δικό μου το κεφάλι να γίνεται ξερότερο με τα χρόνια. Στην πραγματικότητα το σιχένομαι όταν γίνομαι αψής.

Ξεροκέφαλε!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

16/03/2013, 18:56:50
Λοπόν το θέμα αυτό εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.
Με λεπτές αποχρώσεις (για το μέσο "μάτι"), αλλά σίγουρα ευδιάκριτες. Αν στοιχημάτισες DSM ότι αυτές οι αποχρώσεις θα ήταν ορατές στην πλειοψηφία, θα το έχασες το στοίχημα. Και θα εξακολουθείς να το χάνεις όσο εξελίσσεται το θέμα. Κι ας εξηγεί το αντικείμενο πραγμάτευσης του θέματος με εντελώς ξεκάθαρο τρόπο ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ.

Far-fighter ενδιαφέροντα τα κείμενά σου (αν και λίγο εκτός του σημείου που ήθελε να καταδείξει ο DSM, όπως το έχω αντιληφθεί).
Κάπως ρομαντικό σε βρίσκω βέβαια, προσωπική μου άποψη

Μια ερώτηση στον θεματοθέτη:
Η τυραννία των μεγάλων αριθμών είναι δεδομένη. Πιστεύω, σε αντίθεση με τις ρομαντικές απόψεις προσπαθειών όπως το Venus Project που πρότεινε ο Far-fighter, πως δεν υπάρχει περιθώριο να αλλάξουν (εντελώς ή σύντομα) τα βασικά χαρακτηριστικά των μεγάλων αριθμών, αυτά που εμμέσως εντοπίζεις με το εισαγωγικό σου μήνυμα. Είναι, αν θες, εγγενώς δομικά στο εξεταζόμενο σύστημα (κοινωνία/ανθρωπότητα).
Η ερώτηση είναι, πιστεύεις πως δεν μπορεί να αναδυθεί από ένα τέτοιο υπόβαθρο κάτι αξιόλογο;

16/03/2013, 19:32:33
Αμαλία,

quote:
Αν στοιχημάτισες DSM ότι αυτές οι αποχρώσεις θα ήταν ορατές στην πλειοψηφία, θα το έχασες το στοίχημα. Και θα εξακολουθείς να το χάνεις όσο εξελίσσεται το θέμα.

Η δικιά μου μαντεψιά είναι ότι: βουλωμένο γράμμα διαβάζεις.

quote:
Η ερώτηση είναι, πιστεύεις πως δεν μπορεί να αναδυθεί από ένα τέτοιο υπόβαθρο κάτι αξιόλογο;

Αμαλία,περιμένω κι εγώ την απάντηση του DSM,στην ερώτησή σου.

Η δική μου άποψη είναι :

Ακόμα και ο πλέον ηλίθιος,αν πάψει να είναι και λανθασμένα κατευθυνόμενος,υπάρχει ελπίδα να βοηθήσει,ή καλύτερα να μην εναντιώνεται τουλάχιστον, στην λύση του προβλήματος.

Πως μπορεί να γίνει αυτό; :όταν το ηθικό κομμάτι του 5% (καλά το 2% ρε Νικ,μη φωνάζεις..) ανακτήσει τον έλεγχο των μαζών από τους σημερινούς ηνίοχους.

Εδώ υπάρχει και η πιθανή διαφωνία μου με τα φιλαράκια μου.
Εγώ επιμένω...

Δεν μπορείς να κατηγορήσεις τους ηλιθίους για το χάσιμο του ελέγχου.
They can't help it. Πως το λένε...

Η ευθύνη βαραίνει τους λογικούς.Οι παράλογοι-ηλίθιοι έχουν μερικό τουλάχιστον, ακατάλογιστο.

Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης,απλά είναι υποχρεωμένοι να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας (των ηλιθίων ντε),και να αναπλάσουν το σύστημα.

Πιο δύσκολο είναι το πρώτο.
Το δεύτερο,δηλαδή η ανάπλαση του συστήματος,είναι εύκολη κατόπιν.

Ζητώ συγνώμη που πήρα τύποις, τη σειρά του θεματοθέτη.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

16/03/2013, 19:48:36
ΑΜΕΙΝΙΑ

Ερώτηση κρίσεως:

Αν έχεις να αντιμετωπίσεις 2.000 regulus (Βασιλίσκους) εννοώ και 1.000 σαν τον άλλον με τη γεωκεντρικοθρησκευτική θεωρία,τι επιλογές έχεις?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 16/03/2013 19:49:59

16/03/2013, 21:45:51
Νικόμαχε,

Όπως θα είδες την προέβλεψα την ένστασή σου.

Δεν θεωρώ ότι ο πολύς κόσμος έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Θα αντιτάξω στα αρχικά Η.Χ.Ο και Η.Χ.Σ. που έχεις αναγάγει σε τίτλους( ) ,τα παρακάτω δικά μου:

Α.Η
Ε.Η

Το Α είναι ακίνδυνα και το Ε είναι επικίνδυνα ...

Ευτυχώς οι περισσότεροι είναι Α.Η. από μόνοι τους.
Το γεγονός ότι έχουν πολύ επικίνδυνους ηνίοχους τους κάνει βέβαια δευτερογενώς επικίνδυνους και τους ίδιους,οπότε:

ΛΥΣΗ: Πρέπει να ξεκ0λιάσουμε τους ηνίοχους.
Με αντιλαμβάνεσαι δεν είναι έτσι;

Ελπίζω να σου απαντώ.

Edited by - @ΑΜΕΙΝΙΑΣ on 16/03/2013 21:47:02

Edited by - @ΑΜΕΙΝΙΑΣ on 16/03/2013 21:48:13

Far-fighterΝέο Μέλος
16/03/2013, 23:43:16
Αγαπητοί συνομιλητές,

Δεν είναι αρκετό να κατηγορούμε την κοινωνία χωρίς να προσφέρουμε μια λειτουργική εναλλακτική.
Αυτή είναι η εύκολη λύση βέβαια.
Μπορούμε να κριτικάρουμε, να σχολιάζουμε αρνητικά και να μοιρολατρούμε ακούραστα, από τη στιγμή που δεν βγαίνουμε από τη «ζώνη άνεσής» μας.
Η καφενιακή κουβέντα και αμπελοφιλοσοφία δεν θα μας βγάλει πουθενά και το ξέρετε πολύ καλά.
Ο DSM περιέγραψε εύγλωττα και γλαφυρά πράγματα που ξέρουμε όλοι μας και τα έχουμε χιλιοακούσει, χιλιοδιαβάσει και χιλιοσυζητήσει τα τελευταία χρόνια.
Σπατάλη πολύτιμου χρόνου, πολύτιμης ενέργειας, πολύτιμης φαιάς ουσίας.

Το να κατηγορούμε τους ανθρώπους είναι λάθος. Οι Ναζί δεν γεννήθηκαν Ναζί για να βασανίζουν Εβραίους. Ανατράφηκαν για να βασανίζουν Εβραίους. Το περιβάλλον τους και οι συνθήκες στις οποίες μεγάλωσαν τους διαμόρφωσαν.

Στην ουσία, η ανθρώπινη φύση (τα γονίδια δηλαδή που κληρονομούμε) καθορίζει μόνο τα φυσικά χαρακτηριστικά μας.
Δηλαδή, το φύλο, το χρώμα των μαλλιών και των ματιών, η σωματική διάπλαση, το ποσοστό κάθε τύπου μυικών ινών κτλ.
Το ποσοστό των αμετάβλητων γονιδίων μας είναι μικρότερο του 2%.
Τα υπόλοιπα είναι τροποποιήσιμα.

Η ανθρώπινη συμπεριφορά υπόκειται στους ίδιους νόμους με κάθε άλλο φυσικό φαινόμενο. Τα έθιμα, οι συμπεριφορές και οι αξίες μας είναι υποπροϊόντα του πολιτισμού μας. Κανείς δεν γεννιέται με απληστία, προκατάληψη, μισαλλοδοξία, πατριωτισμό, μίσος, ζήλια κτλ. Όλα αυτά είναι επίκτητα πρότυπα συμπεριφοράς. Αν το περιβάλλον παραμείνει αμετάβλητο, τότε κάθε μαθημένη συμπεριφορά τείνει να επανεμφανίζεται.

Θεσπίζουν οι φωστήρες νόμους (για παράδειγμα «ου κλέψεις») για να ελέγξουν την ανθρώπινη συμπεριφορά. Οι υπάρχουσες συνθήκες ελέγχουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και όχι οι νόμοι. Αν φτάσεις στο σημείο να κινδυνεύεις να πεθάνεις από ασιτία, τότε θα κλέψεις ή θα κάνεις και χειρότερα πράγματα για να φας. Τόσο απλά. Είναι θέμα επιβίωσης. Η πηγή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εγκλημάτων είναι η έλλειψη πρόσβασης στα απαραίτητα προς το ζην.

Θέλω να ξανατονίσω τη δύναμη του διαδικτύου και το ρόλο του στην ανατροφή, γιατί ίσως κάποιοι να το υποτιμούν. Ζωντανό παράδειγμα αποτελώ εγώ που οφείλω τον εσωτερικό μου κόσμο, το χαρακτήρα μου και τα χαρακτηριστικά δηλαδή, στο διαδίκτυο ως μέσο που με έφερε σε επαφή με γνώσεις και ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Στους γονείς μου οφείλω τη ζωή και την επιβίωσή μου καθώς είναι αυτοί που μου παρείχαν τα προς το ζην, αλλά μέχρι εκεί. Την ομορφιά της ζωής μου την οφείλω σε άλλους ανθρώπους (εν ζωή και αποθανόντες). Τα του Καίσαρος..

Στα λόγια όλοι καλοί είμαστε, αλλά δυστυχώς δεν καταφέρνουμε τίποτα έτσι. Μόνο αν περάσουμε σε πράξεις, κάθε ένας από εμάς, θα αλλάξουμε τον κόσμο.

Όσον αφορά το Νόμο των Μεγάλων Αριθμών:
1. Όλοι οι νόμοι παραβιάζονται, ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε με χαοτικά συστήματα όπως το κοινωνικοοικονομικό στις μέρες μας.
2. Η μάζα στην οποία αναφέρεται το θέμα και ο θεματοθέτης, τα πρόβατα δηλαδή, απαρτίζεται από παράλογους ανθρώπους. Ξέρουμε πολύ καλά πως δεν μπορούμε έτσι απλά να βγούμε αύριο το πρωί στους δρόμους και να αλλάξουμε τον κόσμο. Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και η συνειδητοποίηση στου γεγονότος ότι θα πάρει χρόνο δεν πρέπει να σας απογοητεύσει. Από εκεί που η πόρτα της λογικής ήταν ερμητικά κλειστή στους περισσότερους, τώρα αρχίζει και ανοίγει (το πόσο γρήγορα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο).

Οι λύσεις στα προβλήματά μας δεν θα έρθουν μέσα από την εφαρμογή της λογικής. Δυστυχώς, σήμερα ζούμε σε έναν παράλογο κόσμο. Την αλλαγή επιφέρουν φυσικά ή οικονομικά φαινόμενα που επηρεάζουν αρνητικά ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων.
Η κοινωνική αλλαγή μπορεί να προέλθει μόνο από βιο-κοινωνικές πιέσεις.
Αν δεν καταφέρει να την επιφέρει η παρατεταμένη οικονομική κρίση που βιώνουμε σήμερα, τότε θα την επιφέρει σίγουρα ο τεχνολογικός εκτοπισμός των ανθρώπων από τις μηχανές.

Βρισκόμαστε στη φάση που οι κοινωνικές ταραχές και το έγκλημα αρχίζουν και αυξάνονται και εντείνονται. Το Venus Project αποτελεί την εναλλακτική στο κοινωνικό χάος που είναι πιθανό να επέλθει σε μια περίπτωση στρατιωτικής δικτατορίας (το τελευταίο τους χαρτί, μόνο έτσι μπορείς να ελέγξεις τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού).

Ωραίες οι ταινίες τύπου Equilibrium, V for Vendetta, The Matrix, οι οποίες μπορούν να χρησιμεύσουν ως μια πολύτιμη προειδοποίηση για την πιθανότητα μιας μελλοντικής δυστοπικής κοινωνίας, αλλά κρύβουν και μια μεγάλη παγίδα που είναι πιο επίκαιρη από ποτέ:
Το γεγονός ότι πάντα θα υπάρχει ένας γενναίος (αποστάτης) ήρωας που θα μας σώσει δεν είναι παρά μια μάταιη, φρούδα ελπίδα.

Κάθε ένας από εμάς χρειάζεται να μετατραπεί σε Neo, να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο.
Και στη συνέχεια να διαδώσουμε την εναλλακτική μας παντού, να εξαπλωθούμε σαν ιός.
Το έδαφος είναι πιο γόνιμο από ποτέ.
O πόνος και τα δεινά των ανθρώπων στις μέρες μας αρχίζει και επανενεργοποιεί τα καμμένα εγκεφαλικά κύτταρα από την πλύση εγκεφάλου, καθώς ξυπνάει το ένστικτο επιβίωσης.
Ο επαναπρογραμματισμός στον οποίο αναφέρεται ο Νικόμαχος πρέπει να γίνει τώρα.
Αν όχι τώρα, πότε;

Υ.Γ. Καλείται ο θεματοθέτης να επέμβει ως από μηχανής θεός και να προτείνει το άνοιγμα εκ μέρους μου ενός ξεχωριστού νήματος, εφόσον κρίνει ότι αποκλίνω από το θέμα και τον σκοπό του νήματός του.

17/03/2013, 00:21:09
Far-fighter,

Ο DSM έχει προφανώς απηυδήσει με την μαζική έκφανση της ηλιθιότητας.
Ας με διορθώσει αν πέφτω έξω.
Η αποδοχή αυτής της κατάστασης ως υπαρκτής είναι το πρώτο βήμα προς τη λύση.
Το άθροισμα των δυνάμεων αυτών που την αναγνωρίζουν ως τέτοια είναι ίσως το δεύτερο.
Για το τρίτο οι απόψεις διαφέρουν...

Ο Νικόμαχος με τον επαναπρογραμματισμό έχεις καταλάβει τι εννοεί;

Τώρα όσον αφορά την πρόταση περί Venus..

O Mr Jacque Frescho έχει φτιάξει μια ελκυστική πρόταση.Το αποδέχομαι.

Όμως αδερφέ μου,αυτό που πρέπει να σου επισημάνω είναι ότι υπάρχουν δυο εκδοχές περί Venus.

α. Να είναι μια αυθόρμητη και ανιδιοτελής πρόταση.

β. Να περιέχει παγίδες όσον αφορά τον τελικό σκοπό.(Δεν υπεισέρχομαι σε λεπτομέρειες για να μην πλατιάσουμε-είναι ένα θέμα από μόνο του-)

Στην περίπτωση α.
οι "ηνίοχοι" που συνηθίζω να λέω, οι 300 δηλαδή που λέει ο Νικόμαχος,
δεν θα αφήσουν ποτέ να ευδοκιμήσει η πρόταση.

Στην περίπτωση β.
Οι ηνίοχοι είναι εκ των ιδρυτών και εμπνευστών του project,έχοντάς το εφεδρεία ή plan c ,όπως θες πες το.

Γι' αυτό η Αμαλία σου καταλογίζει ρομαντισμό...

Πάλι εννοείται ότι αν κάνω λάθος εκτίμηση εκ μέρους της Αμαλίας,αποδέχομαι εκ των προτέρων διορθωτική "σφαλιάρα".

Καταληκτικά το τρίτο βήμα πρέπει να καταφέρνει -με κάποιο τρόπο,προτάσεις δεκτές...- την καταστολή δράσης των "ηνίοχων",αυτών που βαστούν τα γκέμια της ανθρωπότητας,και την στρίβουν από δω και από κει όπως γουστάρουν.

Σαφώς και δεν περιμένω τον V ή τον Neo ή τον ...Superman να μας σώσει.
Εδώ συμφωνώ μαζί σου.

Αλλά για πρόταση λύσης δεν βλέπω κάτι συγκεκριμένο στα δικά σου γραφόμενα.
Το επισημαίνεις ότι λείπει από τα δικά μας(και ορθώς εν μέρει) αλλά...

Με την καλύτερη των διαθέσεων αγαπητέ μου μαχητή.

ΥΣ: στο πρώτο σου post θα είχα υποπέσει και εγώ στην ανάγκη να σε μαλώσω για τα περί πολιτικών αναφορών σε λάθος μέρος,αλλά με πρόλαβε ο DSM.
Όμως βλέπω ότι ο Νικόμαχος έχει δίκιο που επανέφερε τον DSM.
Απλά θα αναγκαζόταν να διορθώσει και μένα,διότι θα σε είχα παρεξηγήσει,ομοίως.
Οι προθέσεις σου είναι αγαθές.(με την καλή έννοια του όρου)